Arhiva » Mai 2011 » 24 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 24 Mai 2011 | 51 de inregistrari

  • Peste 540 de blocuri din sectoarele 5 si 6, fara apa calda pana miercuri seara

    Peste 540 de blocuri din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei vor ramane fara apa calda pana miercuri seara, din cauza unor avarii produse la nivelul retelei primare, au anuntat, luni reprezentatii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti .

  • Cand vor depasi vanzarile de ebook-uri pe cele de carti printate?

    Amazon.com spune ca acum clientii sai cumpara mai multe carti electronice decat carti printate. Per total, ebook-urile reprezinta doar 14% din totalul de carti vandute, de fictiune si nonfictiune. Unii analisti afirma ca oamenii nu vor renunta niciodata la cartile obisnuite.

  • Libra Bank isi extinde reteaua teritoriala cu doua noi sucursale

    Ca parte a strategiei de extindere a retelei teritoriale, Libra Bank a inaugurat in luna mai o sucursala noua in Bucuresti. Noua sucursala din Bvd Ion Mihalache devine astfel a 12-a sucursala Libra Bank din Bucuresti, iar deschiderea acesteia face parte din strategia de extindere a retelei de sucursale pe care banca si-a asumat-o pentru 2011.

  • InterContinental Bucuresti, 40 de ani de existenta

    Toti clientii hotelului InterContinental vor beneficia, in zilele de 28 si 29 mai, de reduceri de 40% din preturile de lista, la cazare si in restaurantele Corso si Modigliani, precum si in barul Intermezzo pentru a marca 40 de ani de existenta de la inaugurarea sa in mai 1971.

  • Se poate intinde actiunea BRD peste 16 lei?

    Raiffeisen Capital & Investment recomanda "pastrarea" titlurilor bancii, avansand un pret-tinta de 16,6 lei/actiune. Pe termen scurt insa simbolul BRD da semnale tehnice negative, chiar si nivelul de 14 lei/actiune fiind vulnerabil. Nici datele fundamentale nu par a sustine cotatia, profitabilitatea estimata pentru acest an prefigurand un randament scazut al dividendului.

  • BCR Asigurari de Viata si-a sporit afacerile cu 10% in primele trei luni, la 89,5 milioane lei

    BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group (VIG) a incheiat primele trei luni ale anului cu o valoare a primelor brute subscrise de 89,5 milioane lei, in crestere cu 10% fata de perioada similara din 2010, a anuntat luni asiguratorul. Valoarea activelor in administrare a ajuns la 554,2 milioane lei, cu 47,3% mai mult decat in primul trimestru al anului anterior, iar profitul operational al companiei a atins 7,1 milioane lei.

  • Romanii renunta la achizitia de case si masini

    Doar 13% dintre romanii din mediul urban intentioneaza sa cumpere o locuinta in urmatoarele 12 luni si numai 10% se gandesc sa-si achizitioneze un automobil in acelasi interval de timp, potrivit unui sondaj al ISRA Center Marketing Research. Studiul releva ca 7 din 10 romani din mediul urban declara ca detin o locuinta proprietate personala, dar cifrele se nuanteaza considerabil in functie de factorul "varsta", se arata intr-un comunicat al ISRA Center.

  • Profitul net al Bank of Cyprus in Romania a scazut cu 30% in primul trimestru, la 2,1 milioane euro

    Profitul dupa impozitare obtinut de Bank of Cyprus din afacerile in Romania era de 2,1 milioane euro in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 30% fata de primele trei luni din 2010, arata raportul publicat luni de banca-mama. In primul trimestru al anului trecut, profitul net al bancii a fost de 3 milioane euro.

  • Pro sau contra vot la 16 ani?

    In toata harmalaia isterica si irelevanta din societatea romaneasca, Cristian Preda lanseaza o tema cu adevarat interesanta, in contextul proiectului de modificare a Constitutiei: ar trebui ca varsta minima de la care se poate vota sa fie 16 ani si nu 18 ani ca acum.

  • Star BT - card pentru cumparaturi in rate, fara dobanda

    Banca Transilvania lanseaza programul Star BT, prin care clientii persoane fizice beneficiaza, pentru orice plata cu un card de credit BT, de puncte de loialitate care se acumuleaza, dar si de rate fara dobanda. Mai mult decat atat, cumparaturile la comerciantii parteneri aduc puncte suplimentare.

