Arhiva » Aprilie 2011 » 14 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 14 Aprilie 2011 | 48 de inregistrari

  • Emil Boc: Iesim din recesiune daca pentru martie se confirma cresterea calculata pentru ianuarie si februarie

    Guvernul a analizat, in sedinta, o serie de date furnizate de Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Comisia Nationala de Prognoza (CNP), insa aceste informatii trebuie completate cu cele pe care Institutul National de Statistica le va furniza privind cresterea economica si pe luna martie.

  • Nou record pe piata de arta: "Tarancuta odihnindu-se" de Grigorescu a fost vandut cu 270.000 de euro

    Tabloul "Tarancuta odihnindu-se", pictat de Nicolae Grigorescu, a stabilit, miercuri seara, un nou record al pietei de arta din Romania, dupa ce a fost vandut cu 270.000 de euro la licitatia organizata in Capitala de casa Artmark, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanti ai organizatorilor.

  • Raiffeisen AM si-a triplat profitul brut in 2010

    Potrivit reprezentantilor societatii, cresterea activelor a fost sustinuta de fondurile Raiffeisen Monetar, cu un plus de aproximativ 600 de milioane de lei, Raiffeisen Europlus, cu o crestere a activelor administrate exprimata in lei de peste 450 de milioane de lei si Raiffeisen Dolar Plus, cu active in echivalent lei de aproximativ 40 de milioane de lei.

  • Nivelul radioactivitatii in Romania este in limite normale, spun oficialii guvernamentali

    Subiectul radioactivitatii in Romania a fost analizat in sedinta de miercuri a Guvernului, responsabilii guvernamentali afirmand ca nivelul radioactivitatii nu este unul care sa dea motive de ingrijorare, incadrandu-se in limitele radioactivitatii naturale.

  • Guvernul extinde ajutoarele de stat si la companiile care preiau unitati falimentare

    Firmele care achizitioneaza alte unitati aflate in pericol de a fi inchise, creeaza minimum 50 de locuri de munca si investesc minimum 5 milioane de euro pot beneficia de ajutoare de stat, a decis miercuri Guvernul. Potrivit premierului Emil Boc, in situatia initiala de ajutoarele de stat puteau beneficia doar firmele care faceau o investitie de la zero.

  • Consiliul UE a aprobat miercuri strategia pentru regiunea Dunarii

    Ministrii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat miercuri la Luxemburg strategia UE pentru regiunea Dunarii adoptata de Comisia Europeana in luna decembrie a anului trecut, potrivit unui comunicat al CE. Pregatirile pentru punerea in aplicare a strategiei sunt deja in curs de desfasurare. Aproximativ 200 de actiuni prioritare vor contribui la dezvoltarea potentialului economic imens al regiunii si la imbunatatirea conditiilor de mediu in regiune.

  • Cat poate obtine statul din privatizarile de pe Bursa

    Greg Konieczny (Fondul Proprietatea): Guvernul ar putea castiga cumulat 3,5 miliarde euro din listarea Hidroelectrica si Nuclearelectrica fara a pierde controlul la aceste societati

  • Dacia va opri productia pe 22 aprilie, timp de patru zile

    Productia de autovehicule de la uzinele Dacia din Mioveni va fi oprita timp de patru zile, incepand din 22 aprilie, din cauza unor probleme in ceea ce priveste aprovizionarea cu piese, in special din Japonia, scrie money.ro.

  • In constructii, criza se vede si la targ

    Expozantii de la Construct Expo se plang ca romanii nu mai au bani pentru investitii, chiar daca reducerile si facilitatile s-au inmultit. Barometrul sectorului de constructii arata ca piata caselor si a materialelor este inca inghetata: Construct Expo a ajuns la jumatate din capacitatea ocupata in anii trecuti.

  • Volksbank AG ar putea vinde participatia detinuta la Volksbank International AG in urmatoarele luni

    Grupul Volksbank AG ar putea vinde participatia detinuta la Volksbank International AG si VB Leasing International Holding GmbH in urmatoarele luni, procesul fiind demarat in 2010, iar pana acum mai multi potentiali cumparatori si-au aratat interesul, sustin reprezentantii bancii austriece.

