Arhiva » Iunie 2011 » 09 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 09 Iunie 2011 | 53 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis incert sedinta de miercuri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de tranzactionare de miercuri, cinci indici consemnand cresteri cuprinse intre 0,05% (ROTX) si 2,89% (BET-NG), in timp ce indicele BET-FI a scazut cu 0,58%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 39,99 milioane lei (9,59 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 16,18 milioane lei, cotatia lor urcand cu 0,30% la 0,5020 lei/actiune.

  • Grecia are nevoie de mai mult ajutor pentru a depasi criza economica, potrivit Germaniei

    Ministrul german de finante Wolfgang Schaeuble a declarat ca actualul pachet de ajutor pentru Grecia este insuficient si a avertizat ca exista un risc real de faliment, daca nu vor fi deblocate rapid fonduri. Intr-o scrisoare adresata liderilor Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International, Schaeuble a subliniat ca este nevoie de un nou pachet de salvare. El a sugerat si ca Atena are nevoie de mai mult timp pentru a-si plati datoriile.

  • Moneda nationala s-a depreciat miercuri pana la un curs de referinta de 4,1719 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1719 lei/euro, cu 0,42% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8435 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,1544 lei/euro.

  • 8.000 de euro metrul patrat, cel mai scump teren scos la vanzare - vezi unde este

    Dragos Dragoteanu, patronul agentiei imobiliare Euroest, vinde terenul pe care il detine in centrul Capitalei, pe care cere cel putin 25 de milioane de euro.

  • A fost finalizat cadrul legal pentru gazoductul Nabucco

    Cadrul legal pentru gazoductul Nabucco a fost finalizat miercuri, prin semnarea in Kayseri, Turcia, a Acordurilor de Sprijin al Proiectului intre Nabucco Gas Pipeline International GmbH si ministerele implicate din cele cinci tari de tranzit (Austria, Bulgaria, Ungaria, Romania si Turcia), informeaza compania Nabucco.

  • CEC Bank a modificat un produs pentru companii

    Incepand cu data de 6 iunie 2011, CEC Bank a eliminat soldul minim intangibil de 10 lei pentru conturile curente in lei ale persoanelor juridice. Astfel, banca vine in intampinarea a aproape 120.000 de clienti corporate, oferind posibilitatea utilizarii intregului sold disponibil in contul curent.

  • De ce trebuie taxa pe Bucuresti-Pitesti?

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va trece la tarifarea intregii retele de autostrazi din Romania. In prezent se analizeaza atat valoarea viitoarei taxe de autostrada, cat si modul in care vor fi colectati banii stransi, afirma Daniela Draghia, director general al companiei.

  • Cuantumul sprijinului pentru agricultura ecologica acordat fermierilor pentru 2010 va fi suplimentat

    Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, o hotarare prin care cuantumul ajutorului pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice acordat fermierilor pentru 2010 va fi suplimentat, astfel incat sa fie utilizata intreaga suma alocata in acest sens.

  • Turcii de la Garanti incep lupta pentru cota in leasingul de echipamente

    Garanti Leasing, subsidiara specializata in leasing financiar a grupului turc Garanti, deschide ofensiva pe finantarea de echipamente agricole, cu un produs care permite clientilor sa ia o pauza la plata ratelor in fiecare primavara.

  • Basescu ii ameninta pe ministri si cere o Romanie cu maximum 8 judete

    Presedintele Traian Basescu a participat miercuri, in calitate de invitat, la sedinta de Guvern, prilej cu care a propus reorganizarea administrativa a tarii in maximum 8 judete. In plus, el i-a avertizat pe ministri ca cei care nu au folosit banii europeni in conformitate cu angajamentele luate la inceputul anului vor avea mari probleme.

  • Belgia a inaugurat primul tren verde, alimentat cu energie solara

    Primul tren de mare viteza alimentat doar energie solara, apartinand Societatii Nationale a Cailor Ferate din Belgia, a efectuat prima sa calatorie, luni, pe ruta Paris-Amsterdam.

  • Legislatia in achizitii, modificata in privinta verificarii procedurilor pe fonduri UE nerambursabile

    Guvernul a modificat miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, legislatia in domeniul atribuirii contractelor de achizitii publice, in special in scopul diminuarii riscului de pierdere a unor fonduri europene nerambursabile si a reducerii birocratiei, informeaza Executivul.

