Arhiva » Aprilie 2011 » 08 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 08 Aprilie 2011 | 50 de inregistrari

  • Raiffeisen Bank intrerupe sambata noaptea, timp de patru ore, serviciul de internet banking

    De asemenea, sistemul de carduri si retelele de ATM-uri si POS-uri Raiffeisen Bank vor fi indisponibile in noaptea de duminica (10 aprilie), pentru aproximativ doua ore, in intervalele 01.30 si 02.30 si 05.00-06.00. Activitatea CallCenter-ului bancii va fi afectata in intervalele orare specificate anterior, se arata in comunicatul bancii.

  • MFP estimeaza un deficit bugetar de 1% din PIB pe primul trimestru

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) estimeaza un deficit bugetar de 1% din PIB, respectiv 5,6 miliarde lei, pe primul trimestru din 2011, pe baza datelor preliminare disponibile, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat in MFP Gheorghe Gherghina.

  • Consiliul Fiscal: Zece companii de stat genereaza 73% din totalul arieratelor

    Datoriile a zece companii de stat insumeaza 73% din totalul arieratelor, cele mai mari cresteri ale platilor restante intre 2009 si 2010 fiind inregistrate in sectoarele feroviar si minier, a declarat, joi, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru. In 2010, valoarea arieratelor s-a ridicat 24,9 miliarde lei, iar in 2009 la 23,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor furniz ate joi de Consiliul Fiscal.

  • FP solicita alegerea unor noi membri ai CA la Transgaz

    Fondul Proprietatea (FP), actionar la Transgaz (TGN), a solicitat alegerea unor noi membri in Consiliul de Administratie al companiei nationale de transport al gazelor naturale, prin metoda votului cumulativ, pentru a avea un reprezentant in conducerea companiei. Fondul a cerut, totodata, si numirea unui nou presedinte CA, daca vor fi alesi alti administratori, potrivit unui comunicat transmis ieri de Transgaz Bursei de Valori Bucuresti si preluat de Mediafax.

  • 50% din cei interesati sa cumpere o locuinta se uita intai la pret, apoi la zona

    "Peste 45% dintre cei care doresc sa cumpere o noua locuinta sunt interesati in primul rand de pretul si de suprafata apartamentului. Locuinta este astfel aleasa in functie de buget, de costurile de intretinere si abia apoi in functie de zona. Studiul Be Igloo arata ca ultimii doi ani de criza au reorganizat lista de prioritati a celor interesati sa-si cumpere un apartament", se arata intr-un comunicat al firmei.

  • Laszlo Borbely spune ca va lua noi masuri pentru reducerea taierilor ilegale de paduri

    reducerea fenomenului taierilor ilegale, dar si masuri care se refera la actualizarea unor normative silvice. "In acest moment, lucram la un act normativ prin care furtul de lemne, indiferent de cantitate, sa fie pedepsit penal, nu numai cazurile in care este depasita cantitatea de 5 metri cubi, asa cum este in momentul de fata

  • Biletele de calatorie RATB vor fi retrase din circulatie incepand din mai

    Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va demara, incepand din mai, procedura de eliminare a biletelor de hartie, calatorii putand utiliza cardurile electronice Activ sau Multiplu, au anuntat, joi, reprezentantii Regiei. "Precizam ca, prin validare, cardul Activ si cel Multiplu ofera Regiei informatii relevante privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, indicator care contribuie la realizarea unui obiectiv major al RATB si anume, adaptarea capacitatii de transport la cerintele publicului calator", mai spun reprezentantii regiei.

  • Carpatica mizeaza pe profit in 2011

    Directoratul Bancii Comerciale Carpatica estimeaza pentru acest an un profit net de 1,5 mil. lei, dupa ce anul trecut provizioanele au dus compania la pierderi de 154,4 mil. lei. Veniturile estimate ar urma sa scada cu 23%, la 573,9 mil. lei, iar cheltuielile ar putea cobora cu 37%, la 572,4 mil. lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli propus de directorat votului actionarilor.

