Arhiva » Februarie 2011 » 21 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 21 Februarie 2011 | 27 de inregistrari

  • Guvernul a stabilit criterii de evaluare a performantelor personalului din Ministerul Economiei

    Guvernul a emis un ordin privind aprobarea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale pentru personalul angajat cu contract individual de munca din cadrul aparatului propriu al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

  • Suprafata spatiilor industriale inchiriate in Bucuresti s-a dublat in 2010, la 94.300 metri patrati

    Suprafata totala a spatiilor industriale inchiriate anul trecut in zona Bucuresti a fost de 94.300 metri patrati (mp), in crestere cu 105% fata de 2009, cand a fost inchiriata o suprafata de 46.000 mp, potrivit unui raport realizat de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE).

  • WSJ: Alpha Bank a respins propunerea de preluare facuta de NBG; oferta ar putea fi imbunatatita

    Institutia de credit elena Alpha Bank a respins oferta de preluare facuta de National Bank of Greece (NBG), insa aceasta ar putea fi imbunatatita, dar nu la nivelul cerut de Alpha, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal (WSJ).

  • Banca Mondiala: Scumpirea alimentelor a atins un nivel alarmant

    Cresterea preturilor la alimente a atins un nivel alarmant si poate duce la instabilitati politice, iar siguranta alimentara ar trebui sa fie prioritara in acest an pentru marile economii ale lumii, a avertizat presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, citat de AFP.

  • INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009

    Locuintele costau in trimestrul trei al anului trecut, cea mai recenta perioada de raportare a INS, cu 4% mai putin fata de trimestrul anterior si cu 7% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Preturile de tranzactionare pentru casele din mediul urban au atins cel mai scazut nivel din ultimii doi ani dupa o reducere de 12%, in special ca urmare a ieftinirii cu peste 6% din trimestrul al treilea din 2010. In mediul rural, casele s-au ieftinit cu circa 11%.

  • Guvernul se asteapta sa incaseze 500 mil. euro din taxa auto, cu 100 milioane peste 2010

    Guvernul estimeaza pentru acest an incasari din taxa auto de aproximativ doua miliarde lei, cu 437,5 milioane lei (100 milioane euro) peste prognoza veniturilor atrase din aceasta sursa in 2010 si de trei ori mai mult decat incasarile inregistrate in 2009, pe fondul majorarii taxei la 1 ianuarie.

  • Pensiile private isi cauta randamentul la bursa

    Fondurile de pensii private obligatorii rivalizeaza la active cu fondurile mutuale. La sfarsitul anului trecut, activele fondurilor din Pilonul II si Pilonul III au ajuns la 4,66 miliarde lei, foarte aproape de cele ale fondurilor mutuale, care se ridicau la 5,67 miliarde lei.

  • Cum arata masina de un milion de dolari

    Producatorul de lux italian Pagani va lansa, in primavara, Huayra, supermodelul care va lua locul legendarul coupe Zonda si care va avea un pret de pornire de 1.000.000 de dolari.

  • Preturile locuintelor au scazut cu 10% fata de 2009

    Casele si apartamentele s-au ieftinit cu aproape 10% de la inceputul anului 2009 si pana in trimestrul trei al anului trecut, cea mai accentuata scadere a preturilor de tranzactionare fiind inregistrata la casele din mediul urban, reiese din datele publicate de Institutul National de Statistica.

  • Topul celor mai neobisnuite hoteluri din lume! Cum arata 'Casa traznita', 'Hotelul subacvatic' si 'Camera Zburatoare'!

    Multe hoteluri din lume nu mai sunt doar locuri de cazare, ci au devenit adevarate puncte de atractie pentru turisti. Si asta pentru a se diferentia de concurenta "de dupa colt". Clientii s-au saturat de serviciile clasice de tipul "mic dejun si cazare" si se declara din in ce mai pretentiosi cand fac alegerea vacantei.

  • 5 joburi pentru cei care vor sa munceasca si sa se distreze!

