Arhiva » Mai 2011 » 06 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 06 Mai 2011 | 54 de inregistrari

  • Blue Air va anula unele zboruri, Medallion Air vrea sa opereze la vara de pe Aeroportul Constanta

    Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta anunta joi ca, deoarece compania Medallion Air intentioneaza sa efectueze zboruri interne si internationale, iar Blue Air isi anuleaza anumite zboruri de pe acest aeroport, vor interveni modificari in programul zborurilor din sezonul de vara.

  • Garda Financiara si Vama nu se mai comaseaza cu ANAF

    Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor nu vor mai fi comasate cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care va fi restructurata prin desfiintarea unor directii regionale si disponibilizari de personal, au declarat surse oficiale

  • Laszlo Borbely, ales co-presedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu si Sanatate

    Al doilea co-presedinte al organismului european este ministrul sloven al Sanatatii, Dorijan Marusic. Acest Consiliu isi asuma un rol politic central in coordonarea politicilor nationale si internationale in ceea ce priveste implementarea angajamentelor Declaratiei de la Parma, potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul roman al Mediului si Padurilor.

  • Ministerul Economiei a pus in dezbatere publica Strategia Nationala de Export a Romaniei 2011-2015

    Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a elaborat un proiect de Hotarare de Guvern privind Strategia Nationala de Export a Romaniei 2011-2015, potrivit careia principalele sectoare strategice privind pietele de export sunt: constructiile de masini, IT, mobila si confectii.

  • Preturile caselor din SUA se prabusesc din nou

    Preturile caselor din SUA au scazut din nou, sub nivelul din martie 2009, situatie inevitabila, predictibila, pe fondul avansului vanzarilor de case executate silit si al impulsurilor din partea bancilor de a facilita vanzarile, potrivit unui raport Clear Capital, citat de CNBC.

  • Nenzen (Ford Romania): Vanzarile de masini noi in Romani, de trei ori mai mici decat nivelul normal

    Directorul general Companiei Nationale de Vanzari a Ford Romania, Henrik Nenzen, a declarat, joi, la Iasi, ca vanzarile de autovehicule noi in Romania sunt de trei ori mai mici decat nivelul normal si a estimat o crestere de 10% in 2011 si de 30% in 2012, transmite corespondentul NewsIn.

  • Ministerul de Finante a atras 206 mil. lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,31%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 42 luni, in valoare de 206 milioane lei (50,2 milioane euro), la un randament mediu de 7,31% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 774,5 milioane lei.

  • Unde puteti face cursuri de specializare ca agent imobiliar

    Persoanele care doresc sa se specializeze in meseria de agent imobiliar o pot face inscriindu-se la cursurile organizate de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) in perioada 13.15 mai 2011, inurma achitarii unei taxe cuprinse intre 400 si 500 de lei.

  • Care este salariul lui Adrian Sarbu (ProTV)

    Supranumit "Parintele Pro TV", Adrian Sarbu este unul dintre romanii cu cele mai inalte functii intr-o companie multinationala, CME. Adunarea generala a Actionarilor a CME, compania-mama a Pro TV, va discuta pe 16 mai reinnoirea mandatului de presedinte al lui Adrian Sarbu.

  • ANAF va desfiinta 100-150 de administratii fiscale, peste 2.000 angajati vor fi relocati

    Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor vor functiona in continuare separat la nivel teritorial, iar 100-150 de administratii financiare din comune si orase mici vor fi desfiintate, urmand sa fie relocati peste 2.000 de angajati, a declarat, joi, presedintele ANAF Sorin Blejnar.

  • Botis a blocat inainte sa plece accesul la informatii privind contracte de finantare - IPP

    Institutul pentru Politici Publice (IPP) reclama adoptarea unui ordin care blocheaza accesul la informatiile din contractele de finantare semnate in cadrul Programului Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane. Potrivit IPP, ordinul a fost semnat de catre ministrul Muncii, Ioan Botis, cu putin timp inainte de demisia sa.

  • Schimbari la varf. Directorul Romtelecom va fi inlocuit din functie cu actualul sef al Cosmote

    Directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, va fi schimbat din functie prin decizia managementului companiei elene OTE, ne-au declarat surse avizate. Ioannidis va fi inlocuit cu Stefanos Theocharopoulos, actualul director general al Cosmote Romania. Contactactati de "Puterea", reprezentantii Romtelecom au refuzat sa comenteze informatia.

