Arhiva » Martie 2011 » 21 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 21 Martie 2011 | 40 de inregistrari

  • Inflatia va pune presiune pe randamentele titlurilor de stat in perioada urmatoare, sustin analistii

    Randamentele titlurilor de stat ar putea creste in perioada urmatoare ca urmare a perspectivei privind inflatia nu tocmai favorabile, estimeaza analistii financiari.

  • ANAF a declansat inspectii fiscale la persoanele fizice care nu s-au inregistrat in scopuri de TVA

    ANAF a declansat inspectii fiscale la persoanele fizice care au avut in 2006-2010 venituri impozabile din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala si contracte de colaborare, care depasesc plafonul de scutire de la plata TVA prevazut de legislatia aplicabila in acea perioada.

  • CSA are site nou

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a lansat o noua interfata a website-ului propriu, acesta fiind structurat in prezent in trei mari categorii care se adreseaza asiguratorilor, consumatorilor si mass-media, in timp ce a patra categorie contine informatii despre institutie.

  • ANOFM: Rata somajului a continuat sa scada in februarie, ajungand la 6,58%

    Rata somajului la nivel national a fost in februarie de 6,58%, fata de 6,74% in ianuarie 2011, fiind inregistrati 600.308 de someri, a anuntat Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM). Rata somajului la sfarsitul lunii februarie a fost de 6,58%, mai mica cu 0,16 puncte procentuale decat cea din luna ianuarie si mai mica cu 1,75 puncte procentuale decat cea din luna februarie a anului 2010.

  • Valoarea minelor de uraniu, in picaj dupa dezastrul din Japonia

    Cea mai mare criza de dupa al doilea razboi mondial pentru Japonia ar putea suspenda fuziunile si achizitiile din domeniul minier, scrie Bloomberg. Cotatiile mai multor companii miniere s-au prabusit pe bursa in ultima saptamana, dupa ce problemele reactoarelor nucleare de la centrala Fukushima ameninta Japonia cu un dezastru nuclear mai grav decat cel de la Cernobil.

  • Raiffeisen a epuizat plafonul de 25 mil. euro de la Prima casa si vine cu o oferta proprie

    Raiffeisen, a treia banca locala dupa active, a epuizat plafonul de garantii de 25 mil. euro primit anul acesta pentru credite prin Prima Casa 3, dar va acorda in continuare credite cu dobanzi promotionale clientilor care vor sa-si cumpere prima locuinta.

  • Dividendele trag in sus cotatiile SIF-urilor

    Investitorii autohtoni sunt interesati Si de beneficiile pe care le pot incasa de la SIF-uri, in prezent fiind vanate companiile care anunta impartirea profitului cu actionarii. Societatile de investitii financiare (SIF) au revenit puternic in atentia investitorilor de pe piata de capital. Ne aflam in perioada de decidere a valorii dividendelor ce urmeaza a fi oferite din profitul pe anul trecut, drept pentru care cererea de titluri SIF a urcat semnificativ cotatiile.

  • Cleciu: Comisioanele agentiilor imobiliare nu ar trebui scazute pe motiv de criza

    Nu vad de ce, daca este criza, noi agentii ar trebui sa scadem din comisioane, pentru ca tranzactiile sunt mai dificile acum Si presupun o munca in plus, spune Ruxandra Cleciu, preSedinta Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

  • UE, deficit comercial de 30 de miliarde de euro in ianuarie

    Statele din Uniunea Europeana au inregistrat, in prima luna a lui 2011, un deficit comercial de 29,8 miliarde de euro. Cele 17 tari din zona euro au raportat, pentru aceeaSi perioada, un deficit comercial de 14,8 miliarde de euro. In ambele cazuri, balanta comerciala Si-a sporit dezechilibrul (de la minus 22,7 miliarde de euro la nivelul UE27, respectiv de la minus 9,7 miliarde de euro in zona euro in ianuarie 2010).

