Arhiva » Aprilie 2011 » 28 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 28 Aprilie 2011 | 48 de inregistrari

  • Afacerile Albalact au crescut cu 15,6% in 2010 fata de 2009, la 261,25 milioane lei

    Cifra de afaceri a companiei Albalact a crescut cu 15,6% in 2010, ajungand la 261,25 milioane lei, de la 225,97 milioane lei, cat a inregistrat compania in 2009, arata raportul financiar aprobat miercuri in Adunarea Generala a Actionarilor. Si veniturile totale raportate de Albalact in 2010 sunt mai mari cu 14,9%, ajungand la 269,78 milioane lei in 2010, de la 234,7 milioane lei in 2009. Compania a inregistrat un profit net de 580.212 lei anul trecut.

  • Biletele RATB de hartie, inlocuite cu carduri care costa 1,6 lei pentru calatorii ocazionali

    Biletele RATB de hartie vor mai fi disponibile in centrele de vanzare pana la epuizarea stocurilor existente, pasagerii ocazionali trebuind astfel sa cumpere un card electronic cu maximum 10 calatorii, care costa 1,6 lei plus cate 1,3 lei pentru fiecare calatorie.

  • Actionarii FP au aprobat propunerea MFP de acordare a unui dividend de 0,03141 lei/actiune

    Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat propunerea Ministerului Finantelor Publice (MFP) de distribuire a unui dividend de 0,03141 lei/actiune, dublu fata de propunerea administratorului Franklin Templeton, de 0,01569 lei/actiune. Propunerea MFP cu privire la dividend a primit peste 99% din voturile actionarilor.

  • Investitii de 35 milioane de lei la Calimanesti-Caciulata

    Proiectul "Mirajul Oltului - Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti - Caciulata" are o valoare toala de 34.981.301 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.075.538 lei. Acest proiect se va derula pe parcursul a 31 de luni, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

  • Volksbank estimeaza pentru acest an 100.000 de tranzactii de transfer de bani prin MoneyGram

    Volksbank Romania estimeaza ca anul acesta va atinge 100.000 de tranzactii prin intermediul serviciului de transfer de bani de la MoneyGram, potrivit directorului directiei management vanzari persoane fizice in cadrul Volksbank Romania, Oana Popescu.

  • Basescu: Sunt si eu ingrijorat ca alegerile din 2012 pot fi un pericol pentru continuarea reformelor

    Intrebat intr-o emisiune a TVR despre declaratiile neoficiale aparute in presa privind alegerile din 2012, care ar fi cel mai mare pericol in calea continuarii reformelor din Romania, si atribuite oficialilor FMI, Basescu a spus ca a vazut "declaratia lui Jeffrey Franks", seful misiunii Fondului in Romania, si a recunoscut ca si el este preocupat de acest subiect.

  • Alstom, amenintat cu rezilierea contractului

    Inca o mare companie franceza e pe cale de a parasi Romania, dupa ce autoritatile romane au reziliat contractele cu Colas si Vinci. Reprezentantii companiei Alstom renegociaza cu cei ai Metrorex contractul de mentenanta a trenurilor de metrou incheiat in 2004, iar esuarea discutiilor ar putea duce la rezilierea contractului.

  • Guvernul a aprobat memorandumul pentru ultima transa de bani de la UE

    Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri Ordonanta de Urgenta privind ratificarea Memorandumului suplimentar de intelegere (al patrulea addendum la Memorandumul de intelegere) intre Uniunea Europeana si Romania, aferent ultimei transe, de 150 milioane de euro, din asistenta financiara de 5 miliarde de euro oferita tarii noastre in 2009.

  • Konieczny: Pana la finalul lui iunie vom face actionarilor o recomandare privind listarea secundara

    "Pana la sfarsitul lunii iunie vrem sa le facem o recomandare actionarilor cu privire la listarea secundara si atunci vom stabili daca le propunem o listare pe o bursa straina sau actiunile FP vor ramane la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Purtam discutii cu un numar de banci de investitii si am luat in considerare bursele din Londra, Varsovia si Viena", a mentionat Konieczny.