  • Credit Europe se orienteaza catre canalele alternative de banking

    Credit Europe Bank (CEB) anunta relansarea site-ului ca urmare a implementarii si in mediul online a noii strategii vizate de banca pentru anul in curs.

  • Unde gasesti locuinte noi mai ieftine de 60.000 de euro in Bucuresti

    Desi mai mult de jumatate dintre apartamentele noi aflate in prezent la vanzare pe piata imobiliara din Capitala au preturi mai mari de 100.000 de euro, exista totusi destule oferte si pentru cei care au bugete mai mici, mai ales daca vorbim de aplicantii la programul Prima Casa.

  • Popa (BNR): O reevaluare a ratingului Romaniei ar putea avea loc la sfarsitul anului sau in 2012

    Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat joi ca o reevaluare a ratingului acordat Romaniei ar putea avea loc la sfarsitul anul viitor, dupa ce se va consuma o parte a ciclului electoral. "Ma gandesc ca o reevaluare de ratinguri ar putea sa fie facuta la sfarsitul anului acestuia sau in 2012, dupa ce se va fi consumat o parte a ciclului electoral", a spus Popa.

  • Euro s-a prabusit dupa discursul guvernatorului BCE

    Daca speculatiile de ieri privind o crestere a dobanzii cheie a BCE a facut ca moneda unica europeana sa inregistreze o crestere puternica pentru cateva ore, decizia BCE si declaratiile lui Jean-Claude Trichet au facut ca euro sa scada puternic si abrupt fata de dolarul american.

  • Popa: Disparitia efectului majorarii TVA va avea un impact de trei puncte procentuale in inflatie

    Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat joi ca disparitia efectului majorarii TVA va avea un impact de trei puncte procentuale in inflatie si ca actuala prognoza este una realista.

  • Revolutionar: PaperPhone, iPhone-ul care se indoaie ca hartia

    Cercetatorii canadieni de la Universitatea Queen au facut o descoperire care ar putea revolutiona intreaga piata de smartphone-uri si tablete. Computerul flexibil interactiv este viitorul, spune creatorul gadgetului, Roel Vertegaal, directorul laboratorului Human Media din cadrul universitatii, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

  • Amenzile se pot plati si la infochioscuri - vezi unde

    Implementat in anul 2009, pentru prima data in Romania, Sistemul de Infochioscuri Inteligente vine cu faza a II-a a de dezvoltare a acestui proiect, care aduce ca element de noutate acceptarea la plata a amenzilor ce pot fi platite la jumatate in primele 48 de ore de la constatarea contraventiei, se arata intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

  • Banca lui Patriciu 'explodeaza': profit de 27 de ori mai mare

    Liberty Bank are cea mai mare retea din Georgia, cu 231 de sucursale si este a cincea dupa marimea activelor, de peste 203 milioane USD si cu o cota de piata de 5,6%, potrivit raportului neauditat al bancii, intocmit conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS).

  • Primele imagini cu Fordul B-Max, produs la Craiova

    Modelul B-Max al companiei Ford, produs la Craiova, si-a facut prima aparitie pe sosea. Acesta a fost surprins pe drumurile din Marea Britanie. Prototipul a fost reperat pe drumurile din jurul Glasgow, potrivit Auto Express.

  • O noua majorare a ratei dobanzii ar putea avea loc dupa luna iunie

    Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a semnalat joi ca institutia va astepta pana dupa luna iunie pentru a majora din nou rata dobanzii de referinta, desi unii investitori se asteptau de la BCE la o decizie mai rapida pentru a contracara cresterea inflatiei, transmite Bloomberg.

  • Renaissance Capital se pregateste sa vanda pe Bursa pachetul Petrom in iulie. Planul B: mutarea in septembrie

    Cea mai mare oferta din istoria Bursei de la Bucuresti (BVB), respectiv vanzarea de catre statul roman a unui pachet de 9,84% din actiunile companiei OMV Petrom (SNP), care ar urma sa aduca statului cel putin jumatate de miliard de euro, este programata sa aiba loc in luna iulie daca vor fi favorabile conditiile de piata, potrivit unor surse apropiate consortiului care intermediaza aceasta tranzactie. Altfel, oferta ar putea fi amanata pana in septembrie.