  • Gheorghe Gherghina (MFP): Pensiile vor creste cu 6% in 2012

    Pensiile vor creste cu 6% in 2012 in urma aplicarii ratei de inflatie si a cresterii cu 50% a salariului mediu, potrivit Legii Pensiilor, a declarat, joi, Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP). "Din estimarile noastre, pensiile vor creste cu aproximativ 6% prin indexarea ratei inflatiei si ca urmare a cresterii cu 50% a salariului mediu, asa cum este prevazut in Legea Pensiilor", a spus Gherghina.

  • Ministerul de Finante a atras 500 milioane lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,29%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 43 luni, in valoare de 500 milioane lei (121,7 milioane euro), la un randament mediu de 7,29% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,02 miliarde lei.

  • MKB Romexterra Leasing isi reduce capitalul

    Actionarii MKB Romexterra Leasing IFN au decis, in martie, diminuarea capitalului social cu 11,6 milioane de lei, la 33,1 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor, si dizolvarea MKB Romexterra Fleet Management, potrivit unui anunt al societatii. Operatiunea se va realiza prin diminuarea valorii nominale a unei actiuni, de la 50 de lei la 37 de lei

  • Reducerea CAS ar putea fi amanata pentru inceputul anului 2012, potrivit MFP

    Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina a declarat, joi, ca reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) ar putea fi amanata pentru inceputul anului 2012, in functie de gradul de colectare a veniturilor la buget.

  • Dobanda Euribor la trei luni a urcat la 1,28%, maximul incepand din iunie 2009

    Dobanda Euribor la trei luni, principala rata de referinta a pietei interbancare din zona euro, a urcat joi de la 1,269% la 1,28%, maximul din iunie 2009, dupa ce in ultimele saptamani rata a fost sustinuta de asteptarile analistilor pentru inasprirea politicii monetare a BCE, potrivit Reuters.

  • Servicii medicale in rate , fara dobnda, prin cardul Raiffeisen

    Reteaua privata de sanatate ,,Regina Maria" acorda servicii medicale in rate , cu dobanda zero, daca plata se face cu cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank.

  • Metrorex ar putea angaja 180 de persoane

    Metrorex va angaja in acest an 180 de persoane, ca urmare a deschiderii liniei 1 Mai-Parc Bazilescu, astfel ca bugetul actualizat de venituri si cheltuieli prevede cresterea cu 3,4% a cheltuielilor cu personalul fata de nivelul aprobat initial de Guvern, la 279,11 milioane lei.

  • Eolienele vor scumpi energia cu 5-7% in acest an

    Pretul de productie a electricitatii va creste in acest an cu 5-7%, daca noua schema de sprijin pentru promovarea energiei din surse regenerabile va fi aplicata de la 1 iulie, a afirmat Radu Regman, director in cadrul Autoritatii de Reglementare in Energie (ANRE).

  • CJUE: Taxa de poluare instituita prin reglementarea romana este contrara dreptului Uniunii Europene

    Taxa pe poluare instituita prin reglementarea romana este contrara dreptului Uniunii, iar efectul sau este sa descurajeze importul Si punerea in circulatie a vehiculelor de ocazie cumparate in alte state membre, a decis Curtea de Justitie al Uniunii Europene.

  • Exista actiuni la Bursa romaneasca care au adus profituri anuale de 75%

    Valoarea de piata a Azomures a crescut cu 83 de milioane de euro, a Oltchim cu 40 de milioane de euro, iar Alro a castigat 8 milioane de euro Actiunile BRD, Petrom, SIF, Bursa de Valori Bucuresti si Compa sunt aproape de atingerea maximelor din ultimul an

  • Cel mai mare asigurator sloven vrea sa se extinda in Romania, Bulgaria si Turcia

    Zavarovalnica Triglav, cel mai mare asigurator din Slovenia, vrea sa vanda actiuni pe bursa de la Varsovia pentru a obtine capital necesar extinderii in Romania, Bulgaria si Turcia, a declarat directorul general al companiei, Matjaz Rakovec, citat de cotidianul local Dnevnik.

  • Trichet: BCE va monitoriza indeaproape riscurile inflatiei, dupa majorarea dobanzii cheie

    Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a anuntat, joi, ca in urma majorarii dobanzii cheie, pentru prima data in ultimii trei ani, BCE va continua sa monitorizeze "indeaproape" riscurile inflatiei din zona euro. "Este esential ca evolutiile recente ale preturilor sa nu genereze ample presiuni inflationiste pe termen mediu", a declarat Trichet, citat de Bloomberg, dupa anuntul BCE, de majorare cu 0,25% a dobanzii de interventie, la 1,25%.

