Arhiva » Mai 2011 » 05 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 05 Mai 2011 | 55 de inregistrari

  • Profitul net ajustat al Grupului Oriflame a scazut in primul trimestru cu 15%, la 31,5 milioane euro

    Grupul suedez de produse cosmetice cu vanzare directa Oriflame a inregistrat in primul trimestru din acest an un profit net ajustat de 31,5 milioane euro, in scadere cu 15% fata de profitul net inregistrat in perioada similara a anului trecut, de 37,2 milioane euro, a anuntat miercuri grupul.

  • Banca Mondiala va sprijini elaborarea unui studiu in Romania privind reducerea emisiilor de CO2

    Banca Mondiala va sprijini elaborarea unui studiu in Romania, pe modelul polonez care este deja in implementare, privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2), anunta reprezentantii Ministerului Mediului. Ministrul de resort, Laszlo Borbely, a primit asigurari in acest sens de la vicepresedintele Bancii Mondiale pentru regiunea Europa si Asia Centrala, Philippe Le Houerou, cu ocazia unor discutii purtate marti, in SUA.

  • Euro a atins cel mai ridicat nivel fata de dolar dupa decembrie 2009

    Euro a atins miercuri cel mai ridicat nivel fata de dolar dupa decembrie 2009, in urma speculatiilor ca presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, va semnala noi majorari ale dobanzii cheie, dupa sedinta de politica monetara de joi, transmite Bloomberg.

  • Geoana: Am propus FMI si CE ca TVA pe fonduri UE sa fie platit in partea finala a proiectului

    "Propunerea mea a fost aceea de a gasi o formula (...) astfel incat TVA-ul de 24% sa nu mai fie platit la inceputul angajarii unei operatiuni, grevand astfel foarte greu asupra bugetului local cand este vorba despre o finantare, adica cei 24% sa nu fie platiti la inceputul unui proiect european, ci undeva in partea finala de executie atunci cand incep sa vina si banii pe proiectul respectiv", a declarat Mircea Geoana la finalul discutiei cu reprezentantii FMI si Comisiei Europene.

  • Ministerul de Finante a atras 939,2 milioane euro din piata, la un randament mediu de 4,89%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut miercuri obligatiuni cu maturitate la 3 ani in valoare de 939,2 milioane euro, la un randament mediu de 4,89% si o rata a cuponului de 4,50%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata a licitatiei era de 600 milioane euro. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,247 miliarde euro.

  • Astra a platit in T1 despagubiri pentru RCA si CASCO de 160 mil. lei, in crestere cu 72,5%

    Astfel, Astra a platit pe segmentul RCA daune in valoare de 105,27 milioane de lei, pentru 28.395 de dosare, in crestere cu 87%. Totodata, daunele platite pe segmentul CASCO in perioada analizata au fost de 54,7 milioane de lei, pentru 14.240 dosare, in crestere cu 50%.

  • Registratorii comerciali vor prelua atributiile legate de inregistrarea firmelor la ONRC

    "Toate atributiile tinand de inregistrarea societatilor comerciale, divizarea sau fuziunea acestora sau incetarea activitatii lor, autorizarea persoanelor fizice vor fi preluate de o categorie noua, de registratorii comerciali, functionari in Registrul Comertului cu statutul de personal contractual, investiti cu putere de autoritate publica", a anuntat Alina Bica, secretar de stat in Ministerul Justitiei.

  • FMI ar putea revizui in urcare cu un punct estimarea de deficit de cont curent pentru Romania

    Fondul Monetar International (FMI) si-ar putea revizui in urcare cu pana la un punct procentual (pp) estimarea pe termen mediu de deficit de cont curent pentru Romania, ca urmare a importurilor de tehnologie legate de absorbtia fondurilor UE, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

  • MAE: Textul Acordului privind sistemul antiracheta a fost finalizat la nivelul delegatiilor de negociere

    Astfel, precizeaza sursa citata, au fost create conditiile pentru ca in perioada urmatoare Acordul sa fie parafat si sa se treaca la indeplinirea procedurilor necesare pentru semnare. Vor continua insa negocierile pentru convenirea tuturor instrumentelor de punere in aplicare (Aranjamentele de Implementare) a Acordului.

