Arhiva » Aprilie 2011 » 26 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 26 Aprilie 2011 | 46 de inregistrari

  • Bursele americane au recuperat pierderile provocate de anuntul S&P privind scaderea ratingului SUA

    Bursele americane au inchis saptamana in urcare, stopand scaderea de doua saptamani a indicelui Standard & Poor's 500, in timp ce companii ca Intel sau Johnson & Johnson au raportat profituri care au depasit estimarile, iar sectorul constructiilor de locuinte a crescut, relateaza Bloomberg.

  • Productia Toyota, Nissan si Honda a scazut la jumatate in luna martie

    Productia constructorilor niponi de automobile Toyota, Nissan si Honda a scazut la mai mult de jumatate in luna martie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza seismului de 9 grade urmat de tsunami, care au devastat nord-estul Japoniei la 11 martie, conform unor statistici oficiale date luni publicitatii.

  • Al treilea mare premiu la Loto 6/49 ca valoare din istoria Loteriei a fost castigat la Arad

    "Cea de-a doua tragere Loto 6/49, cea 'suplimentara', i-a adus unui jucator norocos care a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere, un castig in valoare de 41.997.089,75 lei (aproximativ 10,3 milioane euro), acesta fiind, de altfel, al treilea premiu ca valoare din istoria Loteriei Romane", spun reprezentantii Loteriei

  • ING vede euro aproape de 4 lei in iunie

    Cursul de schimb valutar ar putea fluctua in jurul nivelului de 4,05 lei pe euro in luna mai, iar pentru iunie rata se va plasa in intervalul 4-4,05 lei pe euro, aprecierea monedei nationale pe termen scurt datorandu-se in principal scaderii deficitului comercial, potrivit unei analize ING.

  • Traficul pe aeroporturile Otopeni si Baneasa a crescut in aprilie cu 15%, la 568.000 de pasageri

    Pentru luna aprilie 2011, pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti este prognozat un trafic de aproximativ 568.000 pasageri, fiind estimata o crestere de circa 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au declarat luni pentru NewsIn reprezentantii CNAB.

  • Romania are un potential de energie mult mai mic decat cel estimat teoretic

    Romania are un potential de energie regenerabila mult mai mic decat cel estimat din perspectiva teoretica, potrivit unui draft al Strategiei Energetice a Romaniei pentru perioada 2011 - 2035, publicat de Ministerul Economiei, informeaza Green Report.

  • 12.700 de persoane au 4 miliarde de euro cash in banci. Toti bancherii si vanzatorii de lux ar vrea sa stie cine sunt ei

    Ziarul Financiar dezvaluie pentru prima data cum sunt impartite cele 24 miliarde de euro din depozitele populatiei in banci. O mana de oameni, si anume mai putin de 12.700 de persoane, au 4 miliarde de euro in depozite de peste 100.000 euro, alte 37.000 de persoane au 2,3 miliarde euro, iar restul de 14,8 milioane de deponenti au 16,6 miliarde de euro.

  • Garanta Asigurari a afisat un profit in scadere cu 64,4%

    Garanta Asigurari a obtinut anul trecut un profit net de 3,83 milioane de lei, reprezentand o treime din castigul inregistrat in 2009, in timp ce primele subscrise au scazut cu aproape 30%, la sub 100 de milioane de lei. Profitul de anul trecut este cu 64,4% mai redus fata de exercitiul financiar anterior, cand compania a raportat un castig de 10,76 milioane de lei. In acelasi timp, nivelul primelor subscrise a coborat cu 28%, de la 134,75 milioane de lei la 96,96 milioane de lei. Indicatorii se plaseaza sub media pietei, desi managementul companiei viza o ,,crestere profitabila a afacerilor" si a cotei de piata in 20

  • Procedura in cazul plangerilor formulate de Romania impotriva CE este suspendata la tribunalul UE

    Romania a depus doua plangeri impotriva Comisiei Europene, in 2007, la Curtea Europeana de Justitie (CEJ), pentru a contesta cotele repartizate pentru emisii de dioxid de carbon si modul lor de calculare, dar procedura este in prezent suspendata, in asteptarea rezolvarii unor cauze similare.

