Arhiva » Aprilie 2011 » 07 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 07 Aprilie 2011 | 52 de inregistrari

  • Peste 40 de societati romanesti participa la Targul International de Industrie de la Hanovra

    "Pavilion national al Romaniei are o suprafata de peste 320 metri patrati si este organizat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) si Centrul Roman de Promovarea Comertului si Investitiilor Straine, in cooperare cu patronatul de ramura (FEPA CM - Federatia Patronala din Industria Constructiilor de Masini)", potrivit unui comunicat emis miercuri de minister.

  • Guvernul se reuneste joi in sedinta pentru angajarea raspunderii pe dialogul social si salariile profesorilor

    Guvernul isi va angaja raspunderea, probabil, pentru legea privind dialogul social, impreuna cu legea de uniformizare a salariilor dascalilor, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Potrivit acestuia, Guvernul se va reuni joi in sedinta speciala pentru angajarea raspunderii pe ambele acte normative.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de miercuri pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri, cu cresteri cuprinse intre 0,62% si 1,05%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare.

  • Romania risca sa fie data in judecata de CE, pentru calitatea aerului

    Comisia Europeana ar putea da in judecata Romania, din cauza nerespectarii valorilor limita privind calitatea aerului. Romania are la dispozitie doua luni pentru a se conforma, in caz contrar Comisia Europeana ar putea sesiza Curtea de Justitie a UE in privinta acestui caz.

  • Petrescu (BCR): Relansarea economica s-ar fi amanat fara o continuare a programului Prima Casa

    Relansarea economica a Romaniei s-ar fi amanat fara o continuare a programului Prima Casa, in conditiile in care sectorul imobiliar este unul dintre putinele sectoare care creeaza crestere economica imediata, a declarat miercuri vicepresedintele executiv pe retail al BCR, Oana Petrescu.

  • Aproape toate companiile din Romania au luat in 2010 masuri de restructurare - studiu

    Aproape toate companiile din Romania (97%) au luat in 2010 masuri de restructurare, depasind astfel media globala de 80%, planurile fiind aplicate pe o perioada mai mica de un an, dar in viitor se orienteaza spre cresterea vanzarilor, potrivit unui studiul al companiei de consultanta Roland Berger.

  • Banca Comerciala Feroviara a deschis o sucursala la Sibiu

    Banca Comerciala Feroviara a inaugurat azi prima unitate operationala in Sibiu. Sucursala Sibiu a bancii este situata pe Strada General Magheru si va fi deschisa zilnic intre orele 9.00 si 17.30. Sucursala Sibiu va oferi clientilor, persoane fizice si juridice, o gama variata si atractiva de produse si servicii, in lei si in valuta, inclusiv solutii personalizate si flexibile, la standarde ridicate de calitate

  • Este justificat pretul argintului la maximul ultimilor 31 de ani?

    Daca, in 2008, o uncie era sub 9 dolari, in prezent aceasta a ajuns la 38,40 dolari/uncie Analistii prevad in urmatorii ani o crestere tot mai mare a cererii de argint pe mai multe sectoare industriale Pretul argintului a ajuns la cel mai ridicat nivel de la inceputul anului 1980, pe fondul cererii industriale in crestere si temerilor investitorilor privind inflatia, conform CNBC.

  • MADR: Pana in prezent s-au absorbit 19,3% din banii alocati in 2007-2013 implementarii PNDR

    Valoarea platilor efectuate catre beneficiarii tuturor masurilor Programului National de Dezvoltare Rurala este de 1.947.984.464 euro, reprezentand un grad de absorbtie de 19,3% din alocarea 2007-2013 aferenta intregului program, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

  • Blejnar ia cu japca din bugetele locale

    Seful ANAF, Sorin Blejnar, a dat o gaura imensa in bugetele administratiilor locale printr-un ordin emis pe 1 februarie 2011, prin care impozitele pe salariile angajatilor unor puncte de lucru ale firmelor nu mai sunt platite catre bugetul local, acolo unde firma isi desfasoara activitatea, ci sunt directionate spre trezoreriile localitatilor in care firmele respective au sediile sociale

  • Razboi romano-francez pe autostrada Medgidia

    Nu numai ca nu se construiesc autostrazi noi, ci, dimpotriva, exista pericolul rezilierii unor contracte curente de construire a altor tronsoane. Luni, 11 aprilie, expira o notificare data de constructorul COLAS Ministerului Transporturilor, iar patru zile mai tarziu, pe 15 aprilie, expira cea data de compania de autostrazi francezilor.