  • Top 10 cei mai mari proprietari de teren din lume

    Monarhia le-a pus in brate milioane de hectare de teren, ce apartine tarilor pe care le conduc, dar care revine de drept conducatorului. Vedeti care sunt cei mai mari latifundiari ai lumii.

  • A izbucnit razboiul in Libia

    Liderii mondiali aliati au anuntat sambata inceperea operatiunilor militare impotriva fortelor loiale liderului libian Muammar Gaddafi, informeaza Associated Press. Franta, Marea Britanie si Canada participa la primul val de atacuri, SUA ar putea interveni mai tarziu, iar in valul al treilea ar putea intra tarile arabe.

  • Analisti: Inflatia va pune presiune pe randamentele titlurilor de stat in perioada urmatoare

    Randamentele titlurilor de stat ar putea creste in perioada urmatoare ca urmare a perspectivei privind inflatia nu tocmai favorabile, estimeaza analistii financiari.

  • Aliatii continua ofensiva in Libia. Kadhafi isi apara petrolul: 'Va promitem un razboi lung!'

    Tarile care au atacat Libia sustin cu tarie un singur lucru: prima faza a interventiei militare, a fost un succes. Prima etapa a fost menita sa le aduca occidentalilor siguranta ca avioanele lor nu vor fi doborate. De aceea au fost bombardate in continuu rachetele si aeronavele libiene din nordul tarii, in zona capitalei Tripoli.

  • Fiscul a pus gand rau jurnalistilor, analistilor si artistilor

    ANAF a declansat inspectii fiscale la persoanele fizice care au avut in 2006-2010 venituri impozabile din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala si contracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA prevazut de legislatia aplicabila in perioada respectiva.

  • Ce masini cu transmisie automata se pot cumpara cu 5.000 de euro

    Automobilele echipate cu o cutie de viteze automata domina de cateva decenii piata auto americana deoarece ofera un confort net superior celei manuale. Pe de alta parte, in Europa acestea nu au avut acelasi succes din cauza consumului mai ridicat si a pretului mai mare la benzina fata de SUA, alaturi de un pret de achizitie mai ridicat.

  • Doar 'Prima Casa' mai poate sustine piata imobiliara

    Situatia economica, absenta marilor investitii straine si incertitudinea finantarilor prin banci, fac din programul guvernamental 'Prima Casa' ultima speranta pentru piata imobiliara romaneasca, a declarat, Ioan Sorin Rosu, director general al dezvoltatorului Apulum '94.

  • Cat mai valoreaza brandurile romanesti dupa criza

    In ciuda turbulentelor economice, marcile autohtone ai caror proprietari au stiut cum si cand sa actioneze sunt mai pretioase azi decat inainte de recesiune. Un studiu realizat de Brandient si D&D Research in 2006 estima valoarea celor mai importante branduri romanesti: Dacia - 387 de milioane de euro, BCR - 355 de milioane, BRD - 208 milioane, Petrom - 86 de milioane

  • Polita facultativa a casei ar putea fi detronata de cea obligatorie

    Un proiect de act normativ propune ca asigurarile obligatorii pentru case sa fie impuse si proprietarilor care au o polita facultativa, mult mai acoperitoare. Asigurarile obligatorii pentru locuinte vor fi impuse si proprietarilor cu polite facultative care acopera riscuri catastrofice, daca parlamentarii vor aproba un proiect de act normativ care contine o astfel de prevedere.

  • Romania va fi cel mai sarac stat din UE si peste 15 ani

    Romania va ramane cel mai sarac stat din Uniunea Europeana in urmatorii 15 ani, reiese din prognozele analistilor de la Nomura. Cehia, Slovacia si Polonia sunt primele tari est-europene care vor atinge nivelul mediu de trai din Uniunea Europeana pana in 2025.

  • Scad chiriile - e de bine sau de rau?

