Arhiva » Aprilie 2011 » 13 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 13 Aprilie 2011 | 59 de inregistrari

  • Camera a ratificat scrisoarea de intentie cu FMI din septembrie 2010

    Camera Deputatilor a adoptat marti, cu 153 de voturi pentru, 130 impotriva si 6 abtineri, proiectul de lege privind ratificarea Scrisorii de intentie semnata de autoritatile romane la Bucuresti cu FMI la 9 septembrie 2010. Scrisoarea modifica si completeaza Scrisoarea de intentie semnata la 16 iunie 2010, actualizata prin Scrisoarea suplimentara de intentie din 29 iunie 2010, ratificate prin Legea nr.257/2010.

  • Traila (ANRMAP): Restructurarea spitalelor a fost decisa in urma unui control asupra achizitiilor

    Restructurarea unitatilor medicale a avut la baza un control tematic realizat in 2010 de Autoritatea Nationala de Monitorizare a Achizitiilor Publice, concluzia fiind ca, desi in unele spitale "se cheltuie enorm, nu exista nici pansamente", a declarat marti presedintele ANRMAP, Cristina Traila.

  • FMI: deficitul bugetar nominal se va diminua cu 1,25% in tarile emergente in 2011

    Deficitul fiscal in economiile emergente a scazut in medie cu 1% in 2010, sprijinit de cresterea economica sau, in unele tari, de cresterea preturilor la materii prime, afirma expertii FMI in capitolul despre deficite si datorii, din cadrul editiei din aprilie a publicatiei Fiscal Monitor, data joi publicitatii. In 2011, autorii Raportului anticipeaza ca deficitul bugetar nominal se va diminua cu 1,25% in tarile emergente, inregistrandu-se insa diferente mari intre state si regiuni.

  • Laszlo Borbely: Problema noastra este cum sa cheltuim banii europeni, nu sa cerem sume suplimentare

    'Nu avem nicio problema sa reciclam orice fel de deseu, in momentul de fata. Romania are capacitatea sa recicleze mai mult si sa foloseasca acele posibiltati care tin de tehnologie avansata. Problema noastra nu este sa cerem bani suplimentari de la Uniunea Europeana, ci cum ca absorbim sumele alocate deja', a atras atentia Borbely.

  • Asirom mizeaza in 2011 pe dublarea profitului si pe cresterea afacerilor cu 21,5%, la 645 mil. lei

    Asirom Vienna Insurance Group (VIG) estimeaza pentru acest an venituri din prime brute subscrise de 645 milioane lei, in crestere cu 21,5% fata de anul trecut, si o dublare a profitului brut, la 39,3 milioane lei, a declarat marti vicepresedintele directoratului Asirom, Mariana Diaconescu.

  • Firmele franceze, obligate sa plece din Romania

    Parteneriatul strategic romano - francez incepe sa fie o amintire. Recenta vizita a ministrului de Externe, Teodor Baconschi (foto), la Paris s-a soldat cu un esec. El a cerut partii franceze o data certa pentru admiterea Romaniei in spatiul Schengen, dar raspunsul nu a fost pozitiv. Ca atare, partea romana si-a accentuat presiunile impotriva firmelor franceze care au contracte in Romania

  • Paradox. Vine Armageddonul economiei daca SUA nu se mai imprumuta

    Datoriile Statelor Unite se apropie vertiginos de limita permisa de legislatie - 14,3 miliarde de dolari. Adica 14.300 de milioane. Pe masura ce imprumuturile facute de guvernul federal se apropie de limita de sus, perspectiva unui impas starneste discutii apocaliptice.

  • Jumatate din investitorii interesati de Romania se indreapta spre sectorul energetic

    Directorul general al transportatorului national de electricitate Transelectrica, Stelian Gal, a declarat ca mai mult de jumatate dintre investitorii straini care se intereseaza de oportunitati in Romania se indreapta catre sectorul energetic, in special spre productia de energie eoliana.

  • Nokia lanseaza noi modele de telefoane cu sistem de operare Symbian

    Cele doua modele, E6 si X7, sunt echipate cu baterii mai performante, input imbunatatit de text si o versiune actualizata a Ovi Maps, in care s-a imbunatatit motorul de cautare si s-au adaugat noi rute de transport public, a anuntat grupul finlandez. Compania a precizat ca noul sistem de operare Symbian va fi de asemenea disponibil pentru precedentele modele lansate, inclusiv N8, E7, C7 si C6-01.

