Arhiva » Iunie 2011 » 22 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 22 Iunie 2011 | 47 de inregistrari

  • MDRT a propus Organizatiei Mondiale a Turismului elaborarea unui cod mondial al turismului

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a propus, in cadrul celei de-a 90-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), elaborarea unui cod mondial al turismului,care sa aiba un caracter voluntar si complementar fata de existentul cod de etici in turism.

  • Piata locala de echipamente stomatologice ar putea reveni in 2011 la nivelul din 2008,de 40 mil.euro

    Piata locala de echipamente stomatologice (inclusiv consumabile) ar putea reveni in acest an la nivelul din 2008, de 40 milioane euro, dupa scaderile din 2009 si 2010, a declarat marti pentru NewsIn Cristina Dragusanu, seful KaVo Romania, reprezentanta producatorului global KaVo Dental GmbH.

  • Romania si Bulgaria au avut si in 2010 cel mai mic PIB/locuitor din UE

    Romania si Bulgaria au avut, in 2010, un PIB/locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS) mai mic cu aproximativ 55% fata de media din Uniunea Europeana, potrivit unei estimari preliminare publicata, marti, de Oficiului European de Statistica (Eurostat).

  • Intra in joc cu noul smartphone sub brandul COSMOTE Romania

    Inca de la lansarea sa pe piata, obiectivul COSMOTE Romania a fost intotdeauna acela de a face comunicarea accesibila pentru toti clientii sai. Pe masura ce noile tendinte si tehnologii evolueaza in jurul telefoanelor de tip smartphone, COSMOTE isi imbogateste portofoliul cu un nou telefon sub brand propriu, cu scopul de a face smartphone-urile chiar mai accesibile.

  • Capitala va avea prima statie de incarcare pentru automobile electrice - Vezi unde

    Prima statie de incarcare pentru automobile electrice din Romania va fi lansata miercuri, aceasta fiind amplasata in spatele Pietei Unirii din Bucuresti, langa sediul Transelectrica.

  • Rata neasigurarilor la RCA a scazut in 2010 cu 9%

    Directorul Directiei Rutiere din cadrul IGPR , comisarul-sef Lucian Dinita, considera ca in ultima vreme s-au obtinut rezultate semnificative in diminuarea riscului rutier. Intr-un interviu acordat ziarului "Romania libera", comisarul-sef Lucian Dinita explica care sunt avantajele constatarii amiabile in caz de accident, dar si ce aspecte trebuie sa avem in vedere cand ne decidem sa optam pentru o astfel de intelegere.

  • Konieczny (FP): Membrii Consiliului Bursei care detin actiuni Sibex se afla in conflict de interese

    Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Grzegorz Konieczny, sustine ca membrii Consiliului Bursei care detin actiuni Sibex (direct sau indirect) se afla in conflict de interese si nu ar trebui sa voteze nicio hotarare a Consiliului Bursei referitoare la Sibex, potrivit unui comunicat al FP.

  • Facebook - venituri mai mari din publicitate decat Yahoo sau Google

    Potrivit unui studiu publicat luni de eMarketer arata ca Facebook va castiga in 2011 aproape 2,19 miliarde de dolari din publicitate doar in Statele Unite, aproape dublu fata de anul trecut. Facebook va depasi astfel Yahoo, care va castiga doar 1,62 miliarde de dolari, informeaza LCI.

  • Catavencii pleaca, Academia ramane la Adamescu

    Conform paginademedia.ro, "Catavencii" ar intentiona sa lanseze o noua publicatie de satira. La inceputul acestei saptamani, jurnalistul de la "Romania libera" Claudiu Padurean, proprietarul "in acte" al revistei a declarat, ieri, pentru Mediafax, dupa semnarea procesului-verbal de preluare a marcii, ca publicatia nu se va inchide, in prezent fiind purtate discutii pentru alegerea unei echipe si semnarea unui contract.

  • FMI amana pentru luni discutarea primei revizuiri a acordului stand-by cu Romania

    Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a amanat pentru luni, 27 iunie, discutarea primei revizuiri a acordului stand-by cu Romania, programata initial pentru vineri, precum si cererea de modificare a criteriilor de performanta, deoarece seful misiunii nu poate fi prezent vineri la Washington.

  • Populatia incepe sa renunte la depozitele bancare. A cumparat titluri de stat in valoare de 1,3 mld. lei

    Persoanele fizice au cumparat in primul trimestru al anului, prin intermediul bancilor, titluri de stat emise de statul roman in valoare totala de 379,6 mil. lei si au ajuns, astfel, sa detina obligatiuni si certificate de trezorerie de 1,3 mld. lei, in crestere cu 40% fata de finalul anului 2010.