  • Firmele care achizitioneaza companii in pragul falimentului vor putea beneficia de ajutor de stat

    Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca Guvernul a decis sa permita accesul la ajutoare de stat si firmelor care investesc in companii care s-ar fi inchis in lipsa acestor investitii, indirect salvandu-se si locuri de munca. Prin decizia Guvernului, printre beneficiarii schemelor de ajutor de stat vor fi incluse si firmele care achizitioneaza unitati existente care s-ar fi inchis din cauza situatiei economice.

  • Banii trimisi de romanii din strainatate s-au dublat in februarie

    Intrarile de valuta din transferuri curente au insumat in februarie peste 660 mil. euro, aproape dublu comparativ cu aceeasi luna a anului precedent. Pe primele doua luni ale anului, s-au acumulat intrari de peste 1 mld. euro, in crestere de 2,6 ori fata de 2010.

  • Scumpirea gazelor ar scadea factura

    Ambasada Frantei a realizat impreuna cu Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania (CCIFER) un document numit Cartea Alba a Energiei, pe care cele doua institutii il propun Guvernului. Acesta ar fi adaptat Strategiei Energetice a Romaniei si normelor europene. In document se spune ca investitiile sunt favorizate de actualizarea preturilor la gaze si electricitate, plata datoriilor si dezvoltarea unei burse de energie la Bucuresti".

  • Constructiile de pe litoral ridicate pe baza unor autorizatii ilegale vor fi demolate

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a anuntat miercuri ca a fost modificata Legea 597/2001, astfel incat constructiile din preajma coastei Marii Negre care au fost ridicate pe baza unor autorizatii emise ilegal de catre primarii vor putea fi demolate.

  • BT si CEC Bank, avantajate de restrictionarea creditarii in valuta

    Eventualele masuri de restrictionare a creditului in valuta pentru persoanele fizice cu venituri in lei ar putea favoriza atat Banca Transilvania (BT), cat si CEC Bank, intrucat aceste banci au o pondere mai insemnata de imprumuturi in moneda nationala decat in euro comparativ cu alti jucatori din sistemul bancar, spun analistii Raiffeisen Capital&Investment (RCI).

  • FMI: Datoriile bancilor si guvernelor din zona euro pun presiuni la nivel global

    Bancile europene trebuie sa-si imbunatateasca dimensiunea si calitatea capitalului lor, pentru a recapata acces la pietele financiare si, probabil, vor avea nevoie de sprijin din partea guvernelor in acest sens, se arata intr-un raport al FMI, citat de Bloomberg.

  • Guvernul a simplificat tinerea contabilitatii pentru firmele mici

    Primul-ministru Emil Boc a spus ca modificarea va micsora cheltuielile firmleor mici si va reduce birocratia. "Ministerului Finantelor Publice a gandit o modalitate simplificata de contabilitate, care le usureaza cheltuelile si debirocratizeaza mecanismul relatiei cu statul. Circa 349.000 de firme au un sistem simplificat de contabilitate, ca o masura de debirocratizare si sustinere a mediului de afaceri", a declarat Boc dupa sedinta de Guvern de miercuri.

  • Banca Transilvania, printre preferatele investitorilor

    Indicele BET al celor mai lichide 10 actiuni de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a crescut in sedinta de ieri cu 0,74%, dupa ce in precedentele doua sedinte a scazut cumulat cu 1,33%. Valoarea tranzactiilor incheiate cu actiuni a ajuns la 35,16 milioane de lei, aproape jumatate din lichiditatea pietei fiind asigurata de transferurile cu actiunile Bancii Transilvania (TLV) si Fondului Proprietatea (FP).

  • Cuantumul taxei auto, in atentia unei comisii guvernamentale mixte

    La initiativa ministrului Mediului, Borbely Laszlo, se va constitui o comisie guvernamentala care va studia oportunitatea modificarii cuantumul taxei auto, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. "Comisia cuprinde reprezentanti ai ministerelor Mediului, de Justitie, al Transporturilor si ai Departamentului de Afaceri Europene", a precizat Muntean. Este de asteptat ca rezultatele analizei sa fie prezentate Guvernului peste doua saptamani.

