Arhiva » Martie 2011 » 28 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 28 Martie 2011 | 51 de inregistrari

  • Strainii au injectat in 2010 capitaluri de 123 mil. euro in IFN-uri, in scadere usoara fata de 2009

    Firmele de leasing si societatile de credite de consum au primit anul trecut de la actionarii straini injectii de capital de 123 milioane euro, in scadere usoara fata de 2009, cand insumau 124 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

  • Peste 140 de infractiuni economice, depistate de politisti in ultima saptamana

    Politistii structurilor de investigare a fraudelor au constatat, in ultima saptamana, 144 de infractiuni economice, in care sunt cercetate 135 de persoane, cele mai multe infractiuni depistate, circa 40, fiind de evaziune fiscala, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

  • Strainii au injectat 107 mil euro in companiile de asigurari anul trecut, cu 72%mai putin ca in 2009

    Companiile de asigurari din Romania au primit anul trecut de la actionarii straini injectii de capital de peste 107,5 milioane euro, in scadere cu 72% fata de 2009, cand insumau circa 384 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

  • Romania, printre tarile care au stins lumina, sambata seara, cu ocazia Orei Pamantului

    Romanii din mii de apartamente, sedii de institutii publice si companii au stins lumina sambata seara, intre orele 20.30 si 21.30, pentru a participa, si anul acesta, la Ora Pamantului, cea mai mare initiativa mondiala de mediu din istorie. In Romania, initiativa s-a desfasurat in Bucuresti si in alte 50 de orase.

  • FMI: Ajustarea fiscala continua, reducerea arieratelor va fi cruciala pentru diminuarea deficitului

    Ajustarea fiscala va continua, iar mentinerea eforturilor de imbunatatire a colectarii taxelor, reducerea presiunilor asupra cheltuielior, in special in sectorul de sanatate, si reducerea arieratelor vor fi cruciale pentru sustinerea reducerii deficitului, se arata intr-un comunicat al FMI.

  • Udrea a semnat la Targoviste un contract de 23,13 mil. euro pentru un complex turistic de natatie

    Ministrul dezvoltarii regionale si turismului,Elena Udrea a semnat sambata contractul de finantare pentru proiectul "Complex turistic de natatie Targoviste", in valoare de 23,13 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

  • FMI recomanda Romaniei schimbari institutionale care sa faciliteze absorbtia fondurilor UE

    FMI este de parere ca Romania ar trebui sa se concentreze pe reforme in sectorul sanatatii si in investitiile publice, eliminarea arieratelor, imbunatatirea sistemului fiscal si, cu precadere, sa faca acele schimbari institutionale de care este nevoie pentru a facilita absorbtia fondurilor UE.

  • Bancile-mama au capitalizat subsidiarele din Romania cu peste 496 milioane euro in 2010

    Infuziile de capital din strainatate in bancile care activeaza in Romania au depasit 496 milioane euro anul trecut, in crestere cu 74% fata de 2009, cand depaseau 285 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.

  • Boc spune ca in acest an cresterea economica va fi intre 1,5% si 2%

    Premierul Emil Boc a declarat, duminica, la Deva, ca in acest an cresterea economica va fi intre 1,5% si 2%, "cu prognoza buna de crestere in 2012", adica 4%-4,5%. Boc a spus, referitor la declaratiile sefului delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit carora tara are toate sansele sa iasa din recesiune dupa primul trimestru al acestui an

  • ING: Cursul ar putea cobori pana la 3,9-4 lei/euro in T2

    Euro s-ar putea deprecia pana la un nivel de 3,9-4 lei in trimestrul al doilea avand in vedere ritmul de scadere a cursului din ultima perioada, considera analistii ING Bank. "Este adevarat ca persepctivele economiei romanesti s-au imbunatatit, dar este greu de justificat o apreciere a leului doar pe baza estimarilor de crestere economica

  • BCE atrage iar atentia BNR ca trebuie consultata 'in timp util' la avizarea propunerilor legislative

    BCE a avizat doua proiecte care reglementeaza rolul Fondului de garantare a depozitelor in cadrul procedurii de administrare speciala a institutiilor de credit, dar a atras din nou atentia BNR ca trebuie consultata "in timp util", dupa ce banca centrala a cerut un raspuns in mai putin de o luna.

