Arhiva » Iunie 2011 » 21 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 21 Iunie 2011 | 46 de inregistrari

  • Declaratia pentru contributiile sociale si impozitul pe venit va fi depusa din 1 iulie numai online

    Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (formularul 112) va fi depusa, incepand cu 1 iulie, numai in format electronic pe portalul e-Romania, nemaifiind acceptat formatul hartie, a anuntat luni ANAF.

  • CE va incerca sa convinga Rusia sa ridice embargoul asupra exporturilor de legume

    Comisia Europeana va trimite la Moscova o delegatie pentru a convinge Rusia sa reia exporturile de legume ce provin din Uniune, a anuntat luni purtatorul de cuvant al Comisiei. Potrivit sursei, delegatia, condusa de comisarul pentru sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, se va duce la Moscova in urmatoarele zile.

  • Ministerul de Finante a atras 1,4 miliarde lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 6,65%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 1,4 miliarde lei (328 milioane euro), la un randament mediu de 6,65% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 1,4 milliarde lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 2,99 miliarde lei.

  • Oprescu: La pasajul Basarab nu s-a facut receptia finala

    Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca receptia facuta la pasajul suprateran Basarab nu a fost cea finala, la aceasta urmand sa fie chemati si cei de la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC). Edilul a precizat ca rezultatele tuturor testelor realizate la pasaj au fost favorabile, inclusiv cel al unui test suplimentar care a fost cerut de un profesor de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si care a avut loc miercurea trecuta.

  • Ariton: Guvernul Romaniei va sprijini continuarea programului nuclear civil

    Guvernul Romaniei va sprijini continuarea programului nuclear civil, luand toate masurile necesare ca legislatia din domeniul nuclear sa se alinieze la standardele internationale, iar atat obiectivele in functionare, cat si proiectele in derulare sa respecte cerintele din standardele de securitate nucleara si criteriile subsecvente de evaluare, a declarat, luni, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

  • ProCredit Bank lanseaza Depozitul Aniversar in euro pe 4 luni

    ProCredit Bank a lansat incepand cu 15 iunie 2011 Depozitul Aniversar in euro cu o dobanda avantajoasa de 4,1% pe an. Depozitul are o maturitate de 4 luni si poate fi constituit in perioada 15 iunie 2011 - 31 iulie 2011, in oricare din sucursalele si agentiile bancii.

  • Un roman este cel mai bogat locuitor al orasului bulgar Ruse

    Cel mai bogat locuitor al orasului bulgar Ruse, care a castigat anul trecut circa 1,56 milioane de euro, este un cetatean roman, potrivit autoritatilor de la Sofia. Barbatul, al carui nume nu a fost divulgat, ar fi fost atras in Bulgaria de taxele si impozitele mai mici decat in tara sa de origine, mentinute de Guvern la nivelul de dinainte de criza, relateaza Sofia News Agency.

  • Pleci in concediu cu masina? CE FACI IN CAZ DE ACCIDENT?

    Efort de comunicare unic in zona sigurantei rutiere, campania "Ce faci in caz de accident?" completeaza elementele primelor sale etape (rolul asigurarii RCA, pasii de urmat in caz de accident etc.) cu o detaliere a procedurii de urmat in cazul accidentelor produse in strainatate.

  • Comisia JURI din PE a votat in unanimitate ridicarea imunitatii europarlamentarului Adrian Severin

    Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a votat luni seara, in unanimitate, intr-o reuniune cu usile inchise, un raport ce recomanda ridicarea imunitatii eurodeputatului roman Adrian Severin, implicat in cazul ''bani in schimbul amendamentelor'' relatat de publicatia 'The Sunday Times' in 20 martie.

  • Goodbee Credit IFN anunta extinderea finantarilor de pana la 100.000 de euro pentru dezvoltarea micilor afaceri

    Cresterea limitei maxime de finatare a micilor afaceri, de la 50.000 la 100.000 de euro, la care se adauga deschiderea a inca patru centre de operatiuni pana la sfarsitul acestui an, sunt cele doua cai prin care compania de microfinantare good.bee Credit, membra a grupului bancar Erste din Austria, IFN urmareste consolidarea portofoliului de clienti.

  • Consiliul executiv al FMI va discuta vineri prima evaluare a noului acord cu Romania

    Consiliul executiv al Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri prima evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania si solicitarea de modificare a unor criterii de performanta, potrivit site-ului institutiei financiare. Romania a incheiat in luna martie un nou acord stand-by cu FMI, de tip preventiv, pe doi ani, cu o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde euro), respectiv 300% din cota pe care o are la Fond.

