Arhiva » Aprilie 2011 » 05 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 05 Aprilie 2011 | 50 de inregistrari

  • Taxa pentru recuperarea masinilor parcate neregulamentar in sectorul 1 se reduce cu 60%

    Astfel, bucurestenii ale caror masini parcate neregulamentar pe strazile din sectorul 1 vor fi ridicate vor plati 350 de lei pentru recuperarea autoturismului, daca le vor ridica in primele 24 de ore, depozitarea fiind gratuita in acest interval. Dupa expirarea acestui termen, soferii vor plati, pentru fiecare zi de intarziere, circa 50 de lei.

  • Veniturile bugetare realizate de ANAF au crescut in martie cu 13,6%, la 10,66 miliarde lei

    Veniturile bugetare realizate de ANAF s-au ridicat in luna martie la 10,66 miliarde lei, in crestere cu 13,6% fata de luna martie 2010, ceea ce reprezinta un grad de realizare de 100,78% a programului de incasari, se arata intr-un comunicat al institutiei.

  • Loteria Romana: Premii de peste 42 milioane de euro, acordate in primele trei luni din 2011

    In luna martie, compania a acordat peste 687.000 de castiguri, cu 25.800 de castiguri mai mult ca in luna precedenta, valoarea totala ridicandu-se la 49,673 milioane de lei, respectiv peste 12 milioane de euro, informeaza un comunicat al Loteriei.

  • Pretul titeiului atinge cel mai mare nivel din septembrie 2008 pe fondul scaderii somajului in SUA

    Pretul titeiului a atins, luni, maximul ultimilor doi ani si jumatate pe pietele din Asia, pe fondul anuntului privind majorarea numarului de locuri de munca in SUA, care le-a dat sperante traderilor in ceea ce priveste cresterea cererii de petrol, relateaza The Economic Times.

  • Rabla 2011: Aproape 7.000 de masini casate in trei saptamani

    Aproape 6.900 de autovehicule mai vechi de zece ani au fost casate dupa trei saptamani de la demararea editiei din 2011 a Programului "Rabla', se arata in datele transmise, luni, de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Potrivit sursei citate, de la data inceperii Programului si pana in prezent, au fost casate 6.890 autovehicule uzate, iar 13.700 tichete valorice au fost eliberate.

  • Compania petroliera SOCAR planuieste deschiderea a 300 de benzinarii in Romania

    Compania petroliera de stat SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic), din Azerbaidjan, planuieste sa se extinda si in Romania, unde vrea sa deschida aproximativ 300 de benzinarii, informeaza ABC.az. Presedintele companiei, Rovnag Abdullayev, a afirmat ca SOCAR a deschis deja sapte benzinarii in Ucraina si vrea sa mai deschida inca 17 in luna iunie.

  • Rata somajului din Bucuresti a coborat la 2,03% in martie

    Rata somajului din Capitala a ajuns la 2,03% la sfarsitul lunii martie, de la 2,21% la 28 februarie, iar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a scazut cu 1.915, la 22.144, a anuntat luni institutia.

  • BCR si JP Morgan au fost descalificate din cursa pentru cea mai mare oferta de actiuni de la Bursa

    Consortiul format din BCR (cea mai mare ban-ca locala), JP Morgan (una dintre primele banci americane) si Intercapital Invest (cel mai activ broker independent de pe piata locala) pentru intermedierea vanzarii pe Bursa a unui pachet de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) a fost descalificat de catre comisia de selectie din Ministerul Economiei, prin OPSPI, din cauza ca documentatia depusa nu a respectat unele cerinte din caietul de sarcini, potrivit unor surse din piata.

  • Se mai intoarce recesiunea?

    Economia a trecut pe plus inca din primul trimestru, iar anul se va incheia - cel mai probabil - cu o usoara crestere economica, apreciaza FMI si majoritatea economistilor. Totusi, riscul ca economia sa se intoarca pe minus nu este complet eliminat.

  • Ministerul de Finante a atras 1,75 miliarde lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 6,88%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 1,754 miliarde lei (424,3 milioane euro), la un randament mediu de 6,88% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Doar 5,7% din locuintele din Romania au asigurare obligatorie

    La finele lui martie, la peste opt luni de la lansarea asigurarii obligatorii pentru locuinte (PAD), doar 5,74% din locuinte aveau incheiate polite de acest tip, potrivit datelor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), institutia care gestioneaza acest tip de asigurare.

