Arhiva » Mai 2011 » 02 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 02 Mai 2011 | 59 de inregistrari

  • Guvernul inaspreste conditiile de disciplina financiara a companiilor de stat

    Executivul a adoptat, in sedinta de vineri, o ordonanta de urgenta prin care companiile de stat si regiile nationale nu vor mai putea sa-si suplimenteze cheltuielile si prin care se introduc sanctiuni pentru nerespectarea indicatorilor economico-financiari.

  • Guvernatorul Bancii Italiei, Mario Draghi, va prelua aproape sigur conducerea BCE

    Guvernatorul Bancii Italiei, Mario Draghi, se apropie cu pasi tot mai mari de preluarea postulului de presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), dupa ce cancelarul german Angela Merkel a anuntat il va sustine, au afirmat surse apropiate situatiei, pentru Wall Street Journal (WSJ).

  • Rata somajului in Spania a depasit 21%

    Rata somajului in Spania a crescut cu aproape un punct procentual, pana la 21,29%, in primul trimestru al anului fiind inregistrate 4,9 persoane fara loc de munca, a anuntat vineri guvernul, in conditiile in care criza economica prelungita continua sa afecteze populatia.

  • Alro Slatina estimeaza pentru acest an un profit net in crestere cu 28%, de 64 milioane dolari

    Producatorul de aluminiu Alro din Slatina estimeaza pentru acest an un profit net de 64 milioane dolari, in crestere cu 28% fata de profitul net realizat anul trecut, de 159,78 milioane lei (circa 50 milioane dolari), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.

  • Porsche Finance se asteapta ca piata de leasing auto sa atinga nivelul din 2008 peste sase ani

    Piata romaneasca de leasing auto ar putea ajunge la nivelul din 2007/2008 peste cativa ani, cel mai probabil in 2016/2017, iar anul acesta va fi unul de "creSteri treptate, dar sigure", a declarat pentru NewsIn directorul general al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

  • ACPR protesteaza fata de invitarea lui Cezar Coraci la discutiile oficiale cu reprezentantii FMI

    Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) adreseaza, prin intermediul unui comunicat transmis duminica, un protest Biroului Regional din Romania al Fondului Monetar International (FMI) fata de invitarea lui Cezar Coraci la discutiile oficiale de vineri cu reprezentantii Fondului.

  • Vrei sa-ti petreci vara sub un palmier? Vezi cele mai bune oferte de avion

    Desi putem gasi oferte extrem de avantajoase pentru cazare si masa, fie prin intermediul unor agentii de turism, site-uri de specialitate sau direct pe site-urile hotelurilor din locatia aleasa, cea mai mare problema, din punct de vedere financiar, o reprezinta biletele de avion spre aceste destinatii, aflate la distante mari de Romania.

  • Actionarii BCR au aprobat majorarea capitalului social cu 55,4 milioane lei, la 1,085 miliarde lei

    Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) au aprobat vineri majorarea capitalului social cu 55,4 milioane lei, la 1,085 miliarde lei, prin incorporarea profitului net aferent anului 2010, a anuntat vineri banca. Majorarea capitalului social va fi realizata prin emiterea unui numar de 554,27 milioane de actiuni noi cu valoarea de 0,1 lei/actiune.

  • Cine este Elan Schwartzenberg, noul proprietar al Realitatea TV

    Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat, sambata, pentru Realitatea TV, ca a preluat de vineri 92 la suta din actiunile postului de televiziune, transmite 9AM.ro. Numele lui Elan Schwartzenberg in postura de manager al Realitatea TV este vehiculat de peste o luna, informeaza Mediafax

  • MFP emite obligatiuni in euro pe piata interna

    Rata cuponului va fi de 4,5%, iar valoarea individuala a unei obligatiuni de stat denominate in euro este de 50.000 de euro, potrivit prospectului de emisiune. Scadenta obligatiunilor va fi data de 6 mai 2014. Finantele au vandut in 2009 titluri in valuta in suma de 2,76 mld. euro, prin trei licitatii pe piata interna.