  • Fiscul vinde 60 de apartamente ale lui Negoita. VEZI preturile de pornire la licitatie

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) executa silit mai multe bunuri imobiliare ale omului de afaceri Robert Negoitia. Vanzarea este programata sa aiba loc pe 17 iunie, cand vor fi scoase la licitatie in total 58 apartamente finisate si nefinisate, 579 locuri de parcare subterane si supraterane, 12 spatii subsoluri si un teren, potrivit anuntului publicat de Administratia Finantelor Publice a Orasului Voluntari.

  • Standard & Poor's nu a modificat ratingurile Romaniei, perspectivele raman stabile

    Standard & Poor's a anuntat miercuri ca nu modifica ratingurile acordate Romaniei, respectiv BB+/B pentru imprumuturile in valuta si BBB-/A-3 pentru imprumuturile in lei, perspectivele de rating ramanand stabile. Calificativul pentru transfer si convertibilitate acordat de Standard & Poor's (S&P) este BBB+.

  • Skoda Rapid, rival pentru Logan

    Promisiunea Volkswagen de acum trei ani cand a anuntat ca va pregati un rival pentru Dacia Logan este aproape de indeplinire prin Skoda Rapid. Grupul german Volkswagen a anuntat de curand prin intermediul brandului ceh ca isi va imbogati gama cu un nou model, de data aceasta low-cost.

  • Banca Mondiala estimeaza cresterea economica a Romaniei cu 1,6% in 2011 si 3,7% in 2012

    Banca Mondiala (BM) si-a revizuit estimarile privind cresterea economica a Romaniei, la 1,6% pentru 2011 si 3,7% pentru 2012, prognozele din ianuarie ale BM indicand un avans de 1,5% pentru 2011 si de 4,4% pentru 2012. Pentru anul 2013, Banca Mondiala prognozeaza o crestere de 4% a economiei romanesti, potrivit raportului Global Economic Prospects.

  • Alico Asigurari Romania si-a sporit anul trecut afacerile cu 7%, la peste 205 milioane lei

    "Cresterea inregistrata anul trecut a fost sustinuta de proiectele lansate in 2009, cand am extins liniile de distributie si tipurile de produse pentru a preintampina pragmatismul clientului, manifestat in satisfacerea necesitatilor sale de asigurare. Rezultatele initiativelor au fost vizibile anul trecut si continua in 2011", a declarat directorul general Alico Asigurari Romania, Theodor Alexandrescu.

  • Spaga din Romania, mai mare decat o transa FMI. Cat dau romanii mita

    Valoarea cumulata medie a mitei data de fiecare roman care a facut acest lucru s-a ridicat la 574 de lei in ultimele 12 luni. Valoarea totala a estimata a mitei se ridica la 1,32 miliarde de lei, adica peste 300 de milioane de euro, in acelasi interval de timp.

  • ARB a demarat actiunea de selectare a unui candidat pentru functia de presedinte executiv

    Asociatia Romana a Bancilor (ARB) anunta ca a demarat actiunea de selectare a unui candidat pentru functia de presedinte executiv, printre conditii fiind experienta bancara relevanta intr-o pozitie de conducere in top managementul unei institutii de credit din Romania.

  • Basescu arunca bomba: Romania risca sa i se suspende temporar utilizarea banilor UE

    Presedintele Traian Basescu a vorbit despre coruptia de la nivelul judetelor, unde a presedintii consiliilor judetene "stapanesc" judetul in "familii transpartinice", si a adaugat ca in zilele urmatoare va aparea un raport care va arata ceea ce s-a intamplat in judete cu proiectele aprobate din bani europeni, informeaza MEDIAFAX.

  • Olteanu (BNR): Managementul privat la companiile de stat trebuie sa aiba libertate de decizie

    Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, considera ca managementul privat la companiile de stat trebuie sa beneficieze de libertate de decizie si sa nu ceara acordul ministrului pentru a face plati sau investitii, asa cum se intampla in prezent.

  • Bancile elene nu vor scoate bani din Romania

    In ciuda problemelor din tara de origine, bancile grecesti prezente in Romania raman bine capitalizate si nu intentioneaza sa scoata bani din tara noastra chair daca este posibil ca structura actionariatului sa se schimbe.

