Arhiva » Februarie 2011 » 24 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 24 Februarie 2011 | 40 de inregistrari

  • ArcelorMittal Galati a incheiat anul 2010 cu pierderi de 10 milioane de euro

    Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a incheiat anul 2010 cu pierderi de 10 milioane de euro, de 20 de ori mai mici decat cele inregistrate in 2009, transmtie corespondentul NewsIn. Rezultatele financiare aferente anului trecut au fost anuntate, miercuri, de conducerea companiei siderugice galatene.

  • Guvernatorul BNR: De 20 de ani, Romania are o crestere economica dezechilibrata

    Romania a avut, in ultimii 20 de ani, o economie dezechilibrata, iar pentru urmatoarele doua decenii lucrurile nu se vor schimba, a declarat, miercuri, in cadrul unei dezbateri de specialitate, Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

  • CIG Pannonia Asigurari de Viata estimeaza subscrieri cu 10-20% mai mari in 2011

    CIG Pannonia Asigurari de Viata a subscris prime de aproximativ un milion de euro in 2010 si estimeaza pentru acest an o crestere de 10-20%, pe fondul extinderii retelei de unitati teritoriale si diversificarea canalelor de vanzari, a declarat directorul de vanzari al asiguratorului, Elena Tutunaru.

  • Citigroup, acuzata ca a ignorat ani la rand cea mai mare frauda din istorie

    Irving H. Picard, avocatul caruia i s-a incredintat recuperarea prejudiciului pentru clienti, a facut aceasta acuzatie intr-una dintre plangerile inaintate impotriva mai multor grupuri bancare mari, sustinand ca acestea au ales sa inchida ochii la schema lui Madoff. Bernard Madoff, creierul din spatele celei mai mari fraude din istorie, a reusit sa fure peste 50 de miliarde de dolari.

  • Peste 2.000 de medicamente generice risca sa dispara de pe piata, avertizeaza producatorii

    Peste 2.000 de medicamente generice risca sa dispara de pe piata prin prelungirea nejustificata a termenelor de plata, ceea ce ar periclita accesul la tratament pentru milioane de romani, avertizeaza Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

  • Romania a absorbit fonduri europene de 1,9 miliarde euro, 10% din suma alocata

    Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Bogdan Dragoi, a declarat miercuri ca Romania a absorbit pana la finalul anului trecut 1,9 miliarde euro din fondurile europene, din cei 20 de miliarde euro pusi la dispozitia Romaniei de catre Uniunea Europeana.

  • Adrian Sarbu, seful CME: In 2011 ne asteptam ca toate pietele noastre sa isi revina

    Central European Media Enterprises (CME), compania mama a Pro TV, a raportat in ultimul trimestru al anului 2010 venituri nete de 257,4 milioane de dolari, in crestere cu 10%, si un profit EBITDA de 64,8 milioane de dolari, in crestere cu 46% fata de ultimele trei luni din 2009. "In 2011 ne asteptam ca toate pietele noastre sa isi revina", a spus Adrian Sarbu, presedinte si CEO al companiei.

  • Agricultura si energia scot economia din criza

    Problemele din aceste sectoare sunt o uriasa rezerva de oportunitate, cred economistii. Agricultura si zona energetica au un potential ridicat de scoatere din criza a Romaniei, au afirmat ieri participantii la seminarul "De unde ar putea veni cresterea economica si pe ce linii de business se mizeaza", desfasurat la BNR.

  • Ministrul Tabara i-a sesizat sefului Consiliului Concurentei posibile intelegeri ale supermarketurilor pe piata alimentelor

    Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, i-a sesizat presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, in sedinta de guvern de miercuri, posibile practici anticoncurentiale ale supermarketurilor privind cresterea pretului alimentelor.

  • Pierderile bancilor din creditele neperformante ale populatiei au urcat la 35%

    Un sondaj realizat printre bancile romanesti indica faptul ca acestea au fost mai putin restrictive anul trecut decat cele din zona euro in ceea ce priveste standardele de creditare, in pofida aversiunii la risc mai ridicate. Totodata, bancile considera tot mai ingrijoratoare situatia intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

  • 40% din casele romanilor nu au toaleta conectata la apa, baie sau dus!