  • Vrem bani UE intr-un an cat in ultimii patru

    Autoritatile se asteapta ca gradul de absorbtie de fonduri europene sa ajunga pana la finele lui 2011 la 25%, adica de peste doua ori mai mult decat a atras Romania in ultimii patru ani. Un grup de lucru format la nivelul Guvernului analizeaza simplificarea procedurilor de verificare a documentatiei pentru certificarea cheltuielilor.

  • iPhone 5 este aproape. Urmeaza nebunia iPhone 6

    Nici nu s-au racit stirile cu privire la lansarea iPhone 5 din septembrie, ca Internetul a inceput sa se umple de zvonuri in legatura cu dezvoltarea celui de-al saselea iPhone.

  • Actionarii SIBEX au aprobat fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti

    Astfel, printre cele mai importante hotarari lute in cadrul AGEA din 29 aprilie se numara si "aprobarea de principiu, cu majoritate de voturi, a fuziunii dintre S.C. SIBEX S.A, in calitate de societate absorbita si S.C. Bursa de Valori S.A. - Bucuresti, in calitate de societate absorbanta".

  • Bani de la UE pentru paduri

    Daca aveti un teren agricol de cel putin jumatate de hectar si infiintati o padure, 70% din cheltuiala va fi suportata din fonduri europene. In zonele de campie, ajutorul pentru infiintarea plantatiei este de 1.330 de euro/ha, in timp ce la deal se dau 1.162 de euro/ha, iar la munte - 1.092 de euro/ha.

  • Automobile Dacia a solicitat ajutor de stat de 42 milioane lei pentru dezvoltarea noului model Logan

    Tot anul trecut, constructorul auto a obtinut finantare nerambursabila in valoare de 20 milioane lei pentru punerea in functiune a unei linie de productie pentru noua familie de motoare Euro 5, care cuprinde propulsoarele H4 si H5. Fondurile a fost obtinute prin Programul Operational Sectorial «Cresterea Competitivitatii Economice», cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

  • Banca Transilvania si-a dublat profitul net in primul trimestru, la 31,76 milioane lei

    Banca Transilvania a obtinut in primul trimestru din 2011 un profit net de 31,76 milioane lei, dublu fata de rezultatul de 16,01 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri banca. Profitul operational al Bancii Transilvania este de 201,84 milioane lei, in scadere cu 7% fata de 31 martie 2010.

  • OMV Petrom nu mai anunta scumpirile

    Guvernantii nu vor avea nici o piedica din partea Comisiei Europene daca vor lua decizia de a ingheta preturile carburantilor. Insa, potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Generale Concurenta din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, Marisa Gonzalez Iglesias, citat de Mediafax, o astfel de masura s-ar aplica tuturor companiilor de pe piata fara a favoriza societatile cu capital de stat.

  • Asigurarea obligatorie a locuintei, din nou amanata! Vezi de cand vei primi amenda

    Romanii sunt obligati sa incheie asigurarea pentru locuinta la un an de la inceperea emiterii politelor, respectiv 15 iulie 2010, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Anterior, data limita pentru incheierea politei de asigurare era 15 ianuarie, dar doar in cazul proprietarilor care nu aveau deja o asigurare facultativa. In cazul in care asigurarea nu este incheiata pana la 15 iulie, primariile vor incepe sa dea amenzi.

  • A inceput programul O saptamana la mare - sezonul 2011. Ce oferte au hotelurile de pe litoral si care sunt conditiile de cazare

    In urma unor consultari preliminare cu membrii de pe litoral ai Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), detinatori de structuri hoteliere, tinand cont de evolutia tarifelor si a puterii de cumparare a turistilor, am hotarat si pentru aceasta editie sa pastram aceleasi tarife ca in anul 2010.

  • Persoanele fizice pot depune declaratiile de venit aferente anului 2010 pana in 16 mai

    Contribuabilii persoane fizice vor putea depune declaratiile de venit aferente anului 2010 pana in 16 mai, termenul limita fiind prelungit deoarece 15 mai, termenul obisnuit pentru depunerea formularelor, este o zi nelucratoare. Persoanele fizice care nu depun declaratiile de venit pana la termenul limita, de 16 mai, risca amenzi cuprinse intre 10 si 100 lei.

