Arhiva » Martie 2011 » 10 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 10 Martie 2011 | 44 de inregistrari

  • 7 semne ca urmeaza sa fii concediat

    Daca esti evitat in mod constant de colegi si de sefi, daca iti sunt vanate cele mai mici greseli sau daca nu mai primesti sarcini noi de facut, este cazul sa-ti faci griji pentru jobul tau.S-a produs o schimbare in atitudinea sefului in ceea ce te priveste. Nu este intotdeauna un semn decisiv, dar ar trebui sa te puna pe ganduri.

  • Casa Nationala de Pensii va beneficia de un Sistem Informatic Integrat, proiect de 26,66 mil. lei

    Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a semnat miercuri, alaturi de presedintele Casei Nationale de Pensii (CNS), Domnica Doina Parcalabu, un contract de finantare din fonduri structurale pentru Sistemul Informatic Integrat la CNS, in valoare de 26,66 milioane lei.

  • Cum va arata aeroportul de lux din Baneasa

    Patru companii se bat pe piata serviciilor aeriene pentru afaceri, unde un zbor costa intre 1.000 si 100.000 de euro. Barbati bine imbracati, stewardese cu un aspect rupt de pe copertele revistelor de moda, multa piele, limuzine de lux si aeronave mici vazute de romani doar in filme, acesta este peisajul pe care Ministerul Transporturilor din Romania ne lasa sa credem ca il vom zari din 2013 pe Aeroportul Baneasa.

  • Afacerile Coface Romania au crescut cu 35% in 2010, la 8,28 milioane euro

    Coface Romania a consemnat anul trecut afaceri mai mari cu 35%, de 8,28 milioane euro, fata de 2009, avans sustinut de dezvoltarea serviciilor de asigurari de credit comercial si de management al riscului de credit, in 2011 estimand mentinerea ritmului de crestere, a anuntat, miercuri, compania.

  • Garanti Bank vrea in acest an un profit de 5 mil. euro

    Garanti Bank Romania isi mentine planul initial de a trece pe profit in acest an, estimand un castig de peste 5 mil. euro, si si-a propus majorarea nivelului activelor cu 20%, in contextul cresterii soldului creditelor cu 30%, a declarat directorul general al grupului, Murat Atay. Seful Garanti Bank a precizat ca estimarea privind profitul din 2011 vizeaza doar operatiunile bancii si este calculata potrivit standardelor internationale de contabilitate, IFRS.

  • Profitul net al Enel Green Power a crescut anul trecut cu peste 8%, la 452 milioane euro

    Compania Enel Green Power, din cadrul Grupului italian Enel, a realizat anul trecut un profit net de 452 milioane euro, in crestere cu 8,1% fata de rezultatul din 2009, de 418 milioane euro, potrivit rezultatelor publicate miercuri seara de companie. De asemenea, veniturile Enel Green Power s-au ridicat anul trecut la 2,271 miliarde euro, fiind cu 19,8% mai mari fata de cele din 2009, de 1,895 miliarde euro.

  • China, 60% sanse sa intre in criza bancara in doi ani

    China este cotata cu un risc de 60% de a intra intr-o criza bancara pana la mijlocul lui 2013, ca urmare a volumului imens de credit acordat de banci si a preturilor in crestere a imobiliarelor, potrivit agentiei Fitch Ratings, citata de Bloomberg. Programul de stimulare al economiei desfasurat de statul chinez prin intermediul bancilor a dus pretul proprietatilor imobiliare la un nivel record. Credite de 17,5 trilioane yuani (1,91 trilioane euro) au intrat in economie in ultimii doi ani.

  • Misu Negritoiu (ING Bank): Noi nu l-am demis pe Florin Citu, am restructurat postul

    Directorul General al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat miercuri ca nu l-a concediat pe Florin Citu, precizand ca banca a luat decizia sa restructureze functia de director al trezoreriei, iar acesta a refuzat functiile propuse. "Noi nu l-am demis pe Florin (Florin Citu - n.r.). Am o parere foarte buna despre Florin ca macroeconomist, am lucrat foarte bine.

