Arhiva » Octombrie 2010 » 20 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 20 Octombrie 2010 | 34 de inregistrari

  • Ariton: Ordonanta privind stimularea micilor intreprinzatori va fi dezbatuta miercuri in Guvern

    Bugetul acestui program este de un milion euro in 2010, din bugetul Ministerului Economiei si de cate 5 milioane euro in 2011 si 2012. Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM acorda alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50% din valoarea proiectului de investitii, dar nu mai mult de 10.000 euro. De fonduri nerambursabile pot beneficia atat tanarul care obtine credit , cat si tanarul care cofinanteaza planul de afaceri din surse proprii.

  • Scandia Romania vrea in 2010 afaceri similare cu cele de anul trecut, de 203 milioane lei

    "Scandia ataca piata sub o noua haina, avand o noua identitate prin rebranduire, Scandia Food, dar isi pastreaza traditia pe piata din Romania. Scandia Food a atins in iunie-iulie 2010 o cota in volum de peste 70%, in crestere cu aproape 3 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Robert Redeleanu.

  • Delegatia FMI vine la Bucuresti pentru discutii privind o noua intelegere

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat ca Romania va incheia, cel mai probabil, un nou acord cu Fondul, care nu va permite insa atragerea de bani pentru plata salariilor, iar doar in cazul unor socuri externe, banii ar putea intra in visteria BNR. Potrivit acestuia, un element important al noului acord va fi reforma administratiei, relatia dintre ministere, comunicarea si colaborarea dintre acestea.

  • Angajatii din Finante s-au adunat pe holurile ministerului; Blejnar spune ca "de bucurie"

    Cateva zeci de angajati din Ministerul de Finante s-au adunat marti pe holurile institutiei, dupa ce au aflat ca doar 66% dintre ei vor primi stimulentele, insa presedintele ANAF, Sorin Blejnar, sustine ca acestia de fapt isi manifesta bucuria pentru adoptarea proiectului de aprobare a OUG 1/2010.

  • Primaria Sibiu a semnat un contract cu BERD in valoare de 11,5 milioane de euro

    Primarul Sibiului, Klaus Johannis, si directorul BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu, Jean-Patrick Marquet, au semnat, marti, acordul de imprumut de 11,5 milioane de euro pe care municipalitatea l-a contractat pentru derularea mai multor proiecte de infrastructura in oras.

  • Indicii BVB au inchis sedinta de marti indecis

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis incert sedinta de tranzactionare de marti, titlurile din sectorul energetic fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 0,35%. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 12,78 milioane lei (2,97 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Bancii Transilvania (TLV), de 2,44 milioane lei, cotatia lor coborand cu 2,24%, la 1,31 lei/actiune.

  • Petrescu (BCR): Piata bancara a devenit brusc competitiva, bancile lupta sa-si ia reciproc clientii

    Piata bancara a devenit brusc foarte competitiva, iar bancile lupta acerb sa-si ia clientii reciproc prin oferte mai bune, odata cu implementarea OUG 50 privind creditele populatiei, a declarat marti vicepresedintele executiv al Bancii Comerciale Romane, Oana Petrescu.

  • Incasarile din TVA si accize au crescut la noua luni, cele din contributii sociale au scazut

    Incasarile din TVA si accize pe primele noua luni din 2010 au depasit semnificativ nivelul planificat in timp ce incasarile din contributiile sociale s-au situat sub program, potrivit datelor privind executia bugetara prezentate, marti, de ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

  • Spania sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen

    Spania sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen, pentru ca apreciaza progresele tehnice facute in acest sens, a declarat marti la Madrid ministrul spaniol al afacerilor externe, Miguel Angel Moratinos, la finalul intrevederii avute cu omologul sau roman, Teodor Baconschi.

  • Majorarea salariului minim ar falimenta inca 50.000 de firme, potrivit CNIPMMR

    Majorarea salariului minim pe economie de la 600 de lei cat este acum, este nesustenabila pentru economie si ar duce la falimentul a inca 50.000 de firme private, a declarat, marti, Ovidiu Nicolescu, Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

  • Apple vinde 6.500 de iPhone-uri pe ora

    Apple a vandut in perioada iulie-septembrie 14,1 milioane telefoane iPhone, in crestere cu 91% comparativ cu perioada similara a anului trecut, 4,19 milioane tablele iPad, in crestere fata de 3,3 milioane unitati in trimestrul precedent, si 3,89 milioane computere Macintosh, in crestere cu 27% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

  • Am putea plati TVA la bugetul UE

    Crearea unei TVA la nivel european este una dintre solutiile propuse astazi de Comisia Europeana (CE) prin care incearca sa creeze noi resurse financiare pentru bugetul Uniunii Europene, anunta AFP. Totodata, aceste solutii incearca si reducerea contributiilor nationale ale statelor la bugetul UE.

