Arhiva » Mai 2011 » 23 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 23 Mai 2011 | 45 de inregistrari

  • 11 suspecti de infractiuni economice, retinuti de Politie in ultima saptamana

    11 persoane suspecte de infractiuni economice au fost retinute de Politie intre 14 si 20 mai, interval in care oamenii legii au depistat 167 astfel de infractiuni, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). Infractiunile au fost depistate in urma controalelor la diferite societati comerciale, verificari in trafic si perchezitii desfasurate de politisti, sub coordonarea Directiei de Investigarea Fraudelor din IGPR.

  • Spatiul aerian islandez a fost inchis din cauza eruptiei vulcanului Grimsvoetn

    Spatiul aerian islandez a fost inchis temporar duminica dimineata din cauza eruptiei celui mai activ vulcan din tara, care a produs un imens nor de fum, au anuntat autoritatile aeroportuare (Isavia), citate de AFP. 'Aeroportul Keflavik, principalul nostru aeroport international, se inchide. Spatiul aerian se inchide', a declarat purtatorul de cuvant al Isavia. Acesta ar urma sa fie inchis 'cel putin in urmatoarele ore', a adaugat purtatorul de cuvant.

  • FNPAR: Alimentele se vor scumpi in perioada urmatoare din cauza conditiilor meteo

    Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) avertizeaza ca in perioada urmatoare produsele alimentare se vor scumpi din cauza conditiilor meteo, dar Si pentru ca Ministerul Agriculturii Si Dezvoltarii Rurale (MADR) nu are nicio politica de sustinere a sectorului.

  • Care este profilul primului fond imobiliar care va fi listat la Bursa?

    Portofoliul grupului New Europe Property Investments (NEPI) cuprinde 33 de proprietati de tip retail, birouri si proprietati industriale in Romania si Germania, cu o valoare de 313,7 milioane euro, din care 27 sunt pe piata romaneasca, evaluate la sfarsitul anului trecut la peste 297 milioane euro, transmite Mediafax.

  • 20 de inventii romanesti vor fi prezentate saptamana viitoare la sediul Parlamentului European

    20 de inventii romanesti ce ar putea fi revolutionare, printre care o instalatie ce asigura diminuarea consumului de gaz natural cu cel putin 12% fata de alte instalatii si un Hyper CD-ROM capabil sa stocheze 10 Terra Bytes, vor fi prezentate saptamana viitoare la sediul Parlamentului European.

  • Gheorghe Ialomitianu: Cei mai buni consultanti lucreaza cu MFP pentru rescrierea Codului Fiscal

    'Aceste doua intrumente de lucru ale Ministerului de Finante trebuie sa fie mult mai prietenoase pentru mediul de afaceri. Pana acum Codul Fiscal si Codul de Procedura au fost adresate celor care incalca legea. Sunt foarte multi contribuabili care respecta legea si trebuie sa ne adresam in cea mai mare masura celor de buna-credinta', a spus Ialomitianu.

  • Unde isi vor petrece romanii vacanta in 2011?

    Romania va fi destinatia preferata pentru 1,8% din totalul cetatenilor Uniunii Europene care vor pleca in vacanta in 2011. Procentul situeaza Romania pe locul al zecelea in topul destinatiilor preferate pentru acest an de catre cetatenii UE. In comparatie, Turcia este preferata doar de 1,6% dintre cetatenii comunitari, iar Bulgaria si Croatia de cate 1,2% dintre cetatenii celor 27 de state membre UE.

  • Ce face Portugalia pentru banii de la FMI

    In schimbul imprumutului de urgenta, Fondul a cerut Guvernului portughez sa taie cheltuielile bugetare si sa majoreze taxele si impozitele. FMI a aprobat vineri un imprumut de 26 de miliarde de euro pentru Portugalia. Prima transa, in valoare de 6,1 miliarde de euro, va fi eliberata imediat.

  • Grampet Grup estimeaza contracte noi de peste 25 de milioane de euro cu firme europene

    Grampet Grup estimeaza incheierea, in urmatoarele luni, a unor contracte noi in valoare de peste 25 de milioane de euro cu companii europene, in urma participarii la Targul International de Transport Si Logistica de la Munchen, se arata intr-un comunicat transmis duminica.

  • Ministrul britanic de finante o va nominaliza oficial pe Lagarde pentru a prelua conducerea FMI

    Intr-un comunicat citat de BBC, Osborne a apreciat ca ministrul francez este "de departe candidatul care se remarca". El a precizat ca Lagarde ar fi aleasa pentru meritele sale, deoarece "este un ministru de finante extraordinar si a condus reuniunile ministrilor de finante G20 de anul acesta intr-un mod eficient si bazat pe consens".