  • Stii ce castigi la SIF1!

    Conducerea SIF Banat-Crisana propune un dividend brut de 0,04 lei pentru 2010, cu 20% mai mic Cotatia a avut oscilatii modeste in piata, desi se afla intr-o zona relevanta din punct de vedere tehnic

  • Oana Stancu si Adrian Ursu trec la Antena 3

    Cei doi jurnalisti au batut palma cu postul de stiri al trustului Intact si au fost prezentati marti seara de catre Mihai Gadea la "Sinteza zilei". Oana Stancu si Adrian Ursu nu stiu inca ce format de emisiune vor avea la Antena 3 si nici daca vor ramane sau nu impreuna.

  • ING Bank Romania mizeaza in 2011 pe o crestere a profitului cu 10-15%

    Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat miercuri ca banca mizeaza in acest an pe o crestere a veniturilor cu 10% si a profitului cu 10-15%. "Obiectivul nostru este in continuare cresterea activelor, expunerea noastra care vrem sa creasca, desi nu ne dirijam partea de fonduri atrase, de pasive, cum ati vazut avem suficiente si mentinem acest echilibru.

  • Ionescu (BVB): Statul va lista 9,84% din participatia detinuta la Petrom la sfarsitul lunii mai

    Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Valentin Ionescu, a anuntat ca Ministerul Economiei va lista pe Bursa 9,84% din pachetul de 20,64% de actiuni pe care statul le detine la OMV Petrom la finalul lui mai-inceputul lui iunie, informeaza The Money Channel.

  • Piata vinului se va mentine la 400 milioane euro, in 2011

    "Obiectivele producatorilor pentru 2011 sunt pentru mentinerea pietei cel putin la nivelul anului precedent. Din pacate, piata vinului a tot scazut din 2008 si nu arata semne de revitalizare semnificativa a consumului de vin. In ultimii ani, pe fondul crizei, piata vinului a scazut cu circa 10%, pentru 2010 inregistrand avand o valoare de 400 de milioane de euro, respectiv vinul produs si comercializat pe teritoriul Romaniei" a spus Gheorghe.

  • Recuperarea creditelor neperformante, o afacere neprofitabila. Bancile recupereaza cel mult 6%

    Bancile recupereaza in prezent 4-6% din valoarea creditelor neperformante in urma vanzarii acestor portofolii, intrucat pretul a scazut drastic in ultima perioada, de la 15-25%, a declarat directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi.

  • Profitul brut al ING Bank Romania a crescut anul trecut cu 52%, la 128 milioane lei

    ING Bank Romania a obtinut anul trecut un profit brut de 128 milioane lei, in crestere cu 52% fata de 2009, ca urmare a diminuarii costului cu provizioanele de risc, a anuntat miercuri banca. Activele totale ale bancii au crescut cu 9%, la 12,03 miliarde lei, iar ponderea creditelor in activele totale a sporit cu 3%, la 7,46 miliarde lei.

  • Elena Udrea: Pe litoralul romanesc urmeaza exproprierile si demolarile

    Plajele de pe litoralul romanesc urmeaza sa fie reamenajate, vor avea loc exproprieri si demolari, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, miercuri, dupa intalnirea cu reprezentantii TUI, de la Bursa Internationala de Turism de la Berlin.

  • Raiffeisen Bank sustine cursuri de educatie financiara pentru elevi

    Peste 1.000 de elevi de liceu din 34 de orase vor participa la cursuri de educatie financiara sustinute de voluntari Raiffeisen Bank, in perioada martie-iunie 2011. Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, a predat astazi prima lectie despre planificarea bugetului propriu pentru 25 de elevi din Bucuresti.

