Arhiva » Iunie 2011 » 07 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 07 Iunie 2011 | 48 de inregistrari

  • Declaratie comuna privind extinderea parteneriatului strategic, semnata de Traian Basescu si David Cameron

    Cele doua tari au convenit asupra unui program comun de lucru pentru promovarea cresterii economice in Uniunea Europeana (UE), extinderea UE inspre Balcanii de Vest, Turcia si Republica Moldova, incurajarea reformelor democratice in vecinatatea UE.

  • Dominique Strauss-Khan a pledat nevinovat

    Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Khan, a pledat nevinovat in instanta din New York pentru acuzatiile de tentativa de viol si agresiune sexuala, relateaza BBC. El este acuzat ca a agresat o camerista dintr-un hotel din New York la 14 mai.

  • Ministerul de Finante a atras 1,2 miliarde lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 6,61%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 1,199 miliarde lei (289,6 milioane euro), la un randament mediu de 6,61% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Tratament fiscal la dizolvarea unei societati

    Dizolvarea unei societati cu raspundere limitata se face cu respectarea prevederilor Legii societatilor comerciale 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit Fiscalitatea.ro. Este de retinut ca dizolvarea si lichidarea reprezinta, in conditii obisnuite, cele doua faze obligatorii ale procesului de incetare a personalitatii juridice a unei societati comerciale.

  • Suprafata impadurita din Romania a crescut cu doar 0,3%, in 2010

    Suprafata impadurita a Romaniei a crescut, in 2010, cu numai 0,3% fata de 2009, dar pana la finalul acestui an probabil ca vor exista cifre mai optimiste, a declarat Laszlo Borbely, ministrul mediului si padurilor. "In 2010, am avut o crestere mica, de numai 0,3% a suprafetei padurilor fata de 2009.

  • Cotatiile actiunilor listate la Bursa s-au apreciat cu 1,20%

    Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-au apreciat luni in medie cu 1,20%, evolutie masurata de indicele compozit BET-C, in timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a urcat cu 0,73%.

  • Monetaria Statului vrea sa contracteze o linie de credit in valoare de 1 milion de euro

    Regia Autonoma Monetaria Statului vrea sa contracteze o linie de credit in valoare de 1 milion de euro, contractul urmand sa fie incheiat pe o perioada de 12 luni de la data atribuirii, potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

  • Tabara (MADR): Legumele romanesti prezinta garantie pentru consumatori

    In Romania, produsele legumicole, respectiv castravetii si rosiile, prezinta garantie pentru consumatori, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. Acesta a aratat ca agentul E-coli se gaseste la suprafata legumei, iar pentru evitarea imbolnavirii trebuie urmate reguli de igiena primara, respectiv spalarea corespunzatoare a legumelor si fructelor.

  • Grecia vinde un pachet de 10% din actiunile OTE catre Deutsche Telekom, cu 400 milioane euro

    Guvernul elen a acceptat sa vanda companiei germane Deutsche Telekom un pachet de 10% din actiunile detinute la compania de telecomunicatii OTE, in incercarea de a-si atinge obiectivele stabilite in programul de privatizare, relateaza ekathimerini.com.

  • Romania se imprumuta la cele mai scazute costuri din ultimele 7 luni

    Randamentul eurobondurilor cu scadenta in 2018 a scazut cu 0,63 la suta, incepand cu luna februarie, ajungand la 5,47 la suta, potrivit Bloomberg. Acest nivel este cu 0,37% sub cel am bondurilor similare emise de Ungaria, dupa ce, in urma cu un an, Romania avea randamente cu 1,15% peste cele maghiare.

  • Laszlo Borbely: Nu renunt la taxa auto doar pentru ca se inmatriculeaza masini in Bulgaria

    'Noi nu putem obliga pe nimeni sa nu inmatriculeze nu numai in Bulgaria, ci in orice alta tara. Evident ca se calculeaza si unele dezavantaje, dar nu pot sa renunt la o taxa numai pentru ca nu stiu cate masini se inmatriculeaza in Bulgaria. Eu sunt convins ca este un program bun si sunt convins ca inteleg si cetatenii ca cel care cumpara o masina trebuie sa plateasca o taxa de prima inmatriculare, asa cum se intampla si in alte tari', a afirmat Borbely.

  • Michalis Imellos va fi, din 4 iulie,noul director general al Coca-Cola HBC Romania si Republica Moldova

    Michalis Imellos va asigura din 4 iulie interimatul pentru postul de director general al Coca-Cola HBC Romania si Republica Moldova, inlocuindu-l la conducere pe Calin Dragan, care va fi director operational in cadrul sistemului Coca-Cola din Japonia, au declarat luni pentru NewsIn oficialii companiei.

