Arhiva » Martie 2011 » 14 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 14 Martie 2011 | 36 de inregistrari

  • ANOFM anunta 8.039 de locuri de munca vacante la nivel national in perioada 11-17 martie

    Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat vineri ca in saptamana 11-17 martie sunt inregistrate la nivel national peste 8.000 de locuri de munca vacante, cele mai multe fiind in Bucuresti si in judetele Iasi, Bihor si Timis.

  • ANAF a incasat 20 mil. euro din TVA neplatit in urma tranzactiilor imobiliare ale persoanelor fizice

    Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat pentru ProTV ca pana in prezent au fost incasate 20 milioane de euro din sumele reprezentad TVA neplatit in urma tranzactiilor imobiliare efectuate de persoane fizice.

  • Banca Nationala a Japoniei va injecta luni pana la 37 de miliarde de dolari in sistemul bancar

    Guvernatorul Bancii Nationale a Japoniei, Masaaki Shirakawa, a anuntat ca institutia va pompa luni intre doua si trei mii de miliare de yeni (24 - 37 de miliarde de dolari) in sistemul bancar, pentru a mentine pietele stabile dupa seismul de vineri. El a precizat ca masura vizeaza si mentinerea costurilor pentru imprumuturile pe termen scurt la un nivel scazut.

  • Statul vrea sa puna accize pe cola. Cat vor costa bauturile racoritoare?

    Deputatul PDL Petru Calian propune accizarea bauturilor racoritoare carbogazoase sau necarbogazoase cu continut de zahar sau indulcitori, spunand ca masura ar aduce venituri suplimentare anuale la bugetul de stat de 1,5 miliarde de euro.

  • Cat mai valoreaza o masina dupa cinci ani. Ce marci se devalorizeaza cel mai putin

    Atunci cand iti cumperi o masina noua, ar fi bine sa te gandesti ca la un moment dat vei vrea sa o vinzi. In acest caz, marcile de masini difera destul de mult intre ele in privinta devalorizarii. Cu alte cuvinte, o masina pe care ai cumparat-o cu 14.000 de euro, ai putea sa o vinzi dupa cinci ani cu doar 5.000 iar una pe care ai platit 20.000 o poti valorifica cu peste 10.000 de euro.

  • Botis: Noul Cod al Muncii nu se mai bazeaza pe latura sociala

    Noul Cod al muncii va pune baza pe performanta, nu pe latura sociala, astfel incat angajatorii sa se poata dezvolta si sa poata crea noi locuri de munca. Acesta este mesajul pe care ministrul Muncii, Ioan Botis, l-a transmis sambata agentilor economici din judetul Bistrita-Nasaud, cu care s-a intalnit la initiativa Camerei de Comert si Industrie.

  • ANAF are o lista cu 12 romani care au conturi de 50-60 milioane euro in bancile elevetiene

    Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca a primit de la autoritatile fiscale elvetiene o lista cu 12 oameni de afaceri romani care au conturi de 50-60 milioane euro in bancile elevetiene. "Am primit recent de la autoritatile fiscale elvetiene o lista de 12 de persoane care au, estimez eu, cam 50-60 milioane euo in bancile din Elvetia. Nu sunt oameni politici, ci oameni de afaceri", a spus Blejnar in cadrul unei emisiuni televizate.

  • Scandal pe banii UE pentru proiectele de resurse umane

    Reprezentantii Comisiei Europene au cerut Romaniei sa-i verifice pe beneficiarii de fonduri pentru proiecte de resurse umane care nu au depus cerere de rambursare si sa recupereze banii. Blocajului proiectelor europene pentru resurse umane, generat de intarzierea platilor pentru prefinantare, a dat nastere unui adevarat razboi intre beneficiari si institutiile statului.

  • Pensiile ocupationale, viitorul as al patronilor in fidelizarea angajatilor

    Executivul pregateste lansarea pensiilor ocupationale cu scopul de a completa segmentul celor facultative. Acestea din urma sunt de 4 ani pe piata, dar au un numar redus de participanti. La aproape patru ani de la lansare, pensiile facultative au doar 224.000 de clienti, iar valoarea sumelor detinute de acestia in conturi este nesemnificativa: aproape 80 de milioane de euro.

  • Dispare venitul minim garantat. Sistemul de asistenta sociala pentru familiile sarace va fi reformat

    Pana in anul 2013, sistemul de asistenta sociala pentru familiile cu venituri reduse va fi modificat. Toate ajutoarele platite acum vor fi comasate intr-unul singur, potrivit strategiei privind reforma in domeniul asistentei sociale, elaborata de Ministerul Muncii.

  • Boc promite pensii marite din 2012. Pe ce se bazeaza?

    Premierul Emil Boc promite pensii marite in anul electoral 2012 si asta pentru ca "roadele politice" ale masurilor dificile luate in ultimul an vor fi culese in 2011 si 2012. Emil Boc s-a referit si la o crestere a salariilor pentru bugetari si a pensiilor din grupele I si II de munca.