  • RBS: Ponderea tranzactiilor electronice tinde sa creasca

    "Nu se poate spune ca este vizibila o modificare semnificativa a modului in care sunt efectuate platile, insa exista o tendinta de crestere a proportiei operatiunilor initiate electronic", a explicat Mircea Spinei, care a preluat la inceputul acestui an conducerea diviziei de Tranzactii Bancare din cadrul subsidiarei RBS de pe plan local.

  • Topul celor mai vandute masini de peste 20.000 de euro. Mercedes, detronat de Audi si BMW in preferintele romanilor

    Automobilele premium, cu preturi care pornesc de la peste 20.000 de euro, au inregistrat in primele doua luni un avans dublu fata de cel al pietei, desi volumele continua sa fie la jumatate fata de nivelul inregistrat in acelasi interval din 2008

  • Bugetele SIE si STS au fost suplimentate de Guvern

    Banii vor fi folositi pentru contributiile catre stat, astfel incat salariile celor care lucreaza in aceste institutii sa nu fie afectate. Si asta pentru ca, prin noua lege a pensiilor, de la 1 ianuarie, cei care lucreaza in domeniul sigurantei nationale trebuie sa achite contributii la pensii in valoare de 10,5%, dublu fata de anul trecut.

  • ING a revizuit prognoza de crestere economica in 2011 de la 0,2% la 0,6%

    "Avand in vedere datele detaliate privind PIB si previziunile ING privind pretul petrolului (un maxim de 140 USD/baril in T2 2011 si 115USD/baril pana in T1 2012, am revizuit previziunile de crestere pentru 2011 de la 0,2% la 0,6% si pentru 2012 de la 2,5% la 3,5%", se spune in raport.

  • PAID: Asigurarea pentru locuinte ramane obligatorie

    Incheierea unei polite de asigurare obligatorii impotriva dezastrelor nu este facultativa atat timp cat Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor este in vigoare, au sustinut membrii Consiliului de Administratie al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor la o intalnire cu presa.

  • Raiffeisen lanseaza depozitul la care nu pierzi dobanda daca scoti din bani inainte de termen

    Raiffeisen Bank lanseaza un nou produs de economisire cu termen la 4 luni, ce are dobanzile unui depozit la termen si permite depuneri ulterioare constituirii precum si retrageri din cont intr-un anumit procent, se arata intr-un comuniact al bancii. Noul produs, Flexidepozit, permite depuneri ulterioare oricand, fara nici un fel de limitare.

  • Bancile au executat garantii ale statului de 700.000 de euro in programul "Prima casa"

    Statul a platit aproximativ 700.000 de euro drept despagubiri bancilor in contul garantiilor acordate prin programul "Prima casa", dupa ce cumparatorii nu si-au mai achitat ratele, a declarat pentru "Fin.ro" Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

  • Negritoiu: Majorarea dobanzii in zona euro nu va avea impact asupra rambursarii creditelor

    "Cred ca dobanda la euro pare ca a crescut foarte mult sau ca s-a dublat, dar cred ca ea poate fi absorbita. In termeni relativi pare o crestere a dobanzii, dar in termeni absoluti cred ca poate fi absorbita. Nu vad un impact asupra rambursarilor prin cresterea dobanzii euro, care este marginala in costul total al finantarii", a mentionat Negritoiu.

  • Top tranzactii in piata de lux

    Ultimele luni ale anului trecut, precum si inceputul lui 2011 au fost bogate in tranzactii pe piata globala a bunurilor de lux. Vezi, in continuare, cele mai recente deal-uri incheiate in sectorul de lux.

  • Topul celor mai avantajoase carduri de credit. Care sunt dobanzile si cat poti sa imprumuti

    O dobanda cat mai mica, o perioada de gratie cat mai mare si o limita maxima pe masura nevoilor. Acestea sunt principalele trei criterii pe care le au in vedere cei care vor sa achizitioneze un card de credit. Si au de unde alege, pentru ca oferta de pe piata locala este foarte diversa, indiferent ca este vorba de carduri standard sau premium.

