Arhiva » Aprilie 2011 » 29 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 29 Aprilie 2011 | 49 de inregistrari

  • TAROM cere MAE peste un milion de lei pentru repatrierea din martie a cetatenilor romani din Japonia

    Ministerul de Externe a primit de la compania TAROM o factura in valoare de 1.041.521,48 lei (cca. 250.000 de euro) pentru repatrierea celor 30 de cetateni romani din Japonia in urma seismului devastator produs in arhipelagul nipon la 11 martie.

  • Borbely: Romania va avea un inventar al Fondului Forestier, dupa 21 de ani

    Romania va avea, dupa 21 de ani, un nou inventar al Fondului Forestier, iar in privinta padurilor tara noastra ocupa o pozitie de mijloc in Uniunea Europeana (UE), a declarat, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor. "La paduri, inventarul Fondului Forestier al Romaniei va fi gata in acest an, dupa 21 de ani.

  • Ministerul de Finante vrea sa atraga 4,8 miliarde lei prin titluri de stat in mai

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga 4,8 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna mai, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

  • Sebastian Lazaroiu, eliberat din functia de consilier prezidential

    Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Sebastian Lazaroiu.

  • Veniturile globale ale UPS au crescut in T1 cu 7,3%, la 12,58 miliarde dolari

    Compania de curierat UPS a inregistrat in primul trimestru din 2011 venituri globale in crestere cu 7,3%, la 12,58 miliarde dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut, generand o crestere cu 21% a profitului operational, care a ajuns la 1,4 miliarde dolari, a anuntat joi compania.

  • Cresterea economica a Statelor Unite a incetinit la 1,8% in primul trimestru din 2011

    Cifrele oficiale arata o incetinire a cresterii economice a SUA, in primele trei luni ale anului 2011, la o rata anuala de 1,8%, fata de 3,1% cat s-a inregistrat in ultimul trimestru din 2010, potrivit datelor Departamentului de Comert. Pentru primul trimestru din 2011, economistii citati de Bloomberg estimau o crestere medie de 2%. Potrivit analistilor, ritmul cresterii economice a fost influentat de preturile mari la energie, care nu au impiedicat insa cresterea consumului.

  • Credit Europe Bank NV si-a dublat anul trecut profitul net, ajungand la 102 milioane euro

    Credit Europe Bank NV, grupul financiar-bancar din care face parte Credit Europe Bank Romania, a realizat anul trecut un profit net de 102 milioane euro, dublu fata de cel din 2009, iar portofoliul de credite a fost majorat cu 12%, la 5,9 miliarde euro, a anuntat joi grupul bancar.

  • De luni, piata va fi inundata cu actiuni ieftine la Fondul Proprietatea

    Aproape 1,5 miliarde de actiuni Fondul Proprietatea (FP), reprezentand 10,7% din capitalul fondului, ar putea fi transferate de Ministerul Fi-nan-telor persoanelor care detin titluri de des-pa-gubire si au facut optiunea pentru con--versia acestora in actiuni, la pretul mediu de 0,6176 lei/actiune, potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Restituirea Pro-prietatii (ANRP).

  • Millennium Bank Romania si-a redus pierderile cu 14% in primul trimestru, la 6,4 milioane euro

    Millennium Bank Romania a avut o pierdere de 6,4 milioane euro in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 14% fata de 7,4 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de banca mama. Costurile operationale ale bancii au crescut cu 5,4%, la 10,9 milioane euro la finalul primelor trei luni din 2011, fata de 10,4 milioane euro in aceeasi perioada din 2010, in timp ce veniturile din aperatiuni bancare au sporit cu 23,3% la 6,4 miliaone euro.

  • Tanasescu: In doua saptamani aflam cu cat scad contributiile sociale

    "Nu avem inca o analiza foarte profunda a acestor elemente. Au inceput discutiile cu Ministerul Finantelor si cu cel al Muncii, dar pana la sfarsitul misiunii FMI, respectiv 9 mai 2011, vom avea o estimare in privinta posibilitatii diminuarii contributiilor sociale", a declarat, joi,Tanasescu, potrivit Evenimentul Zilei care citeaza Agerpres.

