Arhiva » Mai 2011 » 11 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 11 Mai 2011 | 49 de inregistrari

  • Premiera pentru Romania: primul cont curent care nu necesita nicio vizita la sucursala

    In premiera pentru piata din Romania, Millennium Bank ofera un cont curent pentru a carui deschidere nu este necesara nicio vizita la banca. Pachetul e-Cont este gratuit si contine un cont curent in lei, card de debit Visa Electron, precum si serviciile Internet Banking si Call Center.

  • PE vrea ca statele membre sa-si asume raspunderea politica pentru cheltuirea banilor europeni

    Europarlamentarii vor ca politicienii din statele membre UE sa isi asume responsabilitatea politica pentru modul in care banii europeni sunt cheltuiti in tarile lor, prin semnarea unor "declaratii nationale de gestiune", care, daca nu vor fi respectate, sa atraga suspendarea platilor.

  • Profitul net al Astra Asigurari a scazut cu 20% in primul trimestru, la 3,86 milioane lei

    Astra Asigurari a raportat pentru primul trimestru din 2011 un profit net de 3,86 milioane lei, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce primele brute subscrise au sporit cu 1,49%, a anuntat marti compania. Compania a inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise in valoare de 334,74 milioane lei, din care 331,06 milioane lei afacerile de pe segmentul de asigurari generale.

  • TAROM a avut in T1 afaceri de 198,28 mil. lei, la acelasi nivel cu perioada similara a anului trecut

    In primul trimestru al anului 2011 cifra de afaceri a companiei TAROM a fost de 198,285 mil. lei, la acelasi nivel cu perioada similara a anului trecut si a transportat 420.000 de pasageri, in usoara scadere fata de T1 2010, au declarat marti pentru NewsIn reprezentantii companiei.

  • Franks(FMI):Ratingul Romaniei ar putea creste in urmatoarele 24 de luni, daca se continua politicile

    Referitor la ratingul exact al Romaniei, eu nu hotarasc ceea ce fac agentiile. Cred ca unele dintre aceste agentii au dat semnalul ca, daca Romania continua politica pe care o are acum, au tendinta sa ofere o crestere a ratingului mai tarziu. Daca ne uitam la spread-ul pentru Romania, aceasta este plasata intr-un grup bun de tari.

  • MFP: Proiectul de scrisoare de intentie ce va fi transmis FMI, singurul document convenit cu Fondul

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) precizeaza prin intermediul unui comunicat transmis marti ca proiectul de scrisoare de intentie care urmeaza a fi transmis de catre autoritatile romane FMI este singurul document discutat si convenit cu reprezentantii Fondului in cadrul noului acord.

  • Kiwi Finance estimeaza ca va intermedia credite de 60 milioane euro in acest an, in crestere cu 50%

    Compania de brokeraj de credite Kiwi Finance estimeaza ca va intermedia credite de 60 milioane euro in acest an, cu 50% mai mult fata de 2010, in conditiile in care in primele trei luni a intermediat deja credite de 20 milioane euro, a anuntat marti compania.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, cu pierderi cuprinse intre 0,34% si 0,82%, cel mai afectat fiind indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 24,67 milioane lei (6,03 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 8,73 milioane lei, cotatia lor scazand cu 2,15%, la 0,5450 lei/actiune.

  • Cum va scapa statul de pierderi

    Companiile de stat au devenit principala miza a discutiilor cu FMI, dupa ce restul angajamentelor guvernamentale au fost in buna parte indeplinite. Cele 18 companii monitorizate de FMI au datorii curente totale de peste patru miliarde de euro si se asteapta la pierderi de cel putin un miliard de euro anul acesta.

  • Turcii de la Credit Europe platesc 8% pe an la depozitele in lei constituite pe internet

    Credit Europe Bank, o banca de talie medie controlata de miliardarul turc Husnu Ozyegin, plateste bonusuri de pana la un punct procentual pe langa dobanda standard la depozitele constituite prin intermediul platformei de internet banking.