  • Romanul, propriul sau agent imobiliar

    Pentru a scapa de comisioane, tot mai multi dintre cei care isi cumpara o locuinta prefera sa se ocupe singuri de toate procedurile si sa nu mai apeleze la agenti.Multi romani aleg sa-si caute o locuinta pe cont propriu, in dorinta de a obtine exact ceea ce-si doresc si de a face economii. Exista insa mai multe riscuri care ii pandesc.

  • BRD a lansat trei carduri care permit plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun

    BRD - Groupe Societe Generale, cel mai important emitent de carduri din Romania, si MasterCard au anuntat astazi lansarea unei noi evolutii a platformei tehnice multifunctionale care incorporeaza tehnologia MasterCard PayPass™: plata contactless in mijloacele de transport in comun

  • Surprinzator: Seful Google incurajeaza torrentele!

    Desi cel mai mare motor de cautare din lume, nu mai ofera sugestii de cautare utilizatorilor care vor da search dupa site-uri de torrente, Eric Schmidt spune ca va lupta impotriva restrictionarii accesului la torrente sau site-uri precum The Pirate Bay. Seful Google este de parere ca initiativa guvernelor de a interzice accesul la site-uri care ofera posibilitatea downloadului ilegal ar putea crea un precedent dezastruos pentru libertatea de exprimare.,

  • Oamenii strazii si-au facut gazeta

    Trei persoane fara adapost scriu in "Gazeta strazii", publicatie lansata saptamana trecuta, despre lupta lor pentru supravietuire. Marturiile celor fara adapost care au valente de scriitori, pictori si prozatori pot fi citite in ziarul gratuit "Gazeta strazii".

  • Guvernul va stimula creditarea IMM-urilor, anunta Sever Voinescu

    Biroul Permanent National al PDL a dat ca sarcina Guvernului adoptarea unui proiect de lege, in doua saptamani, prin care intreprinderile mici si mijlocii sa beneficieze de garantii bancare si subventii la dobanda pentru creditele angajate.

  • Vezi lista cu noile tale drepturi pentru servicii de telefonie si internet

    Cetatenii si intreprinderile ar trebui sa profite la maximum de oportunitatile oferite de aceste noi norme pentru a obtine servicii mai competitive de telecomunicatii. Voi face tot posibilul pentru a-i ajuta in acest sens. Daca aceste drepturi nu pot fi exercitate in practica, voi lua impotriva statelor membre si a operatorilor de telecomunicatii masurile necesare pentru remedierea situatiei.

  • Cat a castigat Pastorul american din afacerea sfarsitului lumii

    Compania lui Camping a inceput sa adune, din momentul in care a anuntat sfarsitul lumii va sosi, donatii de la credinciosii din intreaga lume, iar banii au fost stransi pana la 21 mai. Conform presei internationale, Family Radio este evaluata la 72 de milioane de dolari, iar in urma "afacerii Apocalipsa" este posibil ca valoarea sa sa fi crescut pana la 120 de milioane.

  • BCR intermediaza tranzactionarea actiunilor NEPI la BVB

    "Listarea fondului de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) pe BVB este un moment important pentru piata de capital din Romania, avand in vedere faptul ca este vorba de un nou emitent, respectiv al doilea emitent strain dupa Erste Group la BVB.

  • Top 10 multinationale care fac angajari in prezent. VEZI JOBURILE

    Cei mai activi angajatori multinationali din Romania in momentul de fata provin din domeniile IT, outsourcing, industria auto si telecomunicatii. Numarul total de joburi vacante in cadrul celor mai importante 10 companii angajatoare se apropie de 2.500 de posturi.

  • Topul celor mai profitabile fonduri de pensii obligatorii

    Cei 5,29 milioane de romani care contribuie la fondurile de pensii private obligatorii, cunoscute sub numele de Pilonul II, au obtinut, fiecare, dupa trei ani de contributii, un profit mediu net de aproximativ 34 de euro, potrivit calculelor gandul, pe baza datelor de la Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

  • Criza musca din euro in tot mai multe tari. Vezi cat s-a depreciat moneda

    Ingrijorare mare in toata Europa, afectata de criza datoriilor din Grecia si riscul de a vedea Spania sau Italia in aceeasi situatie. Sa nu uitam ca-n aceste tari lucreaza multi romani, care le trimit bani celor ramasi acasa. Investitorii s-au speriat si toate monedele au luat-o la vale, inclusiv leul nostru. Nici euro n-a scapat de lovituri si-a ajuns la un minim istoric fata de francul elevetian.

