Arhiva » Iulie 2012 » 31 Iulie 2012

Toate stirile publicate in data de 31 Iulie 2012 | 35 de inregistrari

  • Xerox DocuShare a obtinut doua premii Pick din partea Buyers Laboratory

    Doua versiuni ale platformei Xerox DocuShare destinata managementului continutului au obtinut premii 'Pick' Summer 2012 la categoriile lor, din partea Buyers Laboratory (BLI), laborator independent de testare hardware si software.

  • HSCB a pus deoparte 2 miliarde de dolari pentru amenzi si despagubiri

    Cea mai mare banca europeana, HSBC, a pus deoparte 2 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile legale si eventualele amenzi, dupa ce a fost acuzata de facilitarea spalarii de bani.

  • Samsung Galaxy Y S5360 Hello Kitty, disponibil la COSMOTE si Germanos Romania

    Este vara, culoarea roz predomina in garderoba oricarei domnisoare, iar accesoriile nu trebuie sa fie mai prejos; COSMOTE si Germanos aduc noul Samsung Galaxy Y S5360 Hello Kitty, "jucaria” perfecta pentru orice tanar pasionat de moda.

  • Antena 3 a avut cea mai mare audienta in ziua Referendumului

    Duminica, in intervalul orar 07:00 - 24:00, Antena 3 a fost cea mai urmarita televiziune la nivel national, cu o audienta medie de 640.000 de telespectatori pe minut (3,4% rating).

  • Bancile germane reduc creditarea catre periferia zonei euro

    Bancile germane au redus creditarea transfrontaliera catre regiunile mai slabe de la periferia zonei euro, cu circa o cincime din ianuarie pana in mai, si in prezent este la cel mai scazut nivel incepand din 2005, arata datele bancii centrale din Germania, informeaza Mediafax, citand Financial Times.

  • Preturile apartamentelor scad in euro. In lei platesti mai mult

    Preturile medii ale apartamentelor cu trei camere din Bucuresti au scazut in luna iulie cu 0,3%, atingand nivelul de 76.950 de euro, un nou minim al ultimilor ani, dar deprecierea puternica a leului face ca valorile in lei sa fie cu 2% mai mari decat in iunie, arata datele Indicelui imobiliar realizat de ZF, in colaborare cu firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

  • APIA elibereaza adeverinte pentru fermierii care vor sa ia credite

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), pentru Campania SAPS 2012, care au nevoie de un credit pentru finantarea capitalului de lucru.

  • GAZPROM a fost anul trecut CEA MAI PROFITABILA COMPANIE DIN LUME

    Producatorul rus de gaze naturale Gazprom a depasit anul trecut Exxon Mobil si a devenit compania cu cel mai mare profit din lume, de 44,46 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, citate de RIA Novosti. Exxon Mobil a fost cea mai profitabila companie in 2010. Anul trecut, producatorul american de petrol a avut un profit de 41,6 miliarde de dolari.

  • Presiunea referendumului se muta abrupt pe Curtea Constitutionala

    Premierul Victor Ponta sustine ca Guvernul va respecta decizia Curtii Constitutionale in privinta referendumului de duminica pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, dar mai multi lideri PSD cer instantei de contencios constitutional sa valideze consultarea populara (lucru care ar conduce la demiterea presedintelui) pe motiv ca, atunci cand a impus pragul de prezenta de 50%, nu a luat in calcul boicotul PDL.

  • Capital Economics: Instabilitatea politica se va prelungi, impingand leul la noi minime

    Rezultatul referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu ar putea anunta o perioada prelungita de instabilitate politica, situatie care va afecta pietele financiare, impingand probabil leul la noi minime fata de euro, potrivit unei analize Capital Economics, informeaza Mediafax.

  • Spania se adanceste in recesiune: Scadere economica si in trimestrul doi

    Recesiunea Spaniei s-a adancit, in al doilea trimestru din acest an, economia contractandu-se cu 0,4 la suta. Astfel, scaderea economica a fost mai accentuata decat in primele trei luni ale anului, cand produsul intern brut se diminuase cu 0,3 procente, relateaza BBC News.