  • Tinerii se 'bat' pentru cei 10.000 de euro de la stat

    Sute de tineri au inteles ca nu are niciun rost sa mizeze pe marele pot de la loterie si ca numai o afacere a lor ii poate salva. Astfel, la agentiile pentru IMM-uri, in special din Transilvania, s-au strans tot mai multe cereri, prin care oamenii solicita ajutorul de 10.000 promis de stat. Pot beneficia de aceasta suma doar cei care au intre 18 si 35 de ani si, mai ales, o idee stralucita.

  • Preturile la carburanti explodeaza. Urmeaza proteste in Bulgaria si falimente in Romania

    Bulgarii nemultumiti de cresterea preturilor la combustibili sunt asteptati sa participe duminica la proteste organizate in mai multe orase, in urma mobilizarii prin intermediul retelei de socializare Facebook si al forumurilor de specialitate, relateaza Novinite.com. In Romania, transportatorii spun ca risca falimentul.

  • Bancile inca nu si-au vindecat ranile pe care le-au capatat de pe urma pietei imobiliare

    Piata imobiliara sau sectorul constructiilor este domeniul care creSte dupa ce toate celelalte piete cresc, spune Cristian Ionescu, contry manager la Coface Romania. "Bancile inca nu si-au vindecat ranile pe care le-au capatat de pe urma pietei imobiliare. In continuare stau pe niste portofolii cu niste active la preturi mult sub valoarea nominala pe care au astazi registrele de garanti

  • Top 5 cei mai noi miliardari

    Anul acesta, in topul celor mai bogati oameni din lume realizat de publicatia Forbes, 214 de noi miliardari au ocupat pozitii, fata de recolta de 97 miliardari de anul trecut. China conduce clasamentul cu cei mai multi noi intrati, 54 la numar, urmata de Rusia. Noii miliardari au afaceri cu energie, moda sau retail. Iata-i pe primii 5!

  • Fondurile pentru 'Prima Casa', aproape epuizate

    Tinerii romani mai au putin si se bat pe ajutorul oferit de stat ca sa-si ia "Prima Casa". Au si motive pentru ca fondul alocat nu este foarte generos. Sapte banci incluse in programul guvernamental au anuntat deja canu mai primesc dosare, iar altele sunt pe cale sa faca asta.

  • Planul lui Basescu: Boc demisioneaza joi si este nominalizat un premier tehnocrat

    Planul lui Traian Basescu inaintea intalnirii cu liderii PDL era ca Emil Boc sa-si prezinte joi demisia de la Guvern, iar in locul acestuia sa fie desemnat un premier tehnocrat, varianta agreata si de Boc daca primeste sprijinul filialelor pentru un nou mandat la sefia PDL.

  • Internet Banking prinde viteza printre clientii bancilor

    Utilizatorii de Internet Banking pot beneficia de avantaje precum comisioane reduse la anumite tranzactii sau dobanzi preferentiale la depozite, numarul acestora fiind in crestere. Numarul clientilor bancari utilizatori de Internet Banking variaza intre 15% Si 60% din totalul persoanelor fizice si ajunge pana la 90% din portofoliul de clienti persoane juridice

  • Actiunile companiilor japoneze scad, yenul se prabuseste

    Productia unora dintre cele mai cunoscute companii nipone a fost oprita, generand scaderi ale actiunilor. Titlurile producatorului de automobile Nissan au pierdut 9,5%, dupa inchiderea tuturor uzinelor sale, in timp ce actiunile companiei Toshiba, care produce, printre altele, semiconductori si reactoare nucleare, au scazut cu 16%.

  • Inmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 21,8% in februarie fata de aceeasi luna din 2010

    Numarul de autoturisme noi inmatriculate a crescut cu 21,8% in februarie, la 3.238 unitati, fata de aceeasi luna din 2010, cand au fost inmatriculate 2.658 masini, potrivit datelor publicate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

  • Principalul indice al Bursei japoneze a scazut luni cu peste 5%, pe fondul temerilor legate de seism

    Indicele principal al bursei japoneze, Nikkei, a scazut cu peste 5% luni dimineata, la 20 minute de la deschidere, semnal al preocuparii de pe piete dupa seismul devastator urmat de un tsunami de vineri, transmit agentiile internationale de presa. A fost prima deschidere a bursei de la Tokio dupa calamitatile de vineri, care au facut ravagii in nord-estul tarii. Tensiunile au crescut ulterior in contextul problemelor aparute la functionarea unor centrale nucleare.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de luni

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa primul sfert de ora toti indicii inregistrau scaderi. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1.194.882,71 lei (284.171,12 euro) dupa primul sfert de ora de tranzactionare.

  • Moneda nationala se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,1843 lei/euro

    Header Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,1843 lei/euro, cu 0,48% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9947 lei/dolar, cel mai mic nivel din martie 2010.

  • Exporturile au crescut cu 47,8% in ianuarie, deficitul comercial al Romaniei s-a redus cu 60,6%

    Deficitul comercial al Romaniei a scazut in ianuarie cu 60,6% fata de luna similara din 2010, la 186,2 milioane euro (795,1 milioane lei), pe fondul cresterii exporturilor cu 47,8%, la 3,42 miliarde euro (14,59 miliarde lei), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS)

  • Romania a inregistrat in ianuarie al cincilea avans anual al productiei industriale din UE, de 11,3%

    Romania a avut in ianuarie al cincilea ritm de crestere a productiei industriale din Uniunea Europeana (UE), de 11,3%, fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrat un avans de 6,8% al acestui indicator, a anuntat luni Eurostat.