  • Raiffeisen a revizuit in urcare estimarea privind inflatia in Romania la sfarsitul anului

    Grupul Raiffeisen a majorat prognoza privind rata inflatiei din Romania la sfarsitul anului, de la 4,5% la 5,3%. Aceasta valoare se plaseaza peste tinta stabilita de banca centrala, de 3%, plus/minus un punct procentual la nivelul intregului an si de 3,6% pentru sfarsitul lui 2011.

  • Vasilescu (BNR): Programul aderarii la zona euro ar putea fi viitorul program de dezvoltare al tarii

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, sustine ca programul Romaniei de aderare la zona euro ar putea fi viitorul program de dezvoltare al tarii, asa cum s-a intamplat in cazul aderarii la Uniunea Europeana (UE).

  • Cele mai ieftine vacante de Paste. Unde pleci cu 60 de euro?

    Fie ca vrei sa petreci sarbatorile de Paste in stil traditional intr-o statiune montana sau rurala, fie alegi sa pleci in Bulgaria, agentiile de turism au oferte cat mai diverse, pentru toate gusturile, mai ales ca fiecare dintre ele se bate pentru fiecare dintre cei 80.000 de turisti, care pleaca anual in vacanta, in aceasta perioada.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, cu pierderi cuprinse intre 0,74% si 1,44%, cel mai afectat fiind indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 35,78 milioane lei (8,69 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 16,71 milioane lei, cotatia lor scazand cu 1,16%, la 0,5990 lei/actiune.

  • Romania va implementa un sistem integrat de management al deseurilor in toate judetele, pana in 2015

    Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat marti ca spera ca, din banii de la Uniunea Europeana, Romania sa aiba implementat un sistem integrat de management al deseurilor in toate judetele, pana in anul 2015.

  • Razboiul nervilor de la Realitatea se traduce in milioane de euro

    Cat de greu este sa conduci o televiziune de stiri ca pe un business adevarat? La Realitatea Media, Sebastian Ghita a aflat, zilele acestea, ca mai greu decat si-ar fi imaginat. Cu cateva minute inainte sa intre la Sedinta CNA la care fusesera convocati saptamana trecuta, Sefii Realitatea Media schimba cateva cuvinte in cafeneaua din vecinatatea institutiei.

  • Basescu: Va trebui sa ne reanalizam obiectivul accesului in zona euro prin prisma lectiei crizei

    Presedintele Traian Basescu a afirmat marti, in Estonia, ca va initia o discutie cu BNR, cu Guvernul si cu analisti pentru reanalizarea obiectivului accesului Romaniei in zona euro in 2015. "Criza economica ne-a dat o lectie extrem de serioasa tuturor si va trebui sa ne reanalizam obiectivul accesului in zona euro prin prisma lectiei crizei", a sustinut presedintele.

  • EximBank dezvolta colaborarea cu camerele de comert

    EximBank si-a propus sa dezvolte colaborarea cu camerele de comert si a initiat un proiect de parteneriat pornind de la premisa ca atat banca, cat si aceste organizatii, au ca obiectiv principal sustinerea mediului de afaceri. Pana in prezent, mai mult de jumatate din camerele de comert contactate si-au exprimat disponibilitatea de colaborare, au declarat ieri reprezentantii bancii

  • Cum poate statul sa sa faca rost de 3,5 miliarde de euro

    Listarea Hidroelectrica si a Nuclearelectrica poate aduce statului 3,5 miliarde de euro, sustine Greg Konieczny, managerul FP. In loc sa dezvolte companiile profitabile, statul subventioneaza masiv societati cu pierderi si datorii, care nu mai au nicio sansa pe piata, spun analistii.

  • Piata romaneasca de asigurari va avea o crestere de cel mult 5% in 2011, estimeaza Asirom

    Piata romaneasca de asigurari ar putea inregistra in acest an o crestere de cel mult 5% fata de 2010, in conditiile in care segmentul de asigurari generale ar recupera din scaderea inregistrata anul trecut, a declarat marti vicepresedintele directoratului Asirom, Mariana Diaconescu.

