Arhiva » Iunie 2011 » 15 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 15 Iunie 2011 | 51 de inregistrari

  • Noi tehnologii utilizate in energiile regenerabile

    La RoEnergy, Targ International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii, ce se va desfasura intre 7-9 iulie 2011, la Palatul National al Copiilor, Bucuresti, vor fi prezente, in premiera pentru Romania, companii occidentale care vor oferi noi tehnologii utilizate in energiile regenerabile, necunoscute pana acum in tara noastra.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis incert sedinta de marti

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de tranzactionare de marti, cinci indici consemnand cresteri cuprinse intre 0,60% (BET-C) si 2,29% (BET-FI), in timp ce indicele BET-NG a scazut cu 1,75%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 54,35 milioane lei (13,02 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 30,77 milioane lei, cotatia lor urcand cu 4,80% la 0,5345 lei/actiune.

  • 54 de trenuri vor asigura legaturi directe intre principalele orase si Litoral, in sezonul estival

    Pasagerii vor beneficia, in sezonul estival 2011, de 54 de trenuri care vor asigura legaturi directe intre principalele orase din tara - Bucuresti, Arad, Craiova, Timisoara, Deva, Resita, Brasov, Sibiu, Targu Mures, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Iasi, Suceava, Botosani, Galati, Calarasi, Buzau, Medgidia - si Litoralul romanesc, informeaza CFR Calatori.

  • TMK Hydroenergy Power a devenit parte a Grupului CEZ in Romania

    Grupul CEZ in Romania a finalizat demersurile necesare preluarii operationale a companiei TMK Hydroenergy Power, care detine sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras Severin, potrivit unui comunicat emis marti de CEZ.

  • Ardaf si-a redus capitalul cu 358 mil. lei, inainte de fuziunea cu Generali Romania

    Ardaf Bucuresti (ARDF) si-a redus capitalul social cu 358,15 milioane de lei, la 44,77 milioane de lei, operatiunea fiind inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, a anuntat asiguratorul, scrie Mediafax.

  • Academia Catavencu, in mainile lui Adamescu

    Revista de satira a fost castigata ieri la licitatie de jurnalistul de la "Romania libera" Claudiu Padurean, reprezentantul omului de afaceri Dan Adamescu. "Academia Catavencu" a fost vanduta ieri pentru suma de 882.000 de euro, dar compania care a detinut revista este apasata de datorii de peste 18 milioane de euro.

  • Deputatii au retrimis la Comisii legile de reducere a TVA la alimente si de impozitare a pensiilor

    Deputatii au decis, marti, retrimiterea la comisia de resort a legii privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza , dar Si pe cea privind creSterea pragului pentru impozitarea pensiilor de la 1.000 la 2.000 lei, ambele fiind inapoiate Parlamentului de Seful statului spre reexaminare.

  • Schneider Electric estimeaza ca in 10-15 ani vor circula un milion de masini electrice in Romania

    "Totodata, estimam ca numarul masinilor inregistrate in Romania se va dubla in perioada mentionata. Prognozele noastre se bazeaza pe faptul ca economia va creste, dar si pe cifrele globale, care arata ca in urmatorii 10-15 ani aproape 15% din masinile din intreaga lume vor fi electrice", a spus marti Saulo Spaolanse, intr-o conferinta de presa.

  • Mugur Isarescu a fost reales presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara

    Membrii CNSF au analizat evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, concluziile misiunii comune a Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale din perioada 27 aprilie - 9 mai 2011, precum si reperele colaborarii inter-institutionale in vederea intaririi supravegherii in sistemul financiar.

  • Senatul a adoptat Legea Turismului in forma propusa de Guvern

    Plenul Senatului a adoptat marti Legea Turismului in forma propusa de Guvern, dupa ce senatorii au dezbatut in mai multe randuri raportul comisiei de specialitate, chiar in forma revizuita, insa in cele din urma plenul a respins propunerea de amendare a textului normativ.

  • Lupta pentru sefia FMI, pe ultima suta de metri. Cine pe cine sustine?