  • Cu cat e mai ieftin un computer asamblat pe componente decat unul de-a gata

    Dupa ce ani la rand romanii cumparau electronice si electrocasnice pe banda rulanta, acum cele mai mari vanzari sunt la capitolul componente. Mihai prefera sa isi cumpere un calculator pe bucati si sa il faca el intreg acasa decat sa il dea mai mult pentru unul gata asamblat, din magazin.

  • CFR: Din 15 iulie, calatoria cu trenul pe ruta Bucuresti-Constanta va dura doua ore si jumatate

    Durata calatoriei pe calea ferata pe relatia Bucuresti-Constanta va fi, in iunie, de 2 ore si 50 de minute, urmand ca, din 15 iulie, dupa finalizarea lucrarilor pe mai multe sectiuni CF, aceasta sa se reduca la 2 ore si 30 de minute, au declarat pentru NewsIn reprezentantii CFR SA.

  • Platile refuzate de banci au coborat in aprilie la nivelul de la inceputul crizei

    In primele patru luni, platile prin instrumente de debit refuzate de catre banci au insumat 2,2 miliarde de lei, fiind cu peste 25% mai mici decat sumele respinse in perioada similara de anul trecut.

  • Va vindeti masina? Sunteti buni de plata!

    Guvernul vrea sa modifice din nou taxa auto si are in vedere impunerea unei obligatii pentru cei care vor sa-si vanda masina pe care o detineau dinainte de 1 iulie 2008. Oficialii guvernamentali recunosc ca nu exista o baza de date privind romanii care au platit taxa auto si cei care au primit-o inapoi dupa ce au castigat procesele.

  • Emil Boc: In 10 zile vom ajunge la cel mai mare numar de contracte de munca dupa 1989

    Numarul contractelor de munca active existente in Romania a ajuns la 6.275.307, depasind nivelul din 31 decembrie 2008, iar in zece zile Romania va reusi sa atinga cel mai mare numar de contracte de munca de dupa 1989, a declarat vineri ministrul interimar al muncii, premierul Emil Boc.

  • Pe ce dau romanii banii. Podiumul european al cheltuielilor

    O banca din primele 10 de la noi a analizat obiceiurile de "investitii" ale romanilor. Mai simplu spus - pe ce se duc banii nostri. Raspunsul: dam cei mai multi bani din UE pe intretinere, desi avem printre cele mai mici salarii. Romanii aloca mai mult de jumatate din cheltuielile lunare pentru mancare, curent electric, facturi la gaz si alti combustibili, avand, de departe, cea mai mare pondere din UE.

  • Ce alegi intre Orange, Cosmote si Vodafone

    Daca firmele mari, cu sute de angajati, au puterea de a negocia "la sange" orice contract de telefonie mobila sau fixa, nu acelasi lucru se poate spune despre fimele mici, conduse de un antreprenor. Cum poate, totusi, o firma din categoria IMM sa obtina un contract avantajos?

  • 65% dintre joburile vacante nu sunt scoase la concurs. Vezi cum ajungi la ele

    Angajatorii de pe piata locala nu isi mai anunta posturile vacante, multi au renuntat sa-si publice anunturile de recrutare si prefera sa angajeze utilizand surse proprii. In prezent, doar 35% dintre locurile de munca vacante sunt publicate, potrivit Myjob.

  • Ungurii ar putea beneficia in scurt timp de un curs fix la plata ratelor in franci elvetieni. Bancherii locali: in Romania nicio banca nu ar fi de acord cu asa ceva

    Ungurii ar putea beneficia in foarte scurt timp de un curs fix al forintului fata de francul elvetian, care sa ii protejeze de riscul valutar, scrie portfolio.hu. Vineri a avut loc o noua intalnire intre reprezentantii sistemului bancar maghiar si cei ai ministerului Economiei.

  • Topul celor mai mari tari dupa rezerva de aur

    Guvernele din intreaga lume incep sa semnalizeze o lipsa de incredere in dolarul american ca moneda internationala, insa actiunile concrete vorbesc mai mult decat cuvintele. Banca centrala din Mexic a cheltuit 4,6 mld. dolari pentru achizitionarea a 93,3 tone de aur in februarie si martie.

  • De ce FMI nu ar mai trebui condus de un european

    A fost o saptamana plina, nicio zi nu a trecut fara ca noi detalii sa apara despre scandalul sexual al carui protagonist principal a fost Dominique Strauss-Kahn. In paralel cu ceea ce pare a fi sfarsitul carierei de orice fel a fostului sef al FMI, a fost prezentat subiectul inlocuirii sale in fruntea institutiei financiare internationale.

  • Bancherii spera ca in urmatoarea luna sa acorde primele credite la Prima casa 4

    Institutiile de credit pot trimite Bancii Nationale noile norme de creditare din cadrul programului "Prima Casa 4", fara sa mai astepte publicarea protocolului-cadru, au explicat reprezentantii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Cu alte cuvinte, bancile ar castiga un timp pretios in demararea finantarilor.