  • Jumatate din daunele de anul trecut sunt platite de numai patru asiguratori

    Allianz-Tiriac, Groupama, Astra si Uniqa au platit anul trecut indemnizatii brute insumand 2,3 mld. lei (545 mil. euro), adica 48% dintr-un volum total de despagubiri de 4,7 mld. lei achitate in 2010 pe segmentul asigurarilor generale, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor publicate de asociatia asiguratorilor (UNSAR) si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

  • Leul atinge noi varfuri fata de euro si dolar

    Leul a castigat astazi peste doi bani in fata monedei unice europene, iar cursul oficial publicat de BNR a coborat la 4,1843 lei/euro, un nou minim al ultimelor noua luni.

  • Raiffeisen da drumul la speculatii cu titlurile FP pe bursele straine

    Raiffeisen Centrobank, banca de investitii a grupului financiar austriac omonim cu sediul la Viena, va lista 13 produse structurate avand ca activ suport actiunile Fondului Proprietatea (FP) pe bursele de valori din Viena, Stuttgart si Frankfurt, permitand investitorilor straini sa parieze in euro pe evolutia FP.

  • Profilul clientului BCR la 'Prima casa': barbat, 25-34 de ani, cu un venit lunar de peste 1.500 lei

    O treime dintre clientii BCR care au luat credite ipotecare garantate de stat prin programul "Prima casa" au varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani si aproximativ 50% din acestia au venituri lunare care se incadreaza in intervalul 1.500-3.000 de lei.

  • Un ianuarie exceptional pentru exporturi, crestere de 50%. Deficitul comercial se reduce

    Datele Institutului National de Statistica (INS) publicate luni arata pentru luna ianuarie exporturi de 3,4 miliarde de euro, in crestere fata de ianuarie 2010 cu 51,8% la valori exprimate in lei (47,8% la valori exprimate in euro), si importuri de 3,6 miliarde de euro, mai mult cu 32,8% la valori exprimate in lei (29,4% la valori exprimate in euro) fata de aceeasi luna a anului 2010.

  • Prognoza-soc pentru curs: euro va cobori la 4 lei

    Leul se va intari in continuare pe parcursul lui 2011, pana la un curs de 4 lei pentru un euro in decembrie, considera analistii gigantului american JP Morgan, care pun astfel pe piata cea mai optimista prognoza de curs pentru anul acesta. Viziunea americanilor este impartasita de tot mai multi analisti, insa pana acum previziunile de intarire a leului au fost mai rezervate.

  • Fiscul a incasat anul trecut 12,3 mld. lei din executari silite

    La bugetul general au ajuns anul trecut 12,3 mld. de lei in urma executarilor silite, cea mai mare parte din suma reprezentand incasari din plati dupa comunicarea somatiei si popriri asupra conturilor bancare, potrivit unui raport al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

  • Guvernul pregateste reducerea taxelor pe forta de munca

    Guvernul va veni cu un pachet de facilitati fiscale pentru reducerea taxelor pe forta de munca pana la jumatatea anului, pentru ca angajatorii romani trebuie sa faca profit pentru a crea noi locuri de munca, a spus ministrul muncii, Ioan Nelu Botis, 43 de ani, in cadrul unei intalniri la Bistrita cu oamenii de afaceri din judet.

  • BNR: Bancile nu ar trebui sa mai acorde bonusuri si cresteri salariale

    Bancile ar trebui sa nu mai acorde dividende, bonusuri sau majorari salariale, iar activitatile comerciale ale acestora ar trebui separate de cele investitii, pentru ca populatia sa fie multumita, a declarat, luni, in cadrul unei mese rotunde, Valentin Lazea, economist-sef in Banca Nationala a Romaniei.

  • Rata tentativelor de frauda la plata online a scazut cu 50% in 2010

    Procentul tentativelor de frauda inregistrate in 2010 in magazinele online care folosesc solutia ePayment a fost de 0,2%, in scadere cu 50% fata de 2009, conform GECAD ePayment. Cele mai multe tentative de frauda au fost efectuate cu carduri emise in SUA, 30%, urmate la distanta de carduri emise in Romania, 17% si Italia, 10%. In ceea ce priveste locatia persoanelor care au incercat sa utilizeze cardul in mod fraudulos, 32% s-au aflat pe teritoriul Romaniei, 23% in SUA

  • Care-i diferenta de rata la un credit imobiliar in lei fata de unul in euro

    Foarte multi romani se feresc sa faca un credit ipotecar in moneda nationala pentru ca rata este mult mai mare, trecand cu vederea faptul ca imprumuturile in euro au risc valutar. Creditul pentru care vom face calcul este de 75.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani. Cursul luat in considerare pentru calcule va fi de 4,25 lei pentru un euro.