  • BNR cauta 3 economisti sa-si intareasca Directia modelare si prognoze macro

    Banca Nationala asteapta pana la sfarsitul acestei luni candidati pentru trei posturi de economist la Directia modelare si prognoze macroecomice (doua posturi la modele de evaluare macro si unul la modele de prognoza) care vor fi scoase la concurs pe 6 iunie.

  • Fitch retrogradeaza cu trei trepte cinci banci elene active in Romania, in categoria de risc ridicat

    Fitch a revizuit in scadere cu trei trepte ratingurile bancilor elene National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank, Alpha Bank, Piraeus Bank si Agricultural Bank of Greece (ATEbank), toate prezente in Romania, de la "BB+", nerecomandat pentru investitii, la "B+", cu risc ridicat (highly speculative).

  • Salariile conducatorilor Bancpost, plafonate in functie de activele pe 2010

    Remuneratiile membrilor Consiliului de Administratie si ai boardului executiv al Bancpost - institutie de credit controlata de grecii de la EFG Eurobank - nu pot depasi anul acesta plafonul de 0,12% din activele bancii inregistrate la 31 decembrie 2010, respectiv 16,2 mil.

  • Complexul Han Hora din Eforie Sud este scos la vanzare cu un pret de pornire de 217.500 euro

    Societatea Carmen Silva 2000 SA scoate la vanzare Complexul Han Hora din Eforie Sud, format din Vila Egreta si restaurantul Han Hora, pretul de pornire fiind 217.500 euro fara TVA, iar garantia de participare este de 43.500 euro, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

  • Ce castiga si ce riscuri au PFA-urile care vor face angajari

    Vesti bune pentru cei peste 260.000 de romani care au ales sa castige venituri sub umbrela unei PFA (persoana fizica autorizata). Prima este ca ei pot avea angajati si a doua - ca asupra lor nu va mai plana suspiciunea ca desfasoara o activitate dependenta. Aceste modificari, cuprinse intr-o ordonanta de urgenta, au intrat in vigoare de saptamana trecuta.

  • Radu Gratian Ghetea (ARB): Programul Prima Casa 4 ar putea fi lansat in cateva zile

    Presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, a declarat marti ca in cateva zile ar putea fi lansat programul Prima Casa 4. "Probabil, in cateva zile, programul Prima Casa va fi lansat. Lucrurile au intrat pe fagasul normal", a precizat Ghetea in cadrul unui eveniment pe tema fondurilor europene.

  • Romania a fost in martie pe locul noua in UE dupa avansul anual al comenzilor noi in industrie

    Romania a inregistrat in martie cel de-al noualea avans al comenzilor industriale noi fata de aceeasi luna a anului trecut, de 14,5%, in timp ce, fata de luna precedenta, s-a consemnat un declin de 1,9%, a anuntat marti Eurostat. La nivelul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut in martie cu 11,3%, iar in zona euro cu 14,1% fata de luna similara din 2010.

  • Producatorul de lux Jimmy Choo, vandut cu 600 milioane de euro

    Producatorul de pantofi si accesorii de lux Jimmy Choo a fost cumparat cu 525 de milioane de lire (peste 600 de milioane de euro), de catre grupul Labelux, de la fondul TowerBrook. Jimmy Choo fusese cumparat de TowerBrook in 2007 pentru suma de 225 milioane de lire sterline, scrie Female First

  • Stadionul National din Capitala va fi rentabil din al treilea an de exploatare

    Noul stadion National din Capitala ar urma sa devina rentabil incepand din al treilea an de exploatare, conform unor indicatori tehnico-economici privind operarea si mentenanta arenei.. Indicatorii sunt cuprinsi intr-un proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care va fi supus la vot joi.

