Arhiva » Aprilie 2011 » 04 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 04 Aprilie 2011 | 44 de inregistrari

  • FMI: Romania va avea crestere economica de 1,5% in 2011 si 4,5% in 2012

    Datele din trimestrul patru al anului 2010 precum si indicatorii recenti arata ca Romania va atinge in 2011 o crestere economica de 1,5% , potrivit Raportului de tara publicat vineri pe site-ul Fondului Monetar International (FMI).

  • FMI: Exista riscuri 'semnificative' ca Romania sa aiba dificultati in rambursarea imprumutului

    Fondul Monetar International a evaluat drept "semnificative" riscurile ca Romania sa aiba dificultati in rambursarea imprumutului contractat, printre acestea numarandu-se tensiunile politice interne si turbulentele de la periferia zonei euro.

  • Romania cere ajutorul FMI si al Bancii Mondiale pentru a-si simplifica sistemul de taxe

    Autoritatile romane s-au angajat, in scrisoarea de intentie catre FMI, sa mentina deficitul bugetar in limita a 4,4% din PIB in 2011 si sa respecte politica de inlocuire, in medie, a unui singur angajat din sapte care pleaca din sectorul public.

  • Daianu: Socurile externe ar putea face ca economia Romaniei sa ramana in zona negativa, in 2011

    Economistul Daniel Daianu, fost mininstru de Finante, a declarat pentru NewsIn ca Romania ar putea inregistra o scadere economica in acest an, precum cea din scenariul de stres al FMI, in conditiile unor socuri care depind mai degraba de contextul international.

  • FMI: Romania ar putea inregistra o scadere economica in acest an de 0,5%, intr-un scenariu de stres

    Romania ar putea inregistra o scadere a PIB de 0,5% in acest an, intr-un scenariu de stres, urmata in 2012 de o crestere economica de 3,5% in aceleasi conditii, potrivit raportului de tara publicat de Fondul Monetar International (FMI).

  • Rezervele BNR au crescut in martie cu 699 milioane de euro, la 32,7 miliarde euro

    Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut in martie cu 699 milioane de euro, la 32,7 miliarde de euro, anunta banca centrala. Cresterea s-a datorat unor intrari de 1,7 miliarde de euro - din care 1,2 miliarde de euro reprezinta virarea transei a patra de la Comisia Europeana

  • Programul 'Prima Casa', reluat dupa Sarbatorile de Paste

    Noul program "Prima Casa", in care garantia aferenta creditelor contractate pentru achizitionarea unei locuinte sunt impartite intre stat si banca, va incepe dupa Sarbatorile de Paste, in urmatoarele doua saptamani urmand sa fie aprobate si normele de aplicare, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

  • Romania se mentine in top 10 in Europa dupa proiectele de retail in constructie in 2011-2012

    Romania se mentine pe locul zece intr-un top european realizat de firma Cushman&Wakfield, in functie de suprafata de centre comerciale care urmeaza sa fie construite in 2011-2012, cu proiecte totalizand 256.000 metri patrati, pe prima pozitie plasandu-se Rusia, cu peste trei milioane metri patrati.

  • Doi noi vicepresedinti la CEC Bank; deocamdata nu s-a discutat inlocuirea lui Ghetea - oficiali

    Statul a decis sa nu prelungeasca mandatul a doi vicepresedinti ai CEC Bank, Gheorghe Carabasan si Cristian Tudorancea, si nu a hotarat inca daca va da un nou mandat actualului presedinte, Radu Gratian Ghetea, dupa ce saptamana trecuta MFP a respins raportul pe 2010.

  • BCR iese la atac pe creditul de consum: dobanda efectiva de 13,24% la lei

    BCR, cea mai mare banca locala dupa active, intra in lupta refinantarilor cu un credit de consum in lei vandut la o dobanda anuala efectiva (DAE) de 13,24% pe an. Dobanda nominala este calculata in functie de indicatorul Robor la sase luni plus o marja de 6,25 puncte procentuale, iar BCR nu mai percepe alte comisioane. Banca nu cere garantii reale, iar asigurarea de viata este oferita gratuit.

  • PIB-ul pe cap de locuitor va fi de 15.143 euro, in Bucuresti

    Produsul Intern Brut pe locuitor se va cifra anul acesta, in Bucuresti, la 15.143 euro, cu circa 6% peste nivelul din 2010, conform estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza. Cresterea reala a PIB in Capitala va fi de 1,5%.