  • Portugalia se afunda tot mai mult in datorii

    Deficitul public al Portugaliei pentru anul 2010 a fost revizuit in crestere la 9,1 % din PIB, fata de 8,6 % estimat anterior, a anuntat Institutul National de Statistica, citat de AFP. INE a informat Oficiul european de statistici Eurostat despre revizuirea deficitului 'din cauza unei cresteri a nevoilor de finantare si a datoriei administratiilor publice cu 0,5 si, respectiv, 0,6 % din PIB', precizeaza comunicatul INE.

  • Pretul petrolului este in urcare pentru a patra zi, cea mai lunga ascensiune din decembrie

    Pretul petrolului a crescut pentru a patra zi la Bursa din New York, cea mai lunga perioada de ascensiune din decembrie, pe masura ce escaladarea violentelor din Orientul Mijlociu si Africa ameninta sa prelungeasca perturbarile din aprovizionare, relateaza Bloomberg.

  • Numarul insolventelor s-a redus in primele trei luni cu 18%, fata de ianuarie-martie 2010

    Numarul companiilor intrate in insolventa in primul trimestru 2011 a scazut cu 18%, la circa 5.000, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, segmentul cu cele mai mari probleme fiind comertul cu amanuntul, potrivit unui studiu Coface.

  • Ce poti cumpara cu o jumatate de milion de euro: o vila in Ciorogarla sau un intreg sat medieval din Italia

    Cu o jumatate de milion de euro cei interesati pot cumpara un intreg sat medieval situat in zona muntoasa a Italiei. Catunul Valle Piola, situat pe un teren salbatic si muntos, in centrul parcului national Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, a fost scos la vanzare pentru doar 550.000 de euro. Eventualii cumparatori sunt insa avertizati ca satul - care cuprinde aproximativ 11 cladiri de piatra si o biserica din secolul al 13-lea pe cale sa se prabuseasca - a fost abandonat de 30 de ani si are nevoie de "putina munca" pentru a putea fi locuit, scrie Daily Telegraph.

  • Google a lansat serviciul de reduceri Google Offers

    Groupon a anuntat joi ca a angajat-o ca director operational executiv pe Margo Georgiadis, vicepresedinte pentru operatiuni globale de vanzari la Google. In aceeasi zi, Google a inceput sa introduca reclame prin care invita consumatorii din Portland (Oregon) sa foloseasca noul serviciu, potrivit Reuters.

  • Preturile aurului si argintului au atins noi recorduri

    Cotatiile aurului si argintului au atins noi recorduri, iar pretul petrolului a avansat pentru a patra zi, in timp ce dolarul SUA s-a depreciat, iar tranzactiile futures au urcat, pe fondul anuntului privind cresterea achizitiilor de noi locuinte in Statele Unite, relateaza Bloomberg.

  • Millennium Bank va aloca 50 milioane de euro pentru ,Prima casa 4

    Millennium Bank va aloca 50 de milioane de euro pentru acordarea de credite in cadrul ,,Prima casa 4", suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in cadrul primelor trei etape ale programului guvernamental. Creditele vor fi disponibile pentru clienti dupa ce banca va semna conventia de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si va implementa noile prevederi ale programului.

  • Universitatile, la bani marunti. Cine va supravietui?

    Doua universitati din Timis au fuzionat luna aceasta. E doar inceputul: o buna parte din cele peste o suta de institutii de invatamant superior vor ramane, de anul viitor, fara 30% din finantarea de baza. Cu alte cuvinte, vor da faliment.

  • Dacia a oprit vineri productia, pana pe 2 mai

    Activitatea majoritatii sectoarelor din Uzina Vehicule Dacia a fost oprita incepand de vineri dimineata, pana la data de 2 mai. Sectoarele care nu fac parte din fabricatia de vehicule, Uzina Mecanica si Centrul de Logistica, isi vor adapta activitatea in functie de solicitarile clientilor externi Dacia.

