Arhiva » Februarie 2011 » 11 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 11 Februarie 2011 | 35 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de joi pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de joi, cu pierderi cuprinse intre 0,73% si 1,63%, cel mai afectat fiind indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Arbitrul asigurarilor a aprobat transferul portofoliului RAI catre Ardaf

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat joi ca a aprobat transferul portofoliului de asigurari generale al societatii Roumanie Assurance International (RAI) catre Ardaf.

  • CE a autorizat o schema romaneasca de credite de 30 milioane euro pentru sprijinirea fermierilor

    Comisia Europeana (CE) a autorizat recent o schema de ajutor romaneasca avand un buget de 120 milioane lei (aproximativ 30 milioane euro), al carei obiectiv este sprijinirea fermierilor care, din cauza crizei economice, intampina dificultati in accesarea creditelor.

  • CSSPP a aprobat Norma privind fuziunea fondurilor de pensii facultative

    Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat joi Norma privind fuziunea fondurilor de pensii facultative, potrivit careia operatiunea de fuziune a doua sau mai multe fonduri din sistemul Pilonului III este impartita in doua etape distincte de autorizare.

  • Bursa a raportat pentru 2010 un profit net preliminat de 5,70 milioane lei, in scadere cu 32,5%

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obtinut anul trecut un profit preliminat de 5,70 milioane lei,, in scadere cu 32,5% fata de rezultatul realizat in 2009, de 8,33 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminate prezentate joi de institutie.

  • Basescu: Sper ca trimestrul III al acestui an sa fie primul de crestere economica

    Presedintele Traian Basescu a precizat joi, la RRA, ca spera ca al treilea trimestru al anului 2011 sa fie primul de crestere economica, adaugand ca Romania "parca" a avut o absorbtie a fondurilor europene mai buna in 2010, iar in acest an se estimeaza atragerea a 1,6 miliarde de euro.

  • RAI Asigurari si-a transferat clientii catre Ardaf si se inchide

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat inchiderea companiei de asigurari de calatorie RAI si transferul portofoliului societatii catre Ardaf. Ambele companii sunt controlate de grupul Generali PPF.

  • Actionarii BVB si Sibex vor decide la finele lunii aprilie daca cele doua burse fuzioneaza

    Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pe 29 aprilie, pe ordinea de zi aflandu-se fuziunea BVB cu Bursa din Sibiu (Sibex).

  • Ce hibe ascund calculele deficitului bugetar

    In timp ce Guvernul se lauda ca a obtinut un deficit bugetar mai mic decat cel agreat cu FMI, institutia financiara atrage atentia ca nu au fost luate in calcul toate cheltuielile.

  • Fondurile de pensii facultative pot fuziona doar daca au acordul majoritati participantilor

    Fuziunea a doua sau mai multe fonduri de pensii private facultative (Pilonul III) este impartita in doua etape distincte de aprobare de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP): autorizarea prealabila si autorizarea definitiva, potrivit prevederilor unei Norme care reglementeaza desfaSurarea acestei operatiuni care a fost aprobata astazi de institutia de supraveghere.

  • Fermierii anunta din nou scumpiri

    In anii trecuti, alimentele se scumpeau din cauza cresterii costurilor; acum e criza de materii prime. Dupa ulei, lapte si carne va veni randul painii, pentru ca rezervele de grau sunt pe sfarsite, avertizeaza sindicatul agricultorilor. Daca uleiul se scumpeste pentru ca nu mai avem materie prima, pretul painii va fi mai mare din cauza ca Guvernul nu a luat nicio masura de pastrare a graului in tara.

  • Ce a promis Guvernul FMI? Noi reduceri de cheltuieli, scumpirea biletelor la transport si mai putine ajutoare!

    Delegatia FMI a plecat de la Bucuresti si au iesit la iveala adevaratele conditii pe care Romania trebuie sa le indeplineasca in urmatorii doi ani. Autoritatile s-au angajat sa taie drastic ajutoarele pentru incalzire, numarul de medicamente gratuite, paturile din spitale, dar sa majoreze, in schimb, tarifele CFR, RATB, si Metrorex.

  • Ce se ascunde in spatele vietii de birou

    Angajatii sau antreprenorii care-si sacrifica viata personala in favoarea slujbei ori afacerii au Sanse mari sa constate, atunci cand vor trage linie, ca nu ies deloc pe plus. Un om de afaceri, aflat in vacanta pe o plaja din Mexic, observa zi de zi un pescar care se intorcea din larg, la scurt timp dupa ce plecase, cu doar cativa peSti in barca.

