Arhiva » Mai 2011 » 27 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 27 Mai 2011 | 46 de inregistrari

  • Peste 2.300 de structuri de cazare au primit autorizatie de functionare in primele cinci luni din 2011

    Un numar de 2.355 de structuri de cazare au primit autorizatii de functionare in primele cinci luni ale anului 2011, in crestere cu 250% fata de cele acordate in anul 2010, potrivit informatiilor furnizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

  • Indicatorii pentru operarea si mentenanta Stadionului National, respinsi de CGMB

    Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, joi, proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico-economici pentru operarea si mentenanta viitorului Stadion National, conform carora arena ar urma sa devina rentabila incepand din al treilea an de exploatare.

  • Ministerul de Finante a atras 500 mil. lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,45%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 120 luni, in valoare de 500 milioane lei (121,1 milioane euro), la un randament mediu de 7,45% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,392 miliarde lei.

  • Primii angajati Apple: Ce-au fost si ce-au ajuns

    Apple s-a identificat intotdeauna prin persoana lui Steve Jobs, cel care a devenit catalizator pentru succesul care a adus Apple in topul celor mai valoroase companii tech. Ca orice lider adevarat, insa, Jobs nu a facut totul pe cont propriu, ci a avut in jur oameni cu pondere considerabila in evolutia companiei.

  • Reinstituirea taxei hoteliere pe tarifele de cazare din Bucuresti, respinsa de consilierii generali

    Reinstituirea din 2012 a taxei hoteliere de 3% pe tarifele de cazare a fost respinsa, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in conditiile in care la sfarsitul lunii expira termenul pana la care poate fi reintrodusa respectiva taxa.

  • Statul a platit 9 mil. lei pentru sumele economisite in 2010 de clientii bancilor pentru locuinte

    Statul a facut acum doua zile primele plati catre clientii bancilor pentru locuinte, suma fiind de noua milioane de lei si reprezentand aproximativ 12% din totalul care va fi platit in acest an pentru contractele incheiate in 2010, a declarat joi secretarul de stat in MDRT Eugen Curteanu.

  • Biblia, pe locul doi in preferintele de lectura ale romanilor. Vezi care este cea mai citita carte

    Un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) arata ca aproape un sfert dintre romani n-au mai pus mana pe un volum de o vesnicie. Ne lipseste timpul pentru lectura, nu gasim nici banii pe care sa-i mai dam si pe carti, iar de chef pentru citit, ce sa mai vorbim. Pe de alta parte, si cei care mai deschid o carte din cand in cand reusesc sa-o termine abia dupa cateva saptamani.

  • Topul cresterilor de pe RASDAQ in acest an. Cine a avut rabdarea sa caute companii bune a avut cresteri de 300%

    Interesul pentru piata RASDAQ a scazut semnificativ in acest an, pe fondul incertitudinii privind statutul acestei piete si dupa ce o parte dintre companiile importante de pe aceasta piata au fost transferate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

  • Van Groningen: Nu cred ca vreo banca cu actionariat grecesc va retrage bani din Romania

    "Nu cred ca vreo banca cu actionariat grecesc va retrage bani din Romania. Poate ca sunt afectate (bancile grecesti, n.r.), poate nu au acces la capital pentru a-si finanta cresterea sau nu au acces la resurse de refinantare la un pret mai competitiv, dar asta nu inseamna ca va avea un impact, ca bancile dispar maine", a precizat presedintele Raiffeisen Bank.

  • Noi reguli privind pirateria si descarcarile ilegale

    Comisia Europeana a prezentat marti noi planuri in care sunt incluse noi reguli privind pirateria digitala, creearea unui cadru legal pentru administrarea transfrontaliera a drepturilor de autor in domeniul muzical Si modernizarea legilor pentru marcile inregistrate.

  • Hidegcuti: Masurile din strategia pentru IMM-uri nu pot fi aplicate pentru ca nu sunt bani

    Presedintele Fondului Roman pentru Contragarantare, Ioan Hidegcuti, a declarat joi in cadrul unui seminar ca masurile din strategia pentru IMM-uri in perioada 2009-2013, care sunt in discutii de doi ani si nu au fost aprobate, nu vor putea fi aplicate deoarece nu mai este timp pentru a fi bugetate.

