Arhiva » Aprilie 2011 » 15 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 15 Aprilie 2011 | 56 de inregistrari

  • Chiritoiu: Legislatia romaneasca nu defineste situatiile care ar justifica inghetarea preturilor

    Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca situatiile exceptionale care ar justifica inghetarea preturilor la carburanti nu sunt definite in legislatia romaneasca, iar pentru o astfel de masura este necesar acordul Comisiei Europene.

  • Banca Mondiala avertizeaza: Preturile alimentelor au crescut periculos de mult

    Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat ca preturile alimentelor pe plan mondial au crescut pana la un nivel periculos, iar cele mai importante economii ale lumii trebuie sa ia masuri pentru protejarea saracilor. "Suntem intr-o zona periculoasa din cauza faptului ca preturile au crescut deja, iar stocurile pentru multe alimente sunt relativ scazute", a spus Zoellick, potrivit AFP.

  • Ministerul de Finante a atras 289,1 mil. lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,38%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 60 luni, in valoare de 289,1 milioane lei (70,4 milioane euro), la un randament mediu de 7,38% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 983 milioane lei.

  • APIA elibereaza adeverinte pentru obtinerea de credite de catre beneficiarii de ajutoare de stat

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte beneficiarilor ajutoarelor de stat, pentru investitiile de crestere a bunastarii pasarilor si porcinelor, documente necesare accesarii de credite in vederea finantarii activitatii curente a fermierilor.

  • Emil Boc: Nu mai putem accepta pierderea planificata a banilor publici prin companiile nationale

    Premierul Emil Boc a afirmat joi, la Pitesti, ca pierderile inregistrate la buget prin companiile de stat nu mai pot fi acceptate, in urmatoarele luni urmand sa se decida care companii sunt viabile si care nu, iar cele neperformante sa fie sa fie restructurate sau inchise.

  • Consiliul Director al ARB va alege un presedinte executiv in perioada urmatoare, sustine Ghetea

    Consiliul Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) va alege in perioada urmatoare un presedinte executiv care va reprezenta asociatia in relatia cu autoritatile si cu media, acesta urmand sa fie angajat al ARB, a declarat joi, presedintele Consiliului Director al ARB, Radu Ghetea.

  • Vacanta la mare cu doar 179 de lei

    Asociatia Litoral-Delta Dunarii lanseaza programul social "Mini preturi de vacanta - Litoralul pentru toti", tarifele pentru sase nopti de cazare urmand sa porneasca de la 179 de lei de persoana. Editia de primavara a programului se va desfasura in perioada 3 mai-14 iunie, iar ofertele de cazare vor cuprinde toata gama de hoteluri.

  • Raiffeisen Bank acorda IMM credite garantate minim 70%

    Raiffeisen Bank acorda intreprinderilor mici si mijlocii credite de maxim 1,025 milioane de euro, garantate in proportie de minim 70% prin Fondul European de Investitii, a anuntat, ieri, institutia. Creditele sunt disponibile atat in lei, cat si in euro pana pe 31 martie 2013, iar perioada de rambursare variaza de la un an pana la maxim sase ani.

  • Guvernul a alocat circa 10 milioane de euro pentru plata arieratelor din Educatie si noi investitii

    Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Educatiei cu 42 de milioane de lei pentru plata datoriilor catre firmele de constructii care au realizat lucrari la scoli si licee de stat din intreaga tara, precum si pentru finantarea unor noi cheltuieli de capital pentru aceste unitati de invatamant preuniversitar, potrivit unei hotarari publicate joi in Monitorul Oficial.

  • Ministerul Mediului aloca 100 de milioane de lei pentru realizarea unor piste pentru biciclisti

    Ministerul Mediului si Padurilor va aloca in decursul anului 2011 circa 100 de milioane de lei pentru realizarea unor piste pentru biciclisti. Anuntul a fost facut joi la Vaslui de catre ministrul Laszlo Borbely care a mai declarat ca programul 'Piste pentru biciclisti' va fi lansat in luna mai.

