Arhiva » Aprilie 2011 » 21 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 21 Aprilie 2011 | 45 de inregistrari

  • Comisia Europeana a aprobat acordarea unor ajutoare de 1,3 miliarde lei pentru fermierii romani

    Comisia Europeana (CE) a autorizat, miercuri, o schema de ajutoare de stat avand un buget de 1,3 miliarde lei (aproximativ 304 milioane euro), al carei obiectiv este sprijinirea fermierilor din Romania care intampina dificultati din cauza crizei economice.

  • FMI: SUA nu au plan credibil pentru reducerea deficitelor bugetare

    "Dezbaterea dintre cele doua partide (republican si democrat, n.r.), care s-a finalizat, pe 8 aprilie, printr-un plan de economii de 39 de miliarde de dolari, nu a fost suficienta. Discursul presedintelui Barack Obama, pronuntat pe 13 aprilie, merge in directia cea buna, dar deciziile concrete urmeaza sa fie luate", a spus Blanchard.

  • Isarescu: Pana la adoptarea monedei euro, produsul nostru este de aparat, este absolut normal

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a explicat miercuri ca este gresita catalogarea apararii, de catre banca centrala, a monedei nationale in 2008 ca fiind agresiva si a spus ca, pana la adoptarea euro, BNR "isi va apara produsul", acesta fiind un act "absolut normal".

  • Ai o diploma! Incotro? Doar 1.400 de absolventi si-au gasit job in 2011

    Sansele ca tinerii iesiti de pe bancile scolii sa-si gaseasca un loc de munca sunt aproape nule. Statistica arata ca doar unu din zece tineri reuseste sa se angajeze in primul an de la absolvire. In 2011, doar 1.440 de tineri si-au gasit job prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Cel mai mare contract de asigurare de sanatate din Romania

    Compania de asigurari Signal Iduna va furniza angajatilor companiei Takata-Petri, producator local de echipamente de siguranta auto, solutii de asigurari de sanatate pentru suma de 6 milioane de euro, reprezentand cel mai mare contract de acest tip incheiat in Romania.

  • Boc, despre varianta de ministru UNPR: Modificarea impune vot in Parlament,ceea ce nu avem in vedere

    Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la Constanta, intrebat despre posibilitatea desemnarii unui reprezentant al UNPR la Ministerul Muncii, ca portofoliile au fost repartizate in cadrul coalitiei, orice modificare presupunand un vot al Parlamentului, demers pe care nu il are in vedere.

  • Valentin Ionescu: BVB tinteste o extindere regionala

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si-a propus ca in urmatorii doi ani si jumatate sa depaseasca volumele de tranzactionare de la Budapesta si Praga, ajungand pe locul 2 din regiune, imediat dupa Bursa din Varsovia, a precizat Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

  • Peste 500 de proprietari de pensiuni invata cum sa isi conduca afacerile, printr-un proiect european

    Proiectul va fi implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM), Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) si Asociation Agraria de Jovenes Agricultore de Almeria (ASAJA), fiind finantat din Fondul Social European.

  • Olteanu, BNR: Faptul ca nu avem zeci de mii de familii executate silit se datoreaza si politicii mai prudente a BNR

    Numarul clientilor executati silit de catre banci pentru ca nu si-au mai platit ratele la credite nu a urcat in Romania la acelasi nivel ca in alte tari europene deoarece reglementarile mai stricte ale BNR din anii de boom ai creditarii au impus bancilor o activitate de finantare mai prudenta, considera Bogdan Olteanu, viceguvernatorul al BNR.

  • Dacia livreaza 102 vehicule Bancii Comerciale Romane in cursul lunii aprilie

    Automobile Dacia va livra Bancii Comerciale Romane (BCR) un lot alcatuit din 102 vehicule Logan berlina, iar acestea vor intra in posesia BCR in cursul lunii aprilie si vor fi utilizate de catre unitati si subsidiare ale bancii de pe intreg teritoriul tarii, se arata intr-un comunicat.

  • Ratele de impozitare ale companiilor, in scadere la nivel global

    Diminuarea poverii fiscale a companiilor se datoreaza competitiei stranse la nivelul statelor pentru atragerea de investitii si colectarea de venituri la bugetele de stat, in conditiile unei mobilitati fara precedent a investitiilor la nivel international, arata studiul "Corporate tax set to decline globally", realizat de Oxford Analytica.

  • Euro a atins cel mai ridicat nivel in fata dolarului din 14 ianuarie 2010

    Moneda euro s-a apreciat miercuri pana la un curs de 1,45 dolari/euro, cea mai ridicata valoare din 14 ianuarie 2010, beneficiind de apetitul pentru risc al investitorilor si de interesul pietei fata de o emisiune spaniola de obligatiuni, relateaza Les Echos.