  • Deutsche Welle: Cum risca Blackberry sa ramana fara retea

    Jucaria favorita a managerilor a pierdut teren si risca sa ramana doar un episod frumos in istoria telecomunicatiilor. Blackberry, primul telefon inteligent, priveste de pe margine cum concurenta pune stapanire pe piata. Apple fura constant din clientela canadienilor de la Research in Motion, producatorul care, in urma cu mai bine de un deceniu, facea pionierat in materie de comunicatii mobile, noteaza Deutsche Welle.

  • Dinu Patriciu a vandut Adevarul Holding

    In data de 15 aprilie, adunarea generala a asociatilor SC Adevarul Holding SRL, Dinu Patriciu si Adevarul Distributie SRL, ultima reprezentata legal de catre Peter Imre, au aprobat vanzarea si transferul cu titlu oneros a 39.667.180 parti sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, detinute de catre Patriciu in cadrul societatii, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

  • ING Bank: BNR va rata tinta inflatiei si in 2012

    Sunt foarte putine sanse ca Banca Nationala sa modifice dobanda de politica monetara in timp pentru a atinge tinta de inflatie pentru 2012, sunt de parere economistii ING Bank, care spun ca BNR a ratat tinta inflatiei si in 2009, dar si in 2010.

  • Cartile de munca devin istorie. Evidenta salariatilor, doar electronic

    Guvernul a emis in ultima perioada o serie de acte normative care sa reglementeze modul in care se trece practic de la un sistem la altul. Astfel, printr-un ordin al ministrului muncii, s-a stabilit procedura prin care inspectoratele de munca (ITM) certifica si elibereaza carnetele de munca angajatorilor pentru ca acestia sa le pastreze in arhive.

  • Iesim din criza cu salarii mai mici si preturi mai mari

    Afacerile industriasilor, exportatorilor si prestatorilor de servicii au iesit pe plus in primele trei luni din acest an, dar puterea de cumparare a populatiei a scazut dramatic. Scaderea cu peste 10% a consumului de alimente si scumpirile galopante din primul trimestru al acestui an arata in ce fel iese Romania din recesiunea statistica.

  • Cel mai mare asigurator european anunta joi strategia pentru piata romaneasca

    Gigantul francez AXA, cel mai mare asigurator european, isi va lansa joi oficial operatiunile din Romania, urmand sa anunte si strategia pe care grupul a pregatit-o pentru piata locala. Asiguratorul a intrat pe piata romaneasca la inceputul anului trecut, cand a achizitionat Omniasig Life, un jucator de talie mica pe segmentul asigurarilor de viata, de la Vienna Insurance Group (VIG).

  • Microsoft cumpara Skype cu 8,5 miliarde de dolari

    Microsoft a anuntat ca va cumpara, de la grupul Silver Lake, compania Skype Technologies SA cu 8,5 miliarde de dolari cash pentru a detine cel mai popular serviciu de telefonie prin Internet, care are 663 de milioane de utilizatori, relateaza Bloomberg. Preluarea poate ajuta Microsoft sa atraga utilizatori de Internet si sa concureze Google in privinta publicitatii online. Pretul celei mai mari achizitii din istoria Microsoft include si datoriile de 775 de milioane de dolari ale Skype, potrivit Bloomberg.

  • Ministerul Transporturilor renunta la 20% din TAROM si CFR Marfa

    Guvernul va ceda aproximativ 20% din actiunile TAROM si CFR Marfa prin listare la Bursa sau prin vanzarea pachetului unui investitor strategic si a renuntat la vanzarea de pachete minoritare la aeroporturile din Bucuresti si Timsoara, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.

  • Adrian Vasilescu: Romania nu se afla in criza financiara

    Romania nu se afla intr-o criza financiara, potrivit lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. "Romania nu este in pragul unui colaps. Romania are o criza economica, fara criza financiara. Romania nu are o criza financiara", a precizat Adrian Vasilescu, marti, la Antena 3.

  • FP nu a mai atras investitorii: intrari nete de numai 200.000 euro

    Achizitiile realizate in aprilie de in-ves--titorii romani si straini prin conturile globale la BVB au depasit vanzarile cu doar 824.000 de lei (201.000 euro), su-ma fiind cea mai mica de la listarea actiunilor Fondului Proprietatea (FP), care se transfera doar prin acest tip de conturi.