  • Petrom: Consecintele posibilei inghetari a preturilor se vor vedea dupa expirarea interdictiei

    Directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat joi ca in cazul unei decizii de inghetare a preturilor la carburanti, compania se va conforma legislatiei si a precizat ca eventualele consecinte ale masurii vor urma dupa perioada expirarii respectivei interdictii.

  • Actionarii BRD au aprobat repartizarea profitului net si plata unui dividend de 0,17957 lei/actiune

    Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Societe Generale a aprobat, in sedinta din 14 aprilie, repartizarea profitului net si un dividend brut de 0,17957 lei/actiune, plata dividendelor urmand sa inceapa in termen de maximum doua luni de la data Adunarii Generale.

  • Zece proiecte pentru Romania. Propunerea investitorilor straini pentru repornirea economiei costa 23 de miliarde de euro

    Cele zece mari proiecte de infrastructura cu care investitorii straini din Romania vor sa reporneasca economia locala se pot face fara a goli bugetul statului. Ba chiar vor genera venituri la buget de 8,9 miliarde de euro si aproape jumatate de milion de noi locuri de munca, in urmatorii cinci ani, potrivit calculelor Consiliului Investitorilor Straini (CIS). Nu este vorba de proiecte irealizabile, pentru ca o parte dintre ele sunt deja demarate.

  • Tudor Ciurezu va fi noul director general al SIF Oltenia, Vasile Salapa si-a dat demisia din functie

    Tudor Ciurezu a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al SIF Oltenia, in cadrul sedintei CA din 14 aprilie, acesta urmand sa indeplineasca totodata si functia de director general al societatii, dupa ce Vasile Salapa a demisionat din cele doua functii.

  • Borbely: E clar ca nu vom desfiinta taxa auto

    Taxa de prima inmatriculare nu va fi desfiintata, iar orice poluator trebuie sa plateasca, a declarat, ieri, ministrul mediului, Laszlo Borbely. Afirmatia a fost facuta in contextul in care Guvernul a decis constituirea unei comisii care va stabili, in maximum doua saptamani, daca opinia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene (CEJ) privind ilegalitatea taxei de prima inmatriculare impune modificarea legislatiei referitoare la taxa auto.

  • Cum a devenit Norvegia banca pentru alte tari

    Cu rezerve monetare uriase, tara nordica a contribuit semnificativ la finantarea altor state. Guvernul de la Oslo vireaza toate castigurile obtinute din afacerile cu petrol in fondul suveran de investitii, care are o valoare de peste 550 de miliarde de dolari. Bogata in resurse energetice (petrol, gaze naturale si potential hidroenergetic), tara controleaza un fond suveran de investitii care depaseste 550 de miliarde de dolari.

  • Udrea : Oamenii de afaceri au fost obligati, cumva, sa intretina relatii oculte cu mediul politic

    Ministrul Elena Udrea, a spus joi, la PiteSti, ca relatia dintre autoritatea publica Si mediul privat ar trebui sa devina foarte transparenta Si ca , de-a lungul timpului, oamenii de afaceri au fost obligati sa intretina "relatii oculte" cu reprezentantii politici, informeaza corespondentul NewsIn.

  • Aceeasi Coca Cola, calitate diferita pentru romani si vestici

    Romania, Bulgaria si Slovacia, trei dintre tarile nou intrate in Uniunea Europeana, importa produse alimentare si bauturi de o calitate mai slaba decat cele destinate statelor vestice. Asta deoarece companiile producatoare distribuie preferential respectivele produse, releva o analiza efectuata de Asociatia Consumatorilor din Slovacia.

  • Anghel (BCR): Inghetarea preturilor la carburanti ar putea avea un impact negativ asupra ISD

    Economistul-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel, a declarat joi ca inghetarea preturilor la carburanti ar putea avea un impact relativ pe termen scurt asupra inflatiei, insa pe termen mediu si lung ar putea avea un impact negativ asupra investitiilor straine directe (ISD).