  • Hossu: Ministrul Muncii nu a acceptat nicio propunere a sindicatelor privind Codul Dialogului Social

    Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, pentru NewsIn, ca ministrul Muncii, Ioan Botis, nu a acceptat, nici luni, propunerile sindicatelor cu privire la Codul Dialogului Social, motiv pentru care confederatia va face o plangere la Organizatia Internationala a Muncii.

  • Criza a secerat unu din trei producatori de termopane

    In 2010, piata de tamplarie performanta termoizolanta (denumita popular "termopan") a marcat "o oarecare stabilizare" in raport cu anul 2009, scaderea estimata fiind de doar 5-8%, potrivit oficialilor Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT).

  • Marirea dobanzii cheie de catre BCE ar putea afecta in mod disproportionat tarile din zona euro

    Marirea dobanzii de politica monetara de catre Banca Centrala Europeana, asteptata pentru aceasta saptamana, ar afecta in mod diferit cele 17 state din zona euro, a caror evolutie variaza de la crestere economica record pentru unele, la recesiune pentru altele, comenteaza Bloomberg.

  • Platforma de tranzactionare pe pietele financiare pentru companii, de la BT

    Banca Transilvania (BT), o banca din top zece cu capital majoritar privat romanesc, a lansat o platforma online prin care clientii companii pot derula direct tranzactii valutare si de piata monetara. Practic, clientii pot vedea in timp real cotatiile afisate de BT pe pietele interbancare si pot transmite bancii ordine de tranzactionare.

  • APIA a platit fermierilor 736 milioane euro in primul trimestru din acest an

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat si efectuat plati de 736 milioane euro in conturile fermierilor, in perioada ianuarie - martie 2011, a anuntat luni institutia. Astfel, din totalul de 736 milioane euro, platile aferente campaniei SAPS 2010 au fost de 482 milioane euro, din care platile regulare (FEGA) au insumat 226 milioane euro, iar de la bugetul de stat s-au alocat 256 milioane euro pentru plata pe cultura.

  • Pretul lui Ghita pentru cedarea Realitatea TV: 20 de milioane de euro

    Managerul Sebastian Ghita nu mai recunoaste autoritatea lui Sorin Ovidiu Vintu si spune ca deciziile CA al Realitatea Media au caracter de... recomandare. Consiliul de Administratie (CA) al Realitatea Media SA va "ratifica", cel mai probabil, in sedinta programata maine, "divortul" de managerul Sebastian Ghita, anuntat, de altfel, de patronul Sorin Ovidiu Vintu.

  • Dacia, lovita de criza de componente din Japonia. Surse: Activitatea ar putea fi suspendata chiar si o saptamana

    Productorul auto se confrunta cu probleme privind aprovizionarea cu piese din Japonia, astfel ca exista toate sansele ca activitatea uzinei de la Mioveni sa fie oprita timp de o saptamana, dupa Sarbatorile de Paste. Reprezentantii comapaniei auto s-au ferit sa confirme o astfel de decizie, precizand ca situatia este inca sub analiza.

  • RBL avea la finalul anului trecut contracte de 2,218 miliarde lei, in usoara scadere fata de 2009

    Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) avea la finalul anului trecut 134.000 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ, cu 6.000 mai multe fata de finalul lui 2009, cu o valoare totala de 2,218 miliarde lei, potrivit raportului bancii.

  • Activele bancilor romanesti, de 78,1 mld. euro, depasesc media regiunii

    Cu toate ca economia europeana a fost afectata de recesiune, evolutia activelor bancare totale in Europa Centrala si de Est (ECE) a depasit asteptarile, inregistrand o crestere de 2%, se arata intr-o analiza realizata de compania Ensight Management Consulting la nivelul tarilor din regiunea Europei Centrale si de Est (ECE)

  • Consortiul condus de rusii de la Renaissance va intermedia listarea a 9,84% din actiunile OMV Petrom

    Oferta consortiului constituit din banca rusa de investitii Renaissance Capital Limited, EFG Eurobank Securities, BT Securities si SC Romcapital SA a fost declarata luni castigatoare in cadrul procesului de selectare a intermediarului privind listarea a 9,84% din actiunile OMV Petrom.