  • Mark Zuckerberg da 65 de milioane de dolari ca sa pastreze Facebook

    Mark Zuckerberg a castigat procesul impotriva fratilor Cameron si Tyler Winklevoss, care l-au acuzat pe cofondatorul Facebook ca le-ar fi furat ideea retelei de socializare, informeaza Reuters. Cameron si Tyler Winklevoss trebuie sa accepte o intelegere financiara cu reprezentantii Facebook, evaluata la 65 de milioane de dolari, potrivit verdictului dat luni de o curte de apel din New York.

  • Vasilescu (BNR): Nu cred ca prognoza de inflatie pentru sfarsitul acestui an va depasi 5%

    "Noua prognoza pe care o vom da in mai pentru sfarsitul acestui an nu cred ca va fi mai mare de 5%, in conditii speciale ale acestui an, cand pretul petrolului creste, preturile alimentelor pe plan international cresc si cand sunt foarte multe perturbari si turbulente", a mentionat Vasilescu.

  • Udrea: La Comisia REGI a fost Murgeanu, eu am avut stabilita o intalnire cu vicepresedintele CE

    Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a precizat ca marti, la Bruxelles, a avut stabilita o intalnire cu vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, in timp ce la Comisia REGI a Parlamentului European, MDRT a fost reprezentat de secretarul de stat Razvan Murgeanu.

  • Ce se mai intampla cu listarea Bancii Transilvania la Viena?

    Anuntata cu entuziasm in primavara anului trecut, listarea Bancii Transilvania pe bursa din Viena a ramas un proiect fara un termen concret. Daca in noiembrie 2010, directorul bancii spunea ca listarea este programata pentru anul in curs, la acest moment declaratiile pe aceasta tema sunt limitate.

  • Citibank: Inflatia mare a taiat sansele de reducere a dobanzii BNR - ramane la 6,25%

    Analistii bancii americane Citibank nu mai cred in posibilitatea ca BNR sa reduca dobanda-cheie pana la sfarsitul acestui an si estimeaza ca nivelul de 6,25% va fi mentinut pe tot parcursul lui 2011 din cauza cresterii riscurilor inflationiste. Citi se astepta la o inflatie anuala de 7,8% in martie si isi explica rata oficiala de 8% prin cresterea mare a preturilor alimentelor.

  • Boc justifica banii alocati suplimentar bisericilor: Fara credinta in Dumnezeu, nimeni in Romania nu face nimic

    "Eu cred ca si bisericile trebuie sprijinite in Romania. Fara credinta in Dumnezeu, nici dumneavoastra si nimeni din tara asta nu poate face nimic", a spus Boc, intrebat de jurnalisti care este motivul pentru care Guvernul a suplimentat fondurile alocate unitatilor de cult.

  • Scad chiriile la garsoniere si apartamente

    Vesti bune pentru cei care vor sa isi inchirieze o locuinta in Bucuresti. Potrivit Fin.ro, in primul trimestru al acestui an, preturile s-au mentinut la acelasi nivel cu cel de la finalul lui 2010. Si asta datorita numarului foarte mare de oferte si a cererii scazute.

  • 15.000 de posturi vacante in tara si in strainatate. Verde la angajari pentru joburile de sezon.

    Cele mai multe joburi sezoniere sunt disponibile in sectorul hotelier, turism si restaurante, dar si in constructii, agricultura si pe vase de croaziera. Peste 13.000 de joburi sunt disponibile in strainatate si peste 2.500 pe piata locala, potrivit unei analize Realitatea.net, bazata pe datele furnizate de firmele de recrutare.

  • Telefoanele cu procesor dual-core: care sunt si cat costa in Romania

    LG si-a facut, odata cu ultimele telefoane, o traditie in a da tonul pe cateva segmente de inovatie in telefonia mobila. Asa se face ca primul telefon 3D a fost creat de ei, dar tot de la LG a venit si primul telefon cu procesor dual-core - Optimus 2X. In ceea ce priveste Optimus 2X, acesta va deveni disponibil, de marti, si in oferta Vodafone.

  • Asigurarea obligatorie este necesara, nu suficienta

    Un cutremur precum cel din 1977 ar distruge 23.000 de locuinte in Capitala. "Despagubirile primite in caz de cutremur de catre persoanele care au incheiat contracte de asigurare obligatorie a imobilelor lor nu vor fi suficiente pentru repararea distrugerilor", spune Emil Sever Georgescu, director stiintific in cadrul INCERC.