  • Esplanada, proiectul imobiliar de 1 miliard de euro, s-a blocat

    Dezvoltatorul proiectului Esplanada din Bucuresti si-a suspendat activitatea pentru trei ani, pentru ca fostii proprietari ai terenului situat in Bucuresti, au revendicat jumatate din intreaga suprafata, de 11 hectare. TriGranit Development Romania, care intentiona sa dezvolte proiectul imobiliar Esplanada din Bucuresti, evaluat la un miliard de euro, si-a suspendat activitatea pentru trei ani, incepand cu 1 aprilie, potrivit unui anunt al companiei, citat de Mediafax.

  • Utilitar gratuit de dezinfectie impotriva unor troieni bancari extrem de periculosi

    Noua amenintare, numita Trojan.Agent.VB.HS, vine la pachet cu un vierme de tip IM si, odata instalata pe calculatorul infectat, lanseaza un atac de phishing. In plus, participa abuziv in campanii de publicitate de tip pay-per-click, ruland reclame in background, printr-un browser invizibil.

  • Alpha Bank, facilitati pentru firmele din turism

    Alpha Bank Romania ofera companiilor ce activeaza in sectorul turistic noi facilitati atasate pachetului Alpha IMMturism. Lansat in urma cu un an, Alpha IMMturism se adreseaza agentiilor de turism, hotelierilor, dar si altor entitati cu activitatea de turism. Astfel, incepand din aceasta saptamana, pentru companiile care achizitioneaza pachetul Alpha IMMturism, comisionul pentru platile in valuta este redus cu pana la 40% fata de valorile standard.

  • Ghetea(ARB): Renuntarea la executorii bancari va duce la costuri mai mari pentru clienti

    Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a declarat joi ca renuntarea la executorii bancari va duce la costuri mai mari pentru clienti, in conditiile in care bancile vor trebui sa apeleze la executorii judecatoresti pentru valorificarea garantiilor.

  • Ialomitianu: Cota unica si TVA nu vor scadea

    Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, joi, ca nici cota unica si nici taxa pe valoare adaugata nu vor fi reduse, chiar daca exista voci care cer acest lucru. "Vom asigura stabilitatea pentru cota unica si nu o modificam, desi sunt discutii in randul partidelor de la putere sa o reducem", a afirmat Ialomitianu, potrivit Evenimentul Zilei.

  • Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele trei luni a scazut cu 63,8%, la 7.209

    Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele trei luni din acest an a scazut cu 63,8%, la 7.209, fata de aceeasi perioada din 2010, cand si-au intrerupt activitatea 19.932 companii, a anuntat joi Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

  • Actionarii BRD au aprobat distribuirea de dividende in valoare de 125 mil. lei

    Actionarii BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au aprobat distribuirea de dividende in valoare de 125 mil. lei (30,4 mil. euro) din profitul net individual obtinut anul trecut conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS), care a fost de 501 mil.

  • BCR da credite ca alternativa la Prima Casa clientilor care nu pot astepta a 4-a etapa a programului

    Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat o alternativa de finantare la Prima Casa 3 exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental, cu costuri similare, a anuntat joi banca. Lansarea creditului "Prima Casa de la BCR" are loc in contextul in care plafonul de garantare alocat bancii, in valoare de 64 milioane euro, a fost epuizat, se arata intr-un comunicat al BCR, citat de Mediafax.

  • BCR Leasing IFN: Reduceri de 15% pentru 100 de masini recuperate

    BCR Leasing IFN lanseaza o oferta promotionala pentru 100 de autoturisme si vehicule comerciale aflate in parcul sau de vehicule recuperate, prin care clientii beneficiaza de o reducere de 15% din pretul de vanzare, ceea ce inseamna ca viitorii clienti se vor bucura de discount-uri cuprinse intre 288 si 3.456 euro.