  • Vanzarea a 9,84% din actiunile OMV Petrom, si prin CEC Bank

    CEC Bank va fi distribuitor de retail la oferta publica secundara pe care statul o va derula pentru vanzarea unui pachet de 9,84% din actiunile OMV Petrom. Banca si consortiul format din Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities poarta ultimele discutii privind comisionul pe care CEC Bank il va incasa in urma prestarii acestui serviciu, potrivit unor surse apropiate negocierilor

  • Bucurestenii sunt chemati la referendum pe 19 iunie VEZI INTREBARILE.

    Majoritatea PDL-PNG-PRM si-a impus vointa in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar bucurestenii vor fi chemati sa raspunda pe 19 iunie la sapte intrebari legate de viitorul Capitalei. Primarul general, Sorin Oprescu, sprijinit de USL, dorea o varianta cu o singura intrebare si propunea data de 29 mai.

  • Bancile fac variante la programul Prima Casa

    Desi Guvernul a anuntat ca se mentin costurile de creditare din vechea varianta, bancile si clientii sunt sceptici. Variantele proprii ale bancilor sunt usor mai scumpe, au avans mai mare, dar si mai putine restrictii, cum ar fi suma finantata. In plus, clientul scapa de comisionul platit la Fondul de Garantare.

  • Se deschide cel mai mare targ auto second-hand

    Cel mai important eveniment al anului 2011 pe segmentul auto second-hand, targul va reuni potentiali cumparatori de autoturisme, oameni interesati de obtinerea unor oferte competitive si, mai ales, de cel mai bun raport calitate/pret, cu persoane si companii serioase, pregatite sa ofere produsele calitative. Cei care isi doresc o masina noua sau second-hand au de unde alege.

  • Cum vor evolua dobanzile la depozitele in lei. Cat au castigat romanii care si-au tinut economiile in banci

    Romanii care au de gand sa-si plaseze economiile in lei intr-un depozit bancar se pot astepta la dobanzi de aproximativ 7% pe an pana la mijlocul anului, estimeaza analistii. Din a doua parte a anului, insa, castigurile aduse de depozitele in moneda nationala ar putea fi din ce in ce mai mici.

  • Aproape 17.000 de locuri de munca, la bursa de vineri

    Un numar de 1.656 de agenti economici au confirmat participarea la Bursa generala a locurilor de munca, ce se va organiza vineri la nivel national, in total fiind inregistrate 16.191 de locuri de munca, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Volksbank Romania nu intra pe lista de achizitii a rusilor de la Sberbank

    Volksbank Romania nu este pe lista de achizitii a rusilor de la Sberbank, care sunt in negocieri avansate pentru a prealua un pachet de 51% din Volksbank International, scrie cotidianul Vedomosti, citand surse apropiate managementului bancii. In schimb, rusii sunt interesati sa preia activitati din tari precum Slovacia, Cehia, Ungaria, Croatia, Bosnia Hertegovina sau Ucraina.

  • Comisia Nationala de Prognoza estimeaza crestere economica pozitiva pe trimestrul I

    Guvernul a analizat miercuri evolutia indicatorilor macroeconomici pe primele doua luni, datele confirmand probabilitatea celei de-a doua cresteri economice trimestriale consecutive. Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca membrii cabinetului sau au luat in discutie datele oferite de catre Ministerul de Finante si Comisia Nationala de Prognoza de pe primele doua luni ale anului 2011.

  • Organizatiile ecologiste critica strategia UE pentru regiunea Dunarii

    Organizatiile ecologiste, precum World Wildlife Fund (WWF), critica strategia UE pentru regiunea Dunarii, aprobata miercuri de ministrii europeni reuniti la Luxemburg, in special in ceea ce priveste obiectivul de care trebuie sa se ocupe Romania si Austria - imbunatatirea navigatiei.