  • Gheorghe Ialomitianu: Proiecte de peste 53 miliarde euro ar putea primi finantare europeana

    Peste 28.000 de proiecte, in valoare de peste 53 miliarde euro, ce ar putea fi finantate prin fonduri europene, au fost depuse, insa implementarea efectiva a proiectelor aprobate are rezultatele asteptate, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, marti, la o conferinta pe tema fondurilor europene.

  • IBM a depasit Microsoft ca valoare de piata pentru prima data in ultimii 15 ani

    Rasturnarea de situatie reprezinta totodata un nou eveniment nefast in istoria recenta a Microsoft, care nu a reusit sa convinga investitorii ca poate continua sa domine viitorul tehnologiei asa cum a facut-o in trecut, actiunile companiei stagnand in ultimul deceniu.

  • Tabara: Romania pierde anual echivalentul a 187 TWh din cauza necultivarii terenurilor cu biomasa

    Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale, Valeriu Tabara, a declarat marti ca Romania pierde anual echivalentul energetic a 187 TWh, adica de aproape patru ori cat consumul anual de electricitate din Romania, din cauza terenurilor agricole necultivate cu biomasa din 1990 si pana in prezent.

  • Recomanda BRD si esti recompensat

    A doua parte a lunii mai le aduce clientilor BRD - Groupe Societe Generale un nou set de avantaje in cadrul campaniei promotionale "Recomanda BRD pentru refinantarea creditelor". Campania se desfasoara pe intreg teritoriul Romaniei, in toate cele 937 de unitati ale retelei BRD.

  • Donciu (ROMATSA): In urmatoarele 48 de ore, spatiul aerian nu va fi afectat de norul de cenusa

    In Romania nu va ajunge norul de cenusa rezultat in urma eruptiei vulcanului islandez Grimsvotn, ci doar praful vulcanic, care nu este periculos, iar pentru urmatoarele 48 de ore nu se estimeaza inchiderea spatiului aerian, a declarat marti directorul general al ROMATSA, Bogdan Donci

  • De unde cumparam mai ieftin o masina diesel second hand?

    Cei care doresc sa cumpere o masina diesel la mana a doua vor gasi cele mai bune preturi in Banat, unde vor plati cu 1.500 de euro mai putin decat in Muntenia, reiese din statisticile Bursei Auto Index, un serviciu Auto.ro.

  • 150 de unitati ale Fiscului, programate pentru desfiintare pana in 2012

    Restructurarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala va incepe in aproximativ doua luni, respectiv in a doua jumatate a acestui an, dupa ce guvernul ar urma sa aprobe maine ordonanta prin care aceasta reorganizare va avea un temei legal. Procesul va fi realizat in doua etape, iar aproximativ 150 de directii din teritoriu vor fi desfiintate.

  • Avem referendum cu doua intrebari la 26 iunie

    Consilierii generali au modificat ieri atat data referendumului pentru Legea Capitalei, cat si intrebarile ce vor fi puse populatiei. Din cele sapte initiale au ramas doar doua. Cele doua intrebari propuse de PDL si adoptate sunt considerate de catre primarul general "tendentioase", iar consilierii din Opozitie spun ca sunt ilogice.

  • Cu cat s-au ieftinit terenurile de langa Bucuresti

    Terenurile din jurul Capitalei s-au ieftinit cu aproape 60% de la inceputul crizei, arata analizele imopedia.ro. Principalele cauze ale scaderii preturilor au fost reducerea veniturilor populatiei si inghetarea creditarii. Conform celei mai noi analize a portalului imopedia.ro, scaderea preturilor la aceste terenuri porneste de la 48% si ajunge pana la 72%.

  • Vodafone Romania si Gameloft aduc in premiera jocuri HD pentru smartphone-uri

    Vodafone Romania aduce in premiera utilizatorilor de telefoane cu sistem de operare Android si Symbian cele mai populare jocuri high-definition produse de Gameloft, printre care si Asphalt 6, Assassin's Creed, Spiderman: Total Mayhem si 2011 Real Football.

  • Ialomitianu: Putem amana calendarul de emisiuni pe pietele internationale

    Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat marti ca se poate amana calendarul de emisiuni pe pietele internationale (Medium Term Note - n.r.) daca situatia nu va fi favorabila, Romania dispunand de resurse de finantare a cheltuielilor bugetare.

