Arhiva » Septembrie 2011 » 07 Septembrie 2011

Toate stirile publicate in data de 07 Septembrie 2011 | 41 de inregistrari

  • ANPC a dat amenzi de 44.000 lei comerciantilor din pietele bucurestene

    Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de 44.000 lei comerciantilor din pietele bucurestene, dupa ce a constatat ca acestia comercializau fructe si legume alterate sau le vindeau ca fiind autohtone desi erau importate, a declarat marti presedintele institutiei.

  • Blue Air: 50 de curse aeriene au fost afectate de greva din Italia

    Un numar de 50 de curse ale operatorului aerian Blue Air au fost anulate marti din cauza grevei angajatilor din transporturi din Italia. Zborul Bucuresti - Roma va avea o intarziere de 8,15 ore, iar aeronava va decola la ora 17,45. Cursa Roma - Bucuresti va decola la ora 19,55, ora locala.

  • Mandatele a sase consilieri de conturi expira in octombrie

    Vacaroiu cere parlamentarilor sa-i valideze pe cei sase noi consilieri de conturi, pe un mandat de noua ani, incepand cu 15 octombrie. Astfel, cele mai multe dintre mandatele care expira au apartinut PSD si PNL: Anton Ioan (PSD), Neicutescu Gheorghe (PSD), Stoina Cristian Nicolae (PNL), Sandu Capra (PNL), Baghina Domnica (PDL), Funar Marioara (PRM).

  • Cerbulescu (ANPC): Bancile vor trebui sa informeze clientii si despre drepturile acestora, de la 1 ianuarie 2012

    Bancile si societatile financiare ne-bancare vor trebui, de la 1 ianuarie 2012, sa informeze clientii nu doar asupra obligatiilor acestora, ci si asupra drepturilor pe care le au, odata cu intrarea in vigoare a noului ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a declarat marti, presedintele Autoritatii, Constantin Cerbulescu.

  • Borbely:Daca sunt convins ca nu va polua voi propune Guvernului avizul de mediu pentru Rosia Montana

    Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a spus marti, la Pitesti, ca va da avizul de mediu pentru Rosia Montana atunci cand investitorii in proiect il vor convinge suta la suta ca activitatea nu polueaza mediul, informeaza corespondentul NewsIn.

  • Dacia a produs 1,5 milioane de motoare pe benzina, din 2004

    Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia (UMCD) a produs, saptamana trecuta, motorul pe benzina cu numarul 1,5 milioane, acesta fiind de tipul K7M Euro 5, cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri, care a inceput sa fie fabricat la Mioveni odata cu lansarea gamei Logan, in 2004.

  • Merkel: Nu vom da pe nimeni afara din zona euro

    Cancelarul German, Angela Merkel, sustine ca optiunea de a exclude tari din zona euro nu este una reala, insa Grecia trebuie sa impuna regimul de austeritate si masurile de restructurare, care fac parte din acordul de bailout, in caz contrar Atena nu isi va primi ultima transa de foduri de salvare.

  • Avize favorabile ale Comisiei de Admitere la Tranzactionare pentru actiunile adidas AG si SAP AG

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, in sedinta de marti, Comisia de Admitere la Tranzactionare a emis avizele consultative favorabile pentru tranzactionarea actiunilor adidas AG si SAP AG pe segmentul international al sistemului alternativ de tranzactionare ATS al BVB.

  • Chidesciuc, ING: Revenirea economiei este fragila

    Cifrele detaliate privind PIB-ul din al doilea trimestru "nu arata bine", cresterea usoara venind in principal de la agricultura, ceea ce arata fragilitatea economiei, dar se pare ca in al treilea trimestru lucrurile se vor imbunatati, considera Nicolaie Chideaciuc, economistul-sef al ING Bank.

