Arhiva » Mai 2011 » 13 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 13 Mai 2011 | 50 de inregistrari

  • PwC: Romania va contribui cu 22 mld. dolari la sectorul constructiilor in urmatorii 10 ani

    Romania va contribui cu 22 de miliarde de dolari americani la cresterea sectorului constructiilor in urmatorii 10 ani, a patra cea mai mare contributie din Europa Centrala si de Est, dupa cea a Rusiei, 117 miliarde de dolari americani, Turciei - 81 de miliarde de dolari si Poloniei - 51 de miliarde de dolari, insa va avea o contributie mai mare la cresterea globala decat cea a Cehiei, 13 miliarde dolari, Bulgariei, 8 miliarde, a Ucrainei, 7 miliarde sau a Ungariei, 5 miliarde dolari.

  • Profitul net al Alro Slatina a crescut in primul trimestru de 2,3 ori, la 120,24 milioane lei

    Producatorul de aluminiu Alro din Slatina a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de 120,24 milioane lei, de 2,3 ori mai mare fata de profitul net din perioada similara a anului trecut, de 50,52 milioane lei, potrivit raportului transmis joi Bursei de Valori Bucuresti.

  • Analistii financiar-bancari se asteapta ca economia sa fi crescut si in trimestrul I, cu 0,6%

    Membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) estimeaza, in medie,ca produsul intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an a crescut cu 0,2% fata de perioada similara din 2010 si cu 0,6% fata de trimestrul precedent. Astfel, analistii estimeaza ca "rata trimestriala a PIB pentru trimestrul unu al anului 2011 s-a situat probabil la 0,6% (estimarile variaza intre 0,1% si 1,1%), in timp ce rata anuala a fost de 0,2% (estimarile variaza intre -1,1% si 0,8%)".

  • Putin a testat noua Lada Granta, masina a pornit la a cincea cheie

    Premierul rus Vladimir Putin a participat miercuri la un test drive de lansare a noului model de Lada, Granta. Ghinion, insa, masina nu a pornit decat la a cincea cheie. Lada Granta se doreste a fi cea mai ieftina masina scoasa pe piata europeana. Pentru promovarea ei, Putin a facut o vizita la uzina Autovaz din Togliatti, regiunea Samara, la circa 1.000 de kilometri de Moscova, informeaza Itar Tass .

  • MDRT lanseaza un apel de proiecte de 17 mil. euro pentru crearea centrelor de informare turistica

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va lansa pe 26 mai cel de-al doilea apel de proiecte pentru operatiunea Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora, potrivit unui comunicat emis joi de minister.

  • Egipt: Din cauza protestelor, turismul a pierdut 2,2 miliarde dolari

    Egiptul a ratat incasarea a cel putin 13,4 miliarde de lire egiptene /2,27 miliarde dolari/ in domeniul turismului, dupa declansarea la sfarsitul lunii ianuarie a miscarii de protest soldata cu demisia fostului presedinte Hosni Mubarak, a anuntat ministrul turismului Mounir Fakhri Abdel Nour, citat joi de ziarul economic al-Alam al-Youm, informeaza AFP.

  • Afacerile Allianz in Romania din asigurari generale au scazut cu 11% in T1, la 55 milioane euro

    Grupul german Allianz a inregistrat prime brute subscrise de 55 milioane de euro in Romania pe segmentul de asigurari generale in primele trei luni, in scadere cu 11% fata de perioada similara din 2010, iar profitul operational a scazut de la un milion de euro la zero, arata raportul grupului.

  • Guvernul scuteste de la poprire salariile angajatilor AVAS (surse)

    Fondul de salarii de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va fi exceptat de la executarile silite prin poprire, potrivit unei masuri decise miercuri de Guvern, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse oficiale. Potrivit acestora, masurile adoptate miercuri, prin ordonanta de urgenta, se vor aplica pana la 1 septembrie, data pana la care Parlamentul este asteptat sa adopte o lege privind deblocarea activitatii AVAS.

  • Romania a inregistrat in martie al optulea avans anual al productiei industriale din UE

    Romania a avut in martie al optulea ritm de crestere a productiei industriale din Uniunea Europeana (UE), de 7%, fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrat un avans de 4,6% al acestui indicator, a anuntat joi Eurostat.