    Romania se detaseaza intre statele UE cu cele mai proaste conditii de locuit, peste 40% dintre romani traind in locuinte care nu au toaleta conectata la reteaua de apa-canal si nu dispun de baie sau dus, potrivit statisticilor Eurostat. Astfel, 42,5% dintre romani nu au in case toaleta conectata la o retea de apa si canal, iar 41,2% nu au baie sau dus.

  • BERD a vandut pachetul de 5% din actiuni detinut la BRD, cu 454,72 milioane lei

    Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a vandut miercuri pe Bursa de Valori Bucuresti 34,8 milioane de actiuni, reprezentand intreaga sa participatie, de 5%, detinuta la BRD-Groupe Societe Generale, potrivit unui comunicat al institutiei. Pachetul de 5% din actiunile BRD (34,8 milioane de actiuni) s-a vandut prin opt tranzactii speciale, in valoare de 454,72 milioane lei (107 milioane euro).

  • Firmele isi vor putea reesalona pe maximum cinci ani datoriile catre stat

    Ministerul Finantelor Publice a pregatit un proiect de ordonanta care prevede posibilitatea reesalonarii pe o perioada de maximum cinci ani a obligatiilor de plata ale firmelor catre bugetul general consolidat, a declarat miercuri vicepresedintele Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala /ANAF/, Mihai Gogancea Vatasoiu, la forumul 'Chief Financial Officers'.

  • Statul amana din nou listarea Romgaz

    Anuntata initial pentru finalul anului 2011 listarea Romgaz a fost din nou amanata de guvernanti pentru anul viitor, a declarat Victor Cazana, sef la oficiul participatiilor statului si privatizarii in industrie.

  • Marile sperante pentru revenirea creditarii: cardurile de credit ale populatiei

    In urma cu trei luni cele mai mari zece banci de pe piata autohtona se asteptau ca cererea de credite de consum sa se revigoreze, insa aceasta evolutie nu s-a inregistrat in ultimele trei luni 2010. Chiar daca s-au inselat in trecut, bancile asteapta ca impulsul creditarii sa vina tot din acest segment al pietei, marile sperante fiind legate, ca si in trecut, de cardurile de credit.

  • Sondaj IRES: Isarescu, preferat in pozitia de premier

    Romanii si-ar dori schimbarea premierului Emil Boc, dar spun ca acest lucru nu ii va determina sa aiba mai multa incredere in Guvern. Cand vine vorba despre ce fel de premier doresc romanii, majoritatea spun ca nu ar fi de acord cu un sef de guvern independent. Acestea sunt principalele concluzii ale unui sondaj de opinie IRES dat publicitatii miercuri.

  • Care sunt marile oportunitati de afaceri din 2011

    Criza internationala a alimentelor, inflatia din tot mai multe tari si scumpirea titeiului pot aduce castiguri intreprinzatorilor indrazneti. Sectoarele rezistente la criza, agricultura si fabricarea produselor de imediata necesitate au cel mai mare potential de crestere, cred liderii mediului de afaceri.

  • Zeci de milioane de euro folosite ilegal de stat

    Plati ilegale de pensii, ajutoare sociale date fara motiv, sporuri acordate fara temei, achitarea utilitatilor aferente unor spatii date in folosinta grauita unor firme private. Asa s-au irosit ilegal milioane de euro din bugetul asigurarilor sociale de stat, dupa cum o demonstreaza un audit al Curtii de Conturi.

  • BENZINA SI MOTORINA SE SCUMPESC DIN NOU IN CATEVA ZILE

    Urmeaza inca o scumpire a carburantilor la pompele OMV Petrom, peste cateva zile. Vestea scumpirii a fost data miercuri de oficialii companiei. Ei nu au facut insa vreo referire la dimensiunea majorarii. De data aceasta, soferii romani vor plati mai mult din cauza conflictelor din nordul Africii si din Orientul Mijlociu.

  • Cum pot fi falimentate bancile din Romania, dupa modelul sud-coreean

    Clientii nemultumiti de bancile care i-au imprumutat, ce vor sa-si pedepeseasca creditorii, pana cand ii vor aduce in pragul falimentului, s-ar putea inspira din actiunea "colegilor de suferinta" din Coreea de Sud. Mai multe banci din Coreea de Sud au ajuns la un pas de faliment, dupa ce clientii nemultumiti s-au hotarat sa isi retraga banii din depozite, anunta Joong Ang Daily.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de joi

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de joi, iar dupa o ora de tranzactionare, doar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, inregistra crestere, de 0,05%

  • Veniturile Orange Romania au scazut anul trecut cu 7,8%, la 973 milioane euro

    Orange Romania a inregistrat anul trecut venituri de 973 de milioane de euro, in scadere cu 7,8% fata de 2009, potrivit rezultatelor financiare prezentate joi de grupul France Telecom. In ultimul trimestru din 2010, Orange a inregistrat un venit total de peste 243 milioane de euro. Comparativ cu trimestrul anterior, evolutia anuala s-a imbunatatit cu 4,2 puncte procentuale, ajungand la o diminuare de 4,5%.