  • Primele subscrise de Uniqa in Romania, in scadere cu 20 de procente

    Primele subscrise in Romania de asiguratorul austriac Uniqa au ascazut cu 20,4% anul trecut, de la 76,6 milioane de euro in 2009 la 61 de milioane de euro, Romania si Bulgaria fiind singurele piete pe care grupul a avut o evolutie negativa.

  • Doua site-uri specializate pentru achizionarea rovinietei

    Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) pune la dispozitia celor interesati site-urile www.e-rovinieta.ro sau www.rovinieta2011.ro, de unde pot fi comandate si achitate online rovinietele necesare circulatiei pe drumurile nationale si europene din Romania, informeaza UNTRR.

  • Guvernul va constitui un fond de investitii pentru IMM-uri profitabile, dar in criza de lichiditati

    Guvernul va constitui un fond de investitii, alimentat de Fondul National de Garantare a Creditelor IMM, Fondul Roman de Contragarantare si Eximbank, pentru finantarea IMM-urilor profitabile, dar temporar in criza de lichiditati, si va promova un sistem de finantare a firmelor mici necotate la bursa.

  • Cea mai scumpa casa din 2011: 300.000 de euro pentru trei camere in Titan

    Cea mai scumpa tranzactie imobiliara din 2011 a fost achizitia unui apartament de lux din Titan, de trei camere, la aproape 300.000 de euro. Chiar daca piata imobiliara a scazut mult in ultimul an, exista bucuresteni care inca isi permit sa cumpere locuinte de lux, arata Gandul.

  • Noul Cod al Muncii va intra in vigoare luni

    Primirea la munca a pana la cinci persoane fara incheierea unui contract individual de munca reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru fiecare persoana identificata, potrivit noului Cod al Muncii. Pana acum, amenzile in acest caz erau cuprinse intre 3.000 de lei si 4.000 de lei pentru fiecare persoana identificata.

  • Cum sa profiti de deprecierea dolarului

    Pentru investitori si marile companii, slabirea monedei americane reprezinta o mana cereasca: profiturile au crescut si au aparut noi oportunitati de afaceri. Cursul de schimb al dolarului a inregistrat cel mai scazut nivel din ultimii trei ani in raport cu alte valute, insa pietele financiare americane doboara recorduri.

  • Topul pe 2011 al celor mai bune telefoane din lume

    Telefoanele mobile sunt din ce in ce mai performante, iar tehnologiile avanseaza si topurile se pot schimba intr-o clipita. Insa, trebuie sa recunoastem ca produsele pe care le face Apple, de exemplu, isi au in mai toate topurile, indiferent de cine le realizeaza, locul lor... de frunte! Stii cum arata topul celor mai bune telefoane mobile din lume pentru 2011?

  • OTP Bank negociaza preluarea sucursalei RBS din Romania

    OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, cu active de aproximativ 37 de miliarde de euro, negociaza preluarea sucursalei RBS din Romania si va inainta o oferta financiara in urmatoarele doua saptamani, au declarat surse din piata bancara. ,,OTP are datele financiare ale bancii, le analizeaza si va inainta un pret pana la jumatatea lunii mai.

  • Peste 11.200 de locuri de munca vacante in tara. Vezi in ce domenii

    Peste 10.250 de pozitii se adreseaza persoanelor cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati. Cei mai cautati sunt lucratorii, operatorii si muncitorii necalificati din industria textila, peste 2.000 de astfel de pozitii fiind disponibile pe intreg teritoriul tarii. Angajatorii de pe piata locala ofera peste 11.200 de locuri de munca.

