Arhiva » Martie 2011 » 01 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 01 Martie 2011 | 41 de inregistrari

  • Baconschi propune oamenilor de afaceri din Israel expertiza Romaniei pentru proiecte pe terte piete

    Ministrul de externe Teodor Baconschi a exprimat, intr-o intrevedere cu oamenii de afaceri din Israel, interesul partii romane pentru derularea unor proiecte comune pe terte piete si a mentionat ca Romania poate constribui cu expertiza in domenii precum exploatarea resurselor energetice sau IT.

  • Sorin Oprescu anunta ca va ataca in justitie bugetul municipalitatii adoptat de CGMB

    Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, intentioneaza sa atace in justitie hotararea prin care a fost adoptat luni bugetul municipalitatii in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). "Ramane sa atac in justitie acest simulacru de buget, pentru ca este facut pe picior in baie", a afirmat Oprescu.

  • ANAF: 95% dintre angajatori au depus declaratia unica 112 pana la termenul limita de 25 februarie

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta luni ca pana la termenul limita de 25 februarie inclusiv au fost depuse 447.975 de declaratii D112 privind obligatiile declarative aferente lunii ianuarie, ceea ce reprezinta circa 95% din totalul declaratiilor de depus.

  • Ministrul Botis: Romanii care traiesc din munca lor nu trebuie sa se teama de noul Cod al muncii

    Romanii care traiesc din munca lor, care se trezesc in fiecare dimineata si stiu ca au responsabilitati fata de familia lor nu trebuie sa se teama de noul Cod al muncii, desi zilnic se induce aceasta teama prin mass-media de catre liderii de sindicat, a declarat luni seara, in conferinta de presa la Palatul Victoria, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis.

  • Ion Ariton a participat luni la reuniunea Consiliului TTE-Energie de la Bruxelles

    Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a participat luni la reuniunea Consiliului TTE-Energie desfasurata la Bruxelles, in cadrul careia ministrii energiei au adoptat proiectul de concluzii "Energie 2020: Strategie pentru o energie competitiva, durabila si sigura".

  • Basescu supune spre ratificare Parlamentului scrisoarea FMI din septembrie 2010

    Potrivit Administratiei Prezidentiale, Traian Basescu a semnat decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Scrisorii de intentie semnata de autoritatile romane la Bucuresti, la 9 septembrie 2010, aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 24 septembrie 2010 si pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2009 privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International.

  • Pilkington deschide la Omniasig un punct pentru solutionarea daunelor la parbrize

    Omniasig Vienna Insurance Group, alaturi de Pilkington Automotive Romania, a inaugurat oficial service-ul auto situat in incinta de solutionare rapida a dosarelor de dauna auto al asiguratorului din Capitala. Noul service auto ofera asiguratilor companiei solutionarea rapida a dosarelor de dauna care vizeaza parbrizele avariate, potrivit reprezentantilor celor doua companii.

  • Criza a atins grav industria hoteliera. Romania a inregistrat cea mai mare scadere din UE a numarului de innoptari in unitatile turistice

    Romania a inregistrat anul trecut cea mai mare scadere din UE a numarului de innoptari in unitati turistice, in conditiile in care indicatorul s-a redus in cinci state, iar la nivel comunitar a avansat cu 2,8%. Totodata, tara noastra are cea mai mica pondere a turistilor straini in totalul innoptarilor hoteliere.

  • Bernard Madoff, omul care a declansat criza mondiala: Sunt un om bun!

    Intr-un lung interviu acordat New York Magazine, Madoff sustine ca a fost portretizat in mod injust drept monstru din momentul in care schema sa Ponzi s-a prabusit in toamna lui 2008, relateaza The Guardian. Bernard Madoff spune ca inselarea investitorilor si a familiei sale pentru mai bine de doua decenii si-a pus amprenta asupra personalitatii sale si ca nu si-a dorit sa fie in spatele unei asemenea fraude.

  • Oltchim si Prefab isi disputa suprematia in topul cresterilor la Bursa

    Castigurile pe care companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) le-au adus in luna februarie au fost modeste, indicele BET majorandu-se cu numai 1,2%. Privite individual, au fost multe actiuni care au inregistrat o dinamica mai accentuata decat piata, aprecierea fiind determinata in principal de publicarea unor rezultate financiare peste cele din 2009. In topul pierderilor se afla companiile care nu au reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor investitorilor.

