Arhiva » Februarie 2011 » 28 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 28 Februarie 2011 | 39 de inregistrari

  • Guvernul nu reduce in acest moment TVA si cota unica de impozitare, spune premierul Boc

    Guvernul nu reduce in acest moment taxa pe valoarea adaugata si cota unica de impozitare, dupa cum i-au cerut o parte a patronatelor, a declarat, vineri, prim-ministrul Emil Boc. Dupa o discutie cu patronatele si sindicatele, premierul a fost intrebat daca va da curs cererilor mediului de afaceri de reducere a TVA standard care este de 24%, si a cotei unice de impozitare care se ridica la 16%. "In acest moment, nu", a raspuns Emil Boc.

  • Romsilva estimeaza pentru 2011 venituri totale de 1,208 miliarde lei

    Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva estimeaza ca va obtine in acest an venituri totale in valoare de 1,208 miliarde lei si un profit brut de 25 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli (BVC) pe 2011 publicat in Monitorul Oficial. Astfel, din veniturile totale, 1,205 miliarde lei reprezinta veniturile din exploatare, iar 1,3 milioane lei sunt veniturile financiare.

  • Roberta Anastase: 76% dintre romani sunt nehotarati si asteapta rezultatele guvernarii noastre

    Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, duminica, la Vaslui, ca 76% dintre romani sunt nehotarati in ceea ce priveste preferinta electorala si ca acestia asteapta sa vada rezultatele actualei guvernari. "In urma ultimelor sondaje de opinie, am constatat ca ceva este in neregula: PSD pe primul loc, cu un procent rezonabil, PNL pe locul doi, tot cu un procent rezonabil, iar pe locul trei PDL

  • Vacantele in Europa, mai scumpe in 2011 cu pana la 15%

    Preturile pachetelor turistice din Europa au crescut in acest an cu pana la 15%, in topul scumpirilor aflandu-se Turcia, Anglia, Franta si Spania. Agentiile turistice explica majorarile prin iesirea acestor tari din criza si printr-o cerere mai mare, pe fondul renuntarii turistilor la vacantele in Egipt si Tunisia.

  • Cat costa revizia unui Ferrari

    Posesorii de automobile de lux din Romania ajung in service pentru revizii, personalizarea modelului, dar si pentru a-si schimba unele piese distruse din cauza infrastructurii rutiere. Cele mai frecvente pagube la masinile sport sunt anvelope taiate, jante deteriorate, al caror pret pe bucata depaseste un salariu decent in Romania.

  • Fonduri europene pentru integrare profesionala

    Fie ca este vorba despre nevoia de reconversie profesionala sau de persoane cu dizabilitati care trebuie sa gaseasca o solutie pentru a se integra pe piata fortei de munca si in perioada de criza economica, proiectele finantate din fonduri europene reprezinta o sansa pentru cei marginalizati.

  • BCR a vandut un portofoliu de credite negarantate de 98 milioane euro, la un pret de 9% din valoare

    "In Romania, am vandut credite negarantate acoperite in proportie de 95%, deci pe total impactul asupra contului de profit si pierdere a fost de 5 milioane de euro in trimestrul patru", a declarat Bernhard Spalt, membru al consiliului de management al Erste Bank si chief risk officer.

  • Cum a explodat populismul de tip gulas din Ungaria

    Premierul ungar Viktor Orban trebuie sa recastige o parte din curajul sau anterior pentru a revigora economia Ungariei, scrie George Kopits, fostul presedinte al Consiliului fiscal al Ungariei si fost membru al Consiliului monetar a Bancii Nationale a Ungariei, in cotidianul american Wall Street Journal, citat de Agerpres.

  • CNADNR a demarat licitatiile pentru lucrarile de consolidare a 5 drumuri nationale, de 419 mil. lei

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a demarat licitatiile privind lucrarile de consolidare si refacere a cinci drumuri nationale, respectiv DN 1, DN 66A, DN 67D, DN 7C si DN 55, a caror valoare totala se ridica la 419,26 milioane lei, fara TVA.

  • 'Romanii au talent', nou record de audienta

    Potrivit datelor postului, emisiunea de vineri a avut cea mai mare cota de piata din randul emisiunilor de divertisment din 2002 pana in prezent. Cu alte cuvinte, jumatate dintre romanii care aveau vineri seara televizoarele deschise erau cu ochii pe "Romanii au talent".

