Arhiva » Mai 2011 » 19 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 19 Mai 2011 | 48 de inregistrari

  • Primaria Arad imprumuta 15 milioane euro de la BERD, iar cu o parte din bani cumpara tramvaie noi

    Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca municipalitatea va contracta un nou imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), iar banii vor fi folositi la cumpararea de tramvaie noi, dar si la alte investitii.

  • Majoritatea hotilor de lemn din paduri au scapat de urmarire penala

    Nu mai putin de 1.400 dintre cele 2.317 de dosare penale pentru furturi de lemn din paduri, care au fost solutionate in intervalul ianuarie-aprilie, au primit in Justitie solutia de neincepere a urmaririi penale sau de scoatere de sub urmarire penala, potrivit autoritatilor.

  • Merkel le cere cetatenilor din sudul UE sa munceasca mai mult si sa stea mai putin in concediu

    Cetatenii tarilor din sudul Europei trebuie sa munceasca mai mult, pentru a depasi mai rapid criza financiara, a declarat cancelarul Angela Merkel, la conferinta partidului sau, CDU, relateaza RIA Novosti. "Nu este vorba de a nu face imprumuturi, ci, pur si simplu, ca cetatenii anumitor state, mai ales Grecia, Spania si Portugalia, sa nu se pensioneze mai rapid decat germanii si sa faca aceleasi eforturi. Asta este foarte important", a declarat ea.

  • Min. Comunicatiilor: OTE va prezenta saptamana viitoare o oferta concreta privind Romtelecom

    Oficialii Ministerului roman al Comunicatiilor si reprezentantii OTE si Deutsche Telekom au discutat miercuri la sediul ministerului din Capitala pe tema ofertei de vanzare a celor aproape 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania.

  • Grupul Bosch va construi o fabrica in Romania pentru care a cerut facilitati statului roman

    Grupul german Bosch are in plan constructia unei fabrici in Romania, pentru care a cerut facilitati statului roman si urmeaza sa dea mai multe detalii la mijlocul acestui an, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, reprezentanta Grupului Bosch in Romania, Brigitte Eble.

  • Directorul RATB spune ca regia ar trebui transformata in societate comerciala

    Directorul general al RATB, Adrian Crit, a declarat miercuri ca regia pe care o conduce ar trebui sa fie transformata in societate comerciala, potrivit unei directive europene, permitandu-i astfel accesarea de fonduri europene si o mai mare independenta in luarea deciziilor.

  • Promotia de refinantare de la BRD, prelungita pana pe 14 iunie

    "Promotia ReStart, pe care am lansat-o in luna martie, a cunoscut un succes deosebit, ceea ce dovedeste ca oferta noastra este in continuare foarte atractiva pe piata", a declarat Philippe Lelarge, directorul executiv al Departamentului Strategie si Marketing al BRD-Groupe Societe Generale.

  • Nokia pierde teren si va concedia 4.000 de angajati

    Producatorul de telefoane mobile Nokia intentioneaza sa isi reduca personalul cu 4.000 de oameni, in lumea intreaga, din totalul de 65.000 de angajati. Acest lucru se va realiza pana la finele anului 2012, informeaza EU Times . Motivul este dat de competitia pe care Nokia a pierdut-o cu alti producatori de smartphone-uri.

  • ING Bank lanseaza in Romania serviciul de plata online ING Home'Pay

    ING Bank si GECAD ePayment lanseaza ING Home'Pay, o noua metoda de plata online, integrata pe platforma tehnica de plati online ePayment si pusa la dispozitia clientilor ING prin intermediul aplicatiei de internet banking ING Home'Bank. Cu ajutorul serviciului ING Home'Pay, clientii ING Bank pot plati in magazinele online romanesti fara a fi necesar sa transmita datele personale sau de card.

  • Noua forma a taxei de prima inmatriculare va fi elaborata in cateva saptamani

    Comisia interministeriala pentru modificarea taxei de prima inmatriculare va finaliza analiza in urmatoarele saptamani si va prezenta Guvernului un proiect de act normativ in vederea aprobarii. "Inca se mai lucreaza in comisie si cand se va formula noua forma va ajunge pe masa Guvernului", au declarat surse guvernamentale.

  • Raiffeisen Bank lanseaza RaiffeisenComunitati.ro, blogul despre viata comunitatii

    Raiffeisen Bank lanseaza platforma de dezbateri raiffeisencomunitati.ro, o premiera pentru sectorul bancar din Romania. Blogul le este deschis tuturor celor care vor sa se implice in viata comunitatii, care vor sa-si spuna punctul de vedere despre solutiile propuse si, in general, celor care cred in forta dezbaterii de calitate.

