Arhiva » Februarie 2011 » 08 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 08 Februarie 2011 | 37 de inregistrari

  • Revolutia din Egipt, in cifre - Vezi ce s-a intamplat cu economia

    Egiptul a pierdut in ultimele doua zile peste trei miliarde de dolari din cauza protestelor si a crizei politice. Firmele si companiile mari, bancile si bursa au fost inchise, iar un milion de turisti au fugit dupa ce tara a ajuns in pragul haosului. Potrivit analistilor de la Credit Agricole, criza din Egipt costa cel putin 310 milioane de dolari pe zi, moneda egipteana s-ar putea deprecia cu pana la 20%, iar estimarile privind cresterea economica au fost revizuite cu mult in scadere.

  • Kiss FM, Radio ZU si RRA, in topul audientelor radio

    Astfel, Kiss FM conduce clasamentul la nivel urban, cu o audienta medie zilnica de 1,6 milioane de ascultatori in perioada august-decembrie 2010. Fata de intervalul similar al anului 2009, audienta Kiss FM a inregistrat o crestere de 130.000 de ascultatori. Radio ZU ii urmeaza in topul audientelor la nivel urban, cu circa 1,1 milioane de ascultatori pe zi.

  • Boc anunta ca, pana in iulie, se vor stabili companiile nationale care vor fi lichidate

    Primul-ministru considera ca evaluarea si restrucuturarea companiilor de stat nu mai poate fi amanata, in conditiile in care managementul defectuoas al acestora a ajuns sa impieteze asupra mediului privat. "Prin reformarea lor, vom da un sprijin substantial mediului privat care uneori este blocat de functionarea necorespunzatoare a companiilor de stat.

  • Finantele au mai atras 1,5 mld. euro de la banci

    Ministerul de Finante a imprumutat ieri de la banci 1,5 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, la un randament mediu de 6,73% pe an.Cererile din partea bancilor s-au ridicat la 4,13 miliarde de lei, cea mai mare valoare inregistrata in acest an intr-o singura licitatie.

  • Boc: Principalele taxe raman nemodificate in 2011 si 2012. Arieratele vor fi eliminate treptat

    Principalele taxe vor ramane nemodificate prin acordul pe care Romania il va incheia cu Fondul Monetar International pe 2011 si 2012, iar arieratele vor fi eliminate treptat, dupa o inventariere a datoriilor care va fi realizata pana la sfarsitul lunii aprilie, a declarat, luni seara, premierul Boc. f

  • Toate autoturismele din UE trebuie sa fie dotate cu lumini permanente de zi

    Toate tipurile de autoturisme vor trebui sa fie echipate incepand de luni 7 februarie cu lumini permanente de zi (DRL), iar o masura similara va intra in vigoare peste 18 luni, in august 2012, pentru camioane si autobuze, informeaza un comunicat de presa al Comisiei Europene.

  • A crescut numarul celor care economisesc bani pentru o casa

    Numarul clientilor care economisesc pentru domeniul locativ la BCR Banca pentru Locuinte a crescut cu 40% anul trecut si a ajuns la 190.000, informeaza Mediafax. Clientii BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) au depus in anul 2010 peste 260 milioane lei, mai mult decat in toti ceilalti ani de la infiintarea bancii. La finalul anului, economiile clientilor BCR BpL au depasit 480 milioane lei.

  • In 2011 cei mai multi romani vor sa cheltuiasca intre 300 si 500 de euro pentru vacante

    Astfel, 34,61% dintre persoanele care au participat la sondaj au declarat ca pot aloca in acest an intre 300 si 500 de euro, in timp ce pentru 19,37% dintre romani bugetele pentru vacante variaza intre 500 si 1.000 de euro, iar aproape 10% planuiesc sa aloce peste 1.000 de euro pentru vacante.

  • Nicio mina din Romania nu se va inchide pana in 2018, anunta Boc

    Premierul Emil Boc a sustinut luni ca nicio mina din Romania nu se va inchide pana in 2018, acesta fiind termenul limita impus de Uniunea Europena pentru restructurarea sectorului minier. "Asta inseamna ca pana atunci (2018 - n.r.) nicio mina nu se va inchide. In aceasta perioada de timp, se vor face analizele necesare cu solutii concrete pentru fiecare mina aflata in Valea Jiului", a precizat premierul.

  • Volksbank anunta venituri operationale in crestere si o noua strategie pentru 2011

    Volksbank Romania, a sasea banca locala dupa activele detinute, a anuntat o crestere cu 3 milioane de euro a veniturilor operationale realizate in decembrie anul trecut, potrivit rezultatelor preliminare pe 2010. Banca nu a publicat date privind rezultatul net.

  • FP a deschis ochii Bursei din Londra catre BVB

    In numai doua saptamani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se vede interesul tot mai ridicat pentru piata de capital autohtona din partea investitorilor straini si a burselor externe. Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, care a deschis ieri sedinta de tranzactionare a BVB, a declarat ca tocmai listarea Fondului Proprietatea a fost cea care a atras dorinta de a vizita Bursa din Bucuresti cat mai curand.

