Arhiva » Martie 2011 » 07 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 07 Martie 2011 | 46 de inregistrari

  • Bacau: Slanic Moldova va deveni primul oras independent energetic din Romania

    Primariile din Slanic Moldova si orasul german Reuth, landul Saxonia, au parafat duminica un Acord de implementare, in statiunea balneo-climaterica si turistica din judetul Bacau, a proiectului pilot "Carpati Verzi - 2012", care vizeaza realizarea in zona a unor investitii in domeniul energiei regenerabile, in valoare de 30 de milioane de euro.

  • Peste 180 de infractiuni economice au fost depistate de politisti in ultima saptamana

    Politistii din cadrul structurilor de investigare a fraudelor au depistat, in ultima saptamana, 186 de infractiuni economice, pentru care sunt cercetate 165 de persoane, dintre care sapte au retinute sau arestate, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

  • Mugur Isarescu, distins de Franta cu Ordinul Legiunii de Onoare

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost distins vineri de catre Ambasada Frantei la Bucuresti cu Ordinul Legiunii de Onoare, in grad de Ofiter. Ceremonia, care l-a avut ca amfitrion pe Ambasadorul Frantei, Henri Paul, s-a desfasurat la resedinta inaltului demnitar francez din Capitala, in prezenta mai multor personalitati.

  • Vodafone va furniza servicii de telecomunicatii companiei ROMATSA pentru 372.360 euro

    Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA - plateste 372.360 euro, fara TVA, companiei Vodafone Romania pentru servicii de transmisie de date, constand in comunicatii digitale pe suport radio,potrivit unui anunt de atribuire publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

  • CA al SIF Transilvania propune un dividend similar cu cel din 2009, desi profitul a scazut cu 43%

    Valoarea totala a dividendelor pe care SIF Transilvania le-ar putea acorda este de 32,7 milioane lei si reprezinta aproape jumatate din profitul net de anul trecut, de 66,9 milioane lei, potrivit unui convocator transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti si preluat de Mediafax. Dividendele acordate anul trecut au reprezentat 28% din castigul inregistrat in precedentul exercitiu financiar, de 116,6 milioane lei.

  • Boureanu: Blaga ar fi un foarte bun sef PDL

    "Cred ca Vasile Blaga ar fi un foarte bun presedinte de partid!", a spus Cristian Boureanu intr-un interviu acordat "Adevarul", subliniind ca actualul secretar general al PDL "are capacitatea sa conduca un partid si are si foarte multi sustinatori". Conditia ar fi, in opinia lui Cristian Boureanu, ca Emil Boc sa pastreze sefia Guvernulu

  • Deficitul bugetar, greu de taiat

    Reducerea deficitului bugetar la 4,4% din PIB in acest an (limita stabilita cu finantatorii externi) reprezinta o misiune grea pentru autoritati si un obiectiv mult mai greu de atins decat cel stabilit pentru anul precedent, a declarat Florian Libocor, economist-sef al BRD.

  • Banca Europeana se joaca de-a demiurgul

    Banca Centrala Europeana ar putea majora dobanda de politica monetara in aprilie, pentru prima data de la declansarea crizei mondiale. Cresterea dobanzii-cheie va afecta puternic tarile din sud-estul Europei, care inca se lupta cu criza economica si cu somajul, spun analistii internationali.

  • Vacante externe cu maximum 200 de euro. Cu transportul inclus!

    Printre cele mai avantajoase pachete turistice externe in aceasta primavara se numara un sejur de 4 zile la Odessa, cu 99 de euro, o mini-vacanta de 4 zile in Cracovia, cu 145 de euro si un sejur in Florenta, pentru care vei plati 149 de euro. O mini-vacanta ieftina la Viena sau Praga te costa 170 de euro, in intervalul martie-aprilie.

  • Patronatul si sindicatele din BCR continua negocierile pentru un nou Contract colectiv de munca

    Patronatul si sindicatele din Banca Comerciala Romana (BCR) continua negocierile pentru un nou Contract colectiv de munca al BCR, intrucat partile nu au ajuns inca la un acord, termenul legal de negociere fiind 31 martie 2011, a anuntat vineri banca.

  • Pretul energiei va iesi din subordinea premierului

    Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va trece in coordonarea primului-ministru, potrivit unui proiect de lege privind preluarea directivelor europene din domeniu. Comisia Europeana a avertizat Romania ca subordonarea financiara a ANRE de aparatul guvernamental afecteaza independenta Autoritatii.

  • Astra si Omniasig au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom

    Astra Asigurari si Omniasig Vienna Insurance Group au depus, la finele lunii februarie, oferte pentru asigurarea flotei Tarom, au declarat pentru Mediafax surse apropiate transportatorului aerian detinut de stat.