  • Peter Harrold (BM): majoritatea saracilor Europei traiesc in zonele rurale romanesti

    Cei mai multi dintre saracii Europei traiesc in zonele rurale din Romania, ceea ce ar recomanda agricultura ca sector prioritar intr-o viitoare strategie de dezvoltare a Romaniei, a declarat marti Peter Harrold, directorul Bancii Mondiale pentru Europa Centrala si de Est, intr-un interviu acordat AGERPRES.

  • Salarii de 3.000 de dolari pentru romani in Dubai. VEZI JOBURILE

    Hotelurile si spa-urile de lux din Dubai cauta personal specializat din Romania, salariile variaza intre 800 si 3.000 de dolari lunar. Si inginerii romani sunt cautati in Emiratele Arabe, iar salariile pot ajunge la 3.500 de dolari. Angajatorii din Dubai vin periodic la Bucuresti pentru sesiuni de recrutare, dupa ce firme HR locale au facut deja o preselectie a candidatilor.

  • Radiografia creditarii: Cat si cum se imprumuta romanii?

    Criza i-a determinat pe romani sa isi modifice comportamentul financiar, iar schimbarea s-a observat cel mai bine in activitatea de creditare. Bancherii si brokerii au observat la inceputul recesiunii cum cererea pentru credite s-a evaporat, iar profiturile s-au topit in 2009 si 2010.

  • Sandero 2012: Primele imagini oficiale

    Deocamdata, noul Sandero este testat in America de Sud, iar dupa modul in care este prezentat in aceste fotografii, modelul are modificari vizibile.

  • Deutsche Bank: Pretul aurului poate urca cu 30% pana in ianuarie

    Pretul aurului, care a atins un nivel record la inceputul lunii mai, ar putea creste cu 30% pana in ianuarie, la 2.000 de dolari uncia, in conditiile in care investitorii vor sa se protejeze de incertitudinile economice, anticipeaza Deutsche Bank, transmite Bloomberg.

  • Bancile mari tureaza iar motoarele creditarii

    Cea mai mare banca din Romania si cel mai mare intermediar de pe piata locala anunta intensificari substantiale ale activitatii in primul trimestru al acestui an. Activitatea de creditare a bancilor da semne de revenire. BCR, cea mai mare banca locala, si-a anuntat revenirea in forta pe piata creditelor de consum si spune ca, in ultima luna si jumatate, a acordat, in medie, 1.500 de imprumuturi pe zi.

  • Grecia, paralizata de noi proteste. Atena va lua un nou imprumut in valoare de 60 de miliarde de euro

    Functionarii publici, profesorii, doctorii, jurnalistii, muncitorii din porturi si personalul spitalelor au demarat o greva generala. Universitatile si scolile sunt inchise, spitalele si serviciul de ambulanta lucreaza cu personal redus, iar posturile nationale de radio si televiziune si-au suspendat activitatea, informeaza "The Wall Street Journal". Transporturile publice au fost, de asemenea, afectate.

  • Franks: Daca m-as agita pentru tot ce face Parlamentul in Romania, as fi nervos tot timpul

    Seful misiunii FMI in Romania sugereaza, intr-un interviu pentru NewsIn, ca este ingrijorat in mica masura de gestul comisiei de buget din Senat de a respinge proiectul de lege prin care este contractata de Romania cea de-a cincea transa.

  • OMV a raportat un profit de 726 mil. euro in T1 din 2011, in crestere cu 12% fata de T1 din 2010

    Grupul OMV a raportat miercuri un profit de 726 milioane de euro pentru primul trimestru din 2011, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, precum si un flux operational de numerar de 892 milioane euro, mai ridicat cu 19%, ca urmare a cresterii pretului petrolului.

  • Decizia de infiintare a comitetului interministerial pentru trecerea la euro, in vigoare de marti

    Decizia privind infiintarea Comitetul interministerial pentru trecerea la euro. al carui presedinte este premierul Emil Boc, iar vicepresedinte guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost publicata marti, 10 mai, in Monitorul Oficial, urmand a intra in vigoare de la aceasta data.