    Numele vehiculate in lupta pentru sefia FMI au fost multe, de cand a inceput scandalul cu fostul sef Dominique Strauss-Kahn si pana in prezent. Insa, FMI a decis, luni, ca doar doua nume mari pot intra in competitie: ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, si Agustin Carstens, guvernatorului bancii centrale din Mexic.

  • Patru banci de investitii sustin ca Romania are un curs apropiat de fair value, spune Cristian Popa

    Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a declarat marti ca leul nu este supraapreciat si ca exista cel putin patru banci de investitii in ale caror estimari Romania, dintre 40 tari emergente, este printre cele mai apropiate de nivelul de "fair value".

  • SIF Oltenia are depozite in banci de cinci ori mai mari decat profitul pe 5 luni de 30,5 mil. euro

    Una dintre cele mai cautate companii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), societatea de investitii financiare SIF Oltenia (SIF5), a inregistrat un profit net de peste 25 mil lei (6 mil. euro), adica a cincea parte din totalul depozitelor bancare, de aproape 127 mil. lei (30,5 mil euro).

  • Popa (BNR): Efectul TVA-ului redus la alimente ar putea fi unul moderat

    Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a declarat marti ca o reducere a TVA la alimente ar putea avea un impact moderat si ca trebuie vazut daca aceasta masura este fezabila cu tintele importante de consolidare fiscala asumate fata de FMI si CE.

  • Valoarea trimestriala a tranzactiilor cu carduri de debit inregistreaza o crestere de 54%

    Valoarea trimestriala a tranzactiilor initiate cu carduri cu functie de debit inregistreaza o crestere cu 54%, iar in contextul scaderii numarului de carduri valide cu functie de credit cu 30%, valoarea trimestriala a tranzactiilor initiate cu aceste carduri a crescut cu 31%, pana la 670 milioane lei, a declarat, marti, Ruxandra Avram, sef serviciu la Directia Stabilitate Financiara din Banca Nationala a Romaniei (BNR), intr-o conferinta de specialitate.

  • Barack Obama: SUA risca o noua criza

    Statele Unite risca o noua criza financiara, daca nu va fi majorata limita de creditare, potrivit presedintelui american, Barack Obama.

  • Popa (BNR): Nu cred ca este o probabilitate semnificativa ca economia sa treaca pe minus in T2

    Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Cristian Popa a declarat ca nu crede ca exista o probabilitate semnificativa ca economia Romaniei sa se intoarca in recesiune sau ca in trimestrul al doilea sa inregistreze o scadere. "Nu cred ca este o probabilitate semnificativa", a spus Popa intrebat despre posibilitatea ca economia Romaniei sa intre in recesiunue sau sa scada in trimestrul al doilea.

  • Referinta pentru franc a atins maximul din 2011: 3,4432 lei

    Cursul de referinta anuntat ieri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru euro a crescut la 4,1732 unitati, iar paritatea afisata pentru francul elvetian a atins maximul din acest an, de 3,4432 lei/franc, si s-a apropiat de nivelul record istoric.

  • Mititelu (BCR): Retailul ramane o mare oportunitate de afaceri pentru piata romaneasca

    Directorul pentru Retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu, a declarat marti ca retailul nu mai este un star al pietei financiare din Romania, in conditiile in care nu mai are ritmuri de crestere de 70-80%, insa ramane o mare oportunitate de afaceri pentru piata romaneasca.

  • Adevaratul motiv pentru care milioane de utilizatori renunta la Facebook

    Ultimele date despre numarul de utilizatori ai Facebook arata ca cea mai mare retea de socializare a inregistrat, pentru prima data, o scadere a numarului de utilizatori, scadere care este de ordinul a milioane de oameni, care au ales sa-si inchida conturile in ultima luna. Care este motivul pentru care acestia au ales sa renunte la o retea de care altii sunt dependenti si care, pana la urma, este la moda?