  • Companiile de asigurari vor avea probleme din cauza noilor reglementari - sondaj PwC

    Noile reglementari guvernamentale, cum ar fi cele legate de cerintele de solvabilitate si de comportamentul in piata, ar putea sa impovareze industria, conducand la costuri mai mari si probleme de conformare. Acestea ar putea sa distraga managementul de la sarcina de a asigura profitabilitatea afacerilor, intr-o perioada in care sectorul se afla sub presiune, se arata intr-un comunicat al PwC, remis Ziare.com.

  • Samsung ar putea cumpara Nokia

    Samsung, al doilea mare producator de telefoane mobile din lume, dupa Nokia, ar putea cumpara compania finlandeza, care trece prin cea mai neagra perioada a sa, scrie Wall Street Journal.Dupa ce saptamana trecuta se zvonea ca Microsoft ar putea cumpara Nokia cu 19 miliarde de dolari, saptamana acesta, sud-coreenii de la Samsung au facut o oferta pentru compania finlandeza.

  • Rusii cumpara Volksbank. Dau 750 milioane euro

    Banca rusa Sberbank va cumpara Volksbank pentru 750 de milioane de euro. In tranzactie nu va fi inclusa si sucursala din Romania. Reuters afirma ca decizia a fost luata dupa ce BNR s-a aratat sceptica in privinta intrarii rusilor pe piata bancara din Romania.

  • Top 10 angajatori preferati de romani

    Daedalus MillwardBrown a lansat studiul Employer of Choice, realizat in perioada martie-aprilie 2011 pe un esantion de 1450 absolventi de studii superioare sau studenti, cu varste intre 19 si 45 ani, reprezentativ la nivel netional urban pentru populatie studiata.

  • BNR ne spune cine e de vina pentru concedierile si salariile taiate in criza

    Desi sectorul public a fost cel in care s-au vazut cel mai bine restructurarile facute in perioada de criza, companiile private au avut si ele parte de aceleasi etape de restructurari financiare si de resurse umane. Lipsa de experienta a antreprenorilor romani cu o criza economica i-a impins sa recurga la concedieri si taieri de salarii pentru a incerca sa-si revina pe linia de plutire, ca mai apoi sa apeleze la banca.

  • Populatia Romaniei a continuat sa scada si in luna aprilie, cu 7.410 locuitori

    Populatia Romaniei a inregistrat spor natural negativ si in aprilie, in conditiile in care numarul nasterilor a fost depasit de cel al deceselor cu 7.410, continuand declinul resimtit de la inceputul anilor '90, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

  • Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 1,4% in aprilie, la 897,3 milioane euro

    Deficitul comercial al Romaniei a crescut in aprilie cu 1,4% fata de luna similara din 2010, la 897,3 milioane euro (3,69 miliarde lei), potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS) In martie, deficitul comercial al Romaniei se diminuase cu 5,8% fata de luna similara din 2010, la 875,3 milioane euro (3,68 miliarde lei).

  • Actiunile Fondului Proprietatea pot atinge un maxim de 1,2 lei in urmatorul an

    Daca de la listare cotatia actiunilor a oscilat intre 0,485 lei si 0,65 lei, pentru urmatoarele 12 luni ana-listii intrevad un ridicat potential de crestere, astfel ca pretul ar putea ajunge la 1,2 lei, in conditiile unui cadru macroeconomic si bursier predo-mi-nant favorabil.

  • CEC Bank prelungeste campania promotionala la creditele de refinantare

    CEC Bank prelungeste pana la data de 31 iulie 2011 campania promotionala la creditele de refinantare in LEI acordate persoanelor fizice. Prin avantajele oferite in cadrul campaniei, Banca vine in intampinarea solicitarilor clientilor de a-si reduce cheltuielile lunare aferente creditelor in derulare.

  • Sfaturile economice ale Comisiei Europene pentru Romania

    Avand in vedere contextul economic inca dificil in care se afla tarile membre ale Uniunii Europene, Comisia Europeana a facut o serie de recomandari pentru fiecare din cele 27 de tari membre, in ceea ce priveste elaborarea bugetelor nationale si a politicilor economice pentru anul 2011-2012.

  • Colectarea selectiva a deseurilor ar putea fi obligatorie pentru bucuresteni

    Asociatiile de proprietari si peroanele care locuies in case individuale vor avea obligatia de a colecta selectiv deseurile din hartie, carton, masa plastice, folii, PET si metal, potrivit unui proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

  • Moneda nationala se depreciaza foarte usor joi pana la un curs de referinta de 4,1720 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1720 lei/euro, fata de 4,1719 lei/euro in sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8537 lei/dolar, cu 0,36% peste nivelul din sedinta anterioara.