  • Propunere suprinzatoare de la BNR: euro sa circule in paralel cu leul timp de 11 luni in 2015

    Coalitia de guvernamant a discutat vineri, intr-o reuniune la care a participat si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, varianta ca moneda euro sa fie adoptata la 1 ianuarie 2015, iar pana la finalul acelui an sa circule in paralel atat moneda nationala, cat si euro, a declarat Varujan Pambuccian.

  • Razvan Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei nationale

    Directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de ProTV, ca au existat "atacuri serioase" asupra monedei nationale, adica operatiuni licite facute de speculatori. Ungureanu a spus ca SIE acorda atentie fenomenelor economice internationale de natura de a influenta inclusiv situatia interna a Romanie.

  • Osama Bin Laden a fost ucis

    Osama bin Laden a fost ucis de fortele SUA, impreuna cu unul dintre fiii sai si alti doi adulti, a anuntat presedintele american. Liderul taliban a murit in Pakistan, in urma unui atac al trupelor americane. Trupul sau neinsufletit se afla in posesia administratiei Statelor Unite. "Aceasta este o zi istorica pentru poporul american", a spus Barack Obama.

  • Romsilva: Circa 14.000 hectare de padure vor fi regenerate in acest an, prin lucrari de 140 mil. lei

    Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si-a planificat pentru acest an regenerarea unei suprafete de 14.232 hectare din fondul forestier al statului, lucrari pentru care se estimeaza a fi necesare fonduri de aproape 140 milioane lei, potrivit datelor trimise la solicitarea NewsIn.

  • Sterling Resources: ANRM nu a aprobat transferul unor actiuni la Petro Ventures si Gas Plus

    Sterling Resources a depus la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale o notificare ca urmare a neaprobarii de catre ANRM a transferului de la Sterling la partenerii sai Petro Ventures Europe BV si Gas Plus International BV a unei participari privind perimetrele Midia si Pelican din Marea Neagra.

  • Sindicatele Metrorex ar putea declansa conflictul de munca, noul contract colectiv nu a fost semnat

    Sindicatele Metrorex ar putea declansa in perioada urmatoare conflictul de munca, in conditiile esuarii negocierilor cu administratia companiei cu privire la noul contract colectiv de munca, ce a expirat pe 17 aprilie, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

  • Piata muncii din Austria, libera pentru est-europeni, cu exceptia romanilor si bulgarilor

    Incepand de duminica, 1 mai, cetatenii cehi, slovaci, sloveni, ungari si din cele trei state baltice pot lucra fara restrictii si fara aprobari speciale in Austria si in Germania. Desi expertii nu prevad un aflux masiv de forta de munca, in randul populatiei exista temeri legate de pierderea locurilor de munca si de micsorarea salariilor, dupa caderea barierelor in calea circulatiei libere a lucratorilor din cele opt state.

  • Vladescu: Aderarea la zona euro ar trebui amanata, nu cred ca vom indeplini criteriile

    Fostul ministru de finante Sebastian Vladescu a declarat luni ca aderarea la zona euro ar trebui amanata si ca nu vom putea indeplini criteriile cerute, mai ales limita de deficit bugetar, pentru ca avem nevoie de finantare pentru proiectele de infrastructura.

  • SIF Transilvania a avut un profit net de 23,79 milioane lei in primul trimestru

    "Profitul net realizat cumulat la 31 martie 2011 insumeaza 23,79 milioane lei si reprezinta 34,99% din profitul net prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat pentru acest exercitiu financiar (68 milioane lei), respectiv 114,43% din profitul net bugetat pentru trimestrul I din acest an", se spune in raport.

  • BVB nu se prezinta la altarul nuntii bursiere a deceniului

    Cele doua burse romanesti aveau pe ordinea de zi a adunarilor generale ale actionarilor de la sfarsitul saptamanii trecute aprobarea fuziunii de principiu. Doar Sibex a votat in favoarea operatiunii, AGA de la BVB neadoptand decizia din lipsa de cvorum. Stere Farmache (BVB): Vom repune acest subiect pe ordinea de zi a urmatoarei AGA, pentru a fi consecventi acestui demers.

