Arhiva » Octombrie 2010 » 27 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 27 Octombrie 2010 | 34 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, cu scaderi cuprinse intre 0,50% si 1,86%, cele afectate fiind titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF)

  • Legea pensiilor a fost amendata substantial de opozitie in Comisia de munca a Senatului

    Comisia de munca a Senatului a dat marti raport de admitere cu amendamente la Legea pensiilor, stabilind, printre altele, ca punctul de pensie sa fie 45% din salariul mediu brut, iar categoriile care beneficiau de pensii speciale, cum ar fi militarii, sa nu mai intre sub incidenta actului normativ.

  • Cerbulescu (ANPC): Am transmis FMI ca prin OUG 50 bancile nu sunt impiedicate sa dea credite

    Presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat marti pentru NewsIn ca in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii FMI li s-a transmis acestora ca prin aplicarea OUG 50 poate fi oprita activitatea bancilor doar pe un anumit produs, bancile nefiind impiedicate sa acorde credite.

  • Franks (FMI):Suntem preocupati sa existe protectie pentru consumatori,dar si un sistem bancar stabil

    Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti, dupa discutiile cu reprezentantii Ministerului de Finante, ca Fondul este preocupat de problema protectiei pentru consumatori, dar si de stabilitatea sistemului bancar.

  • BNR a atras atentia ANPC ca trebuia sa faca o evaluare preliminara a impactului OUG 50

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata, intr-o scrisoare adresata Comisiei pentru Buget, Finante si Banci a Camerei Deputatilor, ca ANPC trebuia sa realizeze o evaluare preliminara a impactului noilor reglementari ale OUG 50/2010 privind creditele populatiei.

  • Jeffrey Franks: Suntem preocupati sa avem o protectie a consumatorului si un sistem bancar stabil

    Fondul Monetar International este preocupat atat de protectia consumatorului cat si de stabilitatea sistemului bancar, a declarat, marti, la Ministerul Finantelor Publice, seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.

  • Romanii nu sunt interesati de incheierea politei obligatorii a locuintelor

    Proprietarii de locuinte din Romania mai au la dipozitie aproximativ trei luni, pana pe 15 ianuarie 2011, ca sa incheie polita obligatorie pentru asigurarea locuintelor. Dupa aceasta data primariile vor aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei. Reprezentatii unor jucatori importanti din piata asigurarilor, chestionati de capital.ro, considera ca atat gradul de informare, cat si interesul aratat de proprietari fata de acest subiect este unul redus.

  • Cei mai batrani milionari ai Romaniei

    Pe primul loc se afla Ion Basgan, care la 72 de ani are o avere estimata de Top 300 Capital la 24 de milioane de euro. conform Top 300, este cel mai cunoscut mason din Romania Si este un potential ocupant al unui loc in topul celor mai bogati oameni de pe planeta, in cazul in care va caStiga un proces impotriva Statelor Unite privind un brevet de inventie al tatalui sau.

  • Proprietarii vor sa scape de apartamentele cu 3 si 4 camere

    Aproape jumatate din apartamentele scoase la vanzare au 3 si 4 camere, iar numarul proprietarilor care vor sa scape de imobilele de acest tip este in crestere. Cele mai multe oferte de vanzare a apartamentelor cu 3 si 4 camere au fost lansate in orasele mari.

  • Locuintele romanilor consuma de 20 de ori mai mult decat casele pasive, deoarece sunt incadrate in clasa energetica E

    Clasa energetica in care se inscrie o locuinta medie din Romania este E, cu un consum mediu de circa 300 Kwh/mp anual la o supfata medie de 38,6 mp, ceea ce inseamna ca anual romanii scot din buzunar pentru incalzirea imobilului peste 2.000 de lei, potrivit presedintelui Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR).

  • Acum platim expansiunea creditului creat de banci din nimic

    Ne trebuie credite mai multe Si mai ieftine ca sa stimu-lam consumul! Solutia flu-turata de politicieni pentru ieSirea din criza primeSte un duS rece din partea econo-mistului Jesus Huerta de Soto. Expansiuna artificiala a creditului a fost una din cauzele principale ale actualei crize economice, la fel cum a stat Si la originea altor crize majore din trecut, arata De Soto.

  • Promotie la creditul de refinantare de la Banca Comerciala Carpatica

    Banca Comerciala Carpatica lanseaza o promotie prin care persoanele fizice care acceseaza credit de refinantare cu ipoteca OneSmart. Clientii beneficiaza de dobanda 0% pentru primele 3 luni de la data acordarii precum si de o perioada de gratie de trei luni la plata ratelor, se arata intr-un comunicat al bancii.

