Arhiva » Mai 2011 » 03 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 03 Mai 2011 | 59 de inregistrari

  • Motiunea simpla a USL pe Agricultura a fost respinsa de Senat

    In cadrul dezbaterilor, vicepresedintele Senatului, Alexandru Peres (PDL), a acuzat demersul opozitiei de superficialitate si inconsistenta, precizand ca in care mai mare parte a motiunii simple sunt facute afirmatii generale. "Demersul opozitiei, a PSD, PNL si PC, nu vizeaza interesul national, ci specularea unei fragilitati in raporturile puterii in cadrul Senatului", a spus Peres

  • Kinga Agnes Daradics a preluat conducerea MOL Romania

    MOL Romania a anuntat luni ca, incepand cu 1 mai, Kinga Agnes Daradics a fost numita in functia de CEO si country retail manager al companiei, in locul lui Szabolcs Ferencz, care a fost promovat la conducerea unei divizii nou-infiintate in cadrul Grupului maghiar MOL, Corporate Affairs.

  • Jeffrey Franks dupa intalnirea de la MFP: Am avut o discutie foarte buna

    Misiunea Fondului Monetar International, condusa de reprezentantul pentru Romania, Jeffrey Franks, a avut luni discutii cu oficiali ai Ministerului de Finante. "Am avut o discutie foarte buna", a declarat Jeffrey Franks, la iesirea de la convorbirile cu secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi.

  • Compania de Investitii pentru Turism estimeaza pentru 2011 venituri mai mari cu 62%, la 8,45 mil.lei

    Compania de Investitii pentru Turism SA, controlata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), estimeaza pentru acest an venituri totale de 8,45 milioane lei, in crestere cu aproape 62% fata de cele realizate anul trecut, de 5,22 milioane lei.

  • ANPC: Din 17 noiembrie, vor putea fi puse in vanzare numai tigari cu tendinta redusa de aprindere

    Pe piata comunitara vor putea fi puse in vanzare numai tigari cu tendinta redusa de aprindere, incepand cu 17 noiembrie 2011, a anuntat luni Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). "Tigara cu tendinta redusa de aprindere (RIP - Reduced Ignition Propensity) se stinge singura daca nu este fumata activ, inainte sa arda pe intreaga sa lungime", se arata in comunicatul ANPC.

  • Oamenii de afaceri si economistii romani mizeaza pe imbunatatirea activitatii economice-sondaj TMC

    Oamenii de afaceri si economistii romani pariaza pe o revigorare a activitatii economice pe parcursul urmatoarelor sase luni, potrivit unui sondaj de opinie realizat de The Money Channel (TMC), in privinta leului, cei mai multi specialisti estimand ca moneda nationala va continua parcursul pozitiv.

  • Pica dividendul gras de la TGN

    Ministerul Economiei a respins propunerea Consiliului de Administratie al Transgaz Medias (TGN) privind plata unor dividende de aproape 340 mil. lei din profitul de anul trecut, din cauza temerilor privind o posibila retrogradare a ratingului de catre Standard & Poor's.

  • Ministerul de Finante a atras 1,64 miliarde lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 6,85%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 1,641 miliarde lei (402 milioane euro), la un randament mediu de 6,85% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 1,5 miliarde de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 3 miliarde lei.

  • A fost reluata constructia parcului eolian din Dobrogea

    Compania ceha CEZ a reluat lucrarile la ridicarea parcului eolian din Dobrogea, compania urmand sa investeasca in total 1,1 miliarde de euro. Lucrarile se vor incheia cu un an intarziere, adica in 2012. Parcul eolian este localizat in apropierea satelor Fantanele si Cogealac, fiind una dintre cele mai importante investitii in Romania, tara lovita puternic de recesiune, informeaza Reuters.