  • Finantele, la o noua incercare, de rescriere a Codului Fiscal

    Colegiul Fiscal, format din consultanti fiscali, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai celui academic, va colabora cu Ministerul de Finante la rescrierea Codului Fiscal. Primele discutii au avut loc joi.

  • Harta oraselor in care pretul apartamentelor s-a prabusit. Vezi cat mai costa locuinta ta

    Noi sau vechi, locuintele din Romania valoreaza tot mai putin de la o luna la alta. Preturile apartamentelor vor scadea si in prima jumatate a lui 2011, spun specialistii. Pitestiul este orasul in care s-au inregistrat cele mai mari scaderi ale preturilor apartamentelor vechi din Romania. O locuinta din acest oras s-a ieftinit cu 12,3% in cel de-al doilea semestru al lui 2010

  • Te simti nedreptatit de patron? Ce daune poti sa ceri in instanta si ce sanse ai sa le primesti?

    Daca stii ca ai fost dat afara de la serviciu pe nedrept si ca patronul ti-a incalcat drepturile pe care le ai prin lege, poti apela oricand la instanta, iar in urma procesului poti fi sigur ca vei primi macar salariile din urma, daca nu si ceva daune materiale. Avand in vedere ca legislatia muncii din Romania este perceputa ca fiind una care favorizeaza mai degraba

  • Tranzactiile online prin MasterCard si Maestro au crescut cu 49% in 2010

    Posesorii de carduri MasterCard din Romania au efectuat cu 30% mai multe tranzactii la comercianti in 2010, comparativ cu anul 2009, iar platile realizate cu carduri Maestro au intregistrat o crestere de 16%, potrivit datelor publicate de operatorul de carduri.

  • Top branduri de institutii bancare din lume

    Potrivit BrandFinance, valoarea primelor 500 de branduri de banci a crescut anul acesta cu 139 de miliarde de dolari Banca braziliana Itau a avut cel mai spectaculos avans, de 14 pozitii, ajungand pe locul 11, cu o crestere a valorii brandului de 9,7 mld. $, fata de 2010 Santander a fost desemnat cel mai valoros brand de banca din Europa,

  • PDL propune suprataxarea bancilor cu 2,5% din profit. Bancherii spun ca vor scumpi creditele

    Sumele stranse din acest impozit vor ajunge la bugetul asigurarilor sociale de stat Consiliul Legislativ a facut mai multe observatii, intrucat o serie de prevederi sunt neclare. Consiliul Legislativ a acordat aviz favorabil propunerii mai multor senatori PDL de a introduce o taxa de solidaritate anuala de 2,5% din valoarea profitului bancilor.

  • Presedintele egiptean, Hosni Mubarak, refuza sa demisioneze

    "Am mai declarat si cu alte ocazii ca nu voi mai candida la urmatoarele alegeri prezidentiale si ca ma voi multumi cu ceea ce am facut in acesti ani. Va promit ca voi asigura transferul de putere catre cel care va fi ales de voi la alegeri. Aceasta este promisiunea pe care mi-am facut-o mie, in fata divinitatii. Vreau sa iesim din acesta criza", a declarat presedintele Egiptului.

  • Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 11,8% la finalul lui 2010, la 90,76 mld. euro

    Romania inregistra la finalul lui 2010 o datorie externa totala de 90,765 miliarde euro, in crestere cu 11,8% (9,6 miliarde euro) fata de finalul lui 2009, a anuntat vineri Banca Nationala a Romaniei (BNR). La finalul lui 2009, datoria externa totala a Romaniei se cifra la 81,163 miliarde euro, iar la 30 noiembrie 2010 - la 90,7 miliarde euro, potrivit datelor revizuite ale bancii centrale.

  • MADR: Interventia statului pentru reglarea pretului painii nu este permisa

    Interventia administrativa a statului nu este permisa, in conditiile unei piete unice europene, pentru a influenta pretul painii, iar instrumentele de reglementare nu permit aplicarea masurilor protectioniste in piata, afirma Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta din 11 februarie pe rosu

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de vineri pe rosu, iar dupa prima jumatate de ora de tranzactionare, indicii inregistrau pierderi cuprinse intre 0,06% (BET-FI) si 0,31% (BET-NG). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 2.001.356 lei (469.801 euro) dupa prima jumatate de ora de tranzactionare. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 1.497.675 lei, cotatia lor coborand cu 1,05%, la 0,6100 lei/actiune.