    Scad chiriile. Pentru chiriasi e bine, pentru proprietari e rau, iar pentru stat nu este in nici un fel, intrucat evazionistii oricum nu plateau impozite, nu platesc si nu vor plati. Ei platesc numai spaga, atunci cand sunt presati pe sest cu sula-n coaste, iar statul nu stie de coastele lor.

  • De ce s-a intarit moneda nationala si cat de bun este un leu puternic

    De la inceputul acestui an pana acum leul s-a apreciat fata de moneda unica europeana cu 2,5%. Doar in ultima saptamana cursul monedei nationale fata de euro a scazut cu 0,8%, vineri cursul oficial anuntat de banca centrala fiind de 4,1683, cel mai scazut nivel din ultimele noua luni si jumatate.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de luni

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa primul sfert de ora toti indicii inregistrau cresteri cuprinse intre 0,64% si 1,20%.

  • Firmele private cu probleme vor beneficia, printr-o OUG, de esalonarea datoriilor avute la stat

    Guvernul a adoptat duminica o Ordonanta de Urgenta prin care firmele private vor putea beneficia de esalonarea datoriilor la stat, conditia fiind ca acele companii sa nu fie in insolventa si sa constituie o garantie.

  • Guvern: Reabilitarile fatadelor cladirilor se vor putea face de primari fara acceptul proprietarilor

    Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a anuntat, duminica seara, ca Legea privind masurile de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor a fost adoptata de Executiv, noul act normativ oferind posibilitatea primarilor sa reabiliteze fatadele fara acceptul proprietarilor.

  • Okan Yurtsever este noul director general al Garanti Leasing

    Garanti Leasing are un nou director general, Okan Yurtsever, care a preluat oficial aceasta functie la finalul anului 2010, dupa ce anterior a coordonat Divizia de Retail Banking si Bancassurance a Garanti Bank incepand din aprilie 2007, a anuntat luni compania.

  • Legea Turismului: Hotelurile trebuie sa fie deschise intre 1 mai si 1 octombrie

    Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat, duminica seara, dupa sedinta de Guvern, ca a fost adoptata Legea Turismului, act normativ ce i-ar putea obliga pe operatorii de turism sa-si mentina hotelurile deschise in intervalul 1 mai-1 octombrie.

  • Omniasig a avut prime brute subscrise de 916,12 milioane lei in 2010, in scadere cu 17% fata de 2009

    Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a avut prime brute subscrise de 916,12 milioane lei in 2010, conform standardelor IFRS, cu 17% mai putin ca in 2009, din cauza crizei economice, care a afectat mai multe sectoare interconectate cu industria asigurarilor, a anuntat luni compania.

  • De ce scade rata somajului, desi numarul salariatilor nu creste?

    Rata somajului a scazut pentru cea de-a 11-a luna consecutiv in luna februarie, ajungand la 6,58%, corespunzatoare unui numar de 600.000 de someri, arata datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • FMI: Datoriile statelor dezvoltate ar putea cauza o criza fiscala

    Datoriile statelor dezvoltate, estimate sa atinga in acest an un nivel record pentru perioada de dupa Al Doilea Razboi Mondial, sunt nesustenabile si risca o viitoare criza fiscala, a declarat directorul general adjunct al Fondului Monetar International (FMI), John Lipsky, citat de Bloomberg.

  • Raiffeisen vine cu varianta proprie la 'Prima casa' dupa ce si-a epuizat garantiile

    Raiffeisen Bank, a treia banca locala, a dezvoltat o varianta proprie de credite ipotecare similare cu cele vandute in cadrul programului guvernamental "Prima casa", dupa ce si-a epuizat plafonul de garantii alocat in etapa de anul acesta. Banca a avut alocate garantii in valoare de 25 mil. euro (al treilea plafon ca marime dupa cele ale BCR si BRD).