  • Ce avere are Irinel Columbeanu

    A ratat intrarea in editia din 2010, desi in 2008 avusese o avere estimata de aproximativ 40 de milioane de euro. Estimarile pentru anul 2009 facute pentru documentarea Topului 300 Capital arata ca averea omului de afaceri Irinel Columbeanu, aflat in plin scandal mediatic, a scazut dramatic la doar 7 milioane de euro.

  • Adrian Vasilescu: pretul la ulei creste pentru ca producatorii cred ca sunt intr-o conjunctura favorabila

    Pretul la ulei creste in Romania nu pentru ca ar fi o situatie obiectiva, ci pentru ca producatorii de ulei cred ca se afla intr-o situatie care le este favorabila, a spus duminica, la un post privat de televiziune, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu.

  • Un paradox european: Belgia aproape de colaps?

    La prima vedere, impasul politic nu pare sa dauneze tarii. Se colecteaza taxe, containerele cu gunoi sunt ridicate regulat, iar scolile sunt deschise. Datele Bancii Centrale arata ca increderea consumatorilor belgieni ramane stabila in sistemul politico-economic local, atingand nivelurile din februarie 2007, scrie Jonty Bloom pentru BBC.

  • BNR si analistii economici il aduc pe Boc cu picioarele pe pamant. Romania va iesi din criza abia in 2015

    Romania nu iese inca din criza, anunta Mugur Isarescu. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) contrazice astfel recentele declaratii entuziaste ale guvernantilor pe aceasta tema. Opinia sefului BNR este impartasita atat de ambasadorul Frantei la Bucuresti, cat si de reputati analisti economici.

  • Sindicatele reiau luni protestele legate de Codul muncii

    Principalele cinci confederatii sindicale reiau, luni, protestele de strada fata de modificarile propuse de guvern pentru Codul muncii si fata de faptul ca Executivul isi va asuma raspunderea pe noua forma a acestui act normativ. Actiunile se vor desfasura in judetele Bihor, Botosani, Harghita, Constanta, Caras-Severin, Olt, Vrancea si Giurgiu, potrivit calendarului stabilit de sindicalisti.

  • Cat mai costa apartamentele noi: februarie, nivelul minim al ultimilor trei ani. Cu cat s-ar mai putea ieftini locuintele

    Preturile apartamentelor noi au atins in luna februarie nivelul minim din ultimii trei ani, fata de varful inregistrat in 2008 garsonierele ieftinindu-se cu peste 40%, conform unui portal de ansambluri imobiliare. Analistii imobiliari sunt de parere ca in acest an preturile locuintelor in general ar mai putea inregistra o scadere de circa 5%

  • Isarescu: Nu trebuie sa bagam in seama modificari de pana la 3-4% ale cursului de schimb

    Modificari de pana la 3-4% ale cursului de schimb nu trebuie "bagate in seama" si nu ar trebui sa se vada imediat in preturi, a spus, vineri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. Intrebat daca aprecierea leului este justificata de fundamentele economice, Isarescu a raspuns ca modificari de pana la 3-4% ale cursului nu trebuie bagate in seama.

  • Viitorul 4G se scrie (si) la Timisoara

    Alcatel-Lucent a facut, recent, prima demonstratie publica in Romania a tehnologiei LTE (Long Term Evolution), care permite viteze de transfer de peste 100 Mbps intr-o retea wireless. Este tehnologia care va inlocui, treptat, retelele 3G si care, peste cativa ani, va fi prezenta si in Romania.

  • Libocor, BRD: Sistemul bancar a fost si este sanatos, in ciuda creditelor neperformante

    Pierderile din sistemul bancar aproape s-au dublat in 2010, ajungand la 1,98 miliarde lei, dupa ce rata creditelor neperformante a urcat la 11,9%. Totusi, sistemul bancar din Romania se mentine sanatos, cu o rata de solvabilitate de peste 14%, mai mare fata de minimul de 10% impus de Banca Nationala a Romaniei.

  • Profit de 1,9 milioane de euro pentru Provident

    Provident Financial Romania, compania de credite de consum detinuta de grupul britanic International Personal Finance, a inregistrat anul trecut un profit inainte de taxe de 1,7 milioane de lire sterline (1,9 milioane de euro), comparativ cu o pierdere de 2,4 milioane de lire sterline in 2009.

  • Garda Financiara si Vama, desfiintate. Raman doar cei care vor trece testul

    Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) vor fi desfiintate, iar atributiile institutiilor vor fi preluate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), se arata intr-un proiect de hotarare de guvern. Desi in ultimii doi ani comisarii Garzii Financiare au primit puteri sporite - dreptul de a confisca bunuri, de a legitima persoanele aflate la locul controlului sau participarea activa la perchezitii -, in prezent multi dintre acestia vor ramane fara un loc de munca.