  • UE va acorda un imprumut de opt milioane euro pentru fermierii si micii intreprinzatori din Romania

    Intelegerea prevede acordarea de imprumuturi de pana la 25.000 de euro pentru peste 2.000 de microintreprinderi din Romania. Este cel de-al cincilea acord si cel mai mare de pana acum din cadrul Instrumentului European de Microfinantare Progress (Microfinantarea Progress), arata Comisia Europeana intr-un comunicat.

  • Mario Draghi, aproape de a deveni noul presedinte al BCE

    Mario Draghi, guvernatorul bancii centrale italiene, a obtinut aprobarea ministrilor de Finante din zona euro in vederea numirii sale drept presedinte al Bancii Centrale Europene. Mandatul actualului presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, se va termina in luna octombrie, relateaza Bloomberg.

  • Cum sa reduci factura la curent fara sa stingi becul

    Monitorizati tot timpul consumul de electricitate si nu puneti niciodata in functiune toate aparatele din casa in acelasi timp, recomanda specialistii. Energia va fi din ce in ce mai scumpa, iar singura modalitate de a reduce factura este consumul eficient de electricitate.

  • Credit Europe Bank lanseaza tranzactii in Renminbi

    Un nou produs destinat tranzactiilor valutare in moneda chineza. Credit Europe Bank ofera in premiera pe piata financiar-bancara din Romania posibilitatea de a efectua transferuri direct in moneda nationala a Chinei, Renminbi (RMB). Daca pana acum operatiunea de transfer in China presupunea doua schimburi valutare: RON/USD (sau EUR) si ulterior USD (sau EUR)/RMB, acum va exista doar o singura conversie: RON/RMB, care se face pe teritoriul Romaniei

  • Romania, competenta doar 7% la fonduri UE

    Tara noastra a absorbit in aproape patru ani de la aderarea la Uniunea Europeana doar 1,5 miliarde de euro dintr-un total de 23,3 miliarde de euro puse la dispozitia Romaniei, potrivit unui raport al firmei de consultanta KPMG. Procentual, cei 7% absorbiti reprezinta mai putin de jumatate din cat e media tuturor celor 10 state ce au aderat la Uniunea Europeana (UE) din 2004.

  • Laszlo Borbely: Programul Casa Verde pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie

    Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, miercuri, ca programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie, fiind depuse aproximativ 18.300 de dosare, din care aproape 15.000 au fost deja analizate. Laszlo Borbely a declarat, in cadrul unei conferinte de presa la Ministerul Mediului, ca din cele 18.300 de dosare depuse au fost analizate aproximativ 14.600.

  • BCR a lansat un card de debit ce poate fi utilizat si la plata transportului public

    BCR a lansat un card de debit contacless care poate fi utilizat pentru tranzactii uzuale la comerciati si bancomate, dar si pentru plata transportului in comun direct la aparatele de taxare electronica din mijloacele de transport din Bucuresti, informeaza Mediafax.

  • Cetelem implementeaza un proiect cu fonduri UE

    SC Cetelem IFN SA implementeaza, in perioada martie 2011-februarie 2012, proiectul ,,Sanatatea angajatilor - Factor cheie pentru dezvoltarea durabila a companiei", cofinantat din Fondul Social European si bugetul national prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

  • Joburi pentru romani in Grecia, Cipru si Marea Britanie. Vezi domenii si salarii

    Avem peste 900 de joburi sezoniere pentru personal hotelier in Grecia si Cipru. Contractele de munca sunt pe o perioada de trei pana la opt luni, iar cele mai multe posturi sunt disoponibile pentru ospatari, barmani, receptioneri, bucatari si cameriste", spune Roxana Ionescu, reprezentant al Eurolife Consulting.

  • Topul averilor: SIF Moldova creste de doua pana la sapte ori mai mult decat suratele ei

    Activele nete al Societatii de Investitii Financiare SIF Moldova au crescut in primele patru luni ale anului cu peste 11%, pana la 1,3 mld. lei (346 mil. euro), in vreme ce pe locul doi se afla SIF Muntenia cu o crestere de 5,4%, potrivit raportului emis in aceasta dupa amiaza de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

  • VESTI BUNE: Se ieftinesc carburantii. Vezi la ce benzinarii si cu cat!

    Companiile petroliere se pregatesc de miscari la pretul benzinei. In aceasta noapte, carburantii se ieftinesc cu pana la 9 bani pe litru. Stii unde? De exemplu, OMV Petrom se pregateste de o scadere a preturilor carburantilor, incepand cu aceasta noapte, potrivit unor surse din interiorul companiei.

  • Teribila dezamagire de la Fondul Proprietatea

    Mostenitorii marilor familii din perioada interbelica au din ce in ce mai multe motive sa regrete decizia pe care au luat-o atunci cand au ales sa converteasca datoria statului catre ei in actiuni la Fondul Proprietatea. Mult asteptata listare la Bursa a Fondului pare, mai degraba o dezamagire decat un succes.