  • Boc: In 2 zile de la intrarea in vigoare a Codului Muncii au fost inregistrate 42.000 de contracte

    Boc, care asigura interimatul la conducerea Ministerului Muncii dupa demisia lui Ioan Botis, a precizat ca, in urma controalelor efectuate in tara tot dupa intrarea in vigoare a noului Cod, au fost aplicate amenzi in valoare de 8,2 miliarde lei vechi.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis incert sedinta de miercuri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, cinci indici consemnand cresteri cuprinse intre 0,14% si 0,50%, iar cel de-al saselea, BET-NG, inregistrand o scadere de 0,40% Rulajul actiunilor listate la BVB era de 29,38 milioane lei (7,14 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 9,74 milioane lei, cotatia lor urcand cu 1,30%, la 0,5450 lei/actiune.

  • Romanii au cumparat mai putina mancare, bautura si tigari in 2011

    Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, mai putin autovehicule si motociclete, a crescut, in luna martie, fata de luna precedenta, cu 18,6%. Aceleasi date, calculate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, arata insa o crestere cu doar 0,8%, potrivit informatiilor publicate, miercuri, de INS.

  • Intesa se orienteaza catre pensionari

    Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locala a grupului italian cu acelasi nume, a lansat un pachet de produse si servicii destinate pensionarilor. Banca nu percepe comisioane pentru deschiderea si administrarea pachetului sau pentru retrageri de numerar de la bancomatele Intesa Sanpaolo Bank, in limita a 2.000 de lei pe luna.

  • Oferta de locuinte noi din Bucuresti, inca slaba

    Aproximativ 81% din oferta de locuinte din Bucuresti este formata din apartamente vechi, iar ponderea cea mai mare din totalul unitatilor ofertate pe acest segment o au apartamentele cu doua camere, potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro. Apartamentele vechi detin o pondere de 33,7% din oferta. locuintele cu trei camere reprezinta 33,1% din total, iar cele cu patru camere 17% din total. Garsonierele detin o pondere de 16,2% din total.

  • Bancile imprumuta statul cu aproape un miliard de euro

    Suma atrasa in urma licitatiei a depasit cu 56% valoarea anuntata, iar randamentul a fost de 4,89% pe an, usor mai ridicat decat cel obtinut la emisiunea precedenta, din noiembrie 2010. Analistii economici chestionati anterior de "Adevarul" au aratat ca presiunea pe finantarea deficitului bugetar nu este foarte ridicata, in conditiile in care Finantele mizeaza pe rezerve constituite din imprumuturile anterioare.

  • Grupul France Telecom-Orange spune ca nu planuieste sa isi vanda operatiunile din Romania

    Grupul France Telecom-Orange a anuntat miercuri, printr-un comunicat, ca in prezent nu planuieste sa isi vanda operatiunile din Romania, dupa ce presa straina a relatat marti ca grupul France Telecom si-ar putea vinde o parte din operatiunile din Europa.

  • Valea Jiului va fi scoasa la privatizare

    Autoritatile au fost de acord sa scoata la vanzare pachetul majoritar din noul complex energetic care va fi format din CNH si din termocentralele Deva si Paroseni. FMI a cerut fie privatizarea, fie lichidarea companiei de huila, dupa ce a respins planul de eficientizare propus de autoritati.

  • Bursa creste usor, leul se depreciaza

    Aprecierea brusca a dolarului dupa aparitie informatiei referitoare la uciderea lui Osama Bin Laden s-a oprit aproape la fel de brusc. Euro si-a revenit atat in fata monedei americane, cat si in fata leului. Bursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare pe plus, desi a inceput ziua in scadere.

