Arhiva » Aprilie 2011 » 20 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 20 Aprilie 2011 | 50 de inregistrari

  • Grupul Rompetrol a avut in primul trimestru profit net de 900.000 dolari, dupa trei ani de pierderi

    Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan, a avut in primul trimestru din acest an un profit net de 900.000 dolari, dupa trei ani de pierderi, iar cifra de afaceri a grupului a crescut in primele trei luni cu 29%, la 2,038 miliarde dolari.

  • MDRT: Sectorul cladirilor, responsabil pentru 40% din emisiile de gaze cu efect de sera

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului deruleaza actiuni de transpunere in legislatia nationala a prevederilor directivei privind performanta energetica a cladirilor, sector responsabil cu 40% din emisiile de gaze cu efect de sera, se arata intr-un comunicat al institutiei.

  • Pretul petrolului scade din cauza perspectivei negative a S&P asupra ratingului SUA

    Tendinta de scadere a pretului petrolului, manifestata luni ca urmare a anuntului Standard & Poor's privind perspectiva negativa asupra ratingului Statelor Unite, a continuat si marti, pe fondul temerilor privind impactul unor preturi mari la petrol asupra revenirii fragile a economiei globale.

  • Afacerile Porsche Leasing au crescut cu 43% in primul trimestru, la 23,7 milioane euro

    Porsche Leasing a finantat in primul trimestru bunuri in valoare de 23,7 milioane euro, in crestere cu aproape 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care numarul de contracte noi a sporit cu 30,5%, a anuntat miercuri compania. In primul trimestru din 2010, valoarea bunurilor finantate aferenta contractelor noi a fost de 16,6 milioane euro.

  • Bursa de la Bucuresti a scazut pentru a patra sedinta consecutiv

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a mentinut pe minus, pentru a patra zi consecutiva, si a suferit o corectie de 0,46%, decuplandu-se de pietele externe. Transferurile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) au acoperit peste o treime din piata. Brokerii sustin ca sesiunea de tranzactionare a fost marcata, in continuare, de stirea privind perspectiva negativa a ratingului SUA.

  • Electromagnetica se orienteaza spre producerea de energie verde

    Compania Electromagnetica Bucuresti (ELMA) si-a reorientat strategia business, indreptandu-se spre productia hidroenergiei si a dezvoltarii tehnologiei LED, pentru a-si mentine traiectoria ascendenta a profitabilitatii Electromagnetica are in plan sa investeasca intre 8 si 10 milioane de euro in productia de energie verde, atat din surse proprii, cat si si din fonduri europene. Din investitiile companiei de anul trecut, 1,8 milioane euro au fost din fonduri europene.

  • Anghel (BCR): Liberalizarea pretului la gaze ar putea duce la cresterea inflatiei cu un punct anual

    Liberalizarea pretului la gaze si o crestere graduala pana in 2015 cu 80% a pretului acestora ar putea avea un impact direct asupra inflatiei de 0,4% si unul indirect de pana la un punct procentual, a declarat marti economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

  • Orasele Bulgariei, pandite de faliment

    Aproximativ 50 dintre cele 264 de municipii din Bulgaria se afla la un pas de faliment din cauza restantelor uriase catre stat sau catre companii private. Activele si conturile acestor autoritati locale au fost puse sub sechestru. Numarul municipalitatilor aflate in dificultate va continua sa creasca, spun oficialii bulga

  • Anghel (BCR): Euribor ar putea sa creasca cu 0,25pp pana la finele anului

    Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea lua decizia de a majora dobanda cheie cu inca 0,25 puncte procentuale (pp) anul acesta, iar Euribor ar putea fi mai mare cu 0,25 puncte procentuale la finele acestui an, estimeaza economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

  • Profitul net inregistrat in 2010 de Apa Nova a fost de 18,8 milioane euro

    "Cifra de afaceri din 2010 inregistrata de Apa Nova a fost de 102 milioane de euro, iar profitul net a fost de 18,8 milioane euro. Daca in 2009 am avut 1906 salariati, in 2010 compania a inregistrat 1900 de salariati", a spus Macri. Cifra de afaceri a Apa Nova a fost, in 2009, potrivit site-ului companiei, de 439.941.403 lei (aproximativ 103,8 miloane euro).