  • Agentii imobiliari nu vor mai putea profesa fara licenta

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a initiat procedurile de adoptare a unei hotarari de guvern privind bunele practici in domeniul imobiliar, care va permite practicarea meseriei de agent imobiliar numai persoanelor licentiate. Legea va implementa standardele europene privind serviciile imobiliare, cu anumite modificari, cadru preluat deja in vara anului trecut de catre Asociatia de Standardizare din Romania.

  • BNR: Inflatia este o problema. Creditul in valuta va fi restrictionat

    Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat ca va revizui prognoza de in-flatie in urcare pentru ca pre-siunile inflationiste nu scad. El a mentionat ca problema sau dificultatea consta in faptul ca atat inflamarea inflatiei incepand cu vara anului trecut, cat si noii factori de crestere a preturilor nu pot sa fie combatuti cu instrumentele pe care le are banca centrala la dispozitie.

  • Profilul angajatului preferat de firmele din Capitala

    Majoritatea celor care si-au gasit un loc de munca in Capitala, in primele doua luni ale acestui an, sunt barbati cu varsta peste 35 de ani si sunt absolventi de studii liceale sau universitare. Firmele din Capitala au angajat peste 3.400 de persoane in acest an, potrivit unui raport al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Vom lua mai greu credite in euro

    Banca Nationala a Romaniei pregateste masuri speciale de descurajare a creditarii in valuta pentru persoanele cu venituri in lei. BNR a redus rata rezervelor minime obligatorii in valuta pentru a crea lichiditate in piata, avand in vedere rambursarile mari ale statului, a explicat guvernatorul Isarescu.

  • Cu cat creste rata la un credit in euro dupa majorarea dobanzii BCE?

    Decizia BCE de a majora dobanda la euro de la 1% la 1,25% ar putea antrena si o crestere a costului finantarii pe piata interbancara europeana, ceea ce va avea un impact si asupra ratelor la creditele in valuta ale romanilor. Circa 60% din creditele contractate de populatie si companii sunt in euro.

  • Uniunea Europeana va pune conditii stricte Portugaliei pentru acordarea ajutorului financiar

    Ministrul finlandez de Finante, Jyrki Katainen, a carui tara se numara printre cele sase state din zona euro cu rating AAA, a declarat ca masurile pentru reducerea deficitului Portugaliei trebuie sa fie mai radicale decat cele continute in planul care a fost respins de Parlamentul de la Lisabona.

  • Toyota si Nissan au anuntat ca isi vor relua luna aceasta productia la toate fabricile din Japonia

    Companiile Toyota si Nissan au anuntat vineri ca isi vor relua activitatea la toate fabricile din Japonia in decursul lunii aprilie, estimand insa o reducere la jumatate a volumului productiei, relateaza Nikkei.com Ambele companii au fost obligate sa isi suspende productia la facilitatile japoneze dupa cutremurul devastator din 11 martie, care a provocat si perturbari ale lantului de aprovizionare cu componente auto.

  • Consiliul Fiscal: Populatia va simti in buzunare cresterea economica peste doi-trei ani

    Estimarea privitor la cresterea economica a guvernului de 1,5% pentru acest an va avea efect nul asupra veniturilor populatiei, care va simti revenirea economica probabil peste doi-trei ani, a afirmat presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru. In opinia acestuia, singurul lucru cert este ca economia s-a stabilizat, recuperarea economica urmand sa fie confirmata in perioada urmatoare.

  • Air France reia de vineri seara zborurile directe catre Tokyo

    Compania aeriana Air France va relua zborurile directe care Tokyo-Narita incepand din seara zilei de vineri, 8 aprilie, in conditiile in care zborurile catreTokyo prevedeau o escala intermediara in Seoul-Incheon dupa cutremurul care a lovit Japonia, a anuntat vineri compania.

