Arhiva » Iunie 2011 » 01 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 01 Iunie 2011 | 51 de inregistrari

  • Programul Casa verde are in acest an un buget de 100 milioane lei, pentru persoane fizice

    Administratia Fondului pentru Mediu va lansa miercuri a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de incalzire ce utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, denumit Programul "Casa Verde", care se adreseaza persoanelor fizice.

  • Romanii taie mai multi copaci decat planteaza - INS

    Romanii au plantat mai putini copaci decat au taiat, in 2010, arata datele publicate marti de INS. Astfel, volumul de masa lemnoasa recoltata, conform reglementarilor legale, a crescut cu 2,9% fata de anul 2009, in timp ce suprafata fondului forestier a inregistrat o crestere de 0,3%, la 31 decembrie 2010, comparativ cu aceeasi data a anului 2009.

  • Numarul tranzactiilor cu cardul pentru plata taxelor locale s-a dublat in primele 4 luni

    Numarul tranzactiilor cu cardul pentru plata taxelor si impozitelor s-a dublat in primele patru luni, comparativ cu perioada similara din 2010, la 140.000, cu o valoare de 46 mil. lei, 95% dintre resedintele judetene permitand plata taxelor si impozitelor locale cu cardul, potrivit Visa Europe.

  • Ungurii vor plati rata la banca la curs fix. Vezi pentru ce valute

    Plata ratei la banca la curs fix! Se intampla, dar nu in Romania! In Ungaria. Guvernul de la Budapesta a fixat cursul pentru palata ratelor la creditele ipotecare in euro, franci si yeni, pana la finalul anului 2014. Politicienii romani nu au aprobat, anul trecut, nici macar plata ratei la cursul de schimb al BNR, asa cum propunea un amendament la Ordonanta 50.

  • BCR Asigurari estimeaza pentru 2011 un profit brut si subscrieri in linie cu cele de anul trecut

    BCR Asigurari Vienna Insurance Group (VIG) estimeaza pentru acest an un profit brut apropiat de cel obtinut anul trecut, in valoare de 14,43 milioane lei si o stagnare a afacerilor la circa 522 milioane lei, a declarat marti presedintele directoratului companiei, Mihail Tecau.

  • Guvernul a instituit taxarea inversa pentru cereale si plante tehnice

    La inceputul sedintei, premierul Boc le-a spus ministrilor ca sedinta a fost convocata in ultima zi a lunii mai deoarece ordonanta trebuie sa intre in aplicare din iunie 2011 pana in iunie 2013, interval pentru care Uniunea Europeana a dat avizul folosirii taxarii inverse

  • Statul a aprobat esalonarea unor datorii de 6,5 milioane de lei

    La sfarsitul lunii martie, Guvernul a hotarat ca firmele care au comenzi, dar intampina dificultati financiare vor avea posibilitatea sa esaloneze datorii catre stat, pe o perioada de maximum cinci ani, insa doar daca vor achita obligatiile curente si vor constitui garantii.

  • Elevii vor putea alege din toamna optionalul despre activitatea BNR si sectorul financiar

    Elevii claselor a XI-a si a XII-a vor putea alege din toamna optionalul despre activitatea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si a sectorului financiar, a declarat, marti, directorul adjunct al Directiei Comunicare din cadrul BNR Mircea Muresan.

  • Doar un aviz de mediu mai sta in calea proiectului minier Rosia Montana

    Curtea de Apel Bucuresti a confirmat valabilitatea certificatului de urbanism referitor la proiectul minier de la Rosia Montana, se arata intr-un comunicat de presa, remis redactiei de catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). Decizia instantei este definitiva si irevocabila, confirmand validitatea certificatului de urbanism nr. 87/2010 si, in acelasi timp, respingand cererea de suspendare a documentului emis catre RMGC inaintata de catre doua ONG-uri.

  • Pretul alimentelor de baza se va dubla in urmatorii 20 de ani, avertizeaza Oxfam

    Pretul alimentelor de baza va creste cu mai mult de 100% in urmatorii 20 de ani, daca liderii lumii nu vor lua masuri pentru a reforma sistemul alimentar global, a avertizat organizatia caritabila Oxfam.