  • Piata mondiala a tabletelor PC ar putea ajunge la aproape 50 miliarde dolari pana in 2015

    Piata mondiala a tabletelor PC ar putea ajunge la 49 de miliarde de dolari pana in 2015, dupa ce a fost creata anul trecut odata cu lansarea iPad de catre grupul american Apple, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Strategy Analytics, citat de Reuters.

  • Hotelul NH din Bucuresti a fost scos la vanzare cu 13 mil. euro

    Hotelul NH din Bucuresti, detinut de o companie spaniola si clasificat la patru stele, a fost scos la vanzare cu suma de 13 milioane de euro, dupa ce proprietarii au mai incercat sa il vanda in urma cu doi ani cu suma de 14 milioane de euro. Hotelul, scos la vanzare pe un site imobiliar, a fost construit in apropierea Pietei Unirii din Bucuresti, are 78 camere, un restaurant, un bar de zi, un centru Spa si doua sali de conferinte, scrie Mediafax.

  • Romania a avut in martie al saptelea declin al inmatricularilor de masini noi din UE, de 5,8%

    Romania a inregistrat in martie o scadere de 5,8% a inmatricularilor de autoturisme noi, la 3.793 unitati, fata de aceeasi luna din 2010, acesta fiind cel de-al saptelea declin ca marime din UE, potrivit datelor publicate marti de Asociatia Constructorilor Auto din Europa (ACEA).

  • Cetelem: Numarul celor care iau credite online s-a dublat anul trecut

    Cetelem, cea mai mare companie din piata creditelor de consum detinuta de grupul francez BNP Paribas, si-a relansat pagina de internet, astfel incat clientii sa inteleaga mai bine produsele de creditare in magazine, imprumuturile de nevoi personale, creditele auto si cele online.

  • BM: Romania si Bulgaria vor inregistra mari progrese in ceea ce priveste cresterea economica in 2011 comparativ cu anul 2010

    Romania si Bulgaria, lovite de criza mai tarziu decat celelalte state din Uniunea Europeana /UE/, vor inregistra mari progrese in ceea ce priveste cresterea economica in 2011 comparativ cu anul 2010, potrivit raportului economic EU10 al Bancii Mondiale, lansat marti la Bucuresti.

  • CSSPP: Piata pensiilor private obligatorii a crescut cu 13% in primul trimestru, la 4,88 mld. lei

    Fondurile de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) administrau active nete de 4,88 miliarde lei la finalul primului trimestru, in crestere cu 12,76% fata de decembrie 2010, in timp ce numarul participantilor a sporit cu aproape 2%, arata un raport publicat marti de CSSPP.

  • Premierul catre satenii din Suhaia: Suntem aproape de iesirea din recesiune

    Primul-ministru Emil Boc a declarat marti ca Romania este aproape de iesirea din recesiune dupa ce Guvernul a luat masuri pentru evitarea colapsului economic. Seful Executivului s-a aflat marti in comuna Suhaia, judetul Teleorman, unde a inaugurat o sala de sport construita cu finantare guvernamentala.

  • BCR: Inflatia va ramane peste 8% pana in iulie

    Inflatia va ramane ridicata pana in luna iulie, in jurul a 8%, urmand sa scada pana la 5,2% la sfarsitul anului, apreciaza economistul-sef al BCR, Lucian Anghel. "In general va fi foarte important ceea ce se va intampla cu preturile administrate.

  • Ce locuinte cauta chiriasii romani si cat sunt dispusi sa plateasca lunar pentru ele

    Decomandat, renovat, cu aragaz, frigider si masina de spalat. Acestea sunt cateva dintre cele mai importante criterii pe care le iau in calcul romanii care doresc sa inchirieze un apartament, insa pretul conteaza in cea mai mare masura. 75% dintre respondentii unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro si Agentia pentru Locuinte Noi indica acest criteriu drept important si foarte important. Tot 75% dintre acestia spun ca un factor esential in alegerea locuintei pe care o vor inchiria este ca aceasta sa fie decomandata.