  • RCS & RDS va prelua UPC Romania intr-o tranzactie de 350 milioane euro

    Grupul de telecomunicatii RCS & RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea, Zoltan Teszari, este in fazele finale ale negocierilor pentru preluarea UPC Romania cu gigantul american Liberty Global, in cadrul unei tranzactii de aproximativ 350 milioane de euro (peste 500 milioane de dolari), sustin surse din piata.

  • Cea mai ieftina casa, 30.000 de euro

    Piata imobiliara bucuresteana a inceput sa se dezmorteasca incepand din februarie, sustin brokerii, dar si dezvoltatorii. In acest moment exista 6.547 de bucuresteni interesati sa-si cumpere o locuinta, dar pot sa-si permita achizitia numai cei care au un venit pe cap de familie intre 1.200-1.800 de euro, conform unui studiu elaborat de compania imobiliara RealTime

  • S&P: Romania se va imprumuta cu 64% mai mult in 2011, pana la 6,4 mld. euro

    Guvenul Romaniei se va imprumuta in acest an cu 6,4 miliarde euro prin emisiuni de titluri pe termen mediu si lung, cu 64% mai mult decat anul trecut, potrivit unui raport Standard&Poor's, din care reiese ca statul roman are cea mai mare datorie pe termen scurt din UE fata de soldul total.

  • Angajatii temporari vor fi mai ieftini decat cei permanenti, deci mai buni

    Angajatii temporari ar putea primi mai putini bani decat colegii lor permanenti care fac exact aceeasi munca, dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii. Noua legislatie nu mai contine obligatia ca un angajat temporar sa fie platit cel putin egal cu un salariat permanent care face aceeasi munca.

  • Le Monde: Romania face ca firmele sa plateasca pentru relatiile proaste cu Franta

    Presa de la Paris reactioneaza la stirea rezilierii contractului pe care compania franceza Colas il avea in Romania pentru proiectul tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia si scrie ca "Romania face ca firmele sa plateasca pentru relatiile proaste cu Franta", dupa cum titreaza Le Monde.

  • Elvetia ar putea lua masuri pentru a restrictiona accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii

    Consiliul National, camera inferioara a Parlamentului elvetian, a adoptat o rezolutie prin care ii cere Guvernului sa ia noi masuri pentru a restrictiona imigratia din Romania si Bulgaria. In aceste conditii, autoritatile elvetiene analizeaza in prezent inasprirea conditiilor pentru muncitorii din cele doua state membre UE.

  • BCR opreste sistemul sau de carduri in noaptea de vineri spre sambata, intre 23.00-5.00

    Banca Comerciala Romana (BCR) informeaza ca incepand de vineri, ora 23.00, pana sambata, ora 5.00, vor exista intreruperi functionale la nivelul sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri BCR, precum si reteaua de acceptare ATM/MFM (masina multifunctionala) si POS BCR.

  • Romania a avut in ianuarie al saselea avans anual al exporturilor din UE, de 48%

    Romania s-a clasat in prima luna din 2011 pe locul sase intre statele Uniunii Europene (UE) dupa avansul exporturilor, de 48%, fata de aceeasi luna din 2010, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat. Cea mai mare crestere a exporturilor a fost inregistrata in ianuarie in Malta - 79%, urmata de Bulgaria (73%), Lituania (60%), Estonia (58%) si Letonia (51%).

  • Programul 'Casa Verde' , reluat in mai

    Peste mai putin de o luna se vor acorda din nou ajutoare banesti nerambursabile de la Fondul de Mediu pentru persoanele fizice interesate de instalarea unor sisteme de incalzire in locuinte care utilizeaza energie regenerabila, a declarat ministrul la Vaslui.

  • Miza referendumului pentru Capitala: cine controleaza Bucurestiul controleaza Romania

    Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a decis miercuri seara, pe 13 aprilie, ca pe 19 iunie va fi organizat un referendum prin care bucurestenii se vor pronunta daca sunt de acord sau nu cu dis-paritia functiilor de primar de sector alesi de cetateni si a consiliilor locale de sector.