  • Bancpost a lansat un credit ipotecar cu costuri reduse ca alternativa la ,Prima casa

    Bancpost a lansat un credit ca alternativa la ,,Prima casa", cu dobanda egala cu Euribor la trei luni plus 4,95%, prin care se poate contracta o suma de pana la 250.000 de euro, fata de maximum 57.000 de euro prin programul guvernamental.

  • Boc catre Elena Udrea: Daca o tineti tot in negocieri, turistii vor ramane vesnic blocati in trafic

    Emil Boc i-a reprosat, miercuri, ministrului Dezvoltarii, Elena Udrea, ca lucrarile la soseaua de centura a Constantei sunt in intarziere si ca, daca ministerul o tine "tot in negocieri, turistii vor ramane vesnic blocati in trafic", relateaza Realitatea TV

  • Cercel, BRD-SocGen: In toamna anului 2008 nu a fost un atac speculativ concertat. A fost o situatie de piata

    In toamna anului 2008 nu a fost un atac speculativ concertat, ci o situatie de piata, pe care actorii au incercat sa o minimizeze, iar factorul politic a vut un rol important in declansarea evenimentelor, intr-un context international deja tensionat, apreciaza Claudiu Cercel, director general adjunct, coordonator al activitatilor piete financiare al BRD - SocGen.

  • Noi servicii pentru clientii Piraeus Bank

    Incepand cu aceasta saptamana Piraeus Bank Romania ofera clientilor sai, persoane fizice, patru noi pachete de servicii si produse. ,,Cele patru tipuri de pachete sunt create pentru a se adresa unui public divers, cu nevoi diferite si asigura clientilor costuri mai mici decat cele oferite in achizitionarea individuala a produselor sau serviciilor incluse.

  • Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj si amenintare

    Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a depus plangere penala, la inceputul lunii impotriva lui Vintu pentru amenintare si santaj. Alaturi de Vintu, a fost retinut pentru 24 de ore si Ion Ilie Cezar. Omul de afaceri a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Vintu ajunge joi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

  • Electrocentrale Deva va incasa 5,16 milioane euro in urma schimbului de certificate cu Vitol SA

    Producatorul de energie Electrocentrale Deva va incasa 5,16 milioane euro pentru 1,7 milioane certificate de emisii de gaze cu efect de sera pe care le-a schimbat cu societatea Vitol SA, in urma unei sedinte de tranzactionare la Bursa Romana de Marfuri (BRM).

  • Achizitia de autovehicule electrice va primi facilitati suplimentare din partea statului

    Cei care vor cumpara masini electrice sau hibrid prin intermediul programului Rabla vor beneficia de un numar mai mare de vouchere, iar Fondul de Mediu intentioneaza sa demareze proiecte-pilot pentru instalarea infrastructurii necesare autovehiculelor nepoluante.

  • Ghetea:Cred ca bancile sunt dispuse sa-si asume o profitabilitate mai mica dupa plata facturii crizei

    Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a declarat miercuri ca tendinta de reducere a dobanzilor si a marjelor arata ca bancile sunt dispuse ca, pe langa plata "facturii crizei", sa isi asume o profitabilitate mai redusa. Presedintele ARB a mai spus ca sunt deja "anunturi privind reducerea dobanzilor si a marjelor".

  • De ce se apreciaza leul. Explicatia lui Mugur Isarescu

    Aprecierea leului este rezultatul interesului aratat de capitaluri pentru Romania, iar banca centrala nu poate fi acuzata de faptul ca permite aceasta evolutie a cursului, a spus astazi Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, cu ocazia unei dezbateri dedicate atacului speculativ din octombrie 2008.

  • Guvernul a aprobat normele metodologice la noua forma a programului Prima Casa

    Boc a aratat ca a fost practic dublata valoarea garantiilor, in timp ce celelalte conditii de acces la program au ramas aceleasi. "Fac mentiunea ca, prin continuarea programului, nu este afectat nici nivelul dobanzii si nici avansul pe care trebuie sa-l depuna cel care doreste sa achizitioneze o locuinta, respectiv 5% din valoarea imobilului", a mai spus premierul.

  • Guvernul aloca un milion de lei din fondul de rezerva pentru Asezamantul romanesc de la Ierihon

    Premierul Emil Boc a semnat hotararea de suplimentare a bugetului Secretariatului General al Guvernului pe 2011 cu suma de 1.000 mii lei, pentru Secretariatul de stat pentru Culte, in vederea construirii Asezamantului romanesc de la Ierihon, Israel.