  • Petrescu (BCR): Estimam ca in doua-trei saptamani vom demara programul Prima Casa 4

    Banca Comerciala Romana (BCR) a depus miercuri normele de creditare pentru programul Prima Casa 4 spre aprobare la BNR si estimeaza ca in doua-trei saptamani va acorda primele credite prin acest program, a declarat pentru NewsIn vicepresedintele BCR responsabil cu creditele de retail, Oana Petrescu.

  • Orange va investi peste 500 de milioane de euro in Romania

    Operatorul international de telefonie mobila, Orange, a anuntat astazi, prin vocea directorului executiv din Romania, Thierry Millet, ca va investi intre 500 si 600 de milioane de euro pana in 2015 in Romania, informeaza HotNews. Principalele directii a investitiilor companiei sunt dezvoltarea serviciilor (circa 110 milioane de euro), dar si lansarea, in premiera in Romania, a serviciilor de voce in format High Definition.

  • Guvernul impinge pana la finele lunii iulie termenul in care trebuie sa cedeze privatilor actiuni FP

    Guvernul impinge pana la finele lui iulie termenul in care trebuie sa schimbe titluri de despagubire in actiuni FP pentru actionari privati, de 30% din capitalul detinut de stat, invocand riscul scaderii valorii de tranzactionare la bursa, schema ce ii permite insa si sa incaseze mai multe dividende.

  • S&P taie din ratingurile bancilor grecesti

    Standard & Poor's Ratings Services a revizuit in scadere ratingurile a patru banci grecesti, la 'B/C' de la 'B plus/B', dupa ce luni a retrogradat cu doua trepte calificativele pentru datoriile pe termen lung si termen scurt ale Greciei, la 'B' de la 'BB minus' si respectiv la 'C' de la 'B', informeaza un comunicat de presa.

  • Criza datoriilor ar putea cuprinde tarile cheie din zona euro si Europa emergenta - FMI

    In ciuda salvarii Greciei, Irlandei si Portugaliei, criza datoriilor din Europa s-ar putea extinde la tarile de baza ale zonei euro si la economiile emergente din estul continentului, a avertizat Fondul Monetar International. Oficialii FMI au declarat ca sunt gata sa ofere sprijin financiar aditional Greciei, daca va cere, desi tara re destule oportunitati de a aduna bani prin privatizari, relateaza Reuters.

  • Gigantul AXA vrea in top 3 pana in 2016

    AXA Life Insurance, fosta Omniasig Asigurari de Viata, isi propune ca in urmatorii cinci ani sa se plaseze in Top 3 asiguratori de viata pe piata locala pe segmentul new business, prin dezvoltarea unei strategii de afaceri orientata in jurul pozitionarii brandului, a declarat Violeta Ciurel, CEO al companiei.

  • Victor Ponta este candidatul USL pentru functia de premier, sustine Crin Antonescu

    Uniunea Social Liberala il va propune pe liderul PSD, Victor Ponta, pentru functia de premier, daca actualul premier va demisiona, a declarat, joi, la Piatra Neamt, presedintele PNL, Crin Antonescu. Afirmatia a fost facuta intr-o conferinta de presa, pe care Crin Antonescu a sustinut-o la sediul PNL Neamt si dupa ce liderul liberal a fost intrebat pe cine sustine USL pentru functia de premier.

  • Cum arata smartphone-ul cat un card de credit

    Chiar daca este un smartphone minuscul, HP Veer dispune de toate functionalitatile pe care le are orice smartphone normal. HP Veer este un smartphone cu dimensiunile unui card de credit si functioneaza cu sistemul de operare HP webOS.

  • Rata dobanzii de referinta se va calcula dupa o alta metodologie

    Rata dobanzii de referinta se va calcula dupa o alta metodologie, deoarece cea actuala nu permite intodeauna Bancii Nationale a Romaniei sa ia masurile adecvate de interventie pentru reglarea lichiditatii in sectorul bancar, potrivit unui proiect de ordonanta publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

  • Garanti Bank: ne propunem sa fim una din primele zece banci

    Garanti Bank, prezenta pe piata locala de 12 ani, a inregistrat un profit de 2,4 milioane de euro in primele trei luni ale acestui an (potrivit IFRS), continuandu-si cresterea constanta din ultimii patru ani. In linie cu strategia de consolidare a pozitiei de banca universala, Garanti a atins un nivel al activelor de 1,5 miliarde de euro, la sfarsitul lunii martie 2011, cu 14% peste nivelul de la finalul anului trecut.

