Arhiva » Iulie 2011 » 20 Iulie 2011

Toate stirile publicate in data de 20 Iulie 2011 | 41 de inregistrari

  • CE a trimis o solicitare de informatii Romaniei privind implementarea normelor in telecomunicatii

    Comisia Europeana (CE) a trimis o solicitare de informatii Romaniei deoarece nu a notificat masurile adoptate pentru implementarea in intregime, prin legi nationale, a noilor norme din domeniul telecomunicatiilor, termenul limita fiind 25 mai, potrivit unui comunicat transmis marti de CE.

  • Afacerile MedLife au crescut in primul semestru cu 37%, la 23,8 milioane euro

    MedLife a inregistrat in primul semestru afaceri de 23,8 milioane euro, cu 37% mai mult fata de aceeasi perioada 2010, cand valoarea a fost de 17,35 milioane euro, pe fondul achizitiilor Si investitiilor pe segmentul retail Si greenfield, a anuntat, marti, operatorul de servicii medicale private.

  • Rata somajului in Grecia a scazut in aprilie la 15,8%

    Rata somajului in Grecia a scazut in aprilie la 15,8%, dupa nivelul record de 16,2% inregistrat in martie, a anuntat Serviciul de Statistica de la Atena (ELTSTAT), transmite Reuters. Numarul somerilor in aprilie 2011 a ajuns la 786.000, fata de 597.000 in aprilie 2010, cand rata somajului era de 11,9%.

  • FGDB: In iunie au intrat primii bani la fond pentru despagubirea persoanelor prejudiciate

    Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB) anunta ca in iunie s-au inregistrat primele intrari de bani la nou-infiintatul fond pentru despagubirea persoanelor prejudiciate prin masurile luate in cursul administrarii speciale a institutiilor de credit.

  • Primul zbor comercial cu biocombustibil

    Lufthansa deschide o noua pagina in istoria aviatiei si inlocuieste kerosenul traditional cu un combustibil pe baza de camelina. Nemtii au mai bifat o premiera mondiala. Lufthansa este prima companie care opereaza un zbor regulat cu un aparat alimentat cu biokerosen.

  • Ne facem ca iesim din criza, dar nici asa nu reusim

    Nimic nu ne invata mai bine cum sa ne ferim de criza, decat criza insasi. Din nefericire, omenirea nu da semne ca ar trage ceva concluzii din propriile greseli. Dimpotriva, este predispusa sa le repete la nesfarist.

  • Capsunarii trimit tot mai putini bani in tara

    Valoarea transferurilor facute de romanii care lucreaza in strainatate a ajuns la minimul ultimilor sase ani in primele cinci luni din 2011. Cresterea somajului in tarile cu largi comunitati de romani, precum Spania sau Italia, s-a reflectat direct in valoarea remiterilor catre Romania, care au scazut dramatic.

  • Cine se mai incumeta sa-si cumpere o casa

    Romanul care vrea sa scape de chirie si sa devina proprietar are ceva mai putini bani decat in 2008, pandeste ofertele la apartamentele construite inainte de 1990 si colinda filialele bancilor pentru a-si depune dosarul pentru programul "Prima casa".

  • Agentiile de rating, in acord cu privire la retrogradarea SUA

    Toate trei agentiile de rating sunt in acord cu privire la posibila retrogradare a ratingului Americii daca nu se rezolva problema datoriei externe; temerile legate de criza datoriilor suverane din Europa si SUA se reflecta in piete printr-o crestere a pretului aurului pana la noi maxime istorice, desi economia globala continua sa creasca platind pentru aceasta pretul inflatiei - acestea sunt principalele stiri din presa economica internationala de marti.

  • Piraeus Broker: Cu siguranta piata asigurarilor nu a iesit din criza

    Ultimii ani au fost marcati de provocari resimtite in toate domeniile de activitate. Brokerajul in asigurari nu putea lipsi din aceasta categorie. Va invitam sa descoperiti ce solutii a gasit in aceasta perioada unul dintre cei mai dinamici si activi brokeri din piata, intr-un interviu cu Cristian Balanica, director general, Piraeus Broker.