  • Profitul le-a cam dat ton de ocupat activitatilor Romtelecom in 2010

    Romtelecom a incheiat anul trecut cu o pierdere inainte de dobanzi si taxe (EBIT) de 292,1 milioane euro, dupa deprecierea activelor cu 332 milioane euro ca urmare a unei reevaluari a proprietatilor, operatiunilor si echipamentelor, pe fondul conditiilor nefavorabile de pe piata telecom si din economie, care au redus si profitul operational EBITDA cu 38,7%, la 154,7 milioane euro.

  • De ce nu cumpara romanii mai multe asigurari de calatorie

    Romanii constientizeaza utilitatea asigurarii de calatorie doar in momentul in care se intampla riscul asigurat si costurile sunt preluate integral de catre compania de asigurari. Desi au trecut mai mult de trei ani de la introducerea Cardului European de Sanatate, asigurarile de calatorie nu sunt inca percepute la adevarata utilitate.

  • BVB asteapta noi titluri pentru a ramane pe plus

    Inca nu avem un trend clar la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Lichiditatea continua sa fie salvata de titlurile Fondului Proprietatea, a carui cotatie nu reuseste sa depaseasca nivelul din prima zi de tranzactionare, iar indicii isi impart aproape egal zilele de crestere cu cele de scadere. Incertitudinea este mentinuta de aversiunea inca prezenta la risc a investitorilor, dar si de turbulentele de pe scena politica.

  • Ce castiga pensionarii care nu asteapta pensia acasa: comision zero la retragerea de pe card si dobanzi mai bune la banca

    Cum incearca bancile sa-i atraga pe pensionari: nu ii taxeaza la retragerea banilor la ATM si le ofera credite mai ieftine si dobanzi mai bune la depozite. Ca si celelalte carduri, si cel de pensie poate fi folosit pentru plata online a taxelor si impozitelor.

  • ANAF: Din luna martie, declaratiile privind achizitiile si livrarile de produse accizabile se depun electronic

    Declaratiile privind achizitiile si livrarile de produse accizabile se depun electronic, incepand din luna martie, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Potrivit ANAF, de la inceputul lui martie, Autoritatea Nationala a Vamilor va face operabila aplicatia EMCS-RO-Stocuri de depunere online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile aferente lunii februarie 2011.

  • Orange, Vodafone sau Cosmote: Care este cel mai bun operator de telefonie mobila din Romania?

    Lider dupa numarul de clienti este Orange, iar reteaua Cosmote a fost, anul trecut, optiunea celor mai multi romani care au decis sa-si porteze numarul. In acelasi timp, Vodafone se lauda cu cea mai mare acoperire si cu cea mai buna calitate a convorbirilor. Concurenta dintre cei trei mari operatori de telefonie mobila din Romania este mai ascutita ca niciodata.

  • Salonul Auto de la Geneva incepe marti. Vedeti aici care sunt cele mai importante lansari

    Peste 700.000 de vizitatori, 10.000 de jurnalisti, 40 de premiere auto prezentate in cele sapte hale ale complexului expozitional Palexpo, aceasta este cea de-a 81 editie a Salonului Auto de la Geneva, cel de-al doilea cel mai important eveniment al industriei auto europene din acest an, dupa Salonul de la Frankfurt din toamna.

  • BCE, gata sa lupte cu inflatia

    Nivelul ridicat la care a ajuns rata inflatiei in ultima perioada si datele recente care arata ca tendinta de crestere va continua pun presiune asupra oficialilor Bancii Centrale Europene (BCE) care, din 2009, mentin dobanda de politica monetara la un prag nesemnificativ de 1% pentru a ajuta statele cu dificultati din Uniunea Europeana.

  • Bugetul general: Excedent - Pentru prima data in ultimul an

    Bugetul general consolidat a inregistrat in ianuarie un excedent de 819 milioane de lei, echivalentul a 0,15% din PIB, fiind pentru prima data in ultimele 12 luni cand nu a fost raportat deficit, informeaza Mediafax. In ianuarie anul trecut, bugetul a avut un excedent de 15,3 milioane de lei, nesemnificativ raportat la PIB.

  • Ultima metoda de furat din masini! ATENTIE! Cum sa nu cazi victima!