  • Marii consumatori ar putea sa-si ia adio de la gazele ieftine

    ''Pana la 31 octombrie voi analiza cu premierul Emil Boc si ceilalti colegi daca se vor prelungi facilitatile acordate agentilor economici privind gazele din productia interna. Termenul privind acordarea acestor facilitati expira luna aceasta'', a declarat astazi ministrul economiei, Ion Ariton.

  • Mihai Tanasescu: Protestele de la Finante puteau fi evitate

    Mihai Tanasesacu, reprezentantul Romaniei la FMI, a declarat la "Nasul" ca orice reforma este dureroasa si greu de acceptat. Potrivit acestuia, astfel de reforme trebuiau facute atunci cand economia era pe plus. Lipsa unui cadru fiscal stabil, indiferent ca e vorba de cota unica de impozitare sau progresiva, tine departe de Romania investitorii straini, care vor predictibilitate. Mihai Tanasescu spune ca nu sunt avute in vedere noi taieri de salarii in 2010 si 2011

  • Cei mai tineri milionari ai Romaniei

    Sa ai o avere de 40 de milioane de euro la doar 25 de ani este un lucru destul de neobiSnuit, in masura in care majoritatea tinerilor care au aceasta varsta abia daca reuSesc sa-Si gaseasca un job intr-un call center. Capital va prezinta un top al celor mai tineri 20 de milionari in euro din Romania.

  • Vasilescu: S-au taiat aripile revenirii din recesiune in 2010

    Taierea salariilor bugetarilor si a pensiilor, alaturi de cresterea TVA, au "taiat aripile revenirii din recesiune" in acest an, a spus consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la B1 TV. Totusi, potrivit oficialului BNR, chiar daca iesim din recesiune in 2011, nu iesim si din criza. Romania poate sa-si sporeasca avansul PIB prin crearea de locuri de munca si prin cresterea salariilor

  • Ialomitianu: ANAF trebuie sa administreze toate contributiile sociale, din 2011

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa administreze de la 1 ianuarie toate contributiile sociale, astfel incat sa se realizeze o colectare mai buna a acestora, a declarat, marti, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

  • Problema stimulentelor, rezolvata doar pentru trei luni. Angajatii au reintrat in greva spontana

    Din 1 ianuarie 2011 vor fi aplicate alte norme, cuprinse intr-o noua Lege a salarizarii unitare. Pentru august si septembrie, banii vor fi acordati in functie de performanta. Seful ANAF neaga ca ar fi fost vorba despre un protest, spunand ca angajatii au manifestat de bucurie

  • Parlament: TVA de 5% pentru alimente de baza. Pensiile mai mici de 2.000 de lei neimpozitate

    Deputatii au decis marti, prin vot in plen, scaderea taxei pe valoare adaugata pentru alimente de baza de la 24% la 5%, anunta Realitatea TV. Si tot marti, plenul a decis ca pensiile mai mici de 2,000 de lei sa nu fie impozitate. Legile merg spre promulgare. Pedelistii spun ca au votat din greseala.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de miercuri pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de miercuri, cu scaderi cuprinse intre 0,34% si 0,76%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind cele mai afectate. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 936.090 lei (217.999 euro) in jurul orei 10.50. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Transilvania (SIF3), de 189.835 lei, cotatia lor coborand cu 1,67%, la 0,59 lei/actiune.

  • Lafarge si WWF au demarat lucrarile de reconstructie ecologica a zonei Matasaru, de 80.000 euro

    Companiile Lafarge Agregate Betoane si WWF au demarat lucrarile de reconstructie ecologica din cadrul proiectului "Zona Matasaru - O noua viata pe malul raului Arges", in valoare de 80.000 euro, au anuntat miercuri cele doua companii, in cadrul unei conferinte, in judetul Dambovita.

  • Un imprumut de 11,5 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii de transport in Sibiu

    BERD sustine modernizarea infrastructurii de transport in Romania prin acordarea unui imprumut de 11.5 milioane euro, ce are ca scop finantarea reabilitarii strazilor in municipiul Sibiu, unul din cele mai importante centre culturale din tara si un important nod rutier in centrul Romaniei.

  • BCR aduce banca la clientii nebancarizati prin integrarea good.bee Tranzactii mobile

    Initial o subsidiara a holdingului good.bee, detinut de catre Erste Group si Fundatia ERSTE, compania good.bee Service RO s-a lansat pe piata romaneasca in martie 2009, oferind serviciul good.bee Tranzactii mobile prin care asigura accesul la servicii bancare de baza: un cont curent in lei la BCR pentru a primi venituri sau a tine banii in siguranta, un card de debit Visa Electron pentru retrageri de numerar si cumparaturi si serviciul de tranzactionare mobila pentru a obtine informatii, a primi si trimite bani sau a plati facturi prin intermediul telefonului mobil.