  • BNR nu sprijina cresterea la 100.000 euro a depozitelor garantate

    De la 1 ianuarie 2011, limita de garantare a depozitelor bancare va creste de la 50.000 de euro, cat este in prezent, pana la 100.000 de euro, se arata intr-o nota de fundamentare care sta la baza emiterii unei Ordonante de Urgenta. BNR nu priveste cu ochi buni aceasta crestere a nivelului garantat al depozitelor.

  • Amway: Criza economica atrage tot mai multi oameni in industria vanzarilor directe

    Numarul agentilor de distributie din industria vanzarilor directe a crescut constant la nivel global inca de la aparitia crizei, printre persoanele care aleg sa dezvolte acest tip de afacere regasindu-se cele care au ramas fara locuri de munca si cele care vor un venit aditional, potrivit Amway.

  • Posibila preluare de catre Apple a ridicat actiunile Sony cu 3%

    Compania fondata de Steve Jobs are 51 de miliarde de dolari cash pentru achizitii Alte posibile tinte pentru preluare sunt Facebook, Disney, Adobe sau EA Sports De la inceputul lunii, mai multe zvonuri de preluari si fuziuni au nelinistit IT-ul mondial.

  • FMI: Aplicarea retroactiva a OUG 50 va avea efecte negative pentru economie

    Deja BNR a aratat ca veniturile bancilor vor scadea cu aproximativ 600 mil. euro. Totusi, seful misiunii, Jeffrey Franks, considera ca trebuie imbunatatita protectia consuma torului in tara noastra, in special in domeniul financiar.

  • Coruptia din sistemul public ne plaseaza pe locul 69 la nivel global

    La nivelul UE, doar Grecia si Bulgaria stau mai rau decat noi In 2010 coruptia este mai infloritoare decat in ultimii doi ani • Trendul descendent ar putea influenta companiile straine sa-si relocheze afacerile.

  • Demagogie: Cheltuielile cu bunuri si servicii sunt in crestere

    Analistii spun ca platile nu sunt transparente Romania se afla sub presiunea Fondului Monetar International pentru a reduce deficitul bugetar, insa statul nu reuseste sa-si restranga cheltuielile, desi are tot mai putine surse de finantare. Dupa primele noua luni ale anului au crescut fata de perioada similara a anului trecut, cheltuielile cu dobanzile, cu bunuri si servicii, dar si cu asistenta sociala.

  • Serviciu de informare pentru incasari

    ProCredit Bank a introdus in portofoliu un nou serviciu destinat atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice, fara comision. Info Incasari SMS permite informarea clientului in legatura cu incasarile care au avut loc in contul curent detinut de acesta.

  • Imprumuturi fara dobanzi in primele trei luni

    Carpatica a introdus in portofoliul de credite pentru persoanele fizice un produs de refi-nan-tare cu ipoteca, OneSmart, cu dobanda zero pentru primele trei luni de la data acor-darii, precum si cu o perioada de gratie de trei luni la plata ratelor.

  • UniCredit se retrage de pe unele piete estice

    UniCredit, cea mai mare banca din Italia, ar putea obtine pana la patru miliarde de euro din vanzarea unor active nestrategice din Europa de Est, precum cele din Kazahstan si Ucraina, in conditiile in care noul director general Federico Ghizzoni vrea sa creasca profiturile.

  • Declinul pietei imobiliare da dreptul bancilor sa apeleze mai des la reevaluarea proprietatilor

    Ce trebuie sa stiti despre evaluarea imobilelor De la inceputul crizei preturile pe piata imobiliara au inregistrat, in medie, declinuri de 30% pana la 50%. Astfel, in cazul apartamentelor noi scaderea a fost de 30%-40%, la cele vechi mergand chiar pana la o reducere de 50%.

  • BRD - Groupe Societe Generale intrerupe temporar sistemul informatic de carduri pentru lucrari de intretinere

    Bucuresti, 27 octombrie 2010. In vederea realizarii unor lucrari de mentenanta a sistemului informatic de carduri al BRD-Groupe Societe Generale, reteaua de ATM-uri si POS-uri a bancii va fi oprita din seara de joi, 28 octombrie 2010, ora 22 :00 pana in dimineata zilei de vineri, 29 octombrie, la ora 09 :00. In acest interval orar, cardurile bancare emise de BRD - Groupe Societe Generale nu vor putea fi utilizate pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, in Romania sau in strainatate.