  • Rata somajului a urcat la 4,80% in august, de la 4,77% in iulie

    Rata somajului a crescut in luna august la 4,80%, de la 4,77% in iulie, numarul de someri fiind de 437.811 de persoane, cu 2.659 persoane mai multe fata de sfarsitul lunii anterioare, a anuntat marti Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Imobiliarele, o ruleta ruseasca. Ce urmeaza dupa criza?

    Piata imobiliara va continua sa functioneze in sistem de austeritate, deoarece romanii nu mai sunt dispusi sa plateasca sumele astronomice pe care le dadeau pe apartamente in 2007 - 2008, potrivit omului de afaceri Vladimir Cohn.

  • Romanii care vor sa-si modernizeze afacerea cu bani europeni pot consulta Ghidul solicitantului

    Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a lansat spre consultare publica Ghidul Solicitantului pentru operatiunea 3.3.2, prin care reprezentantii firmelor isi pot moderniza si eficientiza afacerea prin intermediul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

  • Cine este liderul stirilor: Antena 3 sau Realitatea TV?

    Cele doua posturi nationale de stiri se prezinta, in lupta lor pentru suprematie, fiecare in fata telespectatorilor drept lideri la capitolul rating. Realitatea TV si Antena 3 au prezentat telespectatorilor diferite viziuni asupra cifrelor de audienta, inducand telespectatorii in ceata.

  • Firmele care nu-si reevalueaza periodic cladirile vor plati impozite de 30 de ori mai mari

    Firmele vor plati impozite pe cladiri si de pana la 30 de ori mai mari daca vor evita sa le reevalueze periodic. Decizia apartine Ministerului de Finante si se afla printre modificarile Codului Fiscal.

  • Esecul ofertei Petrom este pe cale de a se repeta

    Autoritatile vor sa ceara un pret mare pentru actiunile Transelectrica pe care vor sa le listeze, desi aceasta a fost principala cauza care a dus la esecul ofertei Petrom. In loc sa tina cont de realitatile pietei financiare, statul prefera sa scoata la vanzare pe bursa actiuni la preturi exagerate si sa nu se aleaga in final cu nimic.

  • Euro nu ar fi trebuit sa existe - Vezi cat ar plati o tara sa iasa din zona euro

    Un raport al bancii elvetiene UBS arata ca uniunea monetara din Europa, in forma in care exista in prezent, nu ar fi trebuit sa existe. Acum insa, o iesire din zona euro ar fi mult prea costisitoare, chiar daca unele state ar incerca acest lucru, arata raportul.

  • BNR impune avans de 30% la creditele imobiliare

    Creditele de consum vor avea o scadenta de cel mult cinci ani, iar clientii trebuie sa aduca garantii de 133% din valoarea imprumutata, in timp ce la finantarile imobiliare in euro avansul va fi de cel putin 30%, potrivit unui proiect de regulament BNR, aplicabil si sucursalelor bancilor straine, informeaza Mediafax.

  • Curatenie de toamna. Google renunta la 10 servicii

    Google, cel mai popular motor de cautare online, inchide zece dintre produsele sale pentru a se concentra pe noua retea de socializare Google+, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

  • Actiunile europene inchid la minimul ultimilor doi ani, trase in jos de banci

    Actiunile companii europene au incheiat tranzactiile de marti la cel mai redus nivel din mai mult de doi ani, in timp ce indicele bancar a atins un nou minim al ultimelor 29 de luni, din cauza temerilor privind agravarea crizei datoriilor din zona euro si intrarea in recesiune a economiilor mari.

  • BNR vrea sa desfiinteze creditele in euro

    Cei care doresc sa se imprumute de la banci este bine sa o faca urgent pentru ca Banca Nationala pregateste reglementari foarte restrictive atat pentru creditele de consum, cat si pentru cele imobiliare. Si scumpeste foarte mult costul unui credit in alte monede decat in lei, pentru a favoriza imprumuturile in moneda nationala

  • Cine mai da credite doar cu buletinul

    Un broker de credit din Bucuresti, transformat recent in Institutie Financiara Nebancara, acorda credite de pana la 40.000 de lei cu dobanda fixa pe toata durata imprumutului. Finantarile se adreseaza si firmelor, iar IFN cere un set minimal de documente.

