Arhiva » Februarie 2011 » 25 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 25 Februarie 2011 | 41 de inregistrari

  • Romania a primit Premiul de excelenta in cadrul Targului de turism de la Munchen

    Romania a primit Premiul de excelenta in cadrul Targului de turism de la Munchen, pentru atractivitatea standului si pentru identitatea vizuala a brandului national de turism, care exprima pretuirea pentru natura si preocuparile privind protectia mediului, anunta Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

  • Indicele increderii in economie a crescut in februarie pentru a opta oara consecutiv in Romania

    Imbunatatirea asteptarilor economice din Romania vine pe fondul cresterii increderii in patru dintre cele cinci domenii analizate. Astfel, in industrie, perceptia s-a ameliorat, in februarie, fata de ianuarie, de la -3,1 la 0,2, pe segmentul de consum de la -48,7 la -46,3, in servicii de la -5,8 la 4,5, iar in comert de la -8,5 la 2,1. Indicele pentru constructii este singurul care a scazut, de la -25,1 la -25,3.

  • Basescu: Trebuie sa facem o analiza daca termenul 2015 ramane fezabil pentru aderarea la zona Euro

    Presedintele Traian Basescu a precizat, joi, ca termenul pentru aderarea Romaniei la zona Euro nu a fost modificat, ramane 2015, adaugand insa ca trebuie facuta o analiza pentru a vedea daca acest termen ramane fezabil.

  • Guvernul si sindicatele discuta din nou, vineri, despre Codul muncii

    Reprezentantii guvernului si cei ai sindicatelor se intalnesc din nou, vineri, sa discute despre controversatele modificari ale Codului Muncii, pentru care Executivul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului. Sindicalistii sunt asteptati la Palatul Victoria la ora 11.00, dupa cum au precizat, pentru NewsIn, surse sindicale.

  • Ce face Bursa sa recupereze deceniul pierdut?

    Dragos Neacsu (Erste AM): Daca polonezii au un deceniu de realizari calitative si cantitative, noi putem vorbi cel mult in termeni de invataminte. "Pentru 2011-2020 avem nevoie de o anumita cadenta a exercitiilor de piata, atat la nivelul ofertelor primare, cat si pentru piata secundara". Listarea participatiilor minoritare ale statului la companiile energetice ramane principala tinta.

  • Petrolul poate genera o noua criza mondiala

    Cotatiile petroliere au atins ieri nivelul ametitor de 119,8 dolari pe baril, castigand noua dolari in doar patru ore. Analistii se tem ca, in cazul in care pretul petrolului continua se se aprecieze, acest lucru va determina o noua recesiune la nivel global sau, mai rau, stagflatie.

  • Valoarea bunurilor confiscate de Garda Financiara a sporit anul trecut cu 30%, la 175,89 mil. lei

    Garda Financiara a confiscat anul trecut bunuri la o valoare estimata de 175,89 milioane lei, in crestere cu 30,7% fata de 2009, iar valoarea amenzilor incasate s-a ridicat la 131,67 milioane lei, potrivit datelor prezentate joi de institutie. In 2009, Garda Financiara a confiscat bunuri la o valoare estimata de 134,59 milioane lei.

  • Cum s-a castigat in instanta in favoarea celor care descarca de pe DC++ si torrente

    Studiourile hollywoodiene au pierdut joi un apel impotriva unei decizii de referinta a unei instante australiene conform careia furnizorii de servicii de internet nu sunt obligati sa-si impiedice clientii sa descarce filme si programe de televiziune piratate, informeaza DPA.

  • Sorin Blejnar (ANAF): oamenii Garzii Financiare nu cunosc suficient legile

    'Singurul lucru de care va pot acuza este ca oamenii din subordinea dvs nu aplica legea pentru ca nu sunt suficient prelucrate cu ei documentele si reglementarile pe care trebuie sa le aplice', a spus seful ANAF, care i-a indemnat pe sefii GF sa citeasca legea si sa o dezbata impreuna cu oamenii lor.

  • Piata de asigurari, al doilea an de scadere

    Scaderea de anul trecut a fost cauzata de comprimarea cu 7,5% a primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale, la 6,69 miliarde de lei , in timp ce piata asigurarilor de viata a urcat cu 2,32%, la 1,66 miliarde de lei . Potrivit presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, piata de profil va stagna sau va creste cu 1%-2% in acest an.