  • Sebastian Lazaroiu: Romania are o rata a subocuparii fortei de munca mult prea extinsa

    Romania are o rata a subocuparii fortei de munca mult prea extinsa, insa detine un rezervor urias subutilizat, cu precadere in mediul rural, a declarat, marti, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, la dezbaterea publica "Piata muncii in Romania: competitie, eficienta si legalitate".

  • Marea Britanie se pregateste pentru destramarea euro

    Mark Hoban, viceministrul englez privind serviciile financiare in cadrul Trezoreriei, a recunoscut intr-o dezbatere incinsa din Parlamentul britanic ca tara sa se pregateste de spargerea zonei euro, scrie publicatia EuObserver.

  • Vanzarile de autoturisme au scazut cu 16% in primele cinci luni, la 32.753 unitati

    Vanzarile de autoturisme au scazut in primele cinci luni cu 16,1% fata de aceeasi perioada din 2010, la 32.753 unitati, insa au crescut in luna mai cu 12,7% fata de luna anterioara, la 9.537 unitati, arata datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

  • Sebastian Vladescu: Ar trebui sa imi fie rusine pentru ce am facut in 2010

    "Sunt mandru pentru o buna parte din ceea ce s-a intamplat intre 2005 si 2008 mi se datoreaza mie, inclusiv faptul ca domnul Varujan Vosganian poate sa spuna ca a fost ministrul finantelor", a declarat fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu, in cadrul unei emisiuni.

  • ACPR propune ca masura contra crizei alimentare reducerea TVA la 5% pentru produsele agricole

    Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) propune cresterea valorii tichetului de masa la 12 lei, de la 9 lei in prezent, precum si reducerea TVA la 5% pentru produsele agricole, astfel incat Romania sa poata evita o eventuala criza alimentara, a anuntat marti alianta.

  • Bancile austriece pot rezista la socuri financiare - banca centrala

    Bancile austriece sunt intr-o situatie mai buna pentru a rezista la noile socuri de pe piata financiara decat erau in urma cu un an, a anuntat, marti, Banca Centrala a Austriei, minimalizand un eventual impact al intrarii Greciei in incapacitate de plata, transmite Reuters.

  • Cine poate scoate piata imobiliara din impas?

    Criza imobiliara pare sa continue. Investitorii autohtoni si straini ezita inca sa se aventureze in noi achizitii. Desi potentialul acestui domeniu este enorm, totusi, piata a ramas blocata.

  • Imunitatea leului incepe sa cedeze

    X-Trade Brokers: Moneda nationala a sfidat in prima parte a anului dinamicile negative din zona euro, insa imunitatea sa absoluta este acum pierduta. Safta: Apetitul pietelor pentru francul elvetian in momente tulburi este in crestere .

  • Reorganizarea ar putea facilita accesul la marile proiecte de infrastructura, afirma seful statului

    Seful statului a afirmat ca o mare parte a fondurilor europene accesate vizeaza proiecte de mici dimensiuni, in detrimentul ponderii proiectelor regionale, aceasta situatie fiind determinata de existenta unor judete de dimensiuni mici.

  • Bancherii isi aleg presedinte executiv saptamana viitoare

    Conducerea Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) se intalneste la inceputul saptamanii viitoare pentru a isi alege presedintele executiv, un bancher ce urmeaza sa devina "vocea" comunitatii bancare. Asociatia Romana a Bancilor a demarat procedura de selectare a unui candidat pentru functia de presedinte executiv al ARB la inceputul acestei luni, iar conducerea ARB urmeaza sa se intalneasca lunea viitoare pentru a alege bancherul potrivit.

  • Cele mai bune laptopuri sub 2.000 de lei

    Laptopul devine, tot mai mult, un device indispensabil celor care vor mobilitate, fara a renunta la puterea de calcul si aplicatiile multimedia complexe. Evident, cand nu ai un buget restrictionat, alegerile sunt multe. Dar cand ai, sa zicem, maxim 2.000 de lei la dispozitie, atunci alegerea unui astfel de aparat iti va lua ceva timp.

  • Cine castiga mai mult decat Mugur Isarescu

    Avocatii, executivii din companiile cu peste 1.000 de angajati, notarii, head-hunterii, managerii fondurilor de investitii se numara printre cei care pot obtine, intr-o luna, venituri mai mari de 12.213 euro, cat a incasat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei in 2009.