  • ATE Bank taxeaza cu 3.000 de lei analiza dosarelor la creditele de consum cu ipoteca

    ATE Bank, un jucator de talie redusa cu actionariat elen, percepe un comision de analiza dosar de 3.000 de lei, respectiv 800 de euro la credite de consum cu ipoteca, in functie de moneda in care se ia imprumutul. Pentru analiza dosarului la un credit imobiliar banca taxeaza clientii cu 2.000 de lei sau 500 de euro.

  • Moneda nationala se depreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,2649 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2649 lei/euro, cu 0,11% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1572 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,2600 lei/euro.

  • Profitul BNR a scazut de trei ori, la 330 mil. euro

    Banca Nationala a Romaniei a obtinut anul trecut un profit de 330 de milioane de euro, de trei ori mai putin decat castigul realizat in 2009. "Daca sunt excluse pierderile acoperite in 2009 pentru anii precedenti, atunci profitul este comparabil cu cel de anul trecut. Altfel spus, impozitele platite la bugetul de stat au fost in linii generale cam aceleasi", au declarat surse din banca centrala.

  • Inceput de an prost: mai putine oferte de munca decat in 2010

    Numarul de oferte postate pe site-urile de joburi este cu 30% (aproximativ 7.000 de slujbe) mai mic decat in februarie 2010. Daca vrem sa vedem partea plina a paharului, se constata, totusi, o crestere fata de ultimele doua luni (trebuie tinut cont totusi ca luna trecuta a fost cea mai slaba din ultimul an).

  • Investitiile straine directe s-au redus cu 25,6% in 2010, la 2,59 miliarde euro

    Investitiile straine directe in Romania au scazut in 2010 cu 25,6% fata de 2009, pana la 2,596 miliarde euro, deficitul de cont curent fiind finantat in proportie de 50,3% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, potrivit datelor BNR. In 2009, investitiile straine directe au fost de 3,488 miliarde euro.

  • BCR negociaza in particular cu clientii stingerea proceselor

    Banca negociaza separat cu clientii stingerea procesului colectiv si ii tenteaza cu marje mai mici, au declarat pentru Money.ro surse apropiate procesului. "Banca a negociat separat cu banca si s-a ajuns la stingere", au declarat sursele citate pentru Money.ro. In negociere nu a fost implicat si Gheorghe Piperea, avocatul care reprezinta grupul in proces.

  • Scumpiri la biletele de tren, metrou si RATB

    Biletele de tren, de metrou si cele RATB vor costa mai mult, companiile fiind nevoite sa scumpeasca biletele din cauza cresterii pretului combustibililor cu 80 la suta comparativ cu toamna anului 2008, inflatiei, majorarii salariilor in cadrul companiilor si devalorizarii leului.

  • BT administreaza averi de 311 mil. euro pentru 1.200 de clienti bogati

    Banca Transilvania (BT), singura banca de top cu capital majoritar privat romanesc, administreaza averi de 311 milioane de euro pentru clientii sai prin serviciul de private banking. Volumul activelor aflate in administrare a urcat cu 20% fata de sfarsitul anului 2009, cand se afla la 290 de milioane de euro.

  • Analistii financiar-bancari estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei de 6,8% in ianuarie

    Membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) estimeaza, in medie, o rata anuala a inflatiei in ianuarie 2011 de 6,8% si se asteapta ca aceasta sa ajunga la 4,3% la finalul acestui an, urmand ca la sfarsitul lui 2012 sa fie de 3,5%.

  • BNR va notifica FMI daca rezervele scad cu 2 miliarde de euro in 30 zile

    Banca Nationala a Romaniei se va consulta cu personalul FMI daca rezervele bancii centrale vor scadea cu mai mult de 2 miliarde de euro intr-o singura luna, dar se estimeaza o crestere a acestora in acest an si 2012, potrivit scrisorii de intentie catre Fond, obtinuta de MEDIAFAX.

  • Directorul FMI propune o moneda globala

    FMI-ul vede ca solutie a problemelor financiare utilizarea extinsa a unei monede globale - DST-ul -, precizand totodata ca se impune o crestere a rolului ocupat de moneda chineza in relatiile economice internationale; in SUA, somajul a inregistrat o scadere, trimitand un val de optimism in pietele financiare internationale.

  • Ce card de credit vi se potriveste cel mai bine

    Odata cu disparitia creditarii in 2009, multi doritori de "bani usori" au apelat la carduri de credite, asta daca nu cumva nu le aveau de dinainte, facute odata cu creditele in derulare. Pe foarte multi dintre posesorii de carduri de credit nici macar nu i-au interesat dobanzile pe care le au la acesti "bani de plastic".