  • Angelina Jolie, platita cu 10 milioane de dolari pentru a fi imaginea casei Louis Vuitton

    Actrita americana Angelina Jolie a semnat un contract de aproape 10 milioane de dolari pentru a fi imaginea casei de moda Louis Vuitton, spun surse din showbiz, citate de presa britanica. Aceasta este cea mai mare suma primita de Jolie pentru o astfel de activitate. In cinematografie, insa, actrita a fost platita la sapte filme cu sume cel putin egale cu aceasta.

  • Sberbank va decide in urmatoarele sase luni daca va cumpara Volksbank International

    Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, va decide, pana la finele celui de al treilea trimestru din 2011, daca va cumpara Volksbank International (VBI), divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac Osterreichische Volksbanken AG, a declarat, miercuri, directorul general adjunct al bancii, Andrei Donskikh, transmite Reuters.

  • Obiectivul aderarii la Euro in 2015 nu este schimbat si poate fi atins, asigura Basescu

    Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la TVR, ca a avut discutii cu Guvernul si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, exprimandu-si optiunea pentru pastrarea obiectivului de aderare la zona Euro in 2015, un obiectiv pe care "putem sa-l realizam" daca nu cadem in "pacatul populismului".

  • Populatia a preferat economiile in valuta in luna martie, desi leul se aprecia

    Economiile populatiei in lei au scazut in martie cu 0,3%, in timp ce depozitele in valuta ale gospodariilor exprimate in euro au avut un avans de circa 1%, crestere mai accelerata decat in primele doua luni, desi moneda nationala intrase pe un trend de apreciere inca de la inceputul anului.

  • Romanii evita pe cat pot bancile si prefera sa cumpere apartamentele cu banii jos. Concluzia agentilor imobiliari: preturile sunt suficient de mici

    Romanii incep sa fie din nou interesati de apartamente, mai ales cei care si-au pastrat economiile in asteptarea unui moment prielnic pe piata. O demonstreaza inmultirea tranzactiilor imobiliare, in acelasi timp cu scaderea numarului ipotecilor, potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). Specialistii spun ca acesta este un semn ca preturile locuintelor au coborat suficient de mult.

  • Romania plateste dobanzi intre 2,375% si 3,375% pentru cele 5 mld. euro luate de la UE

    Romania mai are de primit numai 150 mil. euro din imprumutul de 5 mld. euro contractat de la Comisia Europeana in 2009, ultima transa urmand sa intre la bugetul de stat dupa ce va fi ratificat un memorandum suplimentar de intelegere semnat la Bruxelles pe 8 aprilie.

  • De ce se majoreaza pretul aurului?

    Pretul aurului a atins nivelul maxim istoric in ultimele zile, tranzactionandu-se la peste 1.500 de dolari pe uncie, pe fondul deprecierii dolarului american, a cresterii pretului petrolului si a crizei datoriilor din zona euro. Care sunt, insa, principalele motive ale majorarii preturilor la aur, o investitie considerata sigura?

  • Romanii pot cere returnarea banilor pe RCA cumparata online. Asiguratorii contrazic ordonanta sau incearca sa o ascunda

    Romanii care cumpara de pe Internet servicii financiare, cum ar fi de exemplu asigurarile RCA , pot primi banii inapoi, daca se razgandesc, in decurs de 14 zile, fara a plati penalitati. Desi romanii au acest drept, potrivit legislatiei, inca de acum aproape trei ani, firmele care vand asigurari online recunosc faptul ca nu au avut solicitari de rambursare a contravalorii politelor comercializate pe internet. Motivul? Clientii nu stiu ca au acest drept.

  • Cati bani cer ungurii de la MKB pe Romexterra Bank?

    Ungurii de la MKB au decis sa scoata la vanzare in 2013 subsidiara din Romania - MKB Romexterra Bank - si spera sa obtina circa 9 milioane de euro (2,395 miliarde de forinti) din exit. Banca maghiara MKB este controlata de nemtii de la Bayerische Landesbank

  • BNR: Numerarul in circulatie a crescut cu 8,2 la suta, in martie

    Numerarul in circulatie se cifra, la sfarsitul lunii martie 2011, la 26,238 miliarde de lei, in crestere cu 8,2 la suta fata de martie 2010, insa in scadere cu 3,1 la suta fata de februarie 2011, conform datelor publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei /BNR/.