  • Prima Casa 4 a taiat elanul cumparatorilor si vanzatorilor, iar preturile continua sa scada

    "In acest moment se poate vorbi de un interes crescut pentru achizitia de locuinte, dar care nu a dus la o crestere a preturilor, ci dimpotriva. Asa cum unii se grabesc sa cumpere, altii se grabesc si mai tare sa vanda", se arata in raportul lunar dat publicitatii de portalul AnunturiParticulari.

  • Raiffeisen Bank vrea sa-si majoreze capitalul social cu 3,7 milioane lei, la 1,2 miliarde lei

    Conducerea Raiffeisen Bank Romania propune actionarilor majorarea capitalului social al bancii cu 3,74 milioane lei, pana la 1,2 miliarde lei, prin incorporarea rezervelor, potrivit convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. In prezent, Raiffeisen Bank are un capital social de 1,196 miliarde lei.

  • Circa 40% dintre angajati se bucura de prima de Paste

    Dupa doi ani in care "iepurasul" n-a mai adus prime de Paste, angajatii din mediul privat au toate sansele sa il revada in curand. Ultimele date din piata arata ca 40% dintre lucratori vor fi rasplatiti de Paste. Unii primesc daruri in natura, altii zambesc deja la gandul ca vor lua un plic cu bani.

  • Romania, campioana la credite neperformante in Europa Centrala si de Est

    Un studiu realizat de Ensight Management Consulting la inceputul acestui an pe piata bancara si a asigurarilor releva faptul ca Romania a fost a 4-a cea mai mare piata bancara din ECE in 2009, activele bancare totale (78,1 miliarde de euro) depasind media ECE.

  • Topul celor mai bogate judete: Cine a scapat de criza si cum

    Doua judete nu au fost atinse de recesiunea din ultimii doi ani: Arges si Cluj. Alte cinci judete au iesit din recesiune in 2010 .> Capitala a intrat in criza dupa o crestere fulminanta in 2008: 18%. PIB pe cap de locuitor in Bucuresti este de 14 mii de euro, triplu fata de media nationala si de sase ori mai mare decat in cel mai sarac judet: Vaslui.

  • Croitoru: Interventiile BNR pentru combaterea volatilitatii excesive a cursului pot fi optime

    Mentinerea interventiilor BNR pentru combaterea volatilitatii excesive a cursului pot fi optime intrucat aceasta poate pune in pericol obiectivele privind stabilitatea preturilor si stabilitatea financiara, sustine consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, intr-un studiu.

  • Bancile se vor bate pe clientii buni

    Sistemul bancar romanesc va inregistra pe termen scurt si mediu o repozitionare a bancilor mici pe segmente de nisa, o posibila consolidare prin fuziuni si achizitii si o crestere a concurentei pentru clientii buni, potrivit unui studiu realizat de Ensight Management Consulting.

  • 10 lucruri despre piata bancara pe timp de criza

    Piata bancara din Romania s-a confruntat cu numeroase turbulente in 2009 si 2010, doi ani in care economia s-a aflat in recesiune, iar cererea pentru credite s-a epuizat peste noapte. Evolutia pietei bancare din Romania a fost caracterizata in acesti ani, potrivit unui studiu realizat de Ensight Management Consulting, de 10 tendinte.

  • Boc: Veniturile bugetare din trimestrul I 2011, cu 9,7% mai mari decat din aceeasi perioada in 2010

    Premierul Emil Boc a afirmat luni seara, la TVR1, ca veniturile bugetare din trimestrul I 2011 sunt cu 9,7% mai mari decat veniturile din trimestrul I 2010, fapt datorat inclusiv unei mai bune colectari la buget a accizelor.

  • Ernst&Young: Economia romaneasca va creste cu 4% in 2012

    Analistii Ernst&Young estimeaza pentru acest an o crestere a economiei romanesti de 1%, in timp ce pentru 2012 este preconizat un avans de 4%, in conditiile in care investitiile si consumul incep sa-si revina.

  • Cetelem vrea sa-si sporeasca cu 25% volumul de credite noi acordate in acest an, fata de 2010

    Cetelem IFN SA, parte a grupului financiar francez BNP Paribas, estimeaza o crestere cu 25% a volumului de credite noi acordate in acest an fata de 2010, cand s-a inregistrat un avans de 29%, peste nivelul pietei, estimat la 10%, a declarat marti directorul general al Cetelem IFN, Gilles Zeitoun.