  • Guvernul elen a supravietuit votului de incredere crucial din Parlament

    Guvernul elen a supravietuit unui vot de incredere crucial in Parlament, in conditiile in care incearca sa obtina sustinere pentru noi masuri de austeritate, necesare pentru evitarea falimentului. Noul cabinet al premierului Giorgios Papandreou a fost aprobat cu 155 de voturi pentru, 143 impotriva si doua abtineri, relateaza BBC News.

  • Peste 90% din companii au experimentat cel putin un incident informatic in ultimele 12 luni - studiu

    Potrivit unui studiu la care au participat peste 1300 de specialisti IT din 11 tari, 91% dintre companii au experimentat cel putin un incident informatic in ultimele 12 luni, 31% dintre atacurile cu malware soldandu-se cu pierderi de date pentru organizatii.

  • LinkedIn lanseaza versiunea in limba romana

    LinkedIn, cea mai mare retea de socializare profesionala, cu peste 100 de milioane de utilizatori la nivel mondial, anunta astazi ca LinkedIn.com este disponibil si in limba romana. Peste 400.000 de angajati din Romania au deja profiluri pe LinkedIn si peste 1.000 de grupuri au legatura cu Romania. Companii mari precum Romtelecom, Petrom si Romstal si-au creat deja pagini dedicate pe LinkedIn.

  • Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2517 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2517 lei/euro, cu 0,25% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9596 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2410 lei/euro.

  • FMI: Spania risca intrarea in criza

    Economia spaniola trebuie sa faca fata unor riscuri "considerabile", a avertizat Fondul Monetar International. Oficialii FMI sunt de parere ca guvernul de la Madrid trebuie neaparat sa taie cheltuielile publice si sa faca eforturi pentru liberalizarea pietei muncii, relateaza BBC News.

  • Ponta, chemat vineri la audieri la ANAF pentru a face precizari in legatura cu declaratiile de venit

    Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost chemat vineri la audieri la sediul ANAF sector 1 din Bucuresti pentru a face precizari in legatura cu declaratiile anuale de venit din anii 2007-2008, dar si din registrul de incasari si plati, se arata intr-o invitatie adresata in 20 iunie liderului PSD.

  • Groupama a inchis zece sucursale in luna mai

    Groupama, o companie de top zece din piata asigurarilor, a inchis in luna mai zece unitati teritoriale, o parte dintre acestea aflate in orase mici, unde asiguratorul detinea doua sau trei sucursale, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

  • Sebastian Lazaroiu: Nu cred ca trebuie sa umblam la contributiile sociale anul acesta

    Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, a declarat, marti, ca anul acesta nu ar trebui reduse contributiile sociale, in pofida faptului ca a crescut numarul contractelor noi de munca. 'Trebuie sa fim prudenti. Chiar daca vor creste contributiile din cele 500.000 de noi contracte de munca, cred ca nu trebuie sa umblam la contributii anul acesta', a spus Lazaroiu la un seminar dedicat pietei muncii.

  • Romania a fost in aprilie pe locul trei in UE dupa avansul lunar al comenzilor noi in industrie

    Romania a inregistrat in aprilie al treilea avans al comenzilor industriale noi fata de luna precedenta, de 6,6%, in timp ce fata de aprilie 2010 s-a consemnat o crestere de 16,7%, a anuntat miercuri Eurostat. Comenzile industriale noi de pe ansamblul blocului comunitar au avansat in aprilie cu 0,2% fata de martie, iar cele din zona euro cu 0,7%.

  • Vreme face din Posta banca, birou de asigurari si agentie loto

    Intr-un interviu acordat Ziare.com, ministrul a precizat ca in planul de optimizare a muncii angajatilor Postei Romane este inclusa, pe langa serviciile financiar-bancare si cele de brokeraj de asigurari, si distribuirea serviciilor apartinand Loteriei Nationale.

  • COSMOTE Romania reduce tarifele in roaming

    Incepand cu 1 iulie 2011, COSMOTE Romania reduce tarifele pentru apelurile de voce in roaming in statele membre ale Uniunii Europene, cu pana la 26,7%.

  • Piata pieselor auto din Romania ar putea creste cu 4-5% in acest an, la peste 1 miliard euro

    Piata romaneasca a pieselor de schimb auto ar putea creste in acest an cu 4-5%, la peste 1 miliard euro,de la un nivel de 950 milioane euro in 2010, mai ales pe fondul iesirii din garantie a masinilor achizitionate in urma cu trei-patru ani, a declarat miercuri presedintele ADPAR,Haralambie Stanciu.