  • Londra - cele mai mari proteste de la razboiul din Irak, din 2003

    Peste 250.000 de persoane au protestat sambata pe strazile Londrei, fata de masurile de austeritate luate de guvernul britanic, care a operat cele mai severe taieri de cheltuieli dupa al doilea razboi mondial. Potrivit AP, a fost una dintre cele mai mari manifestatii de protest de la razboiul din Irak din 2003, iar peste 200 de manifestanti au fost arestati.

  • Garda Financiara a amendat cu 190.000 de euro firmele din complexul Dragonul Rosu

    Garda Financiara (GF) a aplicat amenzi de 780.000 de lei (circa 190.000 de euro) firmelor din complexul financiar Dragonul Rosu, in urma controalelor efectuate vineri si sambata, a declarat purtatorul de cuvant al GF, Alexandru Cristea.

  • Companiile care isi impart profitul au priza la investitori

    Chiar daca investitorii mari nu aleg actiuni in functie de dividende, investitorii mici si speculatorii cauta sa obtina si bonusurile pe care companiile le impart anual. SIF Banat-CriSana (SIF1) a surprins puternic investitorii saptamana trecuta, cand a anuntat majorarea dividendului oferit din profitul pe anul trecut cu 50%.

  • Samsung si LG intentioneaza sa isi extinda investitiile in Romania

    In Romania exista mai mult de 200 de companii coreene ale caror investitii inca nu au fost realizate in totalitate deoarece Romania intampina anumite dificultati economice, iar firmele coreene asteapta momentul in care Romania isi va reveni si vor investi, a declarat Joong Sun LEE - director KOTRA Bucuresti.

  • Investitorii nu fug, dar raman in expectativa

    Pietele de capital simt din plin efectele negative ale turbulentelor sociale si ale catastrofelor naturale din lume. BVB a reusit insa sa se decupleze de trend si sa scada relativ putin. Cutremurul din Japonia si catastrofele care au urmat au aruncat in haos si pietele de capital din intreaga lume.

  • Orice absolvent de studii economice va putea tine contabilitatea firmelor cu afaceri sub 35000 euro

    Orice absolvent de studii economice superioare va putea intocmi evidenta contabila a firmelor care au cifra de afaceri si active mai mici de 35.000 de euro, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea legii contabilitatii.

  • BCE pregateste un nou program, care va asigura lichiditatea bancilor pe o perioada mai lunga de timp

    Banca Centrala Europeana (BCE) pregateste un nou program care va asigura lichiditatea bancilor cu probleme din zona euro pe o perioada mai lunga de timp, primii "clienti" ai facilitatii urmand sa fie institutiile de credit din Irlanda, transmie Reuters.

  • Care sunt cele mai fiabile zece masini din Europa

    Compania britanica de asigurari Warranty Direct a realizat un index al celor mai fiabile 100 de masini comercializate pe piata europeana, in functie de numarul de interventii derulate pe perioada garansiei si problemele inregistrate.

  • Cele mai sarace 10 tari din lume

    Razboaiele, coruptia, genocidul, instabilitatea politica, lipsa de resurse naturale si a infrastructurii, lipsa accesului la apa curata , dar si inexistenta unui sistem sanitar a facut din Africa cel mai sarac continent al lumii. Iata cum arata ultimul top realizat de Rediff.com privind cele mai sarace 10 tari din lume.

  • Top 10 cele mai exclusiviste hoteluri din lume

    Hoteluri de lux, extravagante si scumpe se gasesc peste tot in lume. Gata sa-si astepte clientii pretentiosi, rafinati, care fac parte din lumea celor bogati. Vorbim despre hotelurile exclusiviste, situate in orase dezvoltate sau in locuri uitate de lume, unde cei care isi permit sa plateasca mii de dolari pentru o noapte de cazare, se simt stapanii imprejurimilor.