  • Ce vrea sa faca Guvernul pentru modernizarea CEC Bank

    Guvernul si-a rezervat dreptul de a acorda derogari de la prevederea care interzice companiilor nationale sa achizitioneze masini, mobilier si aparatura birotica, cu intentia de a permite CEC Bank sa investeasca in modernizarea propriilor sedii si a nu fi astfel in "inferioritate" fata de alte banci, potrivit Mediafax.

  • Creditarea se poate relua oricand, dar la dobanzi mai mari

    Romania a iesit din recesiune, in primul trimestru din acest an, cel putin din punct de vedere statistic. Vestea a fost bine primita de politicieni, care se declara multumiti de eforturile depuse, in ciuda faptului ca au fost facute pe umerii populatiei si au apasat greu.

  • Adrian Vasilescu: Banca Nationala prefera un european la conducerea FMI

    Banca Nationala nu este indiferenta fata de numirea unui nou director general al FMI si prefera ca functia sa fie preluata tot de un european, afirma Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, mentionand ca acordul Romaniei cu institutia interna-tionala va continua indiferent de persoana care o conduce.

  • Oriflame Romania estimeaza pentru acest an vanzari in crestere cu peste 10%, de peste 25 mil. euro

    Oriflame Romania, subsidiara locala a companiei suedeze de produse cosmetice cu vanzare directa, estimeaza pentru acest an vanzari de peste 25,3 milioane euro, in crestere cu peste 10% fata de cele din anul trecut, a declarat pentru NewsIn seful companiei, Pavlina Marinova.

  • Cine blocheaza testele de stres la centralele nucleare?

    Germania si Austria au blocat un plan, sustinut de mai multe tari din Uniunea Europeana, de a stabili criteriile pentru protocoalele de securitate in cazul reactoarelor nucleare, cerand teste de stres mai serioase, efectuate de experti independenti.

  • BCR ASIGURARI - profit brut de 7.7 milioane lei si PBS in crestere la trim I 2011

    Conform datelor neauditate, in primul trimestru al anului 2010, BCR ASIGURARI a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 126 milioane lei (aproximativ 30 milioane euro), in crestere cu 1% fata de perioada similara anului 2010, mentinandu-se astfel in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale.

  • Tabara: Romania nu risca o criza alimentara, 2011 va fi un an agricol bun

    Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a declarat luni, la The Money Channel, ca Romania nu risca o criza alimentara, productia agricola din 2011 anuntandu-se a fi una foarte buna, si ca nu exista temeri privind influenta pe care vremea o va avea asupra culturilor.

  • Topul reclamelor romanesti cu tenta erotica

    "Forbes Romania" a intocmit un top al celor mai sexy clipuri romanesti, difuzate in ultimii doi ani. Nivelul "potentei" creative scade de la primul loc catre ultimul. Intr-o perioada in care creativitatea publicitara a fost concediata, din cauza crizei care a redus bugetele de comunicare, reclamele sexy incearca sa revigoreze atentia publicului, pe de o parte, dar sa si induca o stare de emulatie in industria publicitatii.

  • Mircia Giurgiu: Cel putin un senator si cativa deputati vor pleca de la putere

    "Eu stiu ca de saptamana viitoare cel putin un senator, daca nu mai multi, or sa plece de la putere si cativa deputati, atat stiu. Nu stiu daca e vorba de un alt proiect politic, despre asta inca nu stiu", a explicat Mircia Giurgiu, referindu-se la afirmatiile lui Dan Voiculescu despre cei 20 de parlamentari PDL care ar urma sa se implice in alt proiect politic.

  • Bank Leumi Romania a demarat co-finantarea proiectelor sustinute cu fonduri europene nerambursabile.

    Pentru a sustine numarul in crestere al companiilor care apeleaza la finantari din fonduri europene, Bank Leumi Romania a infiintat un departament specializat in cadrul Diviziei Comercial care sa ofere, pe langa produsele clasice necesare, consultanta si servicii specializate.

  • Premiera la Bursa: lichiditatea FP, depasita de cea a unei companii de pe piata Rasdaq

    Listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la sfarsitul lunii ianuarie, Fondul Proprietatea a inlocuit rapid SIF-urile in preferintele investitorilor, atat prin prisma potentialului de crestere, cat si a lichiditatii. Chiar daca s-a aflat constant in fruntea emi-tentilor lichizi de la BVB, incertitudinea de pe plan extern privind reluarea cresterii economice pentru statele europene a creat situatii de moment, cand unii emitenti au devenit mai atractivi decat FP.

  • Piraeus Bank Romania lanseaza o platforma de acces la Aurul de Cont, un produs unic pe piata romaneasca

    Platforma de tranzactionare online (Piraeus Electronic Trading System - PETS) se adreseaza persoanelor fizice si juridice care doresc administrarea si investirea disponibilitatilor banesti cu ajutorul unui instrument de lucru flexibil, rapid si usor de folosit.