  • BCR a epuizat plafonul de 64 milioane euro alocat in cadrul programului Prima Casa 3

    Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza o alternativa de finantare la programul Prima Casa 3, exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental cunoscuta deja ca Prima Casa 4, a anuntat joi banca. Banca precizeaza ca lansarea creditului "Prima Casa de la BCR" are loc in contextul in care plafonul de garantare alocat bancii, in valoare de 64 milioane euro, a fost epuizat.

  • Galerie comerciala inaugurata in Ramnicu-Vilcea, investitie de 7 milioane euro

    Dezvoltatorul de retail Oasis Development inaugureaza joi galeria comerciala Family Center din Ramnicu-Valcea, proiect realizat impreuna cu Real4You Immobilien si care a necesitat investitii de circa 7 milioane euro. Family Center are o suprafata totala construita de aproape 3.500 mp

  • EximAsig a fost autorizata sa incheie inca sase tipuri de polite

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat EximAsig, companie controlata de Banca de Import-Export (EximBank), sa subscrie polite pe sase noi clase de asigurari, inclusiv polite de accidente si boala, de bunuri in tranzit, de incendiu si calamitati naturale sau polite de raspundere civila generala.

  • BRD si GECAD ePayment incurajeaza cumparaturile online

    BRD si GECAD ePayment desfasoara o campanie de promovare a cardului BRD ePayment in lei. Pentru utilizarea online a cardului BRD ePayment, organizatorii ofera de doua ori mai multe puncte de fidelitate (posesorul primeste in puncte 1% din valoarea fiecarei plati online efectuate la comerciantii care utilizeaza solutia ePayment), punctele acumulate putand fi folosite oricand pentru noi cumparaturi la partenerii BRD ePayment inscrisi in programul de fidelitate.

  • Danone raporteaza o crestere a vanzarilor nete de 8,5% pentru trimestrul I din 2011

    Compania Danone a raportat o crestere a vanzarilor de 19,6% in trimestrul I din 2011, la 4,76 miliarde euro, in timp ce cresterea pe baze comparabile a fost de 8,5%, acest rezultat reprezentand cea mai buna performanta trimestriala de la trimestrul I al anului 2008.

  • Raiffeisen Bank tinteste dublarea portofoliului de clienti premium

    Raiffeisen Bank a inaugurat prima agentie din Bucuresti cu spatiu dedicat clientilor de Premium Banking, localizata in Turnurile City Gate din Piata Presei Libere. Banca are aproximativ de 20.000 de clienti de top si tinteste sa dubleze numarul acestora intr-un an si jumatate.

  • Masinile din 2011, mai ecologice potrivit normelor din anii '70

    Cursa pentru "inverzirea" masinilor puse in vanzare pe piata Uniunii Europene devine tot mai alerta, pe masura ce ne apropiem de termenul de la care intra in vigoare penalitatile pentru depasirea plafoanelor pentru emisiile de CO2. Iar penalitatile nu sunt deloc mici.

  • SNLO si CNH Petrosani vor disponibiliza peste 4.000 de angajati, pana in 2018

    Cei doi mari producatori de carbune din Romania, Societatea Nationala A Lignitului Oltenia (SNLO) si Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, vor disponibiliza impreuna circa 4.200 angajati pana in anul 2018, a declarat joi, la Turceni, Tudor Serban, consilier personal al ministrului Economiei.

  • Moneda nationala se apreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,1021 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1021 lei/euro, cu 0,29% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8447 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,1140 lei/euro

  • FMI: Romania poate fi un varf de lance in regiune

    Oficialii Fondului spun ca economia autohtona a ajuns, datorita exporturilor, cea mai competitiva din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia si Turcia, dar se tem de incetinirea ritmului reformelor. Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, pentru "Adevarul", ca cea mai mare temere este ca autoritatile sa nu repete greselile trecutului.

  • In ultimul an, deficitul contului curent a scazut de 22 de ori, la 29 mil. euro

    Contul curent al balantei de plati a avut in februarie un deficit de 29 de milioane de euro, de 22 de ori mai mic fata de nivelul de 635 de milioane de euro din luna similara de anul trecut, datorita reducerii deficitului balantei comerciale si majorarii excedentului transferurilor curente. Deficitul balantei comerciale a scazut semnificativ, de la 404 milioane de euro in februarie 2010 la 96 de milioane de euro in cea de-a doua luna a acestui an.