  • GRUPUL MENATWORK a lansat propriul magazin online

    Dim prima jumatate a lunii octombrie 2010, www.eMenatwork.ro si-a deschis portile comertului virtual cu sisteme de incalzire, climatizare si ventilatie; echipamente igienico-sanitare; corpuri de iluminat (interior, exterior, arhitectural, comercial, stradal); instalatii electrice si transformatoare; placari ceramice; instalatii sanitare; adezivi.

  • Traficul aerian de pasageri continua sa creasca; in septembrie avansul a fost de 10,5%

    Traficul international de pasageri a inregistrat in septembrie o crestere de 10,5%, de la un avans de 6,5% in august, companiile aeriene raportand si o crestere a gradului de ocupare, la 80%, potrivit Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), scrie Mediafax. Traficul aerian de pasageri continua sa creasca; in septembrie avansul a fost de 10,5%

  • Autostrada Soarelui s-a impotmolit in razboiul politic

    "In cazul centurii de ocolire Suceava, unde presedinte al Consiliului Judetean e domnul Flutur (PDL), lucrurile merg foarte bine, nu Si la Constanta,iar problemele nu justifica intarzierea avizelor necesare. Intelegeti Si dvs. ceea ce este de inteles." Liviu Costache, Director CNADNR.

  • Cele mai importante amendamente la OUG 50. Ce vor bancherii, parlamentarii, clientii si ANPC

    OUG 50 trebuia sa fie dezbatuta de catre Comisia de buget si finante marti. Din lipsa de cvorum sedinta a fost suspendata si va fi reluata cel mai devreme peste doua saptamani. Deputatii vor dezbate atunci cele peste 100 de amendamente la OUG 50/2010 venite din toate directiile. Vi le prezentam pe cele mai importante.

  • BNR are cel mai mult aur dintre bancile centrale din Est

    Banca Nationala detine cea mai mare rezerva de aur dintre bancile centrale din regiune, cu 103,7 tone, desi dupa valoarea totala a rezervelor internationale este depasita cu mult de banca centrala a Poloniei.

  • Romania se afla in jumatatea mai prospera a lumii intr-un top al celor mai bogate 110 tari

    Romania se afla in prima jumatate a unui clasament al celor mai prospere state din lume, intr-un top realizat de institutul Legatum.Pe primul loc se afla Norvegia, iar pe ultimul loc Zimbabwe. Romania se afla pe locul 51, imediat dupa Kazahstan si inaintea Thailandei. Romani este in acest top dupa Costa Rica, Lituania, Bulgaria (46) dar inaintea Rusiei (63), Chinei, Ucrainei (69) sau a Mexicului (53).

  • ING: Un euro de 5 lei ar ajuta exporturile, dar nu si economia

    Exporturile ar urca cu 4% daca euro ar urca la 5 lei si ar ramane acolo, insa efectul asupra cresterii economice este incert, spune Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, economistul-sef al ING Bank.

  • Ratele restante au urcat la 15,7 mld. lei in septembrie

    Ratele restante la credite ale populatiei si companiilor s-au dublat in primele noua luni din 2010, ajungand la aproape 15,7 miliarde de lei (echivalentul a 3,7 mld. euro) la sfarsitul lunii septembrie, fata de 7,8 miliarde de lei in decembrie anul trecut, arata datele BNR.

  • Executorii bancari: La licitatii obtinem 50% din pretul initial

    Numarul din ce in ce mai ridicat al garantiilor imobiliare scoase la licitatie de banci nu a provocat inca o explozie a vanzarilor de locuinte, pentru ca pe la licitatii bate vantul. Vanzarile de locuinte scoase la licitatie de banci urmeaza mersul intregii piete imobiliare: oferta creste, cererea tinde spre zero. "Am un apartament cu doua camere in Bucuresti pe care incerc sa il vand inca de anul trecut.

  • Alarma de gradul I in toata tara: Zecii de mii de sindicalisti cer demisia Guvernului

    Alarma de gradul I pentru toti politistii din tara, inaintea mitingurilor de astazi. Ordinul a fost semnat chiar de ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas. Peste 80.000 de sindicalisti protesteaza astazi in Bucuresti in ziua in care Parlamentl voteaza motiunea de cenzura depusa de Opozitie.

  • Guvernul Emil Boc fata-n fata cu motiunea

    Sedinta plenului Parlamentului in care este dezbatuta si votata motiunea de cenzura a Opozitiei la adresa Guvernului Emil Boc a inceput. O jumatate de ora parlamentarii s-au contrat pe procedura. Nervii s-au incins.