  • Cocor si-a triplat profitul in primul trimestru

    Conform bugetului de venituri si cheltuieli indeplinit 99% si aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Cocor SA, in primul trimestru al anului 2011, societatea a inregistrat venituri totale de 9 milioane de lei si un profit net de 1,5 milioane de lei, in crestere semnificativa fata de numai 4 milioane de lei venituri totale si 0,5 milioane lei profit net in primul trimestru al anului 2010, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

  • Ultimele zile pentru depunerea declaratiei de venit

    Persoanele care au obtinut anul trecut venituri din activitati independente mai au la dispozitie doar patru zile pentru a depune la Fisc formularul 200. Dupa aceasta data se aplica amenzi. Luni, 16 mai, este ultima zi pentru depunerea declaratiei de venit pe anul trecut. Formularul 200 trebuie depus de persoanele care au obtinut in 2010 venituri din activitati independente, chirii si drepturi de autor.

  • Pretul caselor si vilelor a scazut in primul trimestru cu 3,7% in Capitala

    Pretul caselor si vilelor a continuat sa scada in primul trimestru din acest an atat in Bucuresti, cu 3,7% fata de sfarsitul ultimului trimestru din 2010, cat si in majoritatea celorlalte mari orase din tara, conform unei analize realizate de imobiliare.ro. Analiza a luat in calcul anunturile care vizeaza vanzarea caselor si vilelor construite dupa 1990 scoase la vanzare in Bucuresti, Ilfov, Timis, Brasov, Iasi, Cluj si Constanta.

  • Franks: Nu vad intrari masive de capital speculativ, insa riscul trebuie luat in considerare

    Eu nu vad in prezent intrari masive de capital speculativ, dar exista un risc care ar trebui luat in considerare. Sunt alte tari, precum Turcia, unde intrarile masive de capital au devenit o problema pentru politicile macroeconomice. Inca nu este cazul Romaniei, dar cred ca ar trebui sa fie pregatita.

  • Unde se fura cele mai multe masini

    Recordul mondial in ceea ce priveste numarul de furturi auto raportate intr-un an este detinut de Statele Unite, cu 1,24 milioane de astfel de infractiuni. Pozitia a doua a clasamentului este ocupata de Marea Britanie, cu aproape 350.000 de masini furate pe an.

  • Populatia Romaniei a continuat sa scada si in luna martie, cu 7.775 locuitori

    Populatia Romaniei a inregistrat spor natural negativ si in martie, in conditiile in care numarul nasterilor a fost depasit de cel al deceselor cu 7.775, continuand declinul resimtit de la inceputul anilor '90, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

  • Sell in May. And go away?

    Vanzarile de la inceput de luna mai ne duc cu gandul la celebra butada bursiera. Adrian Ciudin (Carpatica): Investitorii marcheaza acum si isi mai iau in portofolii actiuni pentru toamna-iarna in prefigurarea unei perioade de concedii. "Sintagma Sell in May and go away se pare ca este valabila in acest an la noi".

  • O saptamana la munte cu 160, 260 sau 360 de lei - vezi ce destinatii poti alege

    Romanii care nu isi permit sa mearga la munte in mijlocul sezonului turistic, dar care simt nevoia de o relaxare departe de casa pot beneficia, in aceasta perioada, de programul "O saptamana la munte". Cum programul se incheie pe 26 iunie, daca va grabiti, mai aveti sanse sa prindeti unul dintre cele 11.000 de locuri disponibile in unitatile de cazare din statiunile montane romanesti.

  • Extinderea in Ungaria a ridicat cu 1,5% afacerile Astra

    Astra, cea mai mare companie de pe piata asigurarilor, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a inregistrat o crestere cu 1,5% a primelor brute in primul trimestru, pana la aproape 335 mil. lei (79 mil. euro). Avansul se datoreaza activitatii sucursalei din Ungaria, deschisa in toamna anului trecut si care a avut subscrieri de 2,8 miliarde de forinti (10,5 milioane de euro) in primele trei luni din acest an, reprezentand 13% din afacerile asiguratorului.