  • Volksbank: Avem circa 2.200 de clienti nemultumiti; problemele de reputatie vor fi uitate intr-un an

    Volksbank Romania a redus numarul clientilor nemultumiti la mai putin de 3% dintre persoanele care au contractate credite, a declarat Lucian Cojocaru, vicepresedinte pentru retail al bancii, care considera ca problemele de reputatie vor fi uitate in proportie de 95-99% peste un an.

  • Belarusul a anulat embargoul asupra vinurilor moldovenesti

    Belarusul a anulat embargoul asupra importurilor de vinuri moldovenesti, a declarat pentru Publika TV ambasadorul R. Moldova la Minsk, Gheorghe Hioara. Decizia s-a luat dupa ce premierul moldovean Vlad Filat i-a cerut miercuri dimineata ministrului de externe, Iurie Leanca, sa-i spuna care este motivul invocat de belarusi pentru interdictiile impuse produselor din R. Moldova.

  • Marele premiu la extragerea Loto 6/49 de joi depaseste 8,1 milioane euro

    Compania nationala Loteria Romana a anuntat miercuri ca, la categoria I a extragerii 6/49 de joi, se inregistreaza un report in valoare de 33.359.686 lei (peste 8,1 milioane euro). De asemenea, la categoria I a jocului Noroc se inregistreaza un report in valoare de 338.517 lei, in timp ce la categoria I a jocului Joker se inregistreaza, in urma tragerii de duminica, 3 aprilie, un report in valoare de 3,4 milioane lei (peste 827.000 euro).

  • Audientele de martie schimba ierarhiile

    Luna trecuta, postul de stiri Realitatea TV a pierdut locul trei in clasament in favoarea Kanal D. Televiziunile generaliste Pro TV, Antena 1 si Prima TV au avut cele mai mari cresteri ale ratingurilor, in timp ce Realitatea TV si Antena 3 au cele mai mari scaderi.

  • Min. Comunicatiilor: 244 de plati au fost efectuate prin ghiseul.ro in prima saptamana de la lansare

    Un numar de 244 de plati au fost efectuate, incepand cu 30 martie si pana in prezent, prin intermediul Sistemului National Electronic de Plata a Taxelor si Impozitelor (SNEPTI) cu cardul bancar - ghiseul.ro, potrivit unui comunicat emis de Ministerulul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

  • Creste ponderea celor care NU contribuie la pensia obligatorie

    Ponderea participantilor la sistemul de pensii private obligatorii care nu contribuie constant la un fond a crescut la peste 30% in ultimul an, in timp ce numarul conturilor goale din sistem a scazut fata de 2010, a declarat Radu Bragarea, director general al Eureko Pensii Private.

  • Eurodeputatii vor mai multe informatii despre utilizarea incorecta a fondurilor UE in statele membre

    Eurodeputatii au criticat, miercuri, lipsa de informatii cu privire la neregulile inregistrate in utilizarea fondurilor UE in statele membre si au reclamat lipsa de control in colectarea taxelor vamale, precum si recuperarea insuficienta a fondurilor folosite incorect.

  • Fondurile straine au sfatuit SIF-urile, la Londra, sa vanda doar partial pachetul de la BCR

    Companiile romanesti prezente la Londra, cu ocazia evenimentului "Romanian Day", organizat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si grupul Franklin Templeton, s-au bucurat de un mare interes din partea investitorilor straini. La intalniri au participat reprezentantii unora dintre cei mai mari administratori de investitii din lume si grupuri financiare precum Blackrock, Firebird, Charlemagne si Deutsche Bank.

  • La un an de la lansare, preturile televizoarelor cu tehnologie 3D au scazut cu 40%-50%

    Luna aprilie a anului trecut a fost fara indoiala, la nivel local, luna tehnologiei 3D, dupa ce mai multi producatori mondiali de electronice au adus in magazinele romanesti televizoare de ultima generatie. Tragand linie dupa primele 12 luni, vendorii spun ca preturile pentru astfel de dispozitive s-au redus in medie cu aproximativ 50%.

  • Programul Rabla ar putea oferi facilitati suplimentare pentru automobilele electrice

    "Conform propunerii unei OUG care este deja la Ministerul de Justitie, vom da sase vouchere, in loc de unul, in cazul in care o institutie publica vrea sa cumpere un autovehicul electric in locul unei rable pe care vrea sa o caseze", a spus Borbely precizand ca deocamdata programul nu va fi disponibil si persoanelor fizice si ca exista riscul ca facilitatea sa fie considerata ca discriminatorie.