  • Finalul Prima Casa 3 i-a lasat pe unii fara avans

    O parte dintre solicitantii "Prima Casa" au pierdut avansul platit vanzatorului dupa ce banca i-a anuntat ca fondurile alocate programului au fost epuizate. Desi bancile au lansat alternative de finantare la programul statului, avansul minim cerut, mai mare decat la "Prima Casa", face ca acestea sa nu fie o solutie pentru toti solicitantii. .

  • Descurajarea creditului in valuta este o idee buna

    Intentia BNR de a descuraja creditarea in valuta pentru persoanele cu venituri in lei este o idee buna, spune vicepresedintele Volksbank Romania, Lucian Cojocaru. In opinia sa, indatorarea populatiei in valuta pe termen lung este riscanta.

  • Creditarea bate pasul pe loc

    Soldul creditelor acordate firmelor si populatiei a crescut nesemnificativ in luna martie, cu 0,1% in lei si 0,3% in euro, dar exprimat in moneda nationala a inregistrat o scadere in termeni reali de aproape 2%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

  • Personalul reactorului 5 de la Kozlodui, evacuat in urma unei cresteri a radiatiilor

    Intregul personal al unitatii 5 a centralei nucleare de la Kozlodui, Bulgaria, a fost evacuat marti in urma depistarii unei cresteri a radiatiilor de gaze rare, a anuntat miercuri seara conducerea centralei, informeaza Sofia News Agency. Evacuarea a avut loc marti in jurul orei locale (si a Romaniei) 10.45 si masurile au fost in vigoare pana in jurul orei 18.00, cand situatia a revenit la normal.

  • INS: In 2009 functionau in Romania 19.954 de grupuri de intreprinderi

    In 2009 functionau in Romania 19.954 de grupuri de intreprinderi, dintre care 4.696 de grupuri rezidente si 15.258 de grupuri de intreprinderi multinationale (33 controlate din interior, respectiv 15.225 controlate din strainatate), potrivit datelor transmise joi de INS.

  • ING a lansat o asigurare de tip unit-linked cu prima unica de 2.000 de euro

    ING Asigurari de Viata a lansat un nou produs din gama de asigurari de tip unit-linked cu prima unica de 2.000 de euro si protectia capitalului investit, a anuntat asiguratorul. Noul produs ING Selectis completeaza gama de asigurari de tip unit-linked cu prima unica in euro si 100% protectia capitalului net investit oferite clientilor (in cadrul careia inca doua produse au fost lansate in 2010).

  • Piata imobiliara din SUA se clatina iar

    Preturile spatiilor rezidentiale de pe piata americana se apropie rapid de nivelul minim din timpul crizei, inregistrat in 2009. Problemele americanilor par sa nu se mai termine. Dolarul a atins ieri cel mai scazut nivel din ultimii trei ani, iar piata imobiliara ameninta revenirea economica.

  • BVB vrea sa restituie actionarilor 50% din aporturi

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta convocarea AGA pentru reducerea la jumatate a capitalului social, prin restituirea catre actionari a unei cote parti de 50% din aporturi, masura prin care se va diminua valoarea nominala a actiunilor societatii de la 10 lei/actiune la 5 lei/actiune.

  • Activele Bancii Comerciale Romane au scazut cu 2% in primul trimestru, la 68,54 miliarde lei

    "Creditarea a avut o evolutie buna in conditiile unei cereri eligibile reduse, BCR activand ca principalul sustinator al economiei romanesti. BCR si-a majorat cota de piata pe creditare generala la circa 22,2% in primul trimestru din 2011, datorita performantei bune pe segmentul creditarii corporate, concretizata in imbunatatirea pozitiei pe acest segment (crestere cu 0,3 puncte procentuale a cotei de piata fata de trimestrul al patrulea din 2010), combinata cu o consolidare a creditarii imobiliare", se arata in comunicat.