  • Boc: Conducerile de la finante neperformante vor fi decapitate

    Prim-ministrul Emil Boc a declarat marti ca ultimele cinci judete la gradul de colectare a taxelor, conform evaluarii pe luna iunie, vor avea conducerile directiilor de finante si de vama "decapitate".

  • Romania va cheltui 136 mil.euro in urmatorii trei ani pentru a stabiliza zona costiera a Marii Negre

    Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat marti ca Romania vrea sa cheltuiasca circa 136 milioane euro in urmatorii trei ani pentru a stabiliza zona costiera a Marii Negre. "Exista un parteneriat acceptat la nivelul Comisiei Europene ce are ca obiective trasportul, energia si mediul prin care speram sa sustinem cauza Marii Negre si sa atragem cat mai multi bani pentru a investi in aceasta zona", a spus Laszlo Borbely.

  • BVB incepe plata dividendelor catre actionarii inregistrati la 20 mai 2011

    Bursa de Valori BucureSti anunta plata dividendelor aferente exercitiului financiar 2010, prin intermediul Depozitarului Central, incepand cu 1 iunie pentru platile prin transfer bancar Si incepand cu 16 iunie pentru platile in numerar, catre actionarii inregistrati la 20 mai 2011.

  • Plan de economii pentru copii de la Carpatica, cu 7% dobanda la lei

    Carpatica, o banca de talie redusa controlata de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, intra pe nisa produselor dedicate copiilor cu un plan de economii la care dobanda este de 7% pe an la lei. La euro, dobanda platita este de 4% pe an.

  • Cele mai tari smartphone-uri ale verii

    Sezonul smartphone-urilor a inceput odata cu luna mai si pare sa tina pana in septembrie, daca ar fi sa ne luam dupa anunturile oficiale de lansare ale marilor producatori, precum HTC, Samsung sau Research in Motion.

  • De ce sa inchei o polita online

    Pe langa avantajele imediate legate de timp si costuri, achizitionarea de pe internet a unei polite de asigurare ofera avantajul de a putea compara in timp real aproape toate ofertele de pe piata

  • Statul pierde controlul in AGA de la FP

    Pachetul detinut de stat la Fondul Proprietatea (FP) a scazut sub 33% dupa ce Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a emis si transmis acum cateva zile Depozitarului Central titluri de conversie pentru 10,1% din actiunile FP, de cinci ori mai mult decat in primele trei saptamani de la reluarea procesului

  • Bancherii ar putea fi amendati cu peste 5 mil. euro daca incalca reglementarile UE

    Bancherii ar putea fi amendati cu peste cinci milioane de euro daca incalca reglementarile Uniunii Europene, potrivit unui proiect de lege care ar apropia, daca va fi aprobat, prevederile statelor din UE de regimul mai strict din Marea Britanie privind sectorul bancar, transmite Reuters.

  • Fondurile de pensii nu au unde sa investeasca bani in Romania

    Banii fondurilor de pensii se vor duce in curand catre pietele dezvoltate din afara pentru ca nu au emitenti in Romania, a declarat marti Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

  • Cat va costa caldura la iarna in Bucuresti. La centralizat si cu centrala

    Ariston Thermo, unul dintre cei mai mari furnizori de centrale termice de pe piata locala a facut o estimare a costului cu energia termica de la iarna, atat in varianta alimentarii de la RADET, cat si in cea cu centrala murala.

  • Raiffeisen: Cursul ramane la 4,1 lei pana la finalul anului. Inflatia scade la 5,3%

    Cursul de schimb va fluctua in jurul pragului de 4,1 lei/euro pana la finalul anului pentru ca BNR nu va permite o apreciere semnificativa a leului in conditiile care aceasta ar afecta competitivitatea exporturilor, dar nici o depreciere, care va avea un impact negativ asupra cresterii preturilor, spuna analistii Raiffeisen Bank.

