Arhiva » Aprilie 2011 » 01 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 01 Aprilie 2011 | 39 de inregistrari

  • Ultima zi de recesiune in Romania se simte 'prost', apreciaza ministrul de externe

    Iesirea din aceasta perioada lunga de recesiune nu inseamna ca trebuie sa revenim la risipa care ne-a expus la riscul unui colaps economic si la insolvabilitatea ca stat, a spus joi ministrul de externe,Teodor Baconschi,comentand estimarile potrivit carora recesiunea se incheie la 1 aprilie.

  • AIPC: Unele SIF incalca drepturile actionarilor de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a AGA

    Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) isi manifesta ingrijorarea fata de modul in care unele Societati de Investitii Financiare (SIF) incalca drepturile actionarilor de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a Adunarilor Generale ale Actionarilor, se arata intr-un comunicat de presa.

  • Cum s-a mutat GRANARUL EUROPEI din Romania in Danemarca

    Productia de grau la hectar realizata de fermierii romani este mai mica decat a vecinilor de la sud de Dunare Romania se afla printre tarile din Uniunea Europeana cu cele mai reduse productii la hectar la grau, porumb, floarea-soarelui si cartofi, potrivit unui studiu comparativ realizat de Institutul National de Statistica (INS).

  • MFP cere structurilor subordonate indeplinirea planului de incasari, inclusiv prin disponibilizari

    Ministerul Finantelor Publice a trimis saptamana trecuta o adresa prin care solicita structurilor din teritoriu, respectiv ANAF, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, indeplinirea planului de incasari, recomandandu-le sa aplice toate masurile necesare, inclusiv disponibilizari.

  • Iulian Iancu: Exista o oferta pentru procesarea titeiului la Arpechim

    Presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor, deputatul PSD Iulian Iancu, a afirmat joi, la Pitesti, ca exista o oferta pentru procesarea titeiului la Arpechim, aceasta putand fi o solutie pentru evitarea inchiderii rafinariei.

  • Ce sacrificam pentru obtinerea energiei

    Centralele eoliene sau prelucrarea porumbului sunt metode ecologice recunoscute de obtinere a energiei. Totusi, exista voci care demonstreaza contrariul. Revista americana Newsweek analizeaza cat de sigura este energia obtinuta in Statele Unite din vant, porumb, carbune ori petrol.

  • Stancu si Ursu fac 'Exces de putere'

    Jurnalista Oana Stancu lanseaza din 2 aprilie, de la ora 19.00, emisiunea"Exces de putere" la Antena 3. Stancu il va avea drept invitat permanent pe Adrian Ursu si vor dezbate impreuna subiectul principal al saptamanii.

  • BCR vrea sa-si majoreze capitalul social cu 55,4 mil. lei

    Banca Comerciala Romana (BCR) propune actionarilor majorarea capitalului cu 55,4 milioane de lei, la 1,085 miliarde de lei, prin incorporarea a 85% din profitul net realizat anul trecut, diferenta urmand sa fie inclusa in rezultatul reportat, potrivit convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, informeaza Mediafax. Majorarea capitalului social va fi realizata prin emiterea unui numar de 554,27 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune.

  • Aproape jumatate dintre managerii din Romania cred ca vor avea afaceri mai mari in urmatorul an

    Aproape jumatate dintre managerii companiilor din Romania cred ca vor avea afaceri in urcare in urmatorul an, si pun din nou accent pe dezvoltare, iar circa 70% dintre acestia vad ca principala amenintare pentru firmele pe care le conduc cresterea fiscalitatii, reiese dintr-un studiu al PwC.

  • Oancea: BVB si Sibex trebuie sa fuzioneze inaintea preluarii

    BVB si Sibex ar trebui sa fuzioneze si societatea rezultata sa fie preluata de o Bursa dezvoltata, ceea ce ar mari increderea investitorilor in piata de capital din Romania, considera presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

  • BEI ofera BCR 75 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor si autoritatilor publice

    Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Comerciala Romana (BCR) vor semna vineri un acord de imprumut de 75 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor si a autoritatilor publice din Romania, a anuntat BCR. Banca Europeana de Investitii este banca de creditare pe termen lung a Uniunii Europene. In 2010, banca a raportat un profit net de 2,1 miliarde euro.

  • RCS & RDS cere de la banci intre 150 si peste 200 millioane dolari pentru achizitia UPC

    RCS & RDS, grupul de telecomunicatii controlat de catre omul de afaceri ZoltanTeszari, a cerut bancilor mari de pe piata intre 150 si peste 200 milioane de dolari, finantare pe care compania intentioneaza sa o foloseasca pentru achizitia UPC Romania, au declarat surse de pe piata financiara.

  • Profitul brut al VIG in Romania a crescut anul trecut cu 17,9%, la 28,5 milioane euro

    Grupul austriac de asigurari Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat anul trecut un profit brut de 28,5 milioane euro din afacerile din Romania, in crestere cu 17, 9% fata de 2009, in timp ce afacerile au scazut cu 13%, la 528 milioane euro, a anuntat joi grupul.