  • Scaderile de pe bursele externe trag in jos si actiunile de pe Bursa

    Bursa a scazut joi cu 0,71%, dupa numai o sedinta de crestere, insa pe o lichiditate in revenire si asigurata in proportie de 66% de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) si Banca Transilvania. Actiunile FP au avut un rulaj de 19,4 milioane lei, iar pretul a scazut cu 1,09%, la 0,591 lei.

  • Raiffeisen administreaza 480 mil. euro pentru clientii cu venituri lunare de peste 2.000 de euro

    Raiffeisen Bank, a treia banca dupa active, administreaza lichiditati de 480 de milioane de euro pentru 20.000 de clienti cu venituri de peste 2.000 de euro lunar, inclusi in programul "Premium banking".

  • Romania a avut in martie cea mai mare inflatie anuala din UE, de 8%

    Romania a inregistrat in martie o rata anuala a inflatiei de 8%, cea mai mare din Uniunea Europeana (UE), in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar a fost de 3,1%, arata datele publicate vineri de Eurostat. Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Estonia, cu 5,1%, Bulgaria si Ungaria, ambele cu 4,6%, potrivit datelor biroului european de statistica.

  • Poate fi oprit pretul benzinei?

    Transportatorii spun ca inghetarea pretului la combustibili ar ajuta temporar agentii economici, insa reprezentantii companiilor producatoare sustin ca o astfel de masura ar afecta mediul investitional. De la inceputul anului, preturile la combustibili au fost majorate de 7 ori, iar pretul la unele sortimente de benzina a ajuns la 6,1 lei/litru.

  • Patriciu a mai pompat 40 mil. euro in Adevarul Holding

    La inceputul lunii martie, omul de afaceri Dinu Patriciu a majorat capitalul social al Adevarul Holding SRL. In 3 martie, asociatii Adevarul Holding SRL, Dinu Patriciu si S.C. Adevarul Distributie SRL, au aprobat raportul de majorare de capital social al societatii cu suma de 176.549.917 lei, potrivit anuntului publicat in Monitorul Oficial.

  • Min. Mediului a aprobat proiecte de 24 mil.lei pentru educarea publicului privind protectia mediului

    Ministerul Mediului si Padurilor a aprobat 74 de proiecte cu o valoare de 24.039.087 lei, din 259 dosare depuse, proiecte ce privesc educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului, se arata intr-un comunicat emis vineri de minister.

  • Actionarii BRD au aprobat emisiunea de obligatiuni de 600 mil. euro

    Suma totala alocata pentru dividende este de 125 milioane lei (30,5 mil. euro), fiind in scadere cu 36% comparativ cu anul trecut. Banca a obtinut in 2010 un profit net de 500 mil. lei (circa 120 mil. euro) conform standardelor locale de contabilitate (RAS), ceea ce in-seam-na ca rata de distributie a dividendelor este de 25%.

  • Topul celor mai scumpe tablouri din lume

    Colectionarii de arta platesc bani grei pentru tablourile pictorilor celebri. Fie ca le cumpara din pura pasiune sau o privesc ca pe o investitie profitabila, picturile artistilor precum Picasso sau Monet ajung in casele celor care sunt dispusi sa plateasca sute de milioane de dolari. Si romanii au prins gustul artei. Saptamana asta, "Tarancuta odihnindu-se" a lui Grigorescu s-a vandut la pretul record de 270.000 de euro.

  • Moneda nationala se apreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,0966 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,0966 lei/euro, cu 0,13% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8331 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,1021 lei/euro.

  • Care sunt cele mai comune si periculoase parole din lume. Cum sa ai una perfecta

    Intr-un studiu realizat de ZoneAlarm, si citat de The Next Web, a reiesit faptul ca 79% din internautii intervievati folosesc parole riscante ce contin date personale sau cuvinte foarte comune. Pentru a sti sa va feriti de ele, iata mai jos un top al celor mai utilizate si riscante parole din toate timpurile.