  • BT ataca pe creditul de consum: dobanda de 14,9% pe an, fisa fiscala nu e obligatorie

    Banca Transilvania (BT), singura banca din top zece cu capital majoritar privat romanesc, revine in lupta pe segmentul creditului de consum, cu o oferta de finantare la o dobanda de 14,9% pe an. Banca promite clientilor ca le va da un raspuns - daca se califica sau nu pentru credit- chiar in ziua solicitarii, iar prezentarea fisei fiscale nu mai este obligatorie.

  • Preturile apartamentelor cu 2 si 3 camere au inceput sa creasca, dupa trei ani de scaderi

    Dupa trei ani in care piata imobiliara s-a prabusit, iar preturile s-au mentinut pe un trend descendent, apartamentele cu 2 si 3 camere incep sa se scumpeasca. Astfel, daca preturile garsonierelor continua sa scada, in unele zone ale Capitalei, sub pragul de 20.000 de euro, apartamentele cu 2 si 3 camere se scumpesc din cauza Programului "Prima Casa 4". Aceasta intrucat, potrivit noilor prevederi, persoanele care detin o proprietate de maximum 50 mp pot aplica pentru achizitia unei locuinte mai mari.

  • Cum pierzi timpul pe Internet: Cele mai intalnite 8 ispite

    Internetul a reinventat modul in care ne traim vietile, venind totodata cu o pleiada de moduri in care poti "taia frunze la caini" online si deseori la locul de munca. Wikipedia, YouTube, retele sociale sau jocuri "de gradinarit" sunt doar cateva dintre felurile in care poti sa uiti de timp, stand pe Internet.

  • Un sfert din marii imprumutati la banci au restante

    Peste 235.000 de persoane fizice si juridice din Romania inregistrau la finele lunii aprilie restante la bancile comerciale si institutiile financiare nebancare de la care au contractat credite mai mari de 20.000 de lei, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

  • Rata somajului din Bucuresti s-a mentinut la 1,98% in mai

    Rata somajului din Capitala a fost de 1,98% la sfarsitul lunii mai, aceeasi ca la 30 aprilie, numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti scazand usor, de la 21.612 la 21.598., a anuntat luni institutia.

  • Patru motive pentru care avem sosele scumpe si proaste

    Nu avem autostrazi insa detinem alte recorduri. Romania este campioana in Europa Centrala si de Est la scumpirea lucrarilor de infrastructura rutiera, cu o majorare de 3,9 ori a preturilor in mai putin de zece ani.

  • Cum decurge relatia lui Ion Tiriac cu UniCredit

    UniCredit are o relatie excelenta cu Ion Tiriac, care detine 45% din UniCredit Tiriac Bank, si anticipeaza mentinerea structurii actionariatului principal al bancii, a declarat Roberto Nicastro, directorul general al grupului italian, mentionand ca acordarea de dividende nu este o prioritate.

  • La ce varsta poti ajunge sef de multinationala in Romania

    Media de varsta a directorilor de companii mari si multinationale care activeaza in Romania se situeaza inca sub media din celelalte tari europene, cu toate ca perioada de criza a stopat avantul cu care se faceau promovarile de tineri in pozitii de conducere.

  • Croitoru: Reluarea fluxurilor de capital sprijina revenirea economiei, dar pune presiune pe inflatie

    Croitoru a aratat, intr-o prezentare sustinuta la o conferinta de teme economice, ca pana in anul 2015 contributia fluxurilor de capital la cresterea Produsului Intern Brut va fi de 2,9% in viziunea FMI, cu un punct procentual mai mica fata de estimarile autoritatilor romane, de 3,9%.

  • Firmele din Bucuresti si-au retras depozite in valoare de 4,6 miliarde de lei

    De la inceputul acestui an, soldul depozitelor in lei si valuta cons-ti-tuite de firme a scazut cu peste 4 miliarde de lei, pe fondul reducerii economiilor in valuta. Situatia este determinata de nevoia de finantare a afacerilor in conditiile in care accesul la credite bancare este inca blocat.

  • Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 3,8% in aprilie

    Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in aprilie cu 3,8% fata de aceeasi luna din 2010, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS). Comertul cu autovehicule a crescut cu 1,2% fata de aprilie 2010, in timp ce comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 43%.

  • Circa 5.000 de dosare depuse pentru 'Casa Verde', in prima saptamana de la debutul din 2011

    'Casa Verde are un succes fulminant. Fata de anul trecut, cand s-au depus 18.000 de dosare, iar in 2010, dupa sase zile de la demarare, s-au depus aproape 5.000 de dosare. Anul trecut, in sase luni, au fost depuse pentru persoane fiziec 18.000 de dosare, fiind acceptate circa 16.000 de proiecte. Plati efective au fost pentru 3.700 de dosare in valoare de 22 milioane lei', a afirmat seful MMP.