  • Barna (MADR): 40% din proiectele depuse prin PNDR nu sunt bancabile si pot fi reziliate

    "Cel putin 40% dintre contractele de finantare semnate in perioada 2008 - 2010 au avut probleme de bancabilitate", a declarat Barna, dupa intalnirea de la minister dintre reprezentantii MADR, bancheri si premierul Emil Boc. Barna a precizat ca valoarea acestora se ridica la cateva "sute de milioane de euro".

  • Blejnar (ANAF): 30% din angajatii Garzii Financiare nu vor primi stimulente

    Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat miercuri ca multi angajati din Finante nu vor primi stimulente, pentru ca nu s-au implicat suficient in combaterea evaziunii fiscale, iar peste 30% din angajatii Garzii Financiare nu vor primi acesti bani.

  • Profitul Romsym Data a sporit cu 7% in primele noua luni, pe afaceri in crestere cu 10%

    Distribuitorul de software Romsym Data a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de circa 10% in primele noua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 4 milioane euro, in vreme ce profitul a avansat cu 7%, a anuntat miercuri compania. Romsym a avut o cifra de afaceri de 3,6 milioane euro in primele trei trimestre din 2009 si un profit cu 10% mai mare fata de perioada similara a anului precedent.

  • Gelu Visan (PDL): Reducerea TVA la produsele alimentare de baza a fost eroare de tehnica legislativa

    Deputatul PDL Gelu Visan sustine ca votul dat de grupul sau in favoarea proiectelor de lege prin care a fost redus TVA-ul la produsele alimentare de baza, iar pensiile sub 2000 de lei nu sunt impozitate a fost "o eroare de tehnica legislativa".

  • Ialomitianu: Votul privind reducerea TVA a fost o eroare, a fost dat pentru raportul de respingere

    Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri ca votul privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza a fost o eroare, in conditiile in care votul a fost dat pentru raportul de respingere. Intrebat cum a fost posibila acea eroare, Ialomitianu a explicat ca a fost vorba de un vot "pentru raportul de repingere".

  • Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,3084 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,3084 lei/euro, in crestere cu 0,34% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1135 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2940 lei/euro.

  • AIPC incearca sa convinga Finantele sa caute alte solutii pentru impozitul pe Bursa decat impunerea la sursa cu 10%

    Reprezentantii Asociatiei Investitorilor de pe Piata de Capital (AIPC) au participat miercuri la sedinta Comisiei de Dialog Social din Ministerul Finantelor si au agreat cu membrii comisiei ca retinerea la sursa a unui impozit anticipat de 10% pe castigurile obtinute din tranzactiile de pe Bursa nu este o solutie de impozitare potrivita pentru piata de capital, potrivit presedintelui AIPC Dumitru Beze.

  • Cat ar pierde statul din reducerea TVA la alimentele de baza

    Cele cinci mari sectoare din industria alimentara care ar putea bebeficia de un TVA de 5% insumeaza vanzari la raft de peste 5,5 miliarde de euro anual potrivit datelor ZF care iau in calcul volumele de vanzari de pe aceste piete, pretul mediu la raft, care include un TVA de 24% in prezent.

  • UniCredit negociaza noi imprumuturi pentru proiecte imobiliare ce vor incepe in urmatorii doi ani

    UniCredit Tiriac Bank, care are o expunere de 15-20% pe sectorul imobiliar, a anuntat ca anul acesta a fost prost in finantari imobiliare, pentru ca nu s-au mai lansat proiecte si pentru ca politicile bancii au devenit mai restrictive, insa este in negocieri pentru finantarea unor proiecte ce vor incepe in 2011 si 2012.

  • Pe cine va mai ierta de impozit Codul fiscal?

    Codul fiscal este reexaminat inca de la inceputul acestui an. Exceptiile si scutirile de la plata impozitului pe venit au fost periate in prima faza, in iulie, cand o serie de scutiri au fost eliminate. Astfel, tichetele (de masa, cadou, de cresa), platile compensatorii, veniturile din dobanzi si din titluri de valoare tranzactionate pe piata de capital detinute mai putin de un an sunt acum impozitate cu 16%.

  • Cele mai mari chirii incasate in Romania. Top 10

    Sta in sectorul 2 din Bucuresti si are cinci proprietati pe care le-a inchiriat pentru 13 milioane de lei, anul trecut. Este tot ceea ce poate sa dezvaluie Fiscul despre romanul care face cei mai multi bani din inchirierea de proprietati. Nu departe de el se situeaza un alt bucurestean, de aceasta data din sectorul 1 care s-a imbogatit cu aproape 10 milioane de lei, in 2009, din inchirierea a cinci proprietati.