  • BRD: Da, sunt situatii, exceptionale, in care am acceptat sa reducem datoriile pana la un nivel de maxim 50%

    Bancile au fost la randul lor afectate de volumul mare de firme intrate in insolventa, iar in unele cazuri au fost puse in situatia sa isi asume pierderi de pana la 50% pe anumite credite, asa-numite haircut-uri, in vederea salvarii anumitor clienti. Fenomenul nu a luat amploare pana in prezent.

  • Lazea: Reducerea CAS va fi posibila la orizontul lui 2012, cu circa 4-5 procente

    Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat miercuri ca, in opinia sa, o reducere a CAS va fi posibila la orizontul anului 2012, cu aproximativ 4-5 procente, mentionand ca exista "o serie de argumentatii macroeconomice" in acest sens. "Opinia mea personala este ca, dintr-o serie de argumentatii macroeconomice, o reducere a CAS va fi posibila la orizontul anului 2012, cu aproximativ 4-5 procente", a mentionat Lazea.

  • Dobanzile la euro incep sa creasca iar

    Sedinta de astazi a Bancii Centrale Europene va consemna, cel mai probabil, inceputul unui ciclu de majorare a dobanzilor. Ratele romanilor cu credite in euro ar creste cu minimum 2%. Banca Centrala Europeana va majora in sedinta din 7 aprilie dobanda-cheie cu 0,25% sau chiar 0,5%, apreciaza majoritatea analistilor importanti din lumea financiara

  • De ce e bine ca avem mai multe banci decat altii

    "Vedem planuri de redresare la nivelul companiilor. Daca finantam si zona corporate, cresterea economica va fi reala. Competitia dintre banci va face ca piata sa functioneze mai corect. In Romania, 12 banci sunt in concurenta pentru 90% din piata, spre deosebire de alte tari europene, unde 4-5 banci detin aceasta cota de piata", afirma Oana Petrescu.

  • Ghetea, CEC: Se scumpesc creditele. Din ce in ce mai mult!

    "Au fost doi ani de probleme cu creditarea, dobanzile se vor duce din ce in ce mai sus, nu putem cumpara bani scumpi Si sa-i vindem ieftin. Diferenta dintre costul banilor Si creditare este din ce in ce mai mica. Profitul bancilor este mai mic, dar de asta beneficiaza clientul", a spus Ghetea.

  • IRES: Una din sapte familii din Romania apeleaza la credite

    Imprumuturile, ca instrument financiar, sunt folosite de una din sapte gospodarii din Romania, iar scopurile principale pentru care s-au contractat credite au fost cumpararea in rate, inclusiv prin leasing, de autoturisme, echipament tehnic si electronic (60,7%) si plata cheltuielilor pentru imbunatatirea, repararea, renovarea locuintei (44,7%), arata un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie /IRES/, prezentat miercuri de presedintele IRES, Vasile Dancu.

  • Aproape 18.500 de joburi vacante online. Vezi cine face angajari

    Numarul de joburi vacante din mediul online a crescut cu peste 5% in aprilie. Cele mai multe locuri de munca sunt disponibile in vanzari si comert, IT si telecomunicatii, finante - contabilitate si asigurari. In prezent, numarul de locuri de munca vacante pe cele mai importante site-uri de recrutare este 18.426, potrivit unui sondaj Balaur.ro.

  • Pana unde vor ajunge dobanzile la banci

    Imprumuturile in lei vor continua sa se ieftineasca in 2011, spun bancherii. In schimb, ratele creditelor in euro vor creste cu 5-10% pana la sfarsitul anului. Bancile promit dobanzi mai mici la creditele in moneda nationala, mai putin la cele in euro, care se vor scumpi pana la sfarsitul acestui an, din cauza cresterii indicatorului Euribor.

  • Refinantarea in lei, o solutie pentru cei cu credite. Ofertele bancilor

    Bancile de pe piata locala au venit in aceasta primavara , cu numeroase promotii de refinantare. Marjele de dobanda au inceput sa scada, in unele cazuri substantial, nu numai la creditele in euro, ci si la cele in lei. Daca inca mai platesti rate la un credit in franci elvetieni sau la unul scump in alta valuta, poate e cazul sa cauti o refinantare in lei. Cateva motive si oferte.

  • Jaf armat la o unitate BCR din Capitala

    Jaf armat la o banca din Bucuresti, din zona Brancoveanu. Potrivit primelor informatii, un individ inarmat ar fi furat cateva mii de euro. Un tanar cu cagula si inarmat a jefuit o banca din Sectorul 4. Barbatul a luat banii din casierie si a fugit, inainte ca angajatele sa actioneze butonul de panica.

  • Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 13,8% in februarie

    Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a sporit in februarie cu 13,8% fata de aceeasi luna din 2010, mai ales ca urmare a cresterii de 17,7% a comertului cu autovehicule, a anuntat joi INS.

  • Japonia: Banca centrala mentine dobanda de referinta, dar sprijina bancile cu 1.000 miliarde de yeni

    Banca centrala a Japoniei a decis joi sa mentina nemodificata dobanda de politica monetara la un nivel apropiat de zero, dar a lansat un nou program de credite ieftine destinat bancilor din regiunea de nord-est, afectata de devastatorul cutremur si tusnami de luna trecuta, transmite Reuters.

  • Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franta a avut de suferit din cauza crizei -Baconschi

    Criza economica si masurile de austeritate luate de Romania au incetinit ritmul implementarii proiectelor din foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franta, a declarat miercuri ministrul de externe Teodor Baconschi, care a apreciat ca "nu e timpul pierdut" pentru a recupera restantele.

  • David (Hidroelectrica): Franklin Templeton vrea sa preia controlul sistemului energetic romanesc

    Membrul in Consiliul de Administratie al companiei de stat Hidroelectrica, Mihai David, a declarat joi ca autoritatile americane ii sprijina pe cei de la Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, in incercarea acestora de a prelua controlul companiilor energetice de stat din Romania

  • Volksbank incearca sa isi tripleze numarul de clienti ca sa-si echilibreze afacerile

    Austriecii de la Volksbank, a opta banca locala dupa active, incearca sa tripleze numarul de clienti in urmatorii trei pana la cinci ani, fata de 155.000 cati are in prezent, si sa creasca ponderea veniturilor din serviciile vandute, astfel incat sa isi reechilibreze afacerile.

  • Erste: Costul riscului va scadea pe toate pietele, cu exceptia Romaniei si Ungariei

    Grupul bancar austriac Erste anticipeaza reducerea costurilor riscurilor in acest an pe toate pietele pe care este prezent, cu exceptia Romaniei si Ungariei, a declarat directorul general al institutiei de credit, Andreas Treichl, citat de Reuters, informeaza Mediafax.

  • Bulgaria renunta la centrala atomica de la Belene, Romania continua constructia noilor reactoare de la Cernavoda

    Bulgaria a inghetat proiectul de constructie a unei centrale nucleare la Belene din cauza temerilor legate de siguranta, in urma dezastrului de la centrala Fukushima din Japonia, au declarat, ieri, oficiali citati de Reuters. In acelasi timp, reprezentantii companiei de stat Nuclearelectrica au declarat pentru NewsIn ca accidentul nuclear din Japonia nu va influenta planurile Romaniei din sectorul nuclear si ca tara noastra va continua proiectele din domeniu, iar energia nucleara ramane in continuare o solutie la nivel local si global.

  • Moneda nationala se depreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,1089 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1089 lei/euro, cu 0,13% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8784 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,1035 lei/euro.

  • Unde doresc bucurestenii sa se mute

    Aproape o treime dintre bucurestenii interesati de o locuinta noua isi doresc sa se mute in cartierul Titan, iar 13% in Militari. Zonele cel mai putin cautate sunt Berceni, Drumul Taberei (din cauza lipsei liniei de metrou) si zona de nord a Capitalei (din cauza accesului greu si a preturilor piperate), pentru care opteaza mai putin de un procent dintre clientii interesati de o noua locuinta.

  • RCS-RDS, in razboi cu Antena TV Group

    Compania RCS-RDS a anuntat ca va solicita daune materiale si morale in valoare de 100 de milioane de euro de la Antena TV Group, pentru denigrarea imaginii operatorului in media. Conform reprezentantilor grupului RCS-RDS, Antena TV Group abuzeaza de pozitia dominanta pe care i-o confera posturile de televiziune cu statut "must carry" si denigreaza imaginea operatorului, transmitand notificari la CNA si la Consiliul Concurentei.

  • Banca Transilvania aloca 75 milioane euro pentru programul Prima Casa 4

    "Si acum am decis sa ne implicam - de aceasta data in Programul Prima Casa - datorita succesului de care s-au bucurat celelalte 3 programe similare. Interesul clientilor pentru aceasta oferta a fost ridicat, asa cum ne asteptam: am acordat, pana acum, peste 1.200 de credite Prima Casa, in valoare totala de 48.000.000 euro", a declarat directorul executiv de retail al bancii, Gabriela Nistor.