  • Cea mai mare despagubire RCA

    Cea mai mare dauna platita pentru un accident auto pe o polita RCA in Romania a fost platita pentru o victima din Cluj a unui accident rutier, spune Daniela Grigore, responsabil de asigurarile auto la Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

  • BCR a lansat un site dedicat serviciului de internet banking

    BCR a lansat site-ul www.24banking.ro, pentru a usura accesul clientilor la serviciul de internet banking. Site-ul contine toate informatiile despre modalitatea de functionare, tranzactiile care pot fi efectuate, produsele care pot fi cumparate si despre comisioanele atasate Click 24 Banking BCR.

  • Popa (BNR): Bancile vor sa continue acordul de la Viena

    "Si bancile vor sa continue acordul de la Viena. Astazi (luni - n.r.) este o intalnire a FMI cu bancile din Romania. Cei de la Fond vor sa explice acordul, sa aiba o discutie mai atenta cu bancile si vom vedea daca se va discuta si acest subiect. Ma astept ca el sa nu lipseasca de pe ordinea de zi", a mentionat Popa.

  • Isarescu spune ca nu sunt motive de crestere a preturilor produselor alimentare pe plan intern

    Nu suntem deloc de partea celor care au lansat deja pe piata rumori uneori alarmiste. Avem un declin al cererii de produse alimentare. Acest declin plafoneaza asteptarile inflationiste ale producatorului de profil, iar un sondaj in randul lor, al tuturor producatorilor de produse agro-alimentare, nu in randul celor care au inclinatia de a-si spune punctul de vedere la televiziuni, acest sondaj arata ca asteptarile lor sunt mai degraba de scadere decat crestere.

  • Guvernul ia in calcul o reducere a contributiilor sociale in a doua jumatate a anului 2011

    "Pe partea de venituri, principalele componente ale sistemului fiscal vor ramane nemodificate. In cazul in care redresarea economica va crea suficient spatiu fiscal, vom analiza in a doua parte a anului posibilitatea unei reduceri treptate a contributiilor sociale a caror incidenta exercita o greutate considerabila asupra crearii locurilor de munca si asupra practicilor de pe piata muncii", a motivat Boc necesitatea acestei masuri.

  • BNR a modificat prognoza de inflatie pentru 2011 pana la 3,6%

    Inflatia anuala ar putea scadea sub 7%, iar previziunea Bancii Nationale este o reluare a dezinflatiei incepand cu primul trimestru din acest an. Noua prognoza de inflatie pentru anul 2011 a fost revizuita in sus, pana la 3,6%, potrivit datelor prezentate, luni, intr-o conferinta de presa, de catre Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

  • Vanzarea la Bursa a 10% din actiunile CEC e plauzibila,este nevoie de majorarea capitalului

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus luni ca CEC Bank are nevoie de o majorare de capital pentru a continua expansiunea si ca acest lucru s-ar putea realiza prin vanzarea la Bursa a unui pachet de actiuni, dar a subiliniat ca decizia apartine actionarului majoritar, care in prezent este statul.

  • Cele mai ieftine oferte de la Orange, Cosmote si Vodafone

    Dupa cum ne-au obisnuit companiile de telefonie mobila din Romania, cei trei giganti care au impreuna peste 25 de milioane de utilizatori, folosesc "o mie de optiuni si extra-optiuni" pentru "a veni in intampinarea nevoilor clientului".

  • Restante la credite duble. Vezi aici cifrele anului trecut

    Restantele persoanelor fizice si juridice cu cel putin un credit de peste 20.000 de lei s-au dublat pe anul trecut, la 15 miliarde de lei, iar cea mai mare parte a intarzierilor erau de peste 90 de zile la finele lunii decembrie, mai mult decat dublu fata de perioada similara din 2009, potrivit BNR, scrie Mediafax.

  • Cat castigi daca ai un card co-branded.

    Cardurile co-branded sunt emise de banci sau institutii financiare nonbancare in parteneriat cu alte companii, precum supermarketuri, firme de telefonie mobila, linii aeriene sau magazine de electrocasnice. Principala diferenta fata de alte tipuri de carduri este ca la cele co-branded posesorii primesc reduceri sau puncte de fidelitate la fiecare utilizare.

  • BNR va da drumul banilor ieftini

    Romania nu mai are nevoie de banii de la FMI, desi statul roman este intr-o mare criza financiara. De ce? Pen-tru ca banii de la FMI se duc obli-gatoriu la banca centrala, care are, deja, un mare exces de bani. Rezerva tarii tinuta la banca centrala a ajuns la 32,68 miliarde de euro, cu circa 8 miliarde de euro mai mult decat in octombrie 2008, data la care criza s-a manifestat deschis in Romania.