  • Austriecii de la Erste majoreaza dividendul la 0,7 euro/actiune

    Grupul austriac Erste Bank (EBS), actionarul majoritar al BCR, a decis sa majoreze dividendul propus actionarilor de la 0,65 lei/actiune la 0,7 euro/actiune, "in urma cresterii profitului net in anul 2010, precum si in urma capitalizarii deosebit de bune a bancii", se arata intr-un anunt al bancii.

  • RBS promite dobanzi de 6% clientilor care tin peste jumatate de milion de lei in cont

    RBS Bank, un jucator de talie medie detinut de grupul britanic Royal Bank of Scotland, incearca sa atraga clienti cu disponibilitati importante, oferind o dobanda de 6% pe an la un cont de economii daca fondurile depuse trec de jumatate de milion de lei.

  • CEC a taiat 0,75 puncte din dobanzile la depozitele in lei

    CEC Bank, singurul jucator de top detinut de stat, a taiat pana la trei sferturi de punct procentual din dobanzile platite la depozitele la termen in lei pentru populatie. Astfel, dobanzile sunt acum de 5,5% pe an la scadenta de o luna si ajung la 6,5% pe an la sumele depuse pe noua si respectiv 12 luni.

  • Romania inchide vineri acordul cu FMI cu o nota de plata de 11,9 mld. euro plus dobanda

    Timp de doi ani, echipa FMI i-a fost presedintelui Basescu cel mai bun aliat. I-a dat aproape 20 mld. euro si l-a sustinut cel mai mult cand a fost vorba de taieri. In ciuda imprumuturilor masive si a respectarii celor mai multe conditii din acordul cu FMI, economia nu a revenit pe crestere.

  • BRD intra in lupta refinantarilor cu o dobanda de 7% pe an la lei

    BRD, a doua mare banca locala, s-a alaturat luptei pentru atragerea de clienti prin refinantarea creditelor mai vechi de la concurenta, in care se implicasera deja mai multi jucatori de top. Sub logoul "ReStart" BRD aduce o oferta de credite atat de consum, cat si de nevoi personale garantate cu ipoteca sau imobiliare cu dobanzi situate in partea de jos a pietei.

  • Volksbank zice adio vechiului model de business si relanseaza ipotecarele

    Cea mai expusa banca in conflictul iscat anul trecut intre clienti Si banci de normele Ordonantei nr. 50/2010 revine pe piata la finele lunii cu creditul ipotecar retail, dupa doi ani de pauza.

  • Apartamentele noi sunt greu de vandut din cauza pretului si a suprafetelor mari

    Oferta actuala de locuinte noi este dificil de vandut atat din cauza nivelului pretului, cat si a structurii acestora. Majoritatea unitatilor locative sunt prea mari, se arata in cel mai recent raport de piata al companiei de consultanta Reas.

  • BNR forteaza si mai mult scaderea euro pentru a cobori inflatia, sustin analistii

    Leul isi continua galopul de sanatate, atingand noi maxime in fata euro la cursul oficial, iar analistii spun ca vanzarile de valuta din partea BNR, care au fost motorul acestei aprecieri, vor continua.

  • Lista salariilor in publicitate

    Un client service director castiga, in medie, 3.000 de euro pe luna, in vreme ce un copywriter sau un art director incaseaza lunar 800 de euro, potrivit unui studiu al companiei de head-hunting Qualia, realizat la solicitarea MONEY.ro. Citeste o analiza a salariilor lunare din agentiile de publicitate din Capitala in acest moment, pe baza cifrelor furnizate de Ionut Balintoni, managing partner al companiei de consultanta si executive search Qualia.

  • Cum iti poti reduce rata lunara la credit cu pana la 50%

    Bancile lanseaza oferte de refinantare consolidata a creditelor cu dobanzi preferentiale si comisioane reduse in perioada curenta, astfel suma lunara de rambursat scade considerabil. Daca aveti nelamuriri, ii puteti solicita ofiterului de credit sa va explice mai pe larg costurile si avantajele refinantarii