  • Boc: Portofoliul de la Ministerul Muncii apartine PDL si va ramane al PDL

    Premierul Emil Boc a afirmat miercuri seara, la Constanta, ca portofoliul Ministerului Muncii ramane la PDL, explicand ca, din punct de vedere al textului constitutional, orice alta modificare a intelegerii initiale ar implica si obtinerea unui nou vot in Parlament.

  • Vintu, adus la Parchetul General pentru noi audieri

    Omul de afaceri a fost adus la Parchetul General pentru a da o declaratie in dosarul in care este acuzat de amenintare si santaj la adresa managerului Realitatea TV, Sebastian Ghita. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost adus joi la Parchetul General din arestul politiei pentru a da noi declaratii in dosarul in care este acuzat de santaj si amenintare, transmite Realitatea TV.

  • BP da in judecata firma Transocean pentru daune de 40 de miliarde de dolari

    BP sustine ca sistemele de siguranta ale platformei Deepwater Horizon, detinuta de Transocean, nu au functionat, compania intentand un proces separat si producatorului instalatiei care a esuat in stoparea uriasei scurgeri de petrol ce a urmat exploziei. Ambele procese au fost intentate miercuri, la un an de la explozia in care au murit 11 lucratori.

  • Programul 10.000 de euro pentru tineri. Vezi aici un prim bilant

    Ministerul Economiei, prin Agentia pentru implementarea proiectelor pentru IMM-uri, a semnat miercuri primele 70 de contracte de finantare nerambursabila in cadrul programului de sprijinire a tinerilor intreprinzatori. Primele contracte sunt pentru tineri care-si asigura din surse proprii partea de cofinantare.

  • Fiat cumpara 16 % din Chrysler pentru 1,27 miliarde dolari

    Intr-un comunicat de presa, Fiat a precizat ca a ajuns la un acord cu Chrysler si cu ceilalti actionari ai grupului american (statul american si cel canadian precum si fondul de pensii al sindicatului auto UAW) care ii permite sa-si exercite o optiune de tip 'call' pentru a cumpara un nou pachet de 16% din capitalul Chrysler in al doilea trimestru al acestui an. 'Pretul global pentru exercitarea acestei optiuni va fi de 1,268 miliarde de dolari', a precizat grupul italian.

  • Bancile inchid majoritatea unitatilor intre 23 si 25 aprilie, cu ocazia Sarbatorilor de Paste

    Unitatile bancare vor fi inchise in perioada 23 - 25 aprilie, cu ocazia sarbatorilor de Paste, unele avand program scurt chiar de vineri, dar exista si banci care au decis ca unele agentii sa functioneze sambata si luni. Astfel, Banca Comerciala Romana a anuntat ca unitatile teritoriale de retail, inclusiv cele care isi desfasoara activitatea in mall-uri, si centrele de afaceri corporate, nu vor avea program cu publicul in zilele de 23, 24 si 25 aprilie.

  • CECCAR: Bancile vor trebui sa concilieze cu statul costurile fiscale ale trecerii la IFRS

    La nivel national exista o lipsa de coerenta in ceea ce priveste asigurarea cadrului legal necesar trecerii la standardele internationale de raportare financiara (IFRS) in situatiile financiare ale bancilor, spune, intr-un interviu acordat ,,Fin.ro", Stefan Bunea, directorul Institutului National de Dezvoltare Profesionala Continua al CECCAR.

  • Apple isi doboarda recordurile. Gigantul american a raportat profit dublu fata de anul trecut

    Gigantul Apple a raportat un profit net record de 6 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2011, conform Mediafax. Cifra este dubla fata de profitul net al companiei raportat in aceeasi perioada a anului trecut, de 3 miliarde de dolari.

  • Cum ii motiveaza noul Cod al Muncii pe angajati?

    Nemaiavand protectia aberanta a legii, angajatii au devenit mai responsabili si mai motivati la locul de munca Salariatii care ocupa un post temporar au o sansa sa-si dovedeasca abilitatile pentru a ramane angajati PwC: Se vor crea oportunitati pentru companiile in plina dezvoltare si pentru angajatii care dispun de abilitatile cerute pe piata muncii

  • Adrian Vasilescu: Noi inca nu stim daca am iesti din recesiune

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, la Realitatea TV, ca desi unii oficiali au declarat ca Romania a iesit din recesiune, acest lucru "nu inseamna ca iesim din criza". El a atras atentia ca romanii vor mai avea de suportat efectele crizei, care uneori pot fi dramatice, cel putin cativa ani.