  • MDRT: CE a intrerupt platile intermediare pentru Axa 2 a Programului Operational Regional

    Comisia Europeana (CE) a decis sa intrerupa platile intermediare pentru Axa 2 a Programului Operational Regional - Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport in urma unor deficiente din sistemul de achizitii publice, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

  • Banca Comerciala Carpatica elimina comisioanele si face reduceri de dobanzi la creditele PF

    Continuandu-si intr-un ritm sustinut strategia de pozitionare pe piata ca o banca transparenta, fara comisioane, Banca Comerciala Carpatica ofera acum clientilor persoane fizice, posibilitatea de a accesa credite cu dobanzi diminuate cu pana la 1,72 pp si fara niciun comision atasat.

  • Bach (CEO Holcim Romania): Cea mai mare provocare pentru urmatorii 2-3 ani va fi infrastructura

    Noul director general al Holcim Romania, Daniel Bach, a declarat luni ca cea mai mare provocare pentru el pe piata cimentului si a constructiilor, in urmatorii doi-trei ani, este infrastructura din Romania. "Daca s-ar face investitii in infrastructura din Romania, acestea ar atrage dupa sine investitii si in alte sectoare precum turism, piata imobiliara", a declarat Daniel Bach, intr-o conferinta de presa.

  • Statul a emis anul trecut garantii in valoare de 5,25 miliarde lei

    Statul roman a emis anul trecut garantii de stat in valoare de 5,25 miliarde lei, din care 3,9 mld. lei pentru programul Prima Casa (circa 75%), 1,3 mld.lei pentru modernizarea fabricii Ford, 18,9 mil. lei in sprijinul beneficiarilor proiectelor europene si 30.000 lei pentru reabilitare termica.

  • Schimbare revolutionara a internetului: Adresele se pot termina in orice cuvant

    ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatia care reglementeaza asocierea si alocarea numelor de domenii pe Internet, a aprobat luni crearea de noi nume de domenii, numarul lor fiind acum practic nelimitat.

  • Leul romanesc resimte efectele deciziei UE privind creditul destinat Greciei, scrie FT

    Moneda romaneasca este supusa la presiuni, ajungand la cel mai scazut nivel din ianuarie in urma amanarii acordului privind Grecia, care nelinisteste pietele, comenteaza Financial Times.

  • 5 motive pentru care ratele si chiriile in valuta se scumpesc saptamana aceasta

    Moneda romaneasca este intr-un picaj pe toate liniile, la inceput de saptamana. Asta va aduce automat scumpiri ale serviciilor calculate in euro, precum si majorari ale ratelor la imprumuturile in valuta. In plus, dobanzile se actualizeaza zilele acestea

  • Bancile, obligate sa anunte cand datele clientilor sunt accesate fara autorizatie

    Bancile vor fi printre companiile care vor fi obligate sa notifice autoritatile despre cazurile "grave" de accesare neautorizata a datelor clientilor. Aceasta decizie s-a luat in urma atacurilor hackerilor asupra Sony si Sega Sammy Holdings, a anuntat, luni, comisarul pentru Justitie, Viviane Reding.

  • Campionii pensiilor facultative. Top judete

    Care sunt judetele cu romanii care economisesc cel mai mult pentru o pensie privata facultativa? Wall-Street.ro va prezinta numarul participantilor cu angajatori si al angajatorilor la Pilonul III pe judete, in functie de sediul unitatii comerciale.

  • BITCOIN: moneda virtuala in fata primei crize

    Pe platforma de schimb monetar Mt Gox valoarea Bitcoin a scazut duminica 17 iunie de la 17 dolari (12 euro) la aproape zero. Incidentul are legatura cu o falie serioasa in sistemul de securitate al Mt Gox, care a expus datele personale a mii de utilizatori. Ceea ce facea atractiv Bitcoin era tocmai posibilitatea de a tranzactiona in deplina anonimitate.

  • Van Groningen, Raiffeisen: Ca sa franam creditarea in valuta, cel mai bine e sa stimulam creditarea in lei

    Intr-o forma sau alta vor aparea masuri care sa limiteze creditarea in valuta, chiar daca varianta actuala care a intrat in atentia publica nu va ramane probabil asa pana la final deoarece BNR se va consulta cu bancile comerciale pentru a vedea care este cea mai buna solutie, spune Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, a treia institutie bancara din Romania dupa active.