  • Cum va arata noul Logan - FOTO

    Noua generatie Logan va fi lansata, cel mai probabil, anul viitor. Potrivit francezilor de la Renault, noul Logan va fi ceva mai germanic, mai nordic si mai calitativ. Francezii de la "La Revue Automobile" publica si cateva poze cu posibilul design al viitorului Logan.

  • Bancile subevalueaza locuintele de frica unor noi ieftiniri. Ce poti face cand nu obtii imprumutul

    Vrei sa-ti cumperi o locuinta, te duci la banca pentru un credit imobiliar si te trezesti ca evaluatorul, agreat de institutia de credit, stabileste un pret cu 15-16% mai mic decat cel cerut de proprietar. Asta inseamna mii sau chiar zeci de mii de euro mai putin decat ai nevoie pentru a perfecta tranzactia.

  • Turistii straini ne ocolesc

    Milioanele de euro cheltuite in ultimii doi ani de Elena Udrea, ministrul Turismului, pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica sunt in zadar. Dovada stau chiar cifrele facute publice ieri de Institutul National de Statistica (INS). Nu-ma-rul turistilor straini care au ajuns in Ro-mania in primul trimestru al anului a inregistrat o scadere fata de pe-rioada similara a anului trecut.

  • Apple prezinta noile iMac (Galerie foto)

    Apple isi imbogateste oferta din gama de produse desktop cu doua noi modele de iMac, care tintesc un loc de frunte in topul celor mai reusite elemente lansate in acest sector. Ambele modele sunt disponibile in dubla versiune: 2,5GHz la un pret de 1.149 euro si 2,7GHz la 1.449 euro cel dintai si 2,7GHz de 1.649 euro si 3,1GHz la 1.899 euro cel de-al doilea, relateaza Webnews.

  • Aproximativ 83% din romani stiu ca e riscanta creditarea in valuta, dar jumatate dintre ei o prefera

    Un sondaj realizat de banca centrala a Austriei releva ca 83% din romani sunt constienti de faptul ca, pe timpul crizei, deprecierea monedei nationale fata de euro a sporit riscul creditarii in valuta. Cu toate acestea, peste 45% din acestia spun ca imprumuturile in euro sunt mai atractive decat cele in lei.

  • Senatul a aprobat o LEGE care prevede UN NOU MOD de calcul al IMPOZITULUI PE MASINI.Chiar si dotarile optionale vor fi luate in calcul.

    "Proprietarii de Bentley platesc la Fisc un impozit asemanator cu cel achitat de proprietarii de Aro, de circa 2.320 de lei pe an, in timp ce impozitul datorat statului de proprietarul unui Logan este aproape cat cel achitat de catre un sofer care conduce un Mercedes Clasa C, adica 64 de lei", a declarat pentru gandul deputatul PSD Robert Negoita.

  • Amanari de plati la 'listate'. Vezi la ce data iti vin banii din dividende

    Societatile de investitii financiare (SIF) si alte companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor intra in toamna sau chiar in iarna cu plata dividendelor datorate actionarilor. Unele companii nici nu precizeaza care este perioada de plata, iar altele specifica doar data de la care incep sa dea banii, dar nu-si asuma termene, potrivit unei statistici realizate de analistii casei de brokeraj BT Securities.

  • Vrei un job in strainatate? VEZI domeniile cu cele mai multe oferte de munca

    Personalul cu experienta in domeniul hotelier si turism si cadrele medicale au, in prezent, cele mai multe sanse de angajare in afara tarii, potrivit recrutorilor. Cele mai multe dintre locurile de munca oferite in aceasta luna de agentiile de plasare a fortei de munca in strainatate se adreseaza persoanelor cu specializari in domeniul hotelier si turism si personalului medical", reprezentantii Tjobs.