  • Euroins vrea sa treaca pe profit in 2011

    Euroins Romania si-a propus sa subscrie prime de asigurare in suma de 369,5 milioane de lei, cu peste 20% mai mult fata de 2010, si sa obtina un rezultat pozitiv, dupa ce anul trecut pierderile s-au injumatatit, la 4,2 milioane de lei, scrie Mediafax. In 2010, subscrierile companiei au atins 301,02 milioane de lei, conform datelor transmise catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

  • Cu cat S-AU IEFTINIT APARTAMENTELE din BUCURESTI in ultimul an

    Garsonierele si apartamentele cu doua camere continua sa se ieftineasca in Capitala, potrivit portalului AnunturiParticulari.ro. La finele lunii aprilie, garsonierele si locuintele cu doua camere scoase la vanzare pe piata imobiliara bucuresteana erau cu 13% mai ieftine fata de aprilie 2010. Luna trecuta, proprietarii au cerut in medie 37.350 euro pentru garsoniere, respectiv 57.900 pentru doua camere.

  • Corectii pe pietele de aur si argint, dupa vestea uciderii lui Osama ben Laden

    Stirea uciderii liderului Al Qaeda, Osama ben Laden, a adus corectii abrupte pe pietele de aur si argint, dar si euforie pe pietele de actiuni, scrie money.ro. Astfel, luni dimineata, piata contractelor la termen (futures) bazate pe indicele S&P 500 a sarit cu 0,7% atingand cel mai bun nivel dupa iunie 2008.

  • Ministrul Agriculturii: Romania nu poate trece printr-o criza alimentara

    'Romania are posibilitatea sa asigure din plin alimentele fara nici un fel de rezerva si le are si acum. Nu artificializam o criza care, in Romania, nu are dreptul sa vina. Romania nu poate trece printr-o criza alimentara prin ceea ce are ca suport pedoclimatic si conditii. Nu are cum', le-a spus Tabara senatorilor.

  • Leul, singura valuta din regiune care s-a depreciat fata de euro

    Moneda nationala s-a mentinut pe depreciere in prima parte a sesiunii interbancare de ieri, astfel ca BNR a afisat o referinta de 4,0860 lei/euro, cu 1,16 bani mai mare comparativ cu paritatea de vineri. Leul a pierdut teren si in fata dolarului, dupa patru sesiuni consecutive de apreciere, iar banca centrala a anuntat o referinta cu 1,19 bani mai mare decat cea de vineri, de 2,7527 lei/dolar.

  • Evolutia PIB in statele UE

    Statele emergente din Europa vor inregistra o crestere economica de 3,7% in acest an, iar cele avansate, de 1,7%. Grecia si Portugalia vor ramane pe minus. In tabloul general al Uniunii Europene, Romania nu are cel mai bun, dar nici cel mai slab avans al Produsului Intern Brut (PIB) in acest an. In 2012 insa este campioana cresterii economice.

  • Teodor Ancuta: Mi-am manifestat public de mai mult timp intentia de retragere din conducerea SIBEX

    Presedintele CA si directorul general al SIBEX, Teodor Ancuta, sustine ca si-a manifestat public intentia de retragere din conducerea Sibex de mai mult timp, motivand oboseala si stresul acumulate in urma eforturilor depuse pentru dezvoltarea acestei afaceri timp de 16 ani.

  • BNR s-ar putea conecta in iulie la platforma europeana de plati in euro - TARGET 2

    Banca Nationala si-a exprimat interesul pentru a deveni membru al TARGET 2 - platforma unica europeana de procesare a platilor in euro si de management al conturilor deschise de institutii financiare la bancile centrale participante, iar conectarea ar putea avea loc in luna iulie a acestui an, potrivit unui raport al Bancii Centrale Europene (BCE).

  • LPF imprumuta 50 mil. euro ca sa lanseze o televiziune pentru meciurile din Liga 1

    "Pot sa anunt, in premiera, ca Liga isi va face propriul post de televiziune si va transmite Liga 1! Meciurile vor fi putea fi vazute in sistem pay-per-view si pay-tv. Ideea s-a mai discutat in Adunarile LPF, dar acum am semnale clare ca maine va fi validata. Mai ales ca am primit confirmare, de la o banca, pentru un imprumut de 50 de milioane de euro", a declarat Dragomir pentru Prosport.ro.

  • Piata globala de asigurari este sub o mare presiune

    Companiile de asigurari ar putea creste pretul politelor in cazul in care vor mai avea de acoperit daune catastrofale, precum inundatiile din Australia, cutremurul din Noua Zeelanda, dar si evenimentele din Japonia, se arata in raportul Marsh asupra pietelor globale de asigurari. Potrivit raportului, bugetele multor asiguratori si reasiguratori au fost serios erodate in primul trimestru, daca nu chiar depasite.