  • Piata romaneasca de asigurari a scazut anul trecut cu 5,7%, la 8,364 miliarde lei

    Piata asigurarilor din Romania a scazut anul trecut cu 5,7%, in conditiile in care avansul de 2,32% al segmentului asigurarilor de viata a compensat doar partial scaderea inregistrata de asigurarile generale, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

  • Daunele platite anul trecut de asiguratori au scazut cu 7,18%, la 5,4 miliarde lei

    Companiile de pe piata romaneasca de asigurari au platit anul trecut daune de 5,439 miliarde lei, in scadere cu 7,18% fata de 2009, din care asigurarile generale reprezentau 87,4% din totalul indemnizatiilor brute platite, potrivit datelor preliminare prezentate joi de CSA.

  • Zi record la Bursa: BERD a iesit din BRD pentru 107 mil. euro

    Lancezeala in care a recazut bursa de la Bucuresti dupa primele zile de tranzactionare ale Fondului Proprietatea a fost intrerupta brusc ieri la ora 16:02, cand au fost afisate pe ecranele de tranzactionare opt schimburi de actiuni BRD, care au implicat 34 de milioane de actiuni, in valoare de 107 milioane de euro.

  • Isarescu: Stimularea consumului este o idee proasta. Si cum sa creasca economia?

    Antreprenorii, managerii de companii si bancherii care vad in stimularea consumului solutia prin care economia ar putea fi scoasa din criza au o "idee proas-ta", dupa cum spune Mugur Isarescu, gu-ver-natorul BNR. Dupa doi ani de cadere a PIB, el afirma ca romanii nu trebuie sa se apuce sa mai si consume, asa cum ii indemna mai deunazi premierul Emil Boc, ci sa munceasca.

  • Cat mai valoreaza garantiile din spatele creditelor vandute de banci in anii de boom?

    Raportul dintre creditele pe care bancile le au de recuperat de la clienti si valoarea garantiilor pe care le detin in contul acestor expuneri se afla la un nivel confortabil, de sub 80%, afirma BNR. In mod paradoxal, raportul s-a mentinut relativ constant in ultimii ani, desi preturile imobilelor au coborat chiar si la jumatate.

  • FMI cere Statelor Unite sa deprecieze dolarul

    Fondul Monetar International cere Statelor Unite sa deprecieze dolarul. In opinia expertilor FMI, demersul va ajuta Statele Unite sa isi reduca deficitele sale fata de alte tari din lume si sa duca la reechilibrarea economiei mondiale.

  • Leul se depreciaza. Curs BNR: 4,2331 lei/euro

    Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala (BNR) este de 4,2331 lei pentru un euro si de 3,0710 lei pentru un dolar. Ieri, BNR a afisat un curs de referinta de 4,2261 lei pentru un euro (minimul ultimelor 6 luni fata de moneda nationala) si de 3,0800 lei pentru un dolar.

  • Boc, dispus sa faca orice ca sa-i asigure majoritate lui Basescu si din 2012

    Emil Boc le-a trasat democrat-liberalilor principalul obiectiv pentru perioada urmatoare - castigarea alegerilor parlamentare din 2012 in vederea asigurarii majoritatii pentru Traian Basescu. Astfel, premierul a aratat ca trebuie facuta la nivelul partidului o analiza serioasa pentru a vedea care este solutia optima care ii poate face pe romani sa isi recapete increderea in PD-L.

  • CASCO si RCA "sapa" profiturile asiguratorilor

    Aproape 66% din totalul asigurarilor subscrise in anul 2010 s-au intors la clienti. Astfel, din cele peste 8,36 miliarde lei, sume incasate pe asigurarile generale si de viata, aproape 5,5 miliarde au fost platite asiguratilor, beneficiarilor de contracte si pagubitilor.