  • Premiera romaneasca: O fabrica produce un material inovativ pentru constructii

    Uzina Griro din Bucuresti produce un material care nu a mai fost fabricat vreodata in Romania dar utilizat pe scara larga in constructii, fiind adus din import. Este vorba de tabla expandata pentru a carei productie Griro a comandat o linie de fabricatie de 2,2 milioane de euro, a spus, pentru Money.ro, Nicolae Badea, co-proprietarul companiei cu acelasi nume.

  • Guvernul vrea dividende de la FP de 160 de milioane de lei

    Anuntul FP a venit dupa ce saptamana trecuta CNVM a emis o decizie prin care companiile listate pe o piata reglementata trebuie sa anunte identitatea si participatia fiecarui actionar la cererea caruia au fost introduse noi puncte pe ordinea de zi a AGA.

  • Nokia si Microsoft devin parteneri. Ce inseamna asta pentru utilizatori

    Pe langa convenirea asupra termenilor parteneriatului, inclusiv asupra contributiilor comune pentru dezvoltarea noului ecosistem, Nokia si Microsoft au mai anuntat un progres semnificativ in dezvoltarea primelor produse Nokia ce incorporeaza sistemul Windows Phone.

  • Guvernul renunta la anul 2015 ca obiectiv pentru trecerea la euro

    Guvernul a renuntat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru adoptarea monedei euro, termen mentionat cu regularitate in anii anteriori, si a avansat doar intervalul 2013-2014 pentru intrarea in ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb, potrivit noului program de convergenta.

  • Cand vor iesi din criza bancile din Romania

    Piata va iesi din criza in momentul in care vor fi mai multe dosare de credite noi decat de restructurari, mai putine litigii si vor scadea angajarile din departamentele de insolventa, a declarat Magdalena Raducanu, managing counsel la Salans. Soldul creditelor acordate populatiei si companiilor a stagnat in ultimii doi ani, la circa 200 de miliarde de lei (49 mld. euro).

  • Cum sa iti negociezi salariul

    Sunt foarte putini aceia carora le face placere sa isi negocieze salariul. Daca esti in cautarea unui loc de munca sau daca simti ca o marire de salariu ti s-ar cuveni, este important sa lasi emotiile deoparte si sa inveti cum sa faci bine acest lucru. Mai jos vei decoperi cateva sfaturi care te vor ajuta sa primesti salariul potrivit.

  • Romania, tara comisioanelor bancare de toate felurile

    Intr-o tara care a facut un scop declarat din aderarea la zona euro si ai carei locuitori, in marea lor majoritate, vad numerarul ca singura modalitate de plata, bancile fac nota discordanta. Mai multe banci din Romania, unele foarte mari, taxeaza tranzactiile cu numerar indiferent de natura lor.

  • Vrei un credit de 10.000 de lei - iata cele mai bune rate pe care le poti avea

    Creditele de nevoi persoanale sunt inca de neatins, din cauza costurilor foarte mari pe care le au. Creditele mai mici sunt acum cele care vor incepe sa fie cautate de populatie, asa ca ne-am gandit sa facem o comparatie intre mai multe oferte pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei, contractat pe o perioada de 48 de luni.

  • Nabucco GmbH: Economia Romaniei are un mare potential de crestere,cererea de gaze naturale va creste

    Purtatorul de cuvant al Nabucco Gas Pipeline International GmbH, Christian Dolezal, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn ca economia Romaniei are un mare potential de crestere, iar acest lucru inseamna ca si cererea de gaze naturale se va majora.

  • Profitul operational al BVB a crescut in T1 de 2,3 ori, la trei milioane lei

    Profitul operational al Bursei de Valori Bucuresti a fost de trei milioane lei in perioada ianuarie-martie 2011 (fata de 1,32 milioane lei in T1 din 2010) si s-a datorat cresterii veniturilor din exploatare Si a scaderii cheltuielilor din activitatea de baza, se arata intr-un comunicat al BVB.