    Ce poate fi mai frumos decat sa poti sa calatoresti prin toata lumea si sa castigi si bani pentru asta? Este insa posibil sa vizitezi cat mai multe locuri cu putinta si asta sa faca parte din jobul tau? Oricat de greu ar parea, nu este imposibil. Nu ai birou, nu ai sefi care sa te bata la cap si, cu siguranta, nu cazi in rutina unei zile obisnuite la serviciu. Iata mai jos cateva joburi care iti permit sa imbini utilul cu placutul, adica poti si sa calatoresti, dar sa-ti castigi si existenta.

  • Cele mai inovative companii din lume. Top 10

    Azi, cele mai mari companii se lupta cu criza, modele de business ineficiente, inertie. Cate dintre acestea vor mai domina in 2025? Putine, cred cei de la Fast Company, care realizeaza anual Topul celor mai inovative companii. "Lumea va fi condusa de genul de companii ne-dogmatice, dispuse sa arunce la gunoi ideile conventionale."

  • Totul despre asigurarea de viata care vine odata cu creditul

    In perioada pre-criza cand creditul de nevoi personale era pe val, la fel de bine mergeau si asigurarile de viata pentru asiguratorii care aveau parteneriat cu creditorii. Pentru un imprumut pe 10 ani creditorul obliga clientul sa faca si o asigurare pe o perioada tot atat de mare, in care beneficiar era trecuta banca.

  • Boc: Munca la negru va fi pedepsita cu inchisoarea, nu doar cu o amenda!

    Modificarile aduse Codului Muncii vor flexibiliza piata si ii vor ajuta pe romani sa gaseasca mai repede un loc de munca, a declarat premierul Emil Boc, intr-o videoconferinta cu prefectii. In plus, pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi.

  • Facebook, Google si Adobe fac angajari in Romania! Vezi cum te poti angaja!

    Angajam romani pasionati de informatica si buni cunoscatori ai limbajului de programare. Anuntul vine de la Facebook, Google si Adobe, care si-au trimis reprezentanti la noi sa recruteze absolventi de facultati. Au aflat ca sunt foarte bine pregatiti, asa ca le deschid portile. De pilda, in prezent, 12 conationali sunt colegi cu tanarul miliardar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

  • Pentru ce suma iti asiguri casa?

    Apartamentele ar trebui asigurate la valoarea de piata, iar casele si vilele, la o suma egala cu cea necesara pentru ridicarea unei constructii identice. Pentru ce suma iti asiguri casa? Raspunsul este complex si ia in calcul tipul locuintei. In principiu, reprezentantii asiguratorilor cad de acord asupra faptului ca la apartamente asigurarea trebuie incheiata

  • Creditul ipotecar in lei, avantajos sau dezastruos? Vezi cat te costa

    Acum, cu 'Prima Casa' in functiune, bancile inca mai incearca sa atraga clienti si pe vechile cai. Ziare.com a comparat creditele ipotecare, in lei, ale bancilor din top 10, de pe piata romaneasca. Calculele sunt facute potrivit informatiilor pe care calculatoarele de rate de pe site-ul fiecarei banci ni le-au furnizat. Mai jos aflati care sunt parametrii dupa care am calculat.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de luni

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau pierderi, cuprinse intre 0,31% (BET-C) si 0,50% (BET-FI si BET-NG). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 2.589.369 lei (609.363 euro) dupa prima jumatate de ora de tranzactionare. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 1.605.002 lei, cotatia lor coborand cu 0,50%, la 0,5920 lei/actiune.

  • Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul Muncii, anunta Boc

    Primul-ministru Emil Boc a spus ca liderii coalitiei de guvernamant au decis, luni dimineata, ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii urmand ca propuneri de modificare a acestuia sa fie retinute in cadrul discutiilor cu partenerii sociali, dar si prin amendamente ale parlamentarilor.