  • Diverta estimeaza pentru acest an mentinerea cifrei de afaceri la 21 milioane euro

    Reteaua de magazine Diverta a avut anul trecut o cifra de afaceri de 21 milioane euro si estimeaza pentru anul acesta cel putin mentinerea afacerilor, a anuntat marti Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Diverta. Totodata, Diverta a inchis anul trecut 13 magazine si a deschis alte doua.

  • 'Rosu' si de la capat?

    Saptamana de tranzactionare a inceput ieri la Bursa de Valori Bucuresti cu o sedinta corectiva, pe fondul unui rulaj al pietei regular de 24,76 milioane lei. "Inca de vineri s-a manifestat aceasta tendinta. Este vorba despre o corectie tehnica, ce nu are legatura cu ceea ce se intampla afara", a declarat pentru Curierul National Marcel Murgoci, director de tranzactionare la SSIF Estinvest Focsani, adaugand ca ar fi fost "anormal" si "nesanatos" ca piata sa continue pe acelasi parcurs de crestere accelerata.

  • Strauss-Kahn: Revenirea economiei globale este fragila si insotita de incertitudini

    Revenirea economiei mondiale este fragila, insotita de incertitudini si inegal distribuita, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de La Tribune. Seful FMI a indemnat bancile centrale sa gaseasca mijloace pentru a asigura buna functionare a sistemului financiar si sa nu se mai concentreze doar pe stabilitatea preturilor.

  • Banca Transilvania reia planul de a intra in Republica Moldova

    Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania (a cincea mare banca locala), s-a intalnit ieri la Chisinau cu premierul Republicii Moldova Vlad Filat pentru a discuta despre deschiderea unei subsidiare. BT avea inca din 2008 un plan de a intra in Republica Moldova, insa l-a suspendat din cauza izbucnirii crizei financiare internationale.

  • Veniturile globale ale Kaspersky Lab au crescut anul trecut cu 38%, la peste 500 milioane dolari

    Veniturile globale ale Kaspersky Lab, unul din cei mai mari producatori de solutii de securitate informatica din lume, au crescut anul trecut cu 38%, la peste 500 milioane dolari, comparativ cu anul 2009, potrivit rezultatelor publicate marti de compania rusa.

  • Costin Lianu (MECMA): Exporturile Romaniei vor creste cu 50% pana in 2015, fata de 2011

    Exporturile romanesti ar putea creste, anual, in medie, pana in 2015, cu 12-15%, ajungand la un nivel de peste 50% comparativ cu prognoza pentru 2011, de 38 de miliarde de euro, principalele sectoare vizate fiind cele de materii prime, IT, turism, industria low-carbon si energii regenerabile.

  • Topul mall-urilor cu cele mai mari performante in vanzari

    Peste 100 de retaileri prezenti atat in mall-urile din Bucuresti, cat si in cele din tara au fost pusi sa ierarhizeze centrele comerciale in care au avut cele mai mari performante in 2010. Sondajul realizat de Colliers International a fost adresat retailerilor care au mai mult de trei unitati in centre comerciale diferite.

  • UniCredit vinde asigurari de viata emise de Ergo si promite clientilor randament garantat de 42% in 10 ani

    UniCredit Tiriac Bank, un jucator de top zece pe piata locala, vinde impreuna cu Ergo Asigurari o polita de viata cu componenta investitionala cu garantarea capitalului investit si promite clientilor un randament suplimentar garantat de 42% la maturitate.

  • Moneda nationala se apreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,1147 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,1147 lei/euro, cu 0,45% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9001 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,1333 lei/euro.

  • Consortiul condus de Renaissance are cel mai bun punctaj pentru listarea Petrom

    Consortiul Renaissance Capital (cea mai mare banca de investitii din Rusia), cu BT Securities (divizia de brokeraj a Bancii Transilvania), Romcapital si EFG Securities (divizia de brokeraj a EFG), a obtinut cel mai mare punctaj la licitatia pentru intermedierea ofertei secundare prin care statul va vinde 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP)

  • Ce salariu trebuie sa ai ca sa poti sa iei un credit pentru casa

    Daca vreti sa va cumparati o locuinta si intentionati sa luati un credit pe 30 de ani ca sa va vedeti visul cu ochii, trebuie sa fiti foarte atent la conditiile de creditare si, mai ales, la venitul pe care trebuie sa-l aveti! Sa zicem ca vreti sa va cumparati un apartament in valoare de 60.000 de euro si nu ati prins sau nu prindeti Prima Casa 3, unde avansul este inca de 5%, deci ar trebui sa luati in calcul un avans minim de 15%