  • FMI: Romania va iesi din recesiune in martie

    Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a apreciat ca economia romaneasca va creste de la un trimestru la altul, iar Romania va iesi din recesiune luna aceasta (martie 2011). Franks a explicat ca aceasta evolutie nu va insemna si o depasire imediata si a crizei economice.

  • Sa fie mai bine pe cartela sau pe abonament?

    Pe o piata tot mai sensibila la pret si in scadere in ultima perioada din cauza crizei, lupta operatorilor de telefonie mobila pentru clienti noi pare sa se mute pe frontul cartelelor preplatite cu mii de minute si mesaje scrise incluse. Sa devina oare abonamentul un serviciu de lux?

  • Cele mai neobisnuite joburi vacante in aceasta perioada

    Redactor sef la site-ul de specialitate funerar.com, distribuitor volant de carte religioasa in Timisoara, sculptor de orci sau specialist in capoeira sunt cateva din joburile atipice ofertate in aceasta perioada de angajatori. Vezi care e fisa postului pentru aceste joburi, dar si ce vor companiile de la candidati.

  • Opt socuri care vor lovi economia mondiala in 2011

    Crizele economice si sociale s-au tinut lant in ultimii doi ani, iar analistii internationali sustin ca socurile nu vor inceta sa apara. Problemele au inceput cu majorarea preturilor la alimente in tarile aflate in curs de dezvoltare, iar aceasta tendinta se extinde atat in tarile emergente, cat si in cele dezvoltate.

  • Atentie! Se inmultesc tepele date de asiguratorii auto!

    Cu polita RCA intr-o mina si o plangere in cealalta, zeci de soferi le-au cerut ajutorul politistilor din Bucuresti. Sustin c-au avut ghinionul sa fie loviti in trafic, dar compania de asigurari Carpatica, unde cei vinovati aveau asigurare le-ar fi transmis ca accidentul nu a avut loc. Uluiti de-un asemenea raspuns, oamenii vor sa-si caute dreptatea pana-n panzele albe.

  • Cati bani iti ia banca pentru ca ti-a dat bani?

    Costurile pentru un credit sunt inca destul de ridicate, iar acest lucru se vede foarte bine in dobanzile, taxele si comisioanele pe care creditorii de pe plan local le practica. Daca puneti cap la cap toate costurile suplimentare pe care bancile vi le incaseaza in timpul derularii contractului, veti avea surpriza sa vedeti ca suma taxelor este, in unele cazuri, mult mai mare dacat cea pe care trebuie sa o returnati.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de luni

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa primul sfert de ora, doar indicii BET-FI, BET-XT si BET-NG inregistrau cresteri.

  • Fondul European pentru Europa de Sud-Est ofera Patria Credit Romania un imprumut de 7 milioane euro

    Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) ofera un imprumut de 7 milioane euro catre Patria Credit IFN SA, care va fi utilizat pentru creditarea microintreprinderilor din zonele rurale ale Romaniei, se arata intr-un comunicat transmis luni.

  • Pretul petrolului scade din cauza intarzierii reconstructiei din Japonia si a stirilor din zona euro

    Pretul petrolului a scazut pentru a treia zi consecutiv la New York, pe fondul crizei nucleare si a intarzierii reconstructiei din Japonia, precum si ca urmare a reducerii contributiei tarilor europene la fondul destinat ajutorarii tarilor din zona euro care au datorii, relateaza Bloomberg.

  • Managerii prevad o crestere a constructiilor si a industriei prelucratoare pana in mai

    Managerii firmelor romanesti anticipeaza o crestere a constructiilor si a industriei prelucratoare in perioada martie-mai, o relativa stabilitate in comertul cu amanuntul si o crestere moderata a serviciilor comparativ cu cele trei luni anterioare, arata datele publicate luni de INS.

  • Rata somajului, dupa standardele BIM, a urcat la 7,3% in ultimul trimestru din 2010

    Rata somajului, calculata pentru persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani care nu au loc de munca, dar sunt disponibile sa lucreze si au cautat un loc de munca in ultima luna, a urcat in trimestrul IV din 2010 cu 0,4 puncte procentuale fata de trimestrul anterior, la 7,3%, a anuntat luni INS.