  • Romania, printre cele mai atractive piete pentru banci, pe termen lung

    In urmatorii trei-cinci ani, daca bancile vor cauta sa se extinda oriunde in Europa, Romania va fi pe lista tarilor care prezinta interes, a declarat Charles Robertson, economist-sef la Renaissance Capital. Potrivit acestuia, tara noastra va fi una dintre cele mai atractive piete pe termen lung.

  • Cum arata laptopurile hibrid si ce stiu ele sa faca

    Producatorii de tablet-PC-uri au dus lupta la un alt nivel si deja au aparut primele astfel de gadgeturi cu tastatura full qwerty. Despre ele se spune ca, de fapt, sunt laptopurile de generatie urmatoare, asta daca ne bazam pe look-ul dispozitivelor.

  • BNR doreste evitarea relansarii creditului de consum in valuta, nu si a celui ipotecar, sustine Popa

    Banca Nationala a Romaniei va prezenta in cateva luni o serie de masuri care vor fi luate pentru a evita relansarea creditului in valuta catre debitorii neprotejati la riscul valutar, nefiind insa vizat si creditul ipotecar, a declarat joi viceguvernatorul BNR, Cristian Popa .

  • Tanasescu: FMI amana reducerea CAS-ului

    Mihai Tanasescu crede ca, in privinta tintei de deficit bugetar, Romania are toate sansele sa se incadreze in limita stabilita anul acesta, adica 4,4% din PIB. "Este important ca masurile care au fost luate anul trecut incep sa-si produca efectele si desigur sa consolideze deficitul fiscal pentru anul urmator la 3% asa cum am anticipat data trecuta", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI.

  • Isarescu: Sub nicio forma, BNR nu doreste sa atace creditul in valuta

    Banca Nationala a Romaniei nu va adopta, cel mai probabil, masuri de restrictionare a creditului ipotecar si imobiliar, intrucat piata interna nu poate furniza resurse financiare pe termen lung si ar inlocui riscul valutar cu riscul de maturitati, a anuntat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

  • Jeffrey Franks (FMI): PNL si PSD au ales sa nu se intalneascu cu noi

    Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a declarat, vineri, dupa intalnirea cu liderii UNPR, ca PSD Si PNL au ales sa nu se intalneasca cu reprezentantii insitutiilor financiare prezente in aceste zile la Bucuresti.

  • INS: Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primul trimestru cu 4,4%

    Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 4,4% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul I 2010, potrivit unui comunicat emis vineri de Institutul National de Statistica (INS). "Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-6,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,4%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 22,7%", se arata in comunicat.

  • Estimarile costului Nabucco la peste 7,9 miliarde de euro sunt incorecte, potrivit Nabucco GmbH

    O sursa turca citata de presa internationala a anuntat anterior ca estimarile investitiilor in gazoductul Nabucco au fost revizuite la 12 - 15 miliarde de euro. O parte dintre participantii la proiect ar fi nemultumiti de aceasta suma, ceea ce ar putea amana decizia finala de investitii pentru Nabucco pana in 2012.

  • Exista viata dupa FMI? Cum a supravietuit Ungaria

    Cand FMI si Ungaria au intrerupt acordul de finantare, in iulie 2010, parea ca tara a ramas pe marginea prapastiei. Acum, acordul pare o povara de care Ungaria a reusit sa scape.In aceeasi zi, Romania si Ungaria s-au imprumutat de cate un miliard de euro pentru trei ani. Pentru fiecare euro cerut de Trezoreria de la Bucuresti, investitorii au oferit doi. In final, dobanda s-a asezat la 4,9%.

  • Cu venituri in scadere la trei luni, sefa ING Asigurari vede inca un an dificil

    ING Asigurari, cea mai mare companie din piata asigurarilor de viata, a incheiat primul trimestru cu prime brute subscrise de 133,5 milioane lei (33,6 mil. euro), in scadere cu 1,85% fata de perioada corespunzatoare din 2010. Profitul brut s-a redus cu 29%, pana la 11,3 milioane lei (2,7 mil.euro).