  • Microsoft pregateste propria tableta cu sistem de operare Windows 8

    Microsoft ar putea pregati propria tableta, cu sistem de operare Windows 8, iar noul gadget ar putea intra pe piata in 2012. Potrivit unei surse citate de publicatia DigiTimes din Taiwan, tableta ar putea fi creata de producatorii Texas Instruments, in colaborare cu producatori de hardware taiwanezi, informeaza CNET.

  • MKB Nextebank isi majoreaza capitalul social cu 82,1 mil lei

    Actionarii MKB Nextebank au majorat capitalul social al bancii cu 82.112.598,40 lei, pana la valoarea de 462.249.015,20 lei. Astfel, infuzia de capital a fost realizata prin subscrierea unui numar de 29.325.928 actiuni din totalul actiunilor emise, cu o valoare nominala de 2,8 lei/actiune.

  • Top 10 cele mai dezamagitoare masini

    Sunt masini puternice, lansate cu mare fast si asteptate atat de cei cu bani, care isi permit sa le cumpere, cat si de cei fara bani, care pot doar sa le admire. Cu toate acestea, aparitia lor pe piata auto nu a adus succesul scontat. Tocmai de aceea, CNN Money a facut un top al celor mai deamagitoare masini.

  • ING a revizuit prognoza de crestere economica in 2011 de la 0,6% la 1,5%

    "Avand in vedere performanta buna inregistrata in primul trimestru, estimam in momentul de fata o crestere economica de 1,5% pentru 2011, in crestere de la cifra precedenta, de 0,6%. FMI a sugerat ca economia ar putea inregistra anul acesta o crestere intre 1,5% si 2%, dar evolutia slaba a sectorului serviciilor si contractia investitiilor si a consumului privat ne-au impiedicat sa ne majoram prognoza pana la 2%", se spune in raport.

  • La ce prima de vacanta sa te astepti anul acesta

    Multi dintre angajatii romani sunt multumiti ca au un serviciu si nu-si mai pun problema unor bonusuri de vacanta. Norocosii din multinationale, insa, vor primi in medie anul acesta o prima de vacanta de 2.000 de lei, potrivit celui mai recent studiu salarial Mercer, realizat pe piata romaneasca de Consulteam.

  • Studiu GfK: Rata de penetrare a serviciilor bancare prin Internet in Romania este de 4%

    Romania are una dintre cele mai mici rate de penetrare a serviciilor bancare prin Internet dintre tarile Europei Centrale si de Est - 4% fata de 42% in Cehia, 34% in Austria sau 13% in Croatia, doar Bulgaria aflandu-se in urma noastra la acest capitol, cu 2% penetrare, potrivit unui studiu GfK.

  • Analistii financiar-bancari estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei de 8,5% in mai

    Astfel, conform opiniilor exprimate de catre membrii AAFBR in cadrul unui sondaj intern, rata lunara a inflatiei din luna mai 2011 s-a situat probabil la 0,3% (estimarile variaza intre 0,3% si 0,5%), in timp ce rata anuala probabil a fost de 8,5% (estimarile variaza intre 8,3% si 8,6%).

  • Ce pensii am putea primi din contributiile la Pilonul II

    Desi au trecut mai bine de trei ani de la lansarea Pilonului II, inca nu avem o lege privind sistemul de plata a pensiilor private, aceasta fiind insa in lucru la Munca si Finante. Capital a incercat sa calculeze cam cati bani ar putea acumula o persoana pana la pensie pe Pilonul II si cam ce pensie lunara i-ar reveni.

  • Faer (Transfond): Criza a redus ritmul de crestere a platilor de mica valoare de la 5% la 2%

    "Numarul de tranzactii creste, dar ritmul de progresie este unul lent. In timpul crizei, de exemplu, am vazut in platile de mica valoare o crestere aproape nesemnificativa, de unul sau doua procente. Inainte era undeva la 4-5% pe an, dar si acela era mic.