  • Investitorii vor putea tranzactiona actiuni Vodafone, Alcatel si BMW cu costuri mai reduse

    Investitorii romani vor putea tranzactiona actiunile Vodafone Group, Alcatel-Lucent si BMW cu comisioane mai reduse, dupa ce Depozitarul Central a inregistrat aceste titluri in sistemul propriu de compensare-decontare a tranzactiilor transfrontaliere. Actiunile celor trei companii au fost inregistrate vineri, potrivit unui comunicat transmis ieri de Depozitarul Central.

  • Numarul somerilor a scazut cu peste 17.000 in iunie

    Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost in luna iunie de 435.961, cu 17.106 de persoane mai putine fata de sfarsitul lunii mai, scrie Mediafax. De asemenea, rata somajului masculin a scazut de la 5,35 la suta in luna mai la 5,10 la suta, iar rata somajului feminin a scazut de la 4,53 la suta la 4,42 la suta.

  • China Town a inaugurat un complex comercial cu 1.240 magazine

    Compania China Town Romania, controlata de investitori chinezi, a inaugurat marti, la Afumati, in apropiere de Bucuresti, un complex comercial cu 1.240 de magazine, in urma unei investitii de 27 milioane euro. Unitatea include si 200 de depozite permanente si 200 depozite provizorii.

  • Fondul de Garantare a Depozitelor are lichiditati de 2,1 mld. lei

    Lichiditatile Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) au urcat cu 400 milioane lei in prima jumatate a anului, la 2,1 miliarde de lei, si au fost depuse primele sume la fondul de despagubire a persoanelor prejudiciate in cursul administrarii speciale.

  • UPC neaga orice negociere cu RCS&RDS pentru o eventuala preluare

    Reprezentantii companiei americane Liberty Global, detinatorul indirect al UPC Romania, au declarat ca zvonurile cu privire la preluarea grupului de catre gigantul RCS-RDS sunt nefondate, neexistand nici un fel negociere intre cele doua companii, informeaza Fin.ro.

  • Fitch: Capacitatea NBG de a-si sustine financiar subsidiarele s-a redus

    Fitch mentine Banca Romaneasca sub evaluare pentru o posibila reducere a ratingului "B+" si apreciaza ca banca-mama, National Bank of Greece (NBG), al carei rating a fost redus saptamana trecuta la "B-", are o capacitate mai mica de a-si sprijini subsidiarele.

  • Pensiile facultative au atras aproape 20.000 de persoane in S1

    Un numar de 19.810 romani au aderat la unul dintre cele 13 fonduri de pensii private facultative (Pilonul III) in primul semestru al anului, cu 35% mai multi decat in perioada similara din 2010, se arata in datele publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Ce se intampla cu muncitorii care nu mai au voie in Spania

    Grecia este noua destinatie pentru muncitorii romani, spun reprezentantii agentiilor de recrutare. Salariile mici oferite in tara ii va determina pe romanii care nu se vor mai putea angaja in Spania, sa caute locuri de munca in alte state ale Uniunii Europene.

  • Cat achita un roman pentru accesul la contul bancar

    Comisia Europeana a analizat costurile aferente conturilor la nivelul statelor membre si a ajuns la concluzia ca europenii platesc comisioane bancare mult prea mari, iar in cele mai multe cazuri nici nu stiu care si pentru ce sunt acestea.Avand in vedere situatia, CE a cerut tarilor membre sa le usureze accesul cetatenilor sai la serviciile financiare.

  • Recolamp a colectat in prima jumatate a anului 67 tone deseuri de becuri si tuburi fluorescente arse

    Asociatia Recolamp, organizatie specializata in gestionarea deseurilor de surse de lumina, a colectat 67 tone deseuri de becuri si tuburi fluorescente arse in primele sase luni din acest an, cu 35% mai mult decat in perioada similara din 2010, a anuntat miercuri compania.