  • ING vrea sa vanda divizia de leasing auto cu 4 milioane euro

    Grupul olandez ING negociaza vanzarea diviziei sale de leasing auto, pregatind aceasta miscare, in secret, de cateva luni. Divizia este evaluata la aproximativ 4 miliarde de euro, conform ziarului olandez Het Financieele Dagblad, care se bazeaza pe mai multe surse apropiate companiei, scrie Reuters.

  • Peste 6.500 de posturi vacante in Capitala. Vezi ce cauta angajatorii

    Cele mai multe locuri de munca vacante sunt in vanzari si comert, IT&C, si finante-contabilitate si asigurari, potrivit indicelui realizat de motorul de cautare de joburi Balaur.ro, care analizeaza cele mai importante 29 de site-uri de recrutare din Romania.

  • De ce cade leul

    Dupa o prima parte a anului in care leul s-a apreciat fata de principalele valute, leul a aratat o forma foarte proasta in ultima saptamana. Printre vinovatii pentru volatilitatea de pe cursul de schimb se numara criza din Grecia, stabilitatea politica si situatia economica ce da din nou semne de slabiciune.

  • FMI incepe marti interviurile cu cei doi candidati ramasi in cursa pentru functia de director

    Fondul Monetar International urmeaza sa inceapa marti interviurile cu cei doi candidati ramasi in cursa pentru a prelua conducerea institutiei de creditare. Ministrul francez de finante Christine Lagarde, in varsta de 55 de ani, este considerata favorita pentru a fi aleasa director al Fondului, luna aceasta.

  • CCIB: Proiectul de la Rosia Montana poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii durabile

    Investitia Rosia Montana Gold Corporation /RMGC/ in mina aurifera din Muntii Apuseni poate avea un impact major pozitiv asupra dezvoltarii durabile, este concluzia unei dezbateri organizate recent de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti /CCIB/, institutie care si-a anuntat disponibilitatea de a participa la negocierea contractului vizand acest proiect si de a solutiona eventualele litigii contractuale.

  • Posesorii Bonus Card isi pot plati asigurarea locuintei in 3 rate fara dobanda la Garanti Bank

    Garanti Bank ofera posesorilor de carduri de credit Bonus Card posibilitatea de a achita asigurarea de locuinta in 3 rate fara dobanda in perioada 15 iunie - 15 iulie 2011. Oferta este valabila pentru orice tip de asigurare de locuinta, obligatorie sau optionala, si se aplica platilor efectuate cu cardul de credit Bonus Card la orice companie de asigurari, indiferent de terminalul POS utilizat.

  • Ponta: Vom cere demisia lui Udrea din cauza opririi platilor pentru Programul Operational Regional

    Liderul PSD Victor Ponta a declarat marti la RFI ca social-democratii vor cere demisia Elenei Udrea de la Ministerul Dezvoltarii "macar pentru incompetenta", dupa ce Comisia Europeana a oprit platile pentru Programul Operational Regional.

  • Mancare mai scumpa in zece ani? Vezi ce spun specialistii in domeniu

    Preturile pentru majoritatea alimentelor vor inregistra scumpiri de pana la 80 la suta, in urmatorii zece ani, au avertizat specialistii Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si Organizatia pentru Alimente si Agricultura din cadrul ONU (FAO).

  • Cartelele telefonice preplatite pot fi reincarcate direct de la bancomatele Raiffeisen Bank

    Incepand de astazi, clientii Raiffeisen Bank isi vor putea reincarca direct de la bancomatele bancii cartelele telefonice preplatite. Serviciul este disponibil pentru toti marii operatori de telefonie mobila.

  • Antena 1 si Pro TV se bat in formate internationale

    Cele doua posturi de televiziune au achizitionat licentele unor emisiuni "cu lipici" la audienta la nivel international. "Vocea Romaniei" (Pro TV) si "X Factor" (Antena 1) vor intra din aceasta toamna pe TV, in timp ce "Romanii au talent" (sezonul 2) si "Romanian Idol" vor aparea din primavara lui 2012.

  • Actiunile NEPI au coborat cu 1,95% in ziua listarii, la 15,1 lei

    Cotatia fondului sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a coborat cu 1,95% in prima zi de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), la 15,1 lei, in conditiile in care s-au realizat numai trei tranzactii, cu un rulaj total de doar 2.500 de lei.