  • GDF SUEZ Energy Romania va investi in acest an 150 milioane lei in reteaua de gaze naturale

    Compania GDF SUEZ Energy Romania, unul din cei doi mari distribuitori de gaze naturale din tara, va investi in acest an 150 milioane lei in reteaua de gaze naturale, suma asemanatoare celei alocate anul trecut pentru investitii, a declarat miercuri directorul general al companiei, Yvonnick David.

  • Valoarea actiunilor Bursei de Valori Bucuresti SA s-ar putea reduce la jumatate, la 5 lei pe actiune

    Societatea Bursa de Valori Bucuresti SA a anuntat marti seara ca pe ordinea de zi din Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, ce va avea loc pe 29 aprilie, a fost introdus un punct nou, privind reducerea valorii nominale a unei actiuni de la zece lei la cinci lei.

  • Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 1,1% in primele doua luni, la 91,79 miliarde euro

    Romania inregistra la finalul lunii februarie o datorie externa totala de 91,79 miliarde euro, in crestere cu 1,1% (979 milioane euro) fata de finalul lui 2010, a anuntat miercuri Banca Nationala a Romaniei (BNR). La finalul lui 2010, datoria externa totala a Romaniei se cifra la 90,815 miliarde euro, potrivit datelor revizuite ale BNR.

  • Laszlo Borbely: Romania nu-si permite sa plateasca sanctiuni pentru depasirea valorilor de praf

    Romania nu este la ora actuala in situatia de a plati sanctiuni pentru ca s-au depasit valorile de praf, in 2010 cele mai poluate localitati fiind Bucuresti, Tg. Jiu, Rovinari, Suceava si Timisoara, a declarat, miercuri, in cadrul unei videoconferinte, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

  • Noul director executiv al Carrefour Romania va fi din luna mai Francois-Melchior De Polignac

    Francois-Melchior De Polignac va fi din luna mai noul director executiv al lantului de magazine Carrefour Romania, inlocuindu-l in functie pe Patrice Lespganol, care va prelua conducerea Carrefour Grecia, potrivit unui comunicat al companiei.

  • Stefanel renunta la magazinul de pe Calea Victoriei, primul simbol al capitalismului de dupa '90

    Stefanel, primul brand strain care a pariat pe Romania la inceputul anilor '90, va inchide in luna mai a acestui an magazinul de pe Calea Victoriei, inaugurat in 1991 in urma unui contract de inchiriere pe 20 de ani semnat cu firma Universal, controlata in-direct in prezent de oamenii de afaceri Puiu Popoviciu si Radu Dimofte.

  • Toyota suspenda timp de mai multe zile activitatea a cinci uzine din Europa

    Producatorul de automobile Toyota a anuntat ca va suspenda activitatea a cinci dintre fabricile sale din Europa, timp de mai multe zile, la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai, din cauza problemelor in aprovizionarea cu componente, potrivit AutomotiveWorld.com.

  • Aderam la euro in 2015 sau dupa 2020?

    Basescu: Voi declansa o discutie pentru a se ajunge la o concluzie daca este bine ca Romania sa-si mentina obiectivul 2015. "Va trebui sa ne reanalizam obiectivul accesului in zona euro prin prisma lectiei crizei'' Analistii straini si romani sunt insa sceptici in privinta respectarii calendarului initial, acestia luand in calcul o data abia dupa 2020

  • Mario Draghi vine la sefia Bancii Europene

    Numirea italianului Mario Draghi in functia de presedinte al Bancii Centrale Europene este aproape sigura. Mandatul sau va incepe sub semnul problemelor din UE. Poreclit de presa internationala "Super Mario", Draghi va fi nevoit sa ia decizii cruciale legate de politica BCE, cea mai importanta institutie a UE.

  • Garantii de minim 70% de la Fondul European de Investitii la creditele adresate IMM-urilor

    Raiffeisen Bank va acorda intreprinderilor mici si mijlocii credite , atat in lei, cat si in euro, de maxim 1,025 milioane de euro, acestea beneficiind de garantii de minim 70% prin Fondul European de Investitii. Imprumuturile sunt disponibile pana pe 31 martie 2013, perioada de rambursare variaza de la un an pana la maxim sase ani si se adreseaza companiilor care au maxim 50 de angajati si o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro

  • Moneda nationala se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,1140 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1140 lei/euro, cu 0,03% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8380 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,1152 lei/euro.