  • FMI: Economia Chinei o va depasi pe cea a Statelor Unite in 2016

    Prognoza FMI, care se bazeaza pe 'paritatea puterii de cumparare', arata ca Produsul Intern Brut al Chinei va creste de la 11.200 miliarde de dolari in 2011 la 19.000 de miliarde de dolari in 2016, in timp ce economia SUA va creste de la 15.200 miliarde de dolari la 18.800 miliarde de dolari.

  • Romanii vor cheltui in 2011 pentru produsele de ingrijire personala si frumusete 960,8 milioane euro

    Romanii vor cheltui in 2011 pentru produsele de ingrijire personala si frumusete 960,8 milioane euro, cu aproape 3% mai mult comparativ cu anul precedent, cele mai cautate fiind cosmeticele de masa ale caror vanzari reprezinta 80% din piata de profil, potrivit unui studiu Euromonitor.

  • Bidian (Kiwi Finance): Creditele ipotecare castiga teren, insa tot refinantarile domina piata

    Ponderea imprumuturilor ipotecare a urcat in portofoliul intermediarilor de credite de la 6 la 20%, dar tot refinantarile sunt majoritare, cu peste 50%, iar trendul se va mentine si in viitor, a declarat pentru NewsIn presedintele brokerului financiar Kiwi Finance, Anca Bidian.

  • Simulare de 1 milion de euro pentru alegerile de anul viitor

    Partidele politice au intrat pe ultima suta de metri cu pregatirea alegerilor locale si generale de anul viitor, iar in prim plan se afla Legea Capitalei, a carei disputa incalzeste spiritele inaintea confruntarii generale pentru Bucuresti. In realitate, toate partidele politice sunt constiente ca tonul alegerilor este dat de parerea locuitorilor Capitalei nu numai numeric, cat mai ales din perspectiva curentului de opinie.

  • Mesajul lui Ghita catre angajatii Realitatea TV: Cei care vor dori sa ramana alaturi de noi vor avea in mine nu doar un manager ci si un partener

    In aceasta dimineata, angajatii postului de televiziune au primit un mail din partea lui Sebastian Ghita in care acesta isi cere scuze pentru tensiunile din redactie aparute in urma scandalului cu SOV, isi pune cenusa in cap dar arunca si cateva sageti otravite spre omul de afaceri.

  • Serviciul de internet banking al Citi poate fi accesat si de pe telefonul mobil

    Clientii Citibank pot accesa serviciul de internet banking si de pe telefonul mobil prin intermediul unei aplicatii care permite efectuarea de plati sau transferuri in lei si valuta, plati de facturi sau verificarea situatiei conturilor curente. Totodata, aplicatia permite localizarea direct de pe telefonul mobil a ATM-urilor si agentiilor bancii. Aplicatia este utilizabila in toate retelele de telefonie, fiind accesibila pentru telefoane de tip smartphone.

  • Persoanele fizice autorizate pot avea orice obiect de activitate, cu conditia studiilor de specialitate

    Modalitatea prin care cineva vrea sa desfasoare o activitate comerciala trebuie aleasa cu atentie, in functie de serviciile care ar urma sa fie prestate. In cele ce urmeaza va vom prezenta care este diferenta dintre o Persoana Fizica Autorizata (PFA) si o SRL, precum si avantajele si dezavantajele existente in ambele cazuri.

  • 275.000 de angajati nu au niciun ban in contul de pensie privata

    Peste 275.000 de salariati nu au niciun ban in conturile lor de pensie privata (pilonul II), deoarece angajatorii nu le-au virat nicio contributie de la data lansarii acestui sistem, in luna mai 2008, pana in prezent. Fondurile de pensii private obligatorii aveau 5,27 milioane de participanti la sfarsitul lunii martie, ceea ce inseamna ca ponderea conturilor goale este de 5,2%, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Vacante de 1 Mai, de la 28 de euro. Ce oferte ai in Bulgaria, Grecia si pe litoralul autohton

    Daca n-ai avut vacanta de Paste si te pregatesti sa pleci de 1 Mai sau, pur si simplu, vrei sa evadezi la mare in weekendul viitor, conform traditiei, agentiile de profil vin cu oferte pe ultima suta de metri, care de care mai tentante. Si nu te gandi ca este tarziu sa-ti rezervi acum o mini-vacanta, ba chiar iesi mai bine, avand in vedere ca majoritatea hotelurilor au scazut preturile chiar si cu 50%, pentru ofertele last minute.