  • Prima Casa. Cum sa nu ramai fara credit

    Fondurile alocate Programului Prima Casa ar putea sa se termine in doua luni, iar reprezentantii Executivului si cei ai Fondului de Garantare nu au oferit nici un semnal privind o eventuala suplimentare. Astfel, solicitantii care vor ramane pe ultima suta de metri trebuie sa ia in calcul riscul de a nu intra in program.

  • Vezi cele mai noi smartphone-uri aduse de operatorii de telefonie mobila

    Nici bine nu s-au terminat targurile internationale de electronice ca marii operatori de telefonie mobila din Romania au si inceput sa aduca diferite gadgeturi in propriile portofolii. Miercuri, Vodafone a lansat pe piata locala ultimul smartphone de la Google creat in cooperare cu Samsung, Nexus S, dupa cum a anuntat compania.

  • Cum au evoluat dobanzile la creditele noi acordate in ultimul an

    Dobanzile percepute de banci la creditele noi in lei acordate populatiei au scazut cu peste patru puncte procentuale in ultimul an, datorita reducerilor agresive de dobanda operate in prima jumatate a lui 2010. In cazul companiilor, costul mediu al creditelor a coborat cu 4,5 puncte procentuale in 2010 si a scazut in premiera la o singura cifra.

  • Dinu Patriciu si Frank Timis sunt singurii romani in topul miliardarilor lumii intocmit de Forbes

    Cel mai bogat dintre romani este Dinu Patriciu, a carui avere a fost estimata la aceeasi valoare ca in urma cu un an: 2,2 miliarde de dolari. In 2009, Patriciu figura in clasament cu 1,8 miliarde de dolari, iar in 2008 averea lui era evaluata la 2,5 miliarde de dolari.

  • Piata de leasing operational a crescut cu 14% in 2010, la 31.859 de autovehicule

    "Potentialul pietei romanesti de leasing operational auto este estimat la aproximativ 8.000-10.000 de unitati noi pe an. Pentru 2011 se estimeaza o crestere a pietei de leasing operational cu aproximativ 15%, spre 35-37.000 de autovehicule in administrare. Cifra de afaceri este estimata a creste cu ceva mai mult de 25%, la peste 250 milioane euro", a mai spus Apahidean.

  • Moneda nationala se depreciaza joi pana un curs de referinta la 4,1932 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1932 lei/euro, cu 0,07% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0290 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,1902 lei/euro.

  • Asiguratorii se asteapta la pierderi mai mari din RCA, dar scad tarifele

    Situatia din piata asigurarilor auto se va inrautati anul acesta, iar pierderile inregistrate de companiile care sub-scriu polite pe acest segment vor fi mai mari decat in 2010 din cauza scaderii consistente a primelor in paralel cu majorarea despagubirilor platite, spun asiguratorii.

  • Rata anuala a inflatiei s-a accentuat in februarie la 7,60%

    Rata anuala a inflatiei a ajuns in februarie la 7,60%, pe fondul scumpirii produselor alimentare cu 8,83%, a celor nealimentare cu 7,27% si a cresterii tarifelor la servicii cu 5,96%, arata datele publicate joi de Institutul National de Statistica (INS). Fata de luna precedenta, preturile de consum au crescut in februarie cu 0,77%, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 1,76%, cele nealimentare cu 0,27%, in timp ce tarifele la servicii au crescut cu 0,03%, potrivit Statisticii.

  • Topul celor mai scumpe si al celor mai ieftine case de vacanta

    Pretul caselor de vacanta a scazut cu pana la 52,4% de la inceputul anului 2008 pana in prezent. Cea mai mare scadere de pret din ultimii doi ani a fost inregistrata de proprietatile din judetul Brasov. Urmeaza cele din judetele Constanta (-38,4%), Prahova (-37,9%) si Ilfov (-29,7), potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro

  • Ofensiva RCS&RDS in orasele mici. Atac letal in Dragasani: 40 lei/luna pentru TV, net si telefon fix

    Compania RCS&RDS, controlata de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, si-a extins reteaua de comunicatii in Dragasani, un oras cu aproximativ 20.000 de locuitori din sudul judetului Valcea, compania lucrand in acest moment la "cablarea" blocurilor, potrivit datelor obtinute de ZF si a informatiilor furnizate de operatorii din call-center-ul companiei.