  • Cinteza, BNR: Filialele bancilor elene nu au facut rambursari anticipate la sursele atrase din Grecia

    Filialele locale ale bancilor elene, dintre care doua - Alpha Bank si Bancpost (Eurobank)- sunt jucatori de top zece, iar alte doua - Banca Romaneasca (NBG) si Piraeus - sunt jucatori de talie medie - nu au facut pana acum rambursari anticipate ale surselor primite din Grecia, spune Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR.

  • De ce este Romania pe lista tarilor cu risc de intrare in faliment

    Spectrul intrarii in incapacitate de plata planeaza inca deasupra Romaniei, tara noastra fiind inclusa, din nou, intr-un astfel de clasament rusinos. Cu toate acestea, majoritatea bancilor si institutiilor financiare interne si internationale au imbunatatit prognoza de crestere economica a Romaniei, ajungand in jurul valorii de 2 la suta din produsul intern brut.

  • Moneda nationala se apreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,1233 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,1233 lei/euro, cu 0,07% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9224 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,1263 lei/euro.

  • Ghetea: Noi vrem sa dam credite

    In Romania, vom vedea o crestere a creditarii din a doua parte a anului, iar alegerea creditului nu va mai fi atat de importanta din punct de vedere al dobanzii deoarece atat la euro, cat si la lei, valoarea acesteia va fi la niveluri asemanatoare, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor.

  • CSA: Asigurarorii si-au redus anul trecut pierderile cu 59,9%, la 41,4 milioane lei

    Societatile de asigurare din Romania au inregistrat anul trecut o pierdere neta de 41,37 milioane lei, in scadere cu 59,9% fata de anul anterior, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). In 2009, asigurarorii din Romania au inregistrat pierderi de 103,25 milioane lei, fata de 582,46 milioane lei in 2008.

  • Finalul Anglo-Romanian Bank: Erste preia afacerile din Londra, BCR pe cele din Romania

    Austriecii de la Erste, care controleaza grupul BCR, s-au hotarat sa preia prin sucursala proprie de la Londra clientii deserviti de Anglo-Romanian Bank prin birourile din Marea Britanie, in timp ce BCR incorporeaza afacerile din Romania. Si astfel se incheie istoria de 38 de ani a bancii romanesti autorizata sa opereze in City-ul londonez.

  • Romeo Dragan (ANL): Guvernul analizeaza reducerea TVA la materialele de constructii

    "Reducerea TVA la materialele de contructii se afla in analiza. Cu siguranta, in perioada urmatoare vom avea o pozitie oficiala. Stiu ca la ora actuala se discuta pe aceasta tema", a mentionat Dragan, intrebat daca Guvernul a luat in calcul scaderea TVA la materialele de constructii.

  • 21 de tari, pandite de faliment. Pe ce loc se afla Romania

    Publicatia de specialitate Business Insider a realizat un clasament al tarilor care ar putea da faliment, alcatuit pe baza unor calcule care vizeaza costul asigurarilor pentru datoria suverana. Agentia de rating Standard and Poor's a coborat vineri perspectiva pentru Italia, motivandu-si decizia prin prognozele slabe de crestere si ingrijorarile cu privire la capacitatea guvernului italian de a reduce datoria publica.

  • Topul companiilor de asigurari dupa primul trimestru din 2011

    Numai trei din primele zece companii dupa volumul primelor brute subscrise aveau in martie o cota de piata mai mare decat la sfarsitul anului trecut. Asigurarile RCA au mers mai prost in acest an. Asiguratorii mari resimt inca efectele crizei si majoritatea continua sa piarda cota de piata in favoarea jucatorilor de talie mica sau a companiilor care au promovat mai agresiv produsele de asigurare pentru care exista o cerere mai pronuntata.

  • Scandal la Parlament:Disponibilizarile din MAI, respinse de Parlament.Puterea cere reluarea votului

    Proiectul legii privind disponibilizarile din MAI nu a fost adoptat de Camera Deputatilor, fiind inregistrate 150 de voturi "pentru", fata de 167 necesare pentru aprobare. Proiectul legii privind disponibilizarea a peste 9.500 de angajati ai MAI nu a trecut de votul Parlamentului. Proiectul de lege a fost votat de 150 de deputati, 132 au votat impotriva, iar pentru adoptare era nevoie de 167 de voturi.