  • CEC acorda credite punte unor fermieri care urmeaza sa primeasca ajutoare de stat

    CEC Bank a lansat un credit punte pentru fermierii care detin si cresc pasari sau porcine, in suma de pana la 85% din valoarea ajutoarelor de stat pe care acestia urmeaza sa le primeasca, inscrisa in adeverintele de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

  • Boc spune ca la sfarsitul lunii se va decide asupra datei de aderare la moneda euro

    Boc a fost intrebat daca Romania a renuntat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru trecerea la moneda euro, el raspunzand ca o decizie privind data de aderare va fi luata la sfarsitul lunii. "Pana la sfarsitul lunii aprilie, Romania va adopta Planul de Convergenta pe care-l va transmite Comisiei Europene.

  • FBI a luat pe sus un utilizator de Torrente

    Aveti grija ce puneti pe torrente pentru ca intr-o buna zi s-ar putea sa va treziti la usa cu autoritatile. Deocamdata nu se pune problema in Romania, insa in Statele Unite, razboiul impotriva torrentelor este in plina desfasurare. FBI a derulat o perchezitie in Los Angeles, in locuinta celui care se presupune ca a fost primul uploader pe Pirate Bay al filmului The King's Speech.

  • Leul se apreciaza marti pana la 4,0735 lei/euro, cel mai mic nivel din martie 2009

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,0735 lei/euro, cel mai scazut nivel din 30 martie 2009, cu 0,20% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7862 lei/dolar.

  • Grupul BRD a restructurat credite de peste 1 mld. lei

    Grupul BRD, care include a doua mare banca de pe piata, a inregistrat la sfarsitul anului trecut credite in valoare de 1,022 mld. lei (239 mil. euro) ale caror termene au fost renegociate cu clientii pentru a nu deveni restante sau depreciate. Conform raportului anual, soldul acestei categorii de credite a crescut cu 20,5% anul trecut comparativ cu 2009, dinamica fiind sustinuta de restructurarea creditelor de consum

  • Turistii germani, locul 1 la bani cheltuiti pentru vacante si afaceri in Romania. Vezi top 10

    Turisti straini care au venit in Romania anul trecut au cheltuit 886 milioane euro, in crestere cu aproape 20% fata de cheltuielile inregistrate in 2009, de 738 milioane euro, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) cu privire la cheltuielile turistice ale nerezidentilor, furnizate la solicitarea Money.ro.

  • Vrei sa faci un descoperit de cont? Vezi ce banci au astfel de oferte

    Unul dintre cele mai apreciate tipuri de imprumuturi de pe piata bancara il reprezinta cel care permite accesarea de sume mici, de pana la cateva salarii. Descoperitul de cont sau overdraft-ul ar putea reveni "pe val", in conditiile in care creditele in valuta vor fi tot mai putin accesibile, iar creditele de nevoi personale propriu-zise raman la fel de scumpe.

  • Jumatate dintre joburile vacante in mediul online sunt in Capitala

    Numarul de joburi disponibile, in prezent, in Bucuresti depaseste 7.500, in timp ce numarul de joburi vacante la nivel national ajunge la aproape 14.000. In Bucuresti se gasesc cele mai multe locuri de munca dar si cea mai mare concurenta pentru un post. Candidatii sunt atrasi de numarul mai mare de locuri de munca vacante, dar si de salariile mai mari din Capitala, explica specialistii.

  • Topul celor mai rentabile plasamente in lei, cu risc scazut

    Vom explora in materialul de fata paleta investitiilor in lei cu risc scazut, cu ajutorul expertilor de la Erste Asset Management. Impreuna vom face o analiza comparativa intre instrumentele cu risc scazut. Intr-un final, vom prezenta si un produs neobisnuit pentru investitii, dar care poate fi utilizat in acest sens.