  • BCR si VISA au lansat si cardul de cumparaturi contactless cu aplicatia de transport RATB inclusa

    Banca Comerciala Romana si VISA au lansat si un card de credit, contactless, cu aplicatie de transport inclusa. Cardul PowerCard Standard Contactless Visa inglobeaza 2 produse intr-unul singur: card de transport in comun pentru Bucuresti e functioneaza precum cardul Activ RATB in toate mijloacele de transport in comun din Bucuresti precum si la metrou; card de credit in lei, pentru cumparaturile de zi cu zi e functioneaza intocmai ca si cardul de credit PowerCard Standard BCR si are in plus tehnologie contactless pentru plati rapide de mica valoare.

  • Renault lanseaza Duster pe piata din India in 2012

    Renault va lansa modelul Duster pe piata din India, in a doua jumatate a lui 2012, automobilul urmand sa fie produs integral la uzina de la Chennai, a anuntat, marti, printr-un comunicat, producatorul francez de autovehicule. Duster face parte dintr-o gama de cinci modele care vor fi lansate de Renault in India pana la finalul anului 2012.

  • Moneda nationala se apreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,2410 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2410 lei/euro, cu 0,53% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9601 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,2635 lei/euro.

  • Daca intri cu masina pe plaja risti o amenda de pana la 20.000 de lei

    Accesul autovehiculelor pe plajele de pe litoralul romanesc este interzis, iar amenzile aplicate in cazul incalcarii regulilor urca pana la 20.000 de lei, potrivit Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL), institutie care administreaza plajele.

  • Actiunile E.ON, Bayer si Deutsche Telekom se tranzactioneaza de azi pe BVB

    Investitorii romani pot tranzactiona de azi direct pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) actiunile a trei companii germane de calibru - E.ON, Bayer si Deutsche Telekom - pentru care furnizor de lichiditate (Market-Maker) va fi casa de brokeraj Tradeville.

  • Millennium Bank acorda credite Prima Casa 4

    Millennium Bank a inceput sa acorde credite in cadrul celei de-a patra editii a programului guvernamental Prima Casa. Banca a alocat 50 de milioane de euro pentru credite Prima Casa, suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in primele trei editii ale programului.

  • Avans Net, depozit la termen cu plata dobanzii in avans la Banca Romaneasca

    "Avans net este un nou produs de economisire lansat de Banca Romaneasca ce combina atat avantajul obtinerii dobanzii la momentul constituirii depozitului cat si acordarea acesteia in valoare neta", a declarat Lakis Couninis, Director Executiv Unitate Retail in cadrul Bancii Romanesti.

  • Unde sa-ti tii banii ca sa pacalesti inflatia

    Pentru a acoperi cresterea preturilor, romanii ar trebui sa-si plaseze economiile in instrumente ce au randamente de peste 6%, nivelul estimat pentru inflatie la finele anului. Depozitele in lei sunt inca o solutie pentru cei care vor sa economiseasca fara sa fie afectati de inflatie. Fondurile mutuale si aurul sunt alte solutii.

  • CE va propune o lege de taxare a tranzactiilor financiare

    Comisia Europeana (CE) va propune in acest an o lege pentru taxarea tranzactiilor financiare in UE si va incerca sa obtina un acord pentru introducerea la nivel mondial a unei astfel de taxe, la reuniunea G20 din noiembrie, relateaza Reuters.

  • Stagii de practica in BANCI, inginerie si cercetare de piata

    Un stagiu de practica ofera tinerilor posibilitatea de a acumula experienta in cadrul unei companii, dar si sansa de a primi o oferta concreta de angajare, spun specialistii in resurse umane. Mai multe stagii de practica in sectorul bancar, inginerie si cercetare de piata sunt disponibile in acest moment pe site-ul de cariera Hipo.ro.

  • Ce salariu are Isarescu

    Money.ro a aflat care este salariul omului a carui semnatura apare pe toate bancnotele din Romania, tinut la secret din 2007. A crescut cu 70% in 3 ani.

  • Dobanzile si cursul euro ne umfla ratele la banca

    Muncim doua ore pentru un kil de carne. Daca vrem si o bere la friptura, mai prestam juma de ora. Mancarea s-a scumpit de la o zi la alta si, ori muncim zi-lumina sa avem ce pune pe masa, ori intram la post prelungit. Ca sa fie tabloul complet, acum cresc si ratele la banci. Si cum tot romanul are un credit, concluzia este sa muncim si mai mult!

  • Razboi intre USL si Basescu la Cotroceni

    Cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, i-au spus lui Traian Basescu, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, ca nu sunt de acord cu reorganizarea teritoriala propusa. "Noi nu am venit aici pentru compromisuri, sau oricum cu cu dumneavoastra facem compromisuri. Poate intre noi, dar cu dumneavoastra, nu", i-a spus Ponta lui Basescu.