  • Consiliul Concurentei a aplicat, in 2010, cele mai mari amenzi din istoria sa

    Consiliul Concurentei a aplicat, in anul 2010, cele mai mari amenzi din istoria sa, potrivit raportului de activitate a acestei institutii transmis Senatului. Potrivit documentului, aceasta premiera s-a inregistrat atat in termeni de procent din cifra de afaceri, cat si in valoare absoluta.

  • FMI va imprumuta Egiptul cu 3 miliarde dolari

    Fondul Monetar International (FMI) va imprumuta Egiptul cu 3 miliarde de dolari, in urma unui acord incheiat cu guvernul interimar de la Cairo. FMI a laudat incercarile guvernului egiptean de a stabiliza economia, puternic afectata de revoltele care au dus la inlaturarea presedintelui Hosni Mubarak.

  • Piata, cu ochii pe ultimii desagi cu bani

    Luna aceasta se incheie programul de relaxare cantitativa de 600 mld. USD derulat de Rezerva Federala Americana. Investitorii calculeaza deja efectele unui eventual QE3, dar acesta ar putea veni doar dupa un val de scaderi pe Burse. Andrei Ciubotaru (Tradeville): Vara asta toata lumea se va uita la Fed.

  • ARF: Piata de factoring va creste cu 20 procente in 2011

    Evolutia pietei in ultimii ani arata ca factoringul este un instrument util de finantare si management al creantelor derulate prin factoring pentru companii atat in vremuri de crestere economica, cat si in perioade de recesiune. Piata a crescut puternic pana in 2008, a suferit o scadere in 2009,insa si-a revenit vertiginos in 2010, cu o crestere de 29 de procente fata de anul precedent, a declarat Bogdan Rosu, presedintele ARF.

  • Datoriile companiilor catre buget reprezinta 3,5% din PIB, 60% sunt ale companiilor de stat

    Companiile au datorii la bugetul de stat, respectiv 3,5% din PIB, in volume mai mari comparativ cu arieratele statului catre intreprinderi, de 0,22% din PIB, majoritatea restantelor apartinand firmelor cu capital majoritar de stat, a declarat, marti, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

  • MDRT a incheiat cu IBM Romania contractul pentru Sistemul Informatic de Evidenta a Turistilor

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a semnat, la inceputul lunii iunie, cu IBM Romania, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenta a Turistilor, in valoare de 2,09 milioane lei, inclusiv TVA, a comunicat marti ministerul.

  • Mugur Isarescu: Cresterea numerarului in Romania nu este deloc exploziva

    Cresterea numerarului in Romania nu este 'deloc exploziva', iar corelatiile cu inflatia au doar o oarecare relevanta, a declarat marti, la un seminar de specialitate, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei /BNR/, Mugur Isarescu. Inflatia este un fenomen monetar, dar cu multiple conexiuni, a afirmat Isarescu, care a adaugat ca, pe termen lung, cresterea semnificativa a masei monetare genereaza cresterea preturilor, dar pe termen scurt corelatia nu mai este asa de clara.

  • Croitoru (BNR): Doar 0,7% din companiile intrate in insolventa intre 2007 Si 2011 s-au reorganizat

    Companiile care intra in insolventa nu mai reusesc sa se redreseze, astfel ca numai 0,7% din totalul firmelor intrate in insolventa in perioada 2007 - aprilie 2011 s-au reorganizat, a declarat, marti, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

  • Bonus de dobanda si premii pe loc cu Alpha Tax Protect

    Astfel, clientii persoane fizice ai Alpha Bank Romania, ce aleg sa economiseasca printr-un depozit la termen Alpha Tax Protect pana la data de 15 iulie, primesc pe loc unul dintre cele 2.000 de premii constand in obiecte promotionale, precum si un bonus de dobanda de 0,5% aplicat dobanzilor aferente depozitelor constituite in lei.

  • Cand vine momentul sa-ti vinzi casa?

    Cand ajunge un proprietar la concluzia ca a venit clipa sa-si vanda apartamentul? De obicei, cand ajunge in una din urmatoarele situatii, preluate de la Realty Times.

  • Moneda nationala se depreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,1544 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,1544 lei/euro, cu 0,48% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8319 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,1344 lei/euro.

  • Romanii din strainatate au economisit anul trecut 12 miliarde de euro

    Cei aproximativ 2,9 milioane de romani care lucreaza in strainatate au economisit anul trecut 12 miliarde de euro, potrivit unei cercetari realizate de Fundatia Soros Romania si International Agency for Source Country Information. Economiile totale ale romanilor din strai-natate ar putea fi mult mai mari, avand in vedere ca studiul s-a realizat in perioada septembrie 2009 - septembrie 2010.