  • Actiunile FP cesionate, potential urias de evaziune

    Inainte de listarea Fondului Proprietatea (FP), o modificare adusa Codului fiscal preciza ca primii detinatori de actiuni FP nu vor plati impozit daca isi vor vinde titlurile la bursa. Pentru restul, ar rezulta ca trebuie platit un impozit de 16% pe diferenta dintre pretul de achizitie (prin cesiune) si pretul de vanzare. Potrivit unor estimari ale brokerilor, din momentul in care au fost permise cesiunile cu actiuni FP prin Depozitarul Central (DC), cam trei sferturi din fostii proprietari si-au vandut detinerile pe piata gri prin aceasta modalitate.

  • Portugalia cere ajutor financiar din partea Uniunii Europene

    Guvernul in exercitiu al Portugaliei a anuntat miercuri ca a decis sa ceara ajutor financiar din partea Uniunii Europene, in ciuda declaratiilor oficiale de pana acum care dadeau asigurari ca Lisabona nu este in situatia de a calca pe urmele Greciei si ale Irlandei.

  • Cati romani si-au platit impozitele online?

    In prima saptamana de la lansarea sistemului national electronic de plata a taxelor si impozitelor cu cardul bancar - ghiseul.ro, au fost efectuate 244 de plati, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. "Unele plati au fost efectuate intre orele 22.00-06.00. Conform statisticilor, site-ul ghiseul.ro a fost accesat de un numar de 18.743 vizitatori unici", se precizeaza in comunicatul institutiei, conform Incont.ro.

  • Pentru cine mai este viabila procedura insolventei?

    Insolventa poate fi o solutie pentru firmele aflate in dificultate daca aceasta se face in timp util. Firmele isi reorganizeaza activitatea, iar creditorul obtine mai mult decat prin lichidare. Firmele mici sunt insa fortate sa-si inchida afacerea, insolventa fiind una mult prea costisitoare pentru ele.

  • Valentin Lazea, BNR: Multe banci au coborat la calificativul 'mediocru', de la 'bunicel'

    Calificativele acordate de BNR bancilor comerciale s-au inrautatit in ultimii doi ani, in special din cauza scaderii profitului, astfel ca 59% dintre jucatori erau inclusi la sfarsitul anului trecut in categoria de rating 3, care indica o situatie "mediocra" din punct de vedere prudential.

  • Volksbank nu a primit nicio oferta concreta pentru vanzarea subsidiarei din Romania

    Grupul austriac Volksbank nu a primit nicio oferta concreta pentru vanzarea subsidiarei din Romania si nu discuta impartirea bancii in bucati pentru a fi preluata mai usor, a declarat Johann Lurf, presedintele institutiei de credit locale. "Actionarii nu vorbesc prea mult cu noi despre procesul de vanzare, pentru ca este treaba lor. Bancile din Europa Centrala si de Est, de la Cehia la Romania, de la Serbia la Bosnia, produc fluxuri de venituri si acestea vor ramane

  • Mai repede castigi la 6 din 49 decat sa te angajezi in urmatoarele judete VEZI LISTA

    In judetul Salaj, la o populatie de aproape 250.000 de locuitori, sunt doar 38 de locuri de munca disponibile in momentul de fata. Sanse la fel de mici de angajare le au si locuitorii din Mehedinti - aici, la o populatie de 300.000 de locuitori, sunt doar 46 de joburi vacante.

  • De ce nu vrea guvernul suprataxarea bancilor

    Guvernul a decis sa nu sustina introducerea pentru institutiile financiare si de credit a unei taxe de solidaritate de 2,5% din profit, propusa de parlamentari, in lipsa unui acord la nivelul UE, temandu-se ca dupa impunerea unei astfel de taxe bancile vor transfera castigul in afara tarii.

  • Vrei sa-ti schimbi operatorul de telefonie mobila - vezi ce taxe trebuie sa platesti

    Nu sunt rare cazurile in care un abonat al unei companii de telefonie mobila a dorit sa treaca la un alt operator dupa ce a vazut o oferta mai buna, desi inca mai avea contract cu primul. O parte din operatori percepeau pana acum ceva vreme taxe de reziliere contractuala de sute de euro. Insa, intre timp, s-au micsorat substantial.

  • Primesti salariul in lei. Afla aici ce 'masuri speciale' vrea sa ia BNR pentru CREDITELE IN VALUTA

    BNR pregateste masuri speciale, cel mai probabil prudentiale, de descurajare a creditarii in valuta pentru persoanele cu venituri in lei, in linie cu tendinta de reglementare existenta la nivel european, a declarat guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.