  • Cat ar trebui sa fie euro ca sa renteze creditul in lei

    Fara indoiala, deprecierea leului din ultimii ani i-a afectat pe cei cu credite in euro. Insa cei care au mizat pe moneda europeana au fost mereu mai castigati decat cei care au preferat sa se imprumute in scumpa moneda locala, in care am putea fi obligati sa luam toate creditele. Cat ar trebui sa piarda leul ca imprumuturile in euro sa nu mai fie rentabile?

  • Cresc dobanzile la creditele in euro

    Aveti rate in euro? Vor creste odata cu dobanzile pietelor internationale. In ultimul an, dobanda de referinta pentru moneda europeana, s-a dublat. Tendinta va continua si in 2011, spun bancherii. Dobanda Bancii Centrale Europene (BCE) influenteaza dobanzile practicate in zona Euro, masurate prin indicele EURIBOR.

  • Afacerile concernului Continental au crescut cu 23% in primul trimestru, la peste 7,3 miliarde euro

    Concernul Continental a inregistrat in primele trei luni din acest an o cifra de afaceri de peste 7,3 miliarde de euro, in crestere cu 23%, fata de aceeasi perioada din 2010, a comunicat joi furnizorul international pentru industria auto . Rezultatul operational (EBIT) a crescut, in aceeasi perioada, cu 28%, la aproximativ 634 milioane de euro, marja insumand 8,6%, fata de marja anului precedent de 8,2%.

  • Florin Ilie: Este o piata a vanzatorilor

    Directorul de piete de capital la ING Bank Romania spune ca scaderile din aceste zile reflecta mai degraba o problema de lichiditate. Actiunile sunt vulnerabile la multiplii actuali, insa anticiparile sunt pentru o ameliorare a rezultatelor din a doua jumatate a anului.

  • Afacerile ING Asigurari au scazut cu 1,66% in primul trimestru, la 133,5 mil. lei

    ING Asigurari, cea mai mare companie din piata asigurarilor de viata, a subscris in primul trimestru prime brute de 133,5 milioane lei (circa 32 mil. euro), in scadere cu 1,66% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Scaderea afacerilor a fost cauzata de vanzarile mai mici de polite unit-linked (asigurari de viata cu componenta de economisire) cu prima unica.

  • Investitia la reactoarele nucleare 3 si 4 din Cernavoda va fi reevaluata dupa primirea noilor oferte

    Valoarea investitiei necesare construirii reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda va fi stabilita in urma ofertelor preliminare primite de la potentialiii contractori, potrivit datelor prezentate joi de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

  • Afacerile din industrie au crescut cu 21,2% in martie fata de aceeasi luna din 2010

    Cifra de afaceri din industrie a sporit in martie cu 21,2% fata de aceeasi luna din 2010, datorita cresterilor inregistrate in industria prelucratoare (22,1%) si in industria extractiva (1,9%), potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

  • Cum ai trai cu 100.000 de dolari pe an in marile orase ale lumii

    Salariul pe care il castigi iti poate asigura stiluri diferite de viata in functie de orasul in care alegi sa traiesti, iar un calcul simplu te poate convinge care este tara cea mai potrivita pentru un trai decent. Dubai si Zurich sunt orase aflate in pozitii extreme in clasamentul realizat de Business Insider, care a calculat suma ramasa dupa platirea taxelor in cateva orase importante la nivel global, pentru un angajat care castiga 100.000 de dolari pe an.

  • Profitul net al Societe Generale a scazut cu 13,8% in trimestrul I din 2011, la 916 milioane de euro

    Profitul net al Societe Generale a scazut cu 13,8% in trimestrul I din 2011, la 916 milioane de euro, fata de 1,06 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit rezultatelor publicate joi de acest grup. Profitul pe actiune in T1 din 2011 a fost de 1,15 euro, in scadere fata de valoarea de 1,36 euro, inregistrata in T1 din 2010.

  • Cum si cu cat ar putea scadea pretul la carburanti in Romania?