  • Romanii au in medie 926,5 lei in conturile de pensii private obligatorii

    Valoarea medie a unui cont la nivelul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) a crescut, in luna martie a acestui an, cu 56,26% comparativ cu perioada similara din 2010, pana la un total de 926,51 lei/participant, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Cum deosebesti piesele auto originale de cele contrafacute

    Atentie! Piata auto romaneasca este plina de piese contrafacute. In total, mai bine de 10 la suta ar proveni in prezent de pe piata neagra si sunt foarte periculoase. Alarma o dau chiar constructorii de masini, care spun ca acestea sunt atat de bine fabricate, incat doar specialistii reusesc sa le deosebeasca.

  • Generali Asigurari a achitat dauna istorica de la Dragonul Rosu, in valoare de 55,25 milioane lei

    Generali Asigurari a platit catre Niro Investment, care detine centrul comercial Dragonul Rosu, suma de 55,25 milioane lei, in urma incendiului din vara anului trecut, aceasta fiind cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania, a anuntat marti asiguratorul.

  • Cat a castigat Barak Obama in 2010

    Presedintele american Barak Obama si prima doamna Michelle Obama au castigat anul trecut 1,8 milioane de dolari, in mare parte datorita vanzarilor de carti ale liderului de la Casa Alba, conform declaratiilor de venituri, transmite BBC News. Veniturile cuplului au scazut de la 5,5 milioane de dolari in 2009 si de la 2,6 milioane de dolari in 2008.

  • Ce se va intampla cu leul in acest an

    Leul se va mentine stabil pe tot parcursul acestui an si va ramane intr-un interval de variatie intre 4-4,2 lei/euro, conform unei analize a BCR-Erste. Insa dobanzile vor creste, atat pentru imprumuturile in lei, cat si pentru cele in euro. Cauza este legata de inflatie, care va fi aprinsa de pretul titeiului pe plan international, dar si de criza alimentelor. BCR a revizuit in crestere si estimarea privind rata inflatiei la finele acestui an, de la la 5,2%.

  • Angajatorii iti cauta numele pe Google inainte de interviu. Ce nu trebuie sa vada

    Trei din patru angajatori folosesc motorul de cautare Google pentru a afla mai multe lucruri despre persoanele inscrise in cursa pentru un job, potrivit Guardian.co.uk. Este recomandat sa faci si tu acelasi lucru, sa verifici ce rezultate ofera Google la numele tau si sa "cureti" toate intrarile care te pun intr-o lumina defavorabila.

  • Aurul ajunge la pragul psihologic de 1.500 de dolari

    Pretul aurului a atins un prag psihologic, marti, ajungand la 1.500 de dolari uncia (o uncie = 28,34 grame), in conditiile in care dolarul s-a depreciat. Aurul pentru livrarea din iunie s-a tranzactionat cu un maxim de 1.500 de dolari uncia, la New York Mercantile Exchange, informeaza Market Watch.

  • Bancherii: Acum e momentul sa-ti cumperi casa

    BCR vede o crestere economica de 2% in 2011 si o revenire sau stabilizare a unor sectoare cheie. Cand economia incepe sa creasca, pretul activelor urmeaza tendinta. Asa ca, spun bancherii, cei care se vor sa-si cumpere o casa ar trebui sa o faca acum. Daca Romania va incheia 2011 cu o crestere economica de 2%, asta nu inseamna ca o vom simti si in buzunare, spune Lucian Anghel.

  • Cand redevin avantajoase depozitele in lei

    Dobanzile la depozite vor reveni pe un trend real pozitiv", a declarat ieri Lucian Anghel, economistul-sef al BCR. Potrivit acestuia, randamentele oferite de banci pentru economiile in moneda nationala vor depasi nivelul inflatiei pe masura ce preturile se vor mai calma, adica dupa jumatatea acestui an.

  • Ministrul Muncii, Ioan Botis, a demisionat

    Ioan Nelu Botis a confirmat pentru Realitatea TV ca si-a depus demisia, in aceasta dimineata, din functia de ministru al Muncii. Revenim cu amanunte.