  • Serviciul de internet banking de la Garanti are 50.000 de utilizatori

    Serviciul de internet banking al turcilor de la Garanti Bank a ajuns sa fie utilizat de peste 50.000 de clienti ai banci la finalul primului trimestru din 2011, numarul de utilizatori fiind cu 70% mai mare fata de aceeasi perioada din 2010. Valoarea tranzactiilor efectuate de clientii bancii pe internet banking a crescut de 2,5 ori in primul trimestru din 2011 comparativ cu aceeasi perioada din 2010, ajungand la peste 840 de milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis de institutia de credit.

  • BCE mentine dobanda cheie la 1,25%

    Banca Centrala Europeana (BCE) va mentine, in aceasta saptamana, dobanda de politica monetara la nivelul de 1,25%, urmand sa o majoreze lunile urmatoare. Institutia a marit in aprilie dobanda cheie pentru prima oara din iulie 2008, cu 0,25 puncte procentuale, la 1,25%, ca urmare a cresterii presiunii inflationiste.

  • Piata apartamentelor din Bucuresti s-a stabilizat

    Piata apartamentelor din Bucuresti s-a stabilizat, in aprilie remarcandu-se un ritm constant de scadere al pretului mediu pentru apartamentele de doua camere si garsoniere, o stagnare pentru cele de 3 camere si o usoara crestere pentru cele de 4 camere, conform unui raport publicat de AnunturiParticulari.ro.

  • Citibank a lansat un nou produs de refinantare

    Cei care doresc sa isi aduca toate creditele in acelasi loc sau care prefera un credit in lei in locul unuia in valuta pot opta acum pentru noua oferta de refinantare de la Citibank Romania. Acest produs nou lansat permite clientilor sa imprumute pana la 60.000 lei, fara girant si avans si comision de administrare zero.

  • Dinu Patriciu falimenteaza Adevarul Holding

    Mai multe firme cer la Tribunalul Bucuresti falimentul companiei Adevarul Holding. Dinu Patriciu nu mai pare dispus sa finanteze, la nesfarsit, "gaura neagra" din afacerea sa media. Cinci societati comerciale cer in instanta falimentul companiei care editeaza cotidianul "Adevarul" - Adevarul Holding SRL -, din cauza neachitarii unor datorii.

  • Moneda nationala se depreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,0860 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,0860 lei/euro, cu 0,28% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7527lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,0744 lei/euro.

  • Topul celor mai mari 10 companii din Europa

    Mamutul bangar HSBC Holding ramane pentru al doilea an consecutiv cea mai mare corporatie europeana, dupa ce a detronat compania petroliera Royal Dutch Shell. Din topul realizat de revista Forbes au disparut nume mari, cum ar fi controversata British Petroleum. Se pare ca cele mai puternice domenii sunt bancarul si industria potrolului si gazelor.

  • Asiguratorul Generali: Am putea sa mai facem achizitii in regiune

    Toate operatiunile din Europa Centrala si de Est sunt detinute printr-un joint-venture impreuna cu fondul de investitii PPF din Cehia. Oficialii Generali au declarat sambata in cadrul adunarii generale a actionarilor, care a avut loc la Trieste, in nordul Italiei, ca in prezent grupul urmareste consolidarea operatiunilor din regiune.

  • 80% dintre angajatii romani nu considera necesara prezenta zilnica la birou

    Circa 79% dintre angajatii romani nu considera necesara prezenta zilnica la locul de munca, considerand ca tehnologia le permite sa lucreze intr-o maniera flexibila si mobila, se rata intr-un studiu despre mobilitatea fortei de munca, intocmit de compania Cisco.

  • Cine este omul care va arbitra intrarea Romaniei in zona euro

    Mario Draghi, unul dintre cei mai reputati finantisti de la Banca Centrala Europeana dar si fost oficial la varf al controversatei banci Goldman Sachs, a devenit practic singurul candidat cu sanse la conducerea institutiei dupa ce a obtinut si sprijinul Germaniei. Nominalizarea lui Draghi este o lovitura de teatru in jocurile de putere dintre statele membre euro, in special intre grupul nordic, al sustina-torilor austeritatii, si cel sudic, al tarilor care cauta rezolvarea crizei in inflatie.