  • Vrei un credit? Imprumuturile in lei au devenit mai ieftine decat cele in euro

    Premiera inregistrata pe piata financiara din Romania. Bancile au inceput sa acorde imprumuturi in lei, la costuri mai mici decat pentru cele in euro. Intra in aceasta categorie creditele de nevoi personale fara garantie, atat de dragi romanilor cheltuitori.

  • Ultimul tren pentru refinantari

    Imprumuturile noi vor redeveni catre sfarsitul acestui an principala tinta pentru bancile locale, apreciaza Anca Bidian, directorul Kiwi Finance. Imprumuturile noi vor redeveni catre sfarsitul acestui an principala tinta pentru bancile locale, apreciaza Anca Bidian, directorul Kiwi Finance.

  • Numarul de restantieri scade, restantele cresc

    Desi numarul datornicilor cu intarzieri la plata ratelor bancare a scazut cu 3% in primul trimestru al acestui an, pana la 698.835 de persoane, valoarea restantelor inregistrate la creditele contractate de persoanele fizice a continuat sa creasca. Sumele restante au urcat cu 8% in primele trei luni ale acestui an, pana la echivalentul a 5,925 miliarde de lei (1,44 miliarde de euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

  • Numar de magie la banca: Cum si de ce iti dispar banii din cont in cateva secunde

    Un bucurestean s-a trezit chiar de doua ori in aceasta situatie: a depus o suma pe contul de card, dar bancomatul nu i-a eliberat chitanta doveditoare si cand a intrat in banca, functionarul l-a anuntat ca banii nu sunt in cont si ca tranzactia nu a fost inregistrata. Ce este de facut in astfel de situatii?

  • Cum arata Renault Duster, versiunea premium a SUV-ului produs la Mioveni - FOTO

    Noul Renault Duster se va indeparta putin de filozofia "low-cost" care a relansat constructorul de la Mioveni in 2004. Rusii de la Forum Duster 4x4 au surprins in uzina AvtoFramos noul Renault Duster care va fi comercializat pe piata rusa incepand cu acest an.

  • Romania a iesit din recesiune. INS va anunta o crestere economica de circa 0,5%

    Institutul National de Statistica va anunta, vineri, iesirea tehnica din recesiune, dupa ce Produsul Intern Brut a urcat in primul trimestru cu circa 0,5% fata de ultimele trei luni ale anului trecut si cu 0,2% fata de perioada similara din 2010, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

  • Romania a iesit oficial din recesiune, potrivit INS

    Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% in primul trimestru, fata de ultimelele trei luni ale anului trecut, astfel ca Romania a iesit tehnic din recesiune dupa doi ani si jumatate, potrivit primelor estimari anuntate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

  • Transgaz va vota pe 9 iunie acordarea celor mai mari dividende din istoria companiei, de 338mil. lei

    Transportatorul national de gaze naturale Transgaz SA din Medias va vota, in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 9 iunie, acordarea unui dividend brut de 28,77 lei pe actiune aferent anului 2010, in total 338.733.491 lei. Transgaz are 11.773.844 actiuni in total. In cadrul aceleiasi adunari vor fi supuse spre aprobare si termenele de plata a dividendelor, potrivit Convocatorului publicat joi pe site-ul societatii.

  • ANAF aminteste ca 16 mai este ultima zi de depunere a Declaratiei privind veniturile pe 2010

    Formularele 200 se pot obtine de la sediul unitatilor fiscale sau pot fi descarcate de pe pagina de internet a institutiei www.anaf.ro /Asistenta contribuabili/Toate formularele. Depunerea "Declaratiei privind veniturile realizate din Romania" - formular 200, dupa data de 16 mai 2011, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10 si 100 lei, se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de ANAF.