  • Piata asigurarilor de viata va creste cu pana la 5% in acest an, sustine vicepresedintele UNSAR

    Vicepresedintele UNSAR, Cornelia Coman, considera ca piata asigurarilor de viata va creste cu pana la 5% in acest an, comparativ cu 2,3% in 2010, in conditiile intensificarii eforturilor de informare si educare a clientilor si crearii de produse si servicii adaptate la noile realitati economice.

  • Google Chrome vine cu 'recunoasterea vocii', pe ultima versiune

    Ultima versiune a Google Chrome va veni cu cateva caracteristici care vor fi tocmai pe placul utilizatorilor care folosesc acest browser. Acesta va putea transcrie cuvintele pe care le rostiti, dar asta numai daca le rostiti corect si fara un accent prea pronuntat, avertizeaza compania.

  • UNSAR: Trecerea la Solvency II inseamna cheltuieli de zeci de mil. euro pentru asiguratorii romani

    "Trecerea la Solvency II va insemna un efort tehnic, dar si financiar enorm. Acest efort va insemna schimbarea normelor contabile, a planului de conturi ce va conduce la modificari sau schimbari totale ale softurilor. Putem vorbi de eforturi financiare de zeci de milioane de euro", a mentionat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu.

  • Rompetrol a scumpit benzina cu 7 bani/litru si a ieftinit motorina cu 3 bani/litru, de joi

    Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat joi preturile de referinta la benzina cu 7 bani/litru si a redus preturile de referinta la motorina cu 3 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro. Astfel, litrul de benzina Efix 95 costa 5,42 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 6,09 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 5,38 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,69 lei/litru.

  • FMI: Controlul marilor averi, imposibil de realizat din lipsa de suport IT si personal calificat

    Aplicarea masurii privind controlul persoanelor fizice cu averi mari ar putea fi ama nata din cauza lipsei de per sonal din cadrul Serviciului de Analiza Persoane Fizice, nou-infiintat in ANAF, si a pregatirii insuficiente a inspec torilor de control, se arata in raportul Misiunii de Asistenta Tehnica din februarie 2011 realizat de expertii FMI. Totodata, initiativa este infranata de lipsa suportului IT care ,,nu a fost initiat ss nu exista niciun plan in acest sens".

  • Romanii isi cumpara din nou locuinte pentru a face profit

    Aproape 17% din romani intentioneaza sa-si achizitioneze in acest an o locuinta in scop investitional, fata de doar 7,5% in 2010, potrivit unui sondaj realizat de compania Be Igloo. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 3.500 de persoane, cu varste cuprinse intre 30 si 55 de ani, provenind din mediul urban, intervievati in perioada 2010-2011.

  • Adrian Simionescu a fost numit administrator provizoriu al Depozitarului Central

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a validat joi pe Adrian Simionescu in functia de administrator provizoriu al SC Depozitarul Central SA, potrivit unui comunicat emis joi. Adrian Simionescu a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert. In prezent, detine functia de director general al SC Vienna Investment Trust SA, companie la care activeaza din anul 1998.

  • Gazele si energia se vor scumpi

    Cerintele Fondului Monetar International (FMI) de liberalizare a preturilor la gaze naturale si energie electrica arunca in aer planul Guvernului de a adera la zona euro in 2015.Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, ne anunta inca de acum trei luni ca tara noastra trebuie sa liberalizeze tarifele.

  • Restantele la credite au crescut in martie cu 1,3%, la 17,79 miliarde lei

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in martie cu 1,3% fata de luna precedenta, pana la 17,79 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor fiind de 8,7%, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La finalul lunii februarie, soldul restantelor ajunsese la 17,56 miliarde lei, iar ponderea lor in totalul imprumuturilor a fost de 8,4%. La sfarsitul anului trecut, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 7,7%.