  • Inmatricularile de autoturisme Dacia in Franta au crescut cu 6,6% in aprilie, la 7.996 unitati

    Inmatricularile de autoturisme noi Dacia in Franta au crescut cu 6,6% in aprilie, pana la 7.996 unitati, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, dupa ce in martie au scazut cu 26,5%, anuntat luni Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

  • Clientii Garanti au facut tranzactii de 840 mil. lei prin Internet banking in T1

    Clientii Garanti Bank, un jucator de talie medie cu actionariat turc, au derulat in primul trimestru (T1) tranzactii prin intermediul platformei de internet-banking in valoare de 840 de milioane de lei (circa 200 mil. euro). Comparativ cu perioada similara a anului trecut, volumul tranzactiilor este de 2,5 ori mai mare.

  • Cocor: Ce s-a ales, in final, de mall-ul din buricul Bucurestilor

    Etajele doi si trei, plus fatada sunt, deocamdata, atuurile principale ale proiectului Cocor. Galeria Designerilor Romanilor, Cabina de proba virtuala si Cocor Multimedia Channel sunt, de asemenea, si cele mai profitabile nise ale magazinului care odata era ceva, s‑a vrut acum trei ani altceva si a iesit pana la urma cu totul altceva.

  • Incasarea salariului prin banca poate aduce credite mai ieftine

    Bancherii percep dobanzi mai mici la credite clientilor care isi incaseaza salariul intr-un cont curent motivand ca prin controlul asupra veniturilor lunare ale acestora pot reduce riscul de nerambursare. Clientii care isi aduc si contul de salariu la ban-ca atunci cand vor sa imprumute bani pot obtine finantare mai ieftina chiar si cu doua puncte procentuale fata de oferta standard.

  • Telefonia mobila se scufunda - Orange da vina pe Guvern si pe Cosmote

    Dupa 12 ani in care Romania a fost raiul operatorilor de telefonie mobila, 2009 a adus prima scadere din industrie. Cu toate ca arbitrul pietei se astepta la o revenire a industriei, in 2010, veniturile companiilor au scazut cu 300 milioane de euro. Cine este de vina?

  • Rezervele valutare au scazut in aprilie cu 2,1% fata de martie, la 32,07 miliarde euro

    In aprilie, intrarile au insumat 759 milioane euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele", se arata in comunicat.

  • Tot mai multi romani isi cauta de lucru in afara tarii

    Peste 70.200 de romani au aplicat pentru un job in strainatate. Cei mai multi dintre romani au aplicat pentru joburi de sezon, peste 35.000, potrivit Tjobs, portal care reuneste ofertele de joburi in strainatate a peste 500 de agentii de plasare de forta de munca in afara tarii.

  • Millennium si-a restrans pierderea la 6,4 mil. euro in T1

    Millennium Bank, un jucator de talie mica pe plan local controlat insa de cel mai mare grup financiar portughez, a inregistrat in primul trimestru o pierdere neta de 6,4 milioane de euro, cu 14% mai mica, in euro, decat cea consemnata in perioada similara din 2010.

  • In ce putem investi la bursa, in acest an

    Perioada verii este, in mod obsinuit, mai putin interesanta din punctul de vedere al activitatii bursiere, insa restructurarea companiilor de stat, care implica si vanzarea unor pachete de actiuni, ar putea mentine Bursa de Valori Bucuresti in atentia investitorilor locali si straini, in a doua jumatate a anului.

  • Efectele uciderii lui bin Laden: dolar mai puternic si pret scazut la petrol

    Vestea uciderii lui Osama ben Laden nu a ramas fara urmari in domeniul economic. Astfel, pretul petrolului a inregistrat o scadere de 1,3%, ajungand la 112,39 de dolari pe baril, analistii spunand ca piata petrolului este cea mai sensibila atunci cand apar stiri importante despre razboi sau din Orientul Mijlociu.