  • HAOS: Taxa auto va fi platita de cumparator, NU de vanzator

    Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) afirma, intr-un comunicat de presa, ca taxa auto va fi platita de cumparator, nu de vanzator, asa cum spusese ministrul Laszlo Borbely, atunci cand a fost intrebat de presa cine anume va plati taxa in viitoarea ei forma.

  • Criza a readus jocurile piramidale in Romania

    Impovarati de lipsuri, mii de romani dovedesc ca uita repede ce au patit altii cu jocurile piramidale si se avanta orbeste ca sa obtina credite chilipir. Numai in ultima vreme, la Cluj si Timisoara, aproape 100 de persoane au depus plangeri la OPC pentru ca o companie le-ar fi luat un avans, le-a perceput rate lunare, dar ar fi uitat sa le dea imprumutul dorit. Si politia a intrat pe fir.

  • Cresterea Euribor incepe sa se vada in ratele la creditele in euro

    Banca Romaneasca a majorat cu 0,33 puncte procentuale dobanda variabila la creditele de consum cu ipoteca, pana la 8,17% pe an, in conditiile in care a actualizat la sfarsitul lunii mai valoarea indicelui Euribor la trei luni (dobanda medie la care se imprumuta intre ele bancile din zona euro).

  • Apare creditul in ruble?

    Intrarea capitalului rus pe pietele bancare din tarile cu economii emergente se va produce pe fondul greutatilor cu care se confrunta marile grupuri austriece si italiene care domina sistemele bancare din zona. Rubla ruseasca si-ar putea recastiga stralucirea de alta data in tarile Europei Centrale si de Est.

  • Tranzactia pentru preluarea bazei de clienti si a activelor Boom TV de catre Romtelecom, incheiata

    Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Boom TV, a anuntat miercuri incheierea tranzactiei pentru preluarea bazei de clienti Si a activelor companiei de catre Romtelecom. Romtelecom a virat deja un avans din pretul tranzactiei, urmand ca suma finala sa fie stabilita la finalul procesului de migrare al clientilor, arata CITR.

  • Taxa pe podul Ruse-Giurgiu pentru masinile care vin din Bulgaria a scazut

    Taxa pentru masinile care vin din Bulgaria si se duc in Romania pe podul Ruse-Giurgiu a scazut incepand de miercuri, in urma unei decizii din martie a guvernului bulgar, relateaza Sofia Echo Taxa de trecere a podului pentru masinile care vin din Bulgaria a fost redusa la doi euro.

  • ALLIANCE Finance Broker deschide la Baia Mare a opta agentie in franciza

    ALLIANCE Finance Broker, firma de consultanta financiara, ai carei fondatori activeaza in piata de brokeraj credite inca din 2004, anunta deschiderea celei de-a opta reprezentante, la Baia Mare, dupa ce recent a inaugurat o agentie similara la Sibiu.

  • Udrea: Am scapat de credit, dar nu am incasat nicio suma de bani in urma tranzactiei cu terenul

    Udrea anuntase marti printr-un interviu pentru "Romania Libera" ca a vandut terenul unde construise un imobil cu apartamente cu tot cu creditul de 3 milioane euro, iar in urma mai multor discutii aparute in presa dupa aceste declaratii a decis sa dea lamuriri pe blog pentru a "pune capat speculatiilor".

  • Tabara (MADR): Romania se inscrie ca o putere agricola in randul celor 27 de state ale UE

    Romania se inscrie ca o putere agricola in randul celor 27 de state ale Uniunii Europene, nu numai datorita conditiilor pedo-climatice ci si a contingentului agricol de valoare, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Valeriu Tabara, la un seminar privind domeniul agricol.

  • Cea mai mare parte a veniturilor din presa scrisa nu mai vin din publicitate

    Veniturile din distributie au ajuns sa reprezinte 50-60% din cifra de afaceri a unui ziar sau a unei reviste. Inainte de criza, veniturile din publicitate generau 60-70% din cifra de afaceri a presei tiparite. Piata de distributie de presa se ridica la 120 milioane de euro.