  • MDRT plateste peste 5,5 milioane lei pentru materiale promotionale dedicate brandului national

    "Contractul este divizat pe loturi: Lotul 1 - Obiecte promotionale, cu o valoare estimata este de 5.499.700 lei, fara TVA si Lotul 2 - Materiale promotionale, cu o valoare estimata este de 14.405, lei fara TVA", potrivit unui comunicat emis vineri de minister.

  • Ce fac europenii cu banii din PPP

    Europenii construiesc autostrazi, spitale si chiar si scoli prin parteneriate public-private. Tranzactiile realizate, anul trecut, prin PPP s-au ridicat la o valoare de peste 18 miliarde de euro. In vreme ce la noi incheierea proiectelor prin intermediul parteneriatelor public-private (PPP) nu reuseste sa se materializeze, in restul Europei, un numar foarte mare de contracte sunt finantate in acest mod.

  • Intalnirea presedintelui Basescu cu FMI a fost reprogramata pentru sambata

    Intalnirea presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii misiunii comune de evaluare a FMI, Comisiei Europene si Bancii mondiale, anuntata pentru vineri, a fost reprogramata pentru sambata, de la ora 15, informeaza Presedinti

  • Veniturile Romtelecom au scazut in T1 2011 cu 10,9%, la 166,3 milioane euro

    Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixa, a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri de 166,3 milioane de euro, in scadere cu 10,9% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand a raportat 186,6 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului elen OTE.

  • RBS a inregistrat o pierdere de 528 mil. lire in T1

    Grupul bancar britanic Royal Bank of Scotland (RBS), prezent si in Romania, a incheiat primul trimestru cu o pierdere neta de 528 milioane lire sterline, de peste doua ori mai mare decat cea din aceeasi perioada a anului trecut, din cauza expunerii la criza economica din Irlanda, potrivit Mediafax.

  • UE vrea mai multe femei in functii de conducere

    Doua companii importante au facut, miercuri, un angajament ca vor creste prezenta femeilor in functiile de conducere. Guerlain SA si FES Consulting Empresarial au semnat angajamentul ca vor face in asa fel incat 30% din angajatele de sex feminin sa ajunga in consiliile de conducere pana in 2015 si 40% pana in 2020.

  • Proiectul Colosseum mai primeste un credit de la Bank of Cyprus

    Bank of Cyprus a acordat un credit garantat pana la suma maxima de 22,8 milioane de euro firmei Nova Imobiliare, dezvoltatorul complexului comercial Colosseum din Chitila, care se adauga unui alt imprumut, de circa 26 milioane de euro, aprobat in luna februarie.

  • Romanii spun ca ar cumpara produse eco, dar nu o si fac

    Romanii se numara printre consumatorii cei mai preocupati de sustenabilitate, aflandu-se pe pozitia a cincea in clasamentul "Global Metaconsumer Index", realizat de grupul Ebeltoft, o asociatie internationala de experti in consultanta de retail. Rezultatele studiului, remis Ziare.com, arata ca 26 la suta din romani sunt dispusi sa plateasca cu pana la 10 la suta mai mult pentru un produs eco, fata de unul conventional, un procent care se situeaza peste media globala, de 24%.

  • Moneda nationala se depreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,1208 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,1208 lei/euro, cu 0,35% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8347 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,1065 lei/euro.

  • O aberatie: legea dublarii filmelor la TV

    Nemultumit ca subtitrarea filmelor "americanizeaza" limba romana, deputatul PSD Victor Socaciu a depus la Camera o propunere legislativa care cere dublarea productiilor straine difuzate de televiziuni. Oamenii de film din Romania considera ca o asemenea masura este nociva, antieducativa si ca pe termen lung duce la izolare.

  • O cincime din creditele date de bancheri sunt in restanta in Bistrita si Ialomita

    Ratele neplatite la timp au ajuns sa reprezinte aproape o cincime din stocul total de credite contractate de populatie si firme in judete precum Bistrita sau Ialomita, ponderile fiind la nivel dublu fata de media la nivel national. Dupa doi ani de criza portofoliile bancilor sufera puternic, multi clienti avand probleme la plata ratelor sau disparand cu totul.