  • 1 Mai la mare: Cat a cheltuit romanul, in medie, pe distractie?

    Sezonul estival din acest an ar putea fi mult mai profitabil decat cel de anul trecut, daca ne luam dupa semnele pe care turistii care au venit de 1 Mai la mare le-au dat hotelierilor si proprietarilor de cluburi sau restaurante de pe litoral. Si asta pentru ca un turist care si-a rezervat trei nopti de cazare la un hotel de patru stele din Mamaia si care a mers in club si la cel putin un concert a lasat mai bine de 200 de euro pe litoral.

  • Vanzarile Nokia, Samsung si LG au intrat la apa, iar Apple a crescut

    Piata de telefoane mobile a crescut cu 20% in perioada ianuarie-martie, potrivit firmei de cercetare IDC, citata de Reuters. Nokia, Samsung Electronics si LG Electronics au pierdut din cota de piata, potrivit IDC. Vanzarile de iPhone s-au dublat fata de acum un an, impulsionate de vanzarile bune inregistrare de operatorul Verizon Wireless. Apple si-a ridicat cota cu 5% pe piata de telefoane mobile.

  • Profitul net al Eximbank a scazut anul trecut cu 44%, la aproape 75 milioane lei

    Eximbank a obtinut anul trecut un profit net de 75 milioane lei, in scadere cu 44% fata de 2009, in timp ce activele au sporit cu 5%, la 3,5 miliarde de lei, a anuntat luni banca. In 2009, Eximbank a inregistrat un profit net de 134 milioane lei.

  • Discutiile privind listarea actiunilor Bancii Transilvania la Bursa din Viena vor fi reluate in 2012

    Discutiile privind listarea actiunilor Bancii Transilvania la Bursa din Viena vor fi reluate la inceputul anului viitor, cand bancile vor fi obligate sa raporteze rezultatele in conformitate cu standardele financiare internationale, a declarat luni, la The Money Channel, directorul general al bancii

  • Start-up de criza: zero angajati, afaceri de milioane

    Un clasament al celor mai mari cifre de afaceri obtinute de firme lansate dupa debutul crizei, realizat de Registrul Comertului la cererea "Capital", arata ca, in majoritatea cazurilor, performantele companiilor noi au la baza afaceri deja existente ori activitati ce ridica semne de intrebare.

  • In luna mai firmele vor fi verificate zilnic de echipe de control ale guvernului

    Inspectorii de munca si de la Garda Financiara, insotiti de jandarmi si politisti, vor verifica zilnic, pana in 31 mai, daca angajatorii din Capitala respecta noile prevederi ale Codului Muncii, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant de la ITM Bucuresti, Marilena Balabuti.

  • BCR Finance a emis bonduri de 30 mil. euro la dobanda de 4,25%

    BCR Finance, vehiculul infiintat de BCR in Olanda in 2009 pentru mobilizarea de lichiditati, a vandut pe piata din Luxemburg obligatiuni in euro in valoare de 30 mil. euro, cu maturitatea de trei ani si dobanda fixa de 4,25% pe an. Intreaga emisiune este garantata de BCR, cea mai mare institutie de credit locala, operatiunea fiind aprobata de comitetul executiv al bancii pe 7 aprilie.

  • Tanasescu: Romania se poate finanta singura, nu mai are nevoie de bani de la FMI sau BM

    Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat la The Money Channel ca Romania nu se va imprumuta de la creditorii externi in cadrul acordului de tip preventiv incheiat cu FMI, Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM).

  • Top 10 datornici privati la stat

    Cei mai mari datornici privati la bugetul de stat aveau la 31 martie 2011 obligatii restante de peste 500 milioane de lei, potrivit ultimelor date ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Fiscul a inceput deja procedurile de executare silita la toate cele zece companii.

  • Ce asigurare privata de sanatate ti se potriveste cel mai bine

    In conditiile in care sistemul sanitar romanesc este "in coma", la noi exista doar cateva spitale care pot oferi cat de cat servicii de calitate, dar acestea costa destul de mult, mai ales pentru romanul de rand. Pe piata asigurarilor, mai toate companiile existente au o astfel de oferta, ea fiind personalizata.