  • BNR: Stabilirea unui curs fix pentru creditele in valute exotice nu este oportuna

    "Cred ca nu este oportuna. Nu este oportuna pentru ca in Ungaria este neclar, o data ce cursul a fost stabilit, diferentele de curs de cine vor fi acoperite, daca va fi o presiune fiscala sau se va apela la reducerea in plus a marjelor de profit ale institutiilor de credit fata de ceea ce s-a realizat acolo prin taxa impusa acum ceva timp", a spus Popa.

  • BNR vede posibilitatea ca inflatia sa mai creasca

    Exista in continuare posibilitatea ca inflatia sa mai creasca marginal pana in iunie, a declarat, astazi, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

  • Mai este o afacere SA-TI NEGOCIEZI SALARIUL IN EURO?

    La ultimul loc de munca, am agreat un curs mediu de 3,3 lei/euro, in 2007. Maririle de salariu care au urmat se exprimau verbal tot in euro si se transformau in lei tot la cursul stabilit, chiar daca euro se apreciase. In 2008 am contractat un credit, in euro. Dupa un an de criza, la finalul lui 2009, m-am pomenit cu o reducere a salariului de 10%.

  • Mai aveti 30 de zilepentru asigurare obligatorie a locuintei

    Romanii mai au la dispozitie 30 de zile pentru a incheia o asigurare obligatorie a locuintei, altfel risca sa fie amendati cu pana la 500 de lei. Putin peste 7,5% din proprietari si-au asigurat locuintele din 15 iulie 2010, data intrarii in vigoare a legii, si pana in prezent. Cei mai multi sunt din mediul urban.

  • Beneficii duble pentru utilizatorii Cartelei Vodafone

    Utilizatorii Cartelei Vodafone primesc trafic dublu de date inclus, pentru extraoptiunile Internet 24h si Internet pe mobil 50MB. Clientii care fac o reincarcare de minim 5 Euro credit primesc o perioada dubla de valabilitate.

  • Transportul feroviar, rutier si maritim, blocat de greva din Grecia; traficul aerian decurge normal

    Cele mai mari sindicate din Grecia se afla miercuri intr-o greva de 24 de ore, care afecteaza transporturile feroviare, rutiere si maritime, precum si serviciile publice, in semn de protest fata de noul val de masuri de austeritate pe care guvernul socialist intentioneaza sa le impuna.

  • Bank Leumi Romania ofera gratuit serviciul de Direct Debit pentru achitarea facturilor Vodafone

    Clientii Leumi, persoane fizice, care vor incheia pana la data de 31 decembrie 2011, un contract de Direct Debit pentru achitarea facturii Vodafone Romania, vor primi un bonus constand in 50 de minute de convorbiri gratuite/luna in reteaua Vodafone, timp de 6 luni.

  • Sistemul de furnizare a energiei termice necesita investitii de 5 miliarde euro in urmatorii 10 ani

    Sistemul de furnizare centralizata a energiei termice din Romania necesita investitii de cinci miliarde euro in urmatorii zece ani pentru reducerea pierderilor de 30% din energie, ineficienta care determina costuri ale giga-caloriei cu 20% mai mari fata de alte state UE, potrivit unui studiu PwC.

  • Bilete de tren cu pret redus - oferta de vacanta de la CFR Calatori si MasterCard

    CFR Calatori si MasterCard acorda o reducere de 10% la orice bilet cumparat online, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, daca este platit cu un card MasterCard sau Maestro, indiferent de banca emitenta a acestuia. Biletele cu pret redus pot fi achizitionate numai online, prin serviciul Bilete CFR online/e-commerce, pus la dispozitie de CFR Calatori si Raiffeisen Bank.

  • Vrei o vila luxoasa in Italia? Vezi cat te costa

    Vile cu panorame uluitoare, cu piese de mobilier luxos, cu piscine si cu multe camere, sunt scoase la vanzare, in toata Italia, din Florenta pana in Sardinia. Businessinsider ti le prezinta pe cele mai importante, la preturi de peste 10 milioane de euro.

  • Romania a inregistrat in aprilie un avans anual al productiei industriale de 5,3%, peste media UE

    Romania a inregistrat in aprilie un avans anual al productiei industriale de 5,3% fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost consemnat un avans de 4,7% al acestui indicator, a anuntat miercuri Eurostat. In zona euro, productia industriala a urcat in aprilie cu 5,2%.