  • Bancile elene si olandeze au scos trei miliarde de euro din Romania anul trecut

    Bancile franceze, britanice si austriece si-au marit expunerea pe Romania, conform Bancii Reglementelor Internationale. Expunerea bancilor din Grecia si Olanda fata de Romania a scazut anul trecut cu aproape trei miliarde de euro comparativ cu 2009, potrivit datelor publicate de Banca Reglementelor Internationale (BRI), supranumita banca bancilor centrale.

  • Topul celor mai scumpe domenii de Internet

    Pentru 15 euro pe an, oricine isi poate inregistra un domeniu de Internet, cu conditia ca acesta sa nu apartina deja altui utilizator. Exista cateva domenii care sunt atat de valoroase incat au ajuns sa se vanda cu milioane de dolari. Si doar pentru ca au fost vandute cu atatia bani, nu inseamna ca au un trafic foarte mari. Iata topul celor mai scumpe domenii, potrivit Business Insider:

  • Analistii financiar-bancari estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei de 8,2% in aprilie

    "Conform opiniilor exprimate de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) in cadrul unui sondaj intern, rata lunara a inflatiei din luna aprilie 2011 s-a situat probabil la 0,5% (estimarile variaza intre 0,3% si 0,7%), in timp ce rata anuala probabil a fost de 8,2% (estimarile variaza intre 8,0% si 8,4%)", se arata intr-un comunicat transmis vineri de asociatie.

  • RCS & RDS a cumparat televiziunea U TV

    RCS & RDS a achizitionat si participatia de 48% detinuta la New Trend Media de catre firma Sorion International, inregistrata in Elvetia. Totodata, firma Integrasoft din Bucuresti, care detinea 2% din New Trend Media, a cesionat jumatate din participatie catre RCS & RDS.

  • Dolarul american pare neputincios si in fata leului romanesc

    Vorbind tot timpul despre evolutia cursului leu/euro scapam din vedere relatia dintre leu si dolar, de care, indiferent de cat de dependenta este economia noastra de moneda europeana, ramane determinanta in mai multe domenii. Intr-adevar, casele, autovehiculele si chiar serviciile sunt cotate in euro, dar petrolul si materiile prime de pe pietele internationale sunt tranzactionate in dolari americani.

  • Veniturile Cosmote Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 107,3 milioane euro

    Veniturile totale ale Cosmote Romania au scazut in primul trimestru din acest an cu 6,5%, la 107,3 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2010, in timp ce EBITDA s-a majorat cu 171,2%, la 17,9 milioane euro, a anuntat vineri compania. Marja EBITDA s-a mentinut la 16,7%, inregistrand o crestere de 11 puncte comparativ cu anul anterior.

  • Restantele la banci ale romanilor cresc de la o luna la alta

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in martie cu 1,1% fata de luna precedenta, pana la 16,40 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor urcand la 7,05%, potrivit datelor Centralei Riscurilor Bancare (CRB) publicate de BNR. La finalul lunii februarie, soldul restantelor ajunsese la 16,22 miliarde lei, iar ponderea a fost de 6,90%.

  • Depozitele in euro aduc mai mult pierderi

    Castigurile la economiile in euro sunt erodate de comisioanele bancilor. Romanii prefera sa economiseasca in lei, chiar daca se imprumuta in euro. Aceste preferinte sunt justificate de nivelul mai scazut al dobanzilor practicate la moneda europeana, care incurajeaza imprumuturile, dar nu si economisirea .

  • Becali, in executare silita. Vezi cum ar putea ramane latifundiarul fara locuinta

    Administratia publica din Petrosani a pus sechestru asigurator pe imobilul detinut de Fundatia "George Becali" in localitate. Si asta dupa ce proprietarul nu si-a achitat obligatiile fata de bugetul local, avand restante de peste 48.000 de lei, scrie Mediafax.

  • Cum ramai fara bani: Discutie privata dintre doi hoti de carduri

    Grupul Sony anuntat ca hackerii au furat datele personale pentru alti 25 de milioane de utilizatori ai sistemului sau de jocuri de calculator, al doilea atac informatic in mai putin de o luna. Cei de la wired.com au publicat o discutie online intre un cumparator si un vanzator de date de carduri furate, care apartineau unor clienti ale unor banci mari din America.