  • Operatiune repo de peste 400 mil. lei

    Banca Nationala a injectat ieri 403 milioane de lei in piata interbancara, la o dobanda de 6,25%, egala cu rata dobanzii de politica monetara, iar la operatiune au participat trei banci, potrivit dealerilor. Scadenta operatiunii prin care BNR a atras titluri de stat este luni, 2 mai. Potrivit unor dealeri, fondurile au fost atrase de trei banci care au dificultati sa se finanteze pe piata interbancara, din cauza ratingului redus. BNR a intervenit pe piata

  • Cati bani vor sa imprumute Finantele in luna mai

    Astfel, ministerul va organiza trei licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in mai, doua cu maturitate la un an si una cu maturitate la 6 luni. Emisiunile de certificate de trezorerie la 12 luni au o valoare programata de 1,5 miliarde lei si, respectiv, un miliard lei. Totodata, emisiunea de certificate de trezorerie la 182 de zile are o valoare programata de 800 milioane lei.

  • Guvernul recunoaste ca ar putea mari din nou IMPOZITELE. Ce TAXE AR PUTEA CRESTE si de ce ar fi necesara aceasta masura

    Guvernul Romaniei ia in calcul, pentru perioada 2011-2014, riscul "majorarii neprevazute" a unor taxe, impozite si preturi administrate, dupa cum reiese din cel mai recent Program de Convergenta, conform Mediafax. Documentul este editat anual de catre Executiv, la cererea Comisiei Europene.

  • Topul celor mai rentabile fonduri de pensii private din Romania

    Cei peste 5,2 milioane de romani care contribuie la fondurile de pensii private obligatorii, asa-numitul Pilon II, au inregistrat anul trecut un profit mediu net de 81 de lei de persoana, potrivit unor calcule gandul, pe baza datelor primite de la Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

  • Cine castiga cele mai mari salarii?

    Programatorii, inginerii, juristii si cei care se ocupa de dezvoltarea unei afaceri conduc topul celor mai bine platite meserii. Conform clasamentului realizat de site-ul de recrutare Myjob, pe primul loc in clasament se afla meseria de business developer, pentru care salariul mediu oferit de angajatori depaseste 680 de euro lunar.

  • Vezi care e cea mai profitabila banca din lume

    Industrial&Commercial Bank of China (ICBC) a devenit cea mai profitabila banca din lume, dupa ce a raportat in primul trimestru o crestere a castigului de aproape 30%, la peste 8 miliarde de dolari. ICBC este cea mai mare banca din lume in functie de valoarea de piata.

  • Top 10 judete dupa ponderea creditelor restante

    Creditele restante au ajuns la finalul primului trimestru din 2011 la valoarea de 17,79 miliarde lei (circa 4,33 miliarde euro, fiind cu 10% mai mari fata de nivelul de la finalul lui 2010 si cu 70% mai mari fata de perioada similara de anul trecut. Ponderea creditelor restante in total imprumuturi a ajuns in martie 2011 la 8,66%, iar tendinta este de crestere.

  • MDRT aloca peste 6 mil. lei pentru realizarea unei campanii TV de promovare a REGIO

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza o licitatie deschisa pentru achizitionarea de servicii pentru realizarea unei campanii TV de promovare a REGIO - Programul Operational Regional, valoarea maxima estimata a contractului fiind de 6.048.387 lei, fara TVA.

  • Romania va aloca 15 milioane euro Republicii Moldova pentru a implementa un proiect tip Casa Verde

    Romania s-a angajat sa aloce Republicii Moldova suma totala de 15 milioane euro in urmatorii trei ani pentru finantarea actiunilor de combatere a schimbarilor climatice, a anuntat Ministerul roman al Mediului. Ministerul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, s-a intalnit joi la sediul institutiei cu omologul sau din Replubica Moldova, Gheorghe Salaru, potrivit unui comunicat emis joi seara de Ministerul Mediului si Padurilor.

  • Ivan (PSD):Romania risca o sanctiune de 0,5% din PIB pentru "falsificarea" datelor privind deficitul

    Ivan precizeaza, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn, ca saptamana trecuta, la nivelul Comisiei de Afaceri Economice a Parlamentului European, s-a votat un pachet de legi care prevede o "inasprire a sanctiunilor impuse statelor membre in cazul in care se constata nereguli in datele financiare raportate", in sensul impunerii unei penalizari de 0,5% din PIB.