  • Eurostat estimeaza pentru primul trimestru o crestere a PIB in UE de 0,8% comparativ cu T4 din 2010

    Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 0,8%, atat in zona euro (EA17), cat si la nivelul intregii Uniuni Europene (EU 27) in primul trimestru din 2011, comparativ cu ultimul trimestru din 2010 si cu 2,5% fata de T1 din 2010, potrivit Eurostat. In T4 din 2010, cresterea PIB a fost de 0,3% pentru zona euro si de 0,2% pentru EU 27. Fata de primul trimestru din 2010, rezultatele din T1 2011 inregistreaza un avans de 2,5%, atat pentru zona euro cat si pentru EU 27.

  • Piata hoteliera isi revine. Cererea de cazare este pe plus

    Dupa doi ani si jumatate de scaderi pe piata hoteliera, care a pierdut 200 mil. euro, se poate vorbi pentru prima data de o revenire in conditiile in care oamenii calatoresc mai mult, companiile au inceput sa organizeze traininguri, iar cererea pentru cazare a crescut.

  • Numaratoare inversa pentru Boc si Blaga

    Taberele din PDL fac ultimele calcule inaintea Conventiei Nationale de maine, in care se va decide cine va conduce partidul in anii urmatori. Cu o zi inainte de confruntarea finala in fata celor aproape 1.400 de delegati la Conventia Nationala, Emil Boc si Vasile Blaga isi contabilizeaza rezultatele strategiei de campanie interna.

  • Impact a contractat in T1 2011cu 40% mai multe unitati de locuit fata de T4 2010

    Impact Developer&Contractor SA (Impact ) a contractat un numar de 45 de unitati de locuit in primul trimestru din anul 2011 si au fost vandute loturi care insumeaza circa 700 metri patrati, valoarea totala a contractelor semnate fiind de peste sapte milioane lei, a anuntat vineri compania.

  • Europa amana testele de stres pentru centralele nucleare

    Autoritatile de reglementare a masurilor de siguranta privind energia nucleara in Europa nu au reusit sa ajunga joi la un acord privind testele de stres pentru centralele atomice, din cauza diferendelor privind o eventuala includere a atacurilor teroriste si dezastrelor provocate de om.

  • Profitul UniCredit Tiriac Bank a scazut in primul trimestru din 2011 cu 47%, la 34 milioane lei

    UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 52 milioane de lei potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS) si de 34 milioane lei potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS) in primul trimestru din 2011, in scadere cu 14%, respectiv cu 47% fata de T1 din 2010.

  • Superoferte de masini la 3.000 de euro. Vezi care este cel mai tare model

    Masinile s-au ieftinit foarte mult, iar proprietarii incearca sa scape cat mai repede de unele dintre ele ca sa-si ia altele noi, mult mai bune si mai frumoase. Preturile au coborat destul de mult si la 3.000 de euro iti gasesti o masina cu care "poti sa-ti faci linistit treaba", informeaza incont.ro.

  • Daunele facute de pirateria IT in Romania au ajuns la 195 milioane de dolari

    Valoarea comerciala a software-ului nelicentiat instalat pe computerele personale din Romania a atins suma de 195 milioane de dolari in 2010, corespunzatoare unei rate a pirateriei de 64%. Datele sunt mentionate intr-un studiu al Business Software Alliance pentru anul 2010, care evalueaza situatia pirateriei software in intreaga lume.

  • MCSI: Proiectul pentru Integrarea Serviciilor de e-Guvernare prin PISEG a fost finalizat

    "Platforma este functionala, dar nu trebuie sa ne oprim pana nu primim un feedback pozitiv de la utilizatori. Tin sa felicit pe cei care au lucrat la dezvoltarea acestui proiect: Centrul National Romania Digitala (CNRD) si firmele partenere", a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale,Valerian Vreme.

  • Cele mai bune companii romanesti care fac acum angajari

    Companii romanesti din liga mare-BitDefender, Albalact, Polisano, Antibiotice Iasi si Arabesque-jucatori de top in pietele in care activeaza, fac angajari. Specialistii in C/C++ pot aplica la Bitdefender, candidatii care vor sa faca o cariera in marketing medical pot candida pentru un job de reprezentant medical la Antibiotice Ias

  • Moneda nationala se depreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,1060 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,1060 lei/euro, cu 0,15% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8720 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,0997 lei/euro.

  • Banca Romaneasca nu percepe pana in iunie comision de analiza la refinantari

    Banca Romaneasca, un jucator de talie medie controlat de grupul elen National Bank of Greece (NBG), vinde pana la sfarsitul lunii iunie credite de refinantare cu garantie imobiliara fara comision de analiza, cu marje de dobanda de 4,5% peste Robor la trei luni si respectiv 6,5% peste Euribor la trei luni.