  • Romania a inregistrat in februarie al saptelea avans anual al productiei industriale din UE

    Romania a avut in februarie al saptelea ritm de crestere a productiei industriale din Uniunea Europeana (UE), de 12,7%, fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrat un avans de 7% al acestui indicator, a anuntat miercuri Eurostat.

  • Deficitul de cont curent s-a redus cu 94% in primele doua luni, la 44 milioane euro

    Deficitul balantei de plati a Romaniei s-a redus in primele doua luni din acest an cu 94,1%, la 44 milioane euro, fata de aceeasi perioada din 2010, datorita reducerii deficitului balantei comerciale si majorarii excedentului transferurilor curente, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • Omniasig plateste actionarilor dividende de 8 milioane de euro

    Omniasig, a treia companie din piata asigurarilor, va distribui actionarilor dividende de 34 milioane lei (circa 8,3 mil. euro), cea mai mare parte a banilor provenind din profitul net neredistribuit in anii anteriori lui 2010. Anul trecut, compania platise actionarilor dividende de 20,6 milioane lei (5 mil.

  • Majoritatea romanilor isi doresc sa cumpere o locuinta, nu sa inchirieze una - sondaj

    Romanii isi doresc mai degraba sa cumpere o locuinta decat sa inchirieze una, aceasta optiune fiind aleasa de 70% dintre vizitatorii www.imobiliare.ro care au raspuns unui sondaj realizat in colaborare cu Asociatia pentru Locuinte Noi. Aproape jumatate dintre respondenti dispun insa de un avans mai mic de 10.000 euro.

  • UniCredit taxeaza mai scump clientii cu restante

    UniCredit Tiriac, a saptea banca locala dupa active, a majorat din aceasta saptamana cu doua puncte procentuale dobanda penalizatoare aplicata clientilor care inregistreaza intarzieri la plata ratelor. Astfel, marja adaugata peste dobanda standard la momentul contractarii imprumutului a crescut la 12 puncte procentuale la creditele cu sau fara ipoteca.

  • Investitiile straine directe au crescut de 2,1 ori in primele doua luni, la 294 milioane euro

    Investitiile straine directe in Romania au crescut de 2,1 ori in primele doua luni din acest an, la 294 milioane euro, fata de perioada similara din 2010, deficitul de cont curent fiind finantat integral prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, potrivit datelor BNR. In primele doua luni din 2010, investitiile straine directe au fost de 140 milioane euro.

  • Cel mai bine platiti CEO din lume

    Criza s-a terminat, macar pentru cei care ocupa functia de CEO. O oglindesc statisticile, care arata ca salariile sefilor marilor corporatii au crescut fata de 2009. Mai mult, in unele cazuri salariile sunt mai bune decat inainte de criza, dupa cum se intampla in cazul CEO 3M, general Electric sau Cisco Systems.

  • Geografia asigurarilor

    La 31 decembrie 2010, cifrele indica scaderi neasteptate pentru unele dintre companiile de asigurare, in vreme ce altele au afisat indici aproape incredibil de buni. Aceasta realitate a influentat puternic situatiile la nivel regional, in majoritatea judetelor tarii, ierarhiile companiilor de asigurare suferind schimbari majore in raport cu situatiile prezentate in anul 2009.

  • Diosi, OTP: Creditele pe termen scurt ar trebui sa fie in LEI

    Creditele pe termen scurt, in special cele de consum, ar trebuie sa fie acordate in lei, moneda in care majoritatea romanilor isi primesc veniturile, considera Laszlo Diosi, seful OTP Bank Romania. Insa, pe termen lung, creditele in euro ar trebui sa ramana accesibile.

  • Cum vor iesi judetele Romaniei din criza

    Cresterea economica a tarii va fi diferita de la o regiune la alta, osciland intre un minimum de 0,6% (Giurgiu) si un maximum de 2,5% (Cluj) in acest an, potrivit estimarilor oficiale. "Adevarul" va prezinta harta evolutiei Produsului Intern Brut si a salariului mediu net din fiecare judet, estimat pe 2011, realizata pe baza prognozelor oficiale.