  • Eurostat estimeaza ca inflatia din zona euro a atins 2,8% in aprilie

    Rata anuala a inflatiei din zona euro a crescut la 2,8% in luna aprilie, de la un nivel de 2,7% in martie, potrivit estimarilor Biroul European de Statistica (Eurostat). Pe 16 mai, Eurostat va da publicitatii o a doua estimare revizuita pentru luna martie.

  • Bursa trebuie resuscitata pentru ca lichiditatea atinge cote de avarie

    Aprilie este cunoscuta drept o luna cu tranzactii mai putine la BVB, investitorii avand o tendinta de asteptare, din cauza numarului mare de societati suspendate de la tranzactionare pentru intrunirea AGA, dar si a concentrarii lichiditatii in jurul unui numar redus de companii. Diversificarea sectoriala prin atragerea la cota a companiilor interesante si renuntarea la suspendarea de la tranzactionare din perioada AGA ar putea salva lichiditatea BVB.

  • Specialistii ANAF discuta cu cei ai FMI despre infiintarea directiei de control a marilor averi

    Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat vineri ca echipe de specialisti de la FMI si de la ANAF discuta despre infiintarea directiei de verificare a marilor averi nedeclarate si neimpozitate, modernizarea sistemului IT al ANAF, restructurarea agentiei si frauda in domeniul TVA-ului.

  • Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primul trimestru cu 3%, la 7.396

    Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Centru (-186 autorizatii), Sud-Muntenia (-63 autorizatii), Vest (-59 autorizatii), Sud Vest Oltenia (-14 autorizatii) si Nord-Est (-2 autorizatii). Cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Sud-Est si Nord-Vest.

  • Actionarii BT au decis majorarea capitalului cu 296 de milioane de lei

    Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au aprobat joi majorarea capitalului social cu 295,7 mil. lei (72 mil. euro), la 1,77 mld. lei (431 mil. euro), prin capitalizarea rezervelor din profiturile din anii anteriori.

  • De ce sufera dolarul pentru datoriile grecilor

    Euro s-a apropiat ieri de nivelul de 1,49 dolari, cel mai ridicat inregistrat de la sfarsitul lui 2009 si cu un sfert peste nivelul de 1,2, raportat in urma cu aproape un an. Aprecierea vine in contextul in care investitorii au atat de putina incredere in solvabilitatea Irlandei si a Greciei, incat au ajuns sa ceara dobanzi de peste 10%.

  • Rata somajului din zona euro a ramas in martie la acelasi nivel ca in luna precedenta, de 9,9%

    Rata somajului din zona euro, corectata de variatiile sezoniere, a ramas in martie la acelasi nivel ca in luna precedenta, de 9,9%, in timp ce in aceeasi luna din 2010 se inregistra o rata a somajului de 10,1%, arata datele publicate vineri de Eurostat. Pe ansamblul blocului comunitar, rata somajului din martie a fost de 9,5%, la fel ca in februarie. In aceeasi perioada a anului precedent, rata somajului in UE atingea 9,7%.

  • TVR, amendata de CNA cu 10.000 de lei pentru publicitate politica facuta Guvernului

    In emisiunea "Ne vedem la TVR!" din 16 aprilie, moderata de Marina Almasan-Socaciu, au fost prezentate traditii si obiceiuri de Pasti din Bucovina, alternand cu melodii populare cantate de artisti din zona, prezentare de moda, costume populare sau costume ce combina popularul cu modernul, reportaje realizate la manastiri sau in comune din Bucovina. Au fost prezenti insa si Gheorghe Flutur, Elena Udrea si Emil Boc, care au vorbit despre realizarile din Bucovina.

  • Cele mai bune oferte last minute pentru vacanta de 1 Mai

    Pentru ca data de 1 Mai si, implicit, vacantele din preajma acestei zile se apropie cu pasi repezi, agentiile de turism vin pe piata cu ultimele oferte in materie de sejururi, fie ca este vorba de destinatii din strainatate sau din Romania. Daca nu ati apucat inca sa va cautati cele mai bune destinatii pentru mini-vacanta de 1 Mai, acum puteti beneficia de ofertele last minute ale agentiilor, care sunt dispuse sa lase chiar si la jumatate din pretul initial.