  • BCR Asigurari tinteste afaceri de 1 mil. euro din asigurarea pentru interventii cu celule stem

    Noua polita este o premiera pe piata romaneasca Societatea estimeaza un portofoliu de 5.000 de clienti pana la finalul anului BCR Asigurari, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), estimeaza ca va incheia in acest an aproape 5.000 de asi-gu-rari medicale pentru interventii cu celule stem, a precizat Sergiu Loghin, membru in Directoratul companiei.

  • Jean-François Fallacher va prelua de la 1 iulie conducerea Orange Romania

    Totodata, Orange anunta promovarea actualului director general, Thierry Millet, in cadrul Grupului France Telecom - Orange. Acesta va reveni in Franta, unde va coordona activitatile de plati prin telefonul mobil si de dezvoltare a serviciilor de plati contactless in tarile in care este prezent Grupul, implementand astfel unul din cele sapte programe strategice anuntate de Stephane Richard pe 31 mai.

  • Ce vinde Grecia ca sa iasa din criza. Vezi hotelurile si insulele vizate

    Planul de privatizare, prin care Grecia doreste sa reduca muntele de datorii, include vanzarea de proprietati in valoare de 30 de miliarde de euro. Procesul este abia la inceput, dar viitoarele vanzari vor incude cel mai probabil proprietati cum ar fi hotelul de lux Mont Parnes Casino de langa Atena, alte hoteluri, si chiar un plan de concesiune pentru dezvoltarea unui complex turistic de lux cu teren de golf in Insula Rhodos.

  • Florin Pogonaru: cursul de schimb ar trebui sa fie de 4,7-4,8 lei/euro

    Cursul euro/leu ar trebui sa fie de circa 4,7-4,8 lei/euro, a spus Pogonaru, care a citat un studiu al Intelligence Economic Unit, potrivit caruia leul este supraapreciat cu 13%. Oamenii de afaceri considera ca aceasta estimare este depasita, cursul leului fiind supraapreciat cu 16%.

  • Vodafone Romania dubleaza traficul de date mobile

    De astazi, clientii Vodafone au trafic dublu inclus in pachetele de Internet mobil. Promotional, utilizatorii de laptop-uri, PC-uri sau tablete, au de acum trafic initial dublu, inclus in fiecare abonament de Internet mobil. Si utilizatorii Cartelei Internet Vodafone primesc un volum dublu de trafic inclus, pana la sfarsitul lunii iulie.

  • Doar o firma din o suta a primit esalonare de la stat

    Statul a aprobat 7 cereri depuse de firme pentru esalonarea la plata a unor datorii de 6,5 milioane lei, mai putin de 1% din volumul total solicitat. Guvernul a dat posibilitatea firmelor care au comenzi, dar au probleme financiare sa esaloneze la plata obligatiile fiscale pe o perioada maxima de cinci ani, cu conditia achitarii obligatiilor curente si constituirii unei garantii.

  • ING Asigurari de Viata sustine parintii sa economiseasca din timp pentru cei mici

    Desi costurile educatiei sunt tot mai mari, numarul tinerilor care doresc sa urmeze cursuri universitare si se inscriu in invatamantul superior creste constant. Alocarea din timp a unei cote din bugetul familiei pentru un plan financiar pentru copii le poate asigura acestora sansa la educatia dorita.

  • Apartamentele noi si vechi din Capitala s-au scumpit cu 0,4% in luna mai

    Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti indica, pentru luna mai, o valoare medie de 1.189 euro/mp util (crestere de 0,4% fata de luna aprilie) pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, inregistrand o usoara crestere, aceeasi evolutie, de +0,4% fiind inregistrata si de apartamentele vechi.

  • MedLife a deschis primul spital privat de pediatrie din Romania, investitie de 13,5 milioane euro

    Operatorul de servicii medicale MedLife a deschis miercuri primul spital privat de pediatrie din Romania, investitie care se ridica la 13,5 milioane euro, reprezentantii companiei estimand ca, in cadrul unitatii, vor primi ingrijiri aproape 400 de pacienti pe luna.