  • Boc, ministrilor: Aveti doua saptamani sa gasiti solutii de descentralizare

    Premierul Emil Boc i-a anuntat, miercuri, pe ministrii sai ca au la dispozitie doua saptamani sa prezinte solutiile pentru transferarea catre autoritatile locale a unor atributii de la centru.

  • Volksbank Romania are un nou sediu central, in complexul Nusco Tower din Bucuresti

    Din data de 20 iulie a.c., Volksbank Romania si-a mutat sediul central in una dintre cele mai moderne cladiri de birouri, din Bucuresti: Nusco Tower. Turnul de 18 etaje este situat in Soseaua Pipera, nr.42, la intersectia cu Barbu Vacarescu. Noul sediu Volksbank, cu o suprafata de aproximativ 8.000 mp desfasurata pe 7 etaje (etajele 3 - 8 si etajul 10), gazduieste peste 550 de angajati.

  • Valoarea productiei agricole a crescut cu 7,5% in 2010, la 64,4 miliarde lei

    Valoarea productiei ramurii agricole a fost anul trecut la nivel national de 64,4 miliarde lei, in crestere cu 7,5% fata de anul 2009, arata datele transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS), ce face precizarea ca datele prezentate sunt semidefinitive.

  • Obama si Merkel au discutat despre criza din Zona euro, inainte de reuniunea Consiliului European

    Presedintele american Barack Obama a discutat cu cancelarul german Angela Merkel despre criza economica cu care se confrunta Europa, inainte de reuniunea de joi a Consiliului European. "Ei au convenit ca administrarea eficienta a acestei crize este importanta pentru sustinerea recuperarii economice a Europei, precum si pentru economia globala", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, citat de DPA.

  • BCR prelungeste valabilitatea ofertei de refinantare

    Banca Comerciala Romana prelungeste pana pe 12 august valabilitatea ofertei de refinantare SMART, dupa ce, in 6 saptamani de campanie, a inregistrat cereri de refinantare totalizand un volum de peste 25 de milioane de EUR. Campania este destinata clientilor interesati de a-si refinanta sau consolida creditele contractate la alte banci printr-un credit garantat cu ipoteca la BCR.

  • CFR introduce trenuri suplimentare in fiecare weekend, pe perioada verii

    Astfel, din Bucuresti spre litoral va circula in datele de 22, 23, 29, 30 iulie 2011 si 5, 6, 12, 13, 15, 19, 20 august 2011 (noptile de joi spre vineri si vineri spre sambata), trenul accelerat 12981 pe relatia Bucuresti Nord (plecare 01.30) - Fetesti (plecare 03.19) - Constanta (sosire 04.17/ plecare 04.43) - Mangalia (sosire 06.29).

  • Stolojan: Romania nu are perspectiva in stabilirea prioritatilor investitionale

    Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat miercuri ca Romania nu are perspectiva in stabilirea prioritatilor, fiind sute de mii investitii incepute, dar fara a se Sti sursele de finantare.

  • Garanti Bank ofera dobanzi mai mari pentru depozitele deschise prin internet banking

    Garanti Bank ofera dobanzi mai mari clientilor persoane fizice si juridice care deschid depozite la termen prin serviciul de internet banking, Garanti Online. Acestia beneficiaza de o dobanda mai mare cu 0,5 puncte procentuale fata de dobanda standard la deschiderea unui depozit in lei, pentru orice perioada (1, 3, 6 sau 12 luni).

  • Leonard Orban: Romania nu va obtine suta la suta ce isi doreste in negocierile privind CFM

    Consilierul prezidential Leonard Orban a declarat miercuri ca propunerea CE privind cadrul multianual de finantare confera Romaniei o baza buna de negociere, dar nu se va putea obtine suta la suta ce se doreSte in negocierile privind cadrul financiar multianual european (CFM).

  • Iahtul lui Roman Abramovici, de inchiriat pentru 1,25 milioane de lire sterline pe saptamana

    Miliardarul rus Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, ofera spre inchiriere cel mai mare iaht pe care il detine, pentru 1,25 milioane de dolari pe saptamana, relateaza presa britanica.