  • Banca americana Citigroup a fost atacata de hackeri. Datele a mii de clienti au fost accesate

    Un grup de hackeri a spart reteaua de calculatoare a bancii americane Citigroup si au accesat datele a mii de clienti posesori de carduri bancare, acesta fiind ultumul dintr-o serie de atacuri cibernetice asupra unor companii mari, transmite Reuters. Citigroup a anuntat ca aproximativ 1% din clientii sai posesori de carduri au fost afectati. Potrivit Financial Times, problema a fost descoperita in mai, in timpul unor verificari de rutina.

  • Romanii care muncesc in strainatate au strans 100 mld. euro in ultimul deceniu. Bancile romanesti, scoase din traseul banilor catre Romania

    Cei 3 milioane de romani plecati in ultimii zece ani la munca in Europa de Vest au adunat economii de 100 de miliarde de euro pe care le tin in bancile straine si sub forma de cash, estimeaza experti ai Fundatiei Soros, adica de patru ori mai mult decat au romanii de acasa in bancile romanesti.

  • Bancherul Sef de la RBS admite ca s-au luat prime din banii contribuabilului

    Seful Royal Bank of Scotland, Stephen Hester, a admis ca o parte din banii contribuabililor britanici s-au dus Si pe primele bancherilor, scrie presa cotidianul Daily Mail. Royal Bank of Scotland este detinuta in proportie de 83% de stat, pierderile ei fiind suportate de contribuabilul britanic de rand.

  • Cum poti cumpara iPhone 4 la jumatate de pret

    Deprecierea dolarului din ultimul an (de la 3,47 lei in iunie 2010, la 2,84 lei in prezent), a facut sa devina mai profitabil sa achizitionezi o gama tot mai variata de produse online din China, SUA si alte tari, achitand costurile de transport si taxele vamale + TVA, decat sa cumperi aceleasi produse din Romania.

  • Situatia din Romania si Ucraina a dus pe pierdere afacerile Volksbank din Europa de Est

    Divizia grupului austriac Volksbank pentru Europa de Est, Volksbanken International, care va fi cumparata de banca ruseasca Sberbank, a trecut pe pierdere in 2010, din cauza cresterii provizioanelor pentru credite neperformante din Romania si Ucraina.

  • Tuchila (ARB): Ponderea cardurilor convertite la EMV ajunsese in T4 din 2010 la 57,96%

    De asemenea, dispozitivele POS din Romania convertite la tehnologia EMV ajunsesera la finele anului trecut la 88,77 %, fata de 89% la nivel european. In schimb, dispozitivele ATM din Romania convertite la EMV aveau o pondere de 98,31%, comparativ cu 96% la nivel european.

  • Cat de departe merg bancile in aplicarea de comisioane

    Majoritatea bancilor inventeaza noi comisioane sau le mareste pe cele vechi in dorinta de a strange cat mai multi bani de la milioanele de romani, care au conturi deschise la ele. Sunt insa si cateva exceptii adica exista si banci care incep sa renunte sau macar sa mai taie din anumite comisioane. Stii cati bani fac insa bancile din "taxele" pe care ni le aplica si la ce ai cele mai mari sau unde se duc cele mai ciudate comisioane?

  • Care este valuta suprema?

    De la inceputul lunii mai, bursele internationale au cazut in medie cu 6-7%, dar in mod neobisnuit, dolarul nu a beneficiat de vanzarea activelor denominate, depreciindu-se cu 2.5% fata de principalele valute. Care este cauza pentru aceasta decorelare dintre activele cu risc si valuta de rezerva global? De asemenea, care sunt instrumentele financiare in care s-au refugiat investitorii?

  • Ce oferte au bancile la creditele in lei cu dobanda fixa

    Banca Transilvania a lansat un astfel de credit, pe o perioada de 5 ani, la o dobanda anuala efectiva de 15,96% pe an. Astfel de produse se regasesc si in oferta altor banci, cum ar fi BRD, BCR sau Raiffeisen Bank. La toate, insa, costurile se mentin ridicate, peste 15% pe an, in conditiile in care speram la o reducere a dobanzilor pe plan intern.

  • Aderarea Romaniei la Schengen, amanata

    Proiectul de concluzii pentru Consiliul JAI de la Luxemburg, in care presedintia ungara a UE propunea ca decizia de aderare a Romaniei si Bulgariei la Schengen sa fie discutata in septembrie, a fost adoptat, joi, de ministrii de interne din UE, au declarat, pentru NewsIn, oficiali din MAI.