  • LinkedIn, evaluata la 3 miliarde de dolari inaintea listarii pe bursa

    Reteaua sociala LinkedIn a stabilit un pret de 32 - 35 de dolari pe actiune pentru oferta publica initiala, care ar putea avea loc saptamana viitoare, potrivit documentelor trimise de companie comisiei pentru supravegherea pietei de capital din Statele Unite. LinkedIn spre sa obtina pana la 274 de milioane de dolari, daca oferta publica initiala va fi un succes, ceea ce ar evalua compania la peste 3 miliarde de dolari, relateaza Wired.

  • Moneda nationala se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,0842 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,0842 lei/euro, cu 0,11% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8356 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,0885 lei/euro.

  • Dupa ce si-a dublat profitul, Banca Transilvania se extinde si face angajari

    Pe primul trimestru al acestui an, BT (Banca Transilvania) a inregistrat cel mai mare profit net de la declansarea crizei. Ce planuri are Robert Rekkers, seful bancii? Pana la sfarsitul anului, va mai deschide 16 sucursale si va angaja 160 de oameni. Pentru intregul an, Banca Transilvania are de gand sa-si creasca profitabilitatea si cota de piata.

  • Una din trei companii din Bucuresti isi externalizeaza departamentul IT catre un furnizor - studiu

    Acest studiu a fost efectuat in perioada noiembrie - decembrie 2010 pe un total de 1.513 companii din Bucuresti. Procentul exact, de 34,5%, este mai redus fata de cel din tarile Europei de Vest, unde aproximativ 48% din companii isi externalizeaza serviciile IT, conform unor analize internationale.

  • Cati bani vom lua de pe pietele externe?

    Dragoi: Romania va efectua prima emisiune prin programul MTN in primul semestru al acestui an . Statul mai vrea sa lanseze o alta licitatie in a doua parte a anului 2011. Anul trecut s-a aprobat un plafon maxim de 7 mld. euro, dar pana in prezent nu s-a realizat nicio licitatie.

  • Angajatorii bavarezi au nevoie de salariati. Ce job poti sa-ti gasesti in Germania

    Liber la munca in Germania! Si asta nu pentru ca Berlinul ar fi ridicat restrictiile pe piata muncii impuse lucratorilor romani si bulagri, ci pentru ca angajatorii germani se confrunta cu un deficit acut de forta de munca, in conditiile in care somajul a scazut la minimul ultimilor 18 ani. Asa ca orice roman care vrea sa se angajeze in Germania o poate face, dupa ce-si gaseste un job care i se potriveste si dupa ce obtine un permis de munca. Iar oferta este dintre cele mai generoase din toate tarile europene.

  • Mugur Stet (BNR):Nicio banca nu a depus pana acum normele de creditare pentru programul Prima Casa 4

    Purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet, a declarat miercuri pentru NewsIn ca nicio banca nu a depus pana in prezent normele de creditare pentru programul Prima Casa 4 pentru a fi aprobate, iar in momentul in care vor fi depuse, acestea vor fi analizate rapid.

  • Populatia avea restante de 1,4 mld. euro la sfarsitul lui martie

    Clientii individuali ai bancilor aveau la sfarsitul lunii martie intarzieri la rambursarea creditelor in valoare de 5,93 miliarde lei (1,4 mld. euro), cu 24 milioane lei mai mult decat in luna anterioara, potrivit datelor BNR. Cresterea restantelor s-a aplatizat insa in martie, in conditiile in care in luna anterioara intarzierile la plata avansasera cu peste 230 milioane lei.

  • De ce pierd Orange si Vodafone in fata Cosmote

    Conform studiului amintit, piata de telefonie mobila din Romania a inregistrat in 2010 o scadere de 22% fata de anul anterior, in ciuda faptului ca numarul de clienti s-a mentinut la acelasi nivel: 24,9 milioane. Daca in 2006, de exemplu numarul mediu de minute vorbite lunar era de 84, in 2010 acesta a fost de 171, motivul principal fiind utilizarea tot mai putina a telefoniei fixe.

  • BCR a lansat un portal pentru antreprenori si vrea sa ajunga in doi ani la 50.000 de utilizatori

    BCR a lansat platforma www.bcrclubantreprenori.ro, un portal interactiv dedicat antreprenorilor si intreprinderilor mici din Romania si vizeaza sa ajunga la 50.000 de utilizatori in urmatorii doi ani, a declarat miercuri directorul pentru Retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.