  • Mentinerea TVA ar putea pune lacat pe companiile de leasing

    Guvernul Romaniei s-ar putea trezi cu un proces din partea Comisiei Europene pentru nerespectarea normelor in ceea ce priveSte obligarea firmelor de leasing sa achite TVA pentru bunurile nerecuperate in urma rezilierii contractelor.

  • Transporturile si energia, sectoare care blocheaza absorbtia fondurilor UE, arata raportul FMI

    Sectorul energetic si cel de transport reprezinta blocaje cheie pentru accelerarea cresterii economiei romanesti si pentru absorbtia fondurilor comunitare, in conditiile in care acestea includ companii care genereaza pierderi mari si arierate, potrivit raportului de tara publicat de FMI.

  • Warren Buffett iese la cumparaturi: achizitii de miliarde de dolari

    La 80 de ani, Warren Buffett pare mai pasionat decat oricand de achizitii, iar acum, spre deosebire de anii tineretii, omul de afaceri are la dispozitie sume nelimitate pentru a intra in acest joc. In ultimele luni, miliardarul s-a aflat intr-o continua cautare de noi oportunitati, care l-au dus pe toate continentele.

  • Baconschi: Vrem o relatie mai substantiala economic cu China

    Romania doreste o relatie mult mai substantiala economic cu China, a declarat ministrul de externe, Teodor Baconschi, care a afirmat ca a propus in CSAT schita unei strategii pentru relatiile cu Beijingul.

  • Super Kia. Coreenii pregatesc un rival pentru Golf GTI

    Sud-coreenii pregatesc un hatchback sport care va fi comercializat in Europa. Oficialii Kia au confirmat pentru Autocar ca pregatesc un model cu performante dinamice deosebite care va concura direct cu Volkswen Golf GTI.

  • Unde mergi in vacanta in aprilie cu 200 de euro

    Istanbul, Budapesta si 3 orase italiene: Roma, Milano si Florenta sunt cele mai ieftine destinatii externe in luna aprilie. Un pachet turistic in oricare din orasele mai sus mentionate te costa maximum 200 de euro, cu toate cheltuielile incluse. Insa daca vrei sa mergi la Londra in aprilie vei da 225 euro pentru un sejur de 4 zile

  • Ce masini de fite poti inchiria in Romania si la ce preturi?

    Vanzarile de masini de lux merg foarte bine in Romania. Este suficient sa ne uitam la importatorul Ferrari, care si-a epuizat inca de la inceputul anului cota de 28 masini alocata pentru tara noastra in 2011. Mai mult, si-a extins portofoliul si cu marca britanica Lotus, pentru care au inceput deja comenzile.

  • Unde gasesti cele mai ieftine apartamente din Bucuresti? Dar cele mai scumpe?

    Pretul mediu pe metrul patrat a scazut sub 1.000 de euro in mai multe zone din Capitala si asta nu este de ici de colo in conditiile in care se vorbeste deja despre incercari din partea proprietarilor de reluare a trendului de scumpiri.

  • Nou acord cu FMI, noi conditii - Vezi ce masuri s-a angajat Guvernul sa aplice

    Romania s-a angajat in lupte imposibile de dragul acrodului cu Fondul Monetar International (FMI), una dintre acestea fiind mentinerea inflatiei sub 3% plus minus un procent, pana la finele anului in conditiile in care acesta este un an preelectoral, iar anul viitor unul electoral cu mize foarte mari.

  • Cum poti sa obtii inapoi banii de amenda cand ti-a fost ridicata masina

    Poti sa primesti inapoi banii de amenda chiar si atunci cand ai parcat intr-un loc nepermis. O spun avocatii, care au si exemple de soferi care au obtinut acest lucru in instanta. "Secretul" este chiar modul in care este redactat procesul - verbal de contraventie.

  • In ce este bine sa investim, in 2011?