  • Salarii mai mici, in februarie. Afla care sunt sectoarele unde se castiga bine

    Salariul mediu net a scazut in februarie, comparativ cu prima luna a anului, cu 10 lei, si a ajuns la 1.414 lei, potrivit datelor oferite de Institutul National de Statistica (INS). De asemenea, salariul mediu brut a fost de 1944 lei, cu 1,0% mai mic decat luna precedenta. Cele mai mari salarii medii vrute au avut angajatii din industria tutunului, circa 3.790 lei, in timp ce salariatii din hoteluri si restaurante abia daca au ajuns la 855 lei.

  • Prima Casa 4 ar putea duce la stagnarea preturilor la imobiliare

    Dezvoltatorii si agentiile au marit preturile locuintelor din cauza zvonurilor incheierii programului Prima Casa. Cu toate acestea, analistii imobiliari spun ca anuntul privind lansarea programului Prima Casa 4, in conditii cel putin la fel de avantajoase ca programele anterioare, linisteste piata si nu conduce la cresterea preturilor locuintelor.

  • Bancile dezgheata imprumuturile adresate companiilor

    Volumul creditelor acordate agentilor economici a crescut de la 98,5 miliarde lei in februarie 2010 la 105,4 miliarde lei in februarie 2011, adica cu 7%, mai accentuata fiind cresterea creditelor in valuta - 11% (de la 58,5 miliarde lei la 65 miliarde lei in acelasi interval de timp). In luna septembrie a anului trecut, totalul creditelor acordate agentilor economici era de 103,6 miliarde lei, conform datelor Bancii Nationale.

  • Croitoru (BNR): Reducerea CAS este o masura buna, dar cota unica nu trebuie schimbata

    "Mie mi se pare ca impozitarea la nivelul firmei este excesiva in Romania. Toata lumea stie ce costuri mari sunt pentru angajatori. Masura de reducere a CAS a fost initiata inca de pe vremea Guvernului Nastase si a urmat un trend care s-a intrerupt din cauza unor dificultati si imediat ce aceste conditii se intrunesc pentru a fi redus, trebuie redus CAS....Daca este sa stimulezi competititivitatea, atunci este bine sa reduci CAS", a declarat Lucian Croitoru.

  • Cele mai bune joburi la Kaufland, miniMax Discount si Lidl

    Kaufland angajeaza in luna aprilie directori de magazine in 26 de orase, un manager de departament tehnic la Ploiesti si specialisti in resurse umane la Turda. Retailerul german Lidl recruteaza in aceasta perioada 7 sefi si sefi adjuncti de magazine si 3 casieri, in vreme ce reteaua miniMax Discount, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, cauta de la trainer si recrutor, la o echipa completa de vanzari pentru filialele din Pitesti, Cisnadie, Rasnov si Slatina. Vezi mai jos lista pozitiilor disponibile si ce vor angajatorii de la candidati.

  • Cine iti ofera un curs mai bun: banca sau casa de schimb?

    Intotdeauna dilema cumpararii sau a vanzarii de euro a dat batai de cap multora si, mai ales, celor care au de platit o chirie in valuta sau alte servicii de aceasta natura. Romanii au tendinta de a cauta cea mai buna oferta pentru euro in cursurile de schimb de la banci. Totusi, pe acest segment, cele mai aprige concurente ale institutiilor bancare au fost si sunt, in continuare, casele de schimb valutar.

  • Romanii nu pun pret pe vietile lor. Doar unul din trei isi face asigurare de viata

    Evenimentele care se petrec in vietile noastre sunt deseori imprevizibile. Ne expunem zi de zi diverselor riscuri, fie ca lucram intr-un mediu periculos, fie ca ne aventuram in diverse activitati. Cum ne protejam insa de eventualele accidente care pot aparea? Asigurarile de viata reprezinta, la ora actuala, o solutie eficienta pentru toti cei care vor sa-si poarte de grija, atat lor insisi, cat si celor apropiati. Insa doar un roman din trei isi face o asigurare de viata, comparativ cu media de 54%, raportata la nivel global, potrivit unui studiu al ING.