    Posibila inghetare a pretului la carburanti nu incalca regulile concurentei din Uniunea Europeana. Masura este, insa, imposibila din punctul de vedere al analistilor si operatorilor din domeniul energetic chestionati de MONEY.ro. Exista alte variante. Cu cat ar putea scadea pretul benzinei? Cu 72 de bani. In cat timp? In circa trei luni.

  • Emil Boc: 195.000 de locuri de munca salvate prin garantiile acordate de stat IMM-urilor

    Un numar de 195.000 de locuri de munca din mediul privat au fost salvate ca urmare a garantiilor guvernamentale acordate prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, potrivit precizarilor facute joi, de premierul Emil Boc, la Simleul Silvaniei, la o intalnire cu oamenii din mediul de afaceri din judetul Salaj.

  • Falimentul Catavencu SA, admis de Tribunalul Bucuresti

    Tribunalul Bucuresti a admis propunerea administratorului judiciar General Group Expert SPRL privind intrarea in faliment in procedura generala a debitoarei SC Catavencu SA, editorul Academia Catavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ului oficial al instantei.

  • CRB: Restantele la credite au crescut in martie cu 1,1%, la 16,40 miliarde lei

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in martie cu 1,1% fata de luna precedenta, pana la 16,40 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor urcand la 7,05%, potrivit datelor Centralei Riscurilor Bancare (CRB) publicate de BNR.

  • Cate apartamente noi s-au facut dupa 2008?

    La sfarsitul lui 2008 erau anuntate a fi dezvoltate 75.000 de unitati locative in Bucuresti. Dintre acestea, 50.000 au fost anulate si doar 15 mii de apartamente au fost terminate. In urmatorii doi ani se precizeaza ca va fi demarata constructia a inca 2.500 de locuinte.

  • Cat de rentabil este un offshore

    Folosite cu cap, regimurile fiscale ale altor tari pot reduce povara fiscala a firmelor romanesti cu procente bune. Altfel, un offshore devine piatra de moara. Firmele infiintate de catre romani in tari cu fiscalitate redusa sunt din ce in ce mai mult instrumente eficiente folosite de intreprinzatorii romani pentru optimizarea fiscala a afacerii lor si diminuarea taxelor platite statului.

  • Ce sa faci ca sa castigi din pariuri pe cursul valutar

    Fluctuatiile puternice ale cursurilor valutare din acest an au determinat tot mai multi romani sa parieze pe valute. Unele case de brokeraj inregistreaza o crestere de 300% a sumelor rulate. Intarirea leului fata de euro si, mai ales, fata de dolar a crescut usor volumul pariurilor pe moneda nationala in primele patru luni, spune Iulian Rizea, director general al sucursalei casei de brokeraj Delta stock pentru Bulgaria si Romania.

  • Topul celor mai ieftine benzinarii Petrom din Capitala

    Cea mai ieftina benzina Petrom din Bucuresti este in Ferentari, iar cea mai scumpa pe Dorobanti. Datele, care arata ca cea mai mare companie petroliera din Romania tine cont de puterea de cumparare a locuitorilor Bucurestiului, apar pentru prima data pe site-ul Petrom.

  • BNR: Pana in iunie, scumpirile vor fi mai mari decat pana acum

    Ne asteapta scumpiri si mai mari decat pana acum! Pana in iunie, BNR estimeaza ca inflatia anuala va continua sa creasca, dupa ce a atins deja nivelul maxim inregistrat in ultimii trei ani. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR spune ca vorbim de o criza a preturilor la alimente.

  • ANI: Vadim Tudor, acuzat de evaziune si fals in declaratii

    ANI a sesizat Parchetul de pe langa ICCJ in cazul presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru savarsirea de evaziune fiscala si fals in declaratii. Potrivit Agentiei, europarlamentarul nu ar fi declarat dividende in valoare de 150.000 de lei si nici conturi bancare insumand 12.000 de euro.