  • Rata somajului a scazut in ianuarie la 6,74%, de la 6,87% in decembrie

    Rata somajului a scazut in luna ianuarie la 6,74%, de la 6,87% in decembrie, numarul de someri fiind de 614.976 de persoane, cu 11.984 persoane mai putin decat in luna anterioara, a anuntat joi Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). In ianuarie 2010, rata somajului era de 8,1%.

  • Se scumpesc masinile rulate

    Taxa auto a influentat preturile masinilor second-hand inmatriculate in Romania la vanzare pe site-urile de anunturi specializate, acestea incepand sa se scumpeasca din ianuarie. "Masinile rulate s-au scumpit cu 300 de euro dupa aplicarea taxei", spun reprezentantii auto.ro.

  • Blejnar: Daca e nevoie, vor fi preluate declaratiile unice pina sambata dimineata

    "Nu se va prelungi termenul, pentru ca acel termen este prevazut in Codul Fiscal sau de procedura fiscala si nu poate fi prelungit. Insa, pot sa ii asigur pe toti contribuabilii ca avem un plan de rezerva, in sensul ca avem oameni alocati sa faca ore suplimentare si, daca e nevoie, pana sambata dimineata vom sta si vom prelua declaratii", a spus Blejnar.

  • Grecii de la Eurobank au facut profit de 16 mil. euro in Romania

    Grupul elen EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obtinut anul trecut un profit net de 15,8 mil. euro din operatiunile din Romania, fata de o pierdere de 8,3 mil. euro in 2009, potrivit rezultatelor financiare publicate la Atena. Profitul obtinut in ultimul trimestru din 2010 a fost de numai 1,9 mil.

  • Millennium Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 53,5 milioane de lei

    Millennium Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 53,5 milioane de lei , de la 465,83 milioane de lei la 519,39 milioane de lei, prin aport de numerar al actionarului majoritar al institutiei de credit , grupul portughez Millennium BCP. Ca urmare a operatiunii, noua valoare a capitalului social este corespunzatoare unui numar de 10.387.800 de actiuni, avand valoarea nominala de 50 de lei fiecare.

  • RBS a avut pierderi peste asteptari, in 2010

    Royal Bank of Scotland (RBS) a raportat pierderi de 1,13 miliarde de lire sterline in 2010, mai mult decat se asteptau analistii. Totusi, reprezinta o imbunatatire fata de situatia din 2009, cand banca a inregistrat pierderi de 3,6 miliarde de lire sterline, relateaza BBC News. De asemenea, in 2008, RBS a avut pierderi de 24,3 miliarde de lire sterline.

  • JP Morgan: Economia Romaniei va iesi din hibernare in acest an

    Economia Romaniei va iesi din hibernare in acest an, sustinuta de exporturi, succesul reformelor si sprijinul FMI si al Uniunii Europene, potrivit unei analize a JP Morgan, care anticipeaza un avans al PIB de 2%. Estimarea cresterii economice este mai mare decat cea a a Fondului Monetar International (FMI), de 1,5%. Pentru 2012, JP Morgan prognozeaza o crestere economica de 4%.

  • Marea teapa imobiliara: au platit in 2006 306.000 € si vand in 2011 cu 186.000 €

    Andrei a platit 155.000 de euro pentru un apartament cu trei camere in complexul rezidential Rose Garden din Bucuresti. Cand l-a cumparat, in 2008, credea ca a facut o afacere buna. "Locuinta e mare, are 100 de metri patrati, boxa, doua terase si bucataria mobilata.

  • Restantele la credite au crescut in ianuarie cu 3,6%, la 16,74 miliarde lei

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in ianuarie cu 3,6% fata de luna precedenta, pana la 16,74 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor fiind de 8%, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La finalul lunii decembrie, soldul restantelor ajunsese la 16,16 miliarde lei, iar ponderea lor in totalul imprumuturilor era de 7,7%.

  • Sindicatele BCR intra vineri in greva. Afla care sunt motivele

    Membrii din conducerea sindicatelor afiliate Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, care reprezinta 75% din salariatii institutiei, vor picheta vineri sediul central al bancii, nemultumiti de intentia administratiei de a mentine suspendate unele drepturi din contractul colectiv de munca.

  • Ce banca iti ofera cel mai bun credit de nevoi personale, in euro?

    Desi creditorii au inregistrat cele mai mari datorii la creditele de nevoi personale (cele sub 20.000 de lei), acestia inca mai au pe masa oferte prin intermediul carora vor sa atraga clientii. Pentru a va face o imagine despre ofertele din piata, Ziare.com a cautat pentru dumneavoastra unele dintre cele mai avantajoase credite de nevoi personale, de 5.000 euro, returnabile in 48 de luni.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de vineri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de vineri, iar dupa prima jumatate de ora indicii inregistrau cresteri, cuprinse intre 0,25% (BET-NG) si 0,66% (BET).