  • NBG (Banca Romaneasca) a avut in Romania o pierdere de 1 milion de euro in primul trimestru

    Grupul elen National Bank of Greece (NBG), care detine Banca Romaneasca, a raportat pentru afacerile din Romania o pierdere de 1 milion de euro in primul trimestru, comparativ cu un profit de 12 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, arata raportul grupului, publicat joi.

  • Ce se intampla cu angajatii firmelor falimentare

    Ce ar trebui sa faca actionarii firmelor cu probleme si ce fac ei defapt. Cum sunt tratati angajatii si ce demersuri trebuie sa faca acestia pentru a-si obtine drepturile aflati dintr-un interviu pentru romanialibera.ro acordat de Andrei Dumitru, partener al casei Danila, Petre si Asociatii.

  • BCR a vandut in primele cinci luni 165 de kg de aur, mai mult decat tot anul 2010

    BCR a vandut in primele cinci luni 165 de kg de aur fizic, catre clientii de private banking si institutionali, in valoare de peste 5,5 milioane euro, mai mult decit volumul din intreg anul trecut, de 140 de kg de aur fizic, a declarat Razvan Furtuna, seful vanzari produse de trezoerie pentru retail.

  • Locuri turistice din Romania desemnate cu 3 stele in Ghidul Verde Michelin

    Mai multe locuri turistice din Romania au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin - trei stele (de vizitat neaparat).

  • Marfin Bank a inregistrat in Romania o pierdere de un milion de euro in primul trimestru

    Marfin Bank a inregistrat in Romania o pierdere de un milion de euro in primul trimestru, comparativ cu un profit net de 300.000 de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Provizioanele au scazut de la 4,2 milioane de euro in ianuarie-martie anul trecut la 3,3 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului cipriot Marfin Popular Bank.

  • Unde gasesti cel mai ieftin iPad

    Lansarea celor doua versiuni ale tabletei iPad a creat isterie in randul impatimitilor de gadgeturi. In strainatate, utilizatorii au stat chiar si doua zile la rand pentru a-si cumpara un exemplar, iar romanii s-au inscris pe liste lungi de asteptare. Tableta, fie ca vorbim de iPad sau iPad 2, a ajuns de fiecare data si la noi adusa de marii retaileri. Iar vanzarile sunt bune: doar anul trecut, comerciantii spun ca au vandut peste 10.000 de iPad-uri.

  • Restantele la credite au crescut in aprilie cu 1,4%, la 18,04 miliarde lei

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in aprilie cu 1,4% fata de luna precedenta, pana la 18,04 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor fiind de 8,8%, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Cladiri de sute de milioane de euro, abandonate in Capitala

    Constructii incepute inainte de 1990 si neterminate nici in ziua de azi. Cladiri ridicate in ultimii ani si nefinalizate din varii motive (de cele mai multe ori, pentru ca dezvoltatorii au ramas fara bani). Dar mai ales imobile vechi, care nu au reusit inca sa-si capete un statut juridic clar dupa ce peste ele au trecut, pe rand, tavalugul nationalizarii si haosul retrocedarilor.

  • Basescu: Invit in arena pe cei ce dau lectii la televizor, si BNR, sa ma sune ca vor sa fie premier

    Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la RRA, ca sunt multi care apar la televizor "si dau lectii", inclusiv din BNR, care este "un profesor continuu", insa evita sa-si asume responsabilitati in stat, invitandu-i sa-l anunte ca vor sa preia portofoliul Finantelor sau functia de premier.

  • Bursa locurilor de munca, vineri, la Bucuresti

    Aproape 1.000 de locuri de munca vor fi scoase la concurs, vineri, la Bursa organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. Pana joi, aproximativ 50 de angajatori au raspuns invitatiei de a participa la Bursa locurilor de munca, desi numarul celor invitati a fost mult mai mare.

  • Bancile pentru locuinte vor sa ajunga la o rata de penetrare de 10% pe termen mediu

    In prezent, in Romania, rata de penetrare a sistemului de econimisire-creditare in domeniul locativ este de 1,6%, fata de 13% in Ungaria, 16% in Croatia sau 20% in Slovacia. In Germania, rata de penetrare este de 37%, in timp ce in Austria se ridica la 62%.