  • Topul cresterilor de pe Bursa in mai

    Bursa a inregistrat corectii semnificative in luna mai: indicele BET a pierdut 7,6%, iar indicele BET-FI (care urmareste SIF-urile si FP) a scazut cu 11,3%. Bursa de la Bucuresti a fost lovita si ea de starea de neliniste de pe pietele internationale determinata de sitatia Greciei, si de inrautatirea perspectivelor privind Italia si Spania, alte doua economii cu probleme din Zona euro.

  • Cum se pot lua bani de la stat pentru instalatiile de incalzire

    Programul "Casa Verde" are alocat in acest an 100 de milioane lei, cu 10 milioane lei mai putin decat anul trecut. Fondurile sunt alocate pentru toate judetele tarii si sunt suficiente pentru un numar de 16.000 de persoane care aplica in cadrul programului care demareaza de la 1 iunie.

  • Cati romani cu pensii obligatorii nu au niciun ban in cont

    Conturile de pensii goale de pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, in care angajatorul nu a virat niciun ban pentru salariat, a ajuns la 5% din total fata de circa 23% cat erau la lansarea sistemului de pensii private obligatorii, potrivit lui Mircea Oancea, preSedintele Comsiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

  • Proiect PDL: Cartelele prepay, cumparate doar cu buletinul

    In tara in care pana si copiii de gradinita au ajuns sa aiba un telefon mobil, si nu de jucarie, un grup de parlamentari PDL a initiat un proiect legislativ care prevede ca orice doritor de a achizitiona o cartela telefonica prepay va trebui sa se prezinte la magazin cu buletinul, vanzatorul avand obligatia sa ii inregistreze datele personale si sa le comunice operatorului.

  • Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,1297 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1297 lei/euro, fata de 4,1208 lei/euro in sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8646 lei/dolar, cu 0,26% peste nivelul din sedinta anterioara.

  • AOAR: Colapsul economic ameninta Romania

    Fara dezvoltare economica, Romania este amenintata de colaps economic, au avertizat miercuri vicepresedintii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) Constantin Savu si Constantin Bostina.

  • Cat mai costa o masina neinmatriculata?

    Guvernul incearca tot mai mult sa tina in frau importul de masini rulate, din Uniunea Europeana, pentru ca tara noastra sa nu devina statul in care tarile membre isi caseaza vechiturile. Tocmai de aceea, introducerea taxei de poluare pare sa fi fost cea mai la indeamana solutie pentru autorita

  • Asiguratorii vor sa intre in sucursalele bancilor

    Pentru a contrabalansa efectele scaderii abrupte a activitatii de creditare, companiile de asigurari trebuie sa dezvolte parteneriate ample cu reprezentantii bancilor

  • Promotiile nu au dezghetat creditul de consum nici in aprilie

    Valul de promotii la creditele de consum aruncate de bancheri pe piata in primavara nu a reusit sa incurajeze clientii sa se imprumute mai mult, astfel ca vanzarile raman in continuare sub rambursari. Soldul creditelor de consum a continuat sa scada si in aprilie, ajungand la 61 miliarde lei (15 mld.euro), desi bancherii au devenit in aceasta primavara mai incisivi in vanzarea de credite si cererea din partea clientilor a fost mai mare in ultimele luni.

  • Top 10 domenii in care poti sa te angajezi prin mica publicitate

    Pe langa studiourile de videochat, care prospera in aceasta perioada si lanseaza foarte multe anunturi online, domeniile cu cele mai multe oferte de angajare prin mica publicitate sunt marketingul multi-nivel (prescurtat MLM), vanzarile, Internetul si agricultura.

  • Lista bancilor straine care vor sa plece din Romania

    Patru banci locale, dintre care una cu peste 5% din piata, ceea ce ii da importanta sistemica, iar restul de dimensiuni reduse, asteapta investitori care sa le cumpere pana cel tarziu in 2012 - 2013, potrivit anunturilor oficiale ale actualilor actionari majoritari bazate pe diferite motive strategice.