  • BNR a imprumutat bancilor 2,19 miliarde lei

    Bancile au imprumutat astazi 2,19 miliarde lei de la BNR printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la o saptamana, la o dobanda de 6,25% pe an, egala cu rata dobanzii de politica monetara. Ultima operatiune de acest tip avusese loc in martie anul trecut, cand BNR a imprumutat bancilor 628 milioane lei.

  • Romtelecom ofera 8 milioane de euro pentru achizitia Boom TV

    Romtelecom este singura companie interesata de preluarea operatorului Boom TV, aflat in insolventa si ofera 8 milioane de euro pentru achizitia activelor societatii, potrivit money.ro. Astfel, in planul de reorganizare realizat de Casa de insolventa Transilvania, lichidatorul propune inceperea negocierilor cu Romtelecom pentru valorificarea activelor existente in patrimoniul DTH Television Grup, firma aflata in insolventa si care detine platforma Boom TV de servicii de televiziune prin satelit.

  • Mall-urile, sufocate de datorii

    Majoritatea proprietarilor de mall-uri se lupta din greu sa-si plateasca datoriile din ce in ce mai mari pe care le au catre banci si alti furnizori. In tara, 25 dintre cele mai importante mall-uri totalizau datorii de aproape 1,5 miliarde de euro, la nivelul anului 2009, conform raportarilor din bilanturile contabile postate pe site-ul Ministerului de Finante.

  • O noua bula a internetului se umfla in 2011

    Valoarea companiilor care detin platforme de socializare creste cu miliarde de dolari de la luna la luna. Facebook valoreaza acum mai mult decat Ford. Twitter, desi are pierderi, are o valoare estimata la zece miliarde de dolari. Investitorii se tem de o noua bula speculativa.

  • BVB, a doua cea mai mare crestere din Europa in februarie

    Revenirea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a continuat in cea de-a doua luna din 2011, companiile din BET depasind din nou societatile de investitii financiare. La nivel european, piata romaneasca s-a aflat pe cea de-a doua pozitie, o evolutie mai buna avand doar Bursa din Sofia.

  • Creditarea corporate a avansat in ianuarie cu 8%, pana la 25 de miliarde de euro

    Creditarea pentru companii a marcat o crestere de 8% in ianuarie 2011 fata de luna similara a anului trecut, pana la un sold total al imprumuturilor de 105,6 miliarde de lei (24,8 miliarde de euro), se arata in datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

  • Majoritatea romanilor care si-au cumparat casa prin credit au venituri mai mici de 600 euro

    Dintre persoanele care au contractat un credit bancar pentru locuinta, 15% au venituri mai mari de 600 de euro si 85% mai mici de 600 de euro. "Un roman inteligent ar trebui sa aiba cel putin un contract de economisire. Cultura economica de economisire ar trebui predata inca din scoala generala in Romania", sustine Lucian Anghel, economist sef al bancii BCR.

  • Primavara aduce cresteri in productie si angajari

    Managerii se asteapta la o relativa stabilitate in servicii si comertul cu amanuntul si crestere moderata in industria prelucratoare si in sectorul de constructii. Potrivit unei anchete de conjuctura din luna februarie a Institutului National de Statistica, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +15%).

  • Vezi noul Ford de Craiova, dezvelit azi la Geneva

    La Salonul Auto, care incepe astazi, apare un model ce va iesi pe poarta fabricii craiovene abia spre sfarsitul acestui an. Dupa un an si jumatate de la lansarea primului model Ford produs la Craiova (Transit Connect, in toamna lui 2009), americanii ies azi la rampa cu al doilea model - B-Max.

  • Care sunt comisioanele si riscurile la plata cu cardul peste granita

    Analistii atrag atentia asupra comisioanelor practicate de banci la tranzactiile internationale cu cardul. Romanii folosesc tot mai des cardul atunci cand merg in strainatate. In anul de criza 2010, romanii au facut tranzactii cu cardul, peste hotare, de circa 1,128 miliarde euro, cu 14% mai mult fata de cifra aferenta anului 2009, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

  • Clientii Raiffeisen pot plati facturile Cosmote prin direct debit

    Clientii Raiffeisen si Cosmote pot plati facturile la operatorul de telefonie prin direct debit, banca urmand sa efectueze automat plata intr-o zi prestabilita. Raiffeisen Bank devine prima banca din Romania care ofera serviciul de direct debit pentru toti operatorii nationali de telefonie fixa, mobila, televiziune si internet, respectiv Cosmote, Orange, RCS & RDS, Romtelecom, UPC, Vodafone si Zapp.