  • Cand va ajunge BVB sa fie macar piata emergenta

    Directorul general al institutiei, Valentin Ionescu, spune ca intr-un an si jumatate Bursa ar putea indeplini criteriile Morgan Stanley pentru o piata emergenta Conducerea operatorului de piata mizeaza pe atingerea in doi ani si jumatate a unui rulaj zilnic mai mare decat la cel actual din pietele de la Budapesta si Praga

  • BNR ar putea utiliza aprecierea leului pentru a tine sub control preturile, considera oficiali ai BM

    Banca Nationala a Romaniei ar putea permite o apreciere a monedei nationale, pentru a putea aduce inflatia in apropiere de tinta avuta in vedere pentru acest an, a declarat pentru Bloomberg economistul sef al biroului Bancii Mondiale la Bucuresti, Catalin Pauna.

  • Actionarii MKB Romexterra Bank au suplimentat capitalul cu 23 mil. euro

    Actionarii MKB Romexterra Bank au decis, la sfarsitul lui martie 2011, majorarea capitalului social al bancii cu suma de 94,72 milioane de lei (23 de milioane de euro la un curs de 4,1 lei/euro), de la nivelul actual de 380,13 milioane de lei pana la 474,86 milioane de lei, potrivit unei hotarari publicare in Monitorul Oficial.

  • Marasoiu (MDRT): Circa 25% din structurile de primire turistica din Romania ar trebui inchise

    Directorul Directiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Paul Marasoiu, a declarat joi ca, in opinia sa, 25% din structurile de primire turistica de la nivelul intregii tari ar trebui inchise sau declasificate, din aproape 2.000 de unitati aflate in Romania.

  • Moneda nationala se depreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,0906 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,0906 lei/euro, cu 0,12% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7942 lei/dolar, cel mai mic nivel din 4 decembrie 2009.

  • Millennium Bank este interesata sa participe la Prima Casa 4

    Millennium Bank este interesata sa participe la a patra editie la programului Prima Casa si va acorda credite clientilor eligibili conform normelor adoptate de Guvern. Banca va aloca 50 de milioane de euro pentru aceasta editie a programului, suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in cadrul primelor trei editii ale programului Prima Casa.

  • Bancherii incearca sa reia creditarea companiilor

    Semnalele pozitive aparute in economie in ultima perioada au ajuns la investitorii straini, care se uita mult mai atent la oportunitatile existente pe piata locala, au spus participantii la un seminar organizat de Ziarul Financiar in parteneriat cu Alpha Bank, casa de avocatura Salans si compania de consultanta Ensight.

  • Te poate obliga seful sa-ti dai demisia? VEZI sfatul avocatului

    Nu sunt putini angajatii care nu stiu cum sa procedeze atunci cand managerii pun presiune asupra lor sa-si dea demisia. In mod surprinzator, situatiile in care un manager foloseste metode de intimidare pentru a forta un salariat sa demisioneze nu sunt tocmai rare.

  • Intarirea leului e greu de franat

    Aprecierea leului este greu de contracarat de catre Banca Nationala, in conditiile in care dobanzile sunt di-fi-cil de redus, iar la nivel mondial exis-ta un exces de lichiditate, a d-e-cla-rat guvernatorul BNR, Mugur Isa-res-cu. Acesta a adaugat ca pentru "a nu permite" aprecierea monedei na-tio-nale, banca centrala ar trebui din nou sa cumpere valuta, ceea ar pune o presiune suplimentara pe dobanzi, care si asa sunt la un nivel foarte jos.

  • Inca nu stii unde sa pleci de Paste? Oferte last-minute in Bulgaria, Turcia si Italia, cu bani putini

    Daca inca nu ai apucat sa-ti planifici nimic pentru sarbatorile pascale, mai ai o sansa: ofertele last-minute. Cu ce propuneri vin agentiile de turism? Cele mai multe dintre ofertele operatorilor sunt pentru litoralul bulgaresc, insa nu lipsesc nici statiunile din Turcia, Egipt sau Italia. Iata mai jos cateva asemenea oferte.

  • Ai credit - Cum va evolua leul fata de euro, franc si dolar pana la sfarsitul anului

    Romanii cu credite in euro, franci elvetieni si dolari nu au de ce sa-si faca griji in privinta cresterii ratelor, in 2011. Ei cumpara mai ieftin cele trei valute fata de sfarsitul anului trecut, pentru ca leul s-a intarit. Tendinta de apreciere se va mentine pana la sfarsitul anului si chiar in 2012, potrivit prognozelor bancilor. Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), spune ca aprecierea leului este rezultatul interesului aratat de capitaluri pentru tara noastra.

  • Cum va evolua puterea de cumparare a romanilor

    Cresterea salariilor medii nete va fi depasita in acest an de avansul preturilor in nord-estul tarii, dar va devansa semnificativ media scumpirilor in centru, sud-est si sud-vest. "Adevarul" va prezinta evolutia salariului real (castig minus inflatie) din 2011 in fiecare judet, adica harta puterii de cumparare realizata pe baza prognozelor oficiale.