    Hotii din Bucuresti, si nu numai, au inceput sa foloseasca o noua metoda prin care fura din autoturisme. Schema este destul de simpla si nu foarte riscanta pentru hoti, drept pentru care incepe sa ia amploare. Se inmultesc victimele, asa ca un avertisment este mai mult decat necesar.

  • Top 10 industrii la care SUA nu mai e pe primul loc

    Americanii erau obisnuiti sa ocupe locul intai, in orice domeniu de activitate. Nu mai este cazul. Declinul a inceput in anii '70, cand, in incercarea de a reduce costurile, companiile americane si-au mutat productia in tari unde forta de munca era ieftina. Cine a avut de castigat?

  • BNR si FMI propun ca statul sa nu impoziteze castigurile bancilor din eliberarea de provizioane

    Banca Nationala a Romaniei si Fondul Monetar International au convenit ca statul sa nu impoziteze castigurile bancilor din eliberarea de provizioane odata cu trecerea de la standardele romanesti de contabilitate la IFRS, la inceputul anului 2012, conform Mediafax. Presedintele ARB, Radu Ghetea, a declarat pentru Mediafax ca discutiile sunt incipiente.

  • SIF Moldova surprinde investitorii cu o politica de dividende revolutionara pentru piata locala

    SIF Moldova (SIF2) va propune actionarilor, in premiera pentru o companie listata la Bursa de la Bucuresti (BVB), acordarea unui dividend legat de pretul de piata al actiunilor, urmand sa asigure un randament de minimum 5% daca pretul va fi de pana la 2 lei /actiune si de minimum 3% daca cotatia va fi peste acest nivel.

  • Blejnar va fi demis daca Parchetul confirma informatiile din mass-media, reitereaza Boc

    "Intotdeauna corpul de control realizeaza anchete administrative. Si in acest caz este vorba de o ancheta administrativa pe care am dispus-o la ANAF", a spus Boc raspunzand unei intrebari legate de activitatea corpului de control al primului-ministru in legatura cu ANAF.

  • Volksbank relanseaza creditarea. Cum va arata oferta bancii

    Volksbank Romania, unul dintre jucatorii din top 10 din sistemul bancar, pregateste relansarea operatiunilor de creditare, dupa ce timp de aproape un an s-a ocupat de solutionarea conflictelor aparute intre banca si clientii nemultumiti de clauzele privind comisionul de risc din vechile contracte.

  • Satula de asteptare, SIF2 ameninta ca listeaza singura BCR

    SIF Moldova (SIF2) ar putea lansa derivate cu activ suport pe titlurile bancii cu sau fara vanzarea efectiva a actiunilor. Presedintele societatii, Costel Ceocea, crede ca poate antrena un curent de opinie favorabil listarii BCR. Provizionarea ridicata si dividendele in scadere ii determina pe cei de la SIF2 sa ia in calcul un exit total sau partial.

  • Managerii prevad o crestere moderata a constructiilor si a industriei prelucratoare pana in aprilie

    Managerii firmelor romanesti anticipeaza o crestere moderata a constructiilor si a industriei prelucratoare in perioada februarie-aprilie si o relativa stabilitate in servicii si comertul cu amanuntul comparativ cu cele trei luni anterioare, arata datele publicate luni de INS.

  • Grecii de la Bancpost au facut un profit de 16 milioane de euro

    Grupul financiar elen EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obtinut anul trecut un profit net de 15,8 milioane euro din operatiunile din Romania, fata de o pierdere de 8,3 milioane euro in 2009. Rezultatele anuntate de grup la Atena sunt calculate conform standardeor internationale de raportare financiara (IFRS).

  • Grupurile financiare regionale vor fi supravegheate mai atent

    "Se stabileste un mecanism permanent la nivelul autoritatilor de supraveghere bancara din tarile din Europa de Sud-Est care va facilita schimburile periodice de informatii si va promova o mai buna intelegere a riscurilor intampinate de bancile care deruleaza activitati transfrontaliere in regiune", a anuntat BNR dupa intrunirea de saptamana trecuta.

  • Simona Fatu pleaca de la Volksbank dupa 11 ani in banca

    Simona Fatu, vicepresedinte al Volksbank responsabil pentru companii si trezorerie, va parasi banca de la 1 martie. Responsabilitatile sale vor fi preluate temporar de vicepresedintele pentru retail, Lucian Cojocaru. Simona Fatu lucreaza in cadrul Volksbank chiar de la infiintarea bancii in Romania, in anul 2000, cand a ocupat functia de director corporate.