  • Economisirea in lei, de doua ori mai profitabila decat cea in valuta

    Oficialii Bancii Nationale au afirmat, intotdeauna, cand a venit vorba de imprumuturi, ca este mult mai bine ca acestea sa fie accesate in moneda in care luati salariul. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care vreti sa economisiti, numai ca aici nu mai vorbim de eliminarea riscului valutar, ci de profitabilitate.

  • Harta salariilor din Romania. Judetele in care se castiga mai bine decat in 2009

    Salariatii din Brasov, Timis si Bucuresti sunt singurii carora salariile medii nete le-au crescut in 2010 fata de nivelul inregistrat in anul precedent, conform celor mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS). Singurii castigatori reali in lupta cu inflatia insa sunt angajatii din judetul Brasov, unde salariile s-au majorat cu peste 9%

  • Eurostat estimeaza ca inflatia din zona euro a atins 2,4% in februarie

    Rata anuala a inflatiei din zona euro a crescut la 2,4% in luna februarie, de la un nivel de 2,3% in ianuarie, potrivit estimarilor Biroul European de Statistica (Eurostat). Pe 16 martie, Eurostat va da publicitatii o a doua estimare revizuita pentru luna februarie.

  • CSA: Valoarea daunei medii platite pentru RCA a crescut anul trecut cu 8%, la 4.844 lei

    Valoarea daunei medii platite pe segmentul de raspundere civila auto (RCA) a crescut anul trecut cu 8%, pana la 4.844 lei, iar valoarea despagubirilor platite pentru asigurari RCA a sporit cu 4%, a declarat marti vicepresedintele CSA, Constantin Buzoianu. In 2009, valoarea daunei medii platite pentru politele RCA era de 4.486 lei.

  • In prima luna de la listare au fost tranzactionate peste 1,6 miliarde de actiuni Fondul Proprietatea

    In prima luna de la listarea Fondului Proprietatea (FP) au fost tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) peste 1,6 miliarde de actiuni FP, reprezentand 11,8% din capitalul Fondului, se arata intr-un comunicat de presa al Franklin Templeton, manager de investitii si administrator unic al FP.

  • Persoanele cu venituri mari, verificate de Fisc fara a fi anuntate in prealabil

    Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, persoanele cu venituri mari vor fi supuse verificarilor initiale ale Fiscului fara a fi anuntate in prealabil. De asemenea, pe perioada controlului organele de control pot solicita tertilor, inclusiv platitorilor de venit sau oricaror autoritati sau institutii publice, informatii sau documente pentru stabilirea situatiei fiscale reale.

  • Gazele se vor scumpi cel tarziu in aprilie, potrivit lui Tudor Serban

    "De cand ma stiu eu, inca de pe vremea CONEL-ului, ponderea importurilor nu a fost asa mare. Niciodata nu am importat atatea gaze, nici macar in cele mai geroase ierni. Cred, doar cred, ca ANRE va putea mentine pretul gazelor pe loc macar pana in aprilie si macar pentru populatie. Dupa aceea va trebui sa reconsideram pretul", a spus Serban.

  • CEC Bank - profit de 65 mil. lei in 2010, in crestere cu 30%

    Profitul inainte de impozitare realizat de CEC Bank in 2010 a fost de 65,13 milioane de lei, in crestere cu 30,16% fata de rezultatul din 2009, de doar 50 de milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare prezentate de Radu Gratian Ghetea, presedintele bancii.

  • RBS a facut un profit de 36 mil. euro

    "Rezultatele preliminare pe care le-am comunicat catre Banca Nationala a Romaniei arata un profit de peste 150 de milioane de lei, ceea ce inseamna ROA (rentabilitatea activelor - n.red.) de 2,4% si ROE (rentabilitatea capitalurilor - n. red.) de 19,7%", a spus Johan Gabriels, presedintele RBS Romania.

  • 190 de banci straine vor sa intre pe piata din Bulgaria

    Marile banci internationale au trimis notificari Bancii Centrale a Bulgariei (BNB) anuntand ca vor sa intre pe piata bulgara, a anuntat cotidianul '24 Chasa', transmite Novinite. 190 de institutii de creditare si-au exprimat interesul de a desfasura operatiuni in Bulgaria, 16 banci notificand deja BNB ca vor sa opereze in aceasta tara.

  • Barbatii dau 200.000 de euro pe flori, pentru a impresiona femeile de Martisor! Ce flori prefera romancele!