  • Biciclete de inchiriat, gratuit, in agentiile Raiffeisen Bank

    Raiffeisen Bank a dotat 9 agentii din tara cu biciclete, care pot fi inchiriate gratuit de catre clientii bancii. Cele 5 orase in care au fost instalate pana acum bicicletele galbene Raiffeisen Bank sunt Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj si Constanta, aceleasi orase in care banca a lansat, in mai 2010, programul "I love Velo”. Dintre cele 9 agentii 5 sunt in Bucuresti si cate una in celelalte orase.

  • INS: Comertul cu autovehicule a crescut cu aproape 6% in primele sapte luni

    Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,7%, respectiv cu 4,8%, in primele sapte luni ale acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut.

  • Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 19,7% in iulie

    Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in iulie cu 19,7% fata de aceeasi luna din 2010, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS). Comertul cu autovehicule a crescut cu 32,9% fata de iulie 2010, in timp ce comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-a diminuat cu 28,3%.

  • BRD a lansat la Sibiu, in premiera europeana, BRD Transport

    BRD, MasterCard si Societatea Comerciala de Transport local din Sibiu "Tursib” au anuntat in cadrul unei conferinte de presa implementarea solutiei de plata contactless PayPass™ in transportul in comun din Sibiu, primul oras din Europa care ofera posibilitatea de a calatori cu mijloacele de transport in comun utilizand ca mijloc de plata a calatoriilor cardurile MasterCard® si Maestro® PayPass™, fara emitere de bilete.

  • Banca Elvetiei, dispusa la achizitii nelimitate de valuta

    Banca Nationala a Elvetiei a anuntat ieri ca va stabili o tinta a cursului de schimb la minimum 1,2 franci pe euro, pe care o va impune prin achizitia de valuta straina din piata in cantitati nelimitate, interventia fiind prima de acest fel din ultimii 33 de ani, transmite Reuters.

  • Oprescu s-a sucit: nu vrea s-auda de sigla USL

    Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, ieri-seara, la B1 TV, ca va candida independent pentru un nou mandat, subliniind ca "in mod sigur nu va exista sigla USL".

  • ProCredit Bank acorda finantare pe baza subventiilor APIA

    Incepand cu luna septembrie 2011, ProCredit Bank aduce o noua facilitate pentru sprijinirea sectorului agricol din Romania. Astfel, in baza conventiei incheiate cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, banca acorda finantare beneficiarilor de subventii oferite prin A.P.I.A. in cadrul schemei unice de plata pe suprafata (SAPS).

  • Saab solicita plasarea sub protectia Legii falimentului

    Producatorul suedez de automobile, Saab, solicita plasarea sub protectia Legii falimentului in cadrul unui proces de reconstructie.

  • RMGC poate vinde in avans aurul de la Rosia Montana

    Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) poate vinde in avans aurul si argintul pe care le va extrage, pentru finantarea operatiunilor companiei, iar statul nu va incasa dividende atat timp cat Minvest Deva, actionar minoritar, va avea datorii fata de Gabriel Resources rezultate din majorari de capital.

  • Cel mai mare mall din lume este pustiu

    Desi este deschis inca din 2006, uriasul South China Mall este pustiu. 95% din cei peste 500.000 mp de spatii comerciale, suficient pentru 2.350 de magazine, sunt inca neocupati. Ce a mers prost?

  • Moneda nationala se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2353 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2353 lei/euro, cu 0,37% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0156 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2510 lei/euro.