  • Renaissance: BNR nu-si permite sa lase leul sa se intareasca acum, daca vrea adoptarea euro in 2015

    Banca centrala nu-si poate permite sa lase leul sa se intareasca acum, daca vrea adoptarea euro in 2015, intrucat in anii premergatori trecerii la moneda unica este nevoie de un curs mai puternic pentru a ajuta la reducerea inflatiei, sustine Charles Robertson, economist-sef la Renaissance Capital, citat de Mediafax.

  • Android a devenit lider pe piata smartphone-urilo

    Platforma Android, creata de Google, a devenit lider pe piata smartphone, in primul trimestru din acest an, potrivit firmei de cercetare Canalys. Astfel, Android a depasit atat Nokia, cat si Apple, avand o rata de crestere foarte mare, relateaza Reuters.

  • CNADNR anunta ca vineri nu se vor elibera roviniete in intervalul orar 01:00-03:00

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale ca vineri, in intervalul orar 01:00 - 03:00, functionarea Sistemului de Emitere, Gestiune, Control si Monitorizare a Rovinietei va fi intrerupta.

  • Moneda nationala se apreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,1065 lei/eur0

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1065 lei/euro, cu 0,15% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7655 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,1127 lei/euro.

  • BNR si-a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul lui 2011, la 5,1%

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la 5,1%, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in conditiile in care anterior estima un nivel al ratei inflatiei de 3,6%. Pentru sfarsitul anului 2012, BNR estimeaza o rata anuala a inflatiei de 3,6%, de la 3,2% cat era estimarea anterioara

  • Seful OTP a devenit cel mai bogat om din Ungaria

    Cei mai bogati 100 de oameni din Ungaria si-au majorat averea cu 12% in 2010 comparativ cu 2009, pana la 2.116 miliarde forinti, sau 7,98 miliarde euro, (aproximativ 7% din PIB-ul Ungariei), potrivit unui clasament publicat joi de cotidianul financiar ungar Napi Gazdasag, transmite Portofolio.hu.

  • Bancile vin cu oferte bune la creditarea... statului

    MFP a atras 939 de mil. euro prin vanzarea de titluri in valuta, la un randament mediu de 4,89% . Astfel, Finantele au reusit sa se imprumute cu 56% mai mult decat valoarea anuntata. Dragoi: Bancile au cotat foarte bine, asa cum ne si asteptam. Am acceptat o valoare mai mare, fiind un randament rezonabil.

  • Dolarul va ramane moneda de referinta in urmatorii 10 ani

    Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat miercuri ca nu crede ca dolarul isi va pierde pozitia de moneda de referinta in sistemul monetar international in urmatorii zece ani, transmite AFP. 'Nu cred ca exista o perspectiva realista pentru o modificare semnificativa a sistemului monetar international in urmatorul deceniu', a declarat Geithner la o conferinta organizata la Washington.

  • Sute de mii de romani actionari fara sa stie la BMW, Mercedes, Orange, Louis Vuitton, Metro sau Carrefour

    Opt dintre cele noua fonduri de pensii obligatorii administrate privat (Pilon II) si-au publicat pentru prima data de la lansare situatia detaliata a investitiilor. Cei peste 4 milioane de romani care contribuie lunar cu 3% din venitul brut la unul dintre cele opt fonduri au aflat astfel dupa trei ani cum finan-teaza fara sa stie banci britanice sau producatori auto din Germania.

  • Isarescu: Aproape toata cresterea inflatiei din primele patru luni vine din sectorul alimentar

    "Intre factorii ce au contribuit la aceasta evolutie nefavorabila, avem in primul rand socurile adverse de natura oferte, ele au fost semnalate in raportul anterior ca riscuri si, din pacate, ele s-au materializat in totalitate: majorari substantiale ale preturilor marfurilor alimentare pe piata interna", a mentionat Isarescu.