  • Rompetrol va reduce productia, in cazul unei decizii de inghetare a preturilor la carburanti

    Directorul financiar al Grupului Rompetrol, Dmitry Grygoriev, a declarat, intr-un interviu pentru The Money Channel, ca societatea ar putea reduce productia daca statul va lua decizia de inghetare a preturilor la carburanti, iar Guvernul, daca vrea sa coboare pretul, ar trebui sa reduca taxele.

  • Trei agentii romanesti, premiate la AdPrint

    Acestea se afla alaturi de alte 13 agentii europene castigatoare in cadrul competitiei de anul acesta: Abbott Mead Vickers BBDO London, Demner Merlicek & Bergmann Viena, Grey Paris, Herezie Franta, JWT Italia, Kolle Rebbe Hamburg, Publicis Amstelveen, Publicis Conseil Paris, Publicis London, Shalmor Avnon Amichay / Y&R Interactive Tel Aviv, Saatachi&Saatchi Geneva, Spillmann/Felser/Leo Burnett Zurich si Y&R Paris.

  • Bancile au facut lobby in mod transparent in ceea ce priveste OUG 50, sustine Bogdan Olteanu

    Vicepresedintele BNR, Bogdan Olteanu, a declarat miercuri ca, in ceea ce priveste OUG 50/2010, bancile au facut lobby in mod transparent, iar rolul BNR intr-o discutie cu autoritatile de reglementare avuta inainte de adoptarea ordonantei a fost acela de a le sfatui sa nu impuna masuri exagerate.

  • Studiu BM: Investitorii au cea mai mica incredere in economia romaneasca

    Investitorii au cel mai scazut senti-ment de incredere in economia ro-ma-neasca, comparativ cu tari precum Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, si Slovenia. De asemenea, tara noastra a inregistrat cele mai mari scumpiri la alimente. Datele se regasesc in Raportul Economic EU10 realizat de Banca Mondiala.

  • Proiecte ANL in parteneriat cu privatii

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va lansa, in luna mai, primele proiecte de constructii de locuinte prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), ce vor fi realizate in parteneriat public-privat, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea, in cadrul forumului international "Infrastructura inteligenta in Europa de Sud-Est", organizat de Forum Invest si sustinut de Evenimentul zilei.

  • Ariton a semnat finantarea pentru primele 70 IMM-uri ce primesc 10.000 euro pentru a lansa o afacere

    Ministrul Economiei, Ion Ariton, a semnat miercuri primele 70 de contracte de finantare nerambursabila pentru intreprinzatorii tineri debutanti in afaceri, care primesc o alocatie de maxim 10.000 de euro, reprezentand 50% din valoarea proiectului pe care il vor dezvolta.

  • Oprescu, Alpha Bank: Companiile cer tot mai multe credite pentru investitii

    Avansul productiei industriale si al exporturilor a generat o crestere a cererilor de credite pentru investitii din partea companiile, fenomen care se va amplifica in perioada urmatoare, spune Sergiu Oprescu, presedinte al Alpha Bank. "Avem tot mai multe solicitari pentru credite de investitii de la companiile din industrie care-si cresc capacitatile de productie in aceasta perioada.

  • Pe piata auto autohtona s-au vandut mai putine masini ca in Luxemburg

    Vanzarile de autoturisme noi in ducat, care are o populatie de nici jumatate de milion de locuitori, au depasit 13.000 de unitati. In Romania s-au inmatriculat doar 9.600 de masini noi, ceea ce reprezinta doar 0,26% din totalul consemnat in UE

  • Olteanu (BNR): Problema reglementarii creditului in valuta este o initiativa la nivel european

    Vicepresedintele BNR, Bogdan Olteanu, a declarat miercuri ca exista discutii si preocupari la nivelul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind reglementarea creditarii in valuta, dar si la nivel european, acolo unde discutiile s-ar putea concretiza cu o reglementare.

  • Bursele Americii si Asiei au inchis pe verde, le va urma Europa si Bucurestiul, in ciuda 'falimentului' Greciei?

    Auspiciile generale sunt favorabile unei zile de consolidare sau poate chiar de cresteri usoare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). "Falimentul" Greciei pare sa nu mai sperie pe nimeni in afara Europei, iar SUA si Asia s-au lasat incantate rapid de vestile bune.