  • Moneda nationala se apreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,0744 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,0744 lei/euro, cu 0,04% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7408 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,0760 lei/euro.

  • Ce fac bancile cu un bloc de 100 de apartamente in insolventa

    Bank of Cyprus a decis scoaterea la licitatie a 129 de apartamente din cadrul ansamblului rezidential My Dream din zona Pipera din nordul Capitalei, aflat in insolventa, decizie care va marca o noua etapa a crizei imobiliare, si anume tranzactiile cu portofolii de locuinte aflate in default

  • Administratia Lacuri Parcuri Bucuresti a platit anticipat, in mod ilegal, 10 ceasuri de aur

    ALPAB a platit, printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2.976.718 lei pentru achizitia Si punerea in functiune a 10 ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, care nu erau receptionate Si nu erau puse in opera la data platii, se arata intr-un raport al Curtii de Conturi.

  • Leasingul isi revine, dar nu mai pariaza pe auto

    In paralel cu prioritatea reprezentata de vanzarea bunurilor recuperate in urma creditelor neperformante si minimizarea pierderilor, companiile de leasing se orienteaza tot mai vizibil catre finantarea de bunuri, in special echipamente, pentru sectoare de nisa.

  • Top 5 domenii in care apar joburi noi in Europa

    Cele mai multe noi locuri de munca sunt create in prezent in domeniul productiei, iar industria-vedeta in momentul de fata la nivel european este productia auto, potrivit raportului trimestrial European Restructuring Monitor Quarterly. Firmele de productie din Europa au anuntat in primul trimestru din 2011 ca vor creea peste 23.000 de noi joburi. Mai mult de jumatate dintre slujbele noi vr fi in industria auto.

  • Inspectie a BNR la o banca de top. Vezi ce a gasit si cum se poate reduce ratingul unei banci

    Este vorba de o banca de top, vizitata cu putin timp in urma de oamenii de la Supraveghere din BNR. Riscul agregat al bancii a fost notat cu 3 (pe o scara de la 1-5, unde 5 e cea mai proasta situatie iar 1 cea mai buna). Asta inseamna risc mediu spre ridicat.

  • Coalitia a decis sa mentina 2015 ca data a aderarii Romaniei la zona euro

    La sedinta care a durat o ora si jumatate, alaturi de liderii partidelor de guvernamant a participat si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. "Este foarte important ca am pastrat obiectivul pentru 2015.

  • Kate Middleton: afacerea care a facut-o printesa

    Michael si Caroline, parintii din clasa mijlocie a lui Kate, detin Party Pieces, o companie care se ocupa de furnizarea de recuzita pentru petreceri - baloane confetti, chiar si torturi, pe teme specifice, de la Justin Bieber la anii '70. In doua decenii, afacerea de familie a crescut si se lauda ca este cea mai mare de acest gen din Marea Britanie, scrie CNNMoney.com.

  • Ce fac fondurile de pensii cu banii tai

    Romanii au in prezent date cu imprumut Guvernului ca sa-si astupe gaurile din buget, peste 3,28 miliarde de lei (800 mil. euro), din banii lor de pensii. Peste 67% din activele fondurilor de pensii obligatorii sunt in titluri de stat. Pe de alta parte, administratorii fondurilor de pensii obligatorii au prins tot mai mult gustul actiunilor la bursa, pe masura ce s-au adaugat anii la momentul infiintarii si au crescut si contributiile viitorilor pensionari.

  • Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile

    Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce, vineri, Tribunalul Bucuresti a admis recursul procurorilor fata de decizia de cercetare a lor in libertate. Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva.

  • Mai sunt avantajoase depozitele in lei?

    Leul s-a intarit puternic in raport cu euro de la inceputul anului. Astfel, romanii care au pariat pe plasamente in moneda nationala au avut de castigat. Acestia au obtinut randamente mai bune decat cei care si-au pastrat economiile in euro. Ei au beneficiat, pe de o parte, de o dobanda mai mare la economii, circa 7% pe an la lei fata de circa 3,5% la euro, iar pe de alta parte de intarirea leului. Pana in prezent, leul a castigat circa 4,5% in raport cu euro.