  • Taxa unica pentru recuperarea masinilor ridicate, in Capitala

    Bucurestenii ar putea plati o taxa unica de 150 de lei pentru a-si recupera masinile ridicate, dupa ce au fost parcate ilegal, potrivit unui proiect al unui consilier local. Proiectul pregatit de consilierul municipal PNL Horia Scarlat prevede ca soferii care blocheaza trotuarele se pot trezi cu rotile autoturismelor blocate iar taxa de deblocare ar putea fi de 50 de lei, informeaza Gandul.

  • Erste: Profitul net al grupului a crescut in primul trimestru cu 2,1%

    Profitul net dupa plata intereselor minoritare al grupului Erste a crescut in primul trimestru cu 2,1%, la 260,6 milioane de euro, datorita scaderii costurilor de risc si in pofida impactului negativ de 47,9 milioane de euro al introducerii taxei bancare in Austria si Ungaria.

  • Infiintarea unui minister pentru absorbtia fondurilor UE ar duce la un blocaj, spune Catalin Vatafu

    Consilierul primului ministru, responsabil de coordonarea Autoritatii de Coordonare a Instrumentelor Structurale, Catalin Vatafu, a declarat ca zvonurile privind infiintarea unui minister pentru absorbtia fondurilor UE sunt neintemeiate si ca procesul de acreditare a acestuia ar duce la un blocaj.

  • Harvard University, cel mai mare proprietar de paduri din Romania

    Fondul de investitii Phemus Corporation inregistrat la aceeasi adresa cu Harvard Management Company, entitate a prestigioasei universitati americane Harvard care administreaza active de 27 mld. dolari, este actionarul majoritar al celui mai mare proprietar de paduri din Romania, firma Scolopax SRL din Focsani.

  • Profitul grupului BCR a scazut cu 68,7% in primul trimestru, la 76,1 milioane lei

    Grupul Banca Comerciala Romana a obtinut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 76,1 mil. lei(18,1 mil. euro) in trimestrul I, in scadere cu 68,7%fata de acelasi interval din 2010, in conditiile diminuarii venitului operational si a nivelului inca ridicat al provizioanelor.

  • Romanii sunt dispusi sa dea intre 60.000 si 80.000 euro pentru apartamente cu 2 sau 3 camere-studiu

    Bugetele pe care potentialii clienti le au la dispozitie pentru a cumpara o locuinta sunt intre 60.000 si 80.000 de euro pentru apartamente cu 2 sau 3 camere, fata de 2010, cand bugetele acestora erau cel putin cu 10% mai reduse, arata un studiu realizat de Be Igloo.

  • Statul si-a platit datoriile din deficitul masluit

    Datoriile restante ale administratiei centrale catre companii au ajuns la sub 200 milioane lei, in timp ce administratiile locale mai au de platit 840 milioane lei.

  • MoneyGram: 70% din remiterile de bani vin din Italia si Spania

    Romanii din strainatate au trimis in tara in 2010 peste 4,5 miliarde de dolari (3,4 miliarde de euro), in scadere usoara insa de la 4,9 miliarde de dolari (3,5 miliarde de euro) in anul precedent, potrivit unor calcule prezentate de MoneyGram, unul dintre principalii jucatori in transferul de fonduri la nivel mondial, pe baza unor date ale Bancii Mondiale.

  • Cat a incasat din publicitate emisiunea Romanii au talent

    Emisiunea Romanii au Talent a avut castiguri estimate de circa 3,5 milioane de euro, conform paginademedia.ro Dintre acestea, aproape 2, 8 milioane sunt venituri din reclamele emisiunii de vineri seara.

  • Apple a lansat la nivel global varianta alba pentru iPhone 4

    iPhone 4 varianta alba va putea fi cumparat din magazinul online Apple, de la retailerii Apple si din reteaua AT&T si Verizon Wireless, precum si de la resellerii autorizati ai Apple, au anuntat reprezentantii companiei americane. Noul iPhone 4 alb a sosit si este minunat", a declarat Philip Schiller, senior vice president la Apple, in cadrul diviziei Worldwide Product Marketing.