  • Bancile din Romania intra in criza?

    Criza financiara a afectat doar marginal bancile din Romania. Majoritatea au ramas restante la aplicarea de masuri anticriza: nu prea au facut restructurari de personal, nu au micsorat salariile si nici dobanzile foarte mult. Ironic, in 2011, cand restul economiei da semne de revenire, sistemul bancar este nevoit sa‑si plateasca restantele.

  • ANCOM: La jumatatea lunii mai a fost depasita cifra de 500.000 de numere portate

    ANCOM a anuntat joi ca, dupa 2 ani si jumatate de la data lansarii portabilitatii in Romania, numarul de portari a depasit cifra de 500.000,proportia intre numerele fixe si cele mobile portate mentinandu-se constanta,peste 340.000 din totalul numerelor portate (68%) fiind numere de telefonie mobila.

  • Traian Basescu: Consolidarea fiscala, obiectiv principal al Romaniei

    Consolidarea fiscala si competitivitatea sunt principalele obiective ale Romaniei, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la conferinta "Revenirea Economiei", organizata de Ziarul Financiar.. Gratie situatiei din sistemul bancar, Romania este una din tarile care n-a trebuit sa faca injectii de capital in banci, a mai declarat presedintele Traian Basescu, care a precizat ca sistemul este solid si bine capitalizat.

  • Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele patru luni a scazut

    Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele patru luni din acest an a scazut cu 67,9%, la 8.627, fata de aceeasi perioada din 2010, cand si-au intrerupt activitatea 26.843 companii, a anuntat, joi Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

  • Basescu: Liberalizarea preturilor la energie si gaz-pana in 2013 pentru firme, 2015 pentru populatie

    Presedintele Basescu a declarat joi ca "la nivelul politicului" trebuie stabilit un calendar pentru liberalizarea preturilor la energie electrica si gaze, sugerand ca pentru populatie termenul ar putea fi pana in 2015, iar pentru firme pana in 2013.

  • Economia Japoniei a reintrat in recesiune dupa cutremurul din martie 2011

    In perioada ianuarie-martie 2011, Produsul Intern Brut al Japoniei a inregistrat o scadere peste asteptari, de 3,7%, comparativ cu perioada similara din 2010, fiind al doilea trimestru consecutiv de declin. Analistii se asteptau la un recul al economiei nipone de 2% in primul trimestru din 2011.

  • Numai 5,9% din locuinte aveau asigurare obligatorie dupa zece luni de la startul programului

    Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a incheiat 496.672 de polite de asigurare a caselor pana la 16 mai, in conditiile in care in Romania sunt circa 8,4 milioane de locuinte, a declarat, joi, presedintele societatii, Marius Bulugea. Startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor a fost dat oficial la data de 15 iulie 2010.

  • Cum se toaca banii din privatizare

    Acordul cu FMI forteaza Romania sa inceapa vanzarea de actiuni la companiile de stat. Vanzarea unor companii de stat sau a unor parti din actiunile companiilor pe bursa ar putea aduce in cativa ani, pana la sapte miliarde de euro, mai putin decat planul de privatizare al companiilor bulgaresti, estimat la aproape 9 miliarde euro.

  • Valerian Vreme: Sistemul de plata Ghiseul.ro va acoperi in scurt timp peste un milion de locuitori

    Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat joi ca Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor cu cardul bancar - Ghiseul.ro va acoperi in scurt timp peste un milion de locuitori.

  • Guvernul a aprobat noi reguli privind eliberarea certificatelor de clasificare turistica

    Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de miercuri, la propunerea MDRT, Hotararea pentru modificarea HG nr.1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, prin care sunt introduse noi sanctiuni pentru nerespectarea obligatiilor instituite.

  • BCR intra pe nisa platilor rapide cu cardul si mizeaza pe 300.000 de clienti

    BCR, cea mai mare banca locala dupa active, si-a propus sa vanda anul acesta 300.000 de carduri contactless, care pe langa platile uzuale pot fi folosite si pentru achitarea contravalorii calatoriei direct la aparatele de taxare electronica din mijloacele de transport in comun din Capitala.

  • Modificare de la Finante: Se va elimina declaratia anuala de impozit pe profit

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza sa elimine declaratia anuala de impozit pe profit, a declarat joi, la o conferinta pe teme economice, Doru Dudas, director in cadrul MFP. Aceasta masura va fi prevazuta in ordonanta anuala care modifica Codul Fiscal, urmand sa intre in vigoare din ianuarie 2012.

  • Asiguratorii au platit in trimestrul intai despagubiri triple pentru daune la proprietati

    Companiile membre UNSAR, asociatia profesionala a asiguratorilor din Romania, au platit in primul trimestru despagubiri de aproape 91 milioane lei (22 mil. euro) pentru daunele provocate de incendii si calamitati naturale, de trei ori peste nivelul inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut.