  • Contributia la un fond de pensii ocupationale poate fi de pana la 15% din salariul brut - proiect

    Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica proiectul Legii pensiilor ocupationale, potrivit caruia contributia la un fond de pensii ocupationale poate fi de pana la 15% din venitul salarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia al persoanei care adera la un fond de pensii ocupationale.

  • Productia industriala a crescut cu 4,1% in 2010, sustinuta de utilitati

    Productia industriala, ajustata dupa numarul de zile lucratoare si sezonalitate, a crescut cu 4,1% in 2010 fata de anul precedent, sustinuta de cresterea segmentului de utilitati si de industria prelucratoare, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).

  • Volumul lucrarilor de constructii a scazut in 2010 cu 14,4%

    Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 14,4% in 2010 fata de anul precedent, o scadere de 22,1% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).

  • Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut cu 8,3% in 2010

    Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in 2010 cu 8,3% fata de anul precedent, mai ales ca urmare a declinului activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor, cu 19,6%,a anuntat marti INS.

  • FMI: Tintele de deficit bugetar pentru 2011 si 2012 sunt realizabile

    Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti ca tintele de deficit bugetar pentru 2011 si 2012 sunt realizabile,datorita politicilor actuale,insa trebuie continuate reformele, mai ales in ce priveste imbunatatirea colectarii impozitelor si taxelor.

  • Generali isi tenteaza clientii cu polite Casco si RCA la pachet

    Generali, o companie de top zece din piata asigurarilor, vinde polite Casco si de raspundere civila auto (RCA) la pachet, cu un pret redus cu pana la 25% fata de achizitionarea separata a celor doua produse. Produsul a fost lansat in contextul in care tot mai multi soferi renunta in aceasta perioada la asigurarea auto facultativa.

  • Millennium Bank lanseaza Prestige, o noua linie de business pentru clientii cu venituri mari

    Millennium Bank lanseaza Prestige, o linie de business prin care le ofera clientilor cu venituri mari produse si servicii financiare dedicate. Clientii au la dispozitie o retea de distributie speciala si manageri de relatii cu clientii dedicati. Oferta este ajustata in functie de nevoile financiare specifice clientilor cu venituri mari.

  • CEC renunta la comisionul de restructurare a creditelor acordate populatiei

    CEC, singura banca de top detinuta de stat, a eliminat incepand din aceasta saptamana comisionul de restructurare a creditelor acordate populatiei.

  • Populatia si firmele au rate neplatite de 3,5 mld. euro

    Populatia si companiile acumulasera la sfarsitul anului trecut rate neplatite la timp la creditele bancare in valoare de 15 miliarde de lei (3,5 miliarde de euro). Suma este aproape dubla fata de cea consemnata la sfarsitul anului 2009, potrivit datelor BNR.

  • Gaura data de chiriasii neinregistrati la Fisc: 30 mil. euro

    ANAF nu are informatii despre numarul apartamentelor inchiriate in Bucuresti "cu acte in regula", in timp ce sute de proprietari scot in fiecare zi la inchiriat locuinte pentru care nu incheie niciun fel de contract.

  • Actele aditionale pot fi rupte doar cu acordul clientilor, spune Curtea Constitutionala

    Bancherii trebuie sa aiba acceptul clientilor pentru a putea renunta la actele aditionale create pe baza Ordonantei 50, privind transparentizarea conditiilor de cost la creditele de retail, chiar daca acestea nu au fost semnate de catre debitori si au fost considerate acceptate tacit, precizeaza judecatorii Curtii Constitutionale in decizia referitoare la obiectia

  • Acordul cu FMI nu a facut bine mediului de afaceri

    Acordul Romaniei cu Fondul Monetar International nu a fost benefic pentru mediul de afaceri, ci a incercat sa repare dezechilibrele din sectorul public printr-un mecanism de cheltuire a banilor din rezerva Bancii Nationale pentru salarii si pensii, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru.

  • Topul celor mai active zone rezidentiale din Romania in ianuarie 2011

    Cartierul Rahova din Bucuresti a fost cea mai dinamica zona rezidentiala din Romania in prima luna a anului, cu 1.361 de oferte care vizau apartamente de vanzare, potrivit unui top realizat de portalul de anunturi imobiliare.ro.

  • Romania, cea mai afectata de criza dintre tarile europene. Germania si Polonia, in revenire

    Consumul privat a crescut anul trecut cu 0,5%, potrivit GfK. Pentru anul 2011, cercetatorii se asteapta ca pentru gospodariile private cheltuielile sa creasca cu un procent semnificativ de 1,5% si, prin urmare, sa aduca o contributie semnificativa la cresterea economica.

  • Ce mai poti face daca firma de asigurare da faliment ?

    Anul acesta patru sau cinci companii de asigurari sunt in pericol sa intre in faliment ! Primele semne au aparut deja, in urma cu 2 saptamani cand Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a cerut falimentul companiei Delta Asigurari.Daca esti clientul unei firme care intra in incapacitate de plata si nu mai poate acoperi daunele ce poti face?