  • Banca Romaneasca are la vanzare o cladire rezidentiala de 5,3 mil. euro

    Banca Romaneasca, un jucator de talie medie pe plan local controlat de grupul financiar elen National Bank of Greece, vrea sa vanda la licitatie in luna mai aproape o suta de case, aparta-mente si terenuri executate silit de la clientii care nu si-au mai platit ratele la credite.

  • CIG Asigurari vrea sa-si extinda echipa de vanzari cu 100 de consultanti

    CIG Romania Asigurari de Viata, companie care functioneaza ca sucursala a CIG - Kozep-Europai Biztosito, intentioneaza sa-si extinda echipa de vanzari pana la sfarsitul primului semestru cu aproximativ 100 de manageri si consultanti. Compania dispune in prezent de o echipa de vanzari formata din 14 directori de agentie, 44 de manageri si peste 150 de consultanti. De asemenea, CIG Romania este prezenta prin 14 agentii in Bucuresti si in principalele orase din tara.

  • Cine sunt vinovati de dezastrul din piata imobiliara: dezvoltatorii, bancile sau clientii?

    Dezvoltatorii au practicat marje de profit uriase, bancile au acordat credite cu o lejeritate fara precedent, iar clientii s-au indatorat peste puterile lor. In functie de perspectiva din care este analizata aceasta problema, vina poate fi impartita in mod egal tuturor.

  • Smartphone-urile se vand ca painea calda. Piata telefoanelor inteligente se va tripla in 2011

    Un telefon cat un salariu. Sase sute mii de telefoane cat sase sute de mii de salarii. Este estimarea pentru acest an in ceea ce priveste smartphone-urile. Internet, e-mail, messenger si acces la Facebook. Toate, intr-un telefon. Si pretul e pe masura. Cel putin 1.000 de lei. Cu toate acestea, romanii nu se sfiesc sa le cumpere. Anul trecut s-au vandut cam 200.000 de smartphone-uri.

  • Cum sa castigi in instanta impotriva bancii

    OUG 50 a creat o furtuna pe piata bancara. Multi clienti s-au trezit ca sunt furati de banci si ,cu legea in buzunar, s-au organizat in grupuri, si-au luat avocati si au dat bancile in judecata. Guvernul a luat apoi partea bancilor, optimismul clientilor s-a dezumflat. Mai ales dupa cateva decizii surprinzatoare ale instantei. Ce mai e de facut in 2011, in viziunea unui avocat.

  • 200.000 de persoane au vrut un job in sectorul bancar, bancile au selectat mai putin de 1.000

    Numarul candidatilor care au aplicat pentru un loc de munca in sectorul bancar, in primele trei luni ale acestui an, a ajuns la aproape 200.000, in timp ce numarul de posturi vacante nu a depaSit 1.000, spun reprezentantii site-ului de recrutare BestJobs. Cele mai accesate oferte de angajare au fost cele din vanzari, comert si serviciu clienti. Pentru cele 6.300 de locuri de munca disponibile in vanzari au aplicat un numar de 1.072.840 de candidati, potrivit BestJobs.

  • Credite imobiliare alternativa la Prima Casa? - vezi oferta bancilor

    O parte din bancile care sunt inscrise in programul guvernamental Prima Casa 3 au terminat deja plafoanele primite, ce sunt garantate de stat, asa ca au inceput sa vina cu oferte care continua creditarea cam in aceiasi parametri pe care ii ofera programul in sine.

  • Se vor scumpi sau nu creditele in acest an?

    Dupa ce in primele doua luni din acest an creditarea per ansamblu s-a ieftinit usor, urmand tendinta din 2010, pana spre finalul anului, costul creditarii s-ar putea mentine daca bancile vor continua sa reduca marjele - datorita competitiei dure pentru clienti-, compensand astfel cresterea asteptata a indicatorilor de referinta (Robor si Euribor).