  • Facebook a platit o campanie de PR impotriva Google

    Facebook pare sa fi aplicat o lovitura sub centura concurentei, angajand celebra agentie de relatii publice Burson-Marsteller pentru denigrarea rivalului sau, Google. Potrivit The Daily Beast, Burson-Marsteller ar fi primit sarcina de a recompensa bloggeri de succes, dispusi sa posteze pe Internet materiale care pun intr-o lumina defavorabila Google, in special privind invadarea vietii private a utilizatorilor.

  • Activele fondurilor de pensii au depasit 5 miliarde de lei in aprilie

    Activele fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) au crescut cu 3,7% aprilie si au ajuns la 5,06 miliarde lei (circa 1,2 mld. euro), in timp ce numarul de participanti a urcat la 5,29 milioane de persoane, arata datele CSSPP. Cresterea activelor a fost mai mica luna trecuta comparativ cu martie, cand se inregistrase un avans lunar de 4,2%, pana la 4,88 miliarde lei.

  • Adrian Vasilescu: Iesirea din recesiune nu inseamna ca romanii vor vedea ceva pe mesele lor

    Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, a declarat in direct la Antena 3 ca iesirea din recesiune nu va fi simtita in nici un fel de romani in viitorul apropiat. "Romanii nu simt nimic, nu au ce sa simta. (...) In trimestrul al treilea, Romania a produs mai mult, dar asta nu inseamna ca vor vedea ceva pe mesele lor", a declarat Adrian Vasilescu.

  • MFP: Protocolul de colaborare privind programul Prima Casa va fi definitivat curand

    Protocolul de colaborare, in baza caruia va demara noua etapa a programului Prima Casa, se afla in ultima faza de lucru, urmand sa fie armonizate toate aspectele tehnice, economice, informatice si juridice, a anuntat vineri Ministerul Finantelor Publice (MFP).

  • Spaniolii cauta din nou muncitori romani. Vezi in ce domenii poti sa te angajezi

    O companie de electronice, care produce piese pentru sectorul auto a depus pe portalul european de joburi EURES o oferta pentru 20 de ingineri cu experienta pentru proiectarea si producerea de piese in domeniul auto, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). In acelasi timp, angajatorii spanioli au postat pe site-urile de recrutare oferte de joburi pentru romani in agricultura, turism sau in IT.

  • Forbes prezice intoarcerea la etalonul aur

    Celebrul editor al revistei Forbes atrage atentia ca, in situatia actuala la nivel mondial, dolarul nu mai poate fi salvat decat de revenirea la siguranta etalonului aur in urmatorii cinci ani. Mogulul media Steve Forbes este de parere ca numai asa politica monetara federala, care duce dolarul in prapastie acum, va reusi sa restabileasca increderea investitorilor in obligatiunile emise de statul american.

  • Piata asigurarilor nu da semne de revenire

    Piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 6,6% in primele trei luni, la 2,14 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurari generale cu 8,8%, la 1,71 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

  • Vasilescu (BNR): Consumul continua curba negativa pana la sfarsitul lui 2012 si poate chiar in 2013

    Consilierul guvernatorului, BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, vineri, ca urmare a anuntului INS ca Romania a iesit din recesiune, ca o curba negativa a consumului va continua pana la sfarsitul anului 2012 si poate chiar in 2013.

  • Cati bani tin romanii in banci

    Populatia a continuat sa economiseasca, in timp ce companiile si-au diminuat volumul depozitelor in primul trimestru. Surprinzator este faptul ca a crescut numarul deponentilor persoane fizice cu depozite mai mari decat plafonul de garantare, de 100.000 de euro.

  • Atragatoarele capcane care pandesc omul sarac: loteria, bursa si bancile

    Visul de aur al saracului este sa castige la loterie. Exemplele sunt atragatoare, sperantele mari, sansele mici de tot. Sa zicem ca sansa ar fi de unu la un milion. Ne vom face o imagine, pornind de la un bob de orez, ceva cat un gram. Un milion de boabe inseamna o mie de kilograme, adica o tona, adica douazeci de saci cu orez.