  • Cristian Sporis va fi noul vicepresedinte pentru Corporate Banking al Raiffeisen Bank

    Cristian Sporis va prelua functia de vicepresedinte pentru Corporate Banking al Raiffeisen Bank incepand cu data de 6 august a.c.

  • Jiru ii ia locul lui Sporis, la Trezorerie

    Enache Jiru, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor pe timpul mandatului lui Mihai Tanasescu, va reveni pe aceeasi pozitie si va coordona Trezoreria statului in locul lui Cristian Sporis, numit vicepresedinte la Raiffeisen Bank, au declarat pentru Mediafax surse din Finante.

  • Sud-africanii de la Naspers au achizitionat 70% din eMAG

    Grupul Naspers, unul dintre cei mai mari jucatori globali din online, a achizitionat 70% din actiunile retailerului online eMAG, tranzactia urmand sa devina efectiva dupa primirea acordului de la Consiliul Concurentei.

  • BNR a imprumutat opt banci cu 12,07 mld. lei

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat ieri opt banci comerciale cu 12,07 miliarde lei (2,6 miliarde euro), pentru o saptamana, peste suma acordata saptamana trecuta, de 8,15 miliarde lei (1,77 miliarde euro).

  • Romanii ar plati si 100 lei pe luna pe asigurari de sanatate, despre care stiu mai nimic

    Romanii ar fi dispusi sa plateasca 100 de lei pe luna pentru o asigurare de sanatate, desi cunosc foarte putine lucruri sau aproape nimic despre asigurarile medicale pentru spitalizare sau interventii chirurgicale, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta GfK la cererea AXA Asigurari.

  • Rezultatele BRD in primele 6 luni: profitul a scazut de 7 ori

    Principalii indicatori financiari ai BRD-Groupe Societe Generale la data de 30 iunie 2012, in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS):

  • Romania incepe sa ramburseze imprumutul de la FMI. Prima plata, pe 6 august

    Dupa referendum, economia Romaniei trebuie sa treaca pe primul loc. Delegatia Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si a Bancii Mondiale (BM) vine in Romania pentru doua saptamani, pentru cea de-a sasea misiune de evaluare.

  • Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar

    Luna iulie 2012 a adus pentru cei interesati de achizitionarea unei locuinte in Capitala doua situatii distincte: cresteri fata de luna precedenta ale pretului solicitat de proprietarii garsonierelor si apartamentelor de doua camere, dar si minimul atins de la inceputul anului la unitatile de 3 si 4 camere.

  • Inflatia in zona euro s-a mentinut la 2,4% in luna iulie

    Rata anuala a inflatiei in zona euro a ramas la nivelul de 2,4% in luna iulie 2012, acelasi nivel inregistrat si in luna iunie 2012, conform unei estimari preliminare publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

  • Bilete de tren cu pret redus, spre litoral

    Preturile biletelor la trenurile InterCity vor fi aproximativ egale cu cele de la trenurile InterRegio in perioada sezonului estival, pe ruta Bucuresti Nord - Constanta si retur, incepand cu 1 august, potrivit CFR Calatori.

  • Cea mai dura pedeapsa din lume, pentru frauda bancara: patru persoane au fost condamnate la moarte

    Patru persoane au fost condamnate la moarte de justitia iraniana, in procesul legat de cel mai important scandal financiar din istoria Republicii Islamice. 39 de acuzati au fost judecati in procesul fraudei de miliarde de dolari, a declarat Gholamhossein Mohseni Ejeie, procurorul general al tarii, relateaza AFP.

  • INS: Rata somajului ajustata sezonier a scazut cu 0,1% in iunie

    Rata somajului in forma ajustata sezonier, in iunie, a fost estimata la 7,6%, fiind cu 0,1 puncte procentuale mai mica fata de cea din luna anterioara si in crestere cu 0,2% fata de nivelul inregistrat in perioada similara din 2011, informeaza Institutul National de Statistica, printr-un comunicat remis, marti, AGERPRES.

  • Banca Comerciala Carpatica crediteaza in continuare beneficiarii ajutoarelor de stat APIA

    Banca Comerciala Carpatica continua buna practica de creditare a beneficiarilor subventiilor APIA, demarata in 2011, in baza adeverintelor eliberate de APIA.