  • Cati bani poti sa economisesti cand iti renovezi locuinta

    Numai cu parchetul si zugraveala realizate de dumneavoastra si nu de un mester puteti economisi pana in 2.000 lei. La montajul parchetului prin dubla clipsare, mesterii cer, in general, un pret egal cu pretul parchetului. Daca acesta costa 30 lei/mp si aveti de parchetat o suprafata de 40 mp, prin realizarea in regie proprie a montajului economisiti 1.200 de lei.

  • DSK demisie - DSK a avut un salariu mai mare ca Obama si beneficii de zeci de mii de dolari

    Pentru Dominique Strauss-Kahn, viata in celula de circa 13 metri patrati din inchisoarea Rikers Island reprezinta o schimbare majora, comenteaza CNN. Ani de zile, Strauss-Kahn s-a bucurat de lux, de salariul si alte beneficii ce vin impreuna cu conducerea Fondului Monetar International (FMI).

  • Consiliul Europei: Feriti-va de dispozitivele wireless

    Cu riscul sa ii vedeti suparati, nu lasati telefoanele mobile pe mainile copiilor. Sfatul vine de la expertii din Consiliul Europei care se arata impotriva folosirii oricarui dispozitiv fara fir in spatiile publice, dar mai ales in scoli. Concret, ei recomanda statelor membre sa interzica celularele in salile de curs si sa renunte la reteaua wireless din laboratorul de informatica.

  • Moneda nationala se depreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,1254 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1254 lei/euro, cu 0,17% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8965 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,1184 lei/euro.

  • Top 10 masini pentru femei

    De ce anumite modele de masini sunt preferate de femei? Ei bine, raspunsul poate fi oferit de membri ai sexului opus, care, conduc, din cand in cand, aceleasi modele. Iata topul masinilor care, in timp, s-au dovedit atractive mau mult pentru reprezentantele sexului frumos, desi producatorii le-au creat si pentru barbati.

  • Basescu: Sistemul bancar este bine capitalizat

    Gratie situatiei din sistemul bancar, Romania este una din tarile care n-a trebuit sa faca injectii de capital in banci, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu. Acesta a aratat ca sistemul este solid si bine capitalizat.

  • BT a redus la 9,75% dobanda la creditele pentru agricultorii care asteapta subventii

    Banca Transilvania, singurul jucator de top zece cu actionariat local, a redus cu 2,75 puncte procentuale, pana la 9,75% pe an, dobanda la creditele acordate agricultorilor care urmeaza sa incaseze subventii de la stat. Valoarea creditului poate ajunge la 100% din suma pe care beneficiarul trebuie sa o primeasca drept subventie de la stat, imprumutul fiind garantat in proprtie de 80% de Fondul de Garantare a Creditului R

  • Basescu: Majorarea TVA, cea mai mare greseala politica. Ne-a intarziat cu 6 luni iesirea din recesiune

    Majorarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) a fost cea mai mare greseala politica, a declarat Traian Basescu, presedintele Romaniei, astazi, la un seminar pe tema iesirii Romaniei din criza. Potrivit oficialului, solutia alternativa era reducerea pensiilor cu 10%.

  • Ce alegem: depozitele bancare sau fondurile de investitii

    Depozitele bancare sunt tot mai nerentabile. Dobanzile au scazut sub media de 7% pe an, in timp ce inflatia anuala ramane peste 8%. Alternativa depozitelor bancare este reprezentata de fondurile de investitii. Insa acestea prezinta, pe langa avantaje, si riscuri.

  • Vanzarile de autoturisme au scazut cu 18% in primele patru luni, la 23.216 unitati

    Vanzarile de autoturisme au scazut in primele patru luni cu 18% fata de aceeasi perioada din 2010, la 23.216 unitati, insa au crescut in luna aprilie cu 38,3% fata de luna anterioara, la 8.465 unitati, arata datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

  • Bancile se bat in conturi de economii. Afla unde gasesti cele mai bune oferte

    Mai toate bancile au un astfel de produs. Ziare.com a cautat pentru dumneavoastra cele mai avantajoase conturi de economii. In general, bonificatiile cele mai mari le gasiti la bancile medii sau mici din piata locala. In unele cazuri, acestea sunt mai mari decat dobanzile la depozitele la termen.

  • Creditul in euro se scumpeste. BCE a dat semnalul

    Jurgen Stark, membru al comitetului executiv al Bancii Centrale Europene, spune ca nu mai este nevoie de stimuli economici si monetari pentru zona euro. Revenirea economica din este una stabila si, sub presiunea inflatiei, BCE este asteptata sa creasca dobanda cheie in iulie.