  • Investitiile in piata imobiliara din Romania ar putea creste in acest an cu 30%, la 400 mil. euro

    Volumul investitional in piata imobiliara din Romania ar putea avea o creStere de cel putin 30% in acest an, ajungand la aproximativ 400 milioane euro, estimeaza directorul de marketing al Be Igloo, Nimrod Zvik. "Romania este deja un teren cunoscut pentru investitorii internationali, datorita reputatiei de una dintre cele mai ravnite locatii pentru plasat bani pe care o avea in 2008. In momentul in care oamenii de afaceri straini decid ca e momentul oportun pentru investitii, atunci Romania va intra pe lista lor scurta.

  • Autoritatile de Bruxelles supravegheaza mai atent bancile din statele membre UE

    BNR va trebui sa notifice Comisiei Europene si Autoritatii Bancare Europene orice autorizatie acordata unei institutii de credit, orice retragere de autorizatie, precum si masurile luate pentru protejarea deponentilor si investitorilor in cazul unei banci intrate sub administrare speciala, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului de Finante.

  • 'Cheia reluarii creditarii este de fapt reluarea cresterii economice'

    Interviu cu Guy Poupet, presedintele BRD-Groupe Societe Generale Nascut in 1952, Guy Poupet a absolvit in 1973 Institutul de Studii Politice din Paris. In 1975 a obtinut o licenta in drept public la Universitatea din Paris si o diploma la Centrul Universitar de Studii asupra Comunitatilor Europene.

  • Ce salariu trebuie sa ai ca sa poti cumpara un apartament nou in Bucuresti

    Pentru majoritatea bucurestenilor achizitia unui apartament nou ramane o misiune aproape imposibila, in conditiile in care pentru proiectele din interiorul orasului preturile garsonierelor pornesc de la circa 60.000 de euro. Cu alte cuvinte, fara un salariu de cel putin 600 de euro lunar este aproape imposibil de suportat o rata de circa 350 de euro la un imprumut de 57.000 de euro prin programul Prima casa, cu ajutorul caruia poate fi achizitionata o garsoniera in Bucurestii Noi sau in Obor.

  • BCR rupe actele aditionale acceptate tacit la credite

    BCR, cea mai mare banca locala dupa active, a hotarat sa anuleze actele aditionale izvorate din Ordonanta 50 pentru modificarea contractelor de credit incheiate pana in iunie 2010, dar care au intrat in vigoare fara sa fie semnate de catre clienti.

  • De ce nu au romanii incredere in banci? Comentati aici

    Mai mult de trei sferturi (76%) din respondentii unui sondaj IRES au afirmat ca prefera sa lucreze cat mai putin cu banca, in timp ce mai putin de jumatate dintre clienti au incredere in institutiile de credit. "Cu toate ca se declara multumiti per total de serviciile bancare, dar si de aspecte mai specifice ale colaborarii cu bancile, oamenii tind sa mentina o distanta fata de aceste institutii si recepteaza serviciile lor ca fiind in defavoarea clientilor.

  • Meserii care 'merg' bine in recesiune! Top joburi cautate si pe timp de criza!

    Desi de mai bine de doi ani sute de mii de angajati au ramas fara loc de munca, au existat si norocosi, care nu numai ca si-au pastrat joburile, dar au devenit chiar mai solicitati decat inainte. Fie ca este vorba de contabili, fie de mestesugari sau de recuperatori, exista si domenii de activitate care au mers bine pe timp de criza sau care au fost revitalizate ca urmare a dificultatilor economice.

  • Cat economisesti daca platesti cu cardul. In 2010 tranzactiile cu cardurile au depasit un miliard de euro

    Din ce in ce mai multi romani folosesc cardul la cumparaturi in magazine, la achizitia biletelor la spectacole, precum si la plata utilitatilor si a taxelor. Valoarea tranzactiilor de plata cu cardurile a ajuns, la sfarsitul anului trecut, la 4,48 miliarde lei, adica peste un miliard de euro, in crestere cu 23%, in lei, fata de sfarsitul anului 2009, potrivit datelor publicate recent de Banca Nationala a Romaniei (BNR)