  • Cum poti sa fii dat afara cu noul Cod al muncii

    La 20 mai a.c. a expirat termenul pana la care fiecare contract de munca trebuia sa fie completat cu obiective de performanta si criterii de evaluare. Asta, in conditiile in care angajatorii fac in continuare confuzie intre termeni, iar Inspectia Muncii pandeste orice greseala pentru a-i amenda. Iata care sunt nelamuririle companiilor si care ar fi eventualele solutii.

  • BT Leasing lanseaza Plaforma de Leasing Interactiv

    Noua platforma, destinata firmelor care au activitati cu diferite grade de intensitate in anumite perioade, vine pe piata cu doua avantaje esentiale: clientii pot sa isi stabileasca singuri graficul de rambursare, in functie de incasarile firmei si pot hotari oricand, pe durata finantarii, daca au nevoie de o perioada de gratie.

  • Nokia face senzatie. Telefonul mobil depaseste bujia si ajunge primul produs de export al Romaniei

    Seturile de fise de bujii care, de multi ani, erau pe primul loc in topul exporturilor au cazut pe 3. Pe locul 9 si nou intrate in top sunt monitoarele LCD.

  • Grecia impune un nou val de masuri nepopulare de austeritate

    Premierul grec Giorgios Papandreou urmeaza sa discute luni un nou val de masuri nepopulare de austeritate cu cabinetul sau, intr-un efort de a reduce deficitul bugetar al tarii. Grecia dispune de suficiente fonduri pentru a impiedica falimentul pana la mijlocul lunii iulie si este imperativ sa convinga creditorii straini sa aprobe deblocarea luna viitoare a celei de a cincea transe a imprumutului contractat.

  • APAPR: Pensiile private obligatorii, profit de 757 milioane lei in trei ani

    Fondurile Pilonului II (pensii private obligatorii) au colectat in primii trei ani de functionare contributii in valoare totala de 4,3 miliarde lei, ajungand sa administreze active nete in valoare de 5,06 miliarde lei, generand astfel un profit net (de toate comisioanele) pentru participanti de aproape 757 milioane lei.

  • Lista domeniilor cu peste 1.000 de joburi vacante

    Cele mai multe locuri de munca vacante sunt in vanzari, marketing, IT, serviciu clienti si telecomunicatii, potrivit datelor furnizate de reprezentantii site-urilor de recrutare. In vanzari sunt disponibile in acest moment peste 4.000 de posturi, in timp ce in domeniul IT si marketing numarul de joburi disponibile depaseste 2.000.

  • Moneda nationala se depreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,1263 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,1263 lei/euro, cu 0,42% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9476 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,1091 lei/euro.

  • Pretul biletului RATB va ajunge la 1,8 lei

    'Din 2008, nu a mai fost nicio crestere a pretului la biletele de transport public, iar 1,80 lei va fi urmatorul tarif pentru o calatorie RATB, fara a lua in calcul cresterile de preturi la carburanti sau alte scumpiri', a declarat Adrian Crit, care a participat la lansarea de catre BRD a unor carduri contactless pentru plata pe miljloacele de transport in Bucuresti.

  • Raiffeisen Bank a lansat Extrasul de cont centralizat

    "Extrasul de cont centralizat". Serviciul presupune colectarea tuturor extraselor de cont, de la orice banca din lume participanta la sistemul SWIFT, si integrarea lor intr-un singur document. Extrasul de cont centralizat poate fi transmis zilnic sau cu orice alta frecventa solicitata, in format unic, folosit pe plan international - MT940 SWIFT, facilitand astfel incarcarea si prelucrarea informatiilor, direct, in sistemele contabile proprii ale clientului. Transmiterea se face prin canal electronic.

  • Doar 13% din romani isi vor lua o casa in urmatorul an

    Doar 13% dintre romanii din mediul urban vor sa-si cumpere o locuinta in urmatoarele 12 luni, iar cei care au deja una si-au achizitionat-o in cele mai multe cazuri pe credit, potrivit unui sondaj al ISRA Center Marketing Research. Studiul releva ca 7 din 10 romani din mediul urban declara ca detin o locuinta proprietate personala, dar cifrele se nuanteaza considerabil in functie de factorul "varsta", potrivit Mediafax.

  • Bancherii isi determina clientii sa ia credite in lei scumpind valuta

    Dobanzile la creditele de consum in lei ajung sa fie cu pana la doua puncte procentuale mai mici decat cele la finantari similare in euro, ceea ce inseamna o economie lunara de cativa zeci de lei la un credit de 5.000 de euro (20.000 de lei). Mai multe banci au mers chiar la extrem si vand creditele fara garantii exclusiv in lei.