  • Apple pregateste lansarea noului iPhone pe 12 septembrie. Ce caracteristici va avea noul smartphone

    Apple se pregateste sa lanseze pe 12 septembrie noua versiune a iPhone, care marcheaza o schimbare generala de design a smartphone-ului, cel mai bine vandut produs al companiei americane, au declarat doua surse apropiate situatiei.

  • Profiturile bancilor, lovite de criza din zona euro

    Criza din zona euro afecteaza profiturile celor mai mari banci europene, atat UBS, cat si Deutsche Bank, anuntand scaderi sau pierderi. Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a inregistrat o scadere de 63 la suta a castigurilor din divizia de investitii, in al doilea trimestru din acest an, din cauza reducerii tranzactiilor, pe fondul crizei, relateaza Bloomberg.

  • Petrom a scumpit preturile carburantilor cu 9 bani/litru

    Petrom a majorat cu 9 bani/litru preturile carburantilor comercializati in statiile proprii, incepand de marti. Este a doua majorare operata de Petrom in ultimele doua saptamani, dupa ce pe 17 iulie, pretul benzinelor a crescut cu alti 9 bani/litru, in timp ce motorina a devenit mai scumpa cu 8 bani/litru.

  • 4 miliarde de euro pentru agricultori

    "Cealalta Romanie”, cea rurala, unde sunt circa 45% dintre romani, nu este nici pe departe saraca. Desigur, oamenii nu o duc grozav in satul romanesc, insa paradoxul este ca stau pe o mina de aur pe care nu stiu cum sa puna mana. Uniunea Europeana are nu mai putin de 4 miliarde de euro pentru Agricultura, bani care ar trebui cheltuiti in 18 luni.

  • Nouriel Roubini: Zona euro mai are intre trei si sase luni

    Intr-un interviu acordat cotidianul economic rus RBK Daily, renumitul economist american Nouriel Roubini, cel care a prevazut criza mondiala din 2008, prognozeaza prabusirea zonei euro si explica de ce Germania poarta o mare parte din reponsabilitatea pentru criza datoriilor din Europa.

  • Scandal la varful BCE. Mario Draghi, investigat de UE

    Autoritatea interna de supraveghere a UE a lansat o investigatie care-l vizeaza pe presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi. Totul a pornit in urma unei sesizari ca acesta s-ar afla in conflict de interese, din cauza apartenentei la G30, un club al bancherilor de top, potrivit Euobserver.

  • Orban: Nu vom atinge obiectivul de 6 mil.euro din fonduri europene

    Obiectivul de sase miliarde de euro fonduri europene atrase in acest an nu va fi atins. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat la The Money Channel ca cel mai bun scenariu pentru 2012 este o rata de absorbtie de 20%, adica circa 5,1 - 5,2 miliarde de euro, cu tot cu cele 2,5 miliarde de euro alocate agriculturii.

  • Erste amortizeaza din nou fondul comercial al BCR

    Erste amortizeaza fondul comercial al BCR cu 210 milioane euro, o masura similara fiind luata in octombrie, cand grupul austriac a amortizat fondul comercial al subsidiarei din Romania cu 700 milioane euro.

  • A sasea misiune de evaluare a FMI, CE si BM incepe astazi la Bucuresti

    O delegatie a Fondului Monetar International, condusa de catre Erik de Vrijer, seful misiunii FMI pentru Romania, se va afla in vizita oficiala de lucru la Bucuresti incepand cu data de 31 iulie, timp de doua saptamani, pentru cea de-a sasea misiune de evaluare a economiei romanesti, potrivit Agerpres.

  • Euro, la un pas de 4,57. Domnia leului a durat doar o zi

    Moneda nationala a crescut ieri cu peste un procent, raportat la majoritatea valutelor. Astazi, scade cu 0,30% fata de euro si 0,42% fata de dolar. Vedeti mai jos cursul valutar detaliat.

  • Alpha Bank neaga ca este interesata de achizitionarea Emporiki

    Un oficial de rang inalt al bancii elene Alpha Bank a negat informatia aparuta in Imerisia, conform careia Alpha Bank este in negocieri avansate pentru achizitionarea rivalei Emporiki Bank. Imerisia preciza ca tranzactia urma sa fie semnata la mijlocul lunii septembrie, dupa finalizarea conditiilor planificatei recapitalizari a bancilor din Grecia.