  • Intesa a primit 28 de milioane de euro de la actionari

    Intesa Sanpaolo Bank, filiala locala a unuia dintre grupurile financiare italiene de top, a primit in martie o injectie de capital de 115 mil. lei (28 mil. euro) de la actionari. Astfel, capitalul social al bancii a ajuns la 491 mil. lei (119 mil.euro). In ciuda fortei financiare a grupului, Intesa este pe plan local un jucator de talie redusa, cu active de 1 mld. euro, adica o cota de piata de aproape 1,3%.

  • Bursa de pe Wall Street a scazut brusc in urma cutremurului de joi din Japonia

    Bursa americana de pe Wall Street a suferit o scadere brusca, la scurt timp dupa cutremurul de magnitudine 7,4 din Japonia si alerta de tsunami emisa, informeaza Reuters. Japonia a fost lovita la data de 11 martie de un seism de 9 grade, urmat de un tsunami urias. 28.000 de oameni si-au pierdut viata si au fost dati disparuti la acel moment.

  • FMI: Petrolul este o resursa tot mai rara, iar preturile ar putea creste puternic

    FMI noteaza ca tensiunile din piata sunt tot mai puternice, pe fondul cererii in crestere abrupta de pe pietele emergente aflate in expansiune puternica, precum China, care contrasteaza cu problemele de productie, in special in contextul exploatarilor ajunse la maturitate.

  • Moneda nationala se depreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,1146 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,1146 lei/euro, cu 0,14% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8560 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,1089 lei/euro.

  • Andreea Paul (Vass), despre principalele trei greseli ale Guvernului Boc in gestionarea crizei

    Premierul Emil Boc conduce Guvernul din 2008 si a trebuit sa gestioneze tara in perioada in care criza a atins apogeul. Andreea Paul (Vass), consilier de stat al premierului, a explicat pentru romanialibera.ro care au fost principalele trei greseli pe care le-a facut Guvernul Boc in gestionarea crizei.

  • Cine este misteriosul cumparator al manuscriselor lui Cioran

    Romanul este omul de afaceri George Brailoiu, patronul companiei KDF Energy, care se ocupa cu tranzactiile de certificate de emisii de dioxid de carbon. Brailoiu a declarat mai multor publicatii ca va dona statului roman toate obiectele si manuscrisele lui Cioran, pe care le-a platit la licitatie.

  • Profitul consolidat al RBI a crescut anul trecut cu 141,5%, la 1,09 miliarde euro

    Profitul consolidat al grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a crescut cu 141,5% anul trecut, la 1,09 miliarde de euro, evolutia pozitiva reflectand in principal reducerea cheltuielilor cu provizioanele.

  • Oprescu si consilierii PDL nu au ajuns la o intelegere privind bugetul pe 2011

    Primarul general Sorin Oprescu si consilierii PDL si nu au ajuns la o intelegere privind bugetul Capitalei pe 2011, dupa ce presedintele democrat-liberalilor pe Bucuresti, Elena Udrea, le-a cerut colegilor de partid sa nu accepte altceva decat indreptarea erorilor materiale, sustin surse municipale.

  • PROGRAMUL 10.000 de euro pentru tineri: 620 planuri de afaceri, in evaluare

    Aproape 620 de planuri de afaceri sunt in evaluare la Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) in cadrul programului de sprijinire a tinerilor, iar pentru 80% dintre acestea, intreprinzatorii vor sa acceseze un credit pentru dezvoltarea afacerii.

  • BNR ne va taia pofta de credite in valuta

    Isarescu: Banca Nationala pregateste masuri de descurajare a creditarii in valuta pentru persoanele cu venituri in lei. Cabat: BNR ar putea introduce un grad de indatorare mai mic pentru aceste imprumuturi. La finele lunii februarie soldul creditului neguvernamental dat in alte monede era de 129,67 mld. lei.

  • ANAF ramburseaza in aprilie TVA in valoare de 1,128 miliarde lei

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 aprilie suma de 1,128 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis vineri de institutie.

  • Analistii financiar-bancari estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei de 7,8% in martie

    Membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei in martie de 7,8% si se asteapta ca aceasta sa ajunga la 4,8% la finalul acestui an, urmand ca la sfarsitul lui 2012 sa fie de 4,1%.