  • Cat costa sa stai in chirie in centrele universitare din tara

    Celelalte patru mari centre universitare din tara, in afara de Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Timisoara, se pregatesc si ele de primirea studentilor, iar, daca va asteptati sa gasiti locuinte mai ieftine de inchiriat decat in Capitala, va inselati.

  • CEO-ul Yahoo, concediat prin telefon

    Presedintele Yahoo Roy Bostock a concediat-o ieri pe Carol Bartz, CEO-ul companiei, prin telefon. A fost numit deja un CEO interimar, directorul financiar Tim Morse, insa compania cauta un director permanent care sa o ajute in batalia cu Google si Facebook, scrie Reuters. Dupa anunt, actiunile Yahoo au crescut cu 6%, peste nivelul inregistrat in ianuarie 2009, la numirea lui Bartz.

  • O tara europeana se dezintegreaza economic

    Belarusul a intrat intr-o noua faza a dezintegrarii economice. Inflatia creste galopant, moneda este in continua depreciere, dobanzile in crestere puternica si carnea dispare de pe galantarele magazinelor, fiind cumparata de vecinii din Rusia.

  • Revolutie in asigurari: cum este afectata piata de normele privind licentierea vanzatorilor

    Fiecare agent de asigurari atestat va avea un card ce contine informatii despre cursurile urmate si calificarea obtinuta. Examenul de atestare trebuie sustinut la fiecare trei ani. Licentierea agentilor de vanzari din asigurari, care este obligatorie incepand din aceasta luna, este vazuta de jucatorii din piata ca un pas necesar pentru maturizarea acestei industrii, in conditiile in care reprezinta un plus de incredere pentru clienti.

  • Rombat a dat de gol Dacia: va lansa masini microhibrid din 2013

    Compania bistriteana va livra bateriile speciale pentru acest tip de modele. Noile Dacii vor fi echipate cu sisteme start-stop, ce permit pornirea si oprirea automata a motorului. Reprezentantii producatorului de baterii pentru automobile Rombat Bistrita au dezvaluit ieri planurile Dacia pentru 2013, cand constructorul de la Mioveni va introduce modele cu tehnologia start-stop.

  • Francul elvetian a scazut miercuri la nivelul de 3,5114 lei

    Valoarea inregistrata marti, de 3,5344 lei pentru un franc elvetian, a reprezentat cel mai mic nivel atins de aceasta moneda in ultimele doua luni, scaderea survenind anuntului Bancii Nationale a Elvetiei (SNB), care a fixat cursul de schimb la 1,2 franci elvetieni pentru un euro, anuntand ca intentioneaza sa achizitioneze moneda straina "in cantitati nelimitate".

  • BNR nu glumeste. Dispare creditul de consum in valuta: rata maxima 10% din salariu

    Marea lovitura o primeste insa creditul de nevoi in euro, altadata locomotiva bancilor. Astfel, gradul maxim de indatorare pentru persoanele neprotejate de riscul valutar va fi de 10%. In traducere acest lucru insemna ca rata lunara la un credit de nevoi in euro nu va putea depasi 10% din veniturile lunare ale solicitantului.

  • Cum sa obtii maximum de la casele de amanet

    Intr-o perioada in care multi oameni se plang de lipsa banilor, casele de amanet pot reprezenta o solutie in cazul in care aveti nevoie de cash pentru o perioada scurta de timp. Trebuie insa sa tineti cont de cateva lucruri, inainte de a alege aceasta varianta.

  • BNR cere pregatire pentru soc in noile norme de creditare: fluctuatii de 35% la euro

    La fundamentarea nivelurilor maxime admise pentru gradul total de indatorare se vor utiliza urmatoarele valori: pentru socul pe curs de schimb - 35,5% la euro, 52,6% la franc elvetian si 40,9% la dolar; pentru socul pe rata dobanzii - 0,6% pentru toate monedele; pentru socul pe venit - 6%. In cazul celorlalte valute se utilizeaza valoarea aferenta francului elvetian, se arata in proiectul BNR.