  • Orange a pierdut 5% din clienti in ultimul trimestru din 2010!

    Cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania a pierdut in trimestrul patru al anului trecut, 5% din clienti, din cauza climatului economic nefavorabil, potrivit unui comunicat al Grupului France Telecom-Orange. La finalul anului 2010, Orange avea 10,5 milioane de clienti, reusind sa atraga peste 60 de mii de noi clienti in ultimul trimestrul. Comparativ cu aceeasi perioada a lui 2009 insa, numarul acestora a scazut cu 5%.

  • Salvarea turismului romanesc: pensiunile eco. Ce tarife au pe timp de criza?

    O pensiune mica si cu oameni primitori, aer curat, mic dejun cu legume din propria gradina si drumetii. Cam asa arata o zi tipica pentru turistii care aleg o pensiune eco. Iar numarul lor nu a scazut nici pe timp de criza. Si asta pentru tot mai multi oameni se orienteaza spre stilul de viata ecologic si vor sa se bucure de toate facilitatile chiar si in vacanta.

  • Romanii nu-si mai asigura bunurile si viata! Piata a scazut cu aproape 6% in 2010!

    Piata asigurarilor generale si de viata din Romania s-a redus anul trecut cu 5,7 procente fata de 2009, acesta fiind deja al doilea an in care se inregistreaza pierderi, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. In 2010 scaderea a fost mai accentuata decat in anul anterior, ajungand la 8,36 de miliarde de lei. In 2009, subscrierile au coborat cu 0,74% comparativ cu anul anterior, inregistrand 8,87 miliarde lei.

  • Lovitura pe piata media: RCS negociaza preluarea UPC

    Rivalitatea pe piata romaneasca dintre principalii doi operatori de cablu este pe cale sa se incheie. Catalin Tolontan scrie ca RCS negociaza achizitionarea actiunilor firmei rivale. Batalia pentru audienta sunt pe cale sa determine adevarate socuri pe piata media din Romania.

  • Vrei sa lucrezi la Dacia sau la Ford? Sute de joburi disponibile in industria auto!

    Anul acesta a debutat cu mult mai bine decat anteriorul in ceea ce priveste locurile de munca vacante, industria auto situandu-se pe primele locuri cand vine vorba de recrutare. Fie ca vorbim despre cei doi mari producatori de autorurisme de pe piata autohtona, Dacia-Renault si Ford, fie despre producatorii de componente auto pentru companii din afara ca Volvo, Mazda, Volkswagen sau Opel

  • Micul secret al BCR pentru clientii buni: rate mai mici, dar la cerere

    BCR incearca sa isi pastreze clientii buni-platnici si ofera dobanzi mai mici celor care vor sa isi mute creditul la alta banca. Lucrurile nu sunt insa simple, trebuie multa insistenta si rabdare. OUG 50/2010 (transformata in Legea 288/2010), da dreptul clientilor cu credite cu dobanzi variabile sa ramburseze anticipat, fara plata unui comision.

  • Romanii au pus deoparte 5 mld. euro de la inceputul crizei

    Depozitele populatiei au crescut cu 26% sau 21,5 miliarde lei (circa 5 mld. euro) in ultimii doi ani, in care criza financiara s-a simtit din plin. Analistii explica aceasta crestere aparent paradoxala prin sentimentul puternic de prudenta din partea oamenilor, dar si prin dobanzile ridicate oferite de banci in 2009 si in prima parte a anului trecut.

  • Presedintele UE, la Bucuresti: Moneda euro are baze foarte solide

    Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a declarat, astazi, la Bucureati, ca sustine ca euro, ca moneda, are niste baze foarte solide in ceea ce priveste inflatia si balanta de plati, insa ar trebui sa se coordoneze politicile nationale "mai indeaproape".

  • Analistii mizeaza pe un curs de schimb in scadere, chiar spre 4,1 lei /euro

    Leul a inregistrat in ultima peioada o tendinta de apreciere, principalii factori care au dus la intarirea monedei nationale fiind contextul international favorabil Romaniei, cresterea economiei in trimestrul IV din 2010, imbunatatirea perspectivei pentru 2011, precum si majorarea dobanzilor pe piata interbancara. In acest context, majoritatea analistilor mizeaza pe o fluctuatie a cursului de schimb in jurul nivelului de 4,2 lei /euro.