  • Ezio Salvai este noul CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania

    Ezio Salvai este incepand cu luna iulie 2011, noul Director General (Chief Executive Officer) al Intesa Sanpaolo Bank Romania. Acesta va fi responsabil pentru coordonarea tuturor activitatilor si strategia bancii si va pune in practica Business Plan-ul comunicat in luna aprilie a acestui an de catre Intesa Sanpaolo Group.

  • Premiera: Stapanii euro vorbesc deja liber de falimentul Greciei

    Declaratia oficialului Bancii Centrale Europene Ewald Nowotny a starnit putina panica in randul detinatorilor de obligatiuni grecesti, care au inceput sa vanda puternic. Dobanzile la hartiile cu scadenta la 2 ani au sarit pana la 39% (un nou record), de la 36% in deschidere.

  • Angajatorii europeni ies la vanatoare de manageri si specialisti

    Majoritatea companiilor din Europa cauta manageri si specialisti. Angajatorii din domeniul medical, servicii, IT si sectorul financiar-bancar au cele mai mari intentii de recrutare la nivel de manageri si specialisti. Aproape 70% dintre firmele din Slovacia si Rusia, 65% dintre companiile din Turcia si Marea Britanie vor angaja manageri si specialisti in urmatoarele luni, potrivit unui studiu al firmei de recrutare Antal International.

  • Boc spune ca si sefii autoritatilor de management sunt responsabili pentru neatragerea fondurilor UE

    Premierul Emil Boc le-a cerut miercuri ministrilor in sedinta de Guvern sa faca publice numele sefilor care conduc autoritatile de management pentru ca si ei sunt responsabili de absorbtia fondurilor europene.

  • Google isi schimba pagina de rezultate. Vezi cum va arata

    Google pregateste noi suprize pentru utilizatorii sai. Mai concret, interfata celui mai folosit motor de cautare din lume ar putea fi schimbata. Potrivit Googlesystem.blogspot.com, acestia incearca simplificarea modului de vizualizare a paginilor, iar asta inseamna ca nu va mai trebui sa accesam pagina cu pagina rezultatele cautarilor initiate.

  • Moneda nationala se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2430 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2430 lei/euro, cu 0,31% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9869 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2560 lei/euro.

  • CEC Bank pregateste noi comisioane din toamna

    Depunerea de numerar in moneda metalica (lei) va fi taxata cu 2% pentru sume de minimum 30 lei, aplicat la intreaga suma, potrivit unui comunicat al bancii. In cazul eliberarii unor documente si adeverinte ale acestora, comisionul va fi cuprins intre 5 si 50 de lei, in functie de perioada.

  • Bugetul UE 2014-2020 propune introducerea unui impozit pe tranzactii financiare Si TVA europeana

    Bugetul UE 2014-2020 are in vedere diminuarea contributiei statelor membre Si introducerea unor noi surse de finantare, respectiv taxa pe valoarea adaugata europeana Si impozitul pe tranzactii financiare, a declarat, miercuri, Seful reprezentantei CE, Niculae Idu.

  • Cine despagubeste populatia in cazul falimentului unor banci

    Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB) avea la jumatatea anului disponibilitati de 2,1 mld. de lei (500 mil. euro) cu care ar putea sa intervina pentru a despagubi deponentii in eventualitatea in care o banca ar intra in faliment.

  • Cum sa folosim eficient cardurile de fidelizare ale marilor magazine

    Desi majoritatea marilor retaileri ofera constant reduceri de pret pentru o serie de produse comercializate, cateva lanturi de magazine ofera in plus clientilor beneficii suplimentare considerabile prin cardurile de fidelizare.

  • Ce probabilitate exista ca o banca din Romania sa dea faliment

    Conjunctura tensionata in care se afla statele din zona euro in prezent, din cauza conflictelor recente din Grecia, dar si a crizei datoriilor cu care se confrunta tari precum Italia, Irlanda, Portugalia sau SUA, determina institutiile financiare sa fie mai atente cu strategiile, respectiv cu clientii pe care ii au pentru a preintampina un eventual esec bancar.