  • CE a propus noi reguli pentru ipoteci, vizand evitarea unei crize precum cea sub-prime din SUA

    Comisia Europeana (CE) a propus noi reguli pentru creditele ipotecare, prin care vizeaza imbunatatirea protectiei persoanelor debitoare in Uniunea Europeana (UE), dar si evitarea aparitiei unei crize precum cea sub-prime din SUA, care a stat la baza colapsului financiar din 2008, transmite AFP.

  • Poupet, seful BRD: Revenirea economica este inceata

    Guy Poupet, bancherul care in urma cu mai bine de un an a preluat conducerea BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata locala dupa valoarea activelor gestionate, considera ca inca este greu de spus cum a fost primul trimestru din 2011 pentru economie si ca aceasta isi revine, insa incet.

  • Morgan Stanley atentioneaza: Cursul a scazut prea mult, prea repede, si ar putea reveni in urcare pe termen scurt

    Imbunatatirea conditiilor economice justifica aprecierea monedei romanesti, insa cursul leu/euro a scazut "prea mult, prea repede", considera analistii bancii americane Morgan Stanley, care anticipeaza cresterea ratei de schimb pe termen scurt.

  • BCR a acceptat sa participe la programul Prima Casa in noua forma anuntata de Guvern

    Programul Prima Casa va continua in formula de impartire a riscului 50%-50% intre banci si stat. Am clarificat toate barierele tehnice legate de implicatiile legale si administrative ale modificarii formei de derulare a programului. Clientii existenti nu vor fi afectati.

  • Tariceanu renunta la vanzarea de autoturisme Citroen

    "Activitatea Automotive Trading Services in ceea ce priveste marca Citroen va continua in Baneasa doar pentru service, nu si vanzarea de masini. Angajatii de la showroomul Citroen din Pipera vor fi mutati la centrul din Baneasa", a declarat Bogdan Bucurescu, directorul general al Automotive Trading Services (ATS), potrivit "Ziarul Financiar".

  • Depozit la termen cu plata saptamanala a dobanzii, pentru IMM-uri

    Alpha Bank Romania lanseaza in premiera pe piata din Romania depozitul la termen cu plata saptamanala a dobanzii. Noul produs este destinat companiilor mici si mijlocii si entitatilor asimilate, avand avantajul bonificarii saptamanale, dupa cum reiese dintr-un comunicat al bancii.

  • Boc reclama manipulare in dezbaterea media a subiectului iesirii din recesiune la 1 aprilie

    "Am vazut astazi o dezbatere foarte larga pe foarte multe posturi de televiziune cu privire la recesiune. As vrea sa fiu clar si bine inteles. Eu am spus un singur lucru, pe care l-au spus si reprezentantii FMI, vreau sa fie citata declaratia lui Jeffrey Franks, care a spus cum am spus si eu, ca Romania are toate sansele ca la sfarsitul primului trimestru sa iasa din recesiune".

  • Guvernul plafoneaza majorarea salariilor in educatie

    Guvernul va promova in Parlament, posibil prin angajarea raspunderii, un proiect de act normativ care sa plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, pentru ca economia nu poate suporta, la acest moment, o crestere salariala de 50%, anunta premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

  • Uniqa recruteaza 100 de inspectori de asigurari pana la jumatatea anului

    Uniqa, a saptea companie din piata asigurarilor, vrea sa angajeze pana la jumatatea acestui an 110 inspectori de asigurare, ceea ce inseamna o crestere cu peste 20% a numarului de inspectori comparativ cu sfarsitul anului trecut, au anuntat reprezentantii asiguratorului.

  • BNR tinteste si datoria externa si elibereaza in piata 1-1,5 miliarde de euro

    Desi a mentinut dobanda de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, Banca Nationala a surprins ieri piata prin reducerea cu 5 puncte procentuale, pana la 20%, a ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta. Principalele efecte ale acestei decizii vor fi eliberarea unui supliment de lichiditate de 1-1,5 mld. euro.

  • S&P a retrogradat 4 banci grecesti prezente si pe piata romaneasca

    Agentia de rating Standard & Poor's a decis retrogradarea a patru banci grecesti, toate reprezentate si pe piata din Romania, la doua zile dupa ce a taiat din rating-ul suveran al Greciei. Decizia S&P vine la doua zile dupa ce a taiat din rating-ul suveran al Greciei de la BB+ la BB-.

  • Allianz: Statul va cheltui 23,2% din PIB in 2060 pentru pensii, ajutoare sociale si sanatate

    Ponderea populatiei din Romania cu varsta de peste 60 de ani va ajunge la 39,5% in 2050, de la circa 20% in prezent, astfel incat cheltuielile guvernamentale pentru pensii, ajutoare sociale si servicii de sanatate vor creste de la 13,1% din PIB in 2007, la 23,2% din PIB in 2060.