  • Avantajele si dezavantajele folosirii cardului in strainatate

    Cand pleaca in vacanta, romanii cheltuiesc mai mult decat au, mai ales daca ajung intr-o tara straina si folosesc doar cardul. Stau marturie sumele de anul trecut, care depasesc 300 de milioane de euro. Cardurile, de credit sau debit, sunt mai usor de folosit daca titularii au grija sa respecte anumite reguli.

  • Creditele in moneda nationala s-ar putea scumpi daca inflatia va creste

    Membrii Asociatiei Analistilor Fin-nciarBancari din Romania (AAFBR) estimeaza, in unanimitate, ca Banca Nationala va mentine, in sedinta de politica monetara de astazi, dobanda -cheie la 6,25% si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii atat pentru pasivele in lei, cat si pentru cele in valuta. Analistii mizeaza pe mentinerea dobanzii-cheie la 6,25%, pana la finalul anului

  • Parcurile nationale si naturale administrate de Romsilva vor beneficia de investitii de 13 mil. lei

    Regia Nationala a Padurilor-Romsilva are in administrare 22 de parcuri, din care 12 parcuri nationale si 10 parcuri naturale, iar suma pe care o va investi in 2011 in administrarea celor 22 de parcuri este de 13,22 milioane lei, din fonduri proprii, potrivit datelor transmise la solicitarea NewsIn.

  • Investitorii au revenit din vacanta de Paste cu chef de vanzare

    Ieri am consemnat la Bursa de Valori Bucuresti un debut de saptamana "rosu", in pofida continuarii parcursului pozitiv al pietelor internationale de actiuni. Situarea peste referinta a principalilor indici europeni pe intreaga durata a zilei nu a influentat insa atitudinea investitorilor din piata locala, care au fost activi la vanzare, mai cu seama pe titlurile Fondului Proprietatea (FP).

  • Numarul tranzactiilor BCR prin internet banking aproape s-a dublat in T1, la 1,5 milioane

    Numarul tranzactiilor prin serviciul de internet banking al BCR aproape s-a dublat fata de perioada similara a anului trecut, depasind valoarea de 1,5 milioane de tranzactii online, pe fondul unei migrari constante a tranzactiilor bancare dinspre numerar catre canalele directe, a anuntat banca.

  • Bursele asiatice cad, pretul petrolului este in scadere

    Bursele asiatice au cazut la cel mai mic nivel din ultimele trei saptamani, in timp ce pretul petrolului cu livrare in iunie a coborat cu 0,5%, la 113,01 dolari barilul, la New York, pe fondul ingrijorarilor privind incetinirea cresterii economice a Statelor Unite, relateaza Bloomberg.

  • Activele EximBank au crescut anul trecut cu aproape 5%, la 3,5 miliarde de lei

    Activele EximBank au crescut anul trecut cu aproape 5%, la 3,5 miliarde de lei, iar expunerea totala a bancii (volumul total al finantarilor, garantiilor si asigurarilor acordate in nume si cont stat si nume si cont propriu) s-a majorat cu aproape 20% fata de finele anului anterior.

  • Cat a crescut pretul carburantilor in UE in ultimul an. Romania, locul 3 la scumpirea benzinei si locul 2 la scumpirea motorinei

    Desi se numara printre tarile europene cu cele mai mici preturi la carburanti, Romania ocupa locuri fruntase in UE cand vine vorba de nivelul scumpirii din ultimul an, potrivit celor mai recente date ale biroului european de statistica - Eurostat. Incepand din 19 aprilie 2010 pana in 18 aprilie 2011 (cand institutia europeana a afisat ultimele statistici culese din UE), benzina de la pompele romanesti s-a scumpit cu 18,6%, iar motorina, cu 28,4%.

  • APIA a incheiat conventii cu alte doua banci pentru acordarea de credite pentru fermieri

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a incheiat conventii cu alte doua banci in vederea acordarii de credite pentru finantarea activitatilor crescatorilor de pasari si porci, ajungand astfel la cinci astfel de conventii, a anuntat, marti, institutia. Documentul eliberat de APIA confirma ca beneficiarul a depus cerere pentru solicitarea ajutorului de stat in vederea realizarii angajamentelor asumate. De asemenea, in adeverinta este mentionata suma calculata pentru ajutorul de stat.