  • Erste Group a realizat in 2010 cel mai ridicat profit net din ultimi trei ani - 1,01 miliarde euro

    Erste Group, care controleaza BCR, a inregistrat anul trecut un profit net de 1,01 miliarde euro, in crestere cu 12,4% fata de nivelul din 2009, in pofida introducerii taxei bancare in Ungaria, care a diminuat rezultatul inainte de plata taxelor cu 49,8 milioane euro, a anuntat vineri grupul.

  • Banca Comerciala Romana si-a sporit anul trecut activele cu 8,4%, la 69,9 miliarde lei

    Banca Comerciala Romana (BCR) si-a sporit anul trecut activele cu 8,4%, la 69,9 miliarde lei (16,4 miliarde euro),de la un nivel de 64,52 miliarde lei (15,2 miliarde euro) la 31 decembrie 2009, a anuntat, vineri, banca. Astfel, BCR si-a consolidat pozitia de lider de piata dupa active, cu o cota de piata de 19,8% fata de 19% in 2009.

  • Ariton a discutat cu ambasadorul Marii Britanii despre evolutia relatiilor economice

    Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Ion Ariton, l-a primit joi pe ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, la solicitarea acestuia, in cadrul intalnirii fiind convenite noi actiuni comune pentru impulsionarea schimburilor comerciale si investitionale bilaterale.

  • ANAF: Declaratia unica a fost depusa de 82% dintre angajatori pana la data de 24 februarie

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat vineri ca, pana in 24 februarie inclusiv, au fost depuse 385.251 de declaratii D112, reprezentand circa 82% din totalul declaratiilor de depus. Formularele au fost transmise prin internet in proportie de 15%, restul fiind depuse in forma fizica, la ghiseu. Cele aproximativ 385.000 de declaratii depuse acopera un numar de 4.966.000 de asigurati.

  • Profitul Grupului BCR a scazut anul trecut cu 46,7%, la 465 milioane lei

    Grupul Banca Comerciala Romana a obtinut anul trecut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 465 milioane lei (110,2 mil. euro), cu 46,7% mai mic decat in 2009, mai ales ca urmare a nivelului inca ridicat de provizionare si a diminuarii venitului net, a anuntat vineri banca.

  • 6 firme din Romania care respecta viata personala a angajatilor

    Munca peste program, stresul exagerat la locul de munca si absenta unor aranjamente flexibile in timpul de lucru au devenit locuri comune pentru angajatii romani in perioada de criza. Exista, totusi, firme care respecta viata personala a salariatilor. In Romania, peste 61% dintre salariati au un program fix de lucru, impus de angajator fara discutii, potrivit unui raport Eurofound din 2010. Spre comparatie, in Olanda, doar 35% dintre salariati sunt in aceeasi situatie, iar in Suedia 37%

  • Restantele la creditele in valuta s-au dublat in ultimul an

    Ratele restante la plata la creditele in valuta contractate de populatie si companii au urcat la 8,9 miliarde de lei (2 miliarde de euro) in ianuarie, marcand astfel o dublare fata de inceputul anului 2010, potrivit datelor BNR. Ritmul de deteriorare al creditelor in valuta este astfel mult mai rapid decat al celor in lei, unde restantele au urcat cu 64% in ultimul an. Ratele restante la creditele in lei totalizau 7,8 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro) la sfarsitul lunii ianuarie.

  • Cursul a ramas aproape de 4,23 lei/euro, pe o piata linistita

    Moneda nationala a inregistrat oscilatii reduse in prima ora de tranzactionare, iar cotatiile au ramas aproape de 4,23 lei/euro, pe o piata linistita. La deschidere, paritatea se situa usor mai sus fata de nivelul de la inchiderea sesiunii precedente, la 4,23 lei/euro, de la 4,2275 - 4,2285 lei/euro

  • Afacerile Allianz-Tiriac au scazut cu 20% anul trecut, la 1 mld. lei

    Allianz-Tiriac, companie de asigurari controlata de grupul german Allianz si de omul de afaceri Ion Tiriac, a subscris anul trecut prime brute de circa 1 mld. lei (245 mil. euro), in scadere cu 20% fata de 2009, potrivit datelor preliminare publicate de companie.