    Sa va investiti banii cu intelepciune este la fel de important ca a face bani. Alegerile gresite legate de investitii va pot diminua considerabil suma "pusa la saltea" si acest lucru poate sa va afecteze obiectivele financiare stabilite. Totusi, daca va faceti o planificare financiara inteligenta, puteti sa ajungeti chiar sa va dublati suma investita si sa aveti, astfel, castiguri considerabile

  • Cum se anunta falimentul unei banci

    "Daca banca ta se afla pe lista celor 459 de banci aflate in pericol pe care noi le-am identificat, atunci informatiile pe care ti le dam noi iti ofera oportunitatea de a-ti muta banii in alta parte". Asa suna un articol publicat pe un site din America scris de Sara Glakas, care spune ca este un analist care poate estima falimentele bancare a sute de banci americane.

  • Recomandare: Verificati cu atentie contractele incheiate cu bancile pentru perioada urmatoare

    Centrul European al Consumatorilor din Romania (ECC) recomanda clientilor bancilor sa verifice in continuare cu atentie contractele incheiate cu bancile pentru perioada urmatoare. Multe din acestea contin clauze abuzive, iar in acest caz se mai poate actiona inca. Clientii ar trebui sa incerce sa obtina consultanta de specialitate fie de la comisariatele

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de luni

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa primul sfert de ora trei indici cresteau, doi inregistrau scaderi, iar unul stagna, cea mai pronuntata evolutie avand-o indicele BET-NG, care urca cu 0,28%.

  • Romania a avut in februarie a saptea crestere anuala a preturilor la producator din UE, de 9%

    Romania a avut in februarie una dintre cele mai mari cresteri ale preturilor productiei industriale din Uniunea Europeana, de 9%, fata de aceeasi luna din 2010, fiind pe locul sapte in UE dupa acest indicator, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar, preturile productiei au sporit cu 7,1%.

  • Preturile la producator din industrie au inregistrat un avans anual de 10,9% in februarie

    Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere de 10,9% in februarie fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce, fata de luna precedenta, avansul a fost de 0,8%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).

  • Numarul vizitatorilor straini in Romania a scazut in primele doua luni cu 2,1%, la 878.300

    Numarul vizitatorilor straini in Romania inregistrati la punctele de frontiera a fost in primele doua luni din acest an de 878.300, in scadere cu 2,1% fata de aceeasi perioada din 2010, majoritatea provenind din tari situate in Europa (95,6%), arata datele publicate vineri de INS.

  • Afacerile din comertul cu amanuntul au scazut in februarie cu 5,2% fata de aceeasi luna din 2010

    Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in februarie cu 5,2% fata de aceeasi luna din 2010, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun si a vanzarilor de produse nealimentare, a anuntat luni INS.

  • Pretul apartamentelor noi si vechi din Capitala au crescut usor in martie, cu 0,8%

    Valoarea medie a indicelui Imobiliare.ro pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, pentru luna martie, arata o valoare de 1.169 euro/mp util (crestere de 0,8%) , inregistrand, pentru a treia luna consecutiv, o crestere, potrivit imobiliare.ro. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 9,9% mai mici. Tendinta de crestere a fost resimtita pe ambele segmente, si la apartamentele vechi, dar si la cele noi.

  • Consultatiile la clinicile private s-au scumpit cu 80%

    Pretul unei consultatii la un medic internist intr-o clinica privata a ajuns in medie la 100 de lei in prezent, cu peste 80% mai mult comparativ cu nivelul de circa 54 de lei din 2005, conform unei analize ZF pe baza datelor clinicilor private.

  • PAID a vandut 481.000 de polite de asigurare pana la sfarsitul lui martie

    Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor, a vandut pana la sfarsitul lunii martie peste 481.000 de polite, ceea ce inseamna un grad de cuprindere 5,7% din totalul locuintelor din Romania.

  • Cine mai vrea concediu neintrerupt de 15 zile lucratoare, sa se grabeasca cu cererea pana pe 30 aprilie

    Noul Cod al muncii limiteaza la 10 zile lucratoare perioada de concediu nein-trerupt pe care il pot solicita salariatii. Pana in prezent, angajatii puteau solicita angajatorului o perioada de concediu neintrerupt de cel putin 15 zile lucratoare.

  • Finantele incearca sa vanda astazi certificate de trezorerie de 1 mld. de lei

    Ministerul Finantelor a programat pentru astazi o licitatie cu certificate de trezorerie cu scadenta la un an in valoare de un miliard de lei. La licitatia precedenta cu astfel de titluri, organizata in martie, Trezoreria a vandut mai multe titluri decat anuntase initial, respectiv 1,4 miliarde lei fata de 1 miliard lei.