  • Restantele de peste 30 de zile in CHF s-au triplat in ultimul an

    Restantele mai mari de 30 de zile ale populatiei au atins un nou maxim in luna februarie, de 5,9 mld. lei. Comparativ cu luna precedenta, acestea au avansat cu 3,5%, pe fondul cresterii intarzierilor la plata in franci elvetieni, cu 10,7%, la aproape 911 mil. lei. Restantele aferente creditelor in lei au urcat cu 0,9%, la 2,82 mld. lei, cele in euro, cu 5,9%, pana la 2,155 mld. lei, iar cele in dolari, cu 0,65%, la 15,5 mil. lei.

  • Credit Europe vinde un apartament de doua camere in Bucuresti la 79.900 €

    Turcii de la Credit Europe au in vanzare 48 de apartamente si 27 de vile pe site-ul special pe care prezinta oferta de bunuri executate de la clientii care nu si-au mai rambursat creditele. Preturile cerute de banca sunt cele la care bunurile au fost evaluate initial, astfel ca turcii incearca acum sa vanda acum un apartament cu doua camere, de 45 de metri patrati, situat pe soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti la 79.900 de euro.

  • Este oficial: contractul colectiv de munca dispare. Cine mai protejeaza angajatii?

    Contractul colectiv de munca la nivel national isi inceteaza existenta prin Codul de Dialog Social, iar salarii mai mari decat salariul minim garantat in plata aprobat de Guvern vor putea fi negociate la nivel de unitate, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botis. El a mai precizat ca, in acest fel, liderii sindicali isi pierd obiectul muncii, acesta fiind motivul pentru care sindicalistii sunt nemultumiti de noua lege.

  • O veste buna: piata este interesata de titlurile romanesti

    Trezoreria a stabilit ieri un nou reper de pret pentru imprumuturile in lei pe trei ani - 7,29% pe an, in conditiile in care a reusit sa plaseze integral o emisiune de obligatiuni cu scadenta in octombrie 2014, in valoare de 500 mil.lei. Bancile au depus oferte totale de valoare dubla.

  • Harta salariilor: Cine va primi mariri in 2011 si cine nu

    La finalul lunii martie, cand a fost proclamata oficial iesirea din recesiune, harta salariilor din Romania arata surprinzator: in ciuda lamentarilor, salariile bucurestenilor au crescut constant pe timp de criza, in timp ce in restul tarii au scazut progresiv. Cu trei exceptii: Timisoara, Sibiu si Brasov. In schimb, "vedeta" Provinciei, Clujul, o duce tot mai rau.

  • Benzina a trecut de 6 lei

    Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a majorat de vineri preturile de referinta la benzina si motorina cu 9 bani/litru, astfel ca unul dintre sortimentele de benzina a depasit pentru prima data in istorie valoarea de 6 lei/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

  • ING taie 0,75 puncte din marja la creditele in euro cu ipoteca

    Olandezii de la ING Bank au redus marja la creditele noi cu ipoteca in euro cu 0,75 puncte procentuale. Astfel, banca are acum o marja de 4,5% la creditele de nevoi personale cu ipoteca in euro, care se aplica peste indicatorul Euribor la 12 luni, a carui valoare este in prezent de 1,93% pe an.

  • Sute de posturi vacante in call centere. VEZI ce firme fac angajari

    Ritmul angajarilor in call centere este extrem de alert Si in acest an, companiile din domeniu ofera sute de joburi in momentul de fata. Firmele Callpoint, Genpact, Competence Call Center (CCC), XLW STAR, EasyCall, Wipro Technolgies sau Global Remote Services sunt doar cateva dintre firmele care fac angajari.

  • Dispare creditul de consum in euro?

    BNR pregateste masuri speciale, cel mai probabil prudentiale, de descurajare a creditarii in valuta pentru persoanele cu venituri in lei", a anuntat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, intr-un interviu pentru Mediafax. "Probabil ca guvernatorul se refera doar la creditul de consum. Metode de restrictionare sunt destule, dar nu vreau sa le dau idei. Nu am informatii certe ca BNR ar fi consultat bancile in acest sens, dar nici nu pot spune ca nu a facut-o", spune Lucian Anghel