  • Brokerii cer CNVM sa clarifice situatia ofertelor publice

    Asociatia Brokerilor isi exprima ingrijorarea profunda fata de viitorul ofertelor publice de vanzare si solicita institutiilor responsabile o rezolvare rapida si definitiva a situatiei pentru a nu fi periclitata nici actuala oferta OMV Petrom si nici viitoarele privatizari.

  • 21 de clienti nu si-au mai platit ratele la creditele luate prin "Prima casa"

    Numarul clientilor care nu si-au mai platit ratele la creditele luate prin "Prima casa" a ajuns la 21 de persoane, ceea ce inseamna o rata de default de 0,06%. In cazul acestora bancile au formulat cereri de plata de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, institutia care gestioneaza garantiile acordate de stat prin acest program.

  • Constructiile de locuinte in februarie: doar in sudul tarii s-au eliberat mai multe autorizatii fata de anul trecut

    Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale eliberate in luna februarie a stagnat comparativ cu intervalul similar din 2010, proportia proiectelor de locuinte fiind in continuare predominanta in mediul rural, in zona de sud a tarii.

  • Doar 4.500 de angajati si-au ales fondul de pensie in februarie

    Aproximativ 4.500 de angajati noi si-au ales fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) in luna februarie, cu 33% mai putini decat in luna anterioara, arata datele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • BNR obliga si sucursalele bancilor straine sa faca raportari financiare din 2012

    Sucursalele bancilor straine vor fi obligate sa faca periodic raportari privind situatiile financiar-contabile, potrivit unui proiect de regulament publicat pe site-ul BNR. Astfel, sucursalele vor face raportari dupa aceleasi norme cu bancile entitati juridice romanesti, pe care le vor transmite in forma letrica la BNR.

  • Gradul de absorbtie a fondurilor europene s-a triplat, in ultimele sase luni

    Gradul de absorbtie a fondurilor europene pe proiecte de transport a crescut de trei ori, in ultimele sase luni, de la 38 de milioane euro la 113 milioane euro Pana la sfarsitul lui 2011, ministerul de resort si-a propus sa faca plati catre beneficiari de 500 milioane de euro, a declarat, luni, in cadrul unui seminar de specialitate, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

  • Cine profita de haosul fiscal din Romania

    Criza economica a afectat inclusiv serviciile de asistenta de business, care si-au gasit o noua nisa de mentinere a profiturilor, gratie unui Cod Fiscal tot mai stufos. Reprezentanti ai pietei de consultanta financiara se asteapta la cresteri de cel putin 5% in acest an. Firmele incep sa constientizeze nevoia unui expert fiscal.

  • Cele mai scumpe 5 masini, pe care nici milionarii nu si le permit

    Alegerile in materie de masini pe care le fac uneori milionarii sunt ridicole. In timp ce oamenii de rand se multumesc cu un poster cu o super masina pe perete, milionarii isi pot cumpara oricand o astfel de masina. Sunt insa si modele pentru care chiar si un milionar ar trebui sa se chinuie ca sa le achizitioneze.

  • Cat mai costa un teren pentru case, in preajma Capitalei?

    Terenurile din jurul Capitalei, cele care inainte de criza erau un adevarat "paradis imobiliar", pot fi cumparate in prezent cu sume pentru care in urma cu trei-patru ani cei interesati nici nu indrazneau sa viseze. Cum criza le-a taiat din avantul detinatorilor de terenuri de pe langa Bucuresti, cei ce vor sa-si construiasca acum o casa departe de haosul Capitalei au de unde alege, avand in vedere preturile extrem de accesibile.

  • De ce nu e bine sa reduci cheltuielile

    Situatia economica din Marea Britanie este din ce in ce mai grea: nu este vorba numai de recesiune, dar a aparut Si pericolul inflationist. Daniel Gross, jurnalist economic american, spune ca inrautatirea situatiei economice are loc din cauza strategiei adoptate de britanici, Si anume aceea de a adopta masuri de austeritate, care au restrans activitatea economica.