  • Sorin Ovidiu Vintu: 'Din seara aceasta, Sebastian Ghita nu mai este managerul Realitatea TV'

    Sorin Ovidiu Vintu a decis sa rupa contractul cu Sebastian Ghita. "Din seara aceasta, Sebastian Ghita nu mai este managerul Realitatea TV", a declarat Sorin Ovidiu Vintu in exclusivitate pentru paginademedia.ro. reactia lui SOV a venit dupa un comunicat al Asesoft. Sebastian Ghita sustine ca "un contract nu se poate rupe decat in instanta".

  • 'Prima Casa 4' a taiat elanul cumparatorilor si vanzatorilor, iar preturile continua sa scada

    Efervescenta creata de finalizarea plafonului dedicat programului "Prima Casa 3", care ar fi putut conduce la o crestere a preturilor, a fost estompata de lansarea noii variante a programului guvernamental.

  • Surpriza la licitatia pentru drepturile TV: se vor transmite doar trei meciuri din noua

    Lovitura de teatru la licitatia privind drepturile tv. Digi Sport a luat pachetul 1, Dolce Sport pachetul 2 si Antena 1 pachetul 8. Pentru restul meciurilor nu s-a licitat. In urma vanzarii drepturilor TV, LPF ar urma sa castige minimum 37 de milioane de euro pe sezon.

  • SONDAJ: Partidul ilegal al lui Dan Diaconescu are 8%. PDL se mentine la 17% - USL 60%

    Are sustinatori, dar nu exista. E situatia in care se afla formatiunea lui Dan Diaconescu - Partidul Poporului, cel careia i-a fost respinsa definitiv infiintarea. Opozitia este la aproape 60%, iar Puterea rasufla greu, departe in urma, arata datele unui sondaj CURS.

  • Top 100 Spagi date in Romania

    Incepand din 2009 Si pana in prezent, DNA a depistat, instrumentat si trimis in judecata sute de acte de coruptie. Iata care sunt cele mai importante 100 de cazuri, in functie de suma incasata drept mita.

  • Cu ce ne-a mintit Boc in 2011

    A trecut victorios si de ultima motiune de cenzura si se pregateste de noi victorii. Primul ministru Emil Boc afirma ca iesim din criza, dar si-a cumparat pantofi de criza cu 240 de lei. Iata 10 declaratii ale premierului, facute in acest an si suspecte de lipsa de adevar.

  • PD-L si UDMR au decis scaderea CAS

    CAS-ul ar putea fi redus cu 3 procente pentru angajatori. Asta au decis membrii Coalitiei in sedinta din aceasta dimineata. Guvernul ia in calcul reducerea in al doilea semestru a contributiilor totale de asigurari sociale de la 44% la 41% prin scaderea cu trei puncte a cotelor platite de angajator, iar in perioada urmatoare va fi stabilita exact si data de la care va fi operata relaxarea fiscala.

  • Bancile - un stat in stat?

    Trauma creata de "depasita" criza financiara a fost estompata in constiinta publica de revolutiile arabe, de apocalipsa nipona si de puzderia de alte evenimente "majore" si "arzatoare." Dar unde ne sunt vinovatii? Dominoul prabusirii marilor banci a fost stopat gratie astronomicelor sume de ajutor pompate de state din bugetul public alimentat de impozitele contribuabililor.

  • Lista domeniilor cu cele mai multe joburi vacante in 2011

    Domeniile cu cele mai multe locuri de munca vacante in primele trei luni ale acestui an au fost vanzarile si comertul (6.300), IT-ul (3.550) si ingineria (2.000), potrivit unei statistici a site-ului de recrutare BestJobs. Un numar de peste 1.600 de joburi au fost disponibile in domeniul serviciu clienti, aproape 1.400 in finante si contabilitate si peste 1.300 in IT pe parte de hardware.

  • Topul celor mai mari banci din Romania

    Peste 75% din sistemul bancar romanesc are capital majoritar strain, participatia Greciei fiind de 35%, Austria 23%, Olanda 12%, conform unui studiu al Ensight, care arata faptul ca bancile care au capital majoritar autohton reprezinta doar 12%, in timp ce institutiile bancare care detin capital majoritar sau integral de stat reprezinta, de asemenea, 12%.