  • Seful Eureko Pensii: Dobanzile la creditele euro nu vor creste

    Radu Craciun, directorul de investitii al Eureko Pensii, este de parere ca dobanzile la creditele euro nu vor creste in perioada urmatoare, in ciuda majorarii Euribor pana la nivelul de 1,28%/an. "Pretul creditelor in Romania este legat de 'apetitul' bancilor de a da credite. O banca care nu are 'apetit' sa dea credite va pune un pret suficient de mare ca cererea pentru credite sa fie suficient de mica.

  • Angajari la Ursus, Tuborg si Bergenbier. Vezi ce primesti in afara de bere

    Marii producatori de bere din Romania, SABMiller, URBB sau Bergenbier S.A, fac angajari in prezent in mai multe orase din tara, potrivit anunturilor postate pe site-urile de recrutare. Compania Ursus Breweries, parte a grupului international SABMiller, are mai multe posturi vacante in Bucuresti, Brasov, Timisoara si Buzau.

  • Topul celor mai ieftine apartamente executate silit in Bucuresti si la nivel national

    Circa 450 de apartamente executate silit au fost scoase la vanzare in primul trimestru al acestui an, din care aproape jumatate sunt trecute de prima licitatie, potrivit unei statistici realizate de site-ul executari.com la cererea Capital. Cea mai ieftina garsoniera executata silit scoasa la licitatie in Bucuresti are un pret de plecare de 15.663 euro si este localizata in cartierul Pantelimon, din Sectorul 2. La o suprafata de doar 16,74 mp, pretul depaseste 930 de euro/mp.

  • Euribor creste, euro scade - Ce se intampla cu ratele la credite

    Daca in anii trecuti cei cu credite in euro se bucurau ca Euribor-ul atinsese un minim istoric, de cateva luni bune nu mai putem spune acest lucru, caci din contra evolutia acestui indice bancar ii face sa plateasca scump, la propriu. Cu toate acestea, moneda nationala are si ea ceva de spus in aceasta privinta.

  • Ofertele operatorilor telecom de Paste: reduceri la abonamente si smartphone-uri la 20 de euro

    In fiecare an, fie ca vorbim de Craciun sau de Paste, operatorii telecom apasa pedala de acceleratie in goana "nebuna" dupa clienti. Iar acest lucru inseamna ca poti sa-ti iei un abonament cu tarif redus pentru cateva luni, poti sa primesti mai multe minute sau chiar sa-ti iei un smartphone la un pret redus. In plus, si retailerii online au promotii la telefoane.

  • Explozie de rau-platnici: Restantele catre banci au crescut de sase ori

    Daca incepeti sa primiti scrisorisi telefoane de la banca, grabiti-va sa va platiti sau sa va negociati ratele. In caz contrar, executarea silita va asteapta dupa colt. La un nivel al debitelor restante de sase ori mai ridicat in februarie 2011 fata de februarie 2008, romanii au in fata un an decisiv: ori mult doritul reviriment economic ii ajuta sa-si plateasca debitele, ori intra in executare silita.

  • Cum se obtine astazi o marire salariala

    In plin boom, negocierea veniturilor era facuta dupa principiul: Imi dai mai mult sau plec la alta companie Acum, inainte de discutie este nevoie de un portofoliu de realizari, initiative, munca in plus si asumare de responsabilitati Un angajat agitator, vesnic nemultumit si "zvonac" are slabe sanse sa fie favorit la cresterile salariale, oricat de bun ar fi din punct de vedere profesional

  • De ce nu se dezgheata creditarea nici in 2011

    Cu o plaja de potentiali clienti ajunsa deja la limita de sus a gradului de indatorare, cu o politica dusa de Banca Centrala Europeana in sensul cres-terii dobanzilor si cu perspectiva introducerii unor limitari privind creditul in valuta, bancherii nu au nici un motiv sa fie prea optimisti in ceea ce priveste anul 2011.

  • Cea mai mare banca din Rusia intra pe piata locala prin achizitia Volksbank

    Daca reprezentantii grupului austriac Volksbank spuneau ca nimeni nu este interesat de achizitia unitatilor bancare, iata ca, intr-un final, s-a gasit si un cumparator. Rusii de la Sberbank se afla in ultimul stadiu de negocieri cu grupul austriac pentru preluarea a 51% din actiuni, scrie Reuters.