  • Promotia de refinantare de la BRD se prelungeste pana pe 31 iulie

    BRD-Groupe Societe Generale prelungeste pana pe 31 iulie promotia ReStart, prin care banca ofera credite de refinantare in lei, euro sau USD cu dobanzi avantajoase, comision de analiza si costuri de evaluare 0.

  • Industria de biotehnologie a avut in 2010 un profit de 4,7 mld. dolari, in crestere cu 30% - studiu

    Veniturile companiilor publice europene din biotehnologie au crescut in 2010 cu 12%, pana la 13 miliarde de euro, o crestere semnificativa fata de cea de numai 2% din 2009. Pierderile nete cumulate ale companiilor din biotehnologie din Europa s-au imbunatatit usor, scazand de la 467 milioane euro in 2009 la 459 milioane euro in 2010, mai releva studiul.

  • Actiunile FP au acaparat piata

    Titlurile Fondului Proprietatea au acoperit aproape doua treimi din lichiditatea BVB. Bursa a crescut marti cu 0,6%, ascensiunea fiind amplificata de actiunile Fondului Proprietatea (FP), care au urcat in cel mai accelerat ritm de la listare, respectiv cu 4,8%, si, totodata, au asigurat aproape doua treimi din lichiditate.

  • Insula Mare a Brailei doreste sa isi asigure independenta energetica

    Insula Mare a Brailei (IMB), considerata cea mai mare exploatatie agricola din Europa, cu o suprafata de peste 55.000 hectare de teren arabil, doreste sa isi asigure independenta energetica, motiv pentru care anul acesta va demara un program de utilizare a biomasei.

  • Romanian International Bank S.A. introduce tranzactiile directe din lei in yuan-i

    Romanian International Bank S.A. ofera, incepand cu data de 14 iunie 2011, posibilitatea de a efectua transferuri direct in moneda nationala a Chinei: yuan-ul (CNY) cunoscuta si sub numele de renminbi. Serviciul se adreseaza persoanelor juridice care doresc sa faca tranzactii din si catre China, este disponibil prin intermediul Standard Chartered Bank Shanghai si este menit sa sprijine dezvoltarea schimbului comercial intre Romania si China. Beneficiarii platilor trebuie sa fie autorizati de catre autoritatile chineze pentru incasarea platilor direct in yuan-i.

  • Miscari pe piata telefoniei mobile: Samsung cumpara Nokia?

    La nici o luna dupa ce se zvonea ca Microsoft vrea sa cumpere divizia de mobile a finlandezilor, coreeni de la Samsung vor si ei sa "liciteze" pentru achizitia Nokia, potrivit unor surse online. Informatia vine pe surse care pana acum nu s-au inselat cu informatiile pe care le-au facut publice, potrivit Wall-Street Journal.

  • Comitetul Director al FIC a ales o noua conducere executiva, Steven van Groningen va fi presedinte

    Din echipa de conducere executiva mai fac parte Frank Hajdinjak, CEO, E.ON Energie Romania care a fost ales ca vicepresedinte, Serban Toader, Senior Partner, KPMG Romania, numit de asemenea in functia de vicepresedinte si Daniel Anghel, Tax Partner, PricewaterhouseCoopers Romania, care va ocupa functia de trezorier.

  • Cine este omul caruia i-a crescut venitul de 15 ori intr-un an

    Venitul anual din 2010 este mai mare de 15 ori decat cel din 2009, Si nici cel din 2009 nu era mic. La finalul anului trecut, a bifat un venit de aproape 21 de milioane de dolari. Este vorba despre Jamie Dimon, CEO la JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari banci din lume la ora actuala.

  • Senatul: Persoanele fizice autorizate pot angaja cel mult noua persoane cu contract de munca

    Plenul Senatului a adoptat miercuri un proiect de lege prin care a fost amendata OUG 46/2011 in sensul instituirii posibilitatii ca persoanele fizice autorizate sa poata angaja cel mult noua persoane cu contracte individuale de munca.