  • Slavia Capital cumpara divizia de credite de consum a KBC

    Grupul Slavia Capital, specializat in managementul portofoliilor de credite neperformante si active riscante, a cumparat divizia romaneasca de credite de consum KBC Consumer Finance IFN a grupului financiar belgian KBC. Preluarea a fost realizata prin intermediul firmelor Loan Management si Asset Portfolio Servicing Romania, detinute de Slavia Capital.

  • Cat de avantajos mai este depozitul bancar

    Cu tot cu inflatia imensa din Romania, depozitul in lei ramane, in cele mai multe situatii, mai avantajos decat cel in euro. RL va prezinta care sunt acele situatii. Aproximativ 20% din romanii activi economisesc lunar bani intr-o forma sau alta. De cele mai multe ori ei aleg sa isi plaseze economiile in banci si reusesc sa puna deoparte, in medie, aproximativ 100 de euro pe luna.

  • Cum aleg angajatorii dintre doi candidati cu pregatire similara

    Ce face diferenta intre doi absolventi de studii superioare, in ochii angajatorului? Vezi mai jos cum gandesc responsabilii cu recrutarea din marile firme. Angajatorii au fost intrebati "Daca ar trebui sa alegeti intre doi candidati cu pregatire similara, pe care l-ati angaja?" Circa 40% l-ar alege pe cel care a avut o slujba part-time in timpul facultatii

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de vineri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de vineri, iar dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau cresteri cuprinse intre 0,15% si 0,46%, cea mai buna evolutie avand-o indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare.

  • Banca Europeana de Investitii a acordat anul trecut in Romania credite de 410 milioane euro

    Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat anul trecut imprumuturi in valoare de 410 milioane euro in Romania, ridicand volumul angajamentelor de creditare ale BEI din Romania la circa 3,9 miliarde euro in ultimii cinci ani, in perioada 2006-2010.

  • BCR a contractat un nou imprumut in valoare de 75 mil. euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor

    Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat un nou acord de imprumut in valoare de 75 mil. euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea proiectelor dezvoltate de IMM-uri, companii mid-cap si sectorul public, aceasta fiind a doua transa a imprumutului de 150 mil. euro incheiat in 2009.

  • Guvernul a decis sa plafoneze majorarea salariilor in educatie, posibil prin angajarea raspunderii

    Guvernul va promova in Parlament, posibil prin angajarea raspunderii, un proiect de act normativ care sa plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, considerand ca economia nu poate suporta la acest moment o crestere salariala de 50%.

  • Patria Credit incearca sa vanda 8.000 de credite

    Patria Credit, o societate de microfinantare controlata de fondurile de investitii Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF), si-a planificat sa vanda anul acesta 8.000 de credite pentru agricultori sau mici intreprinzatori, care ar insemna cel putin 20 de milioane de euro.

  • BNR elibereaza bancilor 1 mld. euro

    Decizia surpriza a Bancii Nationale de a reduce rezervele minime la valuta de la 25% la 20%, prin care elibereaza bancilor peste 1 mld. euro, este interpretata de analisti ca un semnal pentru incurajarea creditarii si indirect a economiei.

  • Raiffeisen incaseaza dividende de peste 37 milioane de euro din Romania

    Raiffeisen Bank Romania intentioneaza sa distribuie dividende in valoare de 155,5 milioane de lei din profitul net de 269 milioane de lei realizat in 2010 (aproape 58% din castigul realizat in RAS). Banca-mama, Raiffeisen Bank International, are 99,49% din actiuni, restul de 0,51% fiind impartit intre circa 17.500 de actionari persoane fizice si juridice.

  • BCR anunta deja participarea la Prima Casa 4

    BCR a anuntat joi ca participa la noua faza a programului Prima Casa, aceeptand crediteze in continuare in aceleasi conditii de dobanzi si avans, chiar dupa preluarea unui risc de 50% de la stat.

  • Romania, vizata pentru investitii care ar crea 6.500 de noi slujbe

    Investitorii straini incep sa prinda curaj: de la inceputul anului, 11 companii au anuntat ca se gandesc sa aleaga Romania pentru realizarea unor investitii totale de 900 de milioane de euro. Primele semne care au aratat ca tara noastra isi redobandeste atractivitatea in randul investitorilor straini s-au aratat in luna ianuarie, cand strainii au investit de opt ori mai multi bani fata de ianuarie 2010.

  • Prima Casa 4: Cum va afecta piata imobiliara?

    Banii pentru Prima Casa se termina, iar Guvernul a elaborat deja noile conditii pentru derularea, in continuare, a acestui program, cerand bancilor sa imparta riscul pentru garantii si acceptand si persoane care detin deja o locuinta.

  • Cand vom trai mai bine dupa criza? Romania nu va recupera nici in 2014 ce a pierdut in ultimii 3 ani

    Anul 2011 este anul iesirii din criza. O spune Guvernul, o spune FMI, o spun si oamenii de afaceri. Raportat insa la nivelul de trai, iesirea din criza nu inseamna neaparat ca romanii vor trai mai bine. Cifrele prezentate de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) arata ca revenirea se va face greu, numarul de angajati va creste timid,