  • Cum sa-ti asiguri locuinta cu 50 de bani pe zi

    Asigurarea locuintei cu 50 de bani pe zi pare a fi ireala, avand in vedere ca suma este atat de mica incat stai sa te gandesti ce ai putea sa cumperi, din punct de vedere material, cu acesti bani, intr-o zi. Raspunsul este unul simplu: mai nimic! Si cu toate acestea, 50 de bani reprezinta suma cu care ai putea sa-ti cumperi linistea ca ai casa asigurata, in cazul anumitor evenimente.

  • RBS plateste al patrulea cupon, de 7 lei, la obligatiunile BEI

    Detinatorii obligatiunilor in lei emise la Bucuresti de Banca Europeana de Investitii (BEI) vor incasa in mai cel de-al patrulea cupon, de 7 lei. "Plata va fi realizata de RBS Bank Romania prin transfer bancar, in contul comunicat de fiecare detinator de obligatiuni EIB 14", potrivit unui anunt al bancii.

  • Moneda nationala se apreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,0760 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,0760 lei/euro, cu 0,02% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7449 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,0767 lei/euro.

  • Profitul cumulat al fondurilor de pensii private a crescut cu 61% in 2010

    Cele 9 fonduri de pensii cu contributie obligatorie au obtinut 94% din profituri, in vreme ce cele sapte fonduri de pensii facultative active si-au impartit restul de aproape 26 de milioane de lei, potrivit datelor centralizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

  • Nunta princiara: profit sau pierdere?

    Calcule optimiste lasa de inteles ca, in afara spectacolului sublim, rareori repetat intr-un secol, nunta princiara de la Londra ar putea da un nou avant relansarii economiei britanice. Evenimentul ar fi in stare sa impulsioneze toate sectoarele marketingului. Comertul, serviciile, afacerile de orice fel, nimic n-ar sta in loc, n-ar pierde oportunitatea sa-si traga un beneficiu dintr-un moment atat de favorabil, scrie Le Figaro.

  • Creditul ramane inghetat: populatia si firmele au imprumutat in martie mai putin decat au rambursat

    Creditul acordat sectorului privat a scazut in luna martie cu 1,3% in termeni nominali, pana la 203,9 miliarde lei (49,6 mld. euro), arata datele publicate de BNR. Excluzand efectul inflatiei, scaderea creditului neguvernamental a fost chiar mai mare, de 1,9%.

  • Unde gasesti cea mai ieftina masina second-hand

    Cele mai bune oferte de masini rulate se gasesc la targurile de profil. Cei care nu pot cumpara cu banii jos trebuie sa apeleze la varianta mai scumpa a unui dealer sau a unei firme de leasing. Preturile practicate de cele mai multe companii de leasing pentru bunurile recuperate de la clienti sunt ceva mai mari decat cele ale masinilor din targurile specializate, pentru rulaje si dotari similare.

  • Cat te costa si ce avantaje ai daca iei un credit-clona la Prima Casa

    Sase banci au lansat pe piata, in ultima luna, credite ipotecare care pot constitui o alternativa la cele accesibile prin "Prima Casa". Costurile sunt apropiate de cele din programul guvernamental, iar rata lunara este cuprinsa intre 260 Si 310 euro pentru un credit de 50.000 de euro pe 30 de ani.

  • Cat de greu te vei angaja si cat de usor vei fi dat afara - de luni avem un nou Cod al Muncii!

    Dupa luni de zile de dispute, care au culminat cu eliminarea ministrului Ioan Botis de la negocieri sau cu iesiri in strada, Codul Muncii a fost modificat asa cum au dorit Guvernul si patronii. Si daca acestia din urma sustin ca noua lege va duce la angajari masive si la crearea de noi locuri de munca, sindicatele spun ca efectele vor fi exact invers si ca noile prevederi vor favoriza concedierile. Oricum ar fi, legea a fost promulgata de presedintele Basescu si publicata in Monitorul Oficial si va fi pusa in aplicare incepand de saptamana viitoare.

  • Deprecierea monedelor exotice aduce bucurie celor cu credite

    Aprecierea leului, inca de la inceputul anului, fata de monede precum francul elvetian, yenul japonez sau chiar dolar nu poate sa fie decat un motiv de bucurie pentru cei, putini ce-i drept, care au credite in moneda americana sau in cele doua monede exotice.