  • De ce vrem case daca nu ni le permitem?

    70% dintre romani vor sa-si cumpere o locuinta, desi calculele arata ca si solutia chiriei este una foarte viabila. In plus, 68% nu-si permit sa plateasca o rata lunara mai mare de 300 euro si nu au nici cei 10.000 euro pentru un avans minim. Chiria iti ofera mobilitate si te scapa de alte cheltuieli, in schimb varianta creditului te face proprietar dupa zeci de ani.

  • Injumatatirea capitalului BVB?

    Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, si alti doi actionari ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au propus reducerea la jumatate a capitalului social al operatorului pietei de capital, de la 76,7 milioane lei la 38,3 milioane lei, si distribuirea sumei rezultate catre actionari sub forma de dividende extraordinare, potrivit unor surse din piata de capital citate de Mediafax. Conform respectivelor surse, cei trei actionari controleaza aproximativ 10% din actiunile Bursei.

  • Paul Ichim, EximBank: Am acordat garantii de 50 mil. euro

    Paul Ichim, vicepresedinte EximBank, a spus ca institutia pe care o reprezinta a acordat mai multe garantii de 50 mil. euro, nivelul maxim ce se poate acorda. "Doua institutii pot acorda garantii ale statutului. Ministerul Finaantelor si EximBank.

  • Taxa auto s-ar putea modifica

    Guvernul a decis formarea unei comisii care urmeaza sa stabileasca, in maximum doua saptamani, daca decizia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene (CEJ) cum ca taxa de prima inmatriculare este ileaga va duce la modificarea legislatiei referitoare la taxa auto.

  • Top castiguri din dividendele care mai pot fi incasate pe actiunile de la Bursa

    Sezonul dividendelor se apropie de apogeu. Pana la 28 aprilie mai pot fi cumparate actiunile la BRD si la Electromagnetica "cu dividend" (care dau dreptul la dividend), pana la 4 mai la Fondul Proprietatea si pana la 11 mai la societatile de investitii financiare (SIF).

  • Joburi la Coca-Cola si Pepsi. VEZI ce conditii se cer la angajare

    Companiile Coca-Cola HBC Romania si PepsiCo fac recrutari in mai multe orase din tara, potrivit site-urilor de joburi sau anunturilor postate pe site-urile proprii. De asemenea, ambele corporatii au deschise programe de internship in aceasta perioada, participa la targurile adresate absolventilor si incearca sa-si atraga cei mai buni candidati direct pe site-uri special create pentru joburi.

  • Pretul aurului ar putea ajunge la 1600 de dolari

    Aurul, ca indicator al inflatiei, ar putea creste pana la pretul record de 1600 de dolari pana in 2011, considera analistii; Goldman Sachs, puternica banca de investitii de pe Wall Street, se gaseste din nou in centrul unui scandal de practici incorecte, iar o noua intrunire G7 incearca sa gaseasca solutii pentru contextul economic instabil din prezent.

  • Ce variante ai pentru a scadea prima de asigurare a locuintei

    Plata primei de asigurare intr-o singura rata, achizitia de asigurari la pachet sau incheierea unei polite cu fransiza pot conduce la ieftinirea substantiala a politei de asigurare pentru locuinta. Romanii sunt obligati prin lege sa-si asigure locuintele si au la dispozitie doua tipuri de polite: obligatorii, care despagubesc in limita a maximum 20.000 de euro, si facultative, ceva mai scumpe, ce pot despagubi pentru valoarea integrala a locuintei.

  • BNR face din nou angajari. Vezi posturile

    Pe site-ul BNR se gasesc ultimele posturi scoase la concurs. De la inceputul anului Si pana in data la inceputul lunii martie, Banca Centrala a scos la concurs aproape 20 de posturi. La acestea se adauga inca 19 adaugate in ultima luna.