  • INS: managerii prevad o crestere a preturilor cuprinsa intre 10 si 38% in urmatoarele trei luni

    In afara de cresterea preturilor produselor industriale cu 16%, managerii din domeniu prognozeaza o crestere cu 15% a volumului productiei in perioada februarie - aprilie 2011, dar si o relativa stabilitate a numarului de salariati, precum si o crestere a numarului acestora cu 3% la intreprinderile mari, care au 500 de salariati sau chiar mai multi.

  • Analistii Raiffeisen recomanda in continuarea titlurile de stat

    Randamentele la care titlurile de stat se tranzactioneaza pe piata secundara nu au reactionat la cresterea dobanzilor pentru scadentele scurte de pe piata monetara, noteaza analistii Raiffeisen Bank, care isi mentin recomandarea de "cumparare" pentru obligatiunile si certificatele de trezorerie romanesti.

  • Reducerea TVA nu este posibila in urmatorii trei-patru ani, spune Ialomitianu

    Ministrul de finante, Gheorghe Ialomitianu, a spus, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, ca in urmatorii trei-patru ani nu este posibila reducerea TVA, pentru ca ar fi pusa in pericol plata salariilor si a pensiilor, iar reduceri ar trebui sa urmeze in zona contributiilor sociale.

  • BCR confirma ajustarea de dobanda: rate mai mici, la toate creditele

    Clientii BCR care au incheiat contracte ipotecare cu banca in perioada de dinainate de criza platesc dobanzi de 10% (si peste). Acestia au acum posibiliatea de a obtine dobanzi si comsioane mai mici, in conformitate cu actualele conditii de creditare ale bancii, prin "ajustarea de dobanda", dupa cum confirma oficialii bancii.

  • Cum pot somerii sa devina, dupa un an, angajatori

    O bursa a locurilor de munca, cursuri de operare a calculatorului si de comunicare in limba engleza, precum si training pentru a deprinde "arta" de a conduce afaceri sunt cateva dintre obiectivele proiectelor "Antreprenoriat si ocupare inovativa" si "Pentru combaterea Somajului - eCompetente". Acestea vor fi implementate intr-un interval de 12 luni, in regiunea Bucuresti-Ilfov, de Asociatia Inter Concordia, in parteneriat cu Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana si compania European Consulting.

  • Scenariu de cosmar pentru economia mondiala: petrolul, la 220 USD/baril

    La scurt timp dupa ce ONU a aprobat instituirea de sanctiuni internationale impotriva Tripoli, un diplomat libian nu a exclus posibilitatea ca regimul tarii sale sa decida suspendarea livrarilor de titei catre pietele mondiale si stoparea productiei. Este unul dintre scenariile care-i sperie cel mai mult pe analisti. Oricum, pe fondul miscarii de revolta care a cuprins acest membru OPEC, ca ecou al protestelor din Tunisia si Egipt, pretul "aurului negru" a revenit la valorile-record din 2008.

  • Anghel (BCR): Sumele contractate de clientii bpl ar putea genera o crestere economica de 0,6%

    Sumele contractate de clientii bancilor pentru locuinte (bpl) se ridica la 7 miliarde de lei, iar acestea ar putea genera, intr-un orizont de timp de 5-7 ani, o crestere economica de pana la 0,6% fata de PIB-ul de la finele anului 2010, a declarat luni economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

  • Guvernul a aprobat forma definitiva a Codului Muncii

    Guvernul s-a reunit luni dimineata, la ora 10.00, in sedinta speciala, pentru a aproba varianta finala a proiectului de modificare a Codului Muncii. Executivul va trimite documentul la Parlament, in vederea angajarii raspunderii. Opozitia anunta motiune de cenzura, iar sindicatele incep de luni proteste in toata tara.

  • Cum a facut BRD profit mai mare decat BCR

    BCR ramane liderul sistemului bancar in topul dupa active, insa trece pe locul al doilea in ceea ce priveste profitul. In 2010, banca detinuta majoritar de austriecii de la Erste a obtinut un castig net de 110,2 milioane euro, cu aproape 17 milioane euro sub profitul concurentului direct, BRD.