  • Ce sanse la credite mai au firmele mici

    Cererea de credite pentru IMM-uri ar putea creste in perioada urmatoare sustin reprezentantii bancherilor si ai oamenilor de afaceri. Acestia isi argumeteaza afirmatiile prin evolutiile bune din ultima jumatate de an, numarul insolventelor si al imprumuturilor neperformante reducandu-se continuu.

  • Boc: De la 1 ianuarie cresc salariile si pensiile

    Premierul Emil Boc a declarat joi, la Realitatea TV, ca salariile bugetarilor vor reveni la nivelul din vara anului 2010 in cursul anului 2012, cel mai probabil in doua transe, dintre care una va fi acordata in prima jumatate a anului, inainte de alegerile locale.

  • Diverta estimeaza pentru acest an afaceri in scadere cu 10%, de 19 milioane euro

    Reteaua de magazine Diverta a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 21 milioane euro si estimeaza pentru acest an afaceri mai mici cu 10%, de 19 milioane euro, potrivit unui comunicat emis vineri de Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Diverta.

  • Conducerea ANAF din judetele cu nivel scazut de colectare in iunie va fi schimbata, anunta Boc

    Premierul Emil Boc a declarat joi la Realitatea TV ca a decis in cursul acestei zile ca, in luna iunie, ultimele cinci judete cu gradul de colectare al veniturilor cel mai mic vor avea conducerea ANAF schimbata, ca o masura de sustinere a combaterii evaziunii fiscale.

  • Banca Mondiala a aprobat un imprumut de 500 de milioane de euro pentru asistenta sociala din Romania

    Banca Mondiala anunta ca a aprobat acordarea unui imprumut de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea programului de asistenta sociala din Romania, prin consolidarea performantei manageriale, imbunatatirea echitatii si eficientei administrative si reducerea erorilor si a fraudelor.

  • Obiective USL: Crearea unui milion de noi locuri de munca, reducerea CAS, salariu minim - 800 de lei

    Programul economic al USL stabileste o serie de obiective centrate in zona pietei muncii, printre care crearea unui milion de locuri de munca, reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS pentru angajatori, cresterea salariului minim pe economie la 800 de lei pe luna.

  • Directive europene privind deseurile electronice

    Masuri mai drastice privind deseurile electronice ar putea fi impuse tarilor Uniunii Europene dupa ce Membrii Parlamentului European au votat in februarie noi praguri de colectare, reciclare si utilizare a deseurilor electronice, dar si masuri mai aspre de prevenire a exportarii lor catre tarile in curs de dezvoltare.

  • Oltchim a inaintat OMV Petrom o oferta pentru cumpararea rafinariei Arpechim

    Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a anuntat vineri ca a inaintat o oferta, pe 25 mai, celei mai mari companii din Romania, OMV Petrom SA, privind cumpararea instalatiilor rafinariei Arpechim-Pitesti, in baza unui Memorandum aprobat de Guvern.

  • Ce poate duce Bursele in jos

    Profesorul american Nouriel Roubini spune ca incetinirea cresterii economice va fi cea care va determina intoarcerea pietelor. Prin prisma acestei realitati, toate elementele negative ignorate in trendul ascendent vor deveni motive de vanzare. Faptul ca autoritatile au tras toate "gloantele" si nu mai au spatiu pentru noi stimuli va accelera declinul.

  • Cursul valutar de astazi

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,1315 lei/euro, cu 0,04% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9064 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,1333 lei/euro.

  • Viitoarele transe ale FMI pentru Grecia, sub semnul intrebarii

    Grecia risca sa nu poata primi in totalitate banii care i-au fost promisi in principiu din cauza unui blocaj al Fondului Monetar International (FMI), a apreciat joi presedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker.

  • Piata imobiliara romaneasca are nevoie de mai multa lichiditate

    Conferinta din cadrul Targului National Imobiliar (TNI), desfasurata pe 26 Mai, la Palatul Parlamentului, a adus in atentia publicului una dintre cele mai arzatoare probleme ale momentului: masurile prin care Romania poate deveni mai atractiva pentru investitorii straini, astfel incat sa depaseasca efectele prduse de criza economic recent experimentata.

  • Parvu (Piraeus Bank Romania): Profitul inainte de impozitare era in T1 de 6,16 milioane euro

    Piraeus Bank Romania a obtinut in primul trimestru un profit inainte de impozitare de 6,16 milioane euro, in linia bugetata, potrivit director general executiv al bancii, Catalin Parvu. Reprezentantii bancii mentioneaza ca datele financiare sunt exprimate in conformitate cu standardele locale de contabilitate (RAS).