  • RCS&RDS chiar vrea sa cumpere UPC. Achizitia ar crea un 'monstru' in telecom

    Operatorul de telecomunicatii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, 41 de ani, este la un pas de a-si cumpara rivalul UPC, fostul Astral, cu care se bate de peste 15 ani pe piata de cablu intr-o tranzactie care s-ar ridica in jurul a 300 de milioane de dolari.

  • Piata asigurarilor s-a intors in urma cu trei ani, sub pragul de 2 mld. euro

    Prabusirea vanzarilor de automobile noi a lovit in plin afacerile asiguratorilor. Subscrierile companiilor de asigurari au scazut anul trecut cu 5,7%, pana la 8,36 miliarde lei (1,98 mld. euro), din cauza van-zarilor mai mici de polite auto, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

  • Mic.ro, Lidl si Kaufland continua seria angajarilor agresive. Vezi daca te califici

    Lantul de magazine Mic.ro, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, recruteaza personal pentru pozitia de asistent achizitii, de sales controller sau manager de zona. Retailerul german Lidl angajeaza sefi de magazin in Mangalia, Sfantu Gheorghe sau Brasov, in vreme ce grupul Kaufland cauta de la sefi de raion la econimisti. Vezi lista completa a joburilor disponibile in aceasta perioada la cei trei grei din FMCG.

  • Indexul alimentar: Faina, zaharul, uleiul si cartofii s-au scumpit cu peste 30% in februarie fata de iulie

    Faina, zaharul, uleiul si cartofii s-au scumpit cu peste 30% in perioada iulie 2010 - februarie 2011 arata indicele alimentar, calculat pe baza preturilor din hipermarketurile din Capitala. Calculele arata ca per ansamblu preturile celor 15 produse analizate au crescut in perioada iulie 2010 - februarie 2011 cu 16,8%.

  • Google schimba algoritmul de cautare. Cine va fi afectat

    Google va face modificari privind algoritmul sau de cautare Si a declarat razboi agregatoarelor de continut editorial, care nu au continut propriu. Cel putin asa scrie pe blogul oficial al celebrului motor de cautare. Intr-o postare pe blogul oficial, Noul algoritm este realizat pentru a reduce rankingul pentru site-urile de slaba calitate, site-uri care nu aduc valoare adaugata pentru cititori si care au continut copiat de la alte site-uri.

  • De astazi, benzina este si mai scumpa

    Principalele companii petroliere din Romania au majorat preturile carburantilor comercializati in statiile proprii, justificand scumpirea prin cresterea cotatiilor internationale ale petrolului, pe fondul conflictelor din Orientul Mijlociu. Astfel, Petrom a majorat, de joi, pretul de referinta al carburantilor cu noua bani/litru. Pretul de referinta pentru un litru de benzina Premium fara plumb 95 a ajuns la 4,99 lei, pentru unul de Top Premium fara plumb 99+ - 5,37 lei

  • Astazi expira termenul de depunere a declaratiei unice. Firmele risca amenzi de pana la 5.000 de lei!

    Astazi expira termenul pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). In caz contrar, peste 150.000 de firme care nu au depus declaratia risca o amenda de pana la 5.000 de lei.

  • 10 joburi fara stres si platite decent

    Nu ti-ai dori sa scapi de stres, deadline-uri chinuitoare si sefi agitati? Te-ai gandit ca exista si optiunea unor joburi relaxante si totusi bine platite? Vezi daca ti se potriveste vreunul din lista de mai jos.

  • Romania, raiul bancilor straine?

    Bancile din Romania au fost acuzate in mai multe randuri de faptul ca ar fi rezistat crizei si ar fi obtinut profituri cu ajutorul comisioanelor extrem de mari pe care le percep clientilor, acest lucru rezultand, in ultimul an, in procese cu acestia. Taxele si comisioanele mari practicate de o mare parte a bancilor din Romania l-au determinat pe senatorul PD-L Iulian Urban sa declare ca tara noastra este un fel de paradis fiscal al bancilor comerciale straine.

  • Cum sa-ti reduci rata cu 50 de euro la un credit de 10.000

    Persoanele care au curajul sa puna casa drept garantie pentru un imprumut de nevoi personale castiga o rata lunara mai avantajoasa si scutesc pana la 40% din costul total al creditului. O rata de 270 de euro, aferenta unui credit de 10.000 de euro, scade pana la 215 euro, la un imprumut garantat cu ipoteca. Bancile acorda creditele de nevoi personale in doua variante: fara garantii si cu garantii ipotecare, cele cu garantii fiind mai ieftine pentru ca sunt considerate mai putin riscante.