Arhiva » Februarie 2011 » 22 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 22 Februarie 2011 | 28 de inregistrari

  • Moneda nationala se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,2412 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,2412 lei/euro, cu 0,19% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0985 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,2493 lei/euro.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de luni pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de luni, cu pierderi cuprinse intre 0,50% si 0,91%, cel mai afectat fiind indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 28,01 milioane lei (6,60 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 13,20 milioane lei, cotatia lor urcand cu 0,84%, la 0,6000 lei/actiune.

  • Sindicatele vor relua protestele, din cauza asumarii raspunderii pe Codul muncii

    Sindicalistii anunta reluarea protestelor si iau in calcul inclusiv declansarea grevei generale, din cauza faptului ca guvernul vrea sa-si asume raspunderea pe Codul muncii, au decis, luni, principalele cinci confederatii sindicale. Reprezentantii confederatiilor mizeaza pe faptul ca Opozitia va depune o motiune de cenzura la adresa cabinetului Boc. In ziua asumarii raspunderii sindicalistii vor organiza mitinguri la Parlament si la Palatul Cotroceni

  • PAID a platit pana in prezent despagubiri de 25.000 lei, in urma fenomenelor de catastrofa naturala

    Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a platit pana in prezent despagubiri de 25.000 lei in urma a cinci dosare de dauna avizate de catre societatile de asigurare actionare PAID, a declarat pentru NewsIn presedintele Pool-ului, Marius Bulugea. Astfel, dauna medie pe dosar a fost de circa 5.000 lei.

  • Ardaf si-ar putea reduce capitalul social cu 358,15 milioane lei, la 44,77 milioane lei

    Actionarii companiei de asigurari Ardaf ar putea decide, in sedinta din 21 martie, reducerea capitalului social cu 358,15 milioane lei, la 44,77 milioane lei, potrivit unui anunt al companiei. Reducerea ar urma sa se realizeze prin anularea unui numar 3,58 miliarde de actiuni, ca urmare a diminuarii activului net al societatii la o valoare mai mica decat jumatate din capitalul social, potrivit convocatorului publicat pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

  • Fuziunea "amicala" NBG-Alpha ar crea a treia mare banca locala

    Fuziunea discutata la Atena intre National Bank of Greece, cea mai mare banca elena, si Alpha Bank, al treilea mare creditor din Grecia, ar avea ca efect in Romania crearea unei banci propulsate direct pe locul al treilea in clasamentul activelor, cu o cota de piata de circa 8,5%.

  • Leul, la maximul ultimelor cinci luni. Curs BNR: 4,2412 lei/euro

    Leul a atins ieri maximul ultimelor cinci luni, arata datele BNR. Moneda nationala a castigat 0,2% in fata euro, iar cursul de referinta a coborat la 4,2412 lei. Este cea mai buna valoare din 15 septembrie 2010, atunci cand BNR a afisat un curs de 4,2394 lei pentru un euro. Potrivit analistilor financiari, rezultele macroeconomice bune ale Romaniei si contextul international favorizeaza aprecierea leului.

  • A venit si vremea hiper-mallurilor

    Pregatiti sa riste mai mult decat dezvoltatorii imobiliari, operatorii marilor lanturi de hipermarketuri prezente in Romania si-au luat inima in dinti si au inceput sa-si construiasca propriile malluri. Ce anume ii motiveaza? Principalul motiv care i-a aruncat pe retaileri in jocul imobiliar este lipsa unor spatii care sa se plieze pe nevoile lor. Daca in 2007-2008 dezvoltatorii se intreceau in anuntarea a zeci de malluri in cele mai exclusiviste locatii

  • Toti cetatenii din Singapore vor fi recompensati cu un miliard de dolari

    Guvernul din Singapore a decis sa recompenseze populatia tarii pentru ca a asigurat o crestere record a Produsului Intern Brut (PIB) al tarii in 2010. Anul trecut, economia singaporeza a inregistrat o crestere de 14,5%, ceea ce a constituit rata maxima de crestere in intreaga istorie de 45 de ani a acestui oras-stat.