  • Moneda nationala, la cheremul Greciei

    Leul a castigat teren in fata euro cu cateva ore inainte ca Parlamentul din Grecia sa voteze planul de austeritate propus de premierul Giorgos Papandreou. Analistii spun ca urmeaza o perioada buna pentru leu, in ciuda turbulentelor din Grecia.

  • Cum arata aparatul de ras de 100.000 de dolari

    Aparatul de ras Zafirro Iridium este realizat in totalitate din iridiu. Iridiul este un metal alb-argintiu care are un punct de topire 2.454 °C, punct de fierbere 4.130 °C, duritate 6,25. Nu este atacat de nici un acid (nici chiar de apa regala- unul dintre putinii reactivi care dizolva aurul Si platina).

  • Soc: Un guvern va plati ratele restante ale populatiei la case

    Dupa un balon imobiliar care s-a spart in 2007 si a fost alimentat de Fed timp de un deceniu, administratia Obama vine cu un cadou pentru cei care nu-si mai pot plati ratele la casele cumparate: le plateste guvernul din banii celorlalti contribuabili.

  • Franklin Templeton spune ca nu este la butoane

    Administratorul FP spune ca nu cumpara actiuni ale Fondului prin entitati afiliate si neaga orice legatura cu societatea londoneza care detine 5,85% din participatii

  • Dumitru (Raiffeisen): Potential de crestere a creditarii exista, dar pe termen lung

    Potentialul de crestere a creditarii in Romania exista, dar pe termen lung, pe masura ce vor creste veniturile, in momentul de fata serviciul datoriei populatiei fiind ridicat, a declarat miercuri economistul - sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru.

  • Tara care se pregateste pentru desfiintarea monedei euro

    Ministerul britanic de Finante a admis ca Guvernul a pregatit un plan pentru scenariul in care Grecia da faliment, dupa ce a fost avertizat de catre un fost secretar de stat ca moneda euro nu va rezista la infinit.

  • Grecii vin cu dobanzi mari la depozite bancare

    Bancile cu actionariat elen vin cu oferte speciale la depozite, platind dobanzi de peste 8% pe an la lei si 4% pe an la euro, acesta fiind primul semn vizibil ca au nevoie de argumente in plus pentru a-si convinge clientii sa nu-si mute depozitele pe fondul problemelor de imagine provocate de criza din Grecia.

  • Valoarea tranzactiilor imobiliare din primul semestru a depasit-o pe cea din 2010

    Valoarea tranzactiilor imobiliare din prima jumatate a acestui an a depasit-o pe cea inregistrata in 2010, de 232 milioane euro, daca este luata in calcul tranzactia anuntata recent intre Immofinanz si Adama, potrivit firmei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield, relateaza Mediafax.

  • Lazea (BNR):Cine se gandeste la reluarea creditarii asa cum a fost pana in 2007, sa uite acest lucru

    Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat miercuri ca daca cineva se gindeste ca se va relua creditarea pentru populatie asa cum a fost pana in 2007 "sa uite acest lucru", pentru ca nu mai este posibil si ca bancile ar trebui sa se orienteze catre creditarea firmelor.

  • Vezi ce cresteri salariale pregatesc multinationalele pentru 2011

    Salariile angajatiilor din cadrul companiilor multinationale de pe piata locala vor creste cu pana la 6% in acest an, potrivit unui studiu al firmei de consultanta Mercer. Cele mai mari cresteri salariale (6%) se inregistreaza in departamente de vanzari si cele de suport, iar cele mai mici la nivel de management (5,5%) si pentru posturile slab calificate (5,7%)

  • Jonglerii cu cardurile de credit, ca sa scapi de plata dobanzii

    Pentru a compensa declinul creditarii, bancile ispitesc clientii cu carduri de credit, care au o serie de avantaje consistente. Afla cateva moduri prin care poti combina istet avantajele cardurilor. Trebuie precizat de la bun inceput ca daca toti posesorii de carduri de credit s-ar folosi la maximum de facilitatile acestora, bancile ar avea pierderi la fel de consistente precum avantajele oferite.

  • Sefii CNVM au aceleasi salarii ca supraveghetorii de pe Wall Street, intre 90.000-133.000 de dolari pe an

    Conducatorii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) au salariile cat cele ale sefilor Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA. Situatia este similara si la celelalte institutii financiare de supraveghere precum BNR, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private ai caror sefi incaseaza venituri mult peste posibili-tatile situatiei economice din Romania. Conducatorii CSA si ai BNR isi tin la secret veniturile de ani de zile.