  • Negritoiu, ING: Refinantarea va fi the name of the game

    ING Bank si-a bugetat pentru anul acesta accelerarea cresterii activelor pana la 15-20% fata de 9% in 2010, dar si majorarea profitului cu 10-15%, afirma Misu Negritoiu, directorul general al bancii.Pentru aceasta, ING isi propune sa fie competitiva prin nivelurile dobanzilor si ale comisioanelor practicate si ca atare se asteapta la o scadere a veniturilor din aceste surse. Per total, veniturile bancii ar urma sa creasca in 2011 cu circa 10%.

  • Raiffeisen: Inflatia la finele anului ar putea depasi 4,5%, BNR va mentine dobanda cheie la 6,25%

    Analistii Raiffesen sustin ca rata inflatiei ar putea depasi la finele acestui an 4,5%, peste nivelul prognozat de BNR de 3,6%, iar mentinerea sub control a anticipatiilor inflationiste va fi principala preocupare a bancii centrale. "Dinamica inflatiei din ultimele luni a suprins negativ, socul pe partea de oferta (cresteri de preturi la alimente si combustibili) fiind factorul principal al evolutiei ratei inflatiei

  • Statul acorda posibilitatea unor firme de a plati TVA la incasare, prin derogare de la Codul Fiscal

    Firmele care executa proiecte din Programul national de dezvoltare a infrastructurii si au atras credite garantate de stat sau Eximbank vor putea achita TVA la incasarea sumelor aferente lucrarilor realizate, prin derogare de la prevederile Codului Fiscal, potrivit unui proiect de OUG.

  • Companiile de leasing operational au infiintat Asociatia Societatilor de Leasing Operational

    "Avand in vedere faptul ca piata de leasing operational a crescut in ultimii trei ani in mod constant si in continuare exista premise de crestere, s-a nascut si nevoia de infiintare a unei asociatii care sa reprezinte interesele membrilor din aceasta bransa. Pe de alta parte, ne-am dorit sa avem posibilitatea de a centraliza si a oferi pietei informatiile legate de volumele pietei de leasing operational", a declarat presedintele ASLO, Bogdan Apahidean.

  • Cu cat cresc ratele la credite in 2011

    Un lucru este cert in privinta evolutiei dobanzilor la euro anul acesta si in 2012: ele nu pot decat sa creasca. Acesta este mesajul clar transmis atat de actualul guvernator al Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, cat si al potentialul viitor guvernator, seful bancii centrale a Italiei, Mario Draghi

  • Unde sa locuiesti ca sa castigi bine? Salariile medii pe orase si meserii

    Dupa ce salariile din Romania au scazut cu 20-30 de procente fata de anii anteriori crizei, de la jumatatea anului trecut, romanii au inceput sa castige mai mult. Cu toate acestea, diferentele ramane semnificative intre castigurile dinainte de 2008 si prezent. Si daca ne-am astepta ca meseriile care necesita studii superioare sau joburile din Bucuresti sa ofere castiguri mai mari decat restul, exista si situatii in care angajatii cu studii medii castiga mai mult decat licentiatii, iar in alte orase decat Capitala veniturile sunt mai mari.

  • Chidesciuc (ING): Creditarea va ramane in 2011 la nivelul de anul trecut

    "Cel mai probabil, in 2011 nu o sa vedem o reluare a activitatii de creditare si acest lucru se va datora atat factorilor de oferta, adica dinspre banci, cat si factorilor de cerere, adica dinspre populatie si companii. Ne vom situa undeva aproape de cresterea inregistrata anul trecut, adica in jur de 5% in ceea ce priveste activitatea de creditare la nivelul intregii economii", a spus Chidesciuc.