  • Scumpiri nejustificate pe toate fronturile, dar nimeni nu face nimic

    De la jumatatea anului trecut, dupa ce au inceput zvonurile ca si in Romania ar ajunge o raza de iesire din recesiune, cu totii ne-am asteptat la vremuri cel putin la fel de proaste, daca nu mai bune. In schimb, ce am primit a fost un lung lant de scumpiri, care n-au facut decat sa adanceasca criza financiara a fiecarui roman in parte.

  • Tiriac: bancile ne pot scoate din criza

    Romania are enorm de recuperat, bancile au destui bani, iar pretul caselor nu mai poate scadea prea mult, crede omul de afaceri. Anul 2011 va fi cel in care romanii vor suferi inca din cauza crizei, dar revenirea din 2012 va fi spectaculoasa, a anticipat Ion Tiriac, in emisiunea "Dupa 20 de ani".

  • Cat de ieftin este creditul cu cardul de salarii. Cum se obtine un overdraft

    Creditul de tip descoperit de cont, sau overdraftul, este creditul care poate fi luat pe baza unui card de debit, respectiv a cardului de salariu. Banca pune la dispozitia clientului, la cererea acestuia, o anumita suma de bani care poate fi cheltuita in plus fata de cea care este deja in contul cardului de debit. Banii obtinuti din overdraft vor fi folositi abia dupa ce suma disponibila deja pe card este epuizata.

  • Acum, poti sa iei credit de la biserica! Vezi cum!

    In vremuri de criza, in care bancile incep sa acorde cu timiditate noi imprumuturi, pana si creditarea ... a ajuns la mila Domnului. Dupa afacerile cu lumanari, carti bisericesti si hoteluri, Mitropolia Moldovei si Bucovinei isi deschide un "C.A.R.". Aceasta "Casa de Ajutor Reciproc" va fi numai buna pentru clerici, dar si pentru mireni.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de luni

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa prima jumatate de ora, toti indicii inregistrau scaderi, cu exceptia indicelui compozit BET-C. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1.897.865 lei (450.510 euro) dupa prima jumatate de ora de tranzactionare.

  • Basescu: MF va lansa curand ideea desfiintarii Garzii Financiare si a Vamii,nu stiu daca o voi sustine

    Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca Ministerul de Finante va lansa probabil foarte curand ideea privind desfiintarea Garzii Financiare si a Vamii, ca persoane juridice, si comasarea lor in ANAF, afirmand ca nu stie inca daca va sustine un astfel de proiect.

  • Castigul salarial mediu net a scazut cu 4,8% in ianuarie, la 1.424 lei

    Castigul salarial mediu net a scazut in ianuarie cu 72 lei (-4,8%) fata de luna precedenta, la 1.424 lei, ca urmare, printre altele, a dificultatilor salariale si a concediilor fara plata, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).

  • CRB: Restantele la credite au crescut in ianuarie cu 3,5%, la 15,57 miliarde lei

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in ianuarie cu 3,5% fata de luna precedenta, pana la 15,57 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor urcand la 6,62%, potrivit datelor Centralei Riscurilor Bancare (CRB) publicate de BNR.

  • Millennium Bank lanseaza o oferta complexa de refinantare

    Persoanele fizice care detin credite ipotecare pot beneficia acum de oferta complexa de refinantare a Millennium Bank, care include optiunea de a contracta un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale cu ipoteca.

  • Austriecii de la Volksbank au pierdut 36 de milioane de euro anul trecut

    Volksbank International, care detine a opta banca locala dupa active, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 36 mil. euro din operatiunile desfasurate in Romania, a declarat Friedhelm Boschert, directorul executiv al bancii, intr-un interviu acordat unei publicatii a grupului austriac si preluat de Reuters.

  • Eureko a plasat doua treimi din banii fondurilor de pensii in obligatiuni romanesti

    Eureko SAFPP, societatea care administreaza fondurile de pensii ale olandezilor, a plasat doua treimi din banii participantilor, adica 155 de milioane de lei (aproape 37 mil. euro) in obligatiuni de stat romanesti.

  • Se pot esalona datoriile la buget. Beneficiarii scapa de executarea silita, dar nu si de penalitati

    Ministerul Finantelor a decis sa revina la sistemul esalonarilor la plata a obligatiilor fiscale restante, insa consultantii fiscali sunt sceptici in legatura cu impactul masurii asupra mediului de afaceri, singurul avantaj important fiind faptul ca beneficiarii vor scapa de executare silita pe parcursul reesalonarii.

  • Razie de amploare in Complexul Europa, sute de depozite au fost sigilate

    Sute de depozite cu marfuri au fost sigilate, luni dimineata, in urma unui control efectuat in Complexul Europa, la care participa inspectori ai ANAF si ai Garzii Financiare, in cadrul unei ample actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale.