  • Isarescu: O sa facem o inovatie, nu stim unde sa ne mai ducem cu dobanda in jos

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca pe piata se observa o intrare de capitaluri, ceea ce a dus la o apreciere a cursului de schimb si la o scadere a dobanzilor, iar in perioada urmatoare, banca centrala ar putea veni cu o inovatie.

  • Apple va lansa iPhone 5 in septembrie

    Furnizorii Apple Inc vor incepe sa produca un nou model de telefon mobil iPhone in luna iulie a acestui an, urmand ca produsul finit sa apara pe piata cel mai probabil in luna septembrie, au declarat miercuri pentru Reuters surse din interiorul companiei. Noul smartphone va avea un procesor mai puternic dar va arata aproape la fel cu iPhone 4, a declarat una din surse care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

  • Moneda nationala se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,0858 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,0858 lei/euro, cu 0,13% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8186 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,0910 lei/euro.

  • Romanii vor iesi din criza in 2012

    Analistii economici sustin ca anul viitor va fi momentul cand romanii de rand vor simti "in buzunare" ca traiesc mai bine. Salariile bugetarilor si pensiile ar putea creste in 2012, pe fondul anului electoral. Automat, va creste si nivelul de trai, dar si consumul. Cat de sustenabil va fi acest avans?

  • Western Union a incercat ieri sa explice cum a avut loc frauda de 100.000 dolari

    Filmul unei fraude de 100.000 de dolari care ar fi fost realizata de un grup de romani din conturile companiei de transfer rapid de fonduri Western Union, care a debutat abrupt la jumatatea saptamanii trecute, pe 13 aprilie, cu un val de perchezitii si retineri operate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, a ajuns ieri la episodul explicatiilor.

  • Botis a demisionat - vezi cine a fost desemnat temporar

    Secretarul de stat in ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu, preia temporar atributiile lui Ioan Botis, care a demisionat, a anuntat miercuri premierul Boc.

  • Programul magazinelor de Paste

    Toate marile magazine va ofera in aceasta perioada promotii speciale precum si program prelungit. Mai jos aveti lista detaliata a programului in perioada de Paste. Asa cum suntem obisnuiti, aproape niciodata nu ne facem cumparaturile pentru masa de Paste din timp, asa ca pregatiti-va pentru adevarate curse cu carucioare prin marile magazine.

  • Se pregateste interzicerea creditului in euro. Cat ne va costa

    Criza financiara mondiala a adus nelinistea si pentru datornicii din Romania. Leul s-a depreciat fata de euro, si acum, la nivel european, se discuta despre interzicerea creditului in valuta . Cat vor plati in plus cei care vor credite cand nu vor mai avea la indemana decat scumpa moneda locala.

  • Bataie pe joburi. Romanii au trimis 4,4 milioane de CV-uri in 2011

    "Cele mai accesate oferte de angajare au fost cele din vanzari, comert si serviciu clienti. Pentru cele 6.300 de locuri de munca disponibile in vanzari au aplicat un numar de 1.072.840 de candidati in primele trei luni ale acestui an", spune Cacina Monica, specialist marketing la BestJobs.

  • Ghetea: Perioada refinantarilor este de 'incalzire' pentru banci

    "Cu totii incercam sa vanam clientii altor banci. Sper ca aceasta perioada de incalzire, normala, sa se termine cat mai repede si sa putem avea si cereri suficient de bune si de interesante din partea clientilor si nu numai sa facem refinantare", a spus Ghetea, in cadrul unui seminar organizat de Ziarul Financiar.

  • Adoptarea euro, cadoul lui Isarescu inainte de 'pensionare'

    In lume, circula fiorii reci ai unei noi crize, cea a alimentelor. In ciuda semnalelor primite de la autoritatile Bancii Mondiale, exista inca voci care sustin ca in mod normal nu am avea de ce sa ne facem griji. Printre ele se numara si cea a omului de afaceri Vladimir Cohn, care este de parere ca ultimul obiectiv important al lui Isarescu, la carma BNR, ramane adoptarea euro.