  • OTP elimina unele comisioane pentru creditele de nevoi personale fara ipoteca

    OTP Bank a eliminat comisionul de analiza a dosarului de credit si comisionul lunar de administrare pentru imprumuturile de nevoi personale fara ipoteca in lei. Dobanda anuala efectiva perceputa de banca ajunge la aproape 15% pentru clientii noi, in cazul unui credit de 10.000 de lei, pe o perioada de 7 ani, iar pentru clientii existenti se situeaza la circa 13%.

  • BT propune majorarea capitalului cu aproape 300 mil. lei

    Banca Transilvania (BT) propune majorarea capitalului cu 296,7 milioane de lei, la 1,77 miliarde de lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net existente in sold la finele anului trecut si din castigul realizat in 2010.

  • Transferul actiunilor Garanti Bank Turcia catre BBVA a fost finalizat

    Achizitia de catre BBVA a pachetului de 6,2902% din actiunile Garanti Bank Turcia, detinut anterior de Doğus Holding A.S., si a pachetului de 18,60% din actiunile Garanti Bank Turcia, detinut anterior de GE Capital Corporation, a fost finalizata, dupa obtinerea tuturor aprobarilor oficiale privind tranzactia, anunta reprezentantii Garanti Bank

  • Ce profituri au facut bancherii greci pe timp de recesiune

    Bancile grecesti prezente in sistemul bancar din Romania au obtinut profituri si in 2010, un an de criza si recesiune, desi activitatea de creditare de pe plan local a fost aproape blocata, iar situatia bancilor mama din Grecia nu a fost tocmai buna. Ratingurile a sase banci elene au fost puse sub supraveghere de catre agentia Moody's, cinci dintre acestea fiind prezente si in Romania.

  • Cum a inceput saptamana cursul de schimb

    Cursul de schimb a crescut nesemnificativ, cu 0,05 bani, in prima ora a sedintei, la 4,0880 - 4,0905 lei/euro, intr-o piata cu volume reduse de tranzactionare, aprobarea ultimei evaluari a acordului stand-by cu Romania de catre board-ul FMI fiind anticipata de piata si inclusa deja in cotatii.

  • Vezi in ce orase gasesti cea mai ieftina si cea mai scumpa mancare

    Preturile la alimente difera de la o zona la alta, astfel ca, in unele judete, unele produse pot fi de doua ori mai scumpe decat in altele. Cele mai mici preturi la mancare se gasesc in pietele din judetele Arges, Alba, Bacau, Covasna, Ialomita. De doua ori mai mult costa mancarea in pietele din Bucuresti, Bihor, Vaslui si Hunedoara.

  • Ce sectoare din economie cresc pana in luna mai

    Managerii din economia romaneasca sunt optimisti in privinta evolutiei principalelor sectoare in perioada martie-mai fata de precedentele trei luni, conform unui sondaj publicat luni de Institutul National de Statistica (INS). Astfel, in intervalul martie-mai managerii estimeaza o relativa stabilitate in comertul cu amanuntul, un avans moderat in servicii si crestere in industria prelucratoare si in sectorul de constructii,

  • Strainii duc euro la minimul anului. Ce face BNR?

    Jucatorii straini, atrasi de randamentele inca ridicate la titlurile de stat romanesti, sunt cei care stau in spatele aprecierii tot mai rapide a leului din ultimele saptamani, iar principala intrebare este acum cat de mult va permite BNR sa coboare cursul. Riscul este ca o apreciere prea rapida a cursului sa fie urmata de o depreciere la fel de abrupta, care ar accelera si mai tare inflatia.

  • Anul financiar 2011: Crestere economica si un leu mai puternic

    Dupa evolutia negativa pe care a inregistrat-o economia Romaniei in ultimii doi ani, 2011, an preelectoral, pare sa fie anul in care tara noastra va vedea "luminita de la capatul tunelului". Astfel, mai multe banci, dar si oficiali ai institutiilor financiare mondiale vad Romania pe un fagas financiar stabil.