  • Isarescu despre analiza ING: Cand se incearca unele calcule, sa se faca si corelatiile simple

    "Atunci cand se incearca unele calcule sa se faca si corelatiile cele mai simple. Citesc cu mare interes raportul ING si mai ales incercarile de a calcula de fiecare data care au fost interventiile Bancii Nationale. Nu le publicam pentru ca se stie, nu din experienta noastra, se stie din experienta altor banci centrale, ca aceste date ar putea sa genereze mai multe speculatii, sa faca mai mult rau decat bine", a declarat Isarescu.

  • Votul politic al UE: intram sau nu in Schengen?

    Euroalesii dezbat astazi, in plen, raportul privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Votul va avea loc maine. Votul Parlamentului e o conditie necesara, nu si suficienta. Decizia o are Consiliul pentru Justitie si Afaceri Interne. Votul europarlamentarilor reprezinta insa un semnal important, pe care Consiliul nu are cum sa-l ignore. Pozitionarile euroalesilor vor fi insa diferite, chiar in cadrul marilor grupuri politice, sustin liderii lor.

  • De ce sunt tinute secret interventiile BNR pe piata monetara

    Banca Nationala a Romaniei nu comunica interventiile sale pe piata monetara, deoarece considera ca aceste date ar putea face mai mult rau decat bine, a explicat, astazi, Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale, la un seminar de specialitate.

  • Creditele se vand mai bine ca anul trecut, spune sefa retailului BT

    Piata creditului de retail arata mai bine decat in urma cu un an, insa promotiile sunt esentiale pentru a impulsiona vanzarile, spune Gabriela Nistor, director executiv retail la Banca Transilvania (BT). "Nu este usor, nu sunt volumele de altadata, dar fata de cum a fost anul trecut se simte o revenire.

  • Basescu: Romania va analiza daca este cazul sa treaca la euro in 2015

    Presedintele Traian Basescu a declarat intr-un interviu pentru Financial Times ca Romania trebuie sa-si mentina obiectivul de a adera la euro in 2015, informeaza NewsIn. Pentru aceasta, insa, va trebui sa analizeze foarte atent daca este cazul sa adopte in 2015 moneda unica, fie si indeplinite criteriile de convergenta.

  • Top cresteri salarii in 2011

    Credeti sau nu, inceputul acestui an a adus in mediul privat cresteri salariale medii de aproape 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Unele pozitii au cunoscut un veritabil boom, cu mariri de aproape 30%. Mai jos, o trecere in revista a principalelor evolutii salariale din 2011.

  • Isarescu: Estimarea EIU privind cursul ar trebui prezentata impreuna cu cea a Barclays,de 4 lei/euro

    Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat marti ca atunci cand se citeaza estimarea Economist Intelligence Unit (EIU), care spune ca leul este supraevaluat, valoarea lui fiind 4,7 lei/euro, ar trebui sa fie citatata si analiza Barclays, care vede leul cotat la 4 lei/euro.

  • De la copil al strazii la miliardar. Si-a construit un imperiu cu 700 de dolari imprumutati

    John Paul DeJoria este exemplul cel mai bun atunci cand vorbim despre "visul american". Dupa ce a fost copil al strazii pana aproape de 20 de ani, un profesor de matematica de la liceu l-a ambitionat sa se apuce de ceva, spunandu-i ca n-o sa faca nimic in viata.

  • Ce IFN iti ofera cel mai avantajos credit

    Astfel, pentru imprumuturi de sume mici, dar si pe o perioada scurta, institutiile financiare nebancare (IFN) prezinta cea mai buna alternativa, asta si daca vreti sa luati banii cat mai repede. Daca bancile cer foarte multa documentatie, IFN-urile nu sunt chiar atat de stricte cand vine vorba de actele doveditoare prezentate.

  • Cum ar putea arata Romania dupa reorganizarea teritoriala

    Opt judete in loc de 42 cate avem acum, conduse de prefecturi. Aceasta este propunerea pe care o vor face democrat-liberalii in discutiile pe care le vor avea cu partenerii de coalitie. Reorganizarea administrativ teritoriala a Romaniei a devenit prioritatea zero a PDL.

  • Nr. 2 in UniCredit: Am putea cumpara banca potrivita

    Grupul italian UniCredit, care controleaza a saptea banca locala dupa activele din 2010 - UniCredit Tiriac Bank - incepe sa lase mai mult loc de discutie pentru varianta unei achizitii ca alternativa la strategia clasica de dezvoltare a afacerilor prin crestere organica, pretul si calitatea activelor urmand sa fie factorii determinanti pentru alegerea unei tinte.

  • O masina a explodat in fata Ambasadei Chinei din Chisinau. Trei persoane au murit

    O masina inmatriculata in Rusia a explodat in fata Ambasadei Chinei de la Chisinau. Cel putin trei oameni au murit, scrie Reuters. Dorin Chirtoaca sustine ca singura victima a exploziei este presedintele Federatiei de Tenis din Republica Moldova, care a fost transportat la spital, fiind ranit grav.