  • Cat costa sa vizitezi Europa cu trenul?

    Desi nu este unul dintre cele mai rapide mijloace de transport, cel putin nu in Romania, se pot gasi motive pentru care sa alegi trenul atunci cand vrei sa pleci in strainatate. Statistic, trenul este mult mai sigur decat avionul sau autocarul, iar acesta poate fi un motiv suficient cand alegi cu ce o sa calatoresti spre destinatia de vacanta.

  • Vrei bani de la stat pentru a-ti deschide o afacere? De azi poti sa depui cererea!

    Intreprinzatorii in varsta de pana la 35 de ani pot depune de maine planurile de afaceri in cadrul Programului de sprijinire a debutantilor in afaceri, prin care pot beneficia de finantare de pana la 10.000 de euro si pentru care este alocat in acest an un buget de 21 milioane de lei.

  • Inchisoare pentru munca la negru! Esti de acord?

    Pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi. Cei care vor fi prinsi ca practica acest tip de munca, risca inchisoarea, a spus premierul Emil Boc. Vreau sa stiti ca se inaspresc drastic sanctiunile pentru cei care utilizeaza munca la negru. Adica, pe de-o parte, exista posibilitatea sa ai un contract de munca pe 36 de luni pe perioada determinata, dar, atentie, daca si in aceste conditii mai utilizezi munca la negru, sanctiunea este inchisoarea

  • Vesti bune pentru cei cu rate in euro: moneda europeana scade pana la 4,15 lei in martie!

    Cursul s-a intors la nivelul de la mijlocul lunii septembrie, care este cu sapte bani sub nivelul inregistrat in noiembrie. Iar vestile bune nu se opresc aici! Vin vremuri bune pentru cei cu rate in euro, moneda europeana continua sa se deprecieze in raport cu cea nationala si in urmatoarele saptamani.

  • Proprietar sau chirias? Vezi ce spun specialistii

    Preturile practicate acum in piata inclina balanta spre achizitia unei locuinte. Decizia depinde insa, si de profilul clientului, atrag atentia specialistii. Profilul clientului sau momentul evolutiei profesionale si familiale cantaresc greu cand vine vorba de o locuinta. Recomandata tinerilor aflati la primul job, inchirierea unei locuinte nu li se potriveste la fel de bine celor care au deja o familie si care isi doresc stabilitate.

  • Cum se incheie saga creditelor

    Desi bancile au castigat in Parlament, clientii raman in avantaj. O hotarare a Curtii Constitutionale interzice bancilor sa desfiinteze unilateral prevederile impuse de noua lege a creditelor.

  • Comisioanele mai mici la tranzactiile prin internet banking, doar un mit

    Cand trebuie sa transferi sume medii, de pana la 1.000 de lei, catre persoane care nu au cont deschis la banca ta, este mai ieftin sa retragi numerar de la bancomat decat sa folosesti serviciile de internet banking, desi bancherii promoveaza platformele alternative de tranzactionare tocmai prin comisioanele mai mici.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de marti pe rosu

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de marti pe rosu, iar dupa prima jumatate de ora de tranzactionare, indicii inregistrau pierderi cuprinse intre 0,28% (BET-C) si 1,70% (BET-FI). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 2.993.069 lei (705.712 euro) dupa prima jumatate de ora de tranzactionare. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 678.959 lei, cotatia lor coborand cu 1,25%, la 0,5925 lei/actiune.

  • Depozitarul Central a decontat in 2010 tranzactii de circa 8,73 miliarde lei, in crestere cu 25%

    Depozitarul Central a decontat anul trecut tranzactii in valoare de 8,73 miliarde lei, in crestere cu 25% fata de 2009, media lunara a valorii tranzactiilor decontate fiind de 727,34 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis marti. Cea mai mare valoare decontata anul trecut a fost inregistrata in luna februarie, respectiv 1,4 miliarde lei.

  • UDMR cere cresterea amenzilor pentru munca la negru, nu transformarea acesteia in infractiune

    Liderul de grup al deputatilor UDMR, Mate Andras, a afirmat ca parlamentarii Uniunii nu cred ca este oportuna sanctionarea muncii la negru prin intermdiul legii penale, UDMR optand pentru cresterea amenzilor.