    Pentru sarbatorile de 1 si 8 martie estimam in jur de 600 de comenzii online de flori, ceea ce inseamna vanzari de aproximativ 20.000 de euro, dublu fata de anul trecut. La nivelul intregii piete este greu de facut o estimare, dar la nivelul principalilor jucatori din piata, apreciez ca anul acesta vanzarile online de flori vor depasi 200.000 de euro", a spus Business Development Manager in cadrul grupului floridelux.ro, Marius Dosinescu.

  • Cat va costa benzina daca explodeaza pretul petrolului

    Situatiile tensionate aparute in Orientul Mijlociu si nordul Africii ii determina pe analisti sa descrie scenarii ingrijoratoare privind evolutia exploziva a preturilor la combustibili in perioada urmatoare. Petrolul Brent, relevant pentru piata europeana, se vinde cu 112 dolari barilul, dupa ce se apropiase de 120 saptamana trecuta.

  • Ialomitianu: Nu discutam privatizarea CEC Bank in aceasta perioada

    Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat marti ca la nivelul Guvernului nu se va lua in discutie privatizarea CEC Bank in aceasta perioada, ci se vor cauta solutii pentru consolidarea bancii si pentru ca statul sa poata participa la majorarea capitalului social.

  • Ce victime a facut criza in ultimii ani! Cine a reusit sa iasa la liman si cine s-a afundat in datorii!

    Criza financiara a afectat tot mai multe businessuri din Romania. Mii de companii au intrat in insolventa si peste 1.600 de firme cu investitori straini au fost radiate in ultima jumatate a anului trecut, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului. Doar cateva branduri au reusit sa-si reorganizeze activitatea si sa iasa la liman. Citeste mai jos despre cele mai cunoscute insolvente si falimente ale ultimilor trei ani.

  • In medie, un roman economiseste anual 2.000 euro. Cel mai putin din UE

    Romania a inregistrat anul trecut cel mai scazut nivel de economisire din Uniunea Europeana, de numai 2.000 de euro. Economistul-sef al BCR considera ca aceasta situatie nu se justifica doar din considerentul nivelului de trai redus. Cele doua motive principale ar fi consumul excesiv din anii anteriori crizei, care i-a indatorat excesiv pe romani, si gradul scazut de cultura financiar-bancara.

  • BRD taie din dobanzile la credite

    La ipotecarele acordate pe mai mult de 20 de ani si cu avans mai mic de 20% formula de dobanda este EURIBOR la 3 luni plus 4 puncte, in timp ce la creditele de nevoi personale garantate este EURIBOR la 3 luni plus marje intre 4 si 4,5 puncte in functie de perioada de creditare.

  • BCR: Activitatea bancii nu este afectata de greva japoneza a angajatilor

    "Forma de protest a salariatilor BCR, denumita 'greva japoneza', ce se desfasoara astazi, 1 martie 2011, nu afecteaza activitatea sau programul de lucru in unitatile teritoriale si clientii. Angajatii vor purta o banderola alba pe brat in timpul programului de lucru", au declarat, marti, pentru AGERPRES, reprezentantii bancii.

  • Jaf la o casa de schimb valutar din Techirghiol. Hotii au furat 80.000 de lei

    Jaful la casa de schimb valutar din Techirghiol a avut loc, marti dimineata, in jurul orei 5.00. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, Bogdan Paduraru, a declarat ca un barbat care locuia in blocul unde era amplasata casa de schimb valutar a sunat la 112, marti dimineata, anuntand ca auzit zgomote suspecte in incinta unitatii.

  • Radu Gratian Ghetea considera ca intocmirea unui plan de privatizare a CEC ar fi o greseala

    Presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, a declarat, marti, ca intocmirea unui plan de privatizare a acestei institutii bancare ar fi o greseala, in conditiile in care pretul bancii in acest moment este mai mic decat cel din 2007, iar probabilitatea atragerii unui investitor este foarte mica.

  • Sute de mii de locuri de munca libere in Germania. Afla cum te angajezi

    Cererea de forta de munca din Germania a atins cel mai inalt nivel din ultimii sase ani, ceea ce i-a facut pe angajatori sa scoata la concurs pe piata europeana a muncii peste 300.000 de posturi pentru care cauta salariati pe portalul de recrutare EURES. Majoritatea posturilor vacante sunt in sectorul sanatatii, al constructiilor sau in cel alimentar, dar angajatorii cauta si personal inalt calificat.