  • Google, dat in judecata de PayPal

    Compania Google este data in judecata de PayPal. Motivul: Google ar fi furat tehnologia PayPal pentru a transforma smartphone-urile in portofele electronice.

  • ATE Bank pleaca din Romania cel tarziu in 2012

    ATE Bank - banca agricola a Greciei, controlata de stat, renunta la operatiunile din Romania, angajandu-se prin planul de restructurare aprobat de Comisia Europeana sa-si vanda participatia majoritara detinuta la filiala locala chiar in cursul acestui an daca gaseste cumparator.

  • Unde mergi la mare cu tarife reduse cu aproape 50%

    Cu aproximativ 80 de euro mergi in weekend in Ipsos (Corfu), cu toate cheltuielile incluse! Tariful vacantei a fost redus de la 158 de euro. Daca vrei sa mergi in Turcia, ai de ales intre un sejur de 6 zile in Antalya cu 227 de euro, taiat de la 515 euro si o vacanta de 8 zile in Alanya, care a fost redusa de la 545 euro la 290 de euro.

  • CFO-ul Raiffeisen Bank: Provizioanele s-au stabilizat, dar e prematur sa vorbim de scadere

    Injumatatirea castigului realizat in 2010 din reevaluarea portofoliului de titluri de stat s-a reflectat intr-un declin similar inregistrat de profitul net al Raiffeisen pe primul trimestru calculat dupa IFRS, in conditiile in care majoritatea celorlalti indicatori au ramas comparabili cu nivelurile din T1 2010.

  • Cine este romanul care figureaza in 4 topuri ale celor mai bogati oameni

    Se afla in Topul celor mai bogati 300 de romani realizat de Capital, a intrat de curand in topul celor mai bogati oameni din Marea Britanie, a fost inclus in topul celor mai bogati australieni si este si in topul celor mai bogati oameni de pe planeta. Este vorba despre controversatul om de afaceri Frank Timis.

  • Cele mai profitabile companii din Romania, dupa numarul de angajati

    Salariatii pot fi numarati pe degetele de la o mana, insa profiturile inregistrate depasesc orice asteptare. Iata care sunt cele mai profitabile companii din Romania, raportat la numarul de angajati si profitul obtinut in 2009, potrivit datelor centralizate de Registrul Comertului pentru Forbes.

  • Gogosile lui Isarescu

    Prima poate fi construita in jurul faptului ca seful statului chiar isi doreste sa instaleze un nou Executiv, format din tehnocrati. Sau din ministri politici condusi de un tehnocrat care sa pandeasca derapajele electorale de la acordul cu FMI si, eventual, sa gaseasca masuri de relansare economica.

  • Cele mai bune si cele mai proaste 10 orase in care sa te angajezi

    Cu toate ca somerii dispar in fiecare luna din statistici, joburile vacante din foarte multe orase din Romania pot fi numarate pe degete.

  • La nevoie, BNR poate lua in garantie sedii de banci grecesti in schimbul finantarii

    Banca Nationala are parghii pentru a interveni in eventualitatea concretizarii unor scenarii de criza antrenate pe piata bancara locala de situatia din Grecia, incepand de la refinantarea bilaterala a titlurilor de stat detinute de bancile cu capital elen si pana la preluarea in garantie a sediilor acestora in schimbul furnizarii de lichiditati, afirma un oficial din sistemul bancar.

  • Top 5 consecinte devastatoare ale crizei din zona euro

    Evenimetele recente din Europa ce au declansat deprecierea valutei si au zdruncinat pietele financiare, arata ca investitorii se pregatesc pentru un adevarat dezastru in zona euro. Analistii Admiral Markets enumera cateva consecinte devastatoare ale crizei datoriilor guvernamentale pe care investitorii le vor anticipa.

  • Adrian Vasilescu, despre ce inseamna trecerea la euro pentru romani

    Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, a explicat, intr-un interviu pentru Ziare.com, care sunt riscurile si avantajele intrarii tarii in zona euro, precum si ce conditii trebuie sa indeplinim pentru a atinge acest obiectiv, dupa ce, de curand, declara ca Romania este "admirabil de nepregatia" pentru acest lucru.