  • Boc spune ca sindicatele sunt nemultumite de Codul Muncii deoarece nu le intareste puterea

    Primul-ministru Emil Boc a sustinut ca sindicatele ar trebui, inainte de a declansa protestele, sa demonstreze ca proiectul de Cod al Muncii contravine intereselor nationale in primul rand, si nu celor ale liderilor sindicali. Premierul si ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botis, s-au intalnit, marti, cu parlamentarii UDMR pentru a discuta despre proiectul Codului Muncii.

  • Peste 182.000 de contribuabili au depus declaratia unica pana la data de 22 februarie

    Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a anuntat marti ca pana la data de 22 februarie, la ora 8 inclusiv, au fost depuse 182.242 de declaratii unice, dintre care 29.468 prin internet si 152.674 la ghisee.

  • Guvernul trebuie sa schimbe pana pe 15 martie legislatia bancara

    Guvernul trebuie sa modifice pana la jumatatea lunii martie legislatia privind capitalul institutiilor de credit si garantarea depozitelor bancare pentru a largi spatiul de manevra al Fondului de Garantare a Depozitelor (FGDB) in cazul restructurarii institutiilor financiare aflate in dificultate.

  • Leul continua sa se aprecieze in fata euro, pe interbancar - 4,2320 lei/euro

    Leul continua sa se aprecieze in fata euro. Pe piata interbancara, moneda unica se tranzactioneaza astazi in jurul nivelului de 4,2320 lei. Asta dupa ce, ieri, la cursul BNR, euro a fost cotat la minimul ultimilor 5 luni, de 4,2412 lei. In tranzactiile de astazi, moneda europeana s-a vandut, pana acum, la un minim de 4,22 lei si la un maxim de 4,2365 lei. In schimb, fata de dolar, leul se depreciaza.

  • BCR vinde din nou credite pentru locuinte in lei

    BCR a reluat vanzarea de credite imobiliare in lei, produse care fusesera retrase temporar din oferta la inceputul anului pentru ca banca sa-si alinieze structura de cost la prevederile Legii 288/2010 privind creditele populatiei. Costul nominal a fost stabilit la 10,2% pe an, adica o marja de 3,9% peste indicatorul Robor la sase luni, ceea ce inseamna ca pentru un credit de 128.000 de lei pe 30 de ani

  • Bancile pentru locuinte au reusit sa ia mai multi bani de la populatie

    Dorinta romanilor de a avea o casa sau de a spori confortul celor detinute a extins afacerile celor doua institutii care ofera astfel de servicii pe piata romaneasca. Cresterea economiilor populatiei in timpul celor peste doi ani de criza cu circa cinci miliarde de euro s-a reflectat si asupra afacerilor bancilor pentru locuinte.

  • Astepti TVA de la stat? Vezi topul national al celor mai zgarcite Administratii Financiare

    Indiferent de numarul de firme de care au grija, unele "sucursale" ale ANAF nu pot sau nu vor sa plateasca la termen cererile de rambursare de TVA. Si nu e vorba de scapari. Unele au intarziat pana la 85% dintre plati.

  • Aveti bani pusi de-o parte? Aurul si argintul ating preturi record, profitati!

    Acum este momentul sa investesti in aur si argint! Si asta pentru ca pretul metalului pretios a depasit luni 1.400 dolari pe uncie, pentru prima oara in ultimele doua luni. Iar cotatia argintului a ajuns la maximul ultimilor 31 de ani. Cotatia aurului a atins ieri maximul de 1.402,80 de dolari pe uncie.

  • Cardurile cu cip, mai sigure si mai greu de fraudat!

    Fraudele cu carduri au scazut considerabil in 2010, datorita succesului de care s-a bucurat tehnologia cu cip si PIN, potrivit unui raport al Visa Europe. In contextul alinierii la standardele europene, bancile din Romania au inceput de anul trecut sa inlocuiasca banda magnetica cu cipul in cazul cardurilor bancare.