  • Bratul imobiliar al Volksbank Romania se va axa pe locuintele executate

    Compania de consultanta VB Services, bratul imobiliar al grupului financiar cu capital austriac Volksbank Romania, isi reorienteaza activitatea spre valorificarea activelor executate silit si vrea sa angajeze persoane specializate care sa administreze portofoliul imobiliar al bancii.

  • S-a lansat Yahoo.ro

    Yahoo.ro, versiunea in limba romana a celui mai mare portal american, poate fi accesat de astazi de catre internautii romani. Portalul Yahoo.ro este disponibil la adresa ro.yahoo.com si contine un meniu cu servicii Yahoo! precum Mail, Games, Messenger, dar si informatii grupate pe patru categorii: Stiri, Finante, Sport si LifeStyle.

  • BCR Leasing plateste taxa de poluare si Casco pe 6 luni la finantarile auto euro 5

    BCR Leasing a lansat un nou produs promotional de finantare auto cu ocazia implinirii a 10 ani de la infiintarea companiei. Oficialii companiei spun ca prin acest produs urmaresc sa stimuleze achizitia de automobile cu nivel mic de poluare si se ofera sa plateasca taxa de poluare pentru motorizarile euro 5.

  • Romanii au inceput anul mai saraci! Salariul mediu net a scazut cu 72 de lei, in ianuarie

    Castigul salarial mediu net a scazut in ianuarie cu 4,8% (72 lei) fata de luna anterioara, la 1.424 lei, si cu 0,1% comparativ cu ianuarie 2010, cele mai mari valori inregistrandu-se in activitatile de servicii in tehnologia informatiei, iar cele mai mici in hoteluri si restaurant, potrivit datelor de la Institutl National de Statistica (INS).

  • Cum iti influenteaza cariera numarul de copii

    Rata de ocupare in randul femeilor este cu atat mai scazuta cu cat numarul de copii este mai mare, arata un studiu Eurostat. Pentru barbati, a avea doi copii pare a fi cel mai bun stimulent pentru gasirea unui loc de munca. La nivelul Uniunii Europene, 76% dintre femeile intre 25 Si 54 de ani Si fara copii au un loc de munca. Proportia scade la 71% pentru cele cu un copil, la 69% pentru cele cu doi copii Si la 55% in cazul femeilor cu trei sau mai multi copii.

  • Romania pierde prin neprezentare batalia pentru banii investitorilor

    In lupta pentru banii investitorilor au intrat puternic si austriecii care au un program de privatizare de 24 miliarde euro. Romania intarzie privatizarile Si in 2011, vizand doar 600 mil. euro. Privatizarea este un subiect care a revenit puternic in prim-plan dupa ce guvernele s-au trezit ca au nevoie de bani, iar majorarea deficitelor si a datoriilor publice nu este cea mai buna solutie.

  • Leul revine la crestere, in prima zi a saptamani

    Leul a revenit la crestere in fata monedei europene, dupa ce, in ultima sedinta de saptamana trecuta, se depreciase semnficativ. Astfel, luni, Banca Nationala a Romaniei a stabilit un curs de referinta de 4,2065 de lei/euro, in scadere cu 0,15 procente comparativ cu ultima cotatie, de vineri.

  • CEO BRD: 'Dobanzile la credite vor scadea'. Dar cine mai vrea un imprumut?

    Lipsa cererii de imprumuturi atat in lei cat si in euro ii va determina pe bancheri sa coboare dobanzile la credite. Costurile pe creditare vor trebui lasate in jos si pe fondul concurentei, care devine tot mai agresiva in piata.

  • Grecia, Marea Britanie si Germania, in topul tarilor care angajeaza romani! Vezi oferta de joburi vacante!

    Daca in Romania inca este o problema gasirea unui loc de munca, alte tari mai dezvoltate care au iesit din recesiune inca de anul trecut, au reluat angajarile in diferite domenii pentru care sunt disponibile joburi si pentru romani. In prezent, oferta de locuri de munca in strainatate reuneste circa 23.000 de posturi, in 36 de tari. Majoritatea pozitiilor se adreseaza celor care vor sa se angajeze cu un contract de munca sezonier, fie in domeniul turismului, fie in agricultura.

  • Banca Nationala a Angliei anunta o noua criza financiara!

    Guvernatorul bancii Angliei, Mervyn King, spune ca sistemul bancar britanic trebuie reformat, altfel exista crizul izbucnirii unei noi crize financiare, scrie The Telegraph. Mervyn King spune ca sistemul bancar inca prezinta dezechilibre, iar acestea "incep sa creasca din nou". Mai mult, el acuza bancile ca au "exploatat" milioane de clienti.