  • BRD este noul partener turneului de tenis BRD NASTASE TIRIAC TROPHY

    Cel mai puternic turneu de tenis din Sud-Estul Europei, Open Romania, trece la nivelul urmator. Editia de anul acesta marcheaza momentul unei schimbari: cel mai important eveniment sportiv organizat anual in Romania va purta denumirea BRD Nastase Tiriac Trophy.

  • Ce efecte va avea reorganizarea?

    PDL insista pentru 8 regiuni teritoriale, UDMR refuza si cere 16 . ARACO: Pentru mediul de afaceri e bine daca natura si consistenta taxelor s-ar reduce. Plosceanu: Este nevoie de profesionalism si capabilitate a celor ce vor conduce teritoriile pentru a creste absorbtia fondurilor UE.

  • Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,1756 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1756 lei/euro, cu 0,06% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9168 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,1732 lei/euro.

  • City of London Investment cumpara Fondul Proprietatea

    City of London Investment Management Company a raportat in aceasta dimineata ca detine 5,85% din actiunile Fondului Proprietatea (FP). Este cel mai mare pachet detinut de un fond de investitii. Ieri, actiunile FP au surprins piata cu o crestere de 4,8%.

  • Creditele Prima Casa 4 sunt disponibile. Afla cine are cea mai buna oferta

    Bancile care s-au inscris in cursa pentru creditare pe segmentul "Prima Casa 4" au inceput deja sa-si deschida portile pentru cei care doresc sa isi achizitioneze o locuinta. In prezent, doar trei institutii de creditare au facut acest anunt. Este vorba despre BCR, Alpha Bank si CEC Bank.

  • Recuperatorii, la ananghie

    Recuperatorii de creante au primit tot mai putin de munca in primul trimestru din 2011 si se asteapta ca tendita de scadere sa se accentueze pe parcursul anului. Un nou val de creante ar putea aparea imediat ce bancile vor fi obligate sa-si curete cu adevarat portofoliile, spun analistii.

  • Ce ar putea insemna deprecierea leului cu 5%: cresterea inflatiei cu 2,5% in trei ani

    Aplicarea teoriilor economice poate produce pe termen scurt efecte opuse. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a aratat ieri ca, de exemplu, o depreciere a monedei nu duce la stimularea exporturilor si la scaderea importurilor in primele 6-12 luni. Explicatia sefului bancii centrale poate fi perceputa si ca un raspuns indirect la nemultumirile exportatorilor privind nivelul cursului de schimb.

  • Incepe sezonul angajarilor. Vezi pe HARTA unde sunt cele mai multe locuri de munca

    Vesti foarte bune pentru romanii aflati in cautarea unui loc de munca in aceasta vara, potrivit studiului Manpower privind perspectivele angajarii de forta de munca. Peste un sfert dintre firme (28%) vor da drumul la angajari in iulie, august si septembrie, cea mai buna perioada din ultimii trei ani, din acest punct de vedere.

  • Criza din Grecia loveste cele mai mari banci franceze. Moody's ameninta cu retrogradarea

    Moody's a plasat cele mai mari trei banci franceze, BNP Paribas, Societe Generale si Credit Agricole, in evaluare pentru o posibila reducere a ratingului de credit, din cauza expunerii acestora pe datoriile de stat ale Greciei, transmite Reuters.

  • Vasilescu, BNR: Cine are un loc de munca stabil are si sansa unui credit

    Oficiali ai BNR, dar si bancherii comerciali anunta ca reluarea activitatii de creditare este un fapt cert, insa bancile nu vor adopta iar comportamentul uneori irational din perioada de boom economic.

  • Urca ratele la creditele in euro: Euribor atinge recordul ultimilor ani

    Dobanzile de pe piata interbancara europeana au ajuns la cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani. Cei cu credite in euro cu dobanzi variabile vor avea de platit rate lunare mai mari. Mai mult, Banca Centrala Europeana semnaleaza noi cresteri de dobanda in iulie.