  • Romania a avut in martie a patra crestere anuala a preturilor la producator din UE, de 9,5%

    Romania a avut in martie una dintre cele mai mari cresteri ale preturilor productiei industriale din Uniunea Europeana, de 9,5%, fata de aceeasi luna din 2010, fiind pe locul patru in UE dupa acest indicator, in timp ce, pe ansamblul blocului comunitar, preturile productiei au sporit cu 7,4%.

  • Sony: Hackerii au furat datele a inca 25 de milioane de oameni

    "Am crezut anterior ca datele clientilor Sony Online Entertainment nu au fost obtinute in atacurile cibernetice la adresa companiei. La data de 1 mai am concluzionat ca si datele SOE(Sony Online Entertainment) ar fi putut fi furate," a anuntat Sony intr-un comunicat, conform BBC News.

  • Citi vinde credite de refinantare in lei, la 15,99% pe an

    Americanii de la Citi, aflati in plin proces de dezvoltare a operatiunilor de retail la scara larga, incearca sa atraga clienti de la concurenta cu un credit in lei, vandut la o dobanda fixa de 15,99% pe an. Acest nivel de dobanda este oferit doar clientilor care isi incaseaza salariul prin cont deschis la Citi.

  • Economia se opinteste iar sa creasca

    A iesit sau nu a iesit Romania din recesiune la finele anului martie 2011? Desi raspunsul oficial la aceasta intrebare il vom afla abia peste doua saptamani, o data cu publicarea datelor oficiale ale INS, si in ciuda faptului ca premierul Emil Boc s-a grabit deja sa anunte marea veste, exista voci care sustin ca "evenimentul" se va petrece abia in trimestrul al doilea sau al treilea al acestui an

  • Veniturile Orange Romania au scazut in primul trimestru cu 6%, la 222 milioane euro

    Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit rezultatelor financiare prezentate joi de grupul France Telecom. La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.

  • Primaria Capitalei vrea sa reinstituie taxa hoteliera

    Taxa hoteliera de 3% din veniturile provenite din cazare a fost eliminata pentru 2011 de CGMB pentru ca, in sedinta din 31 mai 2010, cand a fost discutat nivelul taxelor si impozitelor pentru anul in curs, proiectul de hotarare in acest sens nu a fost adoptat. Conform normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotararii pana la 31 mai duce la faptul ca taxa hoteliera nu se plateste in anul urmator.

  • GfK: Increderea romanilor, desi in revenire, este cea mai scazuta din Europa

    In primul trimestru din 2011, indicele de incredere a populatiei masurat de Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de GfK pentru Comisia Europeana a inregistrat o crestere fata de media anului trecut, ajungand la -46 de la -54, dar ramanand cel mai scazut din Europa.

  • Basescu: Scutul antiracheta va fi amplasat la Deveselu, in judetul Olt

    Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca sedinta CSAT de luni a vizat, pe de o parte, solicitarea SUA de a utiliza Aeroportul Mihail Kogalniceanu si Portul Constanta ca infrastructuri de tranzit pentru transportul de militari si tehnica militara catre Irak si Afganistan, dar si din Irak si Afganistan catre Europa, si, pe de alta parte, amplasarea rachetelor din scutul antiracheta american pe teritoriul Romaniei.

  • Volksbank urca dobanzile la depozitele in lei pana la 7,75% pe an

    Volksbank, a opta banca locala dupa activele detinute, a majorat cu pana la 1,25 puncte procentuale dobanzile la depozitele in lei, pana in intervalul 7-7,75% pe an. Bonificatiile sunt peste media de circa 7% la nivelul sistemului bancar. Miscarea Volksbank este contrara tendintei existente pe piata in acest moment si vine in conditiile in care dobanzile platite de banca pentru sumele atrase de la clientela s-au plasat in partea de jos a pietei.

  • Care sunt cei mai bogati monarhi ai lumii?

    Pe 29 aprilie, Kate Middleton a devenit, in mod oficial, membra a uneia din cele mai bogate familii regale din lume. Totusi, familia regala britanica nu este prima in acest top, chiar daca este, poate, cea mai cunoscuta. Iata topul celor mai bogati monarhi din lume, potrivit Investopedia:

  • Moneda nationala se depreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,1073 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,1073 lei/euro, cu 0,52% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7775 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,0860 lei/euro.

  • Eficienta sau disperare? Romanii care isi cauta de lucru trimit cate 25 de CV-uri pe zi

    "Trei dintre cei mai activi candidati pe site-ul nostru trimit in medie pana la 25 de CV-uri pe zi. Acestia au studii superioare sau studii universitare in curs de finalizare si au aplicat pentru joburi in vanzari, finante si serviciu clienti", spune Madalina Maris, reprezentant Best Jobs.

  • Pioneer Investments lanseaza un fond inchis, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste

    Pioneer Investments lanseaza un fond nou, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste din piete emergente, prin care spera sa stranga "cateva milioane de euro de la investitorii din Romania", a anuntat marti presedintele executiv al Pioneer Asset Management, Florin Dolea.

  • France Telecom analizeaza vanzarea Orange Romania

    Cea mai mare companie de telefonie din Franta isi revizuieste portofoliul sau european, a declarat Gervais Pellissier, chief financial officer, intr-o conferinta de presa. In afara de Franta, Polonia si Spania, "toate celelalte tari sunt implicate in aceasta analiza", care va examina oportunitatile de consolidare, precum si posibile vanzari ale afacerilor, a declarat acesta.

  • Millennium Bank ofera consultanta online pentru refinantare

    Millennium Bank ofera consultanta online pentru identificarea optiunilor de refinantare potrivite pentru diferite tipuri de nevoi ale clientilor. Banca a lansat un site dedicat, www.creditrefinantare.ro, o aplicatie dezvoltata pe baza a trei profiluri de client si tipuri de nevoi financiare diferite, care permite realizarea de simulari pentru un credit de refinantare Millennium Bank.

  • Pretul apartamentelor din Capitala a crescut in aprilie cu 1,3% fata de luna precedenta

    Pretul apartamentelor din Bucuresti a crescut cu 1,3% in aprilie fata de luna precedenta, tendinta de crestere fiind resimtita la nivelul apartamentelor noi, al caror pret a sporit cu 4,5%, in timp ce in cazul apartamentelor noi s-a inregistrat un avans de 0,1%, potrivit imobiliare.ro.

  • Profitul net al BRD SocGen a scazut cu 38,7% in primul trimestru, la 122 milioane lei

    BRD - Groupe Societe Generale a obtinut un profit net de 122 milioane lei in primul trimestru, in scadere cu 38,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar volumul total al creditelor acordate clientelei este cu circa 1% mai mic fata de 31 martie 2010, a anuntat marti banca.

  • Cum au ajuns romanii sa-si duca locuinta la amanet

    Afacerea crizei este puternic fundamentata pe situatiile in care romanii ajung stramtorati si in lipsa de moment a banilor, care merg pana intr-acolo incat renunta la anumite bunuri pentru a face rost de bani. Probabil ati ghicit, este vorba despre cunoscuta casa de amanet.

  • BNR mentine dobanda cheie si ratele rezervelor minime obligatorii

    Consiliul de administratie al bancii centrale a decis marti sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si ratele rezervelor minime obligatorii la pasivele in lei si valute, potrivit unui comunicat transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • Cum ne-a afectat ratele ascensiunea lui Mr. EURIBOR

    Desi nivelul EURIBOR a urcat consistent in ultimele 12 luni, in special de la inceputul acestui an, in mod surprinzator, dobanzile la creditele in euro aflate in derulare nu au urmat aceeasi tendinta. Dimpotriva, chiar au coborat usor.

  • Concedieri la ING: angajatii primesc 3 salarii plus 2.000 de euro

    Cei 180 de angajati care lucrau la Centrul regional al companiei de asigurari ING din Cluj nu vor ajunge in evidentele Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